Piękne gaduły - tegoroczne Panny Młode (2009) cz. IX - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-04, 21:58   #631
eliame
Raczkowanie

Dot.: Piękne gaduły - tegoroczne Panny Młode (2009) cz. IX

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
Eliame, jak urobiliście Twoją teściową, że już nie macie z nią takich jazd? Jakieś rady dla osoby w kłopocie?
Mam wrażenie że wszystko jest ok jak ją olewamy, ale jak chcemy okazać jej miłosierdzie i pojedziemy w odwiedziny to się zaczyna, jest upierdliwa przez kilka kolejnych dni, coś jakby na zasadzie, że dasz paluszek to weźmie całą dłoń.
Ciężko powiedzieć czy coś doradzić.
Teściowa to taki raczej odludek i teraz po prostu sama się nie odzywa. Raczej sama sobie spokój dała. Czasem zadzwoni, czasem ją odwiedzimy i tyle. Odpukać w niemalowane

eliame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 22:00   #632
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez toyotka1 Pokaż wiadomość
Najlepiej roztopić parafinę w garnku (najlepiej takim,którego nie używasz). Jak się juzżcała roztopi to ściągnij z gazu i poczekaj trochę,żeby ostygła,bo można się nieźle poparzyć. Później zanurzasz całą dłoń 2-3 razy i najlepiej włożyć ją (dłoń) do foliowej rękawiczki (takie jak mają na stacjach benzynowych, jednorazówki), bo później fajnie się ściąga-zdejmujesz tylko rękawiczkę a parafina zostaje na niej i wtedy wyrzucasz. Po nałożeniu rękawiczek zawijasz w ręcznik (tak jak pisałaś) i się relaksujesz nie ruszając paluchami ok.15-20 minut. Jak ściągniesz parafinkę to smarujesz kremem nawilżającym i masz dłonie jak niemowlak

PS.Tu masz te rękawiczki foliowe
http://www.allegro.pl/item533556540_...olia_hdpe.html
Dziękuje

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 22:01   #633
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eliame Pokaż wiadomość
Ciężko powiedzieć czy coś doradzić.
Teściowa to taki raczej odludek i teraz po prostu sama się nie odzywa. Raczej sama sobie spokój dała. Czasem zadzwoni, czasem ją odwiedzimy i tyle. Odpukać w niemalowane
Mam nadzieję, że i moja odpuści. Zwłaszcza po ślubie musi w końcu dotrzeć do jej główki, że "skończyła się zabawa".
Stary 2009-02-04, 22:06   #634
toyotka1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Dziękuje
Nie ma za co Jak już napisałam posta to zauważyłam,że się z nim trochę spóźniłam Miłego parafinowania dla Ciebie i Twojego TŻ
toyotka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 22:07   #635
motley
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
witam was dziewczyny

zdałaś?

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"
motley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 22:09   #636
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, czasem jak oglądamy serial "wszyscy kochają Raymonda", to po prostu jest to serial komediowy o naszej sytuacji "rodzinnej". Ja mam te same problemy z teściową co postać Debory. Mała masakra
to ja juz wszytko o was wiem

Cytat:
Chciałabym mieć takie nudne życie. A wystarczyłoby gdyby teściowa zaczęła żyć swoim życiem a przestała naszym. Ale jeszcze trochę drogi przed nami, chociaż za nami też już trochę.
najwazniejsze zebys nieodpuscila.. bo jak odpuscisz to ona zacznie swoje gierki znowu i wtedy bedzie ostro ona da se spokoj a potem wy zmiekniecie itak w kolko... najlepiej byc twardym dlugo ona odpusci potem dalej byc twardym.. az sie samo nieunormuje i jej teleony beda zwykle a nie wscibskie..

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
moja siostra
zaręczyli się jakoś w czerwcu 2007, gdy ja i mój TŻ byliśmy w "separacji" jeszcze... Ślub planowali na 2008 rok, ale ponieważ oboje mieszkają w Anglii i sami zbierają na wesele, a kurs funta poleciał ostro w dół, to przełożyli na 1 sierpnia 2009 r.
Nasze zaręczyny były w grudniu 2007, więc ślub w 2008 r za bardzo nie wchodził w grę (braliśmy pod uwagę październik, ale ciężko było wszystko załatwić), a nie chcieliśmy czekać do jesieni 2010 roku (w maju 2010 mój młodszy brat będzie miał komunię)... stąd zimowy termin
ps. jak to teraz czytam, to wydaje mi się bardzo to wszystko skomplikowane
juz kumam dobrze ze przeczekali ten rok z funtem.. bo odbil sie a nawet skacze jeszcze bardziej

Cytat:
Eliame, jak urobiliście Twoją teściową, że już nie macie z nią takich jazd? Jakieś rady dla osoby w kłopocie?
Mam wrażenie że wszystko jest ok jak ją olewamy, ale jak chcemy okazać jej miłosierdzie i pojedziemy w odwiedziny to się zaczyna, jest upierdliwa przez kilka kolejnych dni, coś jakby na zasadzie, że dasz paluszek to weźmie całą dłoń.
ooo to jest to oczym ja pislalm musicie byc twardzi dopuki ona sama niezrozumie tak jak sie to udalo u eliame

Cytat:
Mam nadzieję, że i moja odpuści. Zwłaszcza po ślubie musi w końcu dotrzeć do jej główki, że "skończyła się zabawa".
hahaha wtedy to juz napewno.. bo wtedy ty bedziesz anjwazniesjza osoba w zyciu tz a nie ona.. i bedzie musiaal sie z tym wkoncu pogodzic..
Stary 2009-02-04, 22:15   #637
Lustereczko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
a ja chrześniak i chrześnica ale to też może zależy od regionu skoro sie u Was tak mówi, to tak napisz
U mnie też jest chrzesniak i chrzesnica, nigdy nie slyszalam formy chrzesnik.

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Dziewczynki wiecie juz czym sie psikniecie w tym szczegolnym DNIU?
Ja bede pachniec pewnie ktoras escada prawdopodobnie moon sparkle, a tz swoim ulubionym i moim KENNETH COLE BLACK

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was też będzie mieć podwójne nazwisko?
Ja biorę nazwisko tż

Cytat:
Kwestia gustu. Mnie też się nie podobają. Czułabym się nieswojo w takiej furze.
My mamy swoja vectre klasy b, ale do slubu zawiezie nas znajomy taty vectra klasy c srebrna

A ja dzisiaj sie zapisalam juz na fryzure i makijaz fryzura o 9, makijaz na 11, slub o 15

i dzis zalatwilismy poradnie, mamy juz zaswiadczenie pani podarowala nam jedno spotkanie bo moj tz ją zagadal i jeszcze sobie ją nakrecil tak ze bedzie jego klientka hehe pytalismy sie czy mamy cos placic powiedziala ze nie, ma tylko do tz podrzucic jakies materialy dla narzeczonych za ktore mamy zaplacic 25 zl
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 22:16   #638
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
to ja juz wszytko o was wiem

najwazniejsze zebys nieodpuscila.. bo jak odpuscisz to ona zacznie swoje gierki znowu i wtedy bedzie ostro ona da se spokoj a potem wy zmiekniecie itak w kolko... najlepiej byc twardym dlugo ona odpusci potem dalej byc twardym.. az sie samo nieunormuje i jej teleony beda zwykle a nie wscibskie..

ooo to jest to oczym ja pislalm musicie byc twardzi dopuki ona sama niezrozumie tak jak sie to udalo u eliame

hahaha wtedy to juz napewno.. bo wtedy ty bedziesz anjwazniesjza osoba w zyciu tz a nie ona.. i bedzie musiaal sie z tym wkoncu pogodzic..
Dzięki za słowa otuchy
Tylko ja nie chcę być tą złą, bo uważam, że to normalne że ma się kontakty z rodzicami. Nie chcę TŻtowi ich zabraniać, ale wiadomo trzeba dawkować z rozumem. Trzeba takie podchody do niej robić, żeby była zadowolona ale żeby się nie "przysunęła" zbyt blisko nas. Wszystko musimy idealnie wyważać, ciężka robota
Stary 2009-02-04, 22:17   #639
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
oj kobitki kilka godzin mnie nie było a tu jak zwykle tyle do nadrobienia...

Heh... to była naprawdę ciężka rozmowa, były krzyki, łzy, przypominanie wszystkiego.... ale doszliśmy do porozumienia, oboje nas czeka ciężka praca, ale warto, bo naprawde sie kochamy i zadne nie wyobraża sobie zycia bez tego drugiego. Oboje powiedzielismy co nam nie lezy, bedziemy nad tym pracowac...
A ślub na szczęście zostaje po staremu Zamieszkamy razem i myślę wtedy juz bedzie zupełnie inaczej

Dziekuje jeszcze raz za wsparcie i kciuki heh...co ja bym bez was zrobila
Dziekuje
kamień z serca,dobrze, że wiecie juz na czym stoicie, życzę by układało Wam się lepiej

Cytat:
Napisane przez Mgławica Pokaż wiadomość
witam poratujcie proszę bo chyba stres przedślubny mnie dopada.. ślub w kwietniu a mi wydaje się, ze wszystko co zamówiłam do tej pory ( fotograf, kamerzysta, zespół, obrączki) to złe wybory...
fotograf jak oglądam jego stronę to już zdjęcie mi się nie podobają.. i nie wiem czy biec i zmieniać na innego czy zostać przy podjętej decyzji..
raczej jestem osobą zdecydowana i konkretna wiec nie wiem co się dzieje
czy któraś z was też tak miała?
nie oglądaj, nie myśl o tym, niepotrzebnie się zadręczasz, jestem przekonana, że to same dobre wybory, bo przecież byle kogo byscie nie zamówili

Cytat:
Napisane przez eliame Pokaż wiadomość
A moja teściówka to swego czasu uważała TŻ za swojego faceta (bo jej męża w domu nie było). Zostawiała mu zawsze takie liściki, że aż o nie zazdrosna byłam bo tam tylko Kochanie, Kocham.. i te pe..
przecież to chore

edit
martucha dzięki za gratulacje

strippi jak Ci poszło?

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2009-02-04 o 22:18 Powód: dopisek
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 22:18   #640
martucha84
Zakorzenienie

cos sie pomylilo i mi posty zdublowalo

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2009-02-04 o 22:25
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 22:18   #641
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
U mnie też jest chrzesniak i chrzesnica, nigdy nie slyszalam formy chrzesnik.

No w koncu niedaleko od siebie mieszkamy, a to zalezy od regionu, jak sie mówi

Ja płaciłam 12 zł za te materiały (4 cieniutkie książeczki)bo dostałam bez płyty, bo juz babka nie miała więcej

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 22:20   #642
martucha84
Zakorzenienie

popscene piekny album podoba mi sie ze nie jest przeladowany ozdobami.. i bardzo estetycznie wyglada jest sliczny aaa i fajnie ze niema tez napisow... mysle ze sa zbedne
pieknie go zrobilass

strippi jak twoj egzam?

patrzcie jaka sliczna sukienka..
http://allegro.pl/item543221737_luks..._36_94630.html

a ta.. wymieklam.... ale jaka cena...
http://allegro.pl/item536852323_sukn...09_zobacz.html
Stary 2009-02-04, 22:22   #643
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
popscene piekny album podoba mi sie ze nie jest przeladowany ozdobami.. i bardzo estetycznie wyglada jest sliczny aaa i fajnie ze niema tez napisow... mysle ze sa zbedne
pieknie go zrobilass

a ta.. wymieklam.... ale jaka cena...
http://allegro.pl/item536852323_sukn...09_zobacz.html
Wooow suknia wypaśna

A w albumie umieszczę tylko kilka napisów, o ślubie rodziców, o naszych narodzinach a potem tylko gdzieniegdzie jakieś głupie teksty odnośnie do niektórych zdjęć.
Nie jest jeszcze skończony.
Dzięki za komplementa

A może ta suknia taka droga, bo z prawdziwych piór jest???

Edytowane przez popscene
Czas edycji: 2009-02-04 o 22:27 Powód: dopisek
popscene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 22:22   #644
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
heja

Dziekuje za zyczenia. Anuulaa, nie zazdosc, bo tez niedlugo bedzie za Toba.

Co do perfum, to ja albo bede pachniec Amor Amor, albo Escada S, albo czyms innym. Ale na pewno z nutka pizma.

Dziewczyny a jak u Was z cenami za slub? Ja wiem, ze place 600 zl, w tym 100 zl za organiste niezaleznie czy go chcemy czy tez nie. 50 zl za zapowiedzi w mojej parafii...
my bedziemy placic ok 350 zl razem zapowiedziami, znajomi placili 200, ale to naszym zdaniem za malo
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
witam was dziewczyny
hej i co zdalas??

a my juz wszystko uzgodnilismy z ksedzem, pspisalismy protokol, jestesmy w trakcie poradni, wszystko zalatwione

zapowiedzi od niedzieli beda wisialy

ja tez przyjmuje nazwisko meza
Stary 2009-02-04, 22:28   #645
Lustereczko
Rozeznanie

A dziewczyny u nas w parafii to jest paranoja z tymi oplatami, dzisiaj jak bylismy to tak sie rozgladalam, patrze a tu na blacie stolu przyklejona kartka z jakims tam cytatem z pisma swietego, i pisze ze nie ma cennika ustalonego, zeby dawac co laska i kto ile moze no to niby fajnie ale.....
wczoraj akurat sie widzialam z kumpela ktora w pazdzierniku brala slub wlasnie w tej parafii i mowi ze jak sie zapytala o oplaty to ksiadz mowi jej tak : ze niby daje sie co laska ale ze zazwyczaj daje sie od 300 wzwyz dla ksiedza, 150 dla organisty, 100 za kwiaty i 50 za zapowiedzi po prostu no comment, paranoja i tyle.....
Stary 2009-02-04, 22:29   #646
eliame
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

przecież to chore
No od razu pogoniłam TŻ, że nie życzę sobie gadania tego typu. Takie teksty jak ona mówiła to niech dla męża zachowa.
A w sumie najśmieszniejsze jest to, że do tej pory tak do męża się nigdy nie zwracała..

martucha84 ta suknia w pawie pióra jest po prostu boska! Ale cena aż przeraża.

eliame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 22:30   #647
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
po prostu no comment, paranoja i tyle.....
Ale dlaczego paranoja? Bo nie zrozumiałam
To chyba fajnie, że ksiądz mówi ile zazwyczaj ludzie dają. Jakoś łatwiej chyba się dostosować. A 300 zł za mszę to niedużo. Nie musicie przecież dawać więcej. Ja np nie wiem ile u nas się daje i pewnie damy tyle co włożymy do koperty.

Edytowane przez popscene
Czas edycji: 2009-02-04 o 22:32 Powód: dopisek
popscene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 22:31   #648
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Wooow suknia wypaśna

A w albumie umieszczę tylko kilka napisów, o ślubie rodziców, o naszych narodzinach a potem tylko gdzieniegdzie jakieś głupie teksty odnośnie do niektórych zdjęć.
Nie jest jeszcze skończony.
Dzięki za komplementa

A może ta suknia taka droga, bo z prawdziwych piór jest???
no bo jst piekny to komplementuje

ukienka mnie powalila.. ale jaka cena.. ehs.. jak narazie pozostanie w moich marzeniach..

ale ta tez jest ladna http://allegro.pl/item536852323_sukn...09_zobacz.html i tansza

Cytat:
A dziewczyny u nas w parafii to jest paranoja z tymi oplatami, dzisiaj jak bylismy to tak sie rozgladalam, patrze a tu na blacie stolu przyklejona kartka z jakims tam cytatem z pisma swietego, i pisze ze nie ma cennika ustalonego, zeby dawac co laska i kto ile moze no to niby fajnie ale.....
wczoraj akurat sie widzialam z kumpela ktora w pazdzierniku brala slub wlasnie w tej parafii i mowi ze jak sie zapytala o oplaty to ksiadz mowi jej tak : ze niby daje sie co laska ale ze zazwyczaj daje sie od 300 wzwyz dla ksiedza, 150 dla organisty, 100 za kwiaty i 50 za zapowiedzi po prostu no comment, paranoja i tyle.....
u nas za slub 300 za zapowiedzi, a 50 siostrze która gra i na kwiaty nic.. a jak ktos chce wziac z naszej parafii odpis chrztu to placi 5 zl

ide skonczyc cien wiatru jeszcze 50 stron a potem spac do jutra

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2009-02-04 o 22:33
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 22:33   #649
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
masakra, moim zdaniem to jest glupie, zeby narzucac ile kto ma dac w koperte!!
daje sie tyle, na ile kogos stac a nie min 300 minimum 50 pfff

albo co łaska, albo niech ustala cenni k i niech wisi w kazdej gablocie kosciola z ogloszeniami
paranoja
Stary 2009-02-04, 22:34   #650
Lustereczko
Rozeznanie

Cytat:
Ale dlaczego paranoja? Bo nie zrozumiałam
To chyba fajnie, że ksiądz mówi ile zazwyczaj ludzie dają. Jakoś łatwiej chyba się dostosować. A 300 zł za mszę to niedużo. Nie musicie przecież dawać więcej. Ja np nie wiem ile u nas się daje i pewnie damy tyle co włożymy do koperty.
Akurat o ceny mi nie chodzi, bo ceny sa przystepne a za slub i tak planowalismy dac 500zl, chodzi o to ze najpierw zapieraja sie ze nie ma cennika, a potem okazuje sie ze jednak jest, i ze jakies sa stawki wymagane, albo nie ma cennika i ksiadz nie mowi zadnych cen, albo jest cennik i kazdy sie do niego dostosowuje, nie lubie jak ktos cos udaje.
Stary 2009-02-04, 22:37   #651
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Akurat o ceny mi nie chodzi, bo ceny sa przystepne a za slub i tak planowalismy dac 500zl, chodzi o to ze najpierw zapieraja sie ze nie ma cennika, a potem okazuje sie ze jednak jest, i ze jakies sa stawki wymagane, albo nie ma cennika i ksiadz nie mowi zadnych cen, albo jest cennik i kazdy sie do niego dostosowuje, nie lubie jak ktos cos udaje.
Cytat:
Ale ksiądz powiedział, że zazwyczaj daje się tyle i tyle a nie że trzeba dawać tyle. Nie zapominajcie, że to jest ofiara i nie ma cennika.
Stary 2009-02-04, 22:39   #652
atomufka
Zakorzenienie

Znalazlam piekne zaproszenia
http://www.allegro.pl/item534785591_...k_woskowy.html
http://www.allegro.pl/item536521384_...k_woskowy.html
http://www.allegro.pl/item544071370_...ja_gratis.html

a propos tych oplat w kosciele to jestem ciekawa jak to u mnie w parafii

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 22:44   #653
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 22:54   #654
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

Witam wszystkich tej nocki

U nas za ślub płacimy 300 zl. Także nie ma ustalonego cennika, tyle akurat płaciła ostatnio za ślub siostra TZta i kolezanka, wiec chcemy dac tyle samo. Za zapowiedzi nic sie nie płaci. Organiście osobiście się płaci-ok 100 zł, my tez tyle planujemy dać.

A jak u Was jest z cena za dekoracje kościoła ?

Ja chyba wydam jakieś 400 zł na przystrojenie! Mamy w miejscowości kwiaciarke, która zawsze stroi kościół i ogólnie zajmuje się kwiatami na wszystkie okoliczności kościelne, ma jakby monopol na strojenie kościoła. Można zamówić inną kwiaciarnię, ale jakoś dziwnie na to ksiądz patrzy... Na szczęście ta kwiaciarka ładna stroi.
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 22:54   #655
Lustereczko
Rozeznanie

Cytat:
Ale ksiądz powiedział, że zazwyczaj daje się tyle i tyle a nie że trzeba dawać tyle. Nie zapominajcie, że to jest ofiara i nie ma cennika.
Wiesz on tylko zasugerowal, ale zrobil to tak ze to bylo jednoznaczne z tym ze wypadaloby dac tyle ile on powiedzial, a nie mniej. Dla mnie to ze nie ma cennika oznacza ze nie ma zadnych widelkow cenowych i ze ksiadz nie powinien podawac zadnych cen, czy robi to w dobrej wierze czy nie, po prostu powinien powiedziec co laska, a wtedy kazdy da tyle ile moze jeden da 100 zl inny 1000 i tak zarobia na tym i tak, a jesli ksiadz wymienia jakies ceny to mimo wszystko jest to jednak jakas sugestia.

Oki dziewczyny zmykam spać dobranoc jutro czeka mnie pobudka o 6 rano moze jakos wstane hehe
Prosze trzymajcie kciuki za rozmowe kwalifikacyjna mojego TZ bo jesli by mu sie udalo dostac ta prace to znacznie by sie poprawily nasze warunki finansowe i TZ bylby zadowolony, bo w koncu by pracowal tam gdzie zawsze chcial

Edytowane przez Lustereczko
Czas edycji: 2009-02-04 o 22:57
Stary 2009-02-04, 22:55   #656
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Polecam zabieg z parafiny-działa świetnie!!! Nawet mój Tż się nie opiera jak proponuję mu parafinę na rączki
Parafina jest świetna, naprawdę polecam. Będę robiła dzień przed ślubem u kosmetyczki, ale teraz się zastanawiam, czy nie zakupić

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Wow

Ja jak wyciagałam akt chrztu to siostra zakonna wyciagneła cennik i powiedziała 30 zł A za rezerwacje godziny slubu dałam 50 zł bo ksiadz tak wypytywal czy na pewno czy nie zrezygnujemy ze wolalam dac kase bo słyszałam ze czasami jak sie nie da to jest nie miłe rozczarowanie bo ksiadz terminu poprostu nie przyczymy.

Narazie to placimy grosze ciekawe ile krzykna za slub i tak dalej
Przegięcie

Cytat:
Moja teściówka po naszej pierwszej kłótni powiedziała, że nie przyjdzie na nasz ślub
Haha ciekawe....przed ślubem przypomnij jej te słowa:P

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak u Was z cenami za slub? Ja wiem, ze place 600 zl, w tym 100 zl za organiste niezaleznie czy go chcemy czy tez nie. 50 zl za zapowiedzi w mojej parafii...
Nam ceremonię ślubną poprowadzi wujek TŻ, który jest księdzem, będzie dojezdny i nie weźmie od nas kasy, ale trzeba będzie dać proboszczowi i tak, więc myślę że tak ok. 300zł.

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
Heh... to była naprawdę ciężka rozmowa, były krzyki, łzy, przypominanie wszystkiego.... ale doszliśmy do porozumienia, oboje nas czeka ciężka praca, ale warto, bo naprawde sie kochamy i zadne nie wyobraża sobie zycia bez tego drugiego. Oboje powiedzielismy co nam nie lezy, bedziemy nad tym pracowac...
A ślub na szczęście zostaje po staremu Zamieszkamy razem i myślę wtedy juz bedzie zupełnie inaczej

Dziekuje jeszcze raz za wsparcie i kciuki heh...co ja bym bez was zrobila
Dziekuje
Cieszę się, że doszliście do porozumienia

Cytat:
Muszę Ci powiedzieć,że wszystkie moje znajome, które mają podwójne nazwiska strasznie tego żałują i są złe na siebie,że się na to zdecydowały. Przede wszystkim mają problemy natury urzędowej, bo wszelkie formularze nie są do tego dostosowane i brakuje miejsca na wpisanie pełnego nazwiska. A poza tym narzekają,że wszędzie muszą podpisywać się dwoma nazwiskami, bo nie można pominąć żadnego. Ponoć stało się to dla nich strasznie męczące. Z resztą po co dwa nazwiska jak można mieć jedno. Zamyka się jeden rozdział w życiu,a otwiera drugi. Ja się już pogodziłam z utratą panieńskiego nazwiska
Masz rację, moja bratowa też żałuje, mówi, że same z tym problemy są. Poza tym TŻ nazwisko ma 12 liter więc podwójne to było by aż za bardzo długie ehh szkoda mi mojego nazwiska, bo się przyzwyczaiłam, ale takieżycie A mam 3 braci, więc nazwisko nie wyginie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Toyotka --> kupiłam tę parafinkę, zobaczymy co sie bedzie dziać
Możesz podać link gdzie kupiłaś?
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 22:58   #657
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
nr 2 bardzo najbardziej mi siępodoba - proste, klasyczne i gustowne
Stary 2009-02-04, 22:59   #658
popscene
Wtajemniczenie

Ja bym tam wolała jakby ksiądz zasugerował ile, bo tak to nie wiem ile mam dać, na dodatek nasz ksiądz jest taki, że najchętniej to w ogóle nie brałby od ludzi pieniędzy.
Stary 2009-02-04, 23:01   #659
Zakorzenienie

Ja słyszałam o ustalonych cennikach w niektórych duużych miastach - ślub 2tys zł
Stary 2009-02-04, 23:01   #660
anuulaa
Wtajemniczenie

Znalazłam sprzedawcę stroika do włosów tego co chciałam i specjalnie dla mnie wystawił aukcję. Mam wreszcie swoje cudeńko
http://www.allegro.pl/item548003945_...do_wlosow.html
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości