Rossman - część IV - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-02, 21:52   #871
cochonnetta
Wtajemniczenie

Dot.: Rossman - część IV

Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość
Jeszcze nie testowałam na twarzy ;D ale zaczynam żałować że nie wzięłam innego wariantu... Bo długo wybierałam między dwoma, aż zdecydowałam się na jasne tło+ brązowy kwiat. A teraz myślę, że lepszy byłby tamten jednolity, z mocniejszym połyskiem

mOna01: a u Ciebie byly testery tych maczków? Jak uzyjesz to napisz jak się sprawuje
cochonnetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 22:19   #872
Ata77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cypressangel Pokaż wiadomość
O nowej gazetce wiemy już od dobrych kilku dni
Ach mea culpa, tak tylko uprzejmię doniosłam
Jesteście zatem dobrze z wyprzedzeniem widzę poinformowane,ja z gazetką ważną od 31.01 zapoznałam się 01.02.
Aż tak nie jestem chyba uzależniona od tej drogerii

Ata77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 22:20   #873
cypressangel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ata77 Pokaż wiadomość
Ach mea culpa, tak tylko uprzejmię doniosłam
Jesteście zatem dobrze z wyprzedzeniem widzę poinformowane,ja z gazetką ważną od 31.01 zapoznałam się 01.02.
Aż tak nie jestem chyba uzależniona od tej drogerii
Nowa gazetka jest zazwyczaj przez nas (Rossmannomaniaczki) baaardzooo wyczekiwana

cypressangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 22:29   #874
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
Kupisz jeszcze jeden
Ale to już kolejne 12zł ;D

Cytat:
Napisane przez cochonnetta Pokaż wiadomość
mOna01: a u Ciebie byly testery tych maczków? Jak uzyjesz to napisz jak się sprawuje
Nie było testerów i myślę, że nigdzie nie będzie za dużo kolorów a za mało miejsca na półeczce
Przed zmyciem makijażu maznęłam po policzkach i całkiem fajnie wygląda taki złocisto-brązowy, drobinki delikatne Teraz jestem blada i mi średnio pasuje brąz na policzkach, ale jak się opalę na wiosnę to będzie ładnie

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 22:44   #875
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Literka96 Pokaż wiadomość
Dzisiaj kremy AA intensywna pielęgnacja widziałam w Krakowie w Galerii Krakowskiej w drogerii 'Mediqus'
wlasnie o niej pisalam w poniedzialek tutaj, jak mowilam, ze kupilam TŻtowi ten krem wlasnie w Galerii Krakowskiej w tej drogerii - aptece, a tam tylko jedna taka jest wiec cie wyprzedzilam, ha!

Cytat:
Napisane przez Umbra Pokaż wiadomość
dopiero co wyrzuciłam butelkę po mydle Ziaja Masło Kakaowe. używałam go pięć miesięcy. i to wcale nie dlatego, że rzadko się myję. używałam go codziennie, wydajne to strasznie... tak więc kakaowe klimaty pod prysznicem mi się znudziły.
ja uwielbiam to mydlo po pierwsze - cudowny zapach. po drugie - mega wydajnosc, bo pol litra (!) za 6zł po trzecie - fantastycznie sie pieni, po czwarte i najwazniejsze - nawilza moja skore na tyle, ze pierwszy raz w zyciu nie mam wyrzutow sumienia gdy jestem zbyt zmeczona i rezygnuje ze smarowania sie balsamem po kapieli ale pewnie tez bede zmeczona tym zapachem pod koniec butli

Cytat:
Przed zmyciem makijażu maznęłam po policzkach i całkiem fajnie wygląda taki złocisto-brązowy, drobinki delikatne Teraz jestem blada i mi średnio pasuje brąz na policzkach, ale jak się opalę na wiosnę to będzie ładnie

Mona - to ja ze zniecierpliwieniem czekam na dalsze opinie o maczku, bo od kilku dni omijam rossmanny, bo wiem, ze jak wejde, to go nabede.
ja jego trwalosc? jak sie naklada?

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 22:48   #876
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani ćma Pokaż wiadomość
Mona - to ja ze zniecierpliwieniem czekam na dalsze opinie o maczku, bo od kilku dni omijam rossmanny, bo wiem, ze jak wejde, to go nabede.
ja jego trwalosc? jak sie naklada?
Nakłada się bardzo łatwo, jest miękki i napigmentowany dość trwałość nie wiem, bo od razu zmyłam

Stary 2009-02-02, 22:54   #877
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
Nakłada się bardzo łatwo, jest miękki i napigmentowany dość trwałość nie wiem, bo od razu zmyłam
to dobrze bo juz mnie wkurzaja moje kulki do policzkow - musze sie naprawda z nimi nameczyc, zeby efekt byl taki, jaki chce [sa dosc slabe i szybko sie scieraja].

jak sie wyciapiesz kiedys na dluzej to daj znac jak tam z trwaloscia

Ale przynosi szacunek.

Stary 2009-02-03, 00:01   #878
klada
Zakorzenienie

dziewczyny, wiem ze sie zmnienila szata graficzna Sun Ozon (tego samoopalacza) Jak teraz wyglada? Jaki ma kolor?

chodzi o ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ungsspray.html
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

Edytowane przez klada
Czas edycji: 2009-02-03 o 00:07
klada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 00:31   #879
2016070150903
Konto usunięte

Cytat:
ja uwielbiam to mydlo po pierwsze - cudowny zapach. po drugie - mega wydajnosc, bo pol litra (!) za 6zł po trzecie - fantastycznie sie pieni, po czwarte i najwazniejsze - nawilza moja skore na tyle, ze pierwszy raz w zyciu nie mam wyrzutow sumienia gdy jestem zbyt zmeczona i rezygnuje ze smarowania sie balsamem po kapieli ale pewnie tez bede zmeczona tym zapachem pod koniec butli
ja też je bardzo lubię. ale na razie muszę odpocząć. może skusi mnie inna wersja zapachowa, bo faktycznie całkiem dobrze pielęgnuje to mydło.
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 08:31   #880
Emi1234
Zadomowienie

GG do Emi1234

kupiłam balsam do ust ISANA,tragedia-zwykły biały krem w tubce
chciałam zaoszczędzić

a pachnie skóra po tym żelu ziaji kakaowym?
Emi1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 10:33   #881
Dyplomatka
Rozeznanie

Jak był szał na krem AA, to poszłam do rossmanna i kupiłam, ale przez pomyłkę wzięłam ten z literką C- nawilżająco-matujący. I... to chyba najlepszy krem, jaki miałam w życiu Zlikwidował mi takie okropne, ciągle wyskakujące w tym samym miejscu pryszcze na szyi, z którymi męczyłam się pół roku! A wczoraj, będąc w superpharmie kupiłam (ostatni na półce) krem Intensywna Pielęgnacja. Jak na razie efekt ten sam co przy Nawilżająco-Matującym, ale na dokładne sprawdzenie efektu i działania muszę jeszcze trochę poczekać
Dodam, że większość kremów mnie zapycha, często też uczula, a w przypadku kremów AA nie ma o tym mowy

Też poluję na maczki, może wstąpię dziś do rossmanna ^^
Dyplomatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 11:13   #882
2016070150903
Konto usunięte

Emi- zapach zostaje na skórze.

Dyplomatko- który to krem AA? mogę prosić o link do KWC?
Stary 2009-02-03, 12:33   #883
201707171013
Konto usunięte

Cytat:
wlasnie o niej pisalam w poniedzialek tutaj, jak mowilam, ze kupilam TŻtowi ten krem wlasnie w Galerii Krakowskiej w tej drogerii - aptece, a tam tylko jedna taka jest wiec cie wyprzedzilam, ha!
Tak wiem, że pisałaś, ale ja w Krk nie mieszkam, byłam 'przelotem' w GK i zajrzałam do Mediqusa (btw. niezła ta drogeria ) i potwierdzam, kremy jeszcze są
201707171013 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 16:14   #884
cypressangel
Zakorzenienie

Byłam dziś w Rossmannie i kupiłam krówkową tarkę do stóp Reszta artykułów z tej serii też była dostępna Zastanawiałam się nad lusterkiem z grzebieniem, ale stwierdziłam, że nie potrzebuję takiego gadżetu Mydełka MILK fajnie wyglądały, ale w opakowaniu - szkoda, że wzorki są tylko na folii, a nie na mydełku Widziałam i wąchałam nowe żele Fa - hibiskus i żurawina piękny zapach Oprócz tego zapachu było masło kakaowe i olejek kokosowy, zielony melon i liczi oraz jedwab i magnolia Oprócz żurawiny i hibiskusa podobał mi się jeszcze jedwab i magnolia. 2 pozostałe nie przypadły mi do gustu. Póki co odpuściłam sobie zakup któregoś z tych żeli, bo mam w domu zapas innych, które czekają na swoją kolej do zużycia. Obejrzałam też maczki Wibo - były 3 odcienie. Gdybym miała wybrać któryś z nich to wybrałabym najjaśniejszy - tło i maczek w prawie tym samym kolorze. Muszę się zastanowić nad zakupem tego pudru A! U mnie kremów AA antybakteryjnych (ok. 16 zł) i nawilżająco-matujących (ok. 15 zł) był cały rządek na półce

Edytowane przez cypressangel
Czas edycji: 2009-02-03 o 16:40
Stary 2009-02-03, 16:44   #885
klada
Zakorzenienie

Wlasnie wrocilam z rossmana. Chcialam kupic sobie rossmanowski samoopalacz w sprayu, ale go nie bylo... Za to kupilam olejek do ust Wibo i pomadke ochronna Bebe.
A propo tych kremow z AA to u mnie bylo ich 3. W sumie w moim miescie to normalne, ze tylko tyle
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 18:40   #886
Eurydyke
Raczkowanie

Cześć dziewczyny! Czy któraś z Was miała już do czynienia z nowym podkładem Wibo, tym kaszmirowym w słoiczku z pompką? Podszedł mi kolor, ale nie wiem, jak się zachowa na mojej suchej twarzy.
Eurydyke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 18:58   #887
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emi1234 Pokaż wiadomość
a pachnie skóra po tym żelu ziaji kakaowym?
tak a ja sie jeszcze dodatkowo smaruje po prysznicu maslem kakaowym z tej serii i skora cudownie pachnie i dlugo!

Cytat:
Napisane przez Literka96 Pokaż wiadomość
Tak wiem, że pisałaś, ale ja w Krk nie mieszkam, byłam 'przelotem' w GK i zajrzałam do Mediqusa (btw. niezła ta drogeria ) i potwierdzam, kremy jeszcze są
to dobrze ze nadal sa i fajna ta drogeria ale apteka droga, np. kiedys chcialam kupic tabletki yasminelle i byly o 10zł (!) drozsze niz w innej aptece.

Cytat:
Obejrzałam też maczki Wibo - były 3 odcienie. Gdybym miała wybrać któryś z nich to wybrałabym najjaśniejszy - tło i maczek w prawie tym samym kolorze. Muszę się zastanowić nad zakupem tego pudru A! U mnie kremów AA antybakteryjnych (ok. 16 zł) i nawilżająco-matujących (ok. 15 zł) był cały rządek na półce
ja chyba maczka kupie juz po feriach, bo w piatek jade do domu. chyba ze w piatek wstapie do rossmanna
no i to, ze sa te kremy, to dobra wiadomosc, czyli ich moze nie wycofuja! to dobrze, bo moj TŻ poki co bardzo z kremu zadowolony

Ale przynosi szacunek.

Stary 2009-02-03, 21:30   #888
Kasza Manna
Zakorzenienie

Pytanko mam.
Czy któraś z Was kupiła jakiś czas temu termometr? (zewnętrzny i wewnętrzny), kosztował jakoś kilkanaście zł.
Mam z nim teraz problem, próbuję wyłączyć alarm (tj po prostu, żeby się codziennie nie włączał) i jakoś się nie udaje, w instrukcji brak takiej opcji, jest tylko przestawianie godziny i wyłączanie do kolejnego budzenia.

Jeśli macie jakiś pomysł- będę wdzięczna za wskazówki (bo taki budzik, zwłaszcza stojący na odległym oknie) nie jest mi do niczego potrzebny!) :/
Stary 2009-02-03, 22:00   #889
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
Wlasnie wrocilam z rossmana. Chcialam kupic sobie rossmanowski samoopalacz w sprayu, ale go nie bylo... Za to kupilam olejek do ust Wibo i pomadke ochronna Bebe.
A propo tych kremow z AA to u mnie bylo ich 3. W sumie w moim miescie to normalne, ze tylko tyle
ja już od dawna go szukam a nie ma ani sprayu ani mleczka
kupiłam chusteczki do demakijażu hydro, czy ktoś już może używał??
Stary 2009-02-03, 22:06   #890
Nerchie
Zakorzenienie

mam pytanie

Cytat:
* tampony facelle
Czy te tampony zachowują sie jak o.b czy jak tampax? Nie wiem czy tylko ja tak mam ale wole jak tampon pęcznieje w szerz, a nie wzdłuż...

„Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.”
Nerchie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 23:18   #891
Apiska
Zakorzenienie

Ja dziś kupiłam
-paste colgate max fresh
- 3w1 garnier
- płyn do intymnej lactacyd
- mleczko pod prysznic kakaowe
-krem do buzi masło kakasowe
- płyn do kąpieli dla dzieci gruszkowy

Ślub
: 28.09.2013r

41/40
Apiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 01:16   #892
2016070150903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Apiska Pokaż wiadomość
- płyn do intymnej lactacyd
dopiero co skończyłam ten płyn i nie kupię więcej. był popularny i zachwalany na Wizażu, więc się skusiłam, ale już podziękuję. jest zdecydowanie za drogi jak na zwykły płyn do hig. int. poza tym podrażnia, nie odświeża. teraz kupiłam Ziaję, dużo tańszą, dużo większą i lepszą.
Stary 2009-02-04, 10:59   #893
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Cytat:
dopiero co skończyłam ten płyn i nie kupię więcej. był popularny i zachwalany na Wizażu, więc się skusiłam, ale już podziękuję. jest zdecydowanie za drogi jak na zwykły płyn do hig. int. poza tym podrażnia, nie odświeża. teraz kupiłam Ziaję, dużo tańszą, dużo większą i lepszą.
Ten płyn polecają ginekolodzy. To nie jest tylko zwykły płyn.
magrest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 11:01   #894
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nerchie Pokaż wiadomość
Czy te tampony zachowują sie jak o.b czy jak tampax? Nie wiem czy tylko ja tak mam ale wole jak tampon pęcznieje w szerz, a nie wzdłuż...
u mnie tampony facelle pecznieja bardziej na boki.

Cytat:
a ja go uwielbiam, zarowno plyn lactacyd jak i emulsje. u mnie swietnie sie spisuja, zwlaszcza jak sie jakas infekcja przyplacze. mnie nie podraznia, ale odswieza porzadnie, lagodzi wszystko, jest wydajny, super zapach. nie rozstaje sie z nim od 1,5 roku ginekolodzy tez polecaja ten zestaw.

natomiast raz kupilam ziaje, jak nie mialam pieniedzy. dla mnie ten plyn to tragedia. w koncu i tak kupilam lactacyd za ostatnie pieniadze, bo po ziaji czulam sie niedomyta, jakbym sie myla czyms rozcienczonym, nie lubie i wiecej nie kupie

Ale przynosi szacunek.

Stary 2009-02-04, 11:10   #895
cypressangel
Zakorzenienie

Cytat:
a ja go uwielbiam, zarowno plyn lactacyd jak i emulsje. u mnie swietnie sie spisuja, zwlaszcza jak sie jakas infekcja przyplacze. mnie nie podraznia, ale odswieza porzadnie, lagodzi wszystko, jest wydajny, super zapach. nie rozstaje sie z nim od 1,5 roku ginekolodzy tez polecaja ten zestaw.

natomiast raz kupilam ziaje, jak nie mialam pieniedzy. dla mnie ten plyn to tragedia. w koncu i tak kupilam lactacyd za ostatnie pieniadze, bo po ziaji czulam sie niedomyta, jakbym sie myla czyms rozcienczonym, nie lubie i wiecej nie kupie
Mam takie samo zdanie na temat Lactacydu i Ziaji

Stary 2009-02-04, 11:19   #896
Dyplomatka
Rozeznanie

Cytat:
Emi- zapach zostaje na skórze.

Dyplomatko- który to krem AA? mogę prosić o link do KWC?
google nie bolą...
krem Intensywna pielęgnacja - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...elegnacja.html
krem nawilżająco-matujący - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...iltrem-uv.html

Wczoraj jednak nie dotarłam do rossmanna, ale dzisiaj to już must Muszę zdecydowanie zastanowić się nad maczkiem. I muszę jeszcze kupić tonik Ziaji opuncjowy- zawiera wodę, glicerynę i ekstrakt roślinny, i jest przydatny do nakładania na mokro minerałów, a właśnie czekam na swoją pierwszą przesyłkę z EDM I jeszcze jakiś płyn do higieny intymnej by mi się akurat przydał... Miałam próbkę Lactacydu i jest dobry, więc chyba zainwestuję w pełnowymiarowe opakowanie.
Ech, znowu zostawię kupę pieniędzy w rossmannie :P
Dyplomatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 11:26   #897
2016070150903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez magrest Pokaż wiadomość
Ten płyn polecają ginekolodzy. To nie jest tylko zwykły płyn.
a co mi po tym, że go ginekolodzy polecają, jeśli powoduje pieczenie i nie myje?

Cytat:
Napisane przez Dyplomatka Pokaż wiadomość
google nie bolą...
krem Intensywna pielęgnacja - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...elegnacja.html
krem nawilżająco-matujący - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...iltrem-uv.html
heh, o tym, że nie bolą wiem bardzo dobrze. ale trudno odszukać "krem, który na opakowaniu ma literę C". w każdym razie- dziękuję za link.

Edytowane przez 2016070150903
Czas edycji: 2009-02-04 o 11:33
Stary 2009-02-04, 13:24   #898
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Cytat:
a co mi po tym, że go ginekolodzy polecają, jeśli powoduje pieczenie i nie myje?
Tzn. ja miałam na myśli emulsję. Nie wiem jak jest z płynem, bo nigdy nie używałam Słyszałam, że jest gorszy niż emulsja. W każdym razie odkąd emulsję poleciła mi moja ginekolog, potem koleżanka mi powiedziała, że jej tez ginekolog polecał (a ona ma często jakieś stany zapalne), to się skusiłam na emulsję i od dobrych 4 lat (jesli nie dłużej) używam tylko Lactacyd emulsję i nie zamierzam zmieniać
magrest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 14:16   #899
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
myc to on na pewno myje porzadnie, ale jak masz po nim pieczenie to widocznie tobie nie sluzy zawsze mozesz sprobowac plynu AA, podobno super [zobacz opinie na KWC]

Cytat:
Napisane przez magrest Pokaż wiadomość
Tzn. ja miałam na myśli emulsję. Nie wiem jak jest z płynem, bo nigdy nie używałam Słyszałam, że jest gorszy niż emulsja.
plyn jest po prostu mocniejszy niz emulsja [z tego co mi wiadomo] dlatego do stosowania na co dzien jest polecana emulsja, a plyn np. dla kobiet w ciazy, w czasie okresu lub podraznien czy infekcji. ale rowniez spisuje sie swietnie, zwlaszcza w sytuacjach ekstremalnych jak infekcja - genialnie przynosi ulge

co do rossmanna - ide w piatek i pewnie kupie maczka

Ale przynosi szacunek.

Stary 2009-02-04, 14:24   #900
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
plyn jest po prostu mocniejszy niz emulsja [z tego co mi wiadomo] dlatego do stosowania na co dzien jest polecana emulsja, a plyn np. dla kobiet w ciazy, w czasie okresu lub podraznien czy infekcji. ale rowniez spisuje sie swietnie, zwlaszcza w sytuacjach ekstremalnych jak infekcja - genialnie przynosi ulge

co do rossmanna - ide w piatek i pewnie kupie maczka
emulsja ma pH neutralne, a płyn kwaśne, dlatego jest stosowany w leczeniu i zapobieganiu infekcjom Mam i płyn i emulsję, jedyną wadą płynu jest zbyt rzadka konsystencja ale można sobie z tym poradzić Jeżeli nie odpowiada komuś Lactacyd to podobny (do płynu, nie emulsji - bo leczniczy) jest też Pliva Fem, też polecany przez ginekologów

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości