Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-09, 13:31   #3931
malwa1234
Raczkowanie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2

Dziekuje dziewczyny za linki
Cytat:
Napisane przez boszenka69 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie
Jak samopoczucie?
Ja odpoczywam w lozeczku i wcinam owoce Nawet dzisiaj obiadu nie zamierzam gotowac, zjem sobie tylko zapiekanki z piekarnika ..Robie sobie wolne od wszystkiego
Na szczescie jestem juz po ostatnim dniu w pracy. Pozegnalam sie ladnie ze wszystkimi i korzystajac z okazji, ze ostatnie dni przecen i mojej karty znizkowej wynioslam pol sklepu...Tzn. kupowalam tylko rzeczy dla corci, ale nawet do 12 miesiecy. TZ jak to zobaczyl to sie troszke chlopak zestresowal , bo teraz mamy problem jak to wszystko zabrac do PL Miejsca w bagazu praktycznie juz nie ma, kurier pojechal z naszymi walizami do kraju i mamy problem Najwyzej powyrzucam czesc swoich ubran.. Czeka mnie ostra selekcja
Gratuluje ze juz zakonczyłas prace przede mna jeszcze 2 miesiace pracy
No i oczywiscie gratuluje udanych zakupow bo skoro wyniosłas poł sklepu to napewno były udaneno i trzymam zebys dała rade wszystko spakowac
Stary 2009-02-09, 13:34   #3932
Aguśkaa83
Zakorzenienie

witaj boszenko taki dzien lenistwa jest cudny uwazam ze jesli tylko mozemy to powinnysmy sobie takie dni urzadzac potem wiadomo, ze jak bedzie dzidzia to juz nie bedzie tak pieknie

Małgosiu czy to Ty mialas problem ze skurczami lydek?? Bo jesli tak to mam pytanko...
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 13:35   #3933
boszenka69
Zakorzenienie

2 miesiace pracy? Podziwiam Ja juz nie dawalam rady niestety. Nozki wysiadaly i kregoslup bolal :/
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 13:37   #3934
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

A zapomniałam się przyznać , że wczoraj mnie tak coś naszło na mojego Tż, taka ochotka i spytałąm go czy nie dałoby rady tak delikatnie spróbowac się poprzytulać a on że ok, więc trzoszkę my synka pokołysaliśmy i co? żadej krwi nie bylo, więc jeśli jutro gin powie że z szyjką ok, że się nie skraca itd. to od święta do święta się poprzytulamy .

malwa1234 - no kurcze ja swojego tez nie widziałam miesiąc już mi tęskno żeby go zobaczyć a u mojego gina pewnie podejrze dopiero w marcu, chyba że prywatnie się gdzies wybiorę. No pomijam jedno USG co się wywaliłam i krwawiłam bo zbytnio nie popatrzyłam, tylko gin sprwdzał czy wszystko tam jest ok.

pakusia86 - ja jutro będę u gina więc zapytam słoneczko jak z tą piłką ale jest tak że ona przyspiesza poród ale może sa tez jakieś inne ćwiczonka przygotowawcze i odprężające dla nas. Jak się dowiem to dam znać.

esti1984 - no ślicznie Esti, ja po każdym farbowaniu czuję się jak nowo narodzona, az promienieje a nie taki ponurak w odrostach.
Stary 2009-02-09, 13:44   #3935
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

laseczki kusicie mnie tymi komstykami Hippa a one cenowo wypadaja podobnie jak Nivea?
ja caly czas mowie sobie aby siebie obkupic a jakos nie mam natchnienia ale zamowilam juz koszule do szpitala wiec bede miala 2 nowe do szpitala i 2domowe
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 13:45   #3936
poiglot91
Zakorzenienie

dziewczyny myslalam ze wczorajszej nocy zgaga mnie zabije..
doslownie czulam jak mnie pieklo palilo w gardle i zoladku...
Wypilam mala buteleczke pepsi to troche pomoglo.. ale potem znowu wrocilo tylko ze juz nie tak bardzo
A ja dzis na obiadek robie rybke w panierce (kupilam juz gotowa w srodku ma farsz z ziolami i czosnkiem) ziemniaczki.. i marchewska z groszkiem
taka mam ochote od wczoraj ze szok
..
i musze ktoregos dnia zrobic Kluski ziemniaczane z twarozkiem i cebulka..
ojj pychotka..
Moj tz chyba nawet tego nie jadl w zyciu..
o czarninie tez nie slyszal hehe
nie wiedzialam ze wojewodztwa w polsce jedza co innego...:P
myslalam ze to strasznie znane potrawy

Cytat:
Napisane przez maugoszatka Pokaż wiadomość
Hej poi!!! Może to być grzybica,musisz sprawdzić, mnie nic nie swędziało czasami nawet a miałam taki śluz i okazywało się , że grzyb. Takie infekcje koniecznie trzeba leczyć, bo niekorzystne dla dzidzi.

Mi lekarz to paluchem niucha;p Tzn wsadza i sprawdza konsystencje śluzu -na podstawie tego wie, że grzyb

w moczu też powinno być widać-ja miałam na ostatnim badaniu napisane, że mocz zawiera "drożdzaki". Nie wiem na ile ma się to do grzybicy ale wydaje mi się , że to to.

NO ja mam non stop sprawdzany mocz..
i nic mi lekarka nie mowia o zadnych drozdzakach ani nic.. w srode mam ANC wiec znowu bede musiala siusiac hehe
i sie jej zapytam.. i powiem ze podejrzewam u siebie infekcje..
Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
poiglot91 - no większość mamusiek jest tego zdania żeby karmić tak długo jak tylko się da, bo mleczko mamusi jest najlepsze na świecie, ale moja mama mimo że miała spore piersi to pokarmu jej starczyło na 2-3 tygodnie. Ja bym chyba po 3 miesiącach zaczęła wprowadzać modyfikowane, że w razie gdyby mały musiał zostać z kimś w domku bez mamy to żeby z głodu nie umarł. Ale czas pokaże jak to z nami będzie. Zatrzymanie laktacji też nie jest taką łatwą sprawą. To naprawde masz fajnych współlokatorów, bo mao kto by sie zgodził na mieszkanie pod jednym dachem z dzieckim, wiesz płacze i te wieczne zamieszanie
no wiesz oni nic nie mowia.. ale bedzie trzeba z nimi pogadac bo jak mielibysmy tu zostac to trzeba odmalowac pokoik itp wiec troche kasy wten pokoj bedzie trzeba wlozyc.. a jak nam powiedza po miesiacu ze mamy sie wyproewazdzac to co??
Tu tak jest ze z domu nie moga cie wywalic jesli masz dziecko.dzieci... no ale jakby nas nie chcieli to chyba zadna przyjemnosc pomimo tego z nimi mieszkac..
jest jeszcze jakis miesiac na zastanowienie i szukanie.. damy rade

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość
kochane nic nie czytałam bo córcia ciągnie mnie na obiecany spacer więc lecę...a później gin na 15.45

a oto obiecane fotki mojego kolorku...
piekny kolorek pieknioszku
Stary 2009-02-09, 13:50   #3937
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
witaj boszenko taki dzien lenistwa jest cudny uwazam ze jesli tylko mozemy to powinnysmy sobie takie dni urzadzac potem wiadomo, ze jak bedzie dzidzia to juz nie bedzie tak pieknie

Małgosiu czy to Ty mialas problem ze skurczami lydek?? Bo jesli tak to mam pytanko...
tak ja
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 13:51   #3938
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

boszenka69 - hej, to zaczyna Ci się laba, jak większości z nas. No moje noce już są mało ciekawe więc pewnie wnet dopadną mnie bóle kręgosłupka. Pochwal sie nam swoimi zdobyczami, masz rację trza było skorzystać z przysługujących zniżek .

malwa1234 - no ja też poodziwiam że jeszcze tyle będziesz pracowała, chyba że masz tak lekką prackę jak ja, że tylko siedze na kompie .
Stary 2009-02-09, 13:57   #3939
Aguśkaa83
Zakorzenienie

poiglot witaj a moze ta zgage masz bo jesz pozno w nocy kladziesz sie lulu zaraz po jedzeniu?? jesli tak to musisz zmienic nawyki bo inaczej zgaga bedzie meczyc...
Małgosiu bo wiesz co...powiedz mi czy magnez lykasz z zelazem??? Magnez nie wchlania sie razem z zelazem, trzeba odczekac z magnezem 2 godziny po polknieciu zelaza. Ja tak robie i jest ok. I mimo iz lykasz po dwie tabletki to on Ci sie nie wchlania i dlatego te skurcze...
SZYMONEK

Stary 2009-02-09, 13:58   #3940
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

blondynkapoznan - no jest między nimi kilka złotych różnicy, ale ja tez posłucham się Esti i kupię z Hippa na próbę, jak zdadzą egzamin to będę używała tylko tych, one są bardzo wydajne i nie trzeba ich kupować co miesiąc. A ja nadal nie mam piżamek ani koszul superrrr.

poiglot91 - no oby nie mieli nic przeciwko, musicie chyba z nimi konkretnie pogadać czy aby na pewno nie będzie im to przeszkadzało, bo planujecie mały remoncik itd., wtedy będziecie wiedzieli na czym stoicie, pewnie już troszkę znacie siebie, swoje zachowania i głupawki. Szkoda bby było żeby sie wyprowadzić z tamtego miejsca, skoro Tż wynalazł ten park z tymi kosmicznymi wewióreczkami i liskami hehe, miałabyś gdzie śmigać z wózeczkiem.
Stary 2009-02-09, 14:02   #3941
poiglot91
Zakorzenienie

Cytat:

poiglot91 - no oby nie mieli nic przeciwko, musicie chyba z nimi konkretnie pogadać czy aby na pewno nie będzie im to przeszkadzało, bo planujecie mały remoncik itd., wtedy będziecie wiedzieli na czym stoicie, pewnie już troszkę znacie siebie, swoje zachowania i głupawki. Szkoda bby było żeby sie wyprowadzić z tamtego miejsca, skoro Tż wynalazł ten park z tymi kosmicznymi wewióreczkami i liskami hehe, miałabyś gdzie śmigać z wózeczkiem.
AKURAT O PARK TO SIE NIE martwie bo tu takich parkow pelno.. kazda dzielnica ma kilka parkow takze to zaden problem..
wlasnie zgaga mnie dopadla przed jedzeniem..
jak zabieralam sie do jedzenia to juz przeszla bo wypilam ta pepsi..
No nic musze sie pomeczyc czasami..:P
Stary 2009-02-09, 14:04   #3942
Wtajemniczenie

Cytat:
poiglot witaj a moze ta zgage masz bo jesz pozno w nocy kladziesz sie lulu zaraz po jedzeniu?? jesli tak to musisz zmienic nawyki bo inaczej zgaga bedzie meczyc...
Małgosiu bo wiesz co...powiedz mi czy magnez lykasz z zelazem??? Magnez nie wchlania sie razem z zelazem, trzeba odczekac z magnezem 2 godziny po polknieciu zelaza. Ja tak robie i jest ok. I mimo iz lykasz po dwie tabletki to on Ci sie nie wchlania i dlatego te skurcze...

Ja żelazo biorę raniutko na czczo, a magnez tak ok 1,5 godziny później. Żelazo biorę tylko rano, a magnez 3 razy dziennie, więc myślę że nie ma to aż takiego wielkiego wpływu.

Ostatnio wyczytałam w książce dla ciężarnych, żę brak wapnia też może powodować takie skurcze.
Stary 2009-02-09, 14:05   #3943
boszenka69
Zakorzenienie

Poiglot ja tez nie slyszalam o takich potrawach...Ale z checia bym sprobowala...Te kluski z twarozkiem brzmia pysznie Podaj przepis jak bedziesz miala chwilke

Marika dzieki za usprawiedliwienie, bo juz zaczynalam czuc sie troszke winna za to, ze przesadzam z zakupami, a potem musimy sie z TZ martwic Zrobie fotki ciuszkom jak tylko zmobilizuje sie, zeby wstac z lozka

Ale za to wklejam wozek, ktory wybralam http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=1001&<osCsid>
Bardzo mi sie podoba kolor Chocolate... Wozek ma pompowane kola, ale nie jest strasznie ciezki, gondolka duza no i najwazniejsze dla mnie, ze material nie jest taki "ortalionowy" Fotelik juz mamy w kraju Mamusia chrzestna sie postarala i kupila Blaneczce Takze z glowy
Dziewczyny, kupujecie hustaweczki? Zastanawiam sie czy to nie jest czasami niepotrzebny wydatek

Edytowane przez boszenka69
Czas edycji: 2009-02-09 o 14:07
Stary 2009-02-09, 14:10   #3944
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Małgosiu no to juz nie wiem, moze ten niedobor wapnia?
SZYMONEK

Stary 2009-02-09, 14:15   #3945
poiglot91
Zakorzenienie

Cytat:
Poiglot ja tez nie slyszalam o takich potrawach...Ale z checia bym sprobowala...Te kluski z twarozkiem brzmia pysznie Podaj przepis jak bedziesz miala chwilke

Marika dzieki za usprawiedliwienie, bo juz zaczynalam czuc sie troszke winna za to, ze przesadzam z zakupami, a potem musimy sie z TZ martwic Zrobie fotki ciuszkom jak tylko zmobilizuje sie, zeby wstac z lozka

Ale za to wklejam wozek, ktory wybralam http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=1001&<osCsid>
Bardzo mi sie podoba kolor Chocolate... Wozek ma pompowane kola, ale nie jest strasznie ciezki, gondolka duza no i najwazniejsze dla mnie, ze material nie jest taki "ortalionowy" Fotelik juz mamy w kraju Mamusia chrzestna sie postarala i kupila Blaneczce Takze z glowy
czarnina to zupa..
z krwi.. z kaczki

lubilam ja kiedys bardzo.. ale to dlatego bo babcia z mama zawsze wmawialy mi ze to zupka czekoladowa..
a jak zobaczylam ze babcia robi to z krwi..
zupa momentalnie zbrzydla
hehe

a te kluski ziemniaczane (przecieraki)robi sie mniej wiecej tak jak placki ziemniaczane

Przepis jest banalnie prosty, kartofle obieramy i trzemy na tarce. Ja zazwyczaj używam robota i robię jedno wielkie bziu ... czyli mielimy je na papkę. Dokładam jajko jedno lub dwa i mąkę do uzyskania konsystencji ciasta takiej, aby można je było kłaść łyżką na gorącą wodę. Ciasto nie może być zbyt gęste, bo kluskami będzie można zabić, ani zbyt rzadkie, bo ciasto się nie zatnie. Trzeba uzyskać bardziej zwarte ciasto nią na placki ziemniaczane. Wyławiam łyżką cedzakową,
wklaDAMY do miski
wczesniej na patelni smazymy cebulke(dodac wiecej oleju zeby potem polac kluseczki)(mozna dodac drobno pokrojony boczek albo skwarki)

gotowe kluchy mieszamy z twarogiem(tyle ile chcemy tego twraozku moze byc) i polewamy tluszczykiem z cebulka..

Dosc ciezkie danie ale naprawde pyszne

a no i oczywiscie wode do kluskow musi byc osolona:P

ja chyba zrobie w srode na kolacyjke.. bo musze znalesc polski sklep zeby kupic twarozek
ojj pychotka

Edytowane przez poiglot91
Czas edycji: 2009-02-09 o 14:18
poiglot91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 14:23   #3946
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
czarnina to zupa..
z krwi.. z kaczki

lubilam ja kiedys bardzo.. ale to dlatego bo babcia z mama zawsze wmawialy mi ze to zupka czekoladowa..
hehe

a te kluski ziemniaczane (przecieraki)robi sie mniej wiecej tak jak placki ziemniaczane

Przepis jest banalnie prosty, kartofle obieramy i trzemy na tarce. Ja zazwyczaj używam robota i robię jedno wielkie bziu ... czyli mielimy je na papkę. Dokładam jajko jedno lub dwa i mąkę do uzyskania konsystencji ciasta takiej, aby można je było kłaść łyżką na gorącą wodę. Ciasto nie może być zbyt gęste, bo kluskami będzie można zabić, ani zbyt rzadkie, bo ciasto się nie zatnie. Trzeba uzyskać bardziej zwarte ciasto nią na placki ziemniaczane. Wyławiam łyżką cedzakową,
wklaDAMY do miski
wczesniej na patelni smazymy cebulke(dodac wiecej oleju zeby potem polac kluseczki)(mozna dodac drobno pokrojony boczek albo skwarki)

gotowe kluchy mieszamy z twarogiem(tyle ile chcemy tego twraozku moze byc) i polewamy tluszczykiem z cebulka..

ja chyba zrobie w srode na kolacyjke.. bo musze znalesc polski sklep zeby kupic twarozek
ojj pychotka
zupa z krwi o fuj :P

a te kluseczki to mmmmniamnusne musza byc musze tez zrobic...no i prosze nastepna kuchareczka...
SZYMONEK

Stary 2009-02-09, 14:25   #3947
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale za to wklejam wozek, ktory wybralam http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?manufact urers_id=76&products_id=1 001&<osCsid>
Dziewczyny, kupujecie hustaweczki? Zastanawiam sie czy to nie jest czasami niepotrzebny wydatek
O matko Wózek fajny, ale te kosmiczne oczo***ne kolory Wybrałaś faktycznie najładniejszy. A na fotki czekamy

Cytat:
Małgosiu no to juz nie wiem, moze ten niedobor wapnia?
Może... tym bardziej że ja nienawidziłam mleka a ostatnio mnie ciągnie bardzo do nabiału.

Cytat:

wklaDAMY do miski

ojj pychotka
ja cię podziwiam... taka młoda a tak gotuje... To chyba zasługa babci
Stary 2009-02-09, 14:26   #3948
poiglot91
Zakorzenienie

Cytat:
zupa z krwi o fuj :P

a te kluseczki to mmmmniamnusne musza byc musze tez zrobic...no i prosze nastepna kuchareczka...

to gdzie wy mieszkacie? hehe
u mnie to czarnina i te kluski to tak pospolite jak rosolek

kluski polecam bo sa naprawde pyszniutkie
ja teraz musze niestety scierac ziemniaki na tarce...
bo nie mam jak..
ale starte na tarce wychodza smaczniejsze..
tyle ze duzo roboty niestety..

Malgosiu hehe ja ich tu jeszcze tzowi nie gotowalam
ale wlasnie chce zeby sobie sprobowal
no i ja mam straszna zachcianke

a w Polsce to sie pomagalo w kuchni a jak nie pomagalo to obserwowalo
Lubilam zawsze patrzec jak cos mama robi albo babcia.. a ze ja jestem wzrokowcem to wszystko raczej zapamietuje

Edytowane przez poiglot91
Czas edycji: 2009-02-09 o 14:28
poiglot91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 14:28   #3949
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Cytat:
czarnina to zupa..
z krwi.. z kaczki

hehe

wklaDAMY do miski

ojj pychotka
mmm... ulubiona potrawa mojego TŻ-ta, która pierwszy raz zjadł właśnie u mnie (u niegow domu nie robi się takiego czegoś - co dom, to inne tradycje jedzeniowe), a właściwie jeszcze wtedy u mojej mamy, niestety nie w moim wykonaniu, bo ja nie robiłam sam jeszcze nigdy - nienawidzę tarcia ziemniaków, a robota nie mam

hmmm... z tym twarożkiem to jeszcze jednak nigdy nie próbowałam, trzeba będzie spróbowac nastepnym razem, ale to jak namówię mamę, żeby zrobiła
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
magduchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 14:30   #3950
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Małgosiu cos w tym musi byc
poiglot na tarce smaczniejsze, potwierdzam, ale pazurki czesto zciachane...malakserem szybciutko sie robi, ale bardziej taka papka sie robi z tego, ale i tak pychotka mmm zrobilas mi teraz smaka chyba zrobie na kolacje cos w tym stylu, bo mi slinka cieknie teraz wrrr
SZYMONEK

Stary 2009-02-09, 14:30   #3951
poiglot91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magduchahahaha Pokaż wiadomość
mmm... ulubiona potrawa mojego TŻ-ta, która pierwszy raz zjadł właśnie u mnie (u niegow domu nie robi się takiego czegoś - co dom, to inne tradycje jedzeniowe), a właściwie jeszcze wtedy u mojej mamy, niestety nie w moim wykonaniu, bo ja nie robiłam sam jeszcze nigdy - nienawidzę tarcia ziemniaków, a robota nie mam

hmmm... z tym twarożkiem to jeszcze jednak nigdy nie próbowałam, trzeba będzie spróbowac nastepnym razem, ale to jak namówię mamę, żeby zrobiła
ja za to niejadlam bez twarozku nigdy hehe

a tztowi mojemu wiem ze bardzo posmakuje bo on lubi nasza polska kuchnie ato takie wlasnie nasze poslkie tradycyjne danie.. zwykle i proste

tylko te cholerne sceiranie.. ja tez tu nie mam robota..
Stary 2009-02-09, 14:32   #3952
Aguśkaa83
Zakorzenienie

poiglot a czy te kluski to cos takiego jak pyzy ziemniaczane? Ja kupuje czasem mrozone pyzy z miesem, pychotka, zastanawiam sie czy to z takiego samego ciasta jest?
SZYMONEK

Stary 2009-02-09, 14:33   #3953
Wtajemniczenie

A to moje zdobycze....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg inne różńe 007.jpg (67,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg inne różńe 008.jpg (58,6 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg inne różńe 009.jpg (53,2 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg inne różńe 010.jpg (48,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg inne różńe 012.jpg (40,2 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg inne różńe 013.jpg (57,6 KB, 11 załadowań)
Stary 2009-02-09, 14:33   #3954
boszenka69
Zakorzenienie

Poiglot to ja za czernine podziekuje Jesli chodzi o krew...to akceptuje tylko kaszanke i to na dodatek musi byc smazona Ale te kluseczki brzmia mniami... Przepisik sobie zapisuje i na pewno wyprobuje Dziekuje bardzo
Malgosiu masz racje kolorki daja po oczach Czytalam opinie o tym wozku na innym forum i jedna babka pisala, ze dzidzia jest zafascynowana tym zywym kolorkiem, no ale na ten zielony i tak bym sie nie zdecydowala Troszke mnie porazil
Stary 2009-02-09, 14:35   #3955
Wtajemniczenie

a te ciuszki to na rozmiar 74. Takie większe, bo dla maleństwa to już mam.

A kaftanik to taki seledynowy, bo nie wiem czy widać kolor.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg inne różńe 014.jpg (34,6 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg inne różńe 015.jpg (38,9 KB, 9 załadowań)
Stary 2009-02-09, 14:40   #3956
poiglot91
Zakorzenienie

nie ma za co

nie pyzy sa troche inne..
zobaczysz kochana sama jak zrobisz

Ja jak juz mam przygotowane ciasto na kluski to robie tak jak zacierki(tyle ze wieksze ) czyli lyzka ''oddzielam'' malle kawalki i wrzucam do gotujacej wody i przemieszam i tak ciagle.. trzeba uwazac zeby nie posklejac kluseczkow
Stary 2009-02-09, 14:51   #3957
gosikk_s
Zakorzenienie

Marika, hehe no dokładnie, każdej z nas co innego się podoba Fakt faktem ja ogłądałam Boldera 4-kołowego bo tylko takiego biorę pod uwagę. No i stały po drugiej stronie sklepu niż X-landery więc bezpośredniego porównania nie mam. Wizualnie wydały mi się duże, a gondola szeroka. Natomiast nowy X-lander jak dla mnie jest zgrabny ale to już moja subiektywna opinia Hihi a ta koleżanka w niezłym szoku musiała być, chłopak tym bardziej żeby się przez 3 miesiące nie zorientować...

Aguśka, masz rację, od cytryny się nie przedźwigam, biorę ze sobą A toxo będziesz teraz robić po raz ostatni czy jeszcze powtórzysz? Na ręce to ja dziecka nie wezmę a co dopiero żebym miała tak kąpać Jeśli chodzi o L-4 to na pewno mamy te 270 dni, ja się już dowiadywałam bo 182 dni kończyłyby mi się w marcu i już myślałam o dokumentach. Koleżanka z personalnego dzwoniła do ZUS-u i potwierdzali że możemy ciągnąć zwolnienie do oporu

Esti, śliczny kolorek, bardzo naturalny

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 15:06   #3958
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
blondynkapoznan - no jest między nimi kilka złotych różnicy, ale ja tez posłucham się Esti i kupię z Hippa na próbę, jak zdadzą egzamin to będę używała tylko tych, one są bardzo wydajne i nie trzeba ich kupować co miesiąc. A ja nadal nie mam piżamek ani koszul superrrr.

ja też chyba je kupię tylko nie wiem dokladnie co musi byc?
oliwka
krem do buzki
jakis na pupke
zel do mycia glowy i ciala
balsam do ciala
i cos jeszcze?
Cytat:
Boszenka ten wozio jest podobny do twojego
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?manufact urers_id=60&products_id=8 23&<osCsid>

ja chcialam go kupic ale od zawsze marzyłam o Mutsy wiec kupilismy
ja nie kupuje zadnych hustawek czy tez lezaczkow z wibracjami.Jesli bedzie potrzeba to kupie lezaczek ale bez wibracji

Ja chce jechac do Ikei w tym tyg zob jak Tż wezmie wolne to pojedziemy.Chce zob komody znajoma mi mowila ze tam sa fajne wanienki po 26zl .Moze cos jeszcze wybiore.
Musze jeszcze kupic recznik dla dzidzi kupilismy ten Babyono i jest nie zbyt fajny jakosciowo kosztowal 18 zł ale żałuje ze go kupiłam.

Gossikk te xlandery sa bardzo ładne Xa jest fajny podoba mi sie ten z zielonym albo turkusem sadze ze jesli sie zdecydujesz bedziesz zadowolona

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2009-02-09 o 15:10
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 15:08   #3959
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

gosikk_s - tzn. X-lander wygląda zgrabnie z godnolką ale w spacerówce jakiś kolos jak dla mnie, ale wiesz żę są zwolenniczki i tego modelu i tego więc nie ma się co sugerować. Ja jeszcze się nie zdecydowałam na żaden hehe, bo już zgłupiałam od tego wyboru. No ja nie mogłam się powstrzymać ze śmiechu, ta z bólami kręgosłupa do szpitala, nie wiedziała boroka co się dzieje a tu BABY. hihi.

poiglot91 - oj łobuzie zaś smaka robisz, a ja w praca i nic tu niestety nie wyczaruje, jedynie coś gotowego ze sklepu, ale pojadłam bulką i bananem i chya bym tego Twojego specjału na chwilę obecną nie zjadła, ale wyobraziłam to sobie i musi być mniammmm, a za zupkę z krewki tez podziękuję, a w jakim obszarze polski serwujecie takie frykasy? A ja mam zawszę zgagę po soczku kubusi hmmm... nie wiem dlaczego.

Małgosia - oj to masz już sporo przydatnych rzeczy , ja nic z takich konkrecików nie mam ale czapeczkę z 5 10 15 mamy identyczną .

Aguśkaa83 - ja tez uwielbiam pyzunie z mięsem ale jakoś tylko z aviko mi podchodzi ten farsz.

boszenka69 - no kolor wóziorka wybrałaś najlepszy z możliwych , czyli tez Ci sie podobają 3 -kołowe? Mi tez tylko jakoś wolę żeby te przednie kółko było podwójne i mniejsze, ja to tak marudzę a pewnie kupię całkiem inny niż mi się podoba.
Stary 2009-02-09, 15:16   #3960
Aguśkaa83
Zakorzenienie

poiglot przekonam sie jak smakuja te kluseczki jesli mi wyjda
marika2121 rzeczywiscie z roznych firm farsz jest inny...ja zawsze te pyzy polewam przysmazona cebulka pokrojona w kostke i popijam czerwonym barszczykiem..
gosikk co do tokso to lekarz nie mowil mi ile razy mam zrobici nie wiem czy jeszcze raz bede musiala robic...ja na szczescie mam takiego gina ze mnie o wszystkim informuje co mam robic z badan nie musze sama myslec. Ale na karcie ciazy widzialam ze tokso jest trzy razy wpisana wiec wydaje mi sie bedzie kazal zrobic raz jeszcze za pare tygodni, moze pod koniec ciazy, nie wiem. Z tym L4 to dzieki bardzo za informacje bo nie wiedzialam czy skladac te wnioski do zusu. Co do kapieli to na pewno na poczatq bedzie trudno, ale kazda mamusia sie pozniej wyrabia
SZYMONEK

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości