Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 ! - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-08, 17:36   #4921
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
wiecie moja kolezanka tez miala zawsze problemy z wyproznieniem tzn. czasami 3-4 dni nie poszla na tron........miala tez hemoroidy, pewnego dnia zaczela wyprozniac sie krwia!! poszla odrazu do lekarza i miala bardzo nieprzyjemne badanie przez odbyt, po ktorym lekarz stwierdzil zapalenie jelita grubego, biedna musiala specjalna diete stosowac, do tego tydzien w szpitali lezala i schudla przez to wszystko 10kg!!a najgorsze ze nie mozna tego juz wyleczyc, tylko zalczyc ale zawsze moze wrocic , no i musi uwazac na to co je.....kiedys bylysmy razem na zakupach , a ja bedac w ciazy mialam takiego smaka na pizze, ale nic nie mowilam bo wiedzialam ze ona nie moza i nie chcialam robic jej przykrosci.....

no ale nie chce was straszyc, bo u nas ciezarnych zaparcia sie zdarzaja
co innego u kobiety nie bedacej w ciazy - takie dluzsze zaparcia moga swiadczyc wlasnie ze cos sie dzieje z jelitami, nawet herbatki przeczyszczajace nie pomagaja wtedy.....
Nie no spokojnie - u 90% cięzarnych zaparcia sie zdarzają to jest taka naturalana przypadłosc, zastanwiam sie tylko dlczego, przeciez je sie te same rzeczy co przed ciążą oraz do tego w moim przypadku pije za 6 soki, wode, herbaty . I jedynie co to morelami sie ratuje czy winogronami !!

Katarzynka -jak nic dzis nie pojdzie to moze sobie kawe zaprz i wypij po kawie tez duzo dziewczyn od razu idzie sie wyprożnic a jak nie to ja prponuje lewatywe, choc do przyjmnych tez ona nie nalezy ale od razu człowiek lepiej sie czuje !

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 17:40   #4922
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
Nie no spokojnie - u 90% cięzarnych zaparcia sie zdarzają to jest taka naturalana przypadłosc, zastanwiam sie tylko dlczego, przeciez je sie te same rzeczy co przed ciążą oraz do tego w moim przypadku pije za 6 soki, wode, herbaty . I jedynie co to morelami sie ratuje czy winogronami !!

Katarzynka -jak nic dzis nie pojdzie to moze sobie kawe zaprz i wypij po kawie tez duzo dziewczyn od razu idzie sie wyprożnic a jak nie to ja prponuje lewatywe, choc do przyjmnych tez ona nie nalezy ale od razu człowiek lepiej sie czuje !
wlasnie pisalam ze u nas ciezarnych to normalne........ale dalam taki przyklad tylko tej mojej kumpeli, bo my tu narzekamy na zaparcia,ktore po ciazy pewnie znikna, a np. ta moja kumpela tak ma juz caly czas........

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 17:46   #4923
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
wlasnie pisalam ze u nas ciezarnych to normalne........ale dalam taki przyklad tylko tej mojej kumpeli, bo my tu narzekamy na zaparcia,ktore po ciazy pewnie znikna, a np. ta moja kumpela tak ma juz caly czas........
wiem wiem
ja wiem co to sa hemoroidy moja siorka sie z tym boryka ! ale chyba ma jakas lzejsza wersje bo moze jesc wsyztsko tylko w małych ilosciach i zawsze musi jakas morele czy cos innego przeczyszczajacego przegryzac

A teraz zmykam ide robic z "męzusiem" porzadek w akwarium

Dziewcyzny jestem w 16 tygodniu ciazy i wiecie jak mi brzuch wywalilo ? szok normlanie wam tez tak ?

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2009-02-08, 17:52   #4924
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

no mi juz tez pomalu wywala hehe........od paru dni jakis takis wiekszy jest

a macie zlota rybke??????

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 18:08   #4925
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Zazdroszczę tego morza
Wiele bym dała, żeby być tam teraz.
No, ja doceniam, że mieszkam tak blisko . Nawet w tak pochmurny dzień, jak dzisiaj, ma swój urok .
I morsy się kąpały

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
bez ciązy napewno by mnie to ruszyło, a teraz niestety nic.
Borykam się z tym problemem od tygodnia.
Cała litrowa maślanka...nic
Kwaszona surowa kapusta...nic
Sok z kapusty...nic
Jem jablka...nic
Dużo pije...nic
Morele i inne domowe sposoby...nic
A to wszystko w jednym dniu, więc powinnam dosłownie pęc.
Wieczorami źle się czuje bo brzuch pełen
Mąż kupił mi ziolka dla kobiet w ciąży z tymi problemami"ispagul" Zobaczymy jaki efekt.
Ppoprzednim razem- na początku ciąży działały na mnie wyżej wymienione spospby, a teraz nic

Miramej- zazdroszcze morza na co dzień

jabłka droższe u ciebie od kg. pomarańcz lub brzoskiwiń w puszce

Ja już kolejny raz sałatke grecką robię, a wczoraj też jadlam z kumpelką w restauracji. Po ciąży pewnie nie spojrzę na nią.
No i do tego pierś w cieście francuskim.
Anka rnie namyślaj się za dużo tylko rób bo warto
katarzynka, spróbuj może na czczo wypić szklankę wody niegazowanej z sokiem z cytryny i miodem (najlepiej zrobić to sobie wieczorem).

Ja też się zdziwiłam, co Gizmiatko napisała o cenach, przecież teraz jabłka to najtańsze owoce .

katarzynka, a sałatka z fetą? Można? Ja uwielbiam
Te piersi też mnie kuszą, ale nie wiem, czy ze mnie taka kucharka

Cytat:
Dlatego nie został jeszcze złożony
a te 8 kg. to poszły w brzuszek i cycki. Ale ja mam to do siebie, że tyję wszędzie po równo
Pozazdrościć

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 18:45   #4926
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:

a macie zlota rybke??????
nieee mamy 70 litro akwarium i kupe w nich rybelk tzn z 20 ale jak dla mnie to kupa roslinki te figuri wsyztsko musi byc myte raz n jakis czas u nas ten raz na jakis czas wychodzi raz na rok moze dwa lata
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
No, ja doceniam, że mieszkam tak blisko . Nawet w tak pochmurny dzień, jak dzisiaj, ma swój urok .
I morsy się kąpały

katarzynka, spróbuj może na czczo wypić szklankę wody niegazowanej z sokiem z cytryny i miodem (najlepiej zrobić to sobie wieczorem).

Ja też się zdziwiłam, co Gizmiatko napisała o cenach, przecież teraz jabłka to najtańsze owoce .

Pozazdrościć
u mnie sa za ponad 2 złote, ale sa sredniej jakosci, przeciez te jablka maja taka sliska tłusta skore jak msuze byc chlapane tymi paskudztwami, a wiadomo ze najwiecej wiatamin niestety jest w skórece jabłka a nie w jego miązszu pozatym gdzies czytalam ze teraz jabła sa nieodpowiendimi najlepsze sa te z końca lata jak sa zbiory wówczas te jabłka sa najzdrowsze ale to jak mowie gdzies wycztytalam i zródła nie jestem w stanie podac

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2009-02-08, 20:01   #4927
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie sa za ponad 2 złote, ale sa sredniej jakosci, przeciez te jablka maja taka sliska tłusta skore jak msuze byc chlapane tymi paskudztwami, a wiadomo ze najwiecej wiatamin niestety jest w skórece jabłka a nie w jego miązszu pozatym gdzies czytalam ze teraz jabła sa nieodpowiendimi najlepsze sa te z końca lata jak sa zbiory wówczas te jabłka sa najzdrowsze ale to jak mowie gdzies wycztytalam i zródła nie jestem w stanie podac
U mnie też coś około 2,5 zł, ale mandarynki i pomarańcze ok. 5 zł. Gizmiatko, ale ta śliska tłusta warstwa na skórce to jest naturalny wosk wytwarzany przez jabłko, a nie jakiś środek ochrony roślin. Poza tym myjemy dokładnie owoce . Zresztą, chyba żeby mieć pewność, że coś nie było pryskane "świństwem", musiałabym jeść tylko to, co sama wyhoduję .
Ale oczywiście robisz, jak uważasz, że jest najlepiej.

H. MacLeod

.
Stary 2009-02-08, 20:01   #4928
truheart
Zakorzenienie

Hej Mamuśki
Byłam dziś z mamą w sklepie dziecięcym i wypatrzyłam, a włąściwie wpadłam na wózek, który teraz chodzi mi po głowie - Jane Nomad. To hiszpańska firma, wózek mega lekki i zwrotny, w gondoli podnoszone oparcie (regulacja na zewnątrz wózka), spacerówka rozkłada się elegancko (choć nie zupełnie na płasko, co mi akurat nie przeszkadza, bo do"płaskośći" barkuje, nie wiem, 20 stopni?). Kolory niezbyt specjalne, choć sprzedawca poradził poczekan na nową kolekcję 2009. Aha, ichnia gondola jako jedyna ma homologację do wpinania w pasy na tylnim siedzeniu, a fotelik samochodoby zdoby bardzo dobre opinie w crash testach. Na pewno z zakupem wstrzymam się gdzies o kwietnia i do tego czasu będę też oglądać inne wózki, ale ten mi się spodobał
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 20:10   #4929
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
U mnie też coś około 2,5 zł, ale mandarynki i pomarańcze ok. 5 zł. Gizmiatko, ale ta śliska tłusta warstwa na skórce to jest naturalny wosk wytwarzany przez jabłko, a nie jakiś środek ochrony roślin. Poza tym myjemy dokładnie owoce . Zresztą, chyba żeby mieć pewność, że coś nie było pryskane "świństwem", musiałabym jeść tylko to, co sama wyhoduję .
Ale oczywiście robisz, jak uważasz, że jest najlepiej.
no u mnie na tragu jest tak ze jak kupujesz np kilo mandarynek to masz je za 5 złotyh a tak normlanie 2,80 to samo z pomarańczami.
Wiesz ja kupuje zawsze na targu i zawsze sa takie lsiskie i klejace, a jak dostalam jablka od cioci ze wsi kotra nie psikala jablka to wsyztskie jak malowane no i wiesz jak sie ugryzlo jakbko i zostawilo na hwle to ciemnialo a te chemiczne jak ugryziesz to i po pol godzinie dalej sa białe !
No ale to indywidualna sparawa ja tam wole teraz pomarańcze itd w sumie natruralna witaminka c

truheart jestem ciekawa ile ten wozek kosztuje (na necie jak ogladalam to okolo 2000 złotych )

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres

Edytowane przez Gizmiatko
Czas edycji: 2009-02-08 o 20:13
Stary 2009-02-08, 20:13   #4930
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:

Megi dobrze, że Ci się nic nie stało, a inna sprawa, co to w ogóle za zwyczaje tak mocno perfumować się do szkoły rodzenia
Położna powinna była przy wszystkich zwrócić na to uwagę, żeby nie powtórzyło się to ponownie.
W tej szkole do której chodzimy nie ma ograniczeń od którego tygodnia można uczęszczać. No, ale już drżę na następną lekcję czy znów się ktoś nie sperfumi

Cytat:
Dziewcyzny jestem w 16 tygodniu ciazy i wiecie jak mi brzuch wywalilo ? szok normlanie wam tez tak ?
Ja mam wrażenie, że codziennie jest większy

Cytat:
I morsy się kąpały
Ja też Ci zazdroszczę

U nas poza tym wszystko po staremu, maleństwo dzielnie dokazuje To już nasz rytuał, że wieczorkiem gdy się położę zaczyna się kopanko w dzień mój leniuszek jest mniej aktywny

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 20:18   #4931
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
truheart jestem ciekawa ile ten wozek kosztuje (na necie jak ogladalam to okolo 2000 złotych )
W sklepie, w którym go widziałam zestaw gondoli ze spacerówką - 2500.
Teraz zwróciłam uwagę na jeszcze jeden wózek (link pochodzi właśnie z tego sklepu, gdzie byłyśy dziś:
http://mamaija.pl/index.php?Producen...ProductID=3474
Jest nawet ciut lżejszy, koła ma pompowane (bo tamten ma piankowe), gondola jest cuit szersza i ma dwie opcje kierunku jazdy...Hm, hm, hm
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 20:19   #4932
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
U nas poza tym wszystko po staremu, maleństwo dzielnie dokazuje To już nasz rytuał, że wieczorkiem gdy się położę zaczyna się kopanko w dzień mój leniuszek jest mniej aktywny
Az zazdroszczę tego dokazywania Moja Mała jak kopnęła we wtorek tak teraz tylko bulgotanie zostało a kopniaków nic...pocieszam się że to normalne...że wtedy trafiła i to porządnie tak teraz nie może trafić...a jeszcze cały tydzień do wizyty u gina...ehhh
Stary 2009-02-08, 20:37   #4933
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Teraz zwróciłam uwagę na jeszcze jeden wózek (link pochodzi właśnie z tego sklepu, gdzie byłyśy dziś:
Jest nawet ciut lżejszy, koła ma pompowane (bo tamten ma piankowe), gondola jest cuit szersza i ma dwie opcje kierunku jazdy...Hm, hm, hm
Fajny ten wózek

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Az zazdroszczę tego dokazywania Moja Mała jak kopnęła we wtorek tak teraz tylko bulgotanie zostało a kopniaków nic...pocieszam się że to normalne...że wtedy trafiła i to porządnie tak teraz nie może trafić...a jeszcze cały tydzień do wizyty u gina...ehhh
Twoja córcia już niedługo zacznie figlować Też odliczam czas do wizyty, szykuje się dłuuugi tydzień

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 20:47   #4934
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

Miramejku!!! wcinaj na zdrówko i na potęgę, przecież to same witaminki a ser feta jest pasteryzowany. Nic nam nie grozi. Gdyby nie był pasteryzowany jego ważność miałaby ok. 2 dni Na opakowaniu jest info. Mam na myśli polski ser feta oczywiście
Cycuś efektownie wygląda przez to zaplecenie, ale pierś surową na gotowe cisto fr. z biedronki wkładasz. Jedyne co to na patelni cebulke z pieczarka trzeba zeszklic i poddusić.Dziś mąż namówił mnie na wersje z żółtym serem i szynką , jak i całą piersią, a nie jak w przepisie pół, i mi nie podeszło jak za pierwszym razem. Z naczy pycha, ale już nie niebo w gębie. Już mu nie dam się mądrować w kuchni i wysłuchiwać jego "ale"

Zastosuję się do porad ktorych udzieliłyście. Wiem skąd ten problem wynika. W związku z podniesionym poziomem hormonu jakim jest progesteron. Wszystko się zgadza, bo na początku on wzrasta, (więc później zaparć nie miałam) i wzrasta ok 16tyg gdy łożysko zaczyna nadprodukcję tego hormonu, co również się zgadza, bo Duphaston mam już odstawiony (i tak argumentował mój gin, i same z resztą już o tym klikałyśmy)

Muszę jeszcze wcisnąć zdanko o jabłku. Przecież te zimowe, to jest odmiana późno jesienna i rośnie na tej samej glebie co tzw. latowe, tylko że potem są składowane w przechowalniach i tam dojrzewają.
W ogródku można sobie pozwolić z kilkoma jabłoniami na nie pryskanie, ale jak ktoś ma tysiące drzewek to niestety nie idzie nad tym zapanować, a że jabłko to taniocha to jak ktoś chce zarobkować na tym musi mieć drzewek tysiące.
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 20:54   #4935
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Twoja córcia już niedługo zacznie figlować Też odliczam czas do wizyty, szykuje się dłuuugi tydzień
Oj długi będzie długi ten tydzień...kilka nas czeka na następny poniedziałek więc razem jakoś wytrzymamy
Stary 2009-02-08, 21:00   #4936
katarzynka00
Zakorzenienie

Ale tu dziś spokojne. W weekend wolne od wizażu czy jak?? hmm jakieś urlopy
Stary 2009-02-08, 21:02   #4937
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

ja dufaston odstawie dopiero w 19 tygodniu bo wtedy mam wizyte u gina!! ale na szczescie mam jeszcz eopakowanie zreszta ja i takmała dawke jego biore bo pol tabletki dwa razy dziennie. No a co do jabłek to ja mam tam swoja filozofie i sie jej trzymam

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2009-02-08, 21:17   #4938
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
No a co do jabłek to ja mam tam swoja filozofie i sie jej trzymam
Kazdy ma prawo mieć swoja i w nią wierzyć. Ja podaję fakty. Moja bliska rodzina ma sad...przeogromny stąd to mędrkowanie, choc pofilozofować też lubię
Stary 2009-02-08, 21:25   #4939
Sweet_21
Zakorzenienie

Witam mamusie!

Widzę, że piszecie o zaparciach, ja miałam od wczoraj wieczorem okropne wzdęcia, brzuch miałam wielki i miałam wrażenie, że mi zaraz wybuchnie..dobrze, że dzisiaj rano zrobiłam co należało, ale ile przedtem się namęczyłam Ciągle mi coś tam w brzuszku bulgota, jestem w 12 tyg czy to możliwe, że to maleństwo się rusza i tak to słychac?Chcę w to wierzyć

A co do tych zaparć, mama mi właśnie mówiła, żebym zrobiła sobie wieczorem ten napój z wody przegotowanej, miodu i cytryny, podobno piła to jak była ze mną w ciąży i jej pomagało, no ale wiadomo, każdy reaguje inaczej, ale spróbuję.Przecież nie zaszkodzi.

Widzę, że niektóre z Was przeżywają zakupowe szaleństwo, a ja dla naszego dzidziusia jeszcze nic nie mam, tzn teściowa coś tam kupiła, ciekawe co

ja wizytę mam w następny wtorek i się nie mogę doczekać kiedy zobaczę maleństwo!
Do tego to badanie przezierności, mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 22:34   #4940
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
Witajcie ALe wam fajnie ze bedziecie mialy dzieci....: ( EHHHHH dzis mam jakiegos strasznegoooooo dolka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!:c ry:
kochaniutka Ty bedziesz miala swoje małeństwo pod serduchem a my bedizemy biegac za nasyzmi niesfornymi pociechami bedziesz rpzezywac to co my teraz jeszcze głebiej niz my to robimy !!
Cytat:
Kazdy ma prawo mieć swoja i w nią wierzyć. Ja podaję fakty. Moja bliska rodzina ma sad...przeogromny stąd to mędrkowanie, choc pofilozofować też lubię
no moja rodiznka tez ma sad ale nic na ten tamt nie wiem
Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Witam mamusie!

Widzę, że piszecie o zaparciach, ja miałam od wczoraj wieczorem okropne wzdęcia, brzuch miałam wielki i miałam wrażenie, że mi zaraz wybuchnie..dobrze, że dzisiaj rano zrobiłam co należało, ale ile przedtem się namęczyłam Ciągle mi coś tam w brzuszku bulgota, jestem w 12 tyg czy to możliwe, że to maleństwo się rusza i tak to słychac?Chcę w to wierzyć

A co do tych zaparć, mama mi właśnie mówiła, żebym zrobiła sobie wieczorem ten napój z wody przegotowanej, miodu i cytryny, podobno piła to jak była ze mną w ciąży i jej pomagało, no ale wiadomo, każdy reaguje inaczej, ale spróbuję.Przecież nie zaszkodzi.

Widzę, że niektóre z Was przeżywają zakupowe szaleństwo, a ja dla naszego dzidziusia jeszcze nic nie mam, tzn teściowa coś tam kupiła, ciekawe co

ja wizytę mam w następny wtorek i się nie mogę doczekać kiedy zobaczę maleństwo!
no ja te jeszcze nic a nic nie mam !!! moja psiapsióła która bedzie chrzestna dropsa juz nakupywala roznki, śpisozki, butelki itd !!!
Moja mamusia kochaniutka kupila materac do łozeczka grykowo - kokosowy !!! Bardo dorgi ale te materace kotre sa w zestawie do łozeczek to zwykłe gąbki i nic wiecej, a warto zadbac o kregosłupek dzidzi. Tym bardziej ze prez jakis czas bedzie spal bez podusi pod samym kocykiem lub w smaym rożku.
A i moj tata dostał ubranka od mojej sasiadki kotra teraz ma 6 miesieczna dzidzie takze kazdy cos ma tylko nie sama zainteresowana ja moze za 10 tygodni bede kupywac na pewno pod koniec 6 miesiaca zacze cos kupywac na razie zaczełam 5 miesiąc szok !! dopiero co skakalismy zradosci nad dwoma kreskami z testu !!

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2009-02-08, 22:36   #4941
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
no u mnie na tragu jest tak ze jak kupujesz np kilo mandarynek to masz je za 5 złotyh a tak normlanie 2,80 to samo z pomarańczami.
Wiesz ja kupuje zawsze na targu i zawsze sa takie lsiskie i klejace, a jak dostalam jablka od cioci ze wsi kotra nie psikala jablka to wsyztskie jak malowane no i wiesz jak sie ugryzlo jakbko i zostawilo na hwle to ciemnialo a te chemiczne jak ugryziesz to i po pol godzinie dalej sa białe !
No ale to indywidualna sparawa ja tam wole teraz pomarańcze itd w sumie natruralna witaminka c
A co to znaczy, że jak kupujesz 1 kg to kosztują 5 zł, a normalnie 2,8 zł? Bo nie zrozumiałam .
Ten wosk, o którym pisałam, wytwarzają niektóre odmiany, więc możliwe, że na tych od cioci go nie było . Aha, moje jabłka (też kupuję na targu) ciemnieją .
Ale skoro wolisz pomarańcze, to OK. Ja lubię i to, i to

Cytat:
megi, jak Ty tak opisujesz, to ja się robię niecierpliwa i też bym już chciała kopniaka

Cytat:
Miramejku!!! wcinaj na zdrówko i na potęgę, przecież to same witaminki a ser feta jest pasteryzowany. Nic nam nie grozi. Gdyby nie był pasteryzowany jego ważność miałaby ok. 2 dni Na opakowaniu jest info. Mam na myśli polski ser feta oczywiście
Cycuś efektownie wygląda przez to zaplecenie, ale pierś surową na gotowe cisto fr. z biedronki wkładasz. Jedyne co to na patelni cebulke z pieczarka trzeba zeszklic i poddusić.Dziś mąż namówił mnie na wersje z żółtym serem i szynką , jak i całą piersią, a nie jak w przepisie pół, i mi nie podeszło jak za pierwszym razem. Z naczy pycha, ale już nie niebo w gębie. Już mu nie dam się mądrować w kuchni i wysłuchiwać jego "ale"
Wiem, że polska feta jest pasteryzowana, tak to jest, jak człowiek za dużo się naczyta . A swoją drogą mnie bardziej smakuje polska podróba, niż oryginalna grecka feta .
Ja widziałam ten przepis (podawałaś link), może wypróbuję na kolację walentynkową . Byle coś wyszło, bo się w sobie zamknę

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Witam mamusie!

Pewnie, że będzie .

tru, zerkałam już na te wózki, Jane jest trzykołowy, więc mój Małż będzie kręcił nosem, poza tym jeśli spacerówka nie rozkłada się zupełnie na płasko, to dla mnie odpada.
A Emmaljungi to podobno mercedesy wśród wózków .

H. MacLeod

.
Stary 2009-02-08, 22:52   #4942
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Ale tu dziś spokojne. W weekend wolne od wizażu czy jak?? hmm jakieś urlopy
To samo dzisiaj myślałam . Mamusie majowo-czerwcowe już mają zaawansowaną II część, a my nie możemy skończyć I

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 22:57   #4943
eleeri
Zakorzenienie

Widzę, że zostałam sama na wątku
No to idę myć ząbki i do wyrka. Jutro pobudka o 5 i wycieczka do Krakowa

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 23:00   #4944
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, że zostałam sama na wątku
No to idę myć ząbki i do wyrka. Jutro pobudka o 5 i wycieczka do Krakowa
Ja jestem, ale też idę spać . Udanej wycieczki .
Dobranoc.

H. MacLeod

.
Stary 2009-02-08, 23:22   #4945
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Widzę że temat ZAPARĆ jest na czasie niestety mnie tez to dotknęło i nic nie pomaga i żołądek boli:/ A tak wogule to tak mi dziś brzucholek wywalilo że jestem w szoku Nawet TŻ zauważył że się pokaznie zaokrąglił
Stary 2009-02-08, 23:35   #4946
mariolasl
Zakorzenienie

truheart bardzo ładny ten wózek, muszę mu się przyjrzeć z bliska
Cytat:
no ja te jeszcze nic a nic nie mam !!!
Nie martw się, nie ty jedna , ja zakupy chyba będę robić pod koniec kwietnia, ewentualne drobnostki w marcu. Najbardziej chyba będę stresowała się przy zakupie wózka, a reszta to już jakoś z górki... mam nadzieję

A propos zaparć, to bardzo dobre są również suszone śliwki, które uwielbiam, ale nie mogę za bardzo jeść, bo zaparć nie mam, a doprowadzają mnie do biegunek

---------
Myślałam, ze mój odwieczny problem- migrena- zniknie w ciąży. Niestety, mam wrażenie, że mam je częściej niż przed ciążą , dziś jakoś udało mi się przetrwać niedzielę. Nie zdołałam zrobić nic poza ugotowaniem (z trudem) obiadu. Przez tą wstrętną dolegliwość umykają mi dni, bo jestem wtedy kompletnie niezdatna do życia
Stary 2009-02-09, 00:06   #4947
katarzynka00
Zakorzenienie

jutro pewnie dobijemy 5000 posta, i założymy nowy wątek.
Dobranoc
Nikogo nie ma
Stary 2009-02-09, 08:14   #4948
Miramej
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki

No w końcu i u mnie słońce postanowiło się pokazać , od razu człowiek humor ma lepszy

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Nie martw się, nie ty jedna , ja zakupy chyba będę robić pod koniec kwietnia, ewentualne drobnostki w marcu. Najbardziej chyba będę stresowała się przy zakupie wózka, a reszta to już jakoś z górki... mam nadzieję

A propos zaparć, to bardzo dobre są również suszone śliwki, które uwielbiam, ale nie mogę za bardzo jeść, bo zaparć nie mam, a doprowadzają mnie do biegunek

---------
Myślałam, ze mój odwieczny problem- migrena- zniknie w ciąży. Niestety, mam wrażenie, że mam je częściej niż przed ciążą , dziś jakoś udało mi się przetrwać niedzielę. Nie zdołałam zrobić nic poza ugotowaniem (z trudem) obiadu. Przez tą wstrętną dolegliwość umykają mi dni, bo jestem wtedy kompletnie niezdatna do życia
Zgłasza się kolejna, która jeszcze nic nie kupiła . Zacznę dopiero w maju .

Na mnie suszone śliwki nie działają , ale na szczęście zaparcia, jak do tej pory, męczyły mnie kilka razy.

Mariola, bardzo Ci współczuję tych bóli głowy .

Śpicie?

H. MacLeod

.
Stary 2009-02-09, 08:35   #4949
Ania0104
Zakorzenienie

nie śpicie

dzień dobry

Ale mam zaległości!!!!! ... w sobote wrócilismy o 1,30 do domu ... a w niedzielę bylismy na wycieczce - taka była piękna pogoda, ze szkoda było siedziec w domu ... potem wizyta u teściów i jak wróciłam o 20 to padłam jak zabita

No i wczoraj pogoda prawie wiosenna, a dzisiaj znów śnieg sypie

TŻ znów w delegacji ... a ja ... sama

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 08:42   #4950
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

Cytat:
Cytat:
fotki dziewczyny fotki... chwalic sie tu prosze

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
emmaljunga tak jak mutsy to swietne wozki... moje dwa typy tyyylko potwornie drogie

ten typ co wybralas naprawde leciutki tylko mnie odstraszaja te male kolka... nie lubie takich

Cytat:
Cześć dziewczynki
No w końcu i u mnie słońce postanowiło się pokazać , od razu człowiek humor ma lepszy
u mnie od wczoraj znowu zima
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości