|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Piękne gaduły - tegoroczne Panny Młode (2009) cz. IX
Cytat:
Teściowa to taki raczej odludek i teraz po prostu sama się nie odzywa. Raczej sama sobie spokój dała. Czasem zadzwoni, czasem ją odwiedzimy i tyle. Odpukać w niemalowane
|
|
#632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#633 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam nadzieję, że i moja odpuści. Zwłaszcza po ślubie musi w końcu dotrzeć do jej główki, że "skończyła się zabawa".
|
|
|
|
#634 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#635 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#636 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
i jej teleony beda zwykle a nie wscibskie..Cytat:
dobrze ze przeczekali ten rok z funtem.. bo odbil sie a nawet skacze jeszcze bardziej![]() Cytat:
![]() hahaha wtedy to juz napewno.. bo wtedy ty bedziesz anjwazniesjza osoba w zyciu tz a nie ona.. i bedzie musiaal sie z tym wkoncu pogodzic..
|
|
|
#637 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja bede pachniec pewnie ktoras escada prawdopodobnie moon sparkle, a tz swoim ulubionym i moim KENNETH COLE BLACK Ja biorę nazwisko tż Cytat:
![]() A ja dzisiaj sie zapisalam juz na fryzure i makijaz fryzura o 9, makijaz na 11, slub o 15 ![]() i dzis zalatwilismy poradnie, mamy juz zaswiadczenie pani podarowala nam jedno spotkanie bo moj tz ją zagadal i jeszcze sobie ją nakrecil tak ze bedzie jego klientka hehe pytalismy sie czy mamy cos placic powiedziala ze nie, ma tylko do tz podrzucic jakies materialy dla narzeczonych za ktore mamy zaplacic 25 zl
|
||
|
|
|
#638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko ja nie chcę być tą złą, bo uważam, że to normalne że ma się kontakty z rodzicami. Nie chcę TŻtowi ich zabraniać, ale wiadomo trzeba dawkować z rozumem. Trzeba takie podchody do niej robić, żeby była zadowolona ale żeby się nie "przysunęła" zbyt blisko nas. Wszystko musimy idealnie wyważać, ciężka robota
|
|
|
|
|
#639 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
przecież to choreedit martucha dzięki za gratulacje ![]() strippi jak Ci poszło? Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2009-02-04 o 22:18 Powód: dopisek |
|||
|
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
cos sie pomylilo
i mi posty zdublowalo
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2009-02-04 o 22:25 |
|
|
|
#641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No w koncu niedaleko od siebie mieszkamy, a to zalezy od regionu, jak sie mówi ![]() Ja płaciłam 12 zł za te materiały (4 cieniutkie książeczki)bo dostałam bez płyty, bo juz babka nie miała więcej
|
|
|
|
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
popscene piekny album podoba mi sie ze nie jest przeladowany ozdobami.. i bardzo estetycznie wyglada
jest sliczny aaa i fajnie ze niema tez napisow... mysle ze sa zbedne![]() pieknie go zrobilass strippi jak twoj egzam? patrzcie jaka sliczna sukienka.. http://allegro.pl/item543221737_luks..._36_94630.html a ta.. wymieklam.... ale jaka cena... ![]() http://allegro.pl/item536852323_sukn...09_zobacz.html
|
|
#643 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A w albumie umieszczę tylko kilka napisów, o ślubie rodziców, o naszych narodzinach a potem tylko gdzieniegdzie jakieś głupie teksty odnośnie do niektórych zdjęć. Nie jest jeszcze skończony. Dzięki za komplementa ![]() A może ta suknia taka droga, bo z prawdziwych piór jest???
Edytowane przez popscene Czas edycji: 2009-02-04 o 22:27 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hej i co zdalas?? ![]() a my juz wszystko uzgodnilismy z ksedzem, pspisalismy protokol, jestesmy w trakcie poradni, wszystko zalatwione zapowiedzi od niedzieli beda wisialy ja tez przyjmuje nazwisko meza
|
|
|
|
|
#645 |
|
Rozeznanie
|
A dziewczyny u nas w parafii to jest paranoja z tymi oplatami, dzisiaj jak bylismy to tak sie rozgladalam, patrze a tu na blacie stolu przyklejona kartka z jakims tam cytatem z pisma swietego, i pisze ze nie ma cennika ustalonego, zeby dawac co laska i kto ile moze no to niby fajnie
ale.....wczoraj akurat sie widzialam z kumpela ktora w pazdzierniku brala slub wlasnie w tej parafii i mowi ze jak sie zapytala o oplaty to ksiadz mowi jej tak : ze niby daje sie co laska ale ze zazwyczaj daje sie od 300 wzwyz dla ksiedza, 150 dla organisty, 100 za kwiaty i 50 za zapowiedzi ![]() po prostu no comment, paranoja i tyle.....
|
|
|
|
#646 |
|
Raczkowanie
|
No od razu pogoniłam TŻ, że nie życzę sobie gadania tego typu. Takie teksty jak ona mówiła to niech dla męża zachowa.
A w sumie najśmieszniejsze jest to, że do tej pory tak do męża się nigdy nie zwracała.. martucha84 ta suknia w pawie pióra jest po prostu boska! Ale cena aż przeraża.
|
#647 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale dlaczego paranoja? Bo nie zrozumiałam
![]() To chyba fajnie, że ksiądz mówi ile zazwyczaj ludzie dają. Jakoś łatwiej chyba się dostosować. A 300 zł za mszę to niedużo. Nie musicie przecież dawać więcej. Ja np nie wiem ile u nas się daje i pewnie damy tyle co włożymy do koperty. Edytowane przez popscene Czas edycji: 2009-02-04 o 22:32 Powód: dopisek |
|
|
|
#648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to komplementuje![]() ukienka mnie powalila.. ale jaka cena.. ehs.. jak narazie pozostanie w moich marzeniach.. ale ta tez jest ladna http://allegro.pl/item536852323_sukn...09_zobacz.html i tansza ![]() Cytat:
a jak ktos chce wziac z naszej parafii odpis chrztu to placi 5 zl![]() ide skonczyc cien wiatru jeszcze 50 stron a potem spac do jutra
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2009-02-04 o 22:33 |
||
|
|
|
#649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daje sie tyle, na ile kogos stac a nie min 300 minimum 50 pfff albo co łaska, albo niech ustala cenni k i niech wisi w kazdej gablocie kosciola z ogloszeniami paranoja |
|
|
|
|
#650 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#651 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazlam piekne zaproszenia
![]() http://www.allegro.pl/item534785591_...k_woskowy.html http://www.allegro.pl/item536521384_...k_woskowy.html http://www.allegro.pl/item544071370_...ja_gratis.html a propos tych oplat w kosciele to jestem ciekawa jak to u mnie w parafii
|
|
|
|
#653 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich tej nocki
![]() U nas za ślub płacimy 300 zl. Także nie ma ustalonego cennika, tyle akurat płaciła ostatnio za ślub siostra TZta i kolezanka, wiec chcemy dac tyle samo. Za zapowiedzi nic sie nie płaci. Organiście osobiście się płaci-ok 100 zł, my tez tyle planujemy dać. A jak u Was jest z cena za dekoracje kościoła ? Ja chyba wydam jakieś 400 zł na przystrojenie! Mamy w miejscowości kwiaciarke, która zawsze stroi kościół i ogólnie zajmuje się kwiatami na wszystkie okoliczności kościelne, ma jakby monopol na strojenie kościoła. Można zamówić inną kwiaciarnię, ale jakoś dziwnie na to ksiądz patrzy... Na szczęście ta kwiaciarka ładna stroi. |
|
|
|
#655 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oki dziewczyny zmykam spać dobranoc jutro czeka mnie pobudka o 6 rano moze jakos wstane heheProsze trzymajcie kciuki za rozmowe kwalifikacyjna mojego TZ bo jesli by mu sie udalo dostac ta prace to znacznie by sie poprawily nasze warunki finansowe i TZ bylby zadowolony, bo w koncu by pracowal tam gdzie zawsze chcial
"...Udane małżeństwo wymaga wielokrotnego zakochiwania się zawsze w tej samej osobie..." Edytowane przez Lustereczko Czas edycji: 2009-02-04 o 22:57 |
|
|
|
|
#656 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
więc podwójne to było by aż za bardzo długie ehh szkoda mi mojego nazwiska, bo się przyzwyczaiłam, ale takieżycie A mam 3 braci, więc nazwisko nie wyginie![]() Możesz podać link gdzie kupiłaś? |
||||||
|
|
|
#657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#658 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bym tam wolała jakby ksiądz zasugerował ile, bo tak to nie wiem ile mam dać, na dodatek nasz ksiądz jest taki, że najchętniej to w ogóle nie brałby od ludzi pieniędzy.
|
|
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
Ja słyszałam o ustalonych cennikach w niektórych duużych miastach - ślub 2tys zł
|
|
|
|
#660 |
|
Wtajemniczenie
|
Znalazłam sprzedawcę stroika do włosów tego co chciałam i specjalnie dla mnie wystawił aukcję. Mam wreszcie swoje cudeńko
http://www.allegro.pl/item548003945_...do_wlosow.html |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.

) do foliowej rękawiczki (takie jak mają na stacjach benzynowych, jednorazówki), bo później fajnie się ściąga-zdejmujesz tylko rękawiczkę a parafina zostaje na niej i wtedy wyrzucasz. Po nałożeniu rękawiczek zawijasz w ręcznik (tak jak pisałaś
Miłego parafinowania dla Ciebie i Twojego TŻ

i jej teleony beda zwykle a nie wscibskie..

przecież to chore

A za rezerwacje godziny slubu dałam 50 zł bo ksiadz tak wypytywal czy na pewno czy nie zrezygnujemy ze wolalam dac kase bo słyszałam ze czasami jak sie nie da to jest nie miłe rozczarowanie bo ksiadz terminu poprostu nie przyczymy.