|
|
#4951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
Cytat:
![]() Gdzie tam sama? Z dzidziem i z nami ![]() Cytat:
![]() Współczuję zimy, ale u mnie to pewnie jeden dzień słoneczny będzie, tutaj po prostu chmury mają swoje ulubione miejsce
|
|
|
#4952 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej dziewczynki
![]() ale napisalyscie...nawet nie nadrabiam bo nie mam sily ja wczoraj spedzilam mily dzionek bo pojechalismy z TZ do mojej kuzynki i jej meza - ona ma synka o rok mlodszego od mojego i chlopaki mieli frajde i caly dzien sie ladnie bawili a my sie odprezylismy przy herbatce i ciescie
|
|
#4953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny a za tydzien tlusty czawartek - oj bedziemy zajadac sie pączusiami!!! my z mama zawsze robimy domowe paczki - takie najlepsze!! w zeszlym roku robilam sama (daleko od mamy w Irlandii) i tez mi wyszly, a moj rekord w jedzieniu to 15 pączkow oczywiscie nie na raz, tylko za caly dzien, zawsze sobie licze ile zjem hihi..........tak mi zostalo bo kiedys z bratem robilismy zawody kto zje wiecej...
|
|
#4954 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ojej to juz za tydzien w czwartek jest tłusty ? jak ten czas leci !!! ale bede sie opychac !
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||||
|
|
|
#4955 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny
![]() z mojego nadrabiania zaległości na forum nic nie wyszło ...może za ładna pogoda była w weekend tzn. w sobotę, ale obiecuję się poprawić bo bardzo chciałabym was bliżej poznać ja jutro idę na badanie AFP. też je robiłyście w 16 tc? Ginekolog u mnie w przychodni zleca je standardowo każdej kobiecie ...nawet jak nie ma podstaw . trochę mam pietra ...ale pójdę.
|
#4956 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja nie bede jesc paczkow bo nie lubie
|
|
#4957 |
|
Rozeznanie
|
za mną chodzą faworki, ale nie mam zbytnio ochoty na słodycze, więc pewnie zjem kilka i tak to się skończy.
naprawdę, w ciąży straciłam apetyt na wszystko co słodkie, teraz to już się powoli zmienia, ale na początku ciąży nawet nie mogłam patrzeć na ciasta i inne batoniki , w co sama czasami nie mogę uwierzyć
|
#4958 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też czekam na tłusty czwartek, bo teraz staram się unikać słodyczy, a tak to będę miała wymówkę ![]() Cytat:
|
|
|
#4959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Test na poziom alfa-fetoproteiny (AFP) we krwi: Jest to test wykrywający przepuklinę rdzeniową i inne wady rdzenia kręgowego i mózgu. Jeśli dziecko obarczone jest wadą układu nerwowego, poziom AFP w krwi matki będzie zazwyczaj wyższy od przeciętnej. To badanie przeprowadza się dla wykrycia kobiet o zwiększonym ryzyku. W przypadku stwierdzenia podwyższonego AFP we krwi badanie powtarza się lub kobieta zostaje skierowana na badania USG. Test potrójny poziomów hCH, AFP i estriolu: Pozwala wykryć 6 na 10 przypadków zespołu Dawna, ale jego niezawodność spada wraz z wiekiem kobiety. Polega na pobraniu krwi, która jest następnie poddawana analizie biochemicznej. Czas oczekiwania na wynik to kilka dni. Kiedy lekarz lub położna omawiają z pacjentką ewentualne wykonanie badań poziomu hCG i AFP, powinni jasno powiedzieć, że nieprawidłowy wynik niekoniecznie świadczy o chorobie dziecka. W przeciwnym razie kobieta będzie się zupełnie niepotrzebnie martwić wiadomością, że konieczne jest dalsze przedyskutowanie sprawy. Większość szpitali prosi pacjentki o ponowne przybycie, gdy stwierdzone w badaniu ryzyko zespołu Dawna lub przepukliny rdzeniowej jest większe niż 1 do 200. Jedynie u niektórych z ponownie wzywanych na dalsze badania kobiet wykrywa się rzeczywiście poważne zaburzenia ŻRÓDEŁKO : http://www.biomedical.pl/ciaza/badan...atalne-23.html ale nie psize ze trzeba je wykonywac w 16 tc -jestem ciekawa ile kosztuje to badanie
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres Edytowane przez Gizmiatko Czas edycji: 2009-02-09 o 10:06 |
|
|
|
|
#4960 | |
|
Zakorzenienie
|
normalnie jestem wsciekła ... zacytowałam chyba 6 Waszych wypowiedzi, odpowiedziałam i mi net padł!!! wrrrrrrrrr pamietam tylko, że pisałam o wózku ... że mam mętlik w głowie po wizycie u M. ona twierdzi, ze najlepiej jest zainwestować w spacerówkę, bo najdłuzej się nią jeździ ... Oni swojej używaja już 9 lat /2 dzieci/ i dalej jest ok! Fotelik samochododwy mozna kupic po okazyjnej cenie - używany /bo to i tak na kilka miesięcy/ a potem trzeba nowy ... a o gondoli nic nie wspomniała ![]() Czy dzidzie można wozić od razu w spacerówce, na płasko oczywiscie??? ![]() Cytat:
pewnie odwiedze babcie i będziemy smażyć ... w pracy szef tez zawsze kupuje duuuzo pączków ... teraz nie będe miała wymówki że się odchudzam
|
|
|
|
|
#4961 |
|
Rozeznanie
|
badanie to wyklucza występowanie wad rozwojowych, a więc jedno z tych bardziej stresujących.
|
#4962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak ktos rower postwi to juz nie idzie wejsc do klatki fotelik samochodowy tez kupuje uzywany z 5 stopniowymi pasami czy jak sie to tam mowi i kosztuje u nas niecałe 100 złotych i tez wiadomo ze dziecko pare miesiecy i bedzie trzeba nowe cos kupic wiec nie widze sensu w kupywanie nowego. Wiaodmo ze łozeczko materac to nowe a nie uzywane ![]() Edit -na razi zmykam koelznaka ma do mnie wpasc a ja taka rozemłana jestem musze sie uprozadkowac trochu do poźniej
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres Edytowane przez Gizmiatko Czas edycji: 2009-02-09 o 10:15 |
|
|
|
|
#4964 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam skierowanie wiec robie je za darmo
|
|
#4965 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... moze w tym roku spróbuje je sama zrobić ![]() Cytat:
![]() M. go przekonała ... aaa i dostał wykład o szkole rodzenia ![]() Teraz juz wiem na 100% ze ze mną pójdzie
Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2009-02-09 o 10:27 |
||
|
|
|
#4966 |
|
Rozeznanie
|
właśnie ja też muszę poszukać jakiejś szkoły rodzenia
widzę, że już myślicie o wózkach, łóżeczkach ...ja jeszcze nie mam w tej kwestii żadnych przemyśleń
|
#4967 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a po co robic w ogole takie badanie?
jesli wyjdzie pozytywne to co zmieni? przeciez dziecka juz sie nie usunie ehh musze jechac do mieszkania pokazac im jak tapete maja polozyc
|
|
#4968 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale mój TŻ w sobote chciał jechać po łózeczko i przemeblowanie robić tak sie napalił! wariat! Cytat:
chciałam sie zapytać gdzie jest anusia_82 i Syla ???? Dawno ich nie było
|
||
|
|
|
#4969 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. tru robiła test potrójny, chyba kosztował ok. 400 zł. Cytat:
.Nie wiem, czy można w spacerówce od razu wozić, nawet rozkładanej na płasko .Fotelik można kupić używany, ale pod warunkiem, że nie brał udziału w wypadku - czytałam na jakiejś stronie, gdzie radził ekspert. Ja gondolę będę miała na pewno Cytat:
Cytat:
Edit: Też myślałam o dziewczynach. Do Anusi chyba przyjechał TŻ, ale o Sylę to się martwię .
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-02-09 o 10:41 Powód: Dopisek |
||||
|
|
|
#4970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my chcielismy wielofunkcyjny zeby pozniej z niego zorbic spacerówke, ale te wozki sa ciezkie a jelsi sa lekkie to sa kurew**e drogie a jakos 10000 czy 20000 nie usmiecha nm sie wydac na wozidło kotre i tak zmienimy po 9 miesiacach na sapcerówke. Wiec chcemy kupic zwykly taki z gondolka paozniej zmaienimy na spacerowy na zwykła parasolke !
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#4971 |
|
Rozeznanie
|
to USG wyszło mi dobrze, przezierność prawidłowa, kostkę nosową widziałam na własne oczy, a więc pocieszam sie, że ta alfa fetoproteina wyjdzie mi w normie ...tylko badanie samo w sobie jest trochę stresujące
|
#4972 |
|
Zakorzenienie
|
jesli chodzi o wozki to narazie ogladalam tylko na allegro i mam juz swoje typy :
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=540199041 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=540601092 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=550471752 - ten mi sie najbardziej podoba ale i tak jak przyjdzie do zakupu to najpierw pojde do sklepu obejrzec, a jak nic nie bedzie to kupie z allegro
|
#4973 |
|
Zadomowienie
|
witam wszystkie mamusie
![]() co do wózka to ja jeszcze nie mam pojęcia, nie wyobrażam sobie wybierać tylko na pd zdjęc w necie - muszę pomacać czy mi odpowiada ![]() A tak poza tym, jestem strasznie chora - grypa plus jakies bakterie, dwa dni to tak zdychałam że nawet sieci nie odpaliłam, jem antybiotyk, kicham, kaszlę i martwię się o dzidzię czy wszystko z nią ok. A co do kopania - moja już porządnie kopie i wierci się wieczorem. Na początku nie wiedziałam czy to co czuję to właśnie ruchy dziecka, ale teraz już wiem bo powtarza się ciągle to samo uczucie, a wczoraj to dostałam chyba nogą lub głową 3 razy - takie puk, puk, pukk. Protestuje mi z powodu kaszlu. Fajny ten dzidziol |
|
|
|
#4974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie się podobają wózki z dużymi pompowanymi kołami i na początek taki kupimy (na parterze jest wózkarnia, więc wnosić nie będę). Chyba 1000 i 2000 zł? ![]() Pewnie nie badanie, tylko czekanie na wynik. A kiedy będziesz robiła to badanie?
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-02-09 o 11:19 |
|
|
|
|
#4975 |
|
Zakorzenienie
|
a ja gdzies czytalam ze jak mamusia kaszle to dzidzius ma niezla kazruzele w brzuszku.....
ty sie kuruj, zebys antybiotykow nie musiala brac
|
#4976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sobote przymiarki robiłam i wiem ,że sie roznia miedzy soba. Nasz wózek będzie wykorzystany do maksimum- przynajmniej tak planuje, więc chciałabym byc zadodolona z zakupu. Zdrowka życzę. |
|
|
|
|
#4977 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny Witam!!!!Tak rzadko się odzywam, że pewnie nikt mnie nie zauwaza ale to nic- boja wina!!!!Kończe w środę 18 tydzień w piątek 20 ide na wizyte połówkową...ale ten czas leci...
Przytyłam 4 kg, brzuch juz widać , od tygodnia czuję jkaby mnie ktoś od środka pstrykał palcami )00 Co do wózków to wybraliśmy High Trek Bobo Comfort, na stronie Bobowózki zestaw 3 plus inne dodatki... Czuję się nadal znakomicie, apetyt mam trochę większy ale bez zachcianek ![]() Cieszę się ze u was tez wszystko OK!Nie mogę się doczekać kolejnego USG, bo ostatnio miałam robione w 13 tygodniu to genetyczne-test wyszedł bardzo dobrze, a na niepokojące mnie wahania beta HCG oraz PAPP_A lekarz nawet nie spojrzał, tylko powiedział że tych wyników nie interpretuje się samodzielnie. A ja się dwa tygodnie martwiłam, no coż moja wina było tam napisane zeby samemu nie interpretować wyników! |
|
|
|
#4978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... ale teraz zastanawia sie właśnie nad kupnem osobno fotelika ... ja pomyśle nad dwufunkcyjnym musicman kuruj sie kochana!!! |
|
|
|
|
#4979 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ja próbuję się wstępnie zorientować, co w ogóle wózek może mieć . Potem fru do sklepu, wspomniany tu sklep Bobowózki jest w Rumii, mam blisko, więc pewnie będzie spory wybór .Kuruj się bidulko .Cytat:
Cytat:
![]() Cieszymy się, że dobrze się czujesz . Rzeczywiście czas leci szybko, niedawno robiłyśmy testy, a tu już tyle tygodni minęło .Ja nie robiłam nic dodatkowo po USG genetycznym i chyba dla mnie dobrze, bo mam już swoje lata i pewnie wyszłoby coś nie tak (bo podobno wiarygodność testu maleje wraz ze wzrostem wieku kobiety) i bym tylko się zamartwiała.
|
|
|
#4980 |
|
Zakorzenienie
|
37 sztuk mamy Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) ------- t.p. 01.07.09 - Zuzia megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) -------- t.p. 01.07.09 - ??? lub ??? aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) ------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon/Michał edyta1421 (Edyta, 28l, Kanada) ------------ t.p. 01.07.09 - ??? lub ??? eleeri (Aśka, 31l, małopolska) --------------- t.p. 01.07.09 - Mateusz p4w (Ola, 26l, Szczecin) ----------------------- t.p. 02.07.09 - Tomek/Michaś Cassandra23 (Beata, 25l, lubelskie) ------ t.p. 03.07.09 - ??? lub Bartosz agadom1 (Agnieszka, 31l, wielkop.) -------- t.p. 03.07.09 - ??? ainka11111 (???, ?? l, ...) ------------------- t.p. 03.07.09 - ??? lub ??? annamaria80 (Ania, 29l, Anglia) ----------- t.p. 06.07.09 - ??? lub ??? musicman (Małgosia, ??l, łódzkie) ---------- t.p. 08.07.09 - Bianka lub Beniamin skierka (Teresa, 27l, podlaskie) ------------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ??? beatka030500 (Beatka, ?? l, ...) ----------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ??? bocianke82 (Ania, 27l, śląskie) ------------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ??? claudietta (Kamila, 23l, Włochy) ------------ t.p. 09.07.09 - ??? lub ??? Truheart (Ola, 27l, Łódź) --------------------- t.p. 13.07.09 - Adaś jusali (Alicja, 20l, warm.-mazurskie) --------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ??? AsssiiA (Asia, 21 l, Niemcy) ------------------- t.p. 14.07.09 - Julia lub Jakub erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) ---------- t.p. 15.07.09 - ??? lub ??? paulina860130 (Paulina, 22l, slaskie) ---- t.p. 17.07.09 - ??? lub ??? Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) --------------- t.p. 18.07.09 - Marcel Ania0104 (Ania, 25l, podkarpacie) ---------- t.p. 19.07.09 - Emilia lub ??? Finka09 (???, ?? l, ...) ------------------------ t.p. 20.07.09 - ??? lub ??? dotkadotka (Dorotka, 32l, Wrocław) -------- t.p. 21.07.09 - ??? lub ??? kasiuuulka (Kasia, 23l, Warszawa) --------- t.p. 22.07.09 - Wiktoria lub Andrzej katarzynka00(Kasia, ?? l, ...) -------------- t.p. 24.07.09 - Laura lub Emil agga19851985 (Agnieszka, 24l, ...) ------ t.p. 24.07.09 - ??? lub ??? majka versace (Beata, 30l, Manchester) -- t.p. 25.07.09 - ??? lub ??? mariolasl (Mariola, 34l, UK) ----------------- t.p. 26.07.09 - Alexandra lub Antonio Monika.P21 (Monika, ?? l, ...) -------------- t.p. 26.07.09 - ??? lub ??? Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ------------- t.p. 27.07.09 - Zosia lub Natan Wojtusia (???, ?? l, ...) ---------------------- t.p. 27.07.09 - ??? lub ??? evamoni (Ewa, 35l, Niemcy) ----------------- t.p. 28.07.09 - Emilia lub Julius Martacin (Marta, ?? l, ...) -------------------- t.p. 29.07.09 - ??? lub ??? kinusia86 (???, ?? l, ...) ---------------- t.p. .07.09 - ??? lub ??? magi 77 (Marta, 31 l, mazowieckie) ---- t.p. .07.09 - ??? lub ??? BASIA3333 (Basia, ?? l, ...) ------------ t.p. .07.09 - ??? lub ??? ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:17.

... w sobote wrócilismy o 1,30 do domu ... a w niedzielę bylismy na wycieczce - taka była piękna pogoda, ze szkoda było siedziec w domu
... potem wizyta u teściów i jak wróciłam o 20 to padłam jak zabita 

.