Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 ! - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-29, 19:32   #4141
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja cały dzień siedzę przed TV i się obżeram....
rano 2 bułeczki z masłem i kakao, potem wypiłam szklankę maślanki...
obiadek- 3 krokiety z barszczem
banan, jabłko.....słodyczeeee
przed chwilką 2 bułeczki z sałatką z makreli......a gdzie tam noc hhihi

mam wrażenie,że mój żołądek to wielki śmietnik, który nie ma dna
nigdy tyle nie jadłam !!

No to apetycik niczego sobie

Ja właśnie szukam pościeli dla mojego starszaka, teraz ben10 jest w modzie, więc coś w tym temacie będzie
Stary 2009-01-29, 19:33   #4142
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

nigdy tyle nie jadłam !!
a krokiety własnej roboty? ostatnio przepyszne jadłam na tym przyjęciu co byłam, i szukam fajnego przepisu, żeby w domku zrobi.
Tru - rzucam line do przepisu, ten sam portal, co tuńczyka robiłam.
Ciacho fr. polecam z biedronki.Tanie i dobre, i cycka naprawdę pół i idzie się objeść.Ja zrobiłam z pieczarkami i cebulką i plasterkiem żółtego sera, jak jedna z komentujących, bo szynka z mięsem mi niebardzo się spodobała i bez oregano.Każdy może zmodyfikować wg. własnego gustu
Idealnym dopełnieniem byłaby sałatka grecka. Pasuje jak nic do tego
Wyszło idealne jak na fotce.
http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis24200.html
Jak ktoś ma coś fajnego, rzuccie liny- chętnie skorzystam
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 19:44   #4143
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Ja właśnie szukam pościeli dla mojego starszaka, teraz ben10 jest w modzie, więc coś w tym temacie będzie
To jakaś kreskówka?
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Tru - rzucam line do przepisu, ten sam portal, co tuńczyka robiłam.
Ciacho fr. polecam z biedronki.Tanie i dobre, i cycka naprawdę pół i idzie się objeść.Ja zrobiłam z pieczarkami i cebulką i plasterkiem żółtego sera, jak jedna z komentujących, bo szynka z mięsem mi niebardzo się spodobała i bez oregano.Każdy może zmodyfikować wg. własnego gustu
Idealnym dopełnieniem byłaby sałatka grecka. Pasuje jak nic do tego
Wyszło idealne jak na fotce.
http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis24200.html
Jak ktoś ma coś fajnego, rzuccie liny- chętnie skorzystam
Bardzo dziękuje, wygląda smakowicie
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 19:47   #4144
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
To jakaś kreskówka?
Tak, jakies przygody chłopca z potworami itp.
Niedawno na czasie był spiderman, wcześniej bob budowniczy a teraz kolejny bohater. Oj nadązyc za tymi naszymi pociechami

Lecę do małża upomniec się o masaż, tak mnie plecy bolą i krzyż.
Buziaki
Stary 2009-01-29, 19:54   #4145
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, jakies przygody chłopca z potworami itp.
Niedawno na czasie był spiderman, wcześniej bob budowniczy a teraz kolejny bohater. Oj nadązyc za tymi naszymi pociechami

Lecę do małża upomniec się o masaż, tak mnie plecy bolą i krzyż.
Buziaki
Trzeba się dokształcać, nie ma mocnych
Też zmolestuje małża jak wróci
A tymczasem ide do wanny (oczywiście z nie za gorącą wodą )

Edytowane przez truheart
Czas edycji: 2009-01-29 o 19:58
Stary 2009-01-29, 20:03   #4146
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Dobre dobre

Gizmiatko
kuruj się, mi pomogła cytryna, mleczko i łóżeczko się zrymowało

UnholyOne ja codziennie jabłuszka wcinam bo mi pomagają na zaparcia

aha9 zazdroszczę Ci tej gimnastyki, u mnie nie ma nawet szkoły rodzenia ale Tż znalazł na internecie szkołę w miasteczku niedaleko nas i to za darmo zaczynamy 6 lutego.

Ania0104 fajnie mieć taką kołyskę z historią ja nawet nie mam ubranek po sobie, a szkoda.
kuruje sie kuruje ! juz czosnek jema raczej pije wywar, syrop z cebuli
i kupilam Homegene homeopatyczne na gradło wiec zobaczymy.
Wow to sa szkoly rodzenia za darmo ? nie wiedzialam, ile trwa kurs w skozle rodzenia ?
A co do kołysek to mojej koleznaki tato chce zorbic naszemu dziekcu kolyske ale ja nie jestem jakos przkeonana do tego bo w sumie nie miałabym jej gdzie wsadzic wiec zostane przy łóżeczku ktore bedzie przez pierwsze dwa tygodnie stało u moich rodziców a pozniej u ns w mieszknaiu
Cytat:
Dziewczyny, co to za cisza
no jakos sie złozyło ja nadrabiam zaległosci serialowe takze ogladam wsyzsko co nie zdazylam w czasie roku a ze podziebiona jestem to z łózka w ogole nie wychodze tylko na pi pi a co nalezy sie

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 20:17   #4147
truheart
Zakorzenienie

Mnie się woda leje do wanny, a tymczasem zapomniałam Wam napisac wcześniej - przede mną była u gina kobitka, jakoś tak blado wyglądała przed wejściem, wyszła z wizyty, mówi do mnie żebym już wchodziła i widzę jak jej się taki rogal na twarzy robi - nie wytrzymała i mówi-że ona już spokojna, że 8 tydzień ciąży normalnie tak się ucieszyłam z nią, że do tej pory jak o tym myślę to się uśmiecham. Kobitka była tak szczęśliwa, że musiała się podzielić tą informacją z pierwszą napotkaną osobą mam nadzieję, że wszystko jej się pomyślnie ułoży, kazałam jej uważać na siebie
Stary 2009-01-29, 20:55   #4148
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Dziewczyny ale mam teraz dziwne upodobania jedzeniowe: nie znosze pomidorów(zawsze lubiłam) wogule nic pomidorowego, aż mnie mdli na samą myśl o np zupie pomidorowej,nie mogę jeść mięsa z kurczaka- odrzuca mnie od samego zapachu straszliwie.

Za to codziennie wcinam danonki,płatki z mlekiem u bułeczki z masełkiem i serem
Lece się uczyć, bo zamiast kuć do egzaminu siedze na wizażu
Stary 2009-01-29, 20:59   #4149
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
...
Ja dziś od rana, od samej 10 rządziłam w kuchni.Gotowałam, smażyłam. Obiad wyszedł królewski Kolejne popisowe, efektowne, smaczne do moich ulubionych doszlo: kurze piersi zapiekane w cieście francuskim
Do tego narobiłam gołąbków, z myślą o zamrożeniu, a z kg mielonego i 2torebek ryżu ledwo na nas i teścia będzie na jutrzejszy obiad. Ja je tak uwielbiam, że chciałam mieć kilka zamrożonych, tak awaryjnie
No i upiekłam jeszcze placek.
Dawno tak w kuchni nie szalałam, bo dużo leżałam, a dziś zaprotestowałam. Czuję się spełniona.Tego mi brakowało. Takiego gospochowania Teraz odpoczywamy.Leżymy do jutra rana
Katarzynka jesteś wielka
Ja tak dawniaj siedziałam w kuchni, codziennie obiady 2-daniowe z deserem i kompocikiem
W tej chwili mi przeszło

Powiedzcie mi, które z Was czuły już ruchy dzidzi? Kurcze nie pamiętam
Od wczoraj czuję jakbym miała żywą rybkę w prawej dolnej części brzucha i się zastanawiam, czy to to o czym myślę

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 21:02   #4150
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Dobry wieczór mamusie

Czujemy się dobrze ale strasznie martwi mnie mój totalny brak apetytu (ZNOWU)
Na siłę wmuszam w siebie jedzenie...
Dzisiaj zjadłam... 3 stripsy z KFC, talerz zupy ogórkowej, paczkę chrupek kukurydzianych, deser z koroną , i tyle
Zakupiłam sobie do pracy parówki wiec jeszcze je zaliczę (mam nadzieję, że mi podejdą bo mięso nie bardzo toleruje) no i mam ochotę na pomarańcze które już na mnie czekają ALe to jest zdecydowanie za mało... już 10 tydzień a waga stoi w miejscu... nawet wydaje mi się, że chudnę... A wyniki badań krwi... mam wszystko w dolnej normie i nie wiele mi brakuje do anemii Na szczęscie mamusia zakisiła barszczyk i będę go od jutra popijać...

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak sobie siedze przed kompem i dam sobie ręce uciąć, że maluszek mnie kopnął...i to solidnie Jejku jakie to świetne uczucie, aż sie przestraszyłam Kopnął najpierw lekko a potem mocniej...
GRATULUJĘ PIERWSZEGO KOPNIAKA

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
uwazaj na siebie kochana, moze jednak powinnas pojsc na to zwolnienie cio?
nie no... jeszcze czuję sie dobrze plamienie ustąpiło a w marcu biorę zaległy urlop więc troszkę odpocznę Dziękuję za troskę

[quote=czekoladka21;107183 13]Witajcie brzuchatki!!

Z tym spaniem to ja też mam kłopot. Nie mogę zasnąć bo też słyszę jak bije mi serce.....przewracam sie z boku na bok, a jak już zasne to znowu mnie obudzi mój pęcherz! Dzisiaj byłam 3 razy w nocy siku-masakra![/quote]

Heh... chciałabym chodzić 3 razy w nocy siku... Ja normalnie chodzę 5 razy na noc i to zawsze bierze mnie wtedy jak już zasypiam

Cytat:
Napisane przez zioła Pokaż wiadomość
Dobrze, a teraz nie padnijcie
Dziś poszłam do parcy w dwóch różnych butach !! Siedzę teraz jak kretynka i zastanawiam się jak ja do domu wrócę Zorientowałam się dopiero na miejscu
nieźle, nieźle Ale teraz wolno Ci wszystko A teraz po ulicach chodzą takie ewenementy, że kobieta w dwóch różnych butach to już nie sensacja

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
ze mnie Dzieciak robi sobie żarty od samego początku Na usg tak sie pokazuje Zakrywa się jak może Idę teraz na połówkowe, może w końcu przestanie się wstydzić Mamusi
padłam jak zobaczyłam to zdjęcie przefajny łobuziak
Stary 2009-01-29, 21:26   #4151
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hej mamuski

bylam dzis w Schwedt i kupilam w koncu ladne spodenki ciazowe sa super ekstra i w ogole, kupilam je w tamtejszym h&m

strasznie byly drogie no ale musze miec jakies spodnie a u nas taka kicha, ze szok a w naszym h&m nie ma w ogole mody ciazowej

a te sa takie fajne, swietny kroj, w ogole nie widac ze ciazowe

adaikaka mam ten sam problem - nie mam apetytu, juz nie wiem co w siebie wcisnac
jedyne co mi ostatnio wchodzi to pomarancze dlatego jem ich duzo
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 21:42   #4152
truheart
Zakorzenienie

Dziewczyny, a ćwiczycie Kegla ?
Stary 2009-01-29, 21:44   #4153
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Katarzynka jesteś wielka
Ja tak dawniaj siedziałam w kuchni, codziennie obiady 2-daniowe z deserem i kompocikiem
W tej chwili mi przeszło
ojej, cóż za pochlebstwa, dziękuję.Od kąd mieszkamy sami to tak pichcę, minęło już soro czasu i mi nie przeszło. Taki typ baby chyba Znajome gadały "eee za pół roku jej przejdzie" No i racji nie miały bo półrocze kilkanaśćie razy co najmniej przekroczylam i nadal czaruję w kuchni
Sama lubię smacznie zjęść, a jak widzę zadowoloną buźkę męża- to niezastąpione uczucie lub kolegów łypiących wzrokiem, co pozostało im zamówić pizze lub instanty wcinać. Zawsze mężusia do pracy wyprawiam z "prowiantem"
Ostatnio szłam na łatwizne i gotowałam szybkie rzeczy, ale dziś popuściłam sobie i oto efekty.
Jak masz fajne propozycje to podrzuć. Chętnie skorzystam
Stary 2009-01-29, 22:09   #4154
Sweet_21
Zakorzenienie

Witajcie mamusie
Tak sobie myślę, że naszego szkraba zobaczymy dopiero za 3 tygodnie i już nie mogę się doczekać tej chwili.Pewnie będzie trochę stresu bo będę mieć badanie przezierności, hmm..mam nadzieję, że wszystko będzie ok, ech ja to uwielbiam wprost czymś się przejmować Nie lubię siebie za to

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Dobry wieczór mamusie

Czujemy się dobrze ale strasznie martwi mnie mój totalny brak apetytu (ZNOWU)
Na siłę wmuszam w siebie jedzenie...
Dzisiaj zjadłam... 3 stripsy z KFC, talerz zupy ogórkowej, paczkę chrupek kukurydzianych, deser z koroną , i tyle
Zakupiłam sobie do pracy parówki wiec jeszcze je zaliczę (mam nadzieję, że mi podejdą bo mięso nie bardzo toleruje) no i mam ochotę na pomarańcze które już na mnie czekają ALe to jest zdecydowanie za mało... już 10 tydzień a waga stoi w miejscu... nawet wydaje mi się, że chudnę... A wyniki badań krwi... mam wszystko w dolnej normie i nie wiele mi brakuje do anemii Na szczęscie mamusia zakisiła barszczyk i będę go od jutra popijać.
Z apetytem to u mnie też na bakier, chociaż i tak od paru dni jest lepiej niż np jakiś tydzień temu.Jem naprawdę mało, na wędlinę jakoś nie mogę patrzeć, bardziej np serki wiejskie, lekarz mi powiedział, żebym w siebie nie wmuszała, jadła małe ilości, ale często.Łatwo powiedzieć...Ja naprawdę lubię jeść, więc to co się ze mną teraz dzieje trochę mnie irytuje. A co do barszczu..ostatnio mam ochotę ciągle na barszcz czerwony albo na buraki Dzisiaj ugotowałam sobie barszczyk i osobno ziemniaki okraszone cebulką, cód jakiś, że to zjadłam, ale oczywiście wcześniej poczułam zapach mięsa i owsianka zjedzona na śniadanie wylądowała wiadomo gdzie
Jutro ugotuję kaszy jęczmiennej z jakimś delikatnym sosikiem.
Adaikaka także wiem co czujesz, jedz to na co Ci akurat przyjdzie ochota, podobno wtedy to nie zaszkodzi
Moje maleństwo nie lubi płatków owsianych, więc może jednak będzie dziewczynka? (nooo tak wychodzi wg przesądu, któraś Wizażanka o tym pisała kilka stron temu, a cooo można sobie pomarzyć)
A propos, czy jajka na miękko można jeść w czasie ciąży? Wiem, że może to być głupie pytanie, ale już zaczynam chyba wpadać w paranoję

Cytat:
Witajcie brzuchatki!!

Z tym spaniem to ja też mam kłopot. Nie mogę zasnąć bo też słyszę jak bije mi serce.....przewracam sie z boku na bok, a jak już zasne to znowu mnie obudzi mój pęcherz! Dzisiaj byłam 3 razy w nocy siku-masakra!
Oj z tym sikaniem to u mnie też masakra, ciągle chodzę siku! A w nocy to ja już może zrobię sobie posłanie na kibelku Tylko potem mogę mieć troszkę pupę wypukłą, heheh.

Cytat:
hej mamuski

bylam dzis w Schwedt i kupilam w koncu ladne spodenki ciazowe sa super ekstra i w ogole, kupilam je w tamtejszym h&m

strasznie byly drogie no ale musze miec jakies spodnie a u nas taka kicha, ze szok a w naszym h&m nie ma w ogole mody ciazowej

a te sa takie fajne, swietny kroj, w ogole nie widac ze ciazowe

adaikaka mam ten sam problem - nie mam apetytu, juz nie wiem co w siebie wcisnac
jedyne co mi ostatnio wchodzi to pomarancze dlatego jem ich duzo
Mam nadzieję, że już lepiej się czujesz? I reszta rodzinki także?
Też muszę się wybrać do sklepu w końcu i poszukać jakis fajnych spodni i koniecznie stanik.Czytałam, że najlepiej kupować te bez fiszbinów?
I pomarańcze też mogę wcinać I banany jeszcze.

Cytat:
ojej, cóż za pochlebstwa, dziękuję.Od kąd mieszkamy sami to tak pichcę, minęło już soro czasu i mi nie przeszło. Taki typ baby chyba Znajome gadały "eee za pół roku jej przejdzie" No i racji nie miały bo półrocze kilkanaśćie razy co najmniej przekroczylam i nadal czaruję w kuchni
Sama lubię smacznie zjęść, a jak widzę zadowoloną buźkę męża- to niezastąpione uczucie lub kolegów łypiących wzrokiem, co pozostało im zamówić pizze lub instanty wcinać. Zawsze mężusia do pracy wyprawiam z "prowiantem"
Ostatnio szłam na łatwizne i gotowałam szybkie rzeczy, ale dziś popuściłam sobie i oto efekty.
Jak masz fajne propozycje to podrzuć. Chętnie skorzystam

Też uwielbiam pichcić, ale teraz z racji wyczulenia na różne zapachy wolę długo w kuchni nie przebywać, bo to się może różnie skończyć.
Natomiast jak tylko czuję się lepiej staram się zawsze coś sycącego i zdrowego ugotować.Hm.. mam ochotę na racuchy z jabłkami!!

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/

Edytowane przez Sweet_21
Czas edycji: 2009-01-29 o 22:10
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 22:17   #4155
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

czuje sie jakotako - przeraza mnie to ze nie mam sily na nic yh

co do stanikow...ja nosze usztywniane - i takie nosilam cala poprzednia ciaze

hmm fajnie macie, ze mozecie cos kupic - u mnie w miescie nie ma w ogole fajnych ciuchow ciazowych, nawet w h&m nie ma wcale

musze jezdzic do niemiec
Stary 2009-01-29, 22:26   #4156
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość

A propos, czy jajka na miękko można jeść w czasie ciąży? Wiem, że może to być głupie pytanie, ale już zaczynam chyba wpadać w paranoję
jajo polecam ścięte.Najpewniejsze. W necie napewno znajdziesz info o jajku

p.s moje wyniki są eleganckie
dobranoc
Stary 2009-01-29, 22:28   #4157
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Ja z sokowirówką szalałam na początku jak ją kupiliśmy, a teraz mi się jakoś nie chce. Zrobiłam się okropnym leniem przez tą ciążę.
UnholyOne może masz za suche te marchewki

Ja na początku owoce i warzywa myłam i skrobałam lub obierałam. Później już tylko myłam

Brawo
I nikt Ci nie powiedział po drodze? Ale znieczulica

Seona wstydliwe to Twoje maleństwo

Może idź lepiej do lekarza? Albo lepiej zamów wizytę domową, bo w przychodniach podobno tłum.
no juz mi lepiej pije syropki wyciagi z czosnku i juz jest o wiele wiele lepiej

jutro po 16 ide do poloznej zobczyc czy dzidzia ok nie wiem boje sie ze cos nie tak i ide posluchac serduszka bynjamniej mnie to uspokoi wiec jak cos to po 16 trzymam kciukasy prosze
Cytat:
a po co teraz ćwiczyc mieśnie kegla, wiem ze w czasie seksu daja duze efekty działa działa sprawdzalam hyhy ale w czasie ciazy po co mamy je ćwiczyc ? moze powiesz ?

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2009-01-29, 22:33   #4158
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Już właściwie powinnam zacząc - 4 miesiąc się zaczyna. Niestety w pierwszej ciąży za często nie cwiczyłam i teraz sa tego skutki. Musze pogadac o tym z moim ginkiem, może ma dla mnie jakąś pocieszającą radę.

Ja nie nawidzę pomidorowej - teraz w ciąży. Od samego początku na myśl o niej, jej widok a już broń boże gotowanie objawia się konwulsjami. Fuj Fuj. A w pierwszej ciązy się zajadałam. Kto by pomyślał.
w sumie za dużo to ja też nie jem. Kanapka ranox3, jakieś jabłko, pomarańcz, banan. Potem też jakaś przekąska, jogurt, trochę sałatki i koniec. A czuję się taaaka pełna i brzuch jak w 6 miesiącu wieczorem się robi. Taka nagazowana jakby jestem.
W pierszej ciąży brzuszek miałam mniejszy w tym samym czasie, podobno w kolejnej szybciej rośnie.
A jak u ciężarówek po raz drugi, jak macie z brzucholem??
Stary 2009-01-29, 22:34   #4159
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Witajcie mamusie
Tak sobie myślę, że naszego szkraba zobaczymy dopiero za 3 tygodnie i już nie mogę się doczekać tej chwili.Pewnie będzie trochę stresu bo będę mieć badanie przezierności, hmm..mam nadzieję, że wszystko będzie ok, ech ja to uwielbiam wprost czymś się przejmować Nie lubię siebie za to!!
Ja też zobaczę nasze maleństwo za 3 tygodnie
Widziałam, że termin porodu mamy taki sam więc pochwal się jak duże będzie Twój szkrab Mój we wtork liczył całe 1,5 cm
Jedziemy na tym samym wózku

