Wymarzony Pierścionek cz. XIII :) - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-09, 16:22   #2611
goosia207
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony Pierścionek cz. XIII :)

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
Witam Kobietki

Widzę, że Walentynkowy temat się uwydatnia. Mnie TŻ zabiera na kolację na miasto, więc nic piec, ani gotować nie będę I jakoś mnie to nie martwi

Ostatnio był poruszany temat tuszu do rzęs, ja od pewnego czasu jestem posiadaczką tego:

http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=24030

i jestem bardzo zadowolona. Ale jak widać oceny są skrajne, albo się go kocha albo nienawidzi

Dori, Ty też mówiłaś o jakimś tuszu l'oreala mogłabyś podać linka?
Cześć

Oj ja nie cierpię tego tuszu , więc tak jak piszesz oceny są różne
Teraz używam 2000kcalorie (znowu) i poszukałabym czegoś innego
goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 16:30   #2612
Mango08
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
Cześć

Oj ja nie cierpię tego tuszu , więc tak jak piszesz oceny są różne
Teraz używam 2000kcalorie (znowu) i poszukałabym czegoś innego
Gosiu dlatego tak napisałam.
Dla mnie tusz jest świetny, bo daje taki spektakularny efekt, moje rzęsy ogólnie są długie, a w połączeniu z nim jest teatralnie
Ja do l'oreala wróciłam po dłuższej przerwie, podczas której używałam tuszy lancoma. Uważam, że prawie, żadnej różnicy w jakości nie ma, a cena różni się dwukrotnie. Może ten, którego Dorinka używa Ci podpasuje....

A w tym co ja mam, demakijaż Cię denerwował czy coś jeszcze??
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 16:37   #2613
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Yhm brzmi interesująco, zrób zdjęcia
hahah..postaram się.
Mój "Typ" Wysoki, szczupły (zero brzuszka) , ciemna karnacja, króciutkie czarne włosy, wielkie brązowe oczy i figlarny styl bycia

Przylatuje do Polskie zony sobie szukać..oczywiście to tak pół żartem pół serio ..aczkolwiek nasze samotne koleżanki już ostrzą ząbki
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 17:01   #2614
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
Gosiu dlatego tak napisałam.
Dla mnie tusz jest świetny, bo daje taki spektakularny efekt, moje rzęsy ogólnie są długie, a w połączeniu z nim jest teatralnie
Ja do l'oreala wróciłam po dłuższej przerwie, podczas której używałam tuszy lancoma. Uważam, że prawie, żadnej różnicy w jakości nie ma, a cena różni się dwukrotnie. Może ten, którego Dorinka używa Ci podpasuje....

A w tym co ja mam, demakijaż Cię denerwował czy coś jeszcze??
Ja mam krótkie rzęsy i na dodatek dość rzadkie , więc wydawało mi się, że dalej są nijakie i strasznie cienkie .Muszę mieć tusz pogrubiający i wydłużający.Idealnego jeszcze nie znalazłam
Może spróbuję ten Dorinki.Muszę sobie o nim poczytać.
Stary 2009-02-09, 17:16   #2615
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Ona pewnie mysli ze taki duszony indyk jest bardzo zdrowy i Butter nie zaszkodzi.

dziwna kobieta...moja teściowa zawsze pyta na co mamy ochotę.

No tak tylko jak przestać chodzić!?..to w koncu rodzice TZ...i co sam bedzie do nich chodził. Myslę ze byloby mu przykro.
Powinien zainterweniować...w koncu synem jest, chyba moze powiedziec: mamo cholerka mam dośc indyka!!.

Wiesz, Haniu, niestety sytuacja pomiędzy nami, a moimi teściami jest bardzo dziwna..a głównie pomiędzy nami a moim teściem. Osobą, która chce utrzymywać ten kontakt jestem ja, a nie TŻ...on wolałby to olać, ale ja chcę, żeby on miał w miarę normalny kontakt z mamą i siostrą...
Bo ojciec/teść został już spisany na straty... zarówno w oczach TŻ, jak i moich...
Zachował się wobec nas okropnie i nie mamy zamiaru mu tego darować... Prawda jest taka, że zepsuł nam nasz plany na właściwie resztę wspólnego życia - a w dodatku nie widzi, że zrobił cokolwiek złego...!! Chyba Wam coś pisałam o tym ... w związku z tym właśnie tak napisałam...bo wiem, że TŻ nie byłoby przykro, jakby nasze kontakty z jego rodzicami padły trupem...
Ale żal mi teściowej... dlatego znoszę tego paskudnego indyka... i tego paskudnego jeszcze bardziej niż indyk teścia
Ale TŻ obiecał mamie, że powie jej, że możemy też czasem zjeść coś innego...

Cytat:
Napisane przez pollynema Pokaż wiadomość
Witam Was

Tak dość bezpośrednio zwracam się do Was z wielką prośbą. Otóż jak już pewnie pisałam nie raz - jestem totalnym amatorem w kwestii gotowania. Mimo to, wymyśliłam, że swojemu TŻ na walentynki zrobię jakieś dobre ciasteczka. Czy znacie jakiś przepis na miarę możliwości osoby początkującej?

Będę baardzo wdzięczna za pomoc!
Chciałam Ci zaproponować ciasto, zamiast ciasteczek, ale widzę, że już masz wybrane ciasteczka, to Ci nie mieszam Powodzenia

Cytat:
Dziwne, ze teściowa sama nie wpadnie na to, że potrawa podawana przy każdej wizycie się przejada
Mówię Wam, ona myśli chyba, że ja nie mogę jeść nic innego. Jej finezja kulinarna jest równa zeru!! Jak się tak upiera na duszone mięso, to mogłaby czasem coś innego udusić, a nie tego nieszczęsnego indyka w kółko

Na początku mojej diety, jak przychodziłam na obiad, to wszystko było z serem, śmietaną itp itd...więc nic nie jadłam... na deser zawsze proponowała mi lody...też odmawiałam... i tylko była gadka 'dziecko, Ty nic nie jesz'. Więc się wkurzyłam kiedyś i powiedziałam, że jem, nawet dużo, ale ona robi rzeczy, których ja nie mogę... Tak się chyba przejęła, że sie skupiła na jednej potrawie

Cytat:
To ja wybieram opcję ButterB na te zawijaski z pesto i mozarellą
i chyba w piątek to zrobię

I z suszonymi pomidorami

Cytat:
a ja w sobotę zrobię..już nawet w składniki się zaopatrzyłam

Z tym że w naszym przypadku nie bedzie to na romantyczną kolację we dwoje..raczej na romantyczna kolację we troje..ja, mąż i przystojny jak cholera Szwajcar portugalskiego pochodzenia
Zgapiarki Hihihi...
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 17:18   #2616
Mango08
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam krótkie rzęsy i na dodatek dość rzadkie , więc wydawało mi się, że dalej są nijakie i strasznie cienkie .Muszę mieć tusz pogrubiający i wydłużający.Idealnego jeszcze nie znalazłam
Może spróbuję ten Dorinki.Muszę sobie o nim poczytać.
Ja przy wyborze wahałam się pomiędzy moim, a tym którego Dorinka pokazała Nawet razem były wyeksponowane, jednak ostatecznie zdecydowałam się na ten czerwony

Gosiu z l'oreala jeszcze bardzo fajny jest telescopic, jednak ma specyficzną szczoteczkę.

Ja jestem w trakcie poszukiwanie idealnego podkładu i tez jakos nic nie znalazłam. A testowałam już wiele... Może coś poradzicie do cery mieszanej? Dużego krycia nie potrzebuję, tylko takie wyrównanie kolorytu.
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 17:22   #2617
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Wiesz, Haniu, niestety sytuacja pomiędzy nami, a moimi teściami jest bardzo dziwna..a głównie pomiędzy nami a moim teściem. Osobą, która chce utrzymywać ten kontakt jestem ja, a nie TŻ...on wolałby to olać, ale ja chcę, żeby on miał w miarę normalny kontakt z mamą i siostrą...
Bo ojciec/teść został już spisany na straty... zarówno w oczach TŻ, jak i moich...
Zachował się wobec nas okropnie i nie mamy zamiaru mu tego darować... Prawda jest taka, że zepsuł nam nasz plany na właściwie resztę wspólnego życia - a w dodatku nie widzi, że zrobił cokolwiek złego...!! Chyba Wam coś pisałam o tym ... w związku z tym właśnie tak napisałam...bo wiem, że TŻ nie byłoby przykro, jakby nasze kontakty z jego rodzicami padły trupem...
Ale żal mi teściowej... dlatego znoszę tego paskudnego indyka... i tego paskudnego jeszcze bardziej niż indyk teścia
Ale TŻ obiecał mamie, że powie jej, że możemy też czasem zjeść coś innego... .
aha..no tak pisalaś o teściu kiedyś..nie pamiętam dokładnie o co chodziło..ale chyba o mieszkanie..tak?

Ale jesteś kochana narzeczoną...masz rację lepiej zeby TZ utrzymywał kontakt z mamą i siostrą..przeciez one Bogu ducha winne...a kiedyś mogłby zacząć żałowąć ze zerwał z nimi kontakt.

Cytat:
Na początku mojej diety, jak przychodziłam na obiad, to wszystko było z serem, śmietaną itp itd...więc nic nie jadłam... na deser zawsze proponowała mi lody...też odmawiałam... i tylko była gadka 'dziecko, Ty nic nie jesz'. Więc się wkurzyłam kiedyś i powiedziałam, że jem, nawet dużo, ale ona robi rzeczy, których ja nie mogę... Tak się chyba przejęła, że sie skupiła na jednej potrawie .
No tak i kobiecina tak sie wczual w rolę ze teraz katuje Cie tym indykiem

Cytat:
Zgapiarki Hihihi...
..ale możemy, prawda?
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 17:47   #2618
pollynema
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
Nema: najlepsze są upieczone tego samego dnia.
Na drugi dzień też są pyszne w sumie, ale ja wolę świeżutkie.
Nie wiem jak dalej, bo u nas nigdy dłużej nie wytrwaly.
Podejrzewam, ze tracą chrupkość.
Mam propozycję: jeśli boisz się, ze masz mało casu..to zrób cisto i daj przykryte do lodówki.
Upieczesz sobie przed samym przyjściem Tż
O, w sumie bardzo mądre rozwiązanie z ta lodówką Tak też spróbuję. Po drodze do domu kupiłam wszystkie składnik, więc powinno pójść sprawnie
Stary 2009-02-09, 18:04   #2619
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
Kurcze zainspirowałyście mnie tymi pieguskami bo ja straszny łasuch, w Walentynki ich nie zrobie bo będziemy się opychać na weselu ale może któregoś pięknego dnia jako wieelka niespodziewajka

Dziś byłam u fryzjera i po raz pierwszy od podstawówki wycięłam grzywę. Po traumie x lat temu kiedy miałam dziwny krótki lok wywinięty do góry nie odważyłam się tego zrobić aż do dzisiaj. Jeszcze się nie pryzwyczaiłam do nowego looku ale wygląda to całkiem nieźle. I do tego w końcu wróciłam do blondu, wlosy wyszły właśnie tak jak lubię są śiwtliste ale nie szare. Tylko teraz muszę wzmocnić lekko makijaż bo dziś wygląda jakoś nijako przy tym kolorze
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 18:17   #2620
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:

Na początku mojej diety, jak przychodziłam na obiad, to wszystko było z serem, śmietaną itp itd...więc nic nie jadłam... na deser zawsze proponowała mi lody...też odmawiałam... i tylko była gadka 'dziecko, Ty nic nie jesz'. Więc się wkurzyłam kiedyś i powiedziałam, że jem, nawet dużo, ale ona robi rzeczy, których ja nie mogę... Tak się chyba przejęła, że sie skupiła na jednej potrawie

.
Butter wszystko jasne Twoja teściowa chce zrobić obiad, który ty też będziesz jadła. Pewnie mogłaby zrobić schabowe, ale zależy jej żebyś nie wyszła od niej głodna-tak myślę.
Może ona nie ma zabardzo pojęcia o dietach, a wie, że indyk jest chudy, więc go robi.Pewnie ciężko jest gotować osobie na diecie (jak się nie wie co), a indyk się sprawdził-zjadłaś, więc gitara

Cytat:
Ja przy wyborze wahałam się pomiędzy moim, a tym którego Dorinka pokazała Nawet razem były wyeksponowane, jednak ostatecznie zdecydowałam się na ten czerwony

Gosiu z l'oreala jeszcze bardzo fajny jest telescopic, jednak ma specyficzną szczoteczkę.

Ja jestem w trakcie poszukiwanie idealnego podkładu i tez jakos nic nie znalazłam. A testowałam już wiele... Może coś poradzicie do cery mieszanej? Dużego krycia nie potrzebuję, tylko takie wyrównanie kolorytu.
Telescopic tez zobaczę
A jeśli chodzi o podkład, to ja specjalistą nie jestem.Nie nakładam go codziennie
Jak wyglądam dobrze, to sobie daruje.kwestia przyzwyczajenia.
Teraz mam :
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=12341

i osobiście odradzam.Nie jeste zły, ale za takie pieniądze spodziewałam się czegoś lepszego.Jak babka w Douglasie mnie nim malowała, to mi się podobał, ale jakiś taki zwykły jest

EDIT:Niuniu a z jakiego koloru wróciłaś do blondu?
Ważne, że jesteś zadowolona.Zmiany są potrzebne

Edytowane przez goosia207
Czas edycji: 2009-02-09 o 18:19 Powód: dopisek
Stary 2009-02-09, 18:22   #2621
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Kurcze zainspirowałyście mnie tymi pieguskami bo ja straszny łasuch, w Walentynki ich nie zrobie bo będziemy się opychać na weselu ale może któregoś pięknego dnia jako wieelka niespodziewajka

Dziś byłam u fryzjera i po raz pierwszy od podstawówki wycięłam grzywę. Po traumie x lat temu kiedy miałam dziwny krótki lok wywinięty do góry nie odważyłam się tego zrobić aż do dzisiaj. Jeszcze się nie pryzwyczaiłam do nowego looku ale wygląda to całkiem nieźle. I do tego w końcu wróciłam do blondu, wlosy wyszły właśnie tak jak lubię są śiwtliste ale nie szare. Tylko teraz muszę wzmocnić lekko makijaż bo dziś wygląda jakoś nijako przy tym kolorze

Jaką farbą robiłaś, czy baleyage? Jakimasz swój kolor jasny czy ciemny ? Bo u mnir ponoć problemem są odrosty ale ja tego pojąć nie mogę, bo co to za różnica
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 18:41   #2622
Madlen__18
Zakorzenienie

niuniuniau : pokaz nam fotkę, ciekawa jestem
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 18:44   #2623
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

Madlen, a Ty znowu się na blogu opuszczasz :P

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 18:52   #2624
Madlen__18
Zakorzenienie

Mam napisany fragment, chcę dopisać jeszcze, żeby nie było tak mało

M
Stary 2009-02-09, 19:26   #2625
niuniuniau
Zadomowienie

Cytat:
[/b]

Jaką farbą robiłaś, czy baleyage? Jakimasz swój kolor jasny czy ciemny ? Bo u mnir ponoć problemem są odrosty ale ja tego pojąć nie mogę, bo co to za różnica
Więc tak swój naturalny mam blond ale taki dośc ciemny jak dla mnie te włosy są koloru mysiego. Jakiś czas temu przefarbowałam, chciałam karmelowy blond wydzedł rudawy, ale dośc dobrze mi było w takiej tonacji więc nie kombinowałam. Zaczął się problem z odrostami więc coś zmieniamy, chciałam blond jasny blond więc moja fryjerka wymyśliła, że robi refleksy plus mieszanka farb tych co poprzednio tylko więcej jasnego doda i to był strzał w dziesiątkę. Włosy wyglądają naturalnie, słomkowo jakby lekko przypalone słońcem. Sama fryjerka się zachwycała kolorem który jej wyszedł

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
niuniuniau : pokaz nam fotkę, ciekawa jestem
Madlen niestety jestem zacofana technicznie i nie dorobiłam się aparatu. Robiłam zdjęcie komórką ale nie oddaje w ogóle koloru. Postaram się jutro lepiej to uchwycić i najwyżej skombinuje jakiś kabelek i wrzucę
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 19:27   #2626
Poemi
Zakorzenienie

Hej.

Przeżywam zauroczenie...
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 19:39   #2627
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

Poemi, swoim TŻtem?

Stary 2009-02-09, 19:47   #2628
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez et-ka Pokaż wiadomość
Poemi, swoim TŻtem?
Nie.
Stary 2009-02-09, 20:20   #2629
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

Cytat:
Napisane przez Poemi Pokaż wiadomość
Nie.
jakieś szczegóły?

Stary 2009-02-09, 20:24   #2630
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Naprodukowałyście się wczoraj i dziś okrutnie Jak ja mam Was nadrobić? Czasu brak!

Muszę dziś trochę popracować, ale mi się nie chce za bardzo.

W sobotę bal przebierańców, w piątek jedziemy z TŻ do wypożyczalni strojów

Poemi, u mnie to jest na porządku dziennym Opowiadaj!
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 20:27   #2631
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez et-ka Pokaż wiadomość
jakieś szczegóły?
8 lat starszy ode mnie, gra w zespole na perkusji, jeździ na motocyklu, słucha dobrej muzyki, ogląda dobre filmy, ma nóż i wie jak się nim rzuca by leciał ostrzem do przodu i pracuje w sklepie z bronią (bosko, bosko!). Fascynuje mnie. Muszę się przekonać, że jest gorszy od TŻ-a.

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość

Poemi, u mnie to jest na porządku dziennym Opowiadaj!
Twój TŻ o tym wie? Co z tym robisz?

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2009-02-11 o 21:03 Powód: funkcja multicytowania się kłania, proszę nie pisać post pod postem, takie są zasady forum!
Stary 2009-02-09, 20:55   #2632
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Twój TŻ o tym wie? Co z tym robisz?
Wie. Często udaje, że tego nie widzi, lecz bacznie mnie obserwuje i potrafi zareagować w sytuacji podbramkowej.

Przeważnie w porę uświadamiam sobie, że kolejny facet nie odrasta T. do pięt, mimo tych fascynujących cech.

Zdarzyło się, że przed popełnieniem ogromnego błędu uchronili mnie owi fascynujący faceci. Zdali sobie wcześniej ode mnie sprawę, że mogą mnie skrzywdzić, za co jestem im wdzięczna.

Żeby uprzedzić komentarze, nie jestem z tego dumna, ale, jak już kiedyś pisałam, mam z tym problem.
Stary 2009-02-09, 21:03   #2633
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Wie. Często udaje, że tego nie widzi, lecz bacznie mnie obserwuje i potrafi zareagować w sytuacji podbramkowej.

Przeważnie w porę uświadamiam sobie, że kolejny facet nie odrasta T. do pięt, mimo tych fascynujących cech.

Zdarzyło się, że przed popełnieniem ogromnego błędu uchronili mnie owi fascynujący faceci. Zdali sobie wcześniej ode mnie sprawę, że mogą mnie skrzywdzić, za co jestem im wdzięczna.

Żeby uprzedzić komentarze, nie jestem z tego dumna, ale, jak już kiedyś pisałam, mam z tym problem.
Mój TŻ nie wie. I się nie dowie. Wie tylko moja przyjaciółka i uważa, że to jest trochę nieuczciwe, ale skoro chcę się tylko upewnić, że TŻ jest lepszy to chyba nie mam wyjścia. Żeby za kilka lat niczego nie żałować. Jedno spotkanie (on wie o TŻ-cie) i wszystko będzie jasne. No bo w końcu gdy facet ma 29 lat i nie ma kobiety to duże prawdopodobieństwo, że coś z nim jest nie tak. Odkryję to i znowu będę szczęśliwa z TŻ-em.
Stary 2009-02-09, 21:06   #2634
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Mój TŻ nie wie. I się nie dowie. Wie tylko moja przyjaciółka i uważa, że to jest trochę nieuczciwe, ale skoro chcę się tylko upewnić, że TŻ jest lepszy to chyba nie mam wyjścia. Żeby za kilka lat niczego nie żałować. Jedno spotkanie (on wie o TŻ-cie) i wszystko będzie jasne. No bo w końcu gdy facet ma 29 lat i nie ma kobiety to duże prawdopodobieństwo, że coś z nim jest nie tak. Odkryję to i znowu będę szczęśliwa z TŻ-em.
Mój TŻ wie, bo ja nie umiem niczego ukryć. Nie mówię tego wprost, ale on wszystko po mnie pozna.

Nie liczyłabym, że tak po prostu, po jednej rozmowie zmienisz zdanie No, chyba, że facet okaże się kretynem. Najgorsze są fascynacje na tle intelektualnym.
Stary 2009-02-09, 21:18   #2635
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Mój TŻ wie, bo ja nie umiem niczego ukryć. Nie mówię tego wprost, ale on wszystko po mnie pozna.

Nie liczyłabym, że tak po prostu, po jednej rozmowie zmienisz zdanie No, chyba, że facet okaże się kretynem. Najgorsze są fascynacje na tle intelektualnym.
To nie będzie jedna rozmowa, to będzie jedno popołudnie. Będzie dobrze .

Gdyby nie ta cholerna zazdrość ze strony TŻ-a to by wyglądało całkiem inaczej...
Stary 2009-02-09, 21:25   #2636
biia
Wtajemniczenie

Cytat:
To nie będzie jedna rozmowa, to będzie jedno popołudnie. Będzie dobrze .

Gdyby nie ta cholerna zazdrość ze strony TŻ-a to by wyglądało całkiem inaczej...
Poemi, Asiuk, a czy to nie jest tez troche tak, ze macie "otwarte oczy" na innych facetów?
jak wy byscie sie czuly, gdyby to wam tz-et zakomunikowal, ze dzisiaj poznal fajna dziewczyne i musi sie z nia spotkac aby sprawdzic czy nie jest lepszy od was?
a co jak sie okaze, ze ten koles jest lepszy od tz-ta?

ps. wrocilam od fryzjerki bardzo zadowolona. raz mnie tylko pociagnela i jeszcze za to przepraszala. a fryzura taka jak chcialam

biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 21:28   #2637
Madlen__18
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biia Pokaż wiadomość
Poemi, Asiuk, a czy to nie jest tez troche tak, ze macie "otwarte oczy" na innych facetów?
jak wy byscie sie czuly, gdyby to wam tz-et zakomunikowal, ze dzisiaj poznal fajna dziewczyne i musi sie z nia spotkac aby sprawdzic czy nie jest lepszy od was?

ps. wrocilam od fryzjerki bardzo zadowolona. raz mnie tylko pociagnela i jeszcze za to przepraszala. a fryzura taka jak chcialam
czyli jaka?

M
Stary 2009-02-09, 21:33   #2638
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:

Z tymi oczami otwartymi... Jak ktoś się do mnie "dobija" od dłuższego czasu to trudno to zignorować. Chociaż to jest pierwszy facet na którego zwróciłam uwagę, a trochę tych dobijających się było . Gdyby TŻ nie był taki zazdrosny to po prostu bym się z tym zakumplowała na legalu, ale teraz taka opcja nie ma szans.

Dlatego mój TŻ się nie dowie. Jeśli się okaże, że jest lepszy to... Nic. W końcu kocham TŻ-a. Uważam, że wszystko jest kwestią podjęcia decyzji.

Daj zdjęcie w nowej fryzurze
Stary 2009-02-09, 21:42   #2639
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:

Wiadomo, że czułabym się źle. Co nie zmienia sytuacji.
Tak jak pisałam, nie usprawiedliwiam się. Ale co można zrobić, gdy się np. z taką osobą pracuje? Rzucić wszystko, żeby się ewakuować?
Nigdy nie chciałam zranić T. i nienawidzę tego uczucia, gdy jest mi wszystko jedno, co z nami będzie, bo przecież w głębi tak nie myślę.

Póki co jest bardzo dobrze, tego się trzymam.
Stary 2009-02-09, 21:45   #2640
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
aha..no tak pisalaś o teściu kiedyś..nie pamiętam dokładnie o co chodziło..ale chyba o mieszkanie..tak?
Tak, chodziło dokładnie o mieszkanie, które nam dał, a potem nazwyklej w świecie nam je zabrał - tak w telegraficznym skrócie. Generalnie uważa, że nic się nie stało...

Cytat:
Ale jesteś kochana narzeczoną...masz rację lepiej zeby TZ utrzymywał kontakt z mamą i siostrą..przeciez one Bogu ducha winne...a kiedyś mogłby zacząć żałowąć ze zerwał z nimi kontakt.
No właśnie...jestem kochana

Cytat:
No tak i kobiecina tak sie wczual w rolę ze teraz katuje Cie tym indykiem
Niestety... ale po rozmowie z TŻ, który oczywiście nie zauważył obecności indyka na każdym obiedzie, doszliśmy do wniosku, że trzeba coś z tym zrobić, bo on też za tym indykiem nie przepada...i powiedział dziś mamie, że zawsze jest indyk...obiecała, że następnym razem będzie coś innego ...Alleluja

Cytat:
..ale możemy, prawda?
Pewnie, że możecie

Cytat:
Butter wszystko jasne Twoja teściowa chce zrobić obiad, który ty też będziesz jadła. Pewnie mogłaby zrobić schabowe, ale zależy jej żebyś nie wyszła od niej głodna-tak myślę.
Może ona nie ma zabardzo pojęcia o dietach, a wie, że indyk jest chudy, więc go robi.Pewnie ciężko jest gotować osobie na diecie (jak się nie wie co), a indyk się sprawdził-zjadłaś, więc gitara
Gosiu, ale ja mogę jeść wiele rzeczy, między innymi schabowe, bo nie jestem na diecie odchudzającej, tylko zdrowotnej. Jestem na tej diecie właściwie prawie od samego początku, jak jestem z TŻ i to nie przez moje widzimisie, tylko ze względów zdrowotnych...To nie jest tak, że jestem wybredna...nie moge jeść po prostu niektórych produktów (głównie nabiał,cukier,cebula) i ona DOSKONALE wie co mi można a co nie...co więcej, siostra TŻ też jest na baaardzo podobnej diecie... a właściwie ma zaleconą taką dietę, ale ma ją w dooopie i żre wszystko... Ale do czego zmierzam? Do tego, że teściowa wie świetnie co mogę jeść...a jest tych rzeczy mnóstwo...nie tylko indyk mogę jeść wszystkie mięsa, jajka, ziemniaki, frytki, wszystkie warzywa... zupy..byleby nie były np. na śmietanie, czy sos bez śmietany...żadnego sera... Chyba nie aż tak ciężko coś wymyślić...

Cytat:

Kochana, czy Ty masz jakąś obsesję na punkcie ciągnięcia za włosy?
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości