|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
Cytat:
No to apetycik niczego sobie ![]() Ja właśnie szukam pościeli dla mojego starszaka, teraz ben10 jest w modzie, więc coś w tym temacie będzie
|
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tru - rzucam line do przepisu, ten sam portal, co tuńczyka robiłam. Ciacho fr. polecam z biedronki.Tanie i dobre, i cycka naprawdę pół i idzie się objeść.Ja zrobiłam z pieczarkami i cebulką i plasterkiem żółtego sera, jak jedna z komentujących, bo szynka z mięsem mi niebardzo się spodobała i bez oregano.Każdy może zmodyfikować wg. własnego gustu Idealnym dopełnieniem byłaby sałatka grecka. Pasuje jak nic do tego ![]() Wyszło idealne jak na fotce. http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis24200.html Jak ktoś ma coś fajnego, rzuccie liny- chętnie skorzystam |
|
|
|
|
#4143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4144 |
|
Ola-Unhola
|
Tak, jakies przygody chłopca z potworami itp.
![]() Niedawno na czasie był spiderman, wcześniej bob budowniczy a teraz kolejny bohater. Oj nadązyc za tymi naszymi pociechami ![]() Lecę do małża upomniec się o masaż, tak mnie plecy bolą i krzyż. Buziaki
|
#4145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też zmolestuje małża jak wróci ![]() A tymczasem ide do wanny (oczywiście z nie za gorącą wodą )
Edytowane przez truheart Czas edycji: 2009-01-29 o 19:58 |
|
|
|
|
#4146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i kupilam Homegene homeopatyczne na gradło wiec zobaczymy. Wow to sa szkoly rodzenia za darmo ? nie wiedzialam, ile trwa kurs w skozle rodzenia ? A co do kołysek to mojej koleznaki tato chce zorbic naszemu dziekcu kolyske ale ja nie jestem jakos przkeonana do tego bo w sumie nie miałabym jej gdzie wsadzic wiec zostane przy łóżeczku ktore bedzie przez pierwsze dwa tygodnie stało u moich rodziców a pozniej u ns w mieszknaiu ![]() no jakos sie złozyło ja nadrabiam zaległosci serialowe takze ogladam wsyzsko co nie zdazylam w czasie roku a ze podziebiona jestem to z łózka w ogole nie wychodze tylko na pi pi a co nalezy sie
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie się woda leje do wanny, a tymczasem zapomniałam Wam napisac wcześniej - przede mną była u gina kobitka, jakoś tak blado wyglądała przed wejściem, wyszła z wizyty, mówi do mnie żebym już wchodziła i widzę jak jej się taki rogal na twarzy robi - nie wytrzymała i mówi-że ona już spokojna, że 8 tydzień ciąży
normalnie tak się ucieszyłam z nią, że do tej pory jak o tym myślę to się uśmiecham. Kobitka była tak szczęśliwa, że musiała się podzielić tą informacją z pierwszą napotkaną osobą mam nadzieję, że wszystko jej się pomyślnie ułoży, kazałam jej uważać na siebie
|
|
|
|
#4148 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ale mam teraz dziwne upodobania jedzeniowe: nie znosze pomidorów(zawsze lubiłam) wogule nic pomidorowego, aż mnie mdli na samą myśl o np zupie pomidorowej,nie mogę jeść mięsa z kurczaka- odrzuca mnie od samego zapachu straszliwie.
Za to codziennie wcinam danonki,płatki z mlekiem u bułeczki z masełkiem i serem ![]() Lece się uczyć, bo zamiast kuć do egzaminu siedze na wizażu
|
|
#4149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak dawniaj siedziałam w kuchni, codziennie obiady 2-daniowe z deserem i kompocikiem ![]() W tej chwili mi przeszło ![]() Powiedzcie mi, które z Was czuły już ruchy dzidzi? Kurcze nie pamiętam ![]() Od wczoraj czuję jakbym miała żywą rybkę w prawej dolnej części brzucha i się zastanawiam, czy to to o czym myślę
|
|
|
#4150 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór mamusie
Czujemy się dobrze ale strasznie martwi mnie mój totalny brak apetytu (ZNOWU) ![]() Na siłę wmuszam w siebie jedzenie... Dzisiaj zjadłam... 3 stripsy z KFC, talerz zupy ogórkowej, paczkę chrupek kukurydzianych, deser z koroną , i tyle ![]() Zakupiłam sobie do pracy parówki wiec jeszcze je zaliczę (mam nadzieję, że mi podejdą bo mięso nie bardzo toleruje) no i mam ochotę na pomarańcze które już na mnie czekają ALe to jest zdecydowanie za mało... już 10 tydzień a waga stoi w miejscu... nawet wydaje mi się, że chudnę... A wyniki badań krwi... mam wszystko w dolnej normie i nie wiele mi brakuje do anemii Na szczęscie mamusia zakisiła barszczyk i będę go od jutra popijać...Cytat:
![]() Cytat:
plamienie ustąpiło a w marcu biorę zaległy urlop więc troszkę odpocznę Dziękuję za troskę [quote=czekoladka21;107183 13]Witajcie brzuchatki!! Z tym spaniem to ja też mam kłopot. Nie mogę zasnąć bo też słyszę jak bije mi serce.....przewracam sie z boku na bok, a jak już zasne to znowu mnie obudzi mój pęcherz! Dzisiaj byłam 3 razy w nocy siku-masakra![/quote] Heh... chciałabym chodzić 3 razy w nocy siku... Ja normalnie chodzę 5 razy na noc i to zawsze bierze mnie wtedy jak już zasypiam Cytat:
nieźle, nieźle Ale teraz wolno Ci wszystko A teraz po ulicach chodzą takie ewenementy, że kobieta w dwóch różnych butach to już nie sensacja ![]() Cytat:
przefajny łobuziak
|
||||
|
|
|
#4151 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej mamuski
![]() bylam dzis w Schwedt i kupilam w koncu ladne spodenki ciazowe sa super ekstra i w ogole, kupilam je w tamtejszym h&mstrasznie byly drogie no ale musze miec jakies spodnie a u nas taka kicha, ze szok a w naszym h&m nie ma w ogole mody ciazowej a te sa takie fajne, swietny kroj, w ogole nie widac ze ciazowe adaikaka mam ten sam problem - nie mam apetytu, juz nie wiem co w siebie wcisnac jedyne co mi ostatnio wchodzi to pomarancze dlatego jem ich duzo
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a ćwiczycie Kegla ?
|
|
|
|
#4153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znajome gadały "eee za pół roku jej przejdzie" No i racji nie miały bo półrocze kilkanaśćie razy co najmniej przekroczylam i nadal czaruję w kuchni ![]() Sama lubię smacznie zjęść, a jak widzę zadowoloną buźkę męża- to niezastąpione uczucie lub kolegów łypiących wzrokiem, co pozostało im zamówić pizze lub instanty wcinać. Zawsze mężusia do pracy wyprawiam z "prowiantem"Ostatnio szłam na łatwizne i gotowałam szybkie rzeczy, ale dziś popuściłam sobie i oto efekty. Jak masz fajne propozycje to podrzuć. Chętnie skorzystam |
|
|
|
|
#4154 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamusie
![]() Tak sobie myślę, że naszego szkraba zobaczymy dopiero za 3 tygodnie i już nie mogę się doczekać tej chwili.Pewnie będzie trochę stresu bo będę mieć badanie przezierności, hmm..mam nadzieję, że wszystko będzie ok, ech ja to uwielbiam wprost czymś się przejmować Nie lubię siebie za to![]() Cytat:
A co do barszczu..ostatnio mam ochotę ciągle na barszcz czerwony albo na buraki Dzisiaj ugotowałam sobie barszczyk i osobno ziemniaki okraszone cebulką, cód jakiś, że to zjadłam, ale oczywiście wcześniej poczułam zapach mięsa i owsianka zjedzona na śniadanie wylądowała wiadomo gdzie![]() Jutro ugotuję kaszy jęczmiennej z jakimś delikatnym sosikiem. Adaikaka także wiem co czujesz, jedz to na co Ci akurat przyjdzie ochota, podobno wtedy to nie zaszkodzi Moje maleństwo nie lubi płatków owsianych, więc może jednak będzie dziewczynka? (nooo tak wychodzi wg przesądu, któraś Wizażanka o tym pisała kilka stron temu, a cooo można sobie pomarzyć )A propos, czy jajka na miękko można jeść w czasie ciąży? Wiem, że może to być głupie pytanie, ale już zaczynam chyba wpadać w paranoję Cytat:
Tylko potem mogę mieć troszkę pupę wypukłą, heheh.Cytat:
Też muszę się wybrać do sklepu w końcu i poszukać jakis fajnych spodni i koniecznie stanik.Czytałam, że najlepiej kupować te bez fiszbinów? I pomarańcze też mogę wcinać I banany jeszcze.Cytat:
Też uwielbiam pichcić, ale teraz z racji wyczulenia na różne zapachy wolę długo w kuchni nie przebywać, bo to się może różnie skończyć. Natomiast jak tylko czuję się lepiej staram się zawsze coś sycącego i zdrowego ugotować.Hm.. mam ochotę na racuchy z jabłkami !!
Bartuś 29.08.2009 "Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota" /S.J.Lec/ Edytowane przez Sweet_21 Czas edycji: 2009-01-29 o 22:10 |
||||
|
|
|
#4155 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
czuje sie jakotako - przeraza mnie to ze nie mam sily na nic yh
co do stanikow...ja nosze usztywniane - i takie nosilam cala poprzednia ciaze hmm fajnie macie, ze mozecie cos kupic - u mnie w miescie nie ma w ogole fajnych ciuchow ciazowych, nawet w h&m nie ma wcale musze jezdzic do niemiec
|
|
#4156 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pije syropki wyciagi z czosnku i juz jest o wiele wiele lepiej jutro po 16 ide do poloznej zobczyc czy dzidzia ok nie wiem boje sie ze cos nie tak i ide posluchac serduszka bynjamniej mnie to uspokoi wiec jak cos to po 16 trzymam kciukasy prosze a po co teraz ćwiczyc mieśnie kegla, wiem ze w czasie seksu daja duze efekty działa działa sprawdzalam hyhy ale w czasie ciazy po co mamy je ćwiczyc ? moze powiesz ?
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#4158 |
|
Ola-Unhola
|
Już właściwie powinnam zacząc - 4 miesiąc się zaczyna. Niestety w pierwszej ciąży za często nie cwiczyłam i teraz sa tego skutki. Musze pogadac o tym z moim ginkiem, może ma dla mnie jakąś pocieszającą radę.
Ja nie nawidzę pomidorowej - teraz w ciąży. Od samego początku na myśl o niej, jej widok a już broń boże gotowanie objawia się konwulsjami. Fuj Fuj. A w pierwszej ciązy się zajadałam. Kto by pomyślał. w sumie za dużo to ja też nie jem. Kanapka ranox3, jakieś jabłko, pomarańcz, banan. Potem też jakaś przekąska, jogurt, trochę sałatki i koniec. A czuję się taaaka pełna i brzuch jak w 6 miesiącu wieczorem się robi. Taka nagazowana jakby jestem. W pierszej ciąży brzuszek miałam mniejszy w tym samym czasie, podobno w kolejnej szybciej rośnie. A jak u ciężarówek po raz drugi, jak macie z brzucholem??
|
#4159 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widziałam, że termin porodu mamy taki sam więc pochwal się jak duże będzie Twój szkrab Mój we wtork liczył całe 1,5 cm ![]() Jedziemy na tym samym wózku ![]() Cytat:
Z tym, że nabiał też słabo toleruje... Dzisiaj wyrzucałam pudełko po jakimś jedzeniu na wynos, poczułam ten zapach (było tam mieso) i o mały włos też nie wylądowałam w WC... To jest straszneeee ![]() Co do płatków (jakichkolwiek)... Raz tylko mnie wzięło na Gold Flakes... Kupiłam opakowanie, zjadłąm całą miskę a teraz płatki stoją i nie mogę na nie patrzeć... bleee Zresztą wiele rzeczy jest dla mnie teraz bleee... I jak czytam o smakach i apetycie innych mamuś to im aż zazdroszczę ![]() Na szczęscie zjadłąm jeszcze dzisiaj 4 paróweczki (bobaski) z 2 kromkami chleba i pomarańcza... I na tym będzie dzisiaj raczej koniec ![]() Cytat:
też o tym myśle jak po raz piąty z kolei wstaję z łóżka, żeby iść siku ![]() Na początku mój mąż się troszkę denerwował, że tak się wiercę i wiecznie robie pielgrzymki po nocach do łazienki... Na szczęście chyba się przyzwyczaił ![]() Cytat:
![]() Mamy szczęście, że największe brzucholki będziemy miały w lecie zarzuci się zwiewną sukienkę i będzie ![]() Cytat:
Nie wiem czy potrafiłabym upiec kotlety albo jakieś inne mieso przygotować... Po jutrze zamierzam zrobić fasolkę po bretońsku... Mam nadzieję, że gotowanie przejdę spokojnie... ehhhh....
|
|||||
|
|
|
#4160 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ćwiczenia Kegla polegają na zaciskaniu mięśni pochwy i odbytu na ok. 8-10 sekund i powtarzaniu tej czynności w krótkich odstępach czasu przez co najmniej 20 minut. Wzmocnione i bardziej elastyczne mięśnie ułatwiają poród, zapobiegają opuszczaniu się narządów i wysiłkowemu nietrzymaniu moczu, zwiększają też satysfakcję seksualną obojga partnerów. http://www.edziecko.pl/wideo_edzieck...nie_Kegla.html
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-01-29 o 22:40 |
|
|
|
|
#4161 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
UnholyOne ja mam to samo z brzuszkiem - 6 miesiac minimum
to prawda z ta druga ciaza - w pierwszej w tym samym tyg nie bylo jeszcze nic widac ostatnio spotkalam na uczelni kolezanke, ktora jest w ciazy 2 tyg dluzej niz ja i jak zobaczyla moj brzuch to mowi :"ooo a ja myslalam, ze to ja mam duzy" ma polowe mniejszy niz ja ale to fajnie, lubie moj brzuszek w ogole lubie byc w ciazy
|
|
#4162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cżłowiek cąłe zycie sie uczy ja przestalam cwiczyc mięsnie Kegla jak zaszłam w ciąze bo stwierdzilam ze sa one mi nie potrzebne a tu taka niepoedzianka hyhy a wiec zaciskam dalej hihi buźka ide wziesc syropek dobranoc kochnaiutkie ciężarówki
|
|
|
|
#4163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4164 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tzn u mnie to jest tak wg miesiączki jest 11 tydzień,a wg wielkości maleństwa 10. Hm..mój we wtorek mierzył 31mm. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze, że od zawsze lubiłam chodzić w tunikach i mam ich całkiem sporo.Jak chodziłam w nich w lato to znajomi się pytali czy czegoś tam (znaczy brzuszka) czasem nie ukrywam Ostatnio widuję wiele kobiet tuż przed rozwiązaniem, ze słodko wielgachnym i odstającym brzuszkiem i tak się zastanawiam jak ja w takim stanie będę funcjonować? Jak się będę chciała przerzucić na bok to pewnie tylko z pomocą tzta ![]() Cytat:
Ja się tak właśnie zabieram za kotlety od ponad tygodnia Hm..ale fasolkę po bretońsku na tą chwilę w sumie chętnie bym zjadła
|
|
#4165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to wcześniej ode mnie zaskoczyłaś troszkę a kiedy miałaś ostatnią @?? 20.11.08??Już się nie mogę doczekać jakie duże bedzie za te 3 tygodnie
|
|
|
|
|
#4166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale przyjmuje, że jest to własnie koło 20, 21 listopada.Zresztą ja miałam strasznie nieregularne okresy i zawsze mi się cykl wydłużał także to też ma znaczenie.Też się nie mogę doczekać ![]() Na razie mój brzuch wygląda hm..co najmniej nie-ciążowo, jakbym miała wzdęcia czy coś, hehe.Troszkę już odstaje, ale niewiele.
|
|
#4167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, spodnie które nosiłam przed ciążą noszę dalej ale już rozpięte hi hi... dobrze, że mam długie swetry i bluzki ![]() Inaczej tak mnie cisną, że od razu brzuch mnie boli... I tak coś czuję, że należę do tych mamuś którym brzuch rośnie szybko... dzieciak wychodzi do przodu a nie chowa się do środka... Moja koleżanka jest w 17 tygodniu i jeszcze chodzi w "starych" spodniach... Mnie już od 8 spodnie cisną (a nie przytyłam)
|
|
|
|
|
#4168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też spodnie cisną już trochę A waga poruszyła się o jakieś kilo![]() Ogólnie zauważyłam, że gdy trzymam nogę na nodze podczas siedzenia to zaczyna mnie brzuch boleć, dlatego staram się o tym pamiętać i tak nie robić. Aha! Słyszałam od znajomej pielęgniarki, że nie można głaskać się po brzuchu bo wtedy macica się stawia i może dojść do poronienia? Na wszelki wypadek staram się trzymać tylko rękę na brzuchu.. Ja gdzieś na wizażu widziałam zdjęcia dziewczyny w 6-tym miesiącu ciąży, któa brzuch miała taki jakby po prostu zjadła b.obfity obiad, no może plus deser ![]() I w ogóle mam taką sąsiadke, która ma już 4 dzieci, a ja nigdy nie widziałam jej z brzuszkiem Hehe, także rzeczywiście różnie i dziwnie to bywa![]() A no i biodra też mi się zaokrągliły i piersi/sutki czasem strasznie mnie bolą..
|
|
#4169 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
A ja dopiero spokojnie przed komputerem ...ale fajny dzień byl...pojechałam do mojego gina na dyżur w szpitalu pokazać ciśnienie...i przy okazji pooglądałam porodówki do rodzinnych porodów![]() Później wizyta u przyjaciółku...jej Mały ma 5 miesięce, sporo ciuszków sobie wybrałam dla mojej Małej...ona kupowała głównie uniwersalne wzory i kolory więc spokojnie sobie co nie co wybralam Zdjecia wstawię ale dopiero w weekend...zapodział mi się gdzieś kabel od aparatu i czekam na zastępczyPorozmawiałyśmy tez o tych porodówkach i salach poporodowych...ich cenach, zaletach i wadach...jutro wnioski...ciekawe co Wy na to powiecie Później była wizyta u rodziców...niestety cała rodzina chora...grypsko wszędzie dotrze, niestety...póxniej jeszcze znajomych spotkałam, pojechaliśmy do mnie i tak sobie plotkowaliśmy do teraz...nawet nie zauważyłam która godzina i jak zmęczona już jestem Cytat:
![]() Cytat:
A w koszu jak długo dziecko może spać...do którego miesiąca bedzie sie mieściło? Cytat:
więc już nie wiem jak to jest z tymi zabobonami![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do lekarza to najważniejsze byś Ty się dobrze z nim czuła, byś mu ufała...więc zmiana jak najbardziej wskazana ![]() Cytat:
Ja nie mam problemu z żadnym jedzonkiem, wcinam wszystko bez problemu...i na szczęście żadne zapachy mi nie przeszkadzają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Uciekam do łóżka Brzuchatki Jutro opiszę resztę moich myśli których dzisiaj nie skończyłam...Miłej nocy
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-01-30 o 00:50 |
|||||||||
|
|
|
#4170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co prawda jestem w pracy do 8 rano ![]() ale idę się rozłożyć w fotelu i przymknąć oko chociaż na chwilę... Byle do 18 lutego... Wtedy pożegnam się już z tymi naprawdę meczącymi mnie nockami... Co do grypy o której pisała Karolinak82... Mama zabroniła mi do siebie przyjeżdzać bo u nich jest szpital... Wszyscy (mama, tata i brat) mają grypę... Mojego meża też bierze i aż drżę... Jak tylko poczuję zbliżające się przeziuębienie to mykam na L4 i lecze się bo teraz nie może być nic gorszego niż grypsko ![]() Miłych snów mamusie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

ale Tż znalazł na internecie szkołę w miasteczku niedaleko nas i to za darmo ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Zorientowałam się dopiero na miejscu