Cytat:
Z apetytem to u mnie też na bakier, chociaż i tak od paru dni jest lepiej niż np jakiś tydzień temu.Jem naprawdę mało, na wędlinę jakoś nie mogę patrzeć, bardziej np serki wiejskie, lekarz mi powiedział, żebym w siebie nie wmuszała, jadła małe ilości, ale często.Łatwo powiedzieć...Ja naprawdę lubię jeść, więc to co się ze mną teraz dzieje trochę mnie irytuje. A co do barszczu..ostatnio mam ochotę ciągle na barszcz czerwony albo na buraki Dzisiaj ugotowałam sobie barszczyk i osobno ziemniaki okraszone cebulką, cód jakiś, że to zjadłam, ale oczywiście wcześniej poczułam zapach mięsa i owsianka zjedzona na śniadanie wylądowała wiadomo gdzie
Jutro ugotuję kaszy jęczmiennej z jakimś delikatnym sosikiem.
Adaikaka także wiem co czujesz, jedz to na co Ci akurat przyjdzie ochota, podobno wtedy to nie zaszkodzi
Moje maleństwo nie lubi płatków owsianych, więc może jednak będzie dziewczynka? (nooo tak wychodzi wg przesądu, któraś Wizażanka o tym pisała kilka stron temu, a cooo można sobie pomarzyć)
No to mam podobnie Z tym, że nabiał też słabo toleruje...
Dzisiaj wyrzucałam pudełko po jakimś jedzeniu na wynos, poczułam ten zapach (było tam mieso) i o mały włos też nie wylądowałam w WC... To jest straszneeee

Co do płatków (jakichkolwiek)... Raz tylko mnie wzięło na Gold Flakes... Kupiłam opakowanie, zjadłąm całą miskę a teraz płatki stoją i nie mogę na nie patrzeć...
bleee

Zresztą wiele rzeczy jest dla mnie teraz bleee... I jak czytam o smakach i apetycie innych mamuś to im aż zazdroszczę

Na szczęscie zjadłąm jeszcze dzisiaj 4 paróweczki (bobaski) z 2 kromkami chleba i pomarańcza... I na tym będzie dzisiaj raczej koniec

Cytat:
Oj z tym sikaniem to u mnie też masakra, ciągle chodzę siku! A w nocy to ja już może zrobię sobie posłanie na kibelku Tylko potem mogę mieć troszkę pupę wypukłą, heheh.
też o tym myśle jak po raz piąty z kolei wstaję z łóżka, żeby iść siku
Na początku mój mąż się troszkę denerwował, że tak się wiercę i wiecznie robie pielgrzymki po nocach do łazienki... Na szczęście chyba się przyzwyczaił

Cytat:
Też muszę się wybrać do sklepu w końcu i poszukać jakis fajnych spodni i koniecznie stanik.Czytałam, że najlepiej kupować te bez fiszbinów?
Ja już jedne spodnie zakupiłam ale są za długie i muszę jechać do babci żeby je skróciła... Zamierzam jeszcze kupić na allegro 2 pary spodni + 2 spódnice
Mamy szczęście, że największe brzucholki będziemy miały w lecie zarzuci się zwiewną sukienkę i będzie

Cytat:
Też uwielbiam pichcić, ale teraz z racji wyczulenia na różne zapachy wolę długo w kuchni nie przebywać, bo to się może różnie skończyć.
Natomiast jak tylko czuję się lepiej staram się zawsze coś sycącego i zdrowego ugotować.Hm.. mam ochotę na racuchy z jabłkami!!
A dla mnie gotowanie teraz to katorga...
Nie wiem czy potrafiłabym upiec kotlety albo jakieś inne mieso przygotować...
Po jutrze zamierzam zrobić fasolkę po bretońsku... Mam nadzieję, że gotowanie przejdę spokojnie...

ehhhh....
Stary 2009-01-29, 22:38   #4160
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość

a po co teraz ćwiczyc mieśnie kegla, wiem ze w czasie seksu daja duze efekty działa działa sprawdzalam hyhy ale w czasie ciazy po co mamy je ćwiczyc ? moze powiesz ?

Ćwiczenia Kegla polegają na zaciskaniu mięśni pochwy i odbytu na ok. 8-10 sekund i powtarzaniu tej czynności w krótkich odstępach czasu przez co najmniej 20 minut. Wzmocnione i bardziej elastyczne mięśnie ułatwiają poród, zapobiegają opuszczaniu się narządów i wysiłkowemu nietrzymaniu moczu, zwiększają też satysfakcję seksualną obojga partnerów.

http://www.edziecko.pl/wideo_edzieck...nie_Kegla.html

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2009-01-29 o 22:40
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 22:39   #4161
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

UnholyOne ja mam to samo z brzuszkiem - 6 miesiac minimum wszyscy pytaja czy to blizniaki

to prawda z ta druga ciaza - w pierwszej w tym samym tyg nie bylo jeszcze nic widac

ostatnio spotkalam na uczelni kolezanke, ktora jest w ciazy 2 tyg dluzej niz ja i jak zobaczyla moj brzuch to mowi :"ooo a ja myslalam, ze to ja mam duzy"
ma polowe mniejszy niz ja

ale to fajnie, lubie moj brzuszek w ogole lubie byc w ciazy
Stary 2009-01-29, 22:51   #4162
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Ćwiczenia Kegla polegają na zaciskaniu mięśni pochwy i odbytu na ok. 8-10 sekund i powtarzaniu tej czynności w krótkich odstępach czasu przez co najmniej 20 minut. Wzmocnione i bardziej elastyczne mięśnie ułatwiają poród, zapobiegają opuszczaniu się narządów i wysiłkowemu nietrzymaniu moczu, zwiększają też satysfakcję seksualną obojga partnerów.

http://www.edziecko.pl/wideo_edzieck...nie_Kegla.html
jak zwykle słuzysz odpowiedzia cżłowiek cąłe zycie sie uczy ja przestalam cwiczyc mięsnie Kegla jak zaszłam w ciąze bo stwierdzilam ze sa one mi nie potrzebne a tu taka niepoedzianka hyhy a wiec zaciskam dalej hihi buźka ide wziesc syropek dobranoc kochnaiutkie ciężarówki

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2009-01-29, 22:55   #4163
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
jak zwykle słuzysz odpowiedzia cżłowiek cąłe zycie sie uczy ja przestalam cwiczyc mięsnie Kegla jak zaszłam w ciąze bo stwierdzilam ze sa one mi nie potrzebne a tu taka niepoedzianka hyhy a wiec zaciskam dalej hihi buźka ide wziesc syropek dobranoc kochnaiutkie ciężarówki
Dobranoc mamusiu
Stary 2009-01-29, 23:07   #4164
Sweet_21
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też zobaczę nasze maleństwo za 3 tygodnie
Widziałam, że termin porodu mamy taki sam więc pochwal się jak duże będzie Twój szkrab Mój we wtork liczył całe 1,5 cm
Jedziemy na tym samym wózku
A rzeczywiście
Tzn u mnie to jest tak wg miesiączki jest 11 tydzień,a wg wielkości maleństwa 10.
Hm..mój we wtorek mierzył 31mm.

Cytat:
Napisane przez adaikaka
No to mam podobnie Z tym, że nabiał też słabo toleruje...
Dzisiaj wyrzucałam pudełko po jakimś jedzeniu na wynos, poczułam ten zapach (było tam mieso) i o mały włos też nie wylądowałam w WC... To jest straszneeee

Co do płatków (jakichkolwiek)... Raz tylko mnie wzięło na Gold Flakes... Kupiłam opakowanie, zjadłąm całą miskę a teraz płatki stoją i nie mogę na nie patrzeć...
bleee

Zresztą wiele rzeczy jest dla mnie teraz bleee... I jak czytam o smakach i apetycie innych mamuś to im aż zazdroszczę

Na szczęscie zjadłąm jeszcze dzisiaj 4 paróweczki (bobaski) z 2 kromkami chleba i pomarańcza... I na tym będzie dzisiaj raczej koniec
Ostatnio na kolacje ugotowałam sobie dwie parówki (bo akurat miałam ochotę), ale jak poczułam ten zapach to owszem zjadłam, ale tylko dlatego, żeby cokolwiek zjeść..Może przerzucę się na ryby, tylko zawsze o nich zapominam podczas zakupów

Cytat:
Napisane przez adaikaka
Ja już jedne spodnie zakupiłam ale są za długie i muszę jechać do babci żeby je skróciła... Zamierzam jeszcze kupić na allegro 2 pary spodni + 2 spódnice
Mamy szczęście, że największe brzucholki będziemy miały w lecie zarzuci się zwiewną sukienkę i będzie
No właśnie, też się cieszę na samą myśl o tym, będzie napewno nam lżej niż zimą z tymi wszystkimi "przyborami" w formie płaszczy, szalików, czap itd
Dobrze, że od zawsze lubiłam chodzić w tunikach i mam ich całkiem sporo.Jak chodziłam w nich w lato to znajomi się pytali czy czegoś tam (znaczy brzuszka) czasem nie ukrywam
Ostatnio widuję wiele kobiet tuż przed rozwiązaniem, ze słodko wielgachnym i odstającym brzuszkiem i tak się zastanawiam jak ja w takim stanie będę funcjonować? Jak się będę chciała przerzucić na bok to pewnie tylko z pomocą tzta

Cytat:
Napisane przez adaikaka
A dla mnie gotowanie teraz to katorga...
Nie wiem czy potrafiłabym upiec kotlety albo jakieś inne mieso przygotować...
Po jutrze zamierzam zrobić fasolkę po bretońsku... Mam nadzieję, że gotowanie przejdę spokojnie...

ehhhh....

Ja się tak właśnie zabieram za kotlety od ponad tygodniaHm..ale fasolkę po bretońsku na tą chwilę w sumie chętnie bym zjadła

Bartuś
29.08.2009

/S.J.Lec/
Stary 2009-01-29, 23:20   #4165
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
A rzeczywiście
Tzn u mnie to jest tak wg miesiączki jest 11 tydzień,a wg wielkości maleństwa 10.
Hm..mój we wtorek mierzył 31mm.
O proszę to wcześniej ode mnie zaskoczyłaś troszkę a kiedy miałaś ostatnią @?? 20.11.08??

Już się nie mogę doczekać jakie duże bedzie za te 3 tygodnie
Stary 2009-01-29, 23:28   #4166
Sweet_21
Zakorzenienie

Cytat:
O proszę to wcześniej ode mnie zaskoczyłaś troszkę a kiedy miałaś ostatnią @?? 20.11.08??

Już się nie mogę doczekać jakie duże bedzie za te 3 tygodnie
Własnie o to chodzi, że tej miesiączki dokładnej daty nie pamiętam, ale przyjmuje, że jest to własnie koło 20, 21 listopada.Zresztą ja miałam strasznie nieregularne okresy i zawsze mi się cykl wydłużał także to też ma znaczenie.
Też się nie mogę doczekać
Na razie mój brzuch wygląda hm..co najmniej nie-ciążowo, jakbym miała wzdęcia czy coś, hehe.Troszkę już odstaje, ale niewiele.

Bartuś
29.08.2009

/S.J.Lec/
Stary 2009-01-29, 23:36   #4167
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Własnie o to chodzi, że tej miesiączki dokładnej daty nie pamiętam, ale przyjmuje, że jest to własnie koło 20, 21 listopada.Zresztą ja miałam strasznie nieregularne okresy i zawsze mi się cykl wydłużał także to też ma znaczenie.
Też się nie mogę doczekać
Na razie mój brzuch wygląda hm..co najmniej nie-ciążowo, jakbym miała wzdęcia czy coś, hehe.Troszkę już odstaje, ale niewiele.
Mój brzuch też troszkę odstaje, macicę wyczuwam już pod dłonią... wcześniej jak leżałam na plecach to jak głaskałam się po brzuchu czyłam wystające biodra... już tak nie jest , spodnie które nosiłam przed ciążą noszę dalej ale już rozpięte hi hi... dobrze, że mam długie swetry i bluzki
Inaczej tak mnie cisną, że od razu brzuch mnie boli... I tak coś czuję, że należę do tych mamuś którym brzuch rośnie szybko... dzieciak wychodzi do przodu a nie chowa się do środka...
Moja koleżanka jest w 17 tygodniu i jeszcze chodzi w "starych" spodniach...
Mnie już od 8 spodnie cisną (a nie przytyłam)
Stary 2009-01-29, 23:48   #4168
Sweet_21
Zakorzenienie

Cytat:
Mój brzuch też troszkę odstaje, macicę wyczuwam już pod dłonią... wcześniej jak leżałam na plecach to jak głaskałam się po brzuchu czyłam wystające biodra... już tak nie jest , spodnie które nosiłam przed ciążą noszę dalej ale już rozpięte hi hi... dobrze, że mam długie swetry i bluzki
Inaczej tak mnie cisną, że od razu brzuch mnie boli... I tak coś czuję, że należę do tych mamuś którym brzuch rośnie szybko... dzieciak wychodzi do przodu a nie chowa się do środka...
Moja koleżanka jest w 17 tygodniu i jeszcze chodzi w "starych" spodniach...
Mnie już od 8 spodnie cisną (a nie przytyłam)

Mnie też spodnie cisną już trochę A waga poruszyła się o jakieś kilo
Ogólnie zauważyłam, że gdy trzymam nogę na nodze podczas siedzenia to zaczyna mnie brzuch boleć, dlatego staram się o tym pamiętać i tak nie robić.
Aha! Słyszałam od znajomej pielęgniarki, że nie można głaskać się po brzuchu bo wtedy macica się stawia i może dojść do poronienia? Na wszelki wypadek staram się trzymać tylko rękę na brzuchu..
Ja gdzieś na wizażu widziałam zdjęcia dziewczyny w 6-tym miesiącu ciąży, któa brzuch miała taki jakby po prostu zjadła b.obfity obiad, no może plus deser
I w ogóle mam taką sąsiadke, która ma już 4 dzieci, a ja nigdy nie widziałam jej z brzuszkiem Hehe, także rzeczywiście różnie i dziwnie to bywa
A no i biodra też mi się zaokrągliły i piersi/sutki czasem strasznie mnie bolą..

Bartuś
29.08.2009

/S.J.Lec/
Stary 2009-01-30, 00:47   #4169
Karolinak82
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny A ja dopiero spokojnie przed komputerem...ale fajny dzień byl...pojechałam do mojego gina na dyżur w szpitalu pokazać ciśnienie...i przy okazji pooglądałam porodówki do rodzinnych porodów poznałam ceny za te sale jak i sale poporodowe...jutro dokładniej opiszę bo teraz już padam...

Później wizyta u przyjaciółku...jej Mały ma 5 miesięce, sporo ciuszków sobie wybrałam dla mojej Małej...ona kupowała głównie uniwersalne wzory i kolory więc spokojnie sobie co nie co wybralam do tego dwie pary bucików...są boskie...zakochałam się od razu Zdjecia wstawię ale dopiero w weekend...zapodział mi się gdzieś kabel od aparatu i czekam na zastępczy
Porozmawiałyśmy tez o tych porodówkach i salach poporodowych...ich cenach, zaletach i wadach...jutro wnioski...ciekawe co Wy na to powiecie

Później była wizyta u rodziców...niestety cała rodzina chora...grypsko wszędzie dotrze, niestety...póxniej jeszcze znajomych spotkałam, pojechaliśmy do mnie i tak sobie plotkowaliśmy do teraz...nawet nie zauważyłam która godzina i jak zmęczona już jestem

Cytat:
Z chęcią zamieściałabym fotki z usg mojego maluszka, ale muszę zainstalowac skaner, a mi się nieee chceee sama zresztą nie wiem co mi sie chce. No może oprócz pysznego jabłuszka, które właśnie wcinam. Pychotka. Oglądałam program o jabłkach niedawno i mówili, że jabłka mają mnóstwo witamin, są w czołówce wszystkich owoców jeżeli chodzi o witaminy. Także kobitki wcinamy jabłuszka dla naszych pociech.
Oj jabłuszka ostatnio ciągle wcinam...chyba organizm sam wie czego potrzebuje i tego właśnie się domaga

Cytat:
Zastanawiam się nad kupnem (oczywiście za jakiś czas) takiego kosza na początek. Łóżeczko mam fajne po synku i będzie stało w ich wspólnym pokoju, ale na początek zakupię chyba coś w tym stylu, żeby postawic w sypialni obok aszego łóżka, żebym miała lepszą kontrolę nad bąbelkiem jak śpi.
http://allegro.pl/item534147286_kosz...n_idealny.html
Świetny ten kosz...ja właśnie nie mam za dużo miejsca..zastanawiałam się nad mniejszym łóżeczkiem, niestety u nas nie widziałam, ale w Holandii są takie 90 x 40cm...muszę kuzynke namówić by mi takie przywiozła A w koszu jak długo dziecko może spać...do którego miesiąca bedzie sie mieściło?

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Aha, Dziewczynki chcące Dziewczynkę, jedzcie duuuzo magnezu Podobno pomaga
A na chłopca płatki śniadaniowe na mleku

Zabobon jak i tamte wróżby, ale czasem się sprawdza
Ja według lekarza bedę miała córeczkę...a płatki jadam ile się da...ciągle mam na nie ochotę...już nie mówię o mleku...mogę litra je pić codziennie więc już nie wiem jak to jest z tymi zabobonami

Cytat:
Super dresiki...tylko schrupać Malucha w takich polarkach

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Tak, chciałam isc na normalny basen U nas innego nie ma. Jest cześć dla dzieci i dla starszych.
Mój gin polecił normalny basen na bole pleców...muszę się rozejrzeć za jakimś w pobliżu

Cytat:
O, no to się napracowałaś dziś
Przpis na cycki w cieście można prosić?

Takieplacuszki kojarzą mi się z moją babcią, ona takie pyszne smażyła, potem posypywała cukrem pudrem i wtedy wszystkie problemy świata znikały...
Jabłuszka obsmażasz w cieście naleśnikowym?

A ja wróciłam po wizycie od mojego "starego" gina który teraz zostanie moim jedyn, do tamtego jednak nie wracam przy nim dziś poczułam się tak komfortowo i pewnie, że za żadne pieniądze nie wracam do tamtego!
We wtorek idę zrobić test potrójny. Mam nadzieję, że wyniki będą dobre...i może coś się da w kwestii płci podejrzeć
A! kwas foliowy mogę odstawić, witaminy też, gin powiedział, że wyniki ładne więc nie ma sensu szaleć. Nie uciskać brzucha, starać się spać na lewym boku, dostałam książeczkę o ciąży. I w ogóle jest dobrze
mmmm placuszki...uwielbiam i też niedawno robiłam...za jabłuszkami

Co do lekarza to najważniejsze byś Ty się dobrze z nim czuła, byś mu ufała...więc zmiana jak najbardziej wskazana

Cytat:

nigdy tyle nie jadłam !!
Właśnie się zastanawiałam nad maślanką, bo u rodziców zawsze z tatą pijemy...ale czy My brzuchatki możemy? Nie zaszkodzi nam? tak się ostatnio zastanawiałam...?

Ja nie mam problemu z żadnym jedzonkiem, wcinam wszystko bez problemu...i na szczęście żadne zapachy mi nie przeszkadzają

Cytat:
Powiedzcie mi, które z Was czuły już ruchy dzidzi? Kurcze nie pamiętam
Od wczoraj czuję jakbym miała żywą rybkę w prawej dolnej części brzucha i się zastanawiam, czy to to o czym myślę
Pieknie opisałaś to uczucie..ja też tak czułam jakby rybkę, która delikatnie dotyka brzucha...ale nie wiedziałam czy to to....a podobno w ogóle że jak dzidzia dotyka po prawej stronie to na dziewczynke a po lewej to na chłopca...dzisiaj usłyszałam od koleżanki

Cytat:
hmm fajnie macie, ze mozecie cos kupic - u mnie w miescie nie ma w ogole fajnych ciuchow ciazowych, nawet w h&m nie ma wcale

musze jezdzic do niemiec
Ja mam jednego h&m'a przy domu a drugiego obok rodziców...kiedyś takie fajne ciążowe rzeczy tam były a teraz jak na złość nic

Uciekam do łóżka Brzuchatki Jutro opiszę resztę moich myśli których dzisiaj nie skończyłam...Miłej nocy

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2009-01-30 o 00:50
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-30, 01:01   #4170
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Mnie też spodnie cisną już trochę A waga poruszyła się o jakieś kilo
Ogólnie zauważyłam, że gdy trzymam nogę na nodze podczas siedzenia to zaczyna mnie brzuch boleć, dlatego staram się o tym pamiętać i tak nie robić.
Aha! Słyszałam od znajomej pielęgniarki, że nie można głaskać się po brzuchu bo wtedy macica się stawia i może dojść do poronienia? Na wszelki wypadek staram się trzymać tylko rękę na brzuchu..
Ja gdzieś na wizażu widziałam zdjęcia dziewczyny w 6-tym miesiącu ciąży, któa brzuch miała taki jakby po prostu zjadła b.obfity obiad, no może plus deser
I w ogóle mam taką sąsiadke, która ma już 4 dzieci, a ja nigdy nie widziałam jej z brzuszkiem Hehe, także rzeczywiście różnie i dziwnie to bywa
A no i biodra też mi się zaokrągliły i piersi/sutki czasem strasznie mnie bolą..
Dzięki Wielkie za info Co prawda jestem w pracy do 8 rano
ale idę się rozłożyć w fotelu i przymknąć oko chociaż na chwilę...

Byle do 18 lutego... Wtedy pożegnam się już z tymi naprawdę meczącymi mnie nockami...

Co do grypy o której pisała Karolinak82...
Mama zabroniła mi do siebie przyjeżdzać bo u nich jest szpital... Wszyscy (mama, tata i brat) mają grypę... Mojego meża też bierze i aż drżę... Jak tylko poczuję zbliżające się przeziuębienie to mykam na L4 i lecze się bo teraz nie może być nic gorszego niż grypsko

Miłych snów mamusie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości