Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-07, 11:14   #3751
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
rany Ty juz na dniach jestes i taka spokojna podziwiam hihi co do tej wyprawki to masz racje, w kazdym szpitalu jest roznie.
u mnie sa 4 szpitale a przeladowane ciagle nie ma miejsc wtedy odsylaja do innego ja chce rodzic w tym co jest moj gin on jest blisko mojego domku.Ale zob jak to bedzie
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-07, 11:15   #3752
Fionka21
Raczkowanie

Cytat:
ja stworzylam sobie juz taka liste, ale nie wiem czy to juz wszystko
2 koszule nocne do karmienia
szlafrok
kapcie plus klapki pod prysznic
biustonosz do karmienia
bielizna osobista (bawelniania)
przybory toaletowe(mydlo, szczoteczka, pasta, papier toaletowy, recznik papierowy, itd..)
2 reczniki
chlonne podklady na lozko
wklady poporodowe
termometr (nie w kazdym szpitalu maja dla kazdej pacjentki)
sztucce, talerzyk, kubek
woda mineralna, herbatniki

dokumenty: dowod osobisty, dokument ubezpieczneiowy, skierowanie do porodu (jesli jest), karta przebiegu ciazy, wyniki badan(!grupa krwi), dokumentacja zwiazana z ciaza

osoba towarzyszaca przy porodzie powinna zabrac ubranie jasnego koloru, obuwie na zmiane

no i dla dzidziusia ale to juz inna bajka
spisalam to kiedys z gazety jakiejs i mam w notatniku co w razie czego musze spakowac
noi oczywiście telefon, ładowarka, doładowanie konta, a najlepiej to laptop i mamy raj ja jeszcze biorę laktator (bo nie chcę żeby mi dzidzię dokarmiali jakby co czymś innym niż moje mleczko) i swojego "jasia" bo poduszki szpitalne mnie dobijają i nie zasnę.. a tak to wszystko co jest nas liście Agusi
Fionka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-07, 11:19   #3753
Fionka21
Raczkowanie

poczytam was i zmykam, bo leje się mi ciurkiem z nosa i gardło mi rozrywa.. eh.. na szczęście małemu już przeszła gorączka i tylko od czasu do czasu pokaszluje.. zmykam bo tz się na mnie złości że nie leżę w łóżku..
Stary 2009-02-07, 11:20   #3754
Aguśkaa83
Zakorzenienie

blondynka wlasnie teraz jest przewidywanych duzo porodow, tez sie obawiam jak to bedzie, u mnie tez jakis wyz demograficzny rodzi i tez te szpitale przeladowane....
Fionka aaaa dobrze ze dopisalas te rzeczy, rany zapomnialabym o laktatorze juz dopisuje do listy hihi
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-07, 11:58   #3755
Rozaliontka
BAN stały

GG do Rozaliontka

Hejka Jak tam sie miewacie w sobote??? BO ja umieram doslownie.....: ( Wymiotuje i ciagle mnie mdli....jak tak dalej pojdzie chyba sie wykacze albo pojade na pogotowie.....ehhh.....ca ly brzuch mi faluje i sie czesie.....
Rozaliontka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-07, 12:11   #3756
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fionka21 Pokaż wiadomość
noi oczywiście telefon, ładowarka, doładowanie konta, a najlepiej to laptop i mamy raj ja jeszcze biorę laktator (bo nie chcę żeby mi dzidzię dokarmiali jakby co czymś innym niż moje mleczko) i swojego "jasia" bo poduszki szpitalne mnie dobijają i nie zasnę.. a tak to wszystko co jest nas liście Agusi
racje maja dziewczyny co mowia ze co szpital to co innego u mnie podobnie... mam liste co musze miec ze soba do szpitala od dziewczyn ktore rodzily w tym szpitalu co ja wiec juz jedno mi odpada
co do laptopa to ja nie biore zbyteczny ciezar... pozatym jak dostane synka na rece to nic mi wiecej do szczescia nie trzeba

Cytat:
Napisane przez Rozaliontka Pokaż wiadomość
Hejka Jak tam sie miewacie w sobote??? BO ja umieram doslownie.....: ( Wymiotuje i ciagle mnie mdli....jak tak dalej pojdzie chyba sie wykacze albo pojade na pogotowie.....ehhh.....ca ly brzuch mi faluje i sie czesie.....
biudulka... idz do lekarza, bo moze sie czyms zatrulas

lepiej skonsultowac to z lekarzem, bo nie jestes w pierwszym trymestrze i zeby sie tam dzidzi nic nie stalo...
trzymaj sie

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-07, 12:23   #3757
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
jedz do szpitala lepiej niech spr co jest
Stary 2009-02-07, 12:25   #3758
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
biudulka... idz do lekarza, bo moze sie czyms zatrulas
lepiej skonsultowac to z lekarzem, bo nie jestes w pierwszym trymestrze i zeby sie tam dzidzi nic nie stalo...
trzymaj sie
Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
jedz do szpitala lepiej niech spr co jest
zgadzam sie z dziewczynami, lepiej sie upewnic co sie dzieje
SZYMONEK

Stary 2009-02-07, 12:45   #3759
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
ja znalazłam jeszcze :
-tantum rose do mycia krocza
-skarpetki
-reczniki papierowe( zeby nie brudzic recznika po kapieli)
-masc na sutki
-wkladki laktacyjne

Rozaliotka jedz to szpitala wez na wszelki wypadek pizame wez ze soba mame,Tż albo przyjaciólke
Stary 2009-02-07, 13:48   #3760
Fionka21
Raczkowanie

Cytat:
ja znalazłam jeszcze :
-tantum rose do mycia krocza
-skarpetki
-reczniki papierowe( zeby nie brudzic recznika po kapieli)
-masc na sutki
-wkladki laktacyjne

Rozaliotka jedz to szpitala wez na wszelki wypadek pizame wez ze soba mame,Tż albo przyjaciólke
oo właśnie! ja jeszcze dopisze "bepanten ".. ah.. te nerwy.. i już czegoś zapominam
tantum rose to w domciu stosowałam.. jakoś tak pierwsze 2 dni wolałam samą wodą (mineralną) przemywać krocze.. tak że do szpitala mi nie trzeba.. ale powiem wam Kochane,że dobrze jest tak wyliczać co trzeba wziąć i która z nas co bierze, bo dzięki temu jesteśmy teraz mega przygotowane
Stary 2009-02-07, 13:50   #3761
Fionka21
Raczkowanie

Cytat:
Zmykaj do lekarza! nie męcz się! bo w końcu się odwodnisz!
Stary 2009-02-07, 13:58   #3762
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
oo właśnie! ja jeszcze dopisze "bepanten ".. ah.. te nerwy.. i już czegoś zapominam
tantum rose to w domciu stosowałam.. jakoś tak pierwsze 2 dni wolałam samą wodą (mineralną) przemywać krocze.. tak że do szpitala mi nie trzeba.. ale powiem wam Kochane,że dobrze jest tak wyliczać co trzeba wziąć i która z nas co bierze, bo dzięki temu jesteśmy teraz mega przygotowane
i nic nas nie zaskoczy ...chyba
SZYMONEK

Stary 2009-02-07, 14:13   #3763
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Witam... Ja dzisiaj wpadłam w szał prania... biedny TŻ będzie wieszał...

Ja na obiad robię dzisiaj risotto... i już się nie mogę doczekać....
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-07, 14:46   #3764
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Witam... Ja dzisiaj wpadłam w szał prania... biedny TŻ będzie wieszał...

Ja na obiad robię dzisiaj risotto... i już się nie mogę doczekać....
ja wczoraj prałam
Smacznego!

ja musze szafy uporzadkowac rzeczy dzidzi mi sie wszedzie walaja Teściowa mowiła że już nie mamy kupowac ciuszkow bo duzo u niej trzymamy a ciagle cos z allegro przychodziNawet zadeklarowala ze łóżeczko kupi jak bede w szpitalu zob czy dotrzyma słowa
Stary 2009-02-07, 14:55   #3765
pakusia86
Zakorzenienie

ja sie za miesiac przeprowadzam wiec bede mogla poprac i poprasowac ciuszki
juz zamowie lozeczko, niech stoi i ozdabia pokoj juz sie doczekac nie moge hihihi

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-07, 16:03   #3766
kuroikaze
Wtajemniczenie

czesc Dziewczynki
Ja tez nie mogę się doczekać konca przemeblowania pokoju
kuroikaze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-07, 16:19   #3767
Mell_xx
Wtajemniczenie

Ja tez chcialabym sobie wszystko w domku podszykowac ale niestety czeka nas przeprowadzka...

Dzisiaj na obiadek miałam krem brokułowy z grzankami ktory uwielbiam.

Esti mam nadzieje ze u Ciebie i małej juz lepiej trzymam kciuki!!!
Stary 2009-02-07, 16:36   #3768
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

ja wlasnie zaglebiam sie w temat wanienek tamta fisher price duzo osob odradza natomiast polecaja wanienke firmy Onda.
Musze sie kiedy przejechac do sklepu i zobaczyc obie na zywo
Stary 2009-02-07, 16:59   #3769
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

A ja sobie powiedzmy odpoczywam dzisiaj z moim Tż, byliśmy tylko u mamy, zrobiłam jej naleśniki bo wiem że bardzo lubi i zawsze zje, takie mięciutkie, beztłuszczowe. A jak rano wstałam to wziełam się za fasolkę po bretońsku, i wyszla pyszna aż Tż mnie wycałował, ogromny gar wyszedł. Wieczorkiem tylko ma przyjść mój braciszek z przyszłą żonką i pewnie opróżnią coś z barku .

Małgosia - ja robiłam ostatnio, wszystko co z ryżem to kocham, w każdej postaci.

pakusia86 - nio, co racja to racja, każdy szpital ma inna sytuację w niektórych nawet nie mają papieru toaletowego itd. U mnie nawet podkłady poporodowe dają z tego co wiem ale wiadomo że się też sama zaopatrzę w takie cuda.

Rozaliontka - daj znać jak będziesz już coś wiedziała, może to jakieś zatrucie lub wirusik ale oby niebyło to nic złego, trzymam kciuki .

Fionka21 - Tż ma rację, do łóżka biegusiem i się kurować proszę , szybkiego powrotu do zdrówka życzę.

gabriellao0 - czyli nadal sprawa wóziorka nie rozwiązana, a myślaąłm, że się zdecydujesz na tego volanta lub boldera, ale wiem tyle tych wózków jest że ciągle jakiś w oko wpada, mnie też to czeka. No to super, mamusia przygotowana aby wyruszyć na wyprawę życia .

maugoszatka - jeszcze się obróci zobaczysz, ma jeszcze dużoooo czasu. Mój to ma dziś taki dzień że jak walnie mnie z zaskoczenia to aż podskakuje, taki mały świrusek.

esti1984 - cieszę się że z Tobą i małą już wszystko ok i że puścili was do domku, a co do Julki to brak słów już nie raz pokazała jaką jest bystrą dziewczynką.
Stary 2009-02-07, 17:15   #3770
malutka_24
Wtajemniczenie

Hejka u nas dzisiaj tak mglisto, ze czubka wlasnego nosa nie widac

Cytat:
no wiesz ale z tymi badaniami...bidulka na glodniaka poszla i nie zrobili badan ja jutro zaczynam 6 miesiac (24tc) aha i brzusio sliczny ale czy podobny do mojego hmmm....

Magnez i przejdzie...ja stosuje MagWitB6 dwa razy dziennie choc lekarz ost kazal 3 razy dziennie ale mi wystarcza 2 razy i nie wiem w ciazy co to skurcze lydek
ad. 1 w poniedzialek przejde sie do przychodni i zapytam ile u nich kosztuje to badanie, bo w tamtej przychodni to mialam wszystko za darmo
ad. 2 mnie wczoraj dopadl skurcz w lewej lydce, ale dzisiaj jest oki za to boli mnie miesien lewej reki na calym przedramieniu i nie mam pojecia od czego

Cytat:
kochane powiedzcie mi ktory termin porodu jest bardziej realny??? ten z ostatniej miesiaczki czy z ostatniego usg prenatalnego??
ja sugeruje sie tym z usg

Cytat:
Laseczki macie moze jakas liste co mamusia powinna miec dla siebie do szpitala?.Musze zaczac dla siebie kupowac ale nie wiem co
a nie pytalas sie w szpitalu, gdzie bediesz rodzic, tam na pewno ci by wszystko powiedzieli

Cytat:
ja stworzylam sobie juz taka liste, ale nie wiem czy to juz wszystko
2 koszule nocne do karmienia
szlafrok
kapcie plus klapki pod prysznic
biustonosz do karmienia
bielizna osobista (bawelniania)
przybory toaletowe(mydlo, szczoteczka, pasta, papier toaletowy, recznik papierowy, itd..)
2 reczniki
chlonne podklady na lozko
wklady poporodowe
termometr (nie w kazdym szpitalu maja dla kazdej pacjentki)
sztucce, talerzyk, kubek
woda mineralna, herbatniki

dokumenty: dowod osobisty, dokument ubezpieczneiowy, skierowanie do porodu (jesli jest), karta przebiegu ciazy, wyniki badan(!grupa krwi), dokumentacja zwiazana z ciaza
mam identyczna liste tylko u mnie sa jeszcze wkladki laktacyjne

Cytat:
poczytam was i zmykam, bo leje się mi ciurkiem z nosa i gardło mi rozrywa.. eh.. na szczęście małemu już przeszła gorączka i tylko od czasu do czasu pokaszluje.. zmykam bo tz się na mnie złości że nie leżę w łóżku..
to do lozka marsz sie kurowac

Cytat:
Hejka Jak tam sie miewacie w sobote??? BO ja umieram doslownie..... Wymiotuje i ciagle mnie mdli....jak tak dalej pojdzie chyba sie wykacze albo pojade na pogotowie.....ehhh.....ca ly brzuch mi faluje i sie czesie.....
moze sie czyms zatrulas albo jakas grypa jelitowa cie dopadla lepiej jedz do szpitala albo do lekarza

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
wszystko co z ryżem to kocham, w każdej postaci.
ja nie lubiem ryzu moj maz myslala, ze moze w ciazy mi sie odwidzi, ale nic z tego
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-07, 17:44   #3771
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

malutka_24 - ojej ale pusto tylko my jesteśmy na forum, wszystkie mamusie się zmyły ze swoimi brzuszkami, więc i ja zmykam miłego wieczorku pa pa A ryż to ja uwielbiam pod każdą postacią mniammmm.
Stary 2009-02-07, 18:07   #3772
malutka_24
Wtajemniczenie

Cytat:
malutka_24 - ojej ale pusto tylko my jesteśmy na forum, wszystkie mamusie się zmyły ze swoimi brzuszkami, więc i ja zmykam miłego wieczorku pa pa A ryż to ja uwielbiam pod każdą postacią mniammmm.
mnie ryz jakos nie podchodzi
rzeczywiscie cisza na watku jak makiem zasial
ja tez zmykam, bom cos glodna
pewnie pozniej jeszcze wpadne
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-07, 18:23   #3773
esti1984
Wtajemniczenie

cześć brzuszki
Byłam dzisiaj w szpitalu i znowu na KTG tyle że tym razem leżałam godzinę a nie 2,5 no i jutro znowu muszę jechać....ehhh ciekawe czy na tym się skończy bo dzisiaj lekarka mi powiedziała że mnie tak szybko nie puszczą
ale czuję się w miarę ok tylko kolano mam porządnie zbite i rękę....a brzuch wczoraj mnie pobolewał ale dzisiaj jest ok

nic nie czytałam tylko przeleciałam ostatnią stronę:
Rozalia koniecznie jedź do szpitala jak dziecko zbyt gwałtownie się rusza i nagle to nie dobrze

po szpitalu pojechaliśmy do Auchanu i zrobiliśmy zakupy..... słuchajcie..za 50 zł kupiłam 28 szt body w różnych rozmiarach (do roczku) z krótkim i długim rękawem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1220230.jpg (45,1 KB, 39 załadowań)
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-07, 18:25   #3774
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Ja dzis zrobilam pomidorowa i racuszki (racuchy robilam pierwszy raz) i musze powiedziec ze tż-towi smakowaly no i dzidziusiowi w brzuszku tez
Bylam tez dzis na spacerku tzn poszlam na targ i sie troche przespacerowalam i tak fajnie cieplusio sie robi....tylko wiaterek wial mocny ale i tak fajnie bylo

malutka dopisalam sobie jeszcze te wkladki laktacyjne, dzieki

Wklejam zdjatko, dzis rano mi sie nudzilo wiec zrobilam sobie sesje, gdy tż byl w pracy :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P2070370.jpg (15,0 KB, 23 załadowań)
SZYMONEK

Stary 2009-02-07, 18:31   #3775
gabriellao0
Zakorzenienie

jaki fajny brzuś

Cytat:
A
gabriellao0 - czyli nadal sprawa wóziorka nie rozwiązana, a myślaąłm, że się zdecydujesz na tego volanta lub boldera, ale wiem tyle tych wózków jest że ciągle jakiś w oko wpada, mnie też to czeka. No to super, mamusia przygotowana aby wyruszyć na wyprawę życia ..
sprawa jest rozwiązana będzie najnowszy (kolekcji 2009) bolder szary w różowe kwadraciki (bo A. twierdzi, że ten w kwiaty jakiś taki hipisowski ) ...
ino trza go jeszcze tylko kupić , ale w sklepie jednym zwanym hurtownią jest za 1500 zł, więc nie będę sie bawić w allegro tylko kupie na miejscu bo i z reklamacją jak coś itp. łatwiej
ps. oczywiście cztery koła
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bolder.sreb.kola[1].jpg (28,6 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 207[1].jpg (27,4 KB, 11 załadowań)

Edytowane przez gabriellao0
Czas edycji: 2009-02-07 o 18:37
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-07, 18:34   #3776
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość
cześć brzuszki
Byłam dzisiaj w szpitalu i znowu na KTG tyle że tym razem leżałam godzinę a nie 2,5 no i jutro znowu muszę jechać....ehhh ciekawe czy na tym się skończy bo dzisiaj lekarka mi powiedziała że mnie tak szybko nie puszczą
ale czuję się w miarę ok tylko kolano mam porządnie zbite i rękę....a brzuch wczoraj mnie pobolewał ale dzisiaj jest ok

nic nie czytałam tylko przeleciałam ostatnią stronę:
Rozalia koniecznie jedź do szpitala jak dziecko zbyt gwałtownie się rusza i nagle to nie dobrze

po szpitalu pojechaliśmy do Auchanu i zrobiliśmy zakupy..... słuchajcie..za 50 zł kupiłam 28 szt body w różnych rozmiarach (do roczku) z krótkim i długim rękawem
esti dobrze ze juz dzis brzuszek nie boli...a czemu lekarka Ci tak powiedziala??? a usg Ci robili czy tylko KTG? Ubranka piekne, wkoncu rozowo sie zrobilo na forum pozdrawiam, trzymajcie sie tam z maluszkiem!
SZYMONEK

Stary 2009-02-07, 18:53   #3777
esti1984
Wtajemniczenie

Cytat:
esti dobrze ze juz dzis brzuszek nie boli...a czemu lekarka Ci tak powiedziala??? a usg Ci robili czy tylko KTG? Ubranka piekne, wkoncu rozowo sie zrobilo na forum pozdrawiam, trzymajcie sie tam z maluszkiem!
bo żaden lekarz nie będzie chciał wziąć na siebie odpowiedzialności że napisze mi w karcie że nie muszę już przychodzić....bo jak by coś się stało to na Niego idzie odpowiedzialność (tak mi dzisiaj powiedzieli)

Aguś piękna fotka...nawet nie wiedziałam że takie ładne zdjęcie wychodzi z góry pięknie
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-07, 18:58   #3778
poiglot91
Zakorzenienie

czesc kochane;*
wreszcie udalo mi sie wejsc na wizaz:P najpierw problemy z laptopeem potem z internetem no i coz dopiero jestem
uff

nie czytalam jeszcze co pisalyscie ale zaraz poczytam

Agusia piekny brzuch i rownie piekne zdjecie
Stary 2009-02-07, 19:15   #3779
pimach
Raczkowanie

GG do pimach

poiglot91, własnie. Mnie się zawiesza komputer jak chce wejść, więc najczęściej sie poddaję.

esti1984, ale moze bedziesz spokojniejsza, że z dzidzia wszystko ok. A że to troche męczące... Trudno.

gabriellao0, śliczny.

marika2121, robiłam dwa dni temu. Niestety z racji męczących mnie gazów musiałam sobie jej odmowić. Wogóle staram sie jeść mniej wydymająco, choc to dla mnie trudne, bo najbardziej mi smakują ogórki i kapusta.

Mell_xx, mniam. Ja tez nie mam nic przygotowane, bo czeka nas remont...

A ja nie czuję dziś malego i martwię się. Na dodatek mój gin jest na urlopie... I co ja zrobię?
Stary 2009-02-07, 19:23   #3780
Aguśkaa83
Zakorzenienie

esti rozumiem, tylko co dalej?? bedziesz musiala przychodzic codziennie na ktg?

jejku ze takie sierotki sie robimy z tymi brzuszkami, ja dzis brzuchem o drzwi zachaczylam ale na szczescie lekko...
poiglot witaj dobrze ze laptop juz dziala
pimach nie martw sie pewnie dzidzia sobie dzis odpoczywa...
SZYMONEK

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości