AA Young, Krem antybakteryjny `Intensywna pielęgnacja`

• 14 listopada 2009 o 15:28
    miłe zaskoczenie :)
    kupiłam po przeczytaniu opinii na KWC a, że kremik miał baaardzo obiecujący skład więc postanowiłam spróbować;) obleciałam pół miasta żeby w końcu odkryć,że jest w rossmanie obok mojego domu:)zapłaciłam kilkanaście zł, nie spodziewałam się wiele po drogeryjnym kremie a tu mila niespodzianka:) + cena + płynna konsystencja, łatwo się rozprowadza + wydajny + skóra jest gładziutka, odzyskuje zdrowy kolor, znikają drobne niedoskonałości (ale z silniejszym trądzikiem sobie nie poradzi- od tego jest dermatolog:) + całkiem nieźle nawilża + zapach +/- kapryśny pod makijaż; z niektórymi wogle nie reaguje (szczególnie nakładając podkład w musie robi się ciasto), a niektórym daje poślizg, działa jak baza - zostawia lekki film na skórze, ale wystarczy zebrać resztki chusteczką i przypudrować nosek i znika połysk;) - opakowanie; często wylewa się zbyt dużo kremu -trudno dostępny Używam tego produktu od: mies Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1.
    Bekah
    2 maja 2009 o 4:00
    Produkt bazowy. ;)
    Używałam go w komplecie z tonikiem i spisywał się bardzo dobrze. Zajął miejsce w moim osobistym panteonie kosmetyków sprawdzonych i zaufanych, do których powracam. Sam tonik dawał sobie świetnie radę z wypryskami, więc nie jestem w stanie ocenić, na ile ten krem je zwalcza. Kupiłam go dlatego, że potrzebowałam jakiejś bazy pod filtr - czegoś, co delikatnie nawilży i wygładzi cerę, ażeby filtr się lepiej wchłaniał. Poza tym naczytałam się o jego antyrodnikowych właściwościach. Mazidło rzeczywiście dobrze wygładza i świetnie się spisuje w roli bazy. Jednak nie nawilża jakoś fenomenalnie - nieraz musiałam go więcej nałożyć, bo bardzo szybko się wchłania (co zapewne chwalą sobie posiadaczki cer tłustych) i nie czuć, czy skóra już jest nawilżona, czy jeszcze nie. Co się z tym wiąże, nie jest on zbyt wydajny. No i ta cena mogłaby być minimalnie niższa. Jednak mimo tych wszystkich zastrzeżeń zawsze gdy mi się kończył, maszerowałam do sklepu po kolejną tubkę, bo niczego lepszego nie mogłam znaleźć. Na razie testuję jego odpowiednik (krem Ziaji TinTin) - jeśli się sprawdzi, to AA Young zostanie zdetronizowany. Używam tego produktu od: około roku Ilość zużytych opakowań: 3
  • 23 kwietnia 2009 o 12:49
    dobry
    Oj nabiegałam się po mieście za tym kremem, ciężko go dostać ostatnio:)Jednak nie żałuję, choć na kolana mnie nie powalił. Krem świetnie się wchłania i doskonale wygładza buzię. Czy przeciwdziała wypryskom trudno mi ocenić, bo nie mam ostatnio większego problemu z krostami, tylko sporadycznie coś wyskoczy. Nawilża średnio, bo jakieś such skórki jednak się pojawiły. Jest świetny pod makijaż, na szczęście nie jest też jakoś super matujący ( nie lubie kremów ktore mocno matują, boję się przesuszenia skóry), ale twarz wygląda bardziej świeżo. Kilka drobnych minusów: -męski zapach, ale po kilku użyciach przestał mi przeszkadzać -lubi wylewać się z opakowania -nie jest raczej zbyt wydajny - używam prawie miesiąc, głównie rano i już się kończy Jeśli go jeszcze spotkam, nie wykluczam ponownego zakupu. Używam tego produktu od:prawie miesiąc Ilość zużytych opakowań:1
  • 20 stycznia 2009 o 13:22
    skuteczny! ;)
    Kolejna opinia na zdecydowane tak! jeden z nielicznych, który zdołał pomóc mojej fatalnej cerze, która wiecznie się błyszczała. Używam go na noc i rano, przed nałożeniem pudru i widzę efekty: nie świecę się przez dość długi czas, pryszcze już nie wyskakują, jak szalone, zaskórniki są widocznie mniejsze... Emulsja świetnie się wchłania i zostawia gładką buzię. A męski zapach szybko wietrzeje po nałożeniu, więc nie ma się co tym przejmować.... :) Używam tego produktu od:około 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań:1 i 2 w trakcie
    S-K
    3 stycznia 2009 o 15:17
    ok
    To mój niezbędnik. Dzięki niemu moja cera jest czysta i przysparza zdecydowanie mniej problemów. Bardzo dobrze utrzymuje strefę T w czystości, niedoskonałości szybciej ustępują, chroni przed wysypem pryszczy, tych drobnych, jak i dużych czerwonych "wulkanów", które potem lubią gościc na twarzy przez dłuzszy czas. Jedyny minus tego kosmetyku - wysusza! Dlatego trzeba używac go oszczędnie, żeby nie przesuszyc facjaty, no i najlepiej w połączeniu z jakimś nawilżaczem (na noc). Używam tego produktu od: dawna Ilość zużytych opakowań: min 10