|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Cytat:
ja aż tak daleko nie zachodzę chociaż ląduję w łóżku np z dwoma byłymi kurczę też jestem chora![]() ![]() |
|
|
|
|
#3212 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
hahaha no to ladnie Esterko
![]() Dobrze ze maz nie widzi co ci sie sni hehe
|
#3214 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
ahahah nie moge z ciebie..
![]() no lec lec buziaki i slodkich snowa mnie cos kilka razy strasznie zabolalo w pochwie.. i teraz brzuszek..;/ chyba zaduzo sie denerwuje ![]() ide sie polozyc bo nie wyrobie
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Wam
Echh ja już się bóli raczej nie pozbędę, kolejna przemęczona noc, chyba Junior już mnie tak uciska że podbrzusze boli niemal bez przerwy. A co będzie później... A TŻ ciągle pyta co taka przymulona jestem...Esti, nie rozmawiałam z TŻ na temat urlopu po porodzie ale nie podejrzewam żeby chciał wziąć choćby dzień. Myślę że już dzień po porodzie pojedzie do pracy a jak wrócimy do domu tym bardziej, żeby dziecka nie słyszeć. A jak będzie wracał popołudniami to pewnie jak teraz, pół wieczoru przesypia bo jest tak zmęczony po 8 godzinach pracy...I już czuję jak będzie, ja będę się wściekać a on obrażać... Malutka i Aguśka, ja też i czytałam i słyszałam żeby brzuszka nie głaskać. Zresztą tej położnej mówiącej mi o masowaniu macicy chodziło o to samo. Skoro brzuch mi twardnieje to niestety macica kurczy się zbyt często więc nie wolno jej dodatkowo pobudzać. I raczej nie zależy to od tygodnia ciąży tylko właśnie od skłonności. Jeśli nic się nie dzieje i nie odczuwa się żadnych skurczy to chyba to nie przeszkadza, tak myślę. Ja już od początku ciąży pytałam gina nawet o to czy mogę delikatnie masować brzuch smarując się oliwką, na szczęście pozwolił ale mówił że nie zawsze można. I z tego co Gabi pisała ona właśnie nigdy nie wcierała oliwki w brzuch żeby nie masować...Anulka, to malutkie ślicznie rosną Malutka, ja sikam przed samym wyjściem z domu a czasem już w windzie czuję pęcherz...I najgorsze właśnie jest to wrażenie że jest zupełnie pełny a potem sikam parę kropelek... Bercia, przykro mi że z cukrem kiepsko Maluszkowi na pewno nie zaszkodzi, poinstruują Cię co dalej robić. Kurcze, ja muszę w przyszłym tygodniu zrobić wreszcie ten test obciążeniowy bo już chyba sama zostałam...
|
|
|
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
Wow dziewczyny do ktorej wy siedzidie ?? POlnoc ?? No szacun za sily ja fakt ze dluzej siedze ale maksymalnie 11 odplywam i to od dnia zalezy
Co do snow to sex z bylimi to u mnie norma a do tego czasem mi sie sni ze maz ode mnie odchodzi i zawsze do tej samej wiec jak ja kiedys poznam to w morde naklepie na dzien dobry zeby sobie nie myslala
|
|
|
|
#3218 |
|
Raczkowanie
|
Witam z poranną Ricore... a własciwie juz po niej, a w trakcie analizy, co by tu zjeść na śniadanie...
gosikk_s, witaj w klubie. Moja noc tez była kiepska. Akcja ból w pachwinie. Cholera mnie juz bierze. Było kilka dni spokoju i liczylam, ze to se już ne wrati. A tu nad ranem poczułam znajome pulasowanie i za chwilę już mi łzy pociekły. Nie mam siły. Dlaczego tylko prawa i dlaczego zawsze w nocy? Jestem przekonana, ze mój M zachowa sie dokładnie tak samo. Ostatnio wymyslil, że w maju będzie robil remont, kładzenie prakietów, cyklinowanie już istniejących itp. A termin mamy n a15 czerwca!!! ![]() poiglot91, a może to jednak jakies utajone pragnienia, te Twoje sny? ![]() Mnie raczej męcza koszmary, typu krwawie, trace dziecko itp. Chyba już wole Twoję trójkaty... Macie juz zgagę? A, no i koncepcja przygotowywania czegokolwiek dla dziecka się rypła, bo przeciez będzie cyklinowanie i malowanie, więc się wszystko zabrudzi... Ciekawe, kiedy ja to zrobię?
|
#3219 |
|
Zakorzenienie
|
Noooooooooo
to masz zarypiasty sen Kasia. Ja już bym zapytała co to za jedna? ![]() Wiecie ja wczoraj byłam na badaniu glukozy. Siedzę więc te godzinę pod drzwiami i czekam aby krew zbadać ( a badanie w gabinecie gin znaczy połoznej) więc widze pacjentki które tam sobie przychodzą na wizytę. No i przychodzi pani lat około 25 w ciąży. Naprzeciw do lekarza jakiegoś czeka pani lat około 60-70? Okazuje się, że skądś tam się znają, więc pani starsza zaczyna wypytywać, który to miesiąc itd. Do tego dołączają wszystkie inne panie starsze w kolejce od tego innego lekarza. I co nagle sie dowiaduje ja i pół przychodni? (Dziewczyna jest w 7 miesiacu pierwszej ciąży i utyła 12kg ale wszystko to ma w brzuchu bo chudzinka serio.) Pani starsza informuje wszystkich wkoło, że W PIERWSZEJ CIĄŻY TO SIE NIE TYJE!!! ONA WIE Z DOŚWIADCZENIA, ZE W PIERWSZEJ CIĄŻY TO TYLKO BRZUCH ROŚNIE I TO TAKI NIE ZA WIELKI! Bo ona nie utyła dużo i brzuch miała taki nie za wielki, ale za to z druuuuuuugim to jak beczka! Więc sie nie martwcie wagą itd. pierworódki babcia 60-70letnia Wam mówi nie utyjecie! Ale jak się zdecydujecie na drugie!!! ![]() ehhhhhhhhhhh, szkoda słów na takie "babcie" |
|
|
|
#3220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W nocy przekichane, budzę się codziennie koło 3, 4 i na zmianę albo czuje ból albo macica twardnieje. Zgagi na razie nie mam, nigdy w życiu jeszcze nie miałam. A Twój TŻ nieźle to sobie wymyślił... szkoda że nie zacznie remontu w czerwcu... Nie mogłabyś mu tego jakoś wyperswadować, niechby działał w przyszłym miesiącu. W końcu nigdy nie wiadomo czy nie urodzimy przed czasem, ja mam termin na połowę maja i zastanawiam się czy w razie czego w święta ruszać się z domu czy lepiej nie...
|
|
|
|
|
#3221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm to ciekawe czym mam sobie tłumaczyć swój co poniedziałkowy przyrost o pół kilo... już mam na plusie niemal 6... Zaznaczam że jestem pierworódką Na weekend jedziemy do teściów i pewnie znowu usłyszę że szwagierka przytyła tylko 8 przez całą ciążę...A ja 6 w 26 tygodniu Ekhmm przyznam się do 4,5
|
|
|
|
|
#3222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3223 |
|
Zadomowienie
|
Witam was wszystkie dziewczynki i wasze śliczne brzucolki
Ja niestety jakoś mało wyspana jestem, obudziłam się około 6, nie licząc 5 krotnego wstawania na tradycyjne siusiu. No i najlepsze jest to że maluch tak od 3 dni się buntuje, bo jak tylko obracam się na któryś z boczków to mnie puka, więc nie wiem czy mu nie pasuje i jak się obracam na plecki specjalnie dla niego to już jest ok. Wczoraj pochodziłam po sklepach, kupiłam Tż prezent na walentynki a mianowicie fajną koszulę taką w stalowym kolorku w REPORTERZE za jedyne 29zł, była mega promocja -70%. Sobie też kupiłam kolejną świtną bluzę na wiosenne spacerki już za 39zł. gosikk_s - no to mój braciszek się mnie wczoraj pytał ile przytyłam od początku ciąży to mówie że 4,5kg puki co ale w poniedziałek na wizycie pewnie zaś się podniesie o jakiś kg. a on na to że myślał że z 10kg. bo mam taki duży brzuch, tak że pocieszy.gabriellao0 - jenyyyy ja to nie mogę znieść tych niektórych starych bab, sama mam w moim bloku takie plotkary i za każdym razem jak idę sama albo z Tż albo nie daj boże autem przyjedziemy to zaraz zaczynają trajkotać o nas, nawet kilka razy słyszeliśmy i mój Tż zainterweniował i powiedział im żeby sę roboty chyciły a nie obgadywać cały blok, i teraz nas unikają hehe. Chyba za ich czasów wagi też nie było skoro twierdziła że nic nie przytyła w pierwszej ciąży, pewnie we wszystkie ciuchy się mieściła pimach - musisz wziąść Tż w obroty i kazać mu sie brać do roboty żeby skończył ze wszystkim do końca kwietnia, wytłumacz ile trzeba przygotować i że trermin masz na czerwiec a kto wie czy dzidzia nie będize chciała prędzej przyjść na świat. Chociaż ja też zwlekam z zakupem mebli i tapczanika do małego do pokoju, mam upatrzone ale jakoś się boje czy to nie za prędko aż tak szaleć i w marcu zamówie. esti1984 - ale snyyyy,no no, mi się tylko śniło ostatnio że w tym samym dniu brałam ślub z moim Tż a później z moim byłym (moja pierwszą miłością, o której on wie bo mnie wyrwal z tej "głupiej miłości") jak mu opowiedziałam to się lekko wkurzył że chyba nadal o nim myślę skoro mi sie śni hehe. No i spania to Ty nie masz chyba tak długo z poiglot gadać no, no. Esti a z tym cewnikiem to u nas tak ponoć od jakiegoś czasu jest że do porodu zakładają Ci cewnik żeby ich nie posiusiać czasem, dziwne ale realne w moim szpitalu, tak że sama myśl mnie przeraża. poiglot91 - iiiii jak tam w zaśnieżonym Londynie? pakusia86 - no nasze maluchy obracają się jeszcze bardzo często i ciężko wyczuć kiedy są w jakiej pozycji, mają jescze sporo miejsca do figlowania. A ja jak tak patrze na mojego Tż to az mi go szkoda że nie możemy sie przytulić po pierwsze przez te ostatnie krwawienie a po drugie biore te paskudne globulki po których wydziela się śłuz w takim jaskrawo żółtym kolorku feeeee, bo takie sa jak się rozpłyną. Ale jeszcze ich kilka zostało i oby ta infekcja się ze mną raz na zawsze pożegnała. Bercia2000 - o kurcze, a juz myślałąm że dietka zdziała cuda i unikniesz szpitala, oby Ci szybciutko pomogli i puścili do domku bo synek pewnie będize usychal z tęsknoty. anulka anulka - ciesze się że dziewczynki tak ładnie przybieraja na wadze, ale szkoda że musicie się już kłaść do szpitala, i będziecie tam już do końca? |
|
|
|
#3224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale ile w pierwszej pojęcia nie mam a nie jestem tak "taktowna" jak ona i głupio mi zapytać...No cóż, teściowej nigdy nie dogodzisz... przed ciążą byłam za chuda a teraz za szybko tyję
|
|
|
|
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
Gabi o ciekawe co by babcia powiedziala na moja ciaze pierwsza gdzie przytylam 18 kilo hihihi a druga gdzie wcale tak duzo nie mam
OJ starsze panie czasem powinny sie leczycU mnie pogoda pod psem , spac mi sie chce bo buro ponuro i pada ![]() Jak slysze ze wy macie 5 . 6 kilo na plusie to mi sie smiac chce hihihi chudzinki ![]() gossik-s to pomysl ze ja jestm porownywana do siostry meza ktora rodzi miesiac po mnie i przytyla 3 kilo i to jej pierwsze dziecko |
|
|
|
#3226 |
|
Raczkowanie
|
gosikk_s, może poprostu taka nasza uroda? Ale marzę o przespanej nocy... Choć chyba szybko to się nie zapowiada....
Chyba jednak nie ruszałabym sie w świeta, bo wiadomo, jak jest w swięta w szpitalach, a co dopiero w obcym. marika2121, chyba sie nie uda, bo chcemy wziąć duzy kredyt, a wiadomo, co sie teraz dzieje na rynku kredytowaym... Mam nadzieję, ze chociaz w kwietniu się za to weźmie.... Kathi75, ja mam prawie 8 kg...
|
#3227 |
|
Zakorzenienie
|
wicie co, tak pieknie podopisywałam Wam i gdzies to znikneło
![]() nie mam siły pisać po raz drugi. Wsciekłam się. |
|
|
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
Marika, też miłe
Mnie na szczęście wszyscy poza teściową mówią że ledwo widać ciążę, inaczej już bym wpadła w doła znając siebie Zresztą ona na szczęście jak na razie też nie komentowała mojego wyglądu tylko przyrost wagi. Pewnie w weekend coś dowali Też mam wrażenie że mi się woda zatrzymuje bo ten przyrost jest taki regularny... chyba że to te codzienne słodycze ![]() Kathi, ja mam nie lepiej skoro porównują mnie z dwoma 20-latkami kiedy ja mam prawie 35 lat Wiem oczywiście że i w tym, i w późniejszym wieku można przytyć w ciąży 4 kg ale niestety nie należę do tych farciar
|
|
|
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
Pimach a ja ciebie na liscie zafasolkowanych nie mam dawaj mi tu dane na PW
|
|
|
|
#3230 |
|
Zadomowienie
|
Całe szczeście mój tŻ nie ma siostry
A tak na serio to u mnie w rodzinie same szczupłe kobiety są (nie licząc mojej babci, która juz swój wiek ma i do chudzin sie nie zalicza) u TŻ tez, oprócz tego jego mama ciągle na diecie, nie je obiadów, nie mówiąc juz o kolacjach Mój lekarz to dopiero masakrator - ciagle mi robi uwago co do wagi, żeby tylko za duzo nie było i że to dla mojego dobra... I jak tu się nie stresowac waga, mówię Wam dziewczyny, ja normalnie mam atak nerwowy za każdym razem jak wchodze na wage!!
|
|
#3231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż ja zawsze powtarzam że w moim przypadku to po śmierci... zawsze miałam problemy ze snem a teraz jest jeszcze gorzej. No właśnie, jak pojechalibyśmy w święta do teściów to jest 1,5 godziny stąd, nie mam zamiaru rodzić w wiejskim szpitaliku... No ale do kwietnia daleko, nie mam na razie co gdybać... No tak, skoro pieniądze Was wstrzymują to nie ma wyjścia, oby tylko TŻ zdążył...Ja znikam, idę z mamą nawiedzać kolejne hurtownie dziecięce
|
|
|
|
|
#3232 |
|
Wtajemniczenie
|
poiglot a czym Ty się denerwujesz?
gosik możemy sobie przybić piątkę ja już nie liczę na dobre noce. Po wczorajszym siedzeniu na wizażu położyłam się i tak leżałam do 3:30 co godzinę wstawałam na sikanie nie dlatego że mi się chciało ale z nudów i co wstałam to patrzyłam na wyświetlany zegar ehhh i wstałam o 8:00może TŻ sam o tym pomyśli o załatwi sobie wolne? Kathi to Ty też nie lepsza hehehe z tymi snami![]() Pimach zgagi nie miałam nigdy marika no proszę i tu kolejna z pięknymi snami ![]() co do cewników to jestem w szoku słyszałam nawet jak kobitki w spzitalu mówiły że uprzedzały położne że chce im się na kibelek ale na cos grubszego to jak było już rozwarcie powyzej 5 cm to nie mogły wstać i położna stała i czekała aż kobita zrobi do czegoś tam....dlatego ja uważam że lewatywa to podstawa![]() sorki za otwartość w opisie ale wolę Wam powiedzieć żebyście się nie zdziwiłyja ile mam na plusie obecnie dowiem się w poniedziałek dzwoniłam do tej koleżanki co urodziła i jeszcze siedzą w szpitalu bo mały ma żółtaczkę a biedulka już tak tęskni za mężem i córką. A gości nie wpuszczają ze względu na grypę![]() a mi humorek się poprawił bo jutro idę do fryzjera na 12.00 |
|
|
|
#3233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3234 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
hejka
My juz po sniadanku i o dziwo cala noc przespalam wstalam o 9 na siusiu i maluszek laskawie sie obudzil i w koncu mamusia poczula, ze ma dzidzie w brzusiu, bo ostatnio to sie rozleniwil strasznie ![]() czasami mysle sobie, ze to jeszcze tyle czasu, a innym razem, ze to tylko 4 miesiace ![]() Cytat:
ciekawe jak dlugo tam beda lezec, bo jak znam swoj apetyt ostatnio to pewnie nie za dlugo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nie moge Cytat:
ad. 2 z reguly to wtedy mam pelny pecherz, ale tez zdarza sie, ze poleci tylko kilka kropelek ad. 3 spoko ja ide teraz w piatek ![]() Cytat:
ze niby starsze to bardziej doswiadczone ![]() Cytat:
Ja na razie zmykam, do potem |
||||||||
|
|
|
#3235 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie bolą (jakby bo wiadomo że nie ale takie uczucie) płucka
chyba mnie mamcia jakimś cholerstwem zaraziła
|
|
|
|
#3236 |
|
Zadomowienie
|
magduchahahaha - no dokładnie, ja tez czekam na różne nowinki z porodówki i nie tylko. Ja tu sama z tym dzieciątkiem zgine chyba, nie mam pojęcia co i jak. A że moja jedyna deska ratunku czyli mama jest chora to musze sama jakoś przeżyć te pierwsze tygodnie. Ja się zastanawiam nad głupimi rzeczami typu: ile takiemu dzieciątkowi pokarmu trzeba na początku, jak ubrać podczas wychodzenia ze szpitala itd.
esti1984 - no u nas musisz wyrazić zgodę na golenie krocza i lewatywkę, a cewnik chyba nie pytając dają jak zdążą hehe. Obym nie musiała mieć bo ostatnio straszny ból i pieczenie towarzyszyło. A ten sen naprawde mega dokładnie zapaiętałam aż się zdziwiłam. A robisz tylko balejage czy ogólnie większe zmianki się szykują? gosikk_s - ja tez mam już dość problemów ze snem, jak nie muszę wstawać to się budze prędko a jak trzeba pilnie wstać to nie moge się zwlec z łóżka. Udanego polowania magduchahahaha - mnie nie porównują ogólnie do nikogo, ale każdy telefon od początku ciąży od mojej teściowej do Tż rozpoczyna pytaniem: Dużo już zgrubła Dominika? to mój Tż zawsze jej odpowiada że już taka wielka jestem że w drzwiach się już przeciskam a jak będę miałą rodzić to pewnie dźwig będzie mnie ewakuował bo co powiesz takiej ......ona ma wygląd szafy i strasznie by chciałą żebym ją przegoniła chyba. pimach - a no to inna sprawa, więc musisz przecierpieć do kwietnia niestety, i zagadaj do maluszka żeby tak czasem nie chciał się prędzej wykluć bo nie ma jeszcze gotowego swojego lokum A mój mały jakoś ma dzisiaj dzień lenia albo ma zamiar postraszyć mame i się nie będzie cały dzień ruszał. Hmmmm.... a ja w pracy, takie nudy, ale wyskocze sobie na chwile na miasto. |
|
|
|
#3237 |
|
Raczkowanie
|
witam was brzuchatki
kurcze nie mam czasu teraz nawet was poczytać dokładnie mamy teraz tyle spraw do załatwienia z nowym mieszkanku i od pierwszego marca chcemy się już przeprowadzić ale nie wiem jak damy rade z tym wszystkim .Tydzień temu byliśmy na podglądaniu naszej córeczki i się tak uśmialiśmy bo lekarz nawet nie umiał jej dokładnie zmierzyć bo się tak wierciła mówił ze teraz to już na głowie chyba stoi no ale najważniejsze ze nasza córcia jest zdrowa i wszystko jest Oki i już dość sporo wazy bo aż 1222 w 27 tyg. no i lekarz poraz kolejny potwierdzil ze to dziewczynka wiec sie strasznie cieszymy![]() esti1984 ,poiglot91- kobietki wy to naprawde macie zboczone sny hehe poiglot91-ja mieszkam w niemczech i pamietam jak u nas jednego roku spadlo troche sniegu to mojemu mezowi nawet teorie na prawojazdy odwolali Bercia2000-mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i ze szybciutko wrucisz do domku anulka anulka-super ze twoje coreczki sie dobrze rozwijaja i ze tak fajnie na wadze przebieraja Mell_xx-ja mieszkam w niemczech i tu nie trzeba byc nadczo do pobrania krwi na poczatku dlamnie to bylo dziwne bo w Polsce wymagaja tego aby byc nadczo a tu nie kurcze dziewczyny caly czas mnie rozlancza z neta uciekam taraz moze potem jeszcze wpadne na chwile
|
#3238 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wszystko w porządku...szpital w moim przypadku musi być, "Dla zwiększenia bezpieczeństwa płodów i noworodków z ciąży bliźniaczej jednoowodniowej bardzo ważne jest wczesne rozpoznanie ciąży, hospitalizacja już od 26 tygodnia ciąży, monitorowanie stanu płodów, cesarskie cięcie już od 32 tygodnia, po stwierdzeniu dojrzałości płuc płodów, a w razie konieczności (zagrożenia) - natychmiastowe rozwiązanie ciąży." (http://www.blizniaki.net/kacik_porad_ciaza.html)Cytat:
Cytat:
ale i tak się nie liczy, bo przecież szkraby wyskoczą kilka tygodni wcześniej.Bercia a cukrzycą nie przejmuj się na zapas. Cytat:
lekarza już nawet o to nie pytam, ostatnio stwierdził, ze na 99% dziewuszki i przy tej wersji się zatrzymałam. Kupiłam kilka różowych ciuszków, ale niebieskie też się znajdą w naszej małej szafie Czy to chłopcy, czy dziewczynki, są baaardzo oczekiwane przez nas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
Esti, Kathi - fajne macie sny :d Mnie się dzisiaj sniło moje wesele, które okazało sie totalna klapą, zeadnych "zboczństw ". Libido spadło mi do -2
![]() Anulka ciesze się, ze dzidziusie są zdrowe Gabi no to się farmazonów nasłuchałaś w poczekalni ![]() Hehe , ja w pierwszej i drugiej ciązy wygladam jak słoń , chociaż nadal mam nadzijeję, ze do 76 kg nie dobiję / waga wyjściowa teraz 51 kg , w pierwszej ciązy 48kg /Berciu, mam nadzieję , ze szybciutko wrócisz Agusia zmieniłaś avatar i teraz myslisz mi sie z Esti ![]() Ja teraz mam laktator z Nuka, za pierwszym razem miałam dwa z Aventu , który bardzo szybko się popsuł i z Medeli -świetnie się sprawdzał, ale i tak najlepiej odciagało mi się ręką. Pózniej pokaże Wam moje wczorajsze zakupy. kiedy zaczynacie prać ubranaka? Chyba musiałabym TŻ zagonic do Mamy, zeby poprzywoził rzeczy od małego. |
|
|
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
ja ostatnio chodze ciagle spiaca nie wiem czemu
sikam non stop az sie boje z domu wychodzic![]() ubranek juz zadnych nie kupuje bo juz nie mam gdzie trzymac a prac zaczne chyba w kwietniu.dzisiaj tak sobie myslalam aby łóżeczko i fotelik kupić jak będe w szpitalu Tż wie jakie chcemy wiec powinien dac rade zamowic |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

hehe
kurczę też jestem chora

Ekhmm przyznam się do 4,5

MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK