..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::.. - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-10, 12:34   #1891
KUBUŚ
Raczkowanie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..

Cytat:
Napisane przez martto Pokaż wiadomość
czy mogłabym prosić o jakąś ocenkę mojego jadlospisu na i etapie sb?

śn.omlet z cebula,pomidorem i kielkami
iiśn. 20szt.orzeszkow ziemnych
ob. Piers kurczaka, brokul i to zapieczone z plasterkiem sera zoltego light
podw. Serek topiony light, papryka
kol. Ser bialy,rzodkiewka,papryka, kielki,pestki dyni

i jeszcze jeden:
śn. Omlet z orzechami,cynamonem,posma rowany serkiem,posypany prazonym slonecznikiem
iiśn. Orzeszki ziemne
ob. Brokul, cebula, wedlina,ser zolty- zapieczone
podw. Kalarepa i ser bialy
kol. Serek wiejski i jakies warzywa
prawie idealny, tylko za duzo nabiału, przekąski są w sam raz nic do nich nie dorzucaj, to nie ma być posiłek tylko delikatna przekąska.
KUBUŚ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 12:38   #1892
Corny
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agee79 Pokaż wiadomość
ale powiem Wam ze ten moj nowy metabolizm mnie zadziwia... na I bylo ciezko i musialam siegnac po chemie (z konsultacja lekarza) ale teraz a zawsze mialam wielkie problemy potrafilam nawet 5 dni nic
a teraz tp rewelka
Agee to i tak dobrze mi się zdarzało 2tyg nic już miałam z tym do lekarza iść, ale się jakoś unormowało... tyle, że ja na I miałam świetny metabolizm, a teraz na II jakoś znowu mi zwalnia. jakaś dziwna jestem

Cytat:
Napisane przez Madzia_M77 Pokaż wiadomość
W gumach do zucia jest xylitol, trochę mniejsze zło, przynajmniej w tych, którym się przyglądałam w airwaves jest na pewno aspartam, inne nie wiem

Z fetą light

Effa, robię dziś Twoją zapiekankę z soczewicy. Zajadasz ją solo, czy do czegoś? Profilaktycznie jeszcze piekę klopsiki dla Tżeta, zresztą dla siebie też, bo nie wiem czy sama zapiekanka wystarczy Zapach w całym domu....mniam....
Lepiej się już czujesz?
pozwolę sobie odpowiedzieć za Effę, bo z tego co pamiętam to gdzieś pisała, że można jeść samą

ja już dawno nie pisałam, bo II faza mi idzie... no tak sobie. coś mi się dużo grzeszków porobiło, ale teraz już się zebrałam i powinno pójść lepiej. mój wczorajszy jadłospis:
śń: omlet z 3 jajek z rzodkiewką, pieczarkami i papryką
II: gofr maślankowy + serek wiejski light
przek: sałatka z pieczarek i papryki
przek2: lody... oj tak wyszło
podwieczorek: makowiec SB
ob: pieczona pierś indyka curry z fetą + fasolka szparagowa i pieczarki

dzisiaj póki co jajecznica z 2 jajek z kromką chlebka maślankowego - pyszny wyszedł już nie pamiętam (jak zwykle), która z Was wstawiła przepis, ale została moją bohaterką tylko właśnie nie wiem czy jakbym zjadła na IIsn gofra, to nie będzie za dużo? bo to dopiero początek II fazy...
Stary 2009-02-10, 12:43   #1893
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez Poisonous17 Pokaż wiadomość
Ja też zazdroszcze! Ile bym dała za jabłko, o innych rzeczach nie wspomne Ale mam nadzieję że za 10 dni też tak będę mogła jeść. Tż mi zrobił dzisiaj niespodziankę kupił mi karnet na to vacu-well teraz to już nie ma przeproś- muszę iść zobaczyć co to za cudo. Niestety nie mam teraz zbytnio czasu na chodzenie na siłownie ale od czwartku już się to zmieni ;-) W moim mieście otowarzyli takie fajne centrum fitness- na dole jest dla facetów, a na górze dla kobiet to akurat z tż wubraliśmy takie dni kiedy mamy mało zajęć i będziemy sobie mykać razem Troche się boję że jak mnie zobaczy taką spoconą, zmęczoną etc. to zostanę na lodzie ale mama nadzieje, że będzie ok ;D Dlatego w czwartek zdam relacje co to za cudo ;D
Właśnie jem IIś orzeszki ziemnie
to pisz kochana o tym vacu well bo rozmyslam o czyms taki w olesnicy(tj zeby zakupic taką machinę i rollteca) w celach czysto zarobkkowaych

