Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-04, 16:42   #3301
poiglot91
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2

a ja mam wlasnie kolo sutkow te roztepy...
ale nawte jak zaloze gleboki dekold to widac nie bedzie nawte zakladalam stanik od bikinii i nie widac.. takze sie ciesze wyszly ale malutkie i delikatne.. sadze ze znikna
nawet nie sa glebokie.

Njabardziej bym nie chciala zobaczyc rozstepow na brzuchu plecach i udach.. bo mam zamiar jeszcze ponosic skromne ciuszki.. i wyjsc w bikini na plaze i sie poopalac..
chociaz coraz badziej wydaje mi sie
ze niiepojawienie sie u mnie rozstepow graniczy z cudem..
a ja jestem taka ze jak mi wyjda na brzuchu itp to sie poprostu zarycze..

Edytowane przez poiglot91
Czas edycji: 2009-02-04 o 16:44
poiglot91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 16:44   #3302
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

blondynkapoznan - ja tez zawsze przed wizytą robią konkretną kosmetykę okolic bikini, nie wyobrażam sobie iść taka pozarastana.

malwa1234 - tylko nie wpadaj w panikę bo może ma ciche dni tak jak mój dzisiaj. A w którym dokładnie tygodniu jesteś? A ten brak apetytu to nie przez to że się stresujesz lenistwem maluszka? Będzie dobrze
Stary 2009-02-04, 16:44   #3303
Aguśkaa83
Zakorzenienie

mi na udach pod brzuszkiem popekaly naczynka co to bedzie za pare tygodni jak bedzie wiekszy brzusio...
marika ja sie bardzo wstydze wlasnie tych odglosow...niby wszystkie to mamy ale jakos tak dziwnie... ja nie dam sobie zrobic lewatywy, sama sobie zrobie albo tż-ta poprosze bo niektore polozne sa nieczule i bez wyczucia pchaja kanke do pupci a potem leja ile wlezie, ja bede musiala miec przerwy bo inaczej nie wytrzymam trzymam kciuki za mamusie, bidulka wspolczuje jej ale bedzie juz jutro po
malwa ja nie dam sobie wlac wiecej niz 500 ml...chociaz im wiecej tym wieksza gwarancja ze wszystko sie wyczyscilo i ze nie bedzie niespodzianki podczas porodu jest cos takiego jak kroplowy wlew doodbytniczy, cos jak kroplowka ale do pupy moze moj tż by mi zrobil, ale by o mnie pomysleli sobie, ze taka delikatna i wogole...ale taki kroplowy wlew jest delikatniejszy dla jelita, tylko ze sie go nie stosuje bo po prostu nie ma czasu jak sie rodzi
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 16:44   #3304
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

mi sie wydaje ze te plytkie rozstepy znikna przynajmniej mam taka nadzieje

moj Tz by mi w zyciu lewatywy nie zrobil on jest cykor jesli chodzi o te sprawy bal by sie hihi.
Zrobie sobie sama

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2009-02-04 o 16:47
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 16:46   #3305
poiglot91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
mi sie wydaje ze te plytkie rozstepy znikna przynajmniej mam taka nadzieje
tak samo jak i ja

Agusiu mi tez pekaja naczynka ale to chyba po porodzie zniknie..
na twarzy mam takie okropne czerwone naczynko ale z tym pekaniem naczynek na twarzy zawsze mialam problemy,...;/
Stary 2009-02-04, 16:48   #3306
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
tak samo jak i ja

Agusiu mi tez pekaja naczynka ale to chyba po porodzie zniknie..
na twarzy mam takie okropne czerwone naczynko ale z tym pekaniem naczynek na twarzy zawsze mialam problemy,...;/
obawiam sie wlasnie ze popekane naczynka nie zniknaale podobno u kosmetyczki da sie cos z czyms takim zrobic, gorzej wlasnie z tymi rozstepami...
SZYMONEK

Stary 2009-02-04, 16:49   #3307
boszenka69
Zakorzenienie

Hej Mamusie
Podczytywalam Was od kilku dni ukradkiem, ale jakos nie mialam weny i siedzialam cicho
U mnie nieciekawa pogoda, wczoraj nawet byla sniezyca i to na dodatek w chwili kiedy szlam do pracy Chorobsko mnie przez to jakies lapie i cos jestem nie w sosie
Takze chcialam Wam zyczyc mamusie milego dzionka i mocnych kopniaczkow od dzieciaczkow
A Tobie Blondynko wszystkiego dobrego na nowej drodze! Wspolnego zycia przepelnionego miloscia! Troszke spoznione, ale szczere
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 16:51   #3308
poiglot91
Zakorzenienie

znikna
zobaczysz
mi juz wiele razy wyskakiwalo i znikalo..

usuniecie rozstepow raczej graniczy z cudem
ogladalam kiedys na zone clubie chyba.. jak w usa usowali operacyjnie.. udawalo sie zlikwidowac tylko 30% rozstepow..
Nie da sie wszystkich wkoncu to takie ''dziury /wglebienia// w skorze..
Stary 2009-02-04, 16:51   #3309
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

poiglot91 - tak, te popękane naczynka powinny wrócić do normy po porodzie. Ja się jeszcze boję flaka skórnego jaki pozostanie po wykluciu bobaska, a pasów ściągających nie można używać przez pierwsze 6 tygodni jedynie na kilka godzin na jakąś impre ważną.

Aguśkaa83 - no są nieczułe przyznaje, tak hurtowo bez cackania się to robią, bynajmniej ja się z takimi opiniami spotkałam. No odgłosy sa takie krępujące dla tych młodszych bo starsze babki jadą równo z tym światem. No a mama musi jakoś wytrzymać później na ketonalu będzie jechała żeby tak czasem bólu nie poczuć.
Stary 2009-02-04, 16:57   #3310
Aguśkaa83
Zakorzenienie

poiglot to dobrze ze znikaja
marika ketonal jest dobrym lekiem p/b pozniej juz bedzie coraz lepiej najgorszy ten zabieg...co do starszych ludzi to oni sa biedni i czasem niedoslysza, takim najgorzej zrobic lewatywebo mowisz im: "prosze trzymac plyn, zacisnac posladki" a oni:"co???" i leje sie po nogach masakra
witaj boszenkoczasem nie ma weny na nic...a Ty kuruj sie kochana i nie zaglaskaj dzidziusia
SZYMONEK

Stary 2009-02-04, 16:59   #3311
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

ja wlasnie ogladam pasy poporodowe i chyba zamowie ten
http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=539971 867

Boszenko dziekuje
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 17:07   #3312
malwa1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość

malwa1234 - tylko nie wpadaj w panikę bo może ma ciche dni tak jak mój dzisiaj. A w którym dokładnie tygodniu jesteś? A ten brak apetytu to nie przez to że się stresujesz lenistwem maluszka? Będzie dobrze
brak apetytu to chyba przez to ze bierze mnie choroba bo i głowa mi peka
Ja dzis zaczełam 24 tydzien takze niewiem jak aktywne jest dziecko w tym tygodniu ciazy
Cytat:
znikna
zobaczysz
mi juz wiele razy wyskakiwalo i znikalo..

usuniecie rozstepow raczej graniczy z cudem
ogladalam kiedys na zone clubie chyba.. jak w usa usowali operacyjnie.. udawalo sie zlikwidowac tylko 30% rozstepow..
Nie da sie wszystkich wkoncu to takie ''dziury /wglebienia// w skorze..
wszystko da sie wyleczyc wystarczy cierpliwosc i checi.Moja siostra przez ponad rok dzien w dzien po kapieli wmasowywała w całe ciało balsam do ciała zwykły z witaminami i dzis nie ma ani sladu po rozstepach nawet te białe znikły takze to nie trzeba super kosmetykow tylko czasu i no i checi a ja to len jestem ale najgorsze to te podczas ciazy bo strasznie wygladaja
Stary 2009-02-04, 17:11   #3313
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

blondynkapoznan - ja wyczytałam zaś zły wpływ na mięśnie brzuszka tych pasów poporodowych , i raczej ich nie zalecają, ale znam dziewczyny któe ich używały, może któraś mamusia wypowie sie w tej kwestii.

Aguśkaa83 - no Ty się serio napatrzyłaś i nawąchałaś , ale jest jak piszesz, taka staruszka nie zdążyła przejść z łóżka do WC i na korytarzu sie ZŁADOWAŁA, ja kilka sal dalej to czułam, dlatego chyba bezpieczniej jest zrobić ją w WC już hehe.
Stary 2009-02-04, 17:12   #3314
poiglot91
Zakorzenienie

dziewczyny a wlasnie a potrzebny jest ten pas poporodowy wogole to kiedy mozna go nosic? i czy mozna tez go nosic po cc?
napiszcie troche wiecej na ten temat
moze i ja sobie go kupie..
Stary 2009-02-04, 17:19   #3315
Aguśkaa83
Zakorzenienie

marika2121 ja tam zawsze stawiam sie w roli tego drugiego czlowieka i to smierdzenie nie jest takie straszne, trzeba nauczyc sie tylko na dlugo wstrzymywac powietrze gorzej maja wlasnie pacjenci bo dla nich jest to wielki wstyd i strach ... ja mam slabe zwieracze i boje sie ze popuszcze w najmniej stosownym momencie
SZYMONEK

Stary 2009-02-04, 17:22   #3316
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

malwa1234 - ojjjj to nie masz się co zamartwiać ja takie prawdziwe kopniaki i mocne ruchy czułam po 25 tygodniu, to zależy tez jaka jesteś czy szczupła czy tez nie bo ja mam strasznie grubą skórę i wiadomo że gorzej czuje, ale teraz już ewidentnie daje o sobie znać. Martwić się powinnaś tym brakiem ruchów ok. 28 tygodnia bo wtedy powinny być już regularne i intensywniejsze. I nie choruj nam tu. Szybko do łóżeczka się grzać i już pić gorąca herbatkę z cytrynką, ja tak zapobiegłam pierwszym objawom choroby i mnie omineła.
Stary 2009-02-04, 17:47   #3317
poiglot91
Zakorzenienie

haa! wlasnie dzwonil moj tz
Mowi ze dzis mecz jest i go ciagnal taki kolega z pracy ale mowi ze nie idzie bo cytuje'' bo ja bede plakac.. i niewerzyc ze jest na meczu tylko na imprezie'' powiedzialam ze oczywiscie plakac nie bede ale niewierzyc zapewno bede ''(no bo fajnie ze pojdzie na mecz zamiast imprezy) no ale nie wazne
powiedzialam zeby mi ciasto przywiozl z pracy hehe
dziewczyny jakie pysznosci..
ostatanio przyniosl ciasto czekoladowo bananowo orzechowe takie pyszne...
i Taki kruchy jakby placek polany karmelem i czekolada.. tego karmelu i czekolady to wiecej niz ciasta.. pysznosci hehe juz jestem glodna
dzis mam taki apetyt ze musze co chwile cos jesc
Stary 2009-02-04, 17:55   #3318
gosikk_s
Zakorzenienie

No, wróciłam z zakupów ledwo żywa, ale mnie kręgosłup napierdziela Kupiłyśmy z mamą kolejne ciuszki dla Juniora, wywlekając się nawzajem ze sklepów żeby już więcej nie brać No i obejrzałyśmy wózki w kolejnej hurtowni, jestem chyba na 100% zdecydowana na New X-landera XA Te nowe są eeekstra, ładniejszy design i kolorki, wszystko mi się w nich podoba poza wagą oczywiście Ale pan powiedział że poleca je każdemu i są niezawodne, pod warunkiem że nie trzeba wnosić po parę pięter. U nas wchodzi w grę tylko kilka stopni do windy więc jakoś trzeba będzie dawać radę... oczywiście nie ja hehe Zastanawiałam się jeszcze nad modelem XQ z małymi piankowymi kółkami z przodu ale sprzedawca odradził, mówi że XA jest bez porównania wygodniejszy w prowadzeniu a pompowane kółka o niebo lepsze. Więc chyba ten No i mamy go zamówić na miesiąc przed porodem, tak żeby w razie czego zdążyli zrobić i sprowadzić, one bardzo szybko schodzą a producent robi nowe dopiero po opróżnieniu magazynów...

Poiglot, boski brzucholek

Pakusia, ojej już masz te wielkie rozstępy? Ja się ich strasznie boję Jak na razie nic mi nie wyskoczyło ale mam dużo starych z okresu dojrzewania więc na pewno mnie teraz też nie ominą... tyle że te stare to przynajmniej płytkie i delikatne. Tak się boję głębokich, takim to już chyba nic nie pomoże

Marika, o mamo, oni w szpitalach tak lewatywę robią? Muszę koniecznie też kupić i zrobić sobie sama...

Aguśka, dokładnie, mnie mój gin też mówił żeby sobie bikini nie golić bo to sprzyja infekcjom. Ale ja oczywiście golę

Malwa, nie martw się, ja jestem w 26 tygodniu a Junior generalnie też mało się rusza. Czuje go przeważnie tylko wieczorem, ruszy się zazwyczaj parę razy i tyle, w ciągu dnia sporadycznie. Tylko kilka dni miał bardziej aktywnych a tak to zawsze niemrawy... po mamusi pewnie... Też się chwilami martwię, zwłaszcza że dziewczyny tak czują swoje maleństwa ale widać one też mają różne temperamenty...

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 17:57   #3319
Aguśkaa83
Zakorzenienie

poiglot oni sie nas troche chyba boja
a to ciasto to...mmmniam
SZYMONEK

Stary 2009-02-04, 17:58   #3320
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
anulka anulka - no moja znajoma ostatnio urodziła bliźniaczki w 33 tygodniu nie dotrzymała tych 2 tygodni, bo podobno fajnie jak się dotrzyma do 35 tygodnia, chociaż ja osobiście mało się na tym znam.
W sumie to nie wiem jak długo można donosić bliźnięta, jeśli planowany jest poród naturalny. U mnie lekarz powiedział, że cc bedzie w 34 tc a najlepiej jak wytrzymamy do 36 tc.
Cytat:
Dziewczyny wczoraj akurat przez przypadek natrafiłam na taki program brytyjski, jak kobitka rodziłą w domu i położna po całym porodzie miała na łóżku cały ten woreczek w którym była dzidzia, łożysko i pępowine i demonstrowała świeżo upieczonym rodzicom co, jak i gdzie. Zwineła to w kulke wszystko i do reklamówki wsadziła i powiedziala żę idzie schować to do zamrażarki i że jak mamusia już dojdzie do siebie to sobie to gdzieś zakopie . Nie wiedziałąm że takie rzeczy się robi.
Ojjjojoj nie wiedziałam, że to się tak załatwia.
Cytat:
Napisane przez manolita Pokaż wiadomość
Dzisiaj o 19:40 - chwila prawdy . Boję się. Chcę żeby z moja dzidzia wysztko, absolutnie wszystko było w porządku.
Chwila prawdy czyli wizyta... to wracaj do nas z dobrymi wieściami
Cytat:
ja wlasnie poczytuje mamusie styczniowo lutowe.. Jak poczytalam sobie te opisy ich porodow.. to poprostu
Nie dajmy się zwariować...niby taka dzielna jestem, ale...każda z nas pewnie przeżywa to tak samo haha

Rano czuję się świetnie, i jak tak się czasem rozpędzę z porządkami w domu, gotowaniem, prasowaniem, to potem padam, kręgosłup siada, bolą całe plecki ruszam się jak staruszka.

Obejrzyjcie sobie ruchy dziecka (a w zasadzie brzuszka w 9 miesiacu) niesamowite haha:
http://www.youtube.com/watch?v=kJhid...eature=related

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 18:00   #3321
malutka_24
Wtajemniczenie

Anulka
to jak uda ci sie przemycic tego laptopa do szpitala to my Ci na pewno nie damy sie nudzic

Jezeli chodzi o lewatywe i golenie krocza to jak wczoraj bylam na tym "obchodzie" w szpitalu to lekarka mowila, ze u nich to jest obowiazkowe. Tylko nie wiem czy przy planowanej cesarce tez tak robia

Jakos dzisiaj nie mam w ogole nastroju, pogoda caly dzien do ... Najlepiej to bym chciala, zeby to juz wszystko bylo za mna i dzidzia byla juz w domku, czuje sie juz taka zmeczona ciaza, tymi dolegliwosciami i strachem czy wszystko jest dobrze

Cytat:
czesc kochane wklejam zdjecia brzuszka
27 tydz i 3 dni
no prosze jaka sliczna mamusia ze slicznym brzusiem

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość
malutka zazdroszczę przespanej nocy
mam nadzieje, ze bede miala wiecej takich nocy

Cytat:
Dzisiaj o 19:40 - chwila prawdy . Boję się. Chcę żeby z moja dzidzia wysztko, absolutnie wszystko było w porządku.
to trzymam za usg

Cytat:
Napisane przez Karola_82 Pokaż wiadomość
hej

jesli macie w poblizu miejsca zamieszkania sklep SELGROS (cos ala MACRO) idzcie tam koniecznie, sa rewelacyjne gatunkowo body z krotkim i dlugim rekawkiek, piekne wzory, rozne rozmiary za ...uwaga...4,26 zl kupilam wczoraj 13 par sa tez inne fajne ciuszki i skarpetunie w nickich cenach
body to ja mam juz chyba za duzo, skarpetek tez ale te wszystkie ciuszki sa takie slodkie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Moj tez tak kopie jakos ze mnie kluje w tej okolicy
a na rozweselenie prosze http://www.youtube.com/watch?gl=PL&h...eature=related
mamusia jak widac zadowolona, ciekawe czy ja klulo tu i tam ?
ale ta kobietka miala brzusio i ona tam ma tylko 1 dziecko czy wiecej

Cytat:
ja od 28 tygodnia mam zapisywac w notesie ciazowym aktywonosc dziecka...
jesli sie poruszy 10 razy zapisac i napisac do ktorej godziny poczulam tych 10 ruchow dziecka.. jesli do godziny 7 wieczorem nie poczuje dziesieciu ruchow .. dzwonic do szpitala
dobrze wiedziec na czym to ma polegac, bo mnie niedlugo tez pewnie to czeka

Cytat:
Wklejam moje wczorejsze skromne zakupki
Komplecik trochę większy , taki na 3-6 m-cy.
zauroczyly mnie te skarpetki

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Moj Tż kupił karnet za cały sezon meczowy wiec tez bedzie raz po raz wychodzil ale wkoncu nie moge go zamknac w domu. Dobrze ze nie pije i sie gdzies nie szlaja z kolegami
ja mam tak ze swoim mezem. Wole, zeby poszedl sobie pograc w pilke niz mial sie szlajac i gdzies pic

Cytat:
Dziewczyny wreszcie się coś ruszyło, nie zapeszając, mój Tż jutro smiga pierwszy dzień do pracy, nie będę sie miała kogo czepiać. Chociaz jutro tez przeprawa mnie czeka piękna, jedziemy całą familiadą (ja, brat i tata) z moją mamusią do tego dentyste na tą narkoze, ja tam chyba wykituje, będzie problem wbić welflon więc już ich ostrzegłam i kazali nam być prędzej żeby w razie W dać głupiego jasia
trzymam za Twoja mame jutro
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 18:08   #3322
malwa1234
Raczkowanie

Gosikk s wiesz ja nie naleze do tych spokojnych zawsze były ze mna problemy od dziecka ale widocznie moj synus teraz swoim spokojem mi wynagradza te 10 tygodni meki w ktorych kilka razy na dobe wymiotowałam albo nosze spokojne dziecko
Stary 2009-02-04, 18:11   #3323
Aguśkaa83
Zakorzenienie

anulka swietnie bobasek daje mamusi popalic
malutka wlasnie nie wiem bo nic z tego nie rozumialam co mowili, ale brzucholek wielki....
a ja znalazlam cos takiego http://www.youtube.com/watch?v=AcpGI...eature=related piekny film od poczecia do narodzin
SZYMONEK

Stary 2009-02-04, 18:22   #3324
esti1984
Wtajemniczenie

Dziewczyny zapiszcie sobie bo naszukałam się trochę
zapomniałam jak nazywała się ta moja lewatywa gotowa z roztworem i łatwa w aplikacji
znalazłam RECTANAL jest też enema ale myślę że Rectanal lepszy
tak to wygląda:

http://www.galenus.pl/rectanal.html

a enema wygląda tak

http://www.nokaut.pl/szukaj/lewatywa-enema-syringe.html ta jest dużo droższa od rectanalu

nie musicie stać w kolejce w aptece i prosić o lewatywę tylko podacie nazwę i już....nikt z kolejki nie skuma o co chodzi

manolita śliczne ciuszki

pakusia mi się wydaje że właśnie od tego że nie używasz kremu czy pianki do golenia to Ci wyskakują te pryszczyki ja używam żelu do golenia i jest super

Aguśka no co ty dasz radę

kathi nie podgrzewa się

ja nóg nie golę tylko depiluję

:rot fl: nie mogę z tekstu pakusi do poiglot

"ale ci fajnie z tymi rozstepami i piczka ...."

marika
ale fajnie że będzie praca

malwa

poiglot no widzisz nie pójdzie
ja też nie wyobrażam sobie nie ogolić funi.....

gosik fajnie że już masz wybrany wózek

malutka przy cesarce na pewno robią lewatywę a golą nie krocze a brzuch
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 18:23   #3325
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
haa! wlasnie dzwonil moj tz
Mowi ze dzis mecz jest i go ciagnal taki kolega z pracy ale mowi ze nie idzie bo cytuje'' bo ja bede plakac.. i niewerzyc ze jest na meczu tylko na imprezie'' powiedzialam ze oczywiscie plakac nie bede ale niewierzyc zapewno bede ''(no bo fajnie ze pojdzie na mecz zamiast imprezy) no ale nie wazne
powiedzialam zeby mi ciasto przywiozl z pracy hehe
dziewczyny jakie pysznosci..
ostatanio przyniosl ciasto czekoladowo bananowo orzechowe takie pyszne...
i Taki kruchy jakby placek polany karmelem i czekolada.. tego karmelu i czekolady to wiecej niz ciasta.. pysznosci hehe juz jestem glodna
dzis mam taki apetyt ze musze co chwile cos jesc
o ty niedobra!!!!! uwielbiam takie ciacha !!!!

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość

Pakusia, ojej już masz te wielkie rozstępy? Ja się ich strasznie boję Jak na razie nic mi nie wyskoczyło ale mam dużo starych z okresu dojrzewania więc na pewno mnie teraz też nie ominą... tyle że te stare to przynajmniej płytkie i delikatne. Tak się boję głębokich, takim to już chyba nic nie pomoże
po oby stronach pepka tak w odleglosci 3 cm... masakrycznie to wyglada

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość
Obejrzyjcie sobie ruchy dziecka (a w zasadzie brzuszka w 9 miesiacu) niesamowite haha:
http://www.youtube.com/watch?v=kJhid...eature=related
ekstra zaraz jej brzuch rozerwie i wyjdzie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
anulka swietnie bobasek daje mamusi popalic
malutka wlasnie nie wiem bo nic z tego nie rozumialam co mowili, ale brzucholek wielki....
a ja znalazlam cos takiego http://www.youtube.com/watch?v=AcpGI...eature=related piekny film od poczecia do narodzin
ogladalam juz to.... fajny filmik

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 18:25   #3326
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:

:rot fl: nie mogę z tekstu pakusi do poiglot

"ale ci fajnie z tymi rozstepami i piczka ...."
:rot fl:
sama sie zaczelam smiac.... ale ze mnie debil

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 18:25   #3327
poiglot91
Zakorzenienie

dziekuje jeszcze raz

agusiu znam ten filmik

a my z tz zbieramy zdjecia i robimy i tez chcemy zmontowac filmik
tylko ze my chyba zrobimy cos takiego Jak nasza Esterka
od poczecia ale az do ukonczenia roczku przez nasze malenstwo
cos niesamowitego
bo w jeden film bedzie zawieral wszystko..
cala ciaze.. i juz maceirzysnwto
pierwszy zabek malenstwa ..pierwsze kroki..itp
Stary 2009-02-04, 18:27   #3328
poiglot91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
:rot fl:
sama sie zaczelam smiac.... ale ze mnie debil

jestescie stukniete ahaha

pakusia to zapraszam
podziele sie hehe

Edytowane przez poiglot91
Czas edycji: 2009-02-04 o 18:29
poiglot91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 18:34   #3329
gabriellao0
Zakorzenienie

się uśmiałam hihiiii
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 18:34   #3330
malutka_24
Wtajemniczenie

Cytat:
malutka przy cesarce na pewno robią lewatywę a golą nie krocze a brzuch
dobrze wiedziec

Kobietki bylismy dzisiaj w jednym sklepie i spodobal nam sie inny wozek.
Wiec prosze o szczere opinie, ktory lepszy

http://www.allegro.pl/item539572078_...o.html#gallery

http://www.sklepmaluszek.sklepna5.pl...php?idprod=162
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości