Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 ! - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-09, 08:51   #4951
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
nie śpicie

dzień dobry

Ale mam zaległości!!!!! ... w sobote wrócilismy o 1,30 do domu ... a w niedzielę bylismy na wycieczce - taka była piękna pogoda, ze szkoda było siedziec w domu ... potem wizyta u teściów i jak wróciłam o 20 to padłam jak zabita

No i wczoraj pogoda prawie wiosenna, a dzisiaj znów śnieg sypie

TŻ znów w delegacji ... a ja ... sama
A przysłowie mówi, że to kwiecień-plecień itd.
Gdzie tam sama? Z dzidziem i z nami

Cytat:
Napisane przez Agata R Pokaż wiadomość
ten typ co wybralas naprawde leciutki tylko mnie odstraszaja te male kolka... nie lubie takich

u mnie od wczoraj znowu zima
No mnie też małe kółka, zwłaszcza w wersji głębokiej, nie przekonują

Współczuję zimy, ale u mnie to pewnie jeden dzień słoneczny będzie, tutaj po prostu chmury mają swoje ulubione miejsce

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 09:23   #4952
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hej dziewczynki

ale napisalyscie...nawet nie nadrabiam bo nie mam sily
ja wczoraj spedzilam mily dzionek bo pojechalismy z TZ do mojej kuzynki i jej meza - ona ma synka o rok mlodszego od mojego i chlopaki mieli frajde i caly dzien sie ladnie bawili a my sie odprezylismy przy herbatce i ciescie
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 09:35   #4953
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Oj długi będzie długi ten tydzień...kilka nas czeka na następny poniedziałek więc razem jakoś wytrzymamy
ja mam wizyte w piątek.......juz nie moge sie doczekac!!!
dziewczyny a za tydzien tlusty czawartek - oj bedziemy zajadac sie pączusiami!!!
my z mama zawsze robimy domowe paczki - takie najlepsze!! w zeszlym roku robilam sama (daleko od mamy w Irlandii) i tez mi wyszly, a moj rekord w jedzieniu to 15 pączkowoczywiscie nie na raz, tylko za caly dzien, zawsze sobie licze ile zjem hihi..........tak mi zostalo bo kiedys z bratem robilismy zawody kto zje wiecej...

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 09:42   #4954
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Widzę że temat ZAPARĆ jest na czasie niestety mnie tez to dotknęło i nic nie pomaga i żołądek boli:/ A tak wogule to tak mi dziś brzucholek wywalilo że jestem w szoku Nawet TŻ zauważył że się pokaznie zaokrąglił
no moj tez zauważyl ze brzuch rosnie, i zacyzna powoli mi juz on przeszkadzac !!!
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
truheart bardzo ładny ten wózek, muszę mu się przyjrzeć z bliska

Nie martw się, nie ty jedna , ja zakupy chyba będę robić pod koniec kwietnia, ewentualne drobnostki w marcu. Najbardziej chyba będę stresowała się przy zakupie wózka, a reszta to już jakoś z górki... mam nadzieję

A propos zaparć, to bardzo dobre są również suszone śliwki, które uwielbiam, ale nie mogę za bardzo jeść, bo zaparć nie mam, a doprowadzają mnie do biegunek

---------
Myślałam, ze mój odwieczny problem- migrena- zniknie w ciąży. Niestety, mam wrażenie, że mam je częściej niż przed ciążą , dziś jakoś udało mi się przetrwać niedzielę. Nie zdołałam zrobić nic poza ugotowaniem (z trudem) obiadu. Przez tą wstrętną dolegliwość umykają mi dni, bo jestem wtedy kompletnie niezdatna do życia
ojej wim jak migreny moga byc dokuclziwe moja przyjaciółka je ma i potrafi chodzic po ścianach i najmocniejsze leki nie skutkuja
Cytat:
Napisane przez Agata R Pokaż wiadomość
fotki dziewczyny fotki... chwalic sie tu prosze

emmaljunga tak jak mutsy to swietne wozki... moje dwa typy tyyylko potwornie drogie

ten typ co wybralas naprawde leciutki tylko mnie odstraszaja te male kolka... nie lubie takich

u mnie od wczoraj znowu zima
no własnie fotki ;p ja juz raz wklejalam jakos nikt inny nie chce ;p WSTYDZITA SIE?
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
dziewczyny a za tydzien tlusty czawartek - oj bedziemy zajadac sie pączusiami!!!
my z mama zawsze robimy domowe paczki - takie najlepsze!! w zeszlym roku robilam sama (daleko od mamy w Irlandii) i tez mi wyszly, a moj rekord w jedzieniu to 15 pączkowoczywiscie nie na raz, tylko za caly dzien, zawsze sobie licze ile zjem hihi..........tak mi zostalo bo kiedys z bratem robilismy zawody kto zje wiecej...
bedziemy trzymac kciuki za piątek ojej to juz za tydzien w czwartek jest tłusty ? jak ten czas leci !!! ale bede sie opychac !

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 09:48   #4955
mirika
Rozeznanie

cześć dziewczyny
z mojego nadrabiania zaległości na forum nic nie wyszło ...może za ładna pogoda była w weekend tzn. w sobotę, ale obiecuję się poprawić bo bardzo chciałabym was bliżej poznać

ja jutro idę na badanie AFP. też je robiłyście w 16 tc? Ginekolog u mnie w przychodni zleca je standardowo każdej kobiecie ...nawet jak nie ma podstaw . trochę mam pietra ...ale pójdę.

mirika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 09:50   #4956
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ja nie bede jesc paczkow bo nie lubie
Stary 2009-02-09, 09:56   #4957
mirika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
ja nie bede jesc paczkow bo nie lubie
za mną chodzą faworki, ale nie mam zbytnio ochoty na słodycze, więc pewnie zjem kilka i tak to się skończy.
naprawdę, w ciąży straciłam apetyt na wszystko co słodkie, teraz to już się powoli zmienia, ale na początku ciąży nawet nie mogłam patrzeć na ciasta i inne batoniki ...w święta nie zjadłam nawet jednego kawałka ciasta , w co sama czasami nie mogę uwierzyć

Stary 2009-02-09, 10:00   #4958
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Piątek już niedługo
Ja też czekam na tłusty czwartek, bo teraz staram się unikać słodyczy, a tak to będę miała wymówkę

Cytat:
Napisane przez mirika Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
z mojego nadrabiania zaległości na forum nic nie wyszło ...może za ładna pogoda była w weekend tzn. w sobotę, ale obiecuję się poprawić bo bardzo chciałabym was bliżej poznać

ja jutro idę na badanie AFP. też je robiłyście w 16 tc? Ginekolog u mnie w przychodni zleca je standardowo każdej kobiecie ...nawet jak nie ma podstaw . trochę mam pietra ...ale pójdę.
A co to za badanie?

H. MacLeod

.
Stary 2009-02-09, 10:05   #4959
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Piątek już niedługo
Ja też czekam na tłusty czwartek, bo teraz staram się unikać słodyczy, a tak to będę miała wymówkę

A co to za badanie?
ja znalazlam cos takiego :

Test na poziom alfa-fetoproteiny (AFP) we krwi:

Jest to test wykrywający przepuklinę rdzeniową i inne wady rdzenia kręgowego i mózgu. Jeśli dziecko obarczone jest wadą układu nerwowego, poziom AFP w krwi matki będzie zazwyczaj wyższy od przeciętnej. To badanie przeprowadza się dla wykrycia kobiet o zwiększonym ryzyku. W przypadku stwierdzenia podwyższonego AFP we krwi badanie powtarza się lub kobieta zostaje skierowana na badania USG.

Test potrójny poziomów hCH, AFP i estriolu:

Pozwala wykryć 6 na 10 przypadków zespołu Dawna, ale jego niezawodność spada wraz z wiekiem kobiety. Polega na pobraniu krwi, która jest następnie poddawana analizie biochemicznej. Czas oczekiwania na wynik to kilka dni.

Kiedy lekarz lub położna omawiają z pacjentką ewentualne wykonanie badań poziomu hCG i AFP, powinni jasno powiedzieć, że nieprawidłowy wynik niekoniecznie świadczy o chorobie dziecka. W przeciwnym razie kobieta będzie się zupełnie niepotrzebnie martwić wiadomością, że konieczne jest dalsze przedyskutowanie sprawy. Większość szpitali prosi pacjentki o ponowne przybycie, gdy stwierdzone w badaniu ryzyko zespołu Dawna lub przepukliny rdzeniowej jest większe niż 1 do 200. Jedynie u niektórych z ponownie wzywanych na dalsze badania kobiet wykrywa się rzeczywiście poważne zaburzenia

ŻRÓDEŁKO : http://www.biomedical.pl/ciaza/badan...atalne-23.html

ale nie psize ze trzeba je wykonywac w 16 tc -jestem ciekawa ile kosztuje to badanie

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres

Edytowane przez Gizmiatko
Czas edycji: 2009-02-09 o 10:06
Stary 2009-02-09, 10:06   #4960
Ania0104
Zakorzenienie

normalnie jestem wsciekła ... zacytowałam chyba 6 Waszych wypowiedzi, odpowiedziałam i mi net padł!!! wrrrrrrrrr

pamietam tylko, że pisałam o wózku ... że mam mętlik w głowie po wizycie u M.

ona twierdzi, ze najlepiej jest zainwestować w spacerówkę, bo najdłuzej się nią jeździ ... Oni swojej używaja już 9 lat /2 dzieci/ i dalej jest ok!
Fotelik samochododwy mozna kupic po okazyjnej cenie - używany /bo to i tak na kilka miesięcy/ a potem trzeba nowy ... a o gondoli nic nie wspomniała
Czy dzidzie można wozić od razu w spacerówce, na płasko oczywiscie???
Cytat:
to już za tydzień??? juz sie cieszę! pewnie odwiedze babcie i będziemy smażyć ... w pracy szef tez zawsze kupuje duuuzo pączków ... teraz nie będe miała wymówki że się odchudzam

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 10:07   #4961
mirika
Rozeznanie

Cytat:
A co to za badanie?
badanie to wyklucza występowanie wad rozwojowych, a więc jedno z tych bardziej stresujących.

Stary 2009-02-09, 10:12   #4962
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
za mną chodzą faworki, ale nie mam zbytnio ochoty na słodycze, więc pewnie zjem kilka i tak to się skończy.
naprawdę, w ciąży straciłam apetyt na wszystko co słodkie, teraz to już się powoli zmienia, ale na początku ciąży nawet nie mogłam patrzeć na ciasta i inne batoniki ...w święta nie zjadłam nawet jednego kawałka ciasta , w co sama czasami nie mogę uwierzyć
ja robilam faworki z 2 tygodnie temu i mialam na nie taka ochote, a potem zjadlam kilka....ale w koncu jak karnawal to faworki musza byc !

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-02-09, 10:14   #4963
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:

normalnie jestem wsciekła ... zacytowałam chyba 6 Waszych wypowiedzi, odpowiedziałam i mi net padł!!! wrrrrrrrrr

ona twierdzi, ze najlepiej jest zainwestować w spacerówkę, bo najdłuzej się nią jeździ ... Oni swojej używaja już 9 lat /2 dzieci/ i dalej jest ok!
Fotelik samochododwy mozna kupic po okazyjnej cenie - używany /bo to i tak na kilka miesięcy/ a potem trzeba nowy ... a o gondoli nic nie wspomniała

to już za tydzień??? juz sie cieszę! pewnie odwiedze babcie i będziemy smażyć ... w pracy szef tez zawsze kupuje duuuzo pączków ... teraz nie będe miała wymówki że się odchudzam
hmm no ja wozek kupuje uzywany bo nowy sie nie opłaca w sensie taki z gondola bo i tak pare miesiecy bedzie w nim siedzialo dziecko pozniej pojdzie dalej do sprzedazy i kupuje zwykla lekka parasolke , ze mieszkam na 3 pietrze nie zamierzam wnosic ciezkiego wozka, a na dole na klatce nie mam gdzie zostawic bo tu gdzie mieszkam klatki sa bardzo małe i jak ktos rower postwi to juz nie idzie wejsc do klatki
fotelik samochodowy tez kupuje uzywany z 5 stopniowymi pasami czy jak sie to tam mowi i kosztuje u nas niecałe 100 złotych i tez wiadomo ze dziecko pare miesiecy i bedzie trzeba nowe cos kupic wiec nie widze sensu w kupywanie nowego. Wiaodmo ze łozeczko materac to nowe a nie uzywane

Edit -na razi zmykam koelznaka ma do mnie wpasc a ja taka rozemłana jestem musze sie uprozadkowac trochu do poźniej

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres

Edytowane przez Gizmiatko
Czas edycji: 2009-02-09 o 10:15
Stary 2009-02-09, 10:14   #4964
mirika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość

Jest to test wykrywający przepuklinę rdzeniową i inne wady rdzenia kręgowego i mózgu. Jeśli dziecko obarczone jest wadą układu nerwowego, poziom AFP w krwi matki będzie zazwyczaj wyższy od przeciętnej. To badanie przeprowadza się dla wykrycia kobiet o zwiększonym ryzyku. W przypadku stwierdzenia podwyższonego AFP we krwi badanie powtarza się lub kobieta zostaje skierowana na badania USG.

Pozwala wykryć 6 na 10 przypadków zespołu Dawna, ale jego niezawodność spada wraz z wiekiem kobiety. Polega na pobraniu krwi, która jest następnie poddawana analizie biochemicznej. Czas oczekiwania na wynik to kilka dni.

Kiedy lekarz lub położna omawiają z pacjentką ewentualne wykonanie badań poziomu hCG i AFP, powinni jasno powiedzieć, że nieprawidłowy wynik niekoniecznie świadczy o chorobie dziecka. W przeciwnym razie kobieta będzie się zupełnie niepotrzebnie martwić wiadomością, że konieczne jest dalsze przedyskutowanie sprawy. Większość szpitali prosi pacjentki o ponowne przybycie, gdy stwierdzone w badaniu ryzyko zespołu Dawna lub przepukliny rdzeniowej jest większe niż 1 do 200. Jedynie u niektórych z ponownie wzywanych na dalsze badania kobiet wykrywa się rzeczywiście poważne zaburzenia

ale nie psize ze trzeba je wykonywac w 16 tc -jestem ciekawa ile kosztuje to badanie
no właśnie wiem, że to badanie przeprowadza się jeżeli są podstawy po USG w 13 tc lub jeżeli kobieta jest po 35 roku życia lub jeżeli może być obciążenie genetyczne. Ta ginekolog ma poprostu taki zwyczaj kierowania na to badanie, moja siostra też je robiła.

ja mam skierowanie wiec robie je za darmo

Stary 2009-02-09, 10:20   #4965
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
ja robilam faworki z 2 tygodnie temu i mialam na nie taka ochote, a potem zjadlam kilka....ale w koncu jak karnawal to faworki musza byc !
nooo muszą muszą ... moze w tym roku spróbuje je sama zrobić
Cytat:
hmm no ja wozek kupuje uzywany bo nowy sie nie opłaca w sensie taki z gondola bo i tak pare miesiecy bedzie w nim siedzialo dziecko pozniej pojdzie dalej do sprzedazy i kupuje zwykla lekka parasolke , ze mieszkam na 3 pietrze nie zamierzam wnosic ciezkiego wozka, a na dole na klatce nie mam gdzie zostawic bo tu gdzie mieszkam klatki sa bardzo małe i jak ktos rower postwi to juz nie idzie wejsc do klatki
fotelik samochodowy tez kupuje uzywany z 5 stopniowymi pasami czy jak sie to tam mowi i kosztuje u nas niecałe 100 złotych i tez wiadomo ze dziecko pare miesiecy i bedzie trzeba nowe cos kupic wiec nie widze sensu w kupywanie nowego. Wiaodmo ze łozeczko materac to nowe a nie uzywane

Edit -na razi zmykam koelznaka ma do mnie wpasc a ja taka rozemłana jestem musze sie uprozadkowac trochu do poźniej
ja cały czas sie upierałam nad tym wielofunkcyjnym, ale teraz już nie wiem ... muszę pomyśleć ... mój TZ już nie chce wielofunkcyjnego
M. go przekonała ...
aaa i dostał wykład o szkole rodzenia
Teraz juz wiem na 100% ze ze mną pójdzie

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Edytowane przez Ania0104
Czas edycji: 2009-02-09 o 10:27
Stary 2009-02-09, 10:23   #4966
mirika
Rozeznanie

właśnie ja też muszę poszukać jakiejś szkoły rodzenia
widzę, że już myślicie o wózkach, łóżeczkach ...ja jeszcze nie mam w tej kwestii żadnych przemyśleń

Stary 2009-02-09, 10:25   #4967
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

a po co robic w ogole takie badanie?
jesli wyjdzie pozytywne to co zmieni? przeciez dziecka juz sie nie usunie

ehh musze jechac do mieszkania pokazac im jak tapete maja polozyc
Stary 2009-02-09, 10:36   #4968
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie ja też muszę poszukać jakiejś szkoły rodzenia
widzę, że już myślicie o wózkach, łóżeczkach ...ja jeszcze nie mam w tej kwestii żadnych przemyśleń
ja narazie zbieram informalcje i ogladam w necie
ale mój TŻ w sobote chciał jechać po łózeczko i przemeblowanie robić tak sie napalił! wariat!
Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
a po co robic w ogole takie badanie?
jesli wyjdzie pozytywne to co zmieni? przeciez dziecka juz sie nie usunie

ehh musze jechac do mieszkania pokazac im jak tapete maja polozyc
no trzeba wszystko kontrolować!

chciałam sie zapytać gdzie jest anusia_82 i Syla ???? Dawno ich nie było

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-02-09, 10:40   #4969
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki .
tru robiła test potrójny, chyba kosztował ok. 400 zł.

Cytat:

Wizaż coś szwankuje ostatnio .
Nie wiem, czy można w spacerówce od razu wozić, nawet rozkładanej na płasko .
Fotelik można kupić używany, ale pod warunkiem, że nie brał udziału w wypadku - czytałam na jakiejś stronie, gdzie radził ekspert.
Ja gondolę będę miała na pewno .

Cytat:
no właśnie wiem, że to badanie przeprowadza się jeżeli są podstawy po USG w 13 tc lub jeżeli kobieta jest po 35 roku życia lub jeżeli może być obciążenie genetyczne. Ta ginekolog ma poprostu taki zwyczaj kierowania na to badanie, moja siostra też je robiła.

ja mam skierowanie wiec robie je za darmo
A jak wyszły badania na USG genetycznym, tzn. przezierność karkowa, kości nosowe?

Cytat:
ja cały czas sie upierałam nad tym wielofunkcyjnym, ale teraz już nie wiem ... muszę pomyśleć ... mój TZ już nie chce wielofunkcyjnego
M. go przekonała ...
aaa i dostał wykład o szkole rodzenia
Teraz juz wiem na 100% ze ze mną pójdzie
A jakie opcje rozpatruje Twój TŻ (chodzi o wózek)?

Edit: Też myślałam o dziewczynach. Do Anusi chyba przyjechał TŻ, ale o Sylę to się martwię .

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2009-02-09 o 10:41 Powód: Dopisek
Stary 2009-02-09, 10:46   #4970
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Dzięki .

Fotelik można kupić używany, ale pod warunkiem, że nie brał udziału w wypadku - czytałam na jakiejś stronie, gdzie radził ekspert.

A jak wyszły badania na USG genetycznym, tzn. przezierność karkowa, kości nosowe?

Edit: Też myślałam o dziewczynach. Do Anusi chyba przyjechał TŻ, ale o Sylę to się martwię .
wiem ze mnie nie pytalas ale sie udziele ;p poki kolezanki jeszcze niet
my chcielismy wielofunkcyjny zeby pozniej z niego zorbic spacerówke, ale te wozki sa ciezkie a jelsi sa lekkie to sa kurew**e drogie a jakos 10000 czy 20000 nie usmiecha nm sie wydac na wozidło kotre i tak zmienimy po 9 miesiacach na sapcerówke. Wiec chcemy kupic zwykly taki z gondolka paozniej zmaienimy na spacerowy na zwykła parasolke !

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2009-02-09, 10:48   #4971
mirika
Rozeznanie

Cytat:
to USG wyszło mi dobrze, przezierność prawidłowa, kostkę nosową widziałam na własne oczy, a więc pocieszam sie, że ta alfa fetoproteina wyjdzie mi w normie ...tylko badanie samo w sobie jest trochę stresujące

Stary 2009-02-09, 10:54   #4972
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

jesli chodzi o wozki to narazie ogladalam tylko na allegro i mam juz swoje typy :

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=540199041

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=540601092

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=550471752 - ten mi sie najbardziej podoba

ale i tak jak przyjdzie do zakupu to najpierw pojde do sklepu obejrzec, a jak nic nie bedzie to kupie z allegro

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-02-09, 11:13   #4973
musicman
Zadomowienie

witam wszystkie mamusie

co do wózka to ja jeszcze nie mam pojęcia, nie wyobrażam sobie wybierać tylko na pd zdjęc w necie - muszę pomacać czy mi odpowiada

A tak poza tym, jestem strasznie chora - grypa plus jakies bakterie, dwa dni to tak zdychałam że nawet sieci nie odpaliłam, jem antybiotyk, kicham, kaszlę i martwię się o dzidzię czy wszystko z nią ok.

A co do kopania - moja już porządnie kopie i wierci się wieczorem. Na początku nie wiedziałam czy to co czuję to właśnie ruchy dziecka, ale teraz już wiem bo powtarza się ciągle to samo uczucie, a wczoraj to dostałam chyba nogą lub głową 3 razy - takie puk, puk, pukk. Protestuje mi z powodu kaszlu. Fajny ten dzidziol
musicman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 11:15   #4974
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
wiem ze mnie nie pytalas ale sie udziele ;p poki kolezanki jeszcze niet
my chcielismy wielofunkcyjny zeby pozniej z niego zorbic spacerówke, ale te wozki sa ciezkie a jelsi sa lekkie to sa kurew**e drogie a jakos 10000 czy 20000 nie usmiecha nm sie wydac na wozidło kotre i tak zmienimy po 9 miesiacach na sapcerówke. Wiec chcemy kupic zwykly taki z gondolka paozniej zmaienimy na spacerowy na zwykła parasolke !
Ale wśród wózków tylko i jedynie głębokich nie ma wielkiego wyboru i kosztują niewiele mniej niż tanie dwufunkcyjne. Jaki Wy będziecie mieli?
Mnie się podobają wózki z dużymi pompowanymi kołami i na początek taki kupimy (na parterze jest wózkarnia, więc wnosić nie będę).
Chyba 1000 i 2000 zł?

Cytat:
to USG wyszło mi dobrze, przezierność prawidłowa, kostkę nosową widziałam na własne oczy, a więc pocieszam sie, że ta alfa fetoproteina wyjdzie mi w normie ...tylko badanie samo w sobie jest trochę stresujące
Pewnie nie badanie, tylko czekanie na wynik. A kiedy będziesz robiła to badanie?

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2009-02-09 o 11:19
Stary 2009-02-09, 11:16   #4975
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

a ja gdzies czytalam ze jak mamusia kaszle to dzidzius ma niezla kazruzele w brzuszku.....

ty sie kuruj, zebys antybiotykow nie musiala brac

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-02-09, 11:19   #4976
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
witam wszystkie mamusie

co do wózka to ja jeszcze nie mam pojęcia, nie wyobrażam sobie wybierać tylko na pd zdjęc w necie - muszę pomacać czy mi odpowiada

A tak poza tym, jestem strasznie chora
Właśnie, też się przekonałam żeby móc pomacać i sprawdzić jak się prowadzi wózek, obejrzeć na żywo jak jest wykończony, jak ewetualnie z praniem wygląda pokrowców, dotknąc z jakiego materiału.
W sobote przymiarki robiłam i wiem ,że sie roznia miedzy soba.
Nasz wózek będzie wykorzystany do maksimum- przynajmniej tak planuje, więc chciałabym byc zadodolona z zakupu.

Zdrowka życzę.
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 11:20   #4977
erysipelothrix
Raczkowanie

Dziewczyny Witam!!!!Tak rzadko się odzywam, że pewnie nikt mnie nie zauwaza ale to nic- boja wina!!!!Kończe w środę 18 tydzień w piątek 20 ide na wizyte połówkową...ale ten czas leci...
Przytyłam 4 kg, brzuch juz widać , od tygodnia czuję jkaby mnie ktoś od środka pstrykał palcami)00
Co do wózków to wybraliśmy High Trek Bobo Comfort, na stronie Bobowózki zestaw 3 plus inne dodatki...
Czuję się nadal znakomicie, apetyt mam trochę większy ale bez zachcianek
Cieszę się ze u was tez wszystko OK!Nie mogę się doczekać kolejnego USG, bo ostatnio miałam robione w 13 tygodniu to genetyczne-test wyszedł bardzo dobrze, a na niepokojące mnie wahania beta HCG oraz PAPP_A lekarz nawet nie spojrzał, tylko powiedział że tych wyników nie interpretuje się samodzielnie. A ja się dwa tygodnie martwiłam, no coż moja wina było tam napisane zeby samemu nie interpretować wyników!
erysipelothrix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 11:25   #4978
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki .

jak pokazalam mu leviroo to od razu chciał kupować ... ale teraz zastanawia sie właśnie nad kupnem osobno fotelika ...
ja pomyśle nad dwufunkcyjnym

musicman kuruj sie kochana!!! To wstrętne grypsko wszędzie szaleje!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-02-09, 11:30   #4979
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
witam wszystkie mamusie

A tak poza tym, jestem strasznie chora - grypa plus jakies bakterie, dwa dni to tak zdychałam że nawet sieci nie odpaliłam, jem antybiotyk, kicham, kaszlę i martwię się o dzidzię czy wszystko z nią ok.

A co do kopania - moja już porządnie kopie i wierci się wieczorem. Na początku nie wiedziałam czy to co czuję to właśnie ruchy dziecka, ale teraz już wiem bo powtarza się ciągle to samo uczucie, a wczoraj to dostałam chyba nogą lub głową 3 razy - takie puk, puk, pukk. Protestuje mi z powodu kaszlu. Fajny ten dzidziol
musicman, żadna z nas chyba nie będzie wybierała tylko na podstawie zdjęć w internecie , ja próbuję się wstępnie zorientować, co w ogóle wózek może mieć . Potem fru do sklepu, wspomniany tu sklep Bobowózki jest w Rumii, mam blisko, więc pewnie będzie spory wybór .

Kuruj się bidulko , z dzidzią na pewno jest dobrze, a kopie "porządnie" żeby Cię pocieszyć .

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Właśnie, też się przekonałam żeby móc pomacać i sprawdzić jak się prowadzi wózek, obejrzeć na żywo jak jest wykończony, jak ewetualnie z praniem wygląda pokrowców, dotknąc z jakiego materiału.
W sobote przymiarki robiłam i wiem ,że sie roznia miedzy soba.
Nasz wózek będzie wykorzystany do maksimum- przynajmniej tak planuje, więc chciałabym byc zadodolona z zakupu.

Zdrowka życzę.
katarzynka, nie wiem czy doczytałaś wcześniej co do wózka, że może nie chodzi a ALEXA, tylko a AXELA z Baby Smile (jakoś powiązany z Polakiem).

Cytat:
Napisane przez erysipelothrix Pokaż wiadomość
Dziewczyny Witam!!!!Tak rzadko się odzywam, że pewnie nikt mnie nie zauwaza ale to nic- boja wina!!!!Kończe w środę 18 tydzień w piątek 20 ide na wizyte połówkową...ale ten czas leci...
Przytyłam 4 kg, brzuch juz widać , od tygodnia czuję jkaby mnie ktoś od środka pstrykał palcami)00
Co do wózków to wybraliśmy High Trek Bobo Comfort, na stronie Bobowózki zestaw 3 plus inne dodatki...
Czuję się nadal znakomicie, apetyt mam trochę większy ale bez zachcianek
Cieszę się ze u was tez wszystko OK!Nie mogę się doczekać kolejnego USG, bo ostatnio miałam robione w 13 tygodniu to genetyczne-test wyszedł bardzo dobrze, a na niepokojące mnie wahania beta HCG oraz PAPP_A lekarz nawet nie spojrzał, tylko powiedział że tych wyników nie interpretuje się samodzielnie. A ja się dwa tygodnie martwiłam, no coż moja wina było tam napisane zeby samemu nie interpretować wyników!
Cześć erysipelothrix
Cieszymy się, że dobrze się czujesz . Rzeczywiście czas leci szybko, niedawno robiłyśmy testy, a tu już tyle tygodni minęło .
Ja nie robiłam nic dodatkowo po USG genetycznym i chyba dla mnie dobrze, bo mam już swoje lata i pewnie wyszłoby coś nie tak (bo podobno wiarygodność testu maleje wraz ze wzrostem wieku kobiety) i bym tylko się zamartwiała.

H. MacLeod

.
Stary 2009-02-09, 11:40   #4980
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE LIPCOWE

FASOLOWE TYCZKI
37 sztuk mamy

Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) ------- t.p. 01.07.09 - Zuzia
megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) -------- t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) ------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon/Michał
edyta1421 (Edyta, 28l, Kanada) ------------ t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
eleeri (Aśka, 31l, małopolska) --------------- t.p. 01.07.09 - Mateusz
p4w (Ola, 26l, Szczecin) ----------------------- t.p. 02.07.09 - Tomek/Michaś
Cassandra23 (Beata, 25l, lubelskie) ------ t.p. 03.07.09 - ??? lub Bartosz
agadom1 (Agnieszka, 31l, wielkop.) -------- t.p. 03.07.09 - ???
ainka11111 (???, ?? l, ...) ------------------- t.p. 03.07.09 - ??? lub ???
annamaria80 (Ania, 29l, Anglia) ----------- t.p. 06.07.09 - ??? lub ???
musicman (Małgosia, ??l, łódzkie) ---------- t.p. 08.07.09 - Bianka lub Beniamin
skierka (Teresa, 27l, podlaskie) ------------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
beatka030500 (Beatka, ?? l, ...) ----------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
bocianke82 (Ania, 27l, śląskie) ------------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
claudietta (Kamila, 23l, Włochy) ------------ t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
Truheart (Ola, 27l, Łódź) --------------------- t.p. 13.07.09 - Adaś
jusali (Alicja, 20l, warm.-mazurskie) --------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ???
AsssiiA (Asia, 21 l, Niemcy) ------------------- t.p. 14.07.09 - Julia lub Jakub
erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) ---------- t.p. 15.07.09 - ??? lub ???
paulina860130 (Paulina, 22l, slaskie) ---- t.p. 17.07.09 - ??? lub ???
Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) --------------- t.p. 18.07.09 - Marcel
Ania0104 (Ania, 25l, podkarpacie) ---------- t.p. 19.07.09 - Emilia lub ???
Finka09 (???, ?? l, ...) ------------------------ t.p. 20.07.09 - ??? lub ???
dotkadotka (Dorotka, 32l, Wrocław) -------- t.p. 21.07.09 - ??? lub ???
kasiuuulka (Kasia, 23l, Warszawa) --------- t.p. 22.07.09 - Wiktoria lub Andrzej
katarzynka00(Kasia, ?? l, ...) -------------- t.p. 24.07.09 - Laura lub Emil
agga19851985 (Agnieszka, 24l, ...) ------ t.p. 24.07.09 - ??? lub ???
majka versace (Beata, 30l, Manchester) -- t.p. 25.07.09 - ??? lub ???
mariolasl (Mariola, 34l, UK) ----------------- t.p. 26.07.09 - Alexandra lub Antonio
Monika.P21 (Monika, ?? l, ...) -------------- t.p. 26.07.09 - ??? lub ???
Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ------------- t.p. 27.07.09 - Zosia lub Natan
Wojtusia (???, ?? l, ...) ---------------------- t.p. 27.07.09 - ??? lub ???
evamoni (Ewa, 35l, Niemcy) ----------------- t.p. 28.07.09 - Emilia lub Julius
Martacin (Marta, ?? l, ...) -------------------- t.p. 29.07.09 - ??? lub ???

kinusia86 (???, ?? l, ...) ---------------- t.p. .07.09 - ??? lub ???
magi 77 (Marta, 31 l, mazowieckie) ---- t.p. .07.09 - ??? lub ???
BASIA3333 (Basia, ?? l, ...) ------------ t.p. .07.09 - ??? lub ???

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości