Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-30, 20:42   #2761
pakusia86
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2

http://ie.youtube.com/watch?v=2XDmimpyhRA

dla was kochane przesylam dalej z innego watku

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-30, 20:43   #2762
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez Bercia2000 Pokaż wiadomość
Zapomniałam Goo Gosikk śliczne brzuszki

Blondynko
jutro twój wielki dzien życzę udanej zabawy
i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
dzieki
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-30, 20:46   #2763
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość

wlasnie wysluchalam piosenki, ladna, taka budujaca ...jestem mama...
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-30, 20:47   #2764
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
wlasnie wysluchalam piosenki, ladna, taka budujaca ...jestem mama...

piosenka fajna

"jestem mama... to moja kariera...
jestem mama.... na zawsze od teraz "

Stary 2009-01-30, 21:02   #2765
Mell_xx
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratulacje synka nastepny chlopaczek w naszej druzynie
A tak co do tz im niby obojetne ale moj jak sie dowiedzial ze syn od razu musial sie z kims piwa napic a ja swietowalam sama troche sie wkurzylam wtedy naniego, bo poszedl na dlugo do swojego taty. A ile mierzy i ile wazy Twoj Skarb?

No wlasnie nie wiem tego dokladnie, pamietam ze kosc udowa 3cm a tak w calosci nie wiem bo u mnie srednio z jezykiem a tz nie slyszal, wiem tylko ze jest nieduzy, nie chodzi o to ze cos nie tak tylko miesci sie w normie ale jest drobniejszy ale mamusia i tatus tez byli mali ok 2600. chyba ze mam to napisane na kartce ktora mi dala, zobacze...
Stary 2009-01-30, 21:12   #2766
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mell_xx Pokaż wiadomość
No wlasnie nie wiem tego dokladnie, pamietam ze kosc udowa 3cm a tak w calosci nie wiem bo u mnie srednio z jezykiem a tz nie slyszal, wiem tylko ze jest nieduzy, nie chodzi o to ze cos nie tak tylko miesci sie w normie ale jest drobniejszy ale mamusia i tatus tez byli mali ok 2600. chyba ze mam to napisane na kartce ktora mi dala, zobacze...
aha bo nie w Polsce mieszkasz juz rozumiem wazne ze wszystko okej i ze zdrowa dzidzia no i ze pokazal chlopaczek co mial do pokazania
SZYMONEK

Stary 2009-01-30, 21:13   #2767
Mell_xx
Wtajemniczenie

Cytat:

a u mnie sie ruszylo z domem !!!!!!!!!!! dzwonil jeden agent i jutro o 10 idziemy ogladac 4 domy
trzymajcie kciuki zeby poszlo wszystko okej

To super, cos sie rusza, no my mamy tez takie zamiary i caly czas przegladamy oferty ale jeszcze nic nie bylismy zobaczyc...

Aguska patrze na ta kartke od poloznej i jest tam mnostwo cyferek ale nic mi to nie mowi tymbardziej ze po holendersku jest tez waga ale az trzy rozne i nie mam pojecia ktora to ta wlasciwa ale wszystkie są ok 390g
Stary 2009-01-30, 21:19   #2768
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Mell hihi to chyba to 390g to waga bedzie:
SZYMONEK

Stary 2009-01-30, 21:33   #2769
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Ja mezowi wzielam pici i kilka batonow do torby i chwalil mnie za to bo jak o 15 bez obiadu przybyl do mnie a o polnocy wyszedl to biedy padl by z glodu wiec warto do torby spakowac dla kochanego male co nie co
A to dobre, świetny pomysł...a swoją drogą śmiesznie brzmi, kobieta z częstymi skurczami czekająca na taksówke i szykująca mężowi kanapki, zeby nie był głodny hihihi fajne to!
Cytat:
jak wynik dalej będzie podwyższony to musze isć na 2-3 dni do szpitala i tam będa mi mierzyc cukier co 3 h przez cała dobe
2-3 dni to nie 2-3 miesiace (mnie tyle własnie czeka juz za tydzien). Nie przejmuj się Bercia, to nie koniec świata
Cytat:
to dal zainteresowanych cc albo zmuszonych na cc
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...1912_10533.htm
Bardzo dziękuję, przyda się!
Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Zrobiłam właśnie fotki swojego brzucha, już 3 tygodnie bez sesji To my z Juniorem w 25 tygodniu
Hehe...a gdzie maluszek się miesci?
Cytat:
Napisane przez Goo100 Pokaż wiadomość
Jak ja wytrzymam do 9 miesiąca to nie wiem
Ja nie rozumiem skąd te róznice gabarytowe miedzy nami, mamuśkami...
Cytat:
A TAK DLA ROZWESELENIA
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post10746225
dziewczyna smutna100 pisze fajne rzeczy
kochala sie z chlopakiem ok 24 sierpnia i cos im tam nie wychodzilo... do dzisiejszego dnia nie ma @ i robila tes wyszedl negatywny.... pyta sie czy jest mozliwe ze zaszla w ciaze a test sie pomylil :O
Oj pakusia nieładnie śmiać się z kolezanek wizażanek. NONONO nie wolno!

No i zaczęły się moje malutkie problemy... Plecki bolą mnie, że strach W nocy prawie nie spałam, a teraz się kręcę na łózku, nie moge znaleźć dla siebie wygodnej pozycji do pisania. Nie ważne czy leże, siedzę, czy chodzę, przy kazdym ruchu boli mnie krzyż

Dziewczyny, czy ktoraś wie, dlaczego Mediane nie dozywa się do nas? Jak zauwazylam, byla wczoraj na wizażu, ale jakos dluuugo sie juz nie udziela Czy wszystko u niej w porzadku?

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-30, 21:54   #2770
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Właśnie skończyła was czytać, w sumie przez ostatni tydzień tak pobieżnie czytam, bo w pracy nie mam już takiej swobody kiedy jest stażystka i tak dużo piszecie że nie nadążam z odpisywaniem.

Widzę, że zaczynamy się gorzej czuć, ale teraz to chyba już tak będzie, wszystko będzie bolało, musimy jakoś przetrwać. Ja też czuję się nie najlepiej, często jest mi słabo, mam bóle brzucha, raz takie kłujące, raz jak menstruacyjne, to znów kośc "piczna" mnie boli, a najbardziej dokucza mi zgaga. W ogóle nie mam apetytu, na nic nie mam ochoty, oj martwię się, że moje wyniki z krwi nie będą dobre. Ale wam zazdroszczę tych apetytów, ja tylko piję litry wody, a do jedzenia się muszę zmuszać. Na początku ciąży jadłam jak smok, a teraz nie mogę. Myślę, że zgaga to też przez ten głupi Fenoterol, bo zawsze jak zażyję nasila się. Spróbuję nie brać go przez weekend, zobaczymy co będze, bo chyba po nim też jestem taka ospała i mam zwolnione reakcje. Kurcze, nie mogę sobie na razie pozwolić na przerwę w pracy, bo za miesiąc kończy mi się umowa, a strasznie mi się nie chce tam już chodzić. A bardzo m zależy żeby dostać umowę na przynajmniej rok następny, żebym po macierzyńskim mogła wrócić. Muszę jakoś wytrzymać, liczę tylko tygodnie.

Zamówiłam 4 bluzki ciążowe na allegro, jeszcze nie przyszły, mam nadzieję, że będą dobre na mnie, bo już nie mam w czym do pracy chodzić.

Esti, jestem z tobą, też kiepskie samopoczucie

Manolita te buciki po prostu cudne

Mell Sashka witamy w klubie, ale coś mam wątpliwości czy nasi ginowie się nie mylą, same chłopaki ostatnio, ciekawe w ilu przypadkach zmieni sie płeć naszych dzidzisiów ja bym się wcale nie zasmuciła gdyby mój synuś zmienił się w córeczkę na następnym usg

Pakusia, powodzenia w szukaniu domku, ale masz sposób na tż wkręcasz mu że to już 7 miesiąc, może od razu mu powidz, że już prawie 9, to go może zmobilizuje. Bo to w końcu prawda, za jakieś 2 miesiące będzie 9 miesiąc, więc to już prawie...Ani się obejrzymy jak nam zleci.

Blondynka, wszystkigo najlepszego z okazji ślubu, obyś była szczęśliwa ze swoim tż i maleństwem

Aguśka, współczuję teściów, za to moja teściowa w ogóle u nas nie była po ślubie ani razu, a to już 5 miesięcy minęło. Mieszka tylko 30 km od nas, zaprtaszałam ją na święta, ale nie przyjechała, trochę mi przykro, że w ogóle sie nie interesuje jak ja się czuję ani jak się urządziliśmy. Czasem mogłaby przyjechać w odwiedziny, właściwie to w ogóle się nie znamy, moi rodzice spotkali się z nią kilka razy, może ze 4-5 łącznie ze ślubem. Tak jakbym w ogóle teściowej nie miała. Czasem mi szkoda, że ne ma między nami więzi, tż tam czasem jeździ, ja przestałam, bo teraz nie ma jakoś ochoty ani zdrowia na odwiedziny, skoro ona nie przyjedzie to co ja się będę wpychać.

Maugoszatka, oj bidulko, ja się strasznie boję kolejnego przeziębienia, chucham i dmucham na siebie, nie chodzę tam, gdzie jest dużo ludzi. Kuruj się kochana

Sashka, mój pęcherz chyba też nadal szwankuje, w poniedziałek idę do ginki poproszę o skierowanie na badania bo coś mi się nie podoba. Teraz jeszcze maluszek mnie wciąż kopie po pęcherzu i latam co kilkanaście minut do wc a tu kilka kropli. Zażywaj wit. c i urinal 2*dziennie. Nie są szkodliwe, a może coś pomogą.

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
katrin1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-30, 22:08   #2771
Aguśkaa83
Zakorzenienie

katrin1 bidulko musisz w tej pracy jakos przetrzymac, dasz rade ja tez latam siusiu non stop co troche a jak mi tak po pecherzu poskacze maly, to straszne uczucie, co chwilke czuje ze chce mi sie siku...Tesciowie to temat rzeka, przykro ze Twoja tesciowa taka obca, przeciez daleko nie mieszka..Co do naszych dolegliwosci, rzeczywiscie coraz ciezej nam bedzie...chyba ten najlepszy okres ciazy mija...nie byl za dlugi tsym sie i zycze zeby apetyt wrocil i praca leciala szybciutko
SZYMONEK

Stary 2009-01-30, 22:11   #2772
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość

2-3 dni to nie 2-3 miesiace (mnie tyle własnie czeka juz za tydzien). Nie przejmuj się Bercia, to nie koniec świata

Oj pakusia nieładnie śmiać się z kolezanek wizażanek. NONONO nie wolno!
ojej ... zuz za tydzien idziesz bedziemy tesknic... mam nadzieje ze wezmiesz komputer i bedziesz nam pisac co tam u was

przepraszam... ale nie moglam sie opanowac... smiesza mnie takie posty... nie ma to jak po pol roku zastanwiac sie czy sie jest w ciazy, bo jakies obiawy sie zaczely... juz nie bede

Cytat:
Napisane przez katrin1 Pokaż wiadomość

Pakusia, powodzenia w szukaniu domku, ale masz sposób na tż wkręcasz mu że to już 7 miesiąc, może od razu mu powidz, że już prawie 9, to go może zmobilizuje. Bo to w końcu prawda, za jakieś 2 miesiące będzie 9 miesiąc, więc to już prawie...Ani się obejrzymy jak nam zleci.
nie dziekuje, zeby nie zapeszyc
a moj tz moze sie obudzi troszke jak go postrasze
narazie mowie mu ze za 12 dni mam studniowke... a on sie pyta co to takiego
to mu mowie ze bedzie rowne 100 dni do terminu porodu... biedny nie wiedzial co ma zrobic ze soba wytrzeszczyl oczy... pewnie myslal ze ja jeszczze z 2 lata w ciazy bede

Stary 2009-01-30, 22:35   #2773
Rozaliontka
BAN stały

GG do Rozaliontka

witajcie,,,

widze ze byl poloudniowy temat o tesciach....Ja naszczescie nie mam takiego problemu mieszkamy w kawalerce narazie wiec z tesciami widuje sie co 2 tyg. mnie to wystarczy,,,,,A moj TZ jak mielsmy zamieszkac razem to stwierdzil ze bedziemy mieszakac z jego rodzicami a ja na to NIGDY W ZYCIU!!!! HEHE

No a co do twardnienia brzucha to nadla jest twardy... i sie zastanawiam co z nim nie tak jest.... moze od stresu sie tak zrobil.... EHhhh
Rozaliontka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-30, 22:37   #2774
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

wklejam, co znalazlam...fajne i tanie ciuszki na allegro: http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=544492

Stary 2009-01-30, 22:50   #2775
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez katrin1 Pokaż wiadomość

Blondynka, wszystkigo najlepszego z okazji ślubu, obyś była szczęśliwa ze swoim tż i maleństwem
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-30, 22:56   #2776
Rozaliontka
BAN stały

GG do Rozaliontka

Blondynka- ja tez gratuluje i trzymma kciuki aby jutro wszytko sie udalo jak zaplanowaliscie...:cmok :
Rozaliontka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-30, 23:33   #2777
malutka_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
malutka_24 - no ja tez tak robie, kupiłam dzisiaj bitą śmietanę, czekolad mam mnustwo w baku, jeszcze jak mąż z Austrii naprzywoził na moje zachcianki A mama na przeciwbólowych ten tydzień musi się przemęczyć i będzie oki. Dobrze że z Twoimi bólami lepiej, oby tak dalej
ad. 1 nie ma to jak cos slodkiego
ad. 2 na szczescie niedlugo Twoja mama zapomni i bolu
ad. 3 masz racje - oby tak dalej

Cytat:
Jak wy swoje brzuszki odkrylyscie, to ja tez...pierwsze to 18 tc, a drugie: 22 tc
jaki fajny brzusio

Cytat:
Napisane przez Mell_xx Pokaż wiadomość
Uff ja juz po usg, kamien z serca!!! Dzieciatko zdrowe, wszystko zbadane i pomierzone, nawet sprawdzila Pani czy nie ma rozszczepu podniebienia czego sie balam bo ostatnio ogladalam o tym program i to jest straszne.
Dzidzia jest nieduza ale nie zdziwilo mnie to bo i ja i TZ przy urodzeniu wazylismy po 2600, ja jestem drobna ale TZ wyrosl na poteznego mezczyne wiec to chyba nie ma znaczenia.
No i musze Wam powiedziec ze zasile męską druzyne, bo w brzuszku mam synka
Moj TZ jak Pani pytala mowi ze mu obojetne a jak powiedziala ze boy to tak mi scisnal reke ze szok
No juz jestem spokojniejsza i moge poogladac ciuszki z dzialu chlopiecego...
no to gratuluje chlopczyka

Cytat:
Napisane przez manolita Pokaż wiadomość
Zobaczcie jakie śliczne buciki chciałabym takie zrobić dla synusia, ale nie wiem jak
ale fajowsie buciki

Cytat:
malutka_24 biedactwo wspolczycia tych boli... trzymam kciuki zeby jak najszybciej przeszedl i juz nie wrocil

a u mnie sie ruszylo z domem !!!!!!!!!!! dzwonil jeden agent i jutro o 10 idziemy ogladac 4 domy
trzymajcie kciuki zeby poszlo wszystko okej
ad. 1 ja tez mam taka nadzieje, ze juz niedlugo ten bol sobie pojdzie i juz nie wroci
ad. 2 no to trzymam

Cytat:
Napisane przez maugoszatka Pokaż wiadomość
U Nas remont prawie skończony, nie mam dostępu do netu, dopiero mi zamontują jak kupimy
Znowu jestem chora-angina, już 3 antybiotyk w ciąży.
Pozdrawiam
duzo zdrowka Wam zycze

Cytat:
no tak smutno ale rozmawiam z nia prawie codziennie na skype... jeszcze teraz czeka na wyniki w sprawie swojego guzka i sie strasznie zamartwiam , ale jestem pozytywnie nastawiona i mam nadzieje ze sie nie okaze zlosliwy
zobaczysz, ze z mama wszystko bedzie dobrze

Cytat:
A TAK DLA ROZWESELENIA
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post10746225
dziewczyna smutna100 pisze fajne rzeczy

kochala sie z chlopakiem ok 24 sierpnia i cos im tam nie wychodzilo... do dzisiejszego dnia nie ma @ i robila tes wyszedl negatywny.... pyta sie czy jest mozliwe ze zaszla w ciaze a test sie pomylil :O
no az musialam meza zawolac, zeby sobie to przeczytal
sie dziewczyna obudzila rychlo w czas szkoda, ze nie na porodowce

Cytat:

fajna piosenka - taka na czasie dla nas akurat

Cytat:
No i zaczęły się moje malutkie problemy... Plecki bolą mnie, że strach W nocy prawie nie spałam, a teraz się kręcę na łózku, nie moge znaleźć dla siebie wygodnej pozycji do pisania. Nie ważne czy leże, siedzę, czy chodzę, przy kazdym ruchu boli
o Boze to ty juz za tydzien idziesz do szpitala ale ten czas leci trzymaj sie tam cieplutko i jak bedziesz mogla to daj nam znac co u Was slychac

No to kobietki my z maluszkiem zbieramy sie powoli do spania
Do juterka i spokojnej nocy kazdej zycze
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-30, 23:37   #2778
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
wklejam, co znalazlam...fajne i tanie ciuszki na allegro: http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=544492
fajne rzeczy znalazlas

Cytat:
Napisane przez Rozaliontka Pokaż wiadomość
Blondynka- ja tez gratuluje i trzymma kciuki aby jutro wszytko sie udalo jak zaplanowaliscie...:cmok :
ja tez sie dolaczam

BLONDYNKA : WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ZYCIA !!!
: roza::r oza:

Stary 2009-01-30, 23:54   #2779
rumiankowa
Zadomowienie

przeczytałam wszystko - ale wiecie, jak to jest

więc tylko najważniejsze - blondynkapoznan, życzę aby ten jutrzejszy dzień był najpiękniejszy wszystkiego najlepszego i udanej zabawy
pamiętaj, że czekamy na zdjęcia
rumiankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-31, 00:06   #2780
sashka20
Rozeznanie

Nie moge spac....

Berciu Malwa to mnie uspokoilyscie Widocznie jestem lepiej "traktowana" bo korzystam z jego prywatnego gabinetu. Moje kolezanki to chodzily na NFZ i ich nie zapraszal do siebie na usg do szpitala. Troche to niesprawiedliwe....

Pakusiu dziekuje No fakt twoj Kubus zostal bez narzeczonej Ale wiesz w ciagu tych dwoch tygodni mojej dzidzi moze wyrosnac cipka Moj Tz nie jest dumny.... bo niewie Nie chce wiedziec. Chce miec niespodzianke Trzymam kciuki za domek i kredyt oraz za wyniki badan twojej mamusi

Agus wspolczuje... ech te tesciowe.... Moja na szczescie taka nie jest. A z tym kremem to faktycznie troche podejrzane.... Ja poszlabym do innego lekarza na konsultacje.

Mexx gratuluje synka

Kuroikaze dziekuje

Katrin dziekuje Ja od poczatku ciazy biore wit. C po dwie tabletki tak zapobiegawczo. Staram sie duzo pic. Ale to nic nie daje. Zamierzam zrobic sobie posiew moczu, bo narazie nie mialam robione. A do porodu musze miec tymbardziej, ze non stop mam te bakterie i leukocyty w tym moczu

Anulko to juz za tydzien idziesz do szpitala Bedziemy tesknic... mam nadzieje ze bedziesz miala dostep do neta.

Maugoszatko bidulko.... wspolczuje Ci tego chorobska trzymaj sie cieplutko!!! Wracaj szybciutko do zdrowka.

Kubus juz jest z nami
ur. 30.04.2009

68kg................jest 52kg
sashka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-31, 08:31   #2781
Bercia2000
Zadomowienie

Czesć mamuśki

anulka
no wiem kochana że to nie 2-3 msc ale martwie się o synka jak on zniesie rozłąkę ze mną z drugiej strony będzie z moimi rodzicami z którymi praktycznie mieszka od urodzenia więc nie ma problemu
ale ciężko tak zostawic swoje dziecko TY przynajmniej idziesz do szpitala ze swoimi dziewczynami i też pewnie byłoby Ci trudno zostawic je kiedyś na kilka dni zobaczysz

u mnie biało pada śnieg i przez tą zmaine pogody od wczoraj co jakiś czas czuej w lewym uchu jakbym słyszała serce takie pukanie ale to denerwujące na szczęscie ciśnienia wysokiego nie mam ciekawe od czego tak mam

no uciekam biore sie za sprzatanie ale po zaleceniach mojej gin nie wiem jak to zrobie mam nie dzwigać nie schylac sie znacie jakiś sposób na sprzatanie z łóżka

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-31, 08:42   #2782
manolita
Zakorzenienie

Anulko to już za tydzień, mam nadzieję, ze czas szybko będzie CI umykł

Berciu ja Ciebie rozumiem, bardzo trudno znieść myśl, ze zostawia się swoje dziecko nawet opieką tych, którzy są z nim przez cały czas.... ale tu chodzi o to ,że to nie ja - matka- będę przy nim .... ale głowa do góry, to tak jak Anulka napisałą, 2-3 dni to nie 2-3 miesiące, jeszcze szybciej przeminą

.... a dzisiaj jak na złość śnieg pada, u mnie za oknem biało....

Zmyskam zrobić śniadanko, bo głodna jestem

mój blog http://umanolity.blogspot.com/
manolita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-31, 08:50   #2783
Fionka21
Raczkowanie

Maugoszatka dużo zdrowia

Mel_xx
gratulacje kolejny chłopak w "rodzince" wizażanek

Na temat teściowych się nie wypowiadam.. przemilczę.. już przywykłam do mojej i jej "nie" na wszystkie moje i tz-cika pomysły
Fionka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-31, 08:51   #2784
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Witam mamusie
U mnie tez bielutko i w domu(remont) a maly Skarb dzis odsypia wczorajsze brykanie w brzuszku
Bercia nie martw sie kochana, ja tez lezalam 3 dni w szpitalu, ale nie bylam na ten pobyt przygotowana ani fizycznie ani psychicznie...i jeszcze dostalam ochrzan ze sobie koszuli nie wzielam, a gdzie ja mialam myslec o koszuli jak bole brzucha zginaly mnie w pol. Bedzie dobrze, zbadaja cukier i pomoga Tobie i dzidziusiowi To "walenie: serca w uszach tez odczuwam, pisalam o tym wczesniej, ale tez cisnienie mam dobre, ogolnie niskie i tetno na codzien tez ok. Zmierz sobie tetno w chwili kiedy slyszysz w uszach serduszko...mi potrafi odskoczyc do 100 ud/min, nie wiem czemu. tsym sie.
sashka dziekuje kochana, tesciow sie ucze wychowywac hihi a z tym kremem poczekam co inny lekarz powie Pozdrawiam
malutka dziekuje
SZYMONEK

Stary 2009-01-31, 08:55   #2785
Fionka21
Raczkowanie

ok.. biorę się do robienia zdjęć.. wczoraj uciekłam od was do synka jak się obudził.. ubrałam go i poszłam do mamy....synuś bawił się z babcią.. a ja?.. do lumpexu!.. normalnie nie wytrzymałam.. efekty poszukiwań już niedługo wam przedstawie.. jak juz wiem ze moze byc chłopak to normalnie szaleju dostaam i mam manie kupowania..
Fionka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-31, 09:01   #2786
gabriellao0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Gabi, i jak, udaje Ci się tymi sposobami uniknąć zaparć? Ja przestałam jeść suszone śliwki bo mi się odechciało i stosuję tylko płatki owsiane z otrębami Przeważnie jest ok ale z czasem może być gorzej... A jeszcze teraz te twardnienia macicy odczuwasz je czy nie? Bo ja od kilku dni zaczynam się bać przedwczesnego porodu...
Nehema, witaj
u mnie działa!
Nie jem innego chleba jak pełnoziarnisty (pięć kromek kosztuje 4 zł i smakuje jak glina-brrrr, ale cóż), wodę stropolankę 5L wypijam średnio w dwa i pół dnia, rano pije małą kawę rozpuszczalną z mlekiem, i co dzień "kubusia z hortexu" (znaczy kubusia nie jestem w stanie przełknąć więc kupuje 0,25L hortex witaminka). Co drugi dzień kefir naturalny. Działa! No i oprócz tego jem obiady zwykłe itd.
Suszone owoce sobie odpuściłam bo po prostu są wstrętne w smaku!!! Nie daje rady (a poza tym niby bardzo tłuczą ).
A Z CZASEM BĘDZIE GORZEJ (z przykładu wielu koleżanek i mojego mówię). Mi zostało 50 dni do końca i narazie daje rady .
CO DO TWARDNIĘĆ BRZUSIA
coraz częściej się zdarzają ale pomaga ciepła kąpiel w wannie albo leżenie na lewym boczku! No i ja mam system gadam do brzusia wtedy . Tulę to najtwardsze miejsce i marudzę "no misia, gdzie się pchasz? nie Twój czas jeszcze poczekaj do marca chociaż, spokojnie itd".
hihihihihihiiii pomaga
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-31, 09:05   #2787
gabriellao0
Zakorzenienie

znowu mam dylemat
w tym wózku bardzo bardzo podoba mi się ten fioletowo-wrzosowy kolor, jestem za tym kolorkiem bardzo dla mojej Niuni
http://www.dzieciowy.pl/wozek-uniwer...tm_content=430

a tu takiego koloru nie ma (przeszukałam całego neta)
http://www.dzieciowy.pl/wozek-uniwer...ory-p-621.html

oba firmy implast (starsza niby i nowsza wersja)
czym różni się bolder od volanta ??? widzicie gdzieś różnice ???
poza kolorem i ceną ?

Edytowane przez gabriellao0
Czas edycji: 2009-01-31 o 09:07
Stary 2009-01-31, 09:11   #2788
Bercia2000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fionka21 Pokaż wiadomość
ok.. biorę się do robienia zdjęć.. wczoraj uciekłam od was do synka jak się obudził.. ubrałam go i poszłam do mamy....synuś bawił się z babcią.. a ja?.. do lumpexu!.. normalnie nie wytrzymałam.. efekty poszukiwań już niedługo wam przedstawie.. jak juz wiem ze moze byc chłopak to normalnie szaleju dostaam i mam manie kupowania..

ja miałam tak samo jak poznałam płeć to kilka dni okupowałam allegro
ostatnio taki atak miałam tydzien temu mimo że mam juz duzo rzeczy wydawało mi się że wszystkiego jest za mało
ale cóż jakieś przyjemności musimy mieć wiec szalej tyle naszego

Aguśka
to ja lece zbadać tętno może też wysokie i dlatego tak mi puka w tym uchu

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-31, 09:17   #2789
gabriellao0
Zakorzenienie

kolejna marcówka (termin 14marca2009) ma już dzidzi na rękach!!!
urodziła wczoraj 21.50 !
sypią się wcześniaczki
Stary 2009-01-31, 09:48   #2790
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
fajne rzeczy znalazlas
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?ui d=544492
Ten link wkleiłam dla was, zebyscie nie myslaly, ze pokazałam co zamawiam...nie nie nie licytujcie, mysle ze warto. Wyglądają na porzadne ciuszki.
Cytat:
anulka
no wiem kochana że to nie 2-3 msc ale martwie się o synka jak on zniesie rozłąkę ze mną z drugiej strony będzie z moimi rodzicami z którymi praktycznie mieszka od urodzenia więc nie ma problemu
ale ciężko tak zostawic swoje dziecko TY przynajmniej idziesz do szpitala ze swoimi dziewczynami i też pewnie byłoby Ci trudno zostawic je kiedyś na kilka dni zobaczysz
Na pewno tak będzie...juz sie wlasciwie zaczynam o to bać. Ale chciałam cie pocieszyc
Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
kolejna marcówka (termin 14marca2009) ma już dzidzi na rękach!!!
urodziła wczoraj 21.50 !
sypią się wcześniaczki
Niech się maluszki rodzą zdrowe i kochane! Wygląda na to, że urodziła w 34 tc (to bezpiecznie).

Blondyneczko!!! Wszystkiego Najlepszego Wam życzę DUUUŻO MIŁOŚCI !

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości