|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
http://ie.youtube.com/watch?v=2XDmimpyhRA
dla was kochane przesylam dalej z innego watku
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...jestem mama...
|
|
#2764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piosenka fajna ![]() "jestem mama... to moja kariera... jestem mama.... na zawsze od teraz "
|
|
#2765 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No wlasnie nie wiem tego dokladnie, pamietam ze kosc udowa 3cm a tak w calosci nie wiem bo u mnie srednio z jezykiem a tz nie slyszal, wiem tylko ze jest nieduzy, nie chodzi o to ze cos nie tak tylko miesci sie w normie ale jest drobniejszy ale mamusia i tatus tez byli mali ok 2600. chyba ze mam to napisane na kartce ktora mi dala, zobacze...
|
|
|
#2766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wazne ze wszystko okej i ze zdrowa dzidzia no i ze pokazal chlopaczek co mial do pokazania
|
|
#2767 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To super, cos sie rusza, no my mamy tez takie zamiary i caly czas przegladamy oferty ale jeszcze nic nie bylismy zobaczyc... Aguska patrze na ta kartke od poloznej i jest tam mnostwo cyferek ale nic mi to nie mowi tymbardziej ze po holendersku jest tez waga ale az trzy rozne i nie mam pojecia ktora to ta wlasciwa ale wszystkie są ok 390g
|
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
Mell hihi to chyba to 390g to waga bedzie:
|
#2769 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hihihi fajne to! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja nie rozumiem skąd te róznice gabarytowe miedzy nami, mamuśkami... ![]() Cytat:
No i zaczęły się moje malutkie problemy... Plecki bolą mnie, że strach W nocy prawie nie spałam, a teraz się kręcę na łózku, nie moge znaleźć dla siebie wygodnej pozycji do pisania. Nie ważne czy leże, siedzę, czy chodzę, przy kazdym ruchu boli mnie krzyż ![]() Dziewczyny, czy ktoraś wie, dlaczego Mediane nie dozywa się do nas? Jak zauwazylam, byla wczoraj na wizażu, ale jakos dluuugo sie juz nie udziela Czy wszystko u niej w porzadku?
|
|
#2770 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie skończyła was czytać, w sumie przez ostatni tydzień tak pobieżnie czytam, bo w pracy nie mam już takiej swobody kiedy jest stażystka i tak dużo piszecie że nie nadążam z odpisywaniem
Widzę, że zaczynamy się gorzej czuć, ale teraz to chyba już tak będzie, wszystko będzie bolało, musimy jakoś przetrwać. Ja też czuję się nie najlepiej, często jest mi słabo, mam bóle brzucha, raz takie kłujące, raz jak menstruacyjne, to znów kośc "piczna" mnie boli, a najbardziej dokucza mi zgaga. W ogóle nie mam apetytu, na nic nie mam ochoty, oj martwię się, że moje wyniki z krwi nie będą dobre. Ale wam zazdroszczę tych apetytów, ja tylko piję litry wody, a do jedzenia się muszę zmuszać. Na początku ciąży jadłam jak smok, a teraz nie mogę. Myślę, że zgaga to też przez ten głupi Fenoterol, bo zawsze jak zażyję nasila się. Spróbuję nie brać go przez weekend, zobaczymy co będze, bo chyba po nim też jestem taka ospała i mam zwolnione reakcje. Kurcze, nie mogę sobie na razie pozwolić na przerwę w pracy, bo za miesiąc kończy mi się umowa, a strasznie mi się nie chce tam już chodzić. A bardzo m zależy żeby dostać umowę na przynajmniej rok następny, żebym po macierzyńskim mogła wrócić. Muszę jakoś wytrzymać, liczę tylko tygodnie.Zamówiłam 4 bluzki ciążowe na allegro, jeszcze nie przyszły, mam nadzieję, że będą dobre na mnie, bo już nie mam w czym do pracy chodzić. Esti, jestem z tobą, też kiepskie samopoczucie ![]() Manolita te buciki po prostu cudne Mell Sashka witamy w klubie, ale coś mam wątpliwości czy nasi ginowie się nie mylą, same chłopaki ostatnio, ciekawe w ilu przypadkach zmieni sie płeć naszych dzidzisiów ja bym się wcale nie zasmuciła gdyby mój synuś zmienił się w córeczkę na następnym usg ![]() Pakusia, powodzenia w szukaniu domku, ale masz sposób na tż wkręcasz mu że to już 7 miesiąc, może od razu mu powidz, że już prawie 9 , to go może zmobilizuje. Bo to w końcu prawda, za jakieś 2 miesiące będzie 9 miesiąc, więc to już prawie...Ani się obejrzymy jak nam zleci.Blondynka, wszystkigo najlepszego z okazji ślubu, obyś była szczęśliwa ze swoim tż i maleństwem Aguśka, współczuję teściów, za to moja teściowa w ogóle u nas nie była po ślubie ani razu, a to już 5 miesięcy minęło. Mieszka tylko 30 km od nas, zaprtaszałam ją na święta, ale nie przyjechała, trochę mi przykro, że w ogóle sie nie interesuje jak ja się czuję ani jak się urządziliśmy. Czasem mogłaby przyjechać w odwiedziny, właściwie to w ogóle się nie znamy, moi rodzice spotkali się z nią kilka razy, może ze 4-5 łącznie ze ślubem. Tak jakbym w ogóle teściowej nie miała. Czasem mi szkoda, że ne ma między nami więzi, tż tam czasem jeździ, ja przestałam, bo teraz nie ma jakoś ochoty ani zdrowia na odwiedziny, skoro ona nie przyjedzie to co ja się będę wpychać. Maugoszatka, oj bidulko, ja się strasznie boję kolejnego przeziębienia, chucham i dmucham na siebie, nie chodzę tam, gdzie jest dużo ludzi. Kuruj się kochana Sashka, mój pęcherz chyba też nadal szwankuje, w poniedziałek idę do ginki poproszę o skierowanie na badania bo coś mi się nie podoba. Teraz jeszcze maluszek mnie wciąż kopie po pęcherzu i latam co kilkanaście minut do wc a tu kilka kropli. Zażywaj wit. c i urinal 2*dziennie. Nie są szkodliwe, a może coś pomogą. |
|
|
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
katrin1 bidulko musisz w tej pracy jakos przetrzymac, dasz rade
ja tez latam siusiu non stop co troche a jak mi tak po pecherzu poskacze maly, to straszne uczucie, co chwilke czuje ze chce mi sie siku...Tesciowie to temat rzeka, przykro ze Twoja tesciowa taka obca, przeciez daleko nie mieszka..Co do naszych dolegliwosci, rzeczywiscie coraz ciezej nam bedzie...chyba ten najlepszy okres ciazy mija...nie byl za dlugi tsym sie i zycze zeby apetyt wrocil i praca leciala szybciutko
|
#2772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bedziemy tesknic... mam nadzieje ze wezmiesz komputer i bedziesz nam pisac co tam u was przepraszam... ale nie moglam sie opanowac... smiesza mnie takie posty... nie ma to jak po pol roku zastanwiac sie czy sie jest w ciazy, bo jakies obiawy sie zaczely... juz nie bede ![]() Cytat:
![]() a moj tz moze sie obudzi troszke jak go postrasze narazie mowie mu ze za 12 dni mam studniowke... a on sie pyta co to takiego ![]() ![]() to mu mowie ze bedzie rowne 100 dni do terminu porodu... biedny nie wiedzial co ma zrobic ze soba wytrzeszczyl oczy... pewnie myslal ze ja jeszczze z 2 lata w ciazy bede
|
|
#2773 |
|
BAN stały
|
witajcie,,,
widze ze byl poloudniowy temat o tesciach....Ja naszczescie nie mam takiego problemu mieszkamy w kawalerce narazie wiec z tesciami widuje sie co 2 tyg. mnie to wystarczy,,,,,A moj TZ jak mielsmy zamieszkac razem to stwierdzil ze bedziemy mieszakac z jego rodzicami a ja na to NIGDY W ZYCIU!!!! HEHE No a co do twardnienia brzucha to nadla jest twardy... i sie zastanawiam co z nim nie tak jest.... moze od stresu sie tak zrobil.... EHhhh
|
|
|
|
#2774 |
|
Zadomowienie
|
wklejam, co znalazlam...fajne i tanie ciuszki na allegro: http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=544492
|
#2775 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2776 |
|
BAN stały
|
:cmok :
|
|
|
|
#2777 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ad. 2 na szczescie niedlugo Twoja mama zapomni i bolu ad. 3 masz racje - oby tak dalej Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ad. 2 no to trzymam Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() sie dziewczyna obudzila rychlo w czas ![]() Cytat:
Cytat:
ale ten czas leci No to kobietki my z maluszkiem zbieramy sie powoli do spania Do juterka i spokojnej nocy kazdej zycze |
||||||||||
|
|
|
#2778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
BLONDYNKA : WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ZYCIA !!!
|
|
#2779 |
|
Zadomowienie
|
przeczytałam wszystko - ale wiecie, jak to jest
![]() więc tylko najważniejsze - blondynkapoznan, życzę aby ten jutrzejszy dzień był najpiękniejszy wszystkiego najlepszego i udanej zabawy ![]() pamiętaj, że czekamy na zdjęcia
|
|
|
|
#2780 |
|
Rozeznanie
|
Nie moge spac....
Berciu Malwa to mnie uspokoilyscie Pakusiu dziekuje Ale wiesz w ciagu tych dwoch tygodni mojej dzidzi moze wyrosnac cipka Nie chce wiedziec. Chce miec niespodzianke Trzymam kciuki za domek i kredyt oraz za wyniki badan twojej mamusi![]() Agus wspolczuje... Mexx gratuluje synka Kuroikaze dziekuje Katrin dziekuje Anulko to juz za tydzien idziesz do szpitala ![]() Bedziemy tesknic... mam nadzieje ze bedziesz miala dostep do neta. Maugoszatko bidulko.... wspolczuje Ci tego chorobska
|
#2781 |
|
Zadomowienie
|
Czesć mamuśki
anulka no wiem kochana że to nie 2-3 msc ale martwie się o synka jak on zniesie rozłąkę ze mną z drugiej strony będzie z moimi rodzicami z którymi praktycznie mieszka od urodzenia więc nie ma problemu ale ciężko tak zostawic swoje dziecko TY przynajmniej idziesz do szpitala ze swoimi dziewczynami i też pewnie byłoby Ci trudno zostawic je kiedyś na kilka dni zobaczysz ![]() u mnie biało pada śnieg i przez tą zmaine pogody od wczoraj co jakiś czas czuej w lewym uchu jakbym słyszała serce takie pukanie ale to denerwujące na szczęscie ciśnienia wysokiego nie mam ciekawe od czego tak mam ![]() no uciekam biore sie za sprzatanie ale po zaleceniach mojej gin nie wiem jak to zrobie mam nie dzwigać nie schylac sie
|
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
Anulko to już za tydzień, mam nadzieję, ze czas szybko będzie CI umykł
Berciu ja Ciebie rozumiem, bardzo trudno znieść myśl, ze zostawia się swoje dziecko nawet opieką tych, którzy są z nim przez cały czas.... ale tu chodzi o to ,że to nie ja - matka- będę przy nim .... ale głowa do góry, to tak jak Anulka napisałą, 2-3 dni to nie 2-3 miesiące, jeszcze szybciej przeminą ![]() .... a dzisiaj jak na złość śnieg pada, u mnie za oknem biało.... Zmyskam zrobić śniadanko, bo głodna jestem
|
|
|
|
#2783 |
|
Raczkowanie
|
Maugoszatka dużo zdrowia
Mel_xx gratulacje ![]() Na temat teściowych się nie wypowiadam.. przemilczę.. już przywykłam do mojej i jej "nie" na wszystkie moje i tz-cika pomysły
|
|
|
|
#2784 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
U mnie tez bielutko i w domu(remont) Bercia nie martw sie kochana, ja tez lezalam 3 dni w szpitalu, ale nie bylam na ten pobyt przygotowana ani fizycznie ani psychicznie...i jeszcze dostalam ochrzan ze sobie koszuli nie wzielam, a gdzie ja mialam myslec o koszuli jak bole brzucha zginaly mnie w pol. Bedzie dobrze, zbadaja cukier i pomoga Tobie i dzidziusiowi sashka dziekuje kochana, tesciow sie ucze wychowywac hihi a z tym kremem poczekam co inny lekarz powie Pozdrawiammalutka dziekuje
|
#2785 |
|
Raczkowanie
|
ok.. biorę się do robienia zdjęć.. wczoraj uciekłam od was do synka jak się obudził.. ubrałam go i poszłam do mamy....synuś bawił się z babcią.. a ja?.. do lumpexu!..
efekty poszukiwań już niedługo wam przedstawie.. jak juz wiem ze moze byc chłopak to normalnie szaleju dostaam i mam manie kupowania.. |
|
|
|
#2786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jem innego chleba jak pełnoziarnisty (pięć kromek kosztuje 4 zł i smakuje jak glina-brrrr, ale cóż), wodę stropolankę 5L wypijam średnio w dwa i pół dnia, rano pije małą kawę rozpuszczalną z mlekiem, i co dzień "kubusia z hortexu" (znaczy kubusia nie jestem w stanie przełknąć więc kupuje 0,25L hortex witaminka). Co drugi dzień kefir naturalny. Działa! No i oprócz tego jem obiady zwykłe itd. Suszone owoce sobie odpuściłam bo po prostu są wstrętne w smaku!!! Nie daje rady (a poza tym niby bardzo tłuczą ).A Z CZASEM BĘDZIE GORZEJ (z przykładu wielu koleżanek i mojego mówię). Mi zostało 50 dni do końca i narazie daje rady CO DO TWARDNIĘĆ BRZUSIA coraz częściej się zdarzają ale pomaga ciepła kąpiel w wannie albo leżenie na lewym boczku! No i ja mam system hihihihihihiiii pomaga
|
|
|
|
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
znowu mam dylemat
w tym wózku bardzo bardzo podoba mi się ten fioletowo-wrzosowy kolor, jestem za tym kolorkiem bardzo dla mojej Niuni http://www.dzieciowy.pl/wozek-uniwer...tm_content=430 a tu takiego koloru nie ma (przeszukałam całego neta) http://www.dzieciowy.pl/wozek-uniwer...ory-p-621.html oba firmy implast (starsza niby i nowsza wersja) czym różni się bolder od volanta ??? widzicie gdzieś różnice ??? poza kolorem i ceną ? Edytowane przez gabriellao0 Czas edycji: 2009-01-31 o 09:07 |
|
|
|
#2788 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja miałam tak samo jak poznałam płeć to kilka dni okupowałam allegro ![]() ostatnio taki atak miałam tydzien temu mimo że mam juz duzo rzeczy wydawało mi się że wszystkiego jest za mało ![]() ![]() ale cóż jakieś przyjemności musimy mieć wiec szalej tyle naszego Aguśka to ja lece zbadać tętno może też wysokie i dlatego tak mi puka w tym uchu ![]()
|
|
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
kolejna marcówka (termin 14marca2009) ma już dzidzi na rękach!!!
urodziła wczoraj 21.50 ! sypią się wcześniaczki |
|
|
|
#2790 | ||
|
Zadomowienie
|
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?ui d=544492
Ten link wkleiłam dla was, zebyscie nie myslaly, ze pokazałam co zamawiam...nie nie nie licytujcie, mysle ze warto. Wyglądają na porzadne ciuszki. Cytat:
Cytat:
Niech się maluszki rodzą zdrowe i kochane! Wygląda na to, że urodziła w 34 tc (to bezpiecznie).Blondyneczko!!! Wszystkiego Najlepszego Wam życzę DUUUŻO MIŁOŚCI !
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:05.

przesylam dalej z innego watku

W nocy prawie nie spałam, a teraz się kręcę na łózku, nie moge znaleźć dla siebie wygodnej pozycji do pisania. Nie ważne czy leże, siedzę, czy chodzę, przy kazdym ruchu boli mnie krzyż 
Czy wszystko u niej w porzadku?

SYNEK
Niech się maluszki rodzą zdrowe i kochane! Wygląda na to, że urodziła w 34 tc (to bezpiecznie).
DUUUŻO MIŁOŚCI !