Cytat:
Napisane przez Maedchen Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, miło Was podczytać już z samego rana ale dopiero teraz mam czas żeby się odezwać

Maedchen natomiast toczy hormonalne wojny z samą sobą jak już nie mogę się wieczorem obyć bez węgli (jak wczoraj) to zajadam grapefruita i słonecznik. Pani @ zbliża się i czuję ją w prawym jajniku, jejuu nie mogę się doczekać kiedy będę już po pierwszym najgorszym dniu, kiedy napięcie opadnie, na jedzenie spojrzę rzeczowym okiem i znowu trysnę optymizmem i niespożytą energią Tymczasem przypominam starego kapcia i tak się czuję

Ale wczoraj się rozgadaliśy z TŻtem. Mieliśmy szybko zasnąć, żeby zaaplikować sobie dobrą dawkę snu a my chyba do 1ej w nocy hichraliśmy się wymyślając niestworzone historie Dziś obiecaliśmy sobie spacerek (wczoraj uskuteczniliśmy) i znowu jakiś dobry film na dobranoc.

no tak to jest z @
ale nie łam sie gej-frut zdrowy owoc raz na rok (czytaj miesiac) nic sie nie stanie
effa no chyba masz racje, bo odczuwam brak takiego posiłku do syta (prócz sniadania) i jakis taki harmonogram wymysliłam 3 duze posiłki i miedzy nimi 2 mniejsze posiłko-przekąski. no ale ten lunch ze wzgledu ze w pracy spozywany to jakas sałatka na zimno... no a z cieplej kolacji tez nie chce rezygnowac bo to jedyny wspolny posilek z Tztem wiec podwieczorek taki chudy, no i na kolacje tak staram sie nie przejadac i w tego zagmatwania wychodzi ze tylko rano jestem tak porządnie najedzona... nie mam pomyslu jak to zoorganizowac...

a ja własnie buszuje po przepisowym i mysle co by tu na kolacje zrobic...
Stary 2009-02-10, 12:46   #1894
KUBUŚ
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hanulka xxx Pokaż wiadomość
drugi dzień plażowania, hmm, ciekawe jak mi pójdzie Boje się ,że nie wytrwam bo ja słąbą wolę mam i słodycze za mną chodzą strasznie Wybieram się po tone warzyw i nimi sie będe zapychała, może zapomnę o słodkościach, oj ciężko ciężko ....
kup sobie gorzką czekolade
KUBUŚ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 12:47   #1895
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
a ja własnie buszuje po przepisowym i mysle co by tu na kolacje zrobic...
pizzę ja dziś robię z mąki żytniej 2000,ale bez twarogu bo jakoś nigdy w domu go nie mam,ale inspiracja jest z wątku o przepisach sb

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 12:56   #1896
Corny
Rozeznanie

a właśnie jeszcze zapomniałam spytać: znacie mąkę pp Lubelli? bo tylko taką znalazłam u mnie, ale nie ma nigdzie napisane jaki to typ i mam nadzieję, że nie jest jakaś oszukana...
i nie wiem, co z chlebem zrobić, w sensie zamrażać go, żeby nie wysechł? jak robicie, bo ja czytałam gdzieś, że takie pieczone własnoręcznie to potrafią miesiąc stać i nie wyschnąć, ale nie wiem, jak to jest naprawdę
Stary 2009-02-10, 12:58   #1897
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez KUBUŚ Pokaż wiadomość
prawie idealny, tylko za duzo nabiału, przekąski są w sam raz nic do nich nie dorzucaj, to nie ma być posiłek tylko delikatna przekąska.
mój swiatopogląd żywieniowy runął
na samych orzeszkach mam 3 godziny do kolejnego posiłku wytrzymać?
w sumie kg szybko by spadały
Stary 2009-02-10, 13:01   #1898
effa79
Zadomowienie

Agee zawsze do uslug Sprobuj do wegli dorzucac bialko

Poisonous orzeszki ziemne to przekaska zaledwie, a nie II sniadanie

Madziaa dzieki, lepiej, nie kreci mi sie w glowie, ale za to boli leb... O do zapiekanki ja zajadam ciut mieska zawsze - ostatnio piers z kurczaka zawijana z serem i szynka i pieczarkami

Cytat:
Napisane przez Maedchen Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, miło Was podczytać już z samego rana ale dopiero teraz mam czas żeby się odezwać

Maedchen natomiast toczy hormonalne wojny z samą sobą jak już nie mogę się wieczorem obyć bez węgli (jak wczoraj) to zajadam grapefruita i słonecznik. Pani @ zbliża się i czuję ją w prawym jajniku, jejuu nie mogę się doczekać kiedy będę już po pierwszym najgorszym dniu, kiedy napięcie opadnie, na jedzenie spojrzę rzeczowym okiem i znowu trysnę optymizmem i niespożytą energią Tymczasem przypominam starego kapcia i tak się czuję

Ale wczoraj się rozgadaliśy z TŻtem. Mieliśmy szybko zasnąć, żeby zaaplikować sobie dobrą dawkę snu a my chyba do 1ej w nocy hichraliśmy się wymyślając niestworzone historie Dziś obiecaliśmy sobie spacerek (wczoraj uskuteczniliśmy) i znowu jakiś dobry film na dobranoc.

Aaaa zapomniałam się pochwalić, że w weekend szalałam w kuchni między innymi z cieciorką i moim ukochanym bakłażanem z mozarellą
Muszę pobuszować na przepsiwoym i znowu coś podziałam
EH rozumiem cie w zwiazku z @... I tez wtedy walcze ze soba

Cytat:
dziewczyny nie pamietam juz gdzie ale ktos kiedys pisal ze gotuje sobie czy smazy cieciorke i zajada sie taka bez niczego... kojarzy cos ktoras?
Djana pisala Ja dzis robie kuraka w cieciorce, oczywiscie mam troche za duzo ugotowanej i pewnie sobie podjem, swietne jest na przekaske

Czasami trzeba pogodzic sie z tym, ze wiecej schudnac sie nie da
...i wtedy zaczyna sie chudnac... ot cala tajemnica
effa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 14:26   #1899
kaska87
Zakorzenienie

a ja mam dzis na obiad rybke z kapustką mniami może jeszcze do tego ogóra wezmę

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 14:30   #1900
ninaad
Wtajemniczenie

Beatky gratulacje

Cytat:
Napisane przez seszen5 Pokaż wiadomość
No własnie, też mi sie wydawało, że nie można fruktozy ... chyba w I fazie sobie ją daruje. Co do słodzików - no widzisz, ja to się o nich naczytałam, ze jedne te z aspartamem są zakazane w USA i a te z sacharyna zakazane w Kanadzie...czy na odwrót no i wychodze z złożenia, że jak już coś zakazali w USA a to jest kraj gdzie jest dużo niezdrowych i modyfikowanych rzeczy, to już musi być to bardzo niezdrowe ... A jak byłam właśnie w sklepie z mamą, jest biochemiczką i jak zobaczyła, że chce słodzik to prawie, że by zaczeła krzyczeć w tym markecie że będe się truła na własne życzenia toteż szybko je odstawiłam i zastanawiałam się nad fruktozą...ale skoro ona zabroniona w I fazie Chociaż z drugiej strony w gumach do żucia jest aspartam...w jogurtach light też...staszne zamieszanie z tym wszystkim
i dlatego właśnie polecam ksylitol (cukier brzozowy). Produkt ten nie należy niestety do najtańszych, ale o niebo lepszy (=zdrowszy) niż aspartam i acesulfam K
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 14:35   #1901
effa79
Zadomowienie

Ja pindole Kolega wlasnie wpadl do biura z porcja dla kazdego kebaba, frytek i surowki DOstalismy od naszego klienta... Pachnieeeee. Zjadalam 3 kawalki miesa i surowki ciut z pekinskiej... A frytki tak na mnie patrzaly... DObrze, ze swoja salatke zdazylam zjesc, to glodna nie bylam, jak to to wjechalo do nas

Stary 2009-02-10, 14:36   #1902
Agee79
Rozeznanie

GG do Agee79 Send a message via Skype™ to Agee79

dzieki dziewczyny za info nt cieciorki
tylko kiedy ja jesc jako przekaske skoro albo sniadanie albo obiad mam weglowy hehehehe
no nic
troche napalilam sie na ten pasztet z cieciorki i soczewicy
musze wyprobowac ale znajac zycie dopiero na weeken

tak sobie mysle...
ze jak tu najlepiej poukladac te moje posilki aby rzeczywiscie przyzwyczic organizm do tego co o jakiej porze dostaje...
pomozecie???
to moze moj tryb dnia:

pracuje od 7:30 do 15:30
przed praca nic zazwyczaj nie jem
i teraz tak mysle ze w sumie dobrym rozwiazaniem byloby np zjadac 3 posilki S, IIS O
i 2 mniejsze czyli P i K... bo jak zjem obiad ok 16:30-17 to nie mam jak wciskac jednego posilku i przekaski...
co Wy na to?
a i w sumie weglowodany zawsze 1 raz dziennie, zamiennie S i O w zaleznosci czy mam aero czy nie

moze byc?

a teraz ide sladem Telika i bede sie inspirowac watkiem przepisowym na jutro

Edytowane przez Agee79
Czas edycji: 2009-02-10 o 14:39
Agee79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 14:55   #1903
effa79
Zadomowienie

Agee a Ty jesz kolacje
Ja jem
8.30 sniadanie w domu
11.30 przekaska w pracy
14.00 II sn w pracy
17.00 obiad
19.30 kolacja

W weekend
8.30 sniadanie
14.00 obiad
16 - 17 deser (weglowy najczesciej)
19.30 kolacja

Nie wiem, na ile mozesz sobie w pracy pozwolic na jedznie...
Moze tak:
8.15 sniadanie
11 przekaska
14 II sn
17 obiad
19.30 kolacja
i w sumie wyszlo jak u mnie

Albo 6.45 przekaska typu zawijas
9.00 sniadanie
13.30 II sn
ew. przekaska
17.00 obiad itd

Stary 2009-02-10, 14:59   #1904
Agee79
Rozeznanie

GG do Agee79 Send a message via Skype™ to Agee79

no wlasnie czesto sie zdarza ze po obiedzie juz nic nie jem do kolacji ok 20

i wychodzi na to ze jem 4 posilki

musze chyba lepiej wprowadzic akas mala przekaske z tego ranca bo nijak inaczej nie pasuje
a tak to by bylo pieknie co 3-3,5 godzinki

dzieki Effcia

Agee79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 15:32   #1905
effa79
Zadomowienie

Agee wydaje mi sie, ze taka mala przekaska rano, ktora mozesz przeciez przygotowac wieczorem pobudza metabolizm. Ja jak wstaje bardzo wczesnie, to zjadam jablko, ale to faktycznie jak mnie 6.00 rano zastanie na nogach, bo czasami, choc chlopcy nie spia, to ja i tak do 7.15 sie wyleguje chociaz, tyle mojego

Stary 2009-02-10, 15:47   #1906
Poisonous17
Raczkowanie

No właśnie mi chodziło o przekąskę ;-) Nie wiem czemy napisałam 2ś Niemądra ja. Ja już po obiadku- rybcia, i ogóras. W ogóle nie mam apetytu ale obiecałam że będzie mięsko to jest
Teliku w czwartek napiszę jak było, co do celów zarobkowych to powiem Ci, że zapisy na to są dwa tygodnie do przodu w takich przystępnych godzinach U mnie w miescie (80tys osób) to jedyne takie urządzenie więc może dlatego ;-) Chyba nie lubie warzyw :-(

Bierzemy się za siebie!
SB- 6
Poisonous17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 15:53   #1907
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez effa79 Pokaż wiadomość
Ja pindole Kolega wlasnie wpadl do biura z porcja dla kazdego kebaba, frytek i surowki DOstalismy od naszego klienta... Pachnieeeee. Zjadalam 3 kawalki miesa i surowki ciut z pekinskiej... A frytki tak na mnie patrzaly... DObrze, ze swoja salatke zdazylam zjesc, to glodna nie bylam, jak to to wjechalo do nas
Gratuluję silnej woli
Jakby na mnie tak frytki patrzyły, to nie ręczę za siebie
goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 16:06   #1908
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
no wlasnie czesto sie zdarza ze po obiedzie juz nic nie jem do kolacji ok 20

i wychodzi na to ze jem 4 posilki

musze chyba lepiej wprowadzic akas mala przekaske z tego ranca bo nijak inaczej nie pasuje
a tak to by bylo pieknie co 3-3,5 godzinki

dzieki Effcia
no tak jakby szybko wszamac cos energetyzującego, jakąś muffinke, czy cistko owsiane no i pozniej troche przesunac w tył w czasie, to mozna wykombinowac ze po pracy jakas przekąseczka i spokojnie kolacje przed 20 zmiescisz

ja własnie tak robie, ale jo niedzieciata wiec mi łatwiej w domku zjesc sniadanko, pozniej drugie w pracy i jakas sałatka na lunch ok13, przybiegam do domkku i jakas przekąska i kolacja wychodzi ok 19 i tak przed 23 uciekam spac

Kubuś mi dał dzis do myslenia z ta przekąską, ale jakos nie wyobrazam sobie miedzy 7,30a 13,30tylko orzeszki zjesc??
no ale jak sobie w internecie czytam SBowskie jadlospisy to faktycznie tak jest w przykładach, wiec od jutra II sniedanie mniejszamy do rozmiarów przekąski, stopnowo -nawet jadłospis ułozyłam, ale jakos tego nie widze
Stary 2009-02-10, 16:19   #1909
effa79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
no tak jakby szybko wszamac cos energetyzującego, jakąś muffinke, czy cistko owsiane no i pozniej troche przesunac w tył w czasie, to mozna wykombinowac ze po pracy jakas przekąseczka i spokojnie kolacje przed 20 zmiescisz

ja własnie tak robie, ale jo niedzieciata wiec mi łatwiej w domku zjesc sniadanko, pozniej drugie w pracy i jakas sałatka na lunch ok13, przybiegam do domkku i jakas przekąska i kolacja wychodzi ok 19 i tak przed 23 uciekam spac

Kubuś mi dał dzis do myslenia z ta przekąską, ale jakos nie wyobrazam sobie miedzy 7,30a 13,30tylko orzeszki zjesc??
no ale jak sobie w internecie czytam SBowskie jadlospisy to faktycznie tak jest w przykładach, wiec od jutra II sniedanie mniejszamy do rozmiarów przekąski, stopnowo -nawet jadłospis ułozyłam, ale jakos tego nie widze
Powiem ci, ze tez nad tym dzis mysle... I z pewnoscia to, ze waga ruszyla po weglach, to wplyw tez zdecydowanie mniejszych II sniadan. Uwazam, ze orzeszki na II sn to przegiecie i bede nadal sie upierac, ze to przekaska, ale jak zjadam dwie lyzki pasty z makreli, a nie jakichs 6 lyzek, to jest lepiej Widanie, ze, ze w koncu w ogole zaczelam jadac mniejsze porcje przez to. Tak jak ci pisalam i u mnie tez tak bylo. Sniadanie, II sniadanie, obiad byly porownywale ilosciowo, zaden konkretniejszy. Teraz jak jem mniej o 14.00 to tez jem mniej automatycznie o 17.00, choc i tak nie malo Ja przestalam skupiac sie na salatkach na II sn, a wlasnie robie zawijasy i wiesniaka biore, albo zjem jajko i warzywka do tego. Obiad jem konkretny, za to mniejsza kolacje, bo nie zdaze zglodniec, a kolacje jem zawsze z Borysem, w tygodniu to nasz wspolny posilek, jak on w przedszkolu, a ja w pracy.
ALe powtarzam, ze samym orzeszkom na II sn mowie nie Zamiast orzeszkow zjadlabym chuda szynke z serem i warzywami, jak juz.

Stary 2009-02-10, 16:27   #1910
dzonksik
Raczkowanie

effa jadlam wczoraj duzo wegli bo czulam wielkie zaoptrzebowanie dzisiaj tez grzeszylam, ale tak fatalnie sie czuje od wczoraj ze po prostu nawet nie zwracam na to uwagi. zaleglosci nadrobie od jutra.

dzonksik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 16:34   #1911
effa79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzonksik Pokaż wiadomość
effa jadlam wczoraj duzo wegli bo czulam wielkie zaoptrzebowanie dzisiaj tez grzeszylam, ale tak fatalnie sie czuje od wczoraj ze po prostu nawet nie zwracam na to uwagi. zaleglosci nadrobie od jutra.
Slonce, ale nie musisz mi sie tlumaczyc To Twoja dieta i wiadomo, ze kazda z nas ma lepsze i gorsze dni. Ja dzis przez te zawroty glowy najchetniej zjadlabym tone slodyczy CHyba upieke na sniadanie muffinki cytrynowe by Fruity

Stary 2009-02-10, 16:43   #1912
dzonksik
Raczkowanie

Cytat:
ale jak zjadam dwie lyzki pasty z makreli, a nie jakichs 6 lyzek, to jest lepiej Widanie, ze, ze w koncu w ogole zaczelam jadac mniejsze porcje przez to. Tak jak ci pisalam i u mnie tez tak bylo. Sniadanie, II sniadanie, obiad byly porownywale ilosciowo, zaden konkretniejszy. Teraz jak jem mniej o 14.00 to tez jem mniej automatycznie o 17.00, choc i tak nie malo Ja przestalam skupiac sie na salatkach na II sn, a wlasnie robie zawijasy i wiesniaka biore, albo zjem jajko i warzywka do tego. Obiad jem konkretny, za to mniejsza kolacje, bo nie zdaze zglodniec,
effa a moglabys mi podac jak robisz ta paste z makreli ? bo ja kiedys robilam : makrela +jajko + ogórek kiszony + majonez , no ale to bylo przed sb. teraz nie wiem czy mam odstapic wogole od majonezu czy dac jakis light, bo jogurty juz mi bokiem wychodza...tymbardziej ze ich wczesniej jadlam bardzo malo i wciaz nie moge sie na nie przestawic.
doszlam do wniosku ze chyba jem za duzo, nie dosyc ze te wegle za mna chodza to jednak mam zbyt duze posilki.
widze ze mam malo warzyw, ale kurcze... nie moge ich jesc w zimie az tyle, po prostu nie mam smaka. tez juz moze jestem zmeczona tym ciaglym siedzeniem w kuchni, kiedys jak bylam glodna to jadlam co popadnie i co mialam akurat w lodowce, albo zamawialam na wynos. totez wygladalam jak wygladalam, zdaje sobie z tego sprawe, ale to ciagle myslenie o jadlospisie na nastepny dzien , siedzenie w necie i szukanie przepisow, ajeszcze od 4 dni choroba jasna co zrobie to mi nie wychodzi ( wczoraj upieklam bulki i sa tak twarde ze mozna nimi zabic), doprowadza mnie pomalu do skrajnej depresji i chyba wogole przestane jesc zeby ne musiec tego gotowac. Zastanawialam sie dzisiaj czy bym mogla wrocic do dawnych nawykow zywieniowych .. i chyba bym nie mogla... poza tym zauwazylam cos niepokojacego. codziennie boli mnie zoladek. I to na pewno nie z glodu bo glodna nie chodze. Zastanawiam sie cy to nie od wzdymajacych rzeczy typu jajka , kapusta pekinska - ale jej akurat nie jem zbyt czesto...
chyba mam kryzys

Edytowane przez dzonksik
Czas edycji: 2009-02-10 o 22:49
dzonksik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 16:54   #1913
kaska222
<b></b>

Witajcie dziewczyny.
Ja zaczelam drugi dzien diety.Wczoraj pöznym wieczorem zrobilo mi sie slabo,myslalam ze zwymiotuje,glowa bolala,ale dzis jest ok.
Sniadania nie jem bo pözno wstaje.Dzisjaj na obiad zrobilam smazonego tunczyka na oliwie,bambus i szpinak i salatka lodowa z ogörkiem i pomidorem.
Przez caly dzien woda niegazowana.A na kolacje zrobie omlet z brokulami,cebulkä i piersi od kurczaka.(hmm,ciekawe jak to bedzie smakowac)I pözniej czeka mnie rowerek stacjonarny 35 minut.
Dzisjaj zgrzeszylam kawä 3 in 1

Mam pytanie czy moge jesc orzeszki ziemnne solone na tluszczu czy takie zwykle i batoniki müsli z orzechami bez owocöw....

RegulaminWizaz.pl

Edytowane przez kaska222
Czas edycji: 2009-02-10 o 17:29 Powód: dopisek
kaska222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 17:45   #1914
martto
Raczkowanie

Cytat:
Powiem ci, ze tez nad tym dzis mysle... I z pewnoscia to, ze waga ruszyla po weglach, to wplyw tez zdecydowanie mniejszych II sniadan. Uwazam, ze orzeszki na II sn to przegiecie i bede nadal sie upierac, ze to przekaska, ale jak zjadam dwie lyzki pasty z makreli, a nie jakichs 6 lyzek, to jest lepiej Widanie, ze, ze w koncu w ogole zaczelam jadac mniejsze porcje przez to. Tak jak ci pisalam i u mnie tez tak bylo. Sniadanie, II sniadanie, obiad byly porownywale ilosciowo, zaden konkretniejszy. Teraz jak jem mniej o 14.00 to tez jem mniej automatycznie o 17.00, choc i tak nie malo Ja przestalam skupiac sie na salatkach na II sn, a wlasnie robie zawijasy i wiesniaka biore, albo zjem jajko i warzywka do tego. Obiad jem konkretny, za to mniejsza kolacje, bo nie zdaze zglodniec, a kolacje jem zawsze z Borysem, w tygodniu to nasz wspolny posilek, jak on w przedszkolu, a ja w pracy.
ALe powtarzam, ze samym orzeszkom na II sn mowie nie Zamiast orzeszkow zjadlabym chuda szynke z serem i warzywami, jak juz.
A zaczelo sie to rozmyslanie od mojego przykladowego jadlospisu ktory dalam do oceny wlasnie ja tam mialam orzeszki na II sn.bo tak znalazlam w przykladowych jadlospisach. Teraz to tez juz nic nie wiem-czy mozna na II sn., czy mozna na podwieczorek? no i wlasnie czy cos do tego jeszcze, w sumie nie wiem co jadac na te podwieczorki, bo drugie sniadania to na razie poki mam ferie i pozno wstaje to starczylyby te orzeszki ale jak wroce na uczelnie to bede jadac zawijaski, serki, babeczki jarzynowe, itp ale ten podwieczorek to nie wiem, najchetnniej jadlabym orzeszki jednak
Stary 2009-02-10, 18:05   #1915
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

A ja juz na jutro przygotowalam obiad do pracy, kasza gryczana z klopsikami z m.mielonego (indyk) i do tego ogoras kiszony

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.

Edytowane przez CarmelaSoprano
Czas edycji: 2009-02-10 o 18:24
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 18:39   #1916
seszen5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
Beatky gratulacje

i dlatego właśnie polecam ksylitol (cukier brzozowy). Produkt ten nie należy niestety do najtańszych, ale o niebo lepszy (=zdrowszy) niż aspartam i acesulfam K

ehh, powinni mi zabronić dostępu do internetu, bo zawsze jak o czymś usłysze to szperam i szperam az znalazłam coś o ksylitolu "Do niedawna jedynym znanym ubocznym efektem duzych dawek ksylitolu byla biegunka. Ale ostatnio badania wykazaly, ze duze dawki przyjmowane stosunkowo dlugo wywoluja nowotwory i uszkadzaja narzady u zwierzat, a dozylne podawanie ksylitolu ludziom jako zrodla energii powodowalo zaburzenia pracy watroby, nerek i mozgu. Obecnie jest pod kontrola FDA, a wiekszosc producentow amerykanskich dobrowolnie zaprzezstalo stosowania go"

a może któraż używała stevii??
bo jak narazie o niej najmniej złych rzeczy znalazłam

a ja dziś tak sobie jadłam
Iś : jajecznica z 2 jak+pół papryczki, cebula i pieczarki i kawa
IIś: serniczki z orzeszkami ziemnymi
o: zapiekana pierś z kury pod brokułami pod żółtym serem
k:?? coś trzeba wymysleć
seszen5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 19:11   #1917
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Napisane przez seszen5 Pokaż wiadomość

A mam jeszcze pytanko, można ser valbon lekki jogurtowy na I fazie
w 100g ma 22.0 tłuszczu i 1.0 węglowodanów...
Za duzo tluszczu Sery nie powinny miec wiecej niz 6g na 100 abysmy mogly je jesc.

Cytat:
Napisane przez Beatky Pokaż wiadomość
A czy mogę jeść na śniadanie w I fazie sałatkę grecką bez oliwek, ale z fetą 30% ??? Tak się właśnie zastanawiam, bo na razie dobrze mi idzie zrzucanie kilogramów i nie chcę tego zaprzepaścić przez małą niewiedzę. Pytam bardziej doświadczone koleżanki
Feta nawet pelnotlusta nie jest zla jak pisze Agatston bo jest slona i nie zjesz jej duzo

Cytat:
gratuluje silnej woli

dzien dobry wszystkim u mnie doppio espresso i komp na sniadanie Narazie

Nie popadajamy w paranoje ze slodzikami - przeciez nie spozywacie ich na kilogramy Nie wiem jak wy ale je daje tylko do pieczenia. Cukier powoduje mnostwo chorob - biala smierc tylko bardziej oswojona. Wszystko w duzych dawkach jest zle. Wedzonka rakotworcza. Lyzka stolowa soli na raz moze nas zabic. Mysle ze od kilku lyzeczek slodziku nie powymieramy. Predzej na miazdzyce od ton cukru jakie spozywamy w ciagu zycia

Edytowane przez paprak
Czas edycji: 2009-02-10 o 19:20
paprak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 19:12   #1918
hanulka xxx
Raczkowanie

Dzięki za wszystkie rady dziewczyny dzisiaj niestety też jakoś mi słabawo hmm, może napiszę co jadłam a wy ocenicie??Może czegoś za mało albo za dużo i dlatego tak się czuje?? A można przez kilka dni pomału odstawiac węgle i słodycze a np od poniedziałku zacząć konkretną SB czy to zły pomysł?? Boje się ,że to złe samopoczucie takie już zostanie, bo na ogół dużo słodkości jadłam

Moje dzisiejsze jedzonko:
I śniad: omlet z pieczrkami i papryką, czerwona herbata
II śniad: jogurt naturalny z ziarnami słonecznika
obiad: pierś z kurczaka i warzywa gotowane (kalafior,brokuły)
podwieczorek: wieśniak z żodkiewkami
kolacja (będzie dopiero): sałatka z tuńczyka i jajek
hanulka xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 20:03   #1919
Maedchen
Raczkowanie

Moje Kochane Specjalistki !

Czy siemię lniane zmielone odtłuszczone to takie normalne siemię, czy jakieś wydziwienie? Nie znam się na tym zupełnie a zakupiłam dziś takie w aptece, nawet w promocji 2 w cenie 1

I czy dżem pomarańczowo imbirowy, bez dodatku cukru za to słodzony zagęszczonym sokiem z winogron jest dopuszczalny na II fazie? Bo też dziś zakupiłam takie cudo, nie wiem dlaczego, ostatni raz dżem jadłam jakieś 5 lat temu, ale dla urozmaicenia postanowiłam dodać odrobinkę do śniadania, co by mi się dieta nie znudziła? Jeśli to za dużo węgli to TŻ zje, bo mu smakuje ale może łyżeczka, dwie, do owsianki na śniadanie nie będzie wielkim grzechem?
Stary 2009-02-10, 20:05   #1920
seszen5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paprak Pokaż wiadomość
Za duzo tluszczu Sery nie powinny miec wiecej niz 6g na 100 abysmy mogly je jesc.

Feta nawet pelnotlusta nie jest zla jak pisze Agatston bo jest slona i nie zjesz jej duzo

gratuluje silnej woli

dzien dobry wszystkim u mnie doppio espresso i komp na sniadanie Narazie

Nie popadajamy w paranoje ze slodzikami - przeciez nie spozywacie ich na kilogramy Nie wiem jak wy ale je daje tylko do pieczenia. Cukier powoduje mnostwo chorob - biala smierc tylko bardziej oswojona. Wszystko w duzych dawkach jest zle. Wedzonka rakotworcza. Lyzka stolowa soli na raz moze nas zabic. Mysle ze od kilku lyzeczek slodziku nie powymieramy. Predzej na miazdzyce od ton cukru jakie spozywamy w ciagu zycia
nie no ja tyle cukru nie jem, herbaty i kawy nie słodze od niepamiętnych czasów, gazowanych słodzonych napoi nie lubię po prostu tylko od czasu do czasu lubie zjeść jakąś słodką przekąskę jak np:jogurt z miodem spadziowym albo to juz troche gorsze ale przezemnie uwielbiane ciasteczka owsiane mojej roboty albo baton corney orzechowy ... ale takie rzeczy to nie na diecie No i własnie zastanawiam sie co by tu dodać jak by chciała np na II fazie zrobić ciastka owsiane...albo tego rodzaju smakołyki ale jeszcze min 10 dni będzie trzeba obejść się bez tego.
Poprzednio jak stosowałam SB przez 2 tyg obeszło sie bez żadnych słodkich dodatków, może teraz też się uda

Bo ja to może dziwna jestem ale boje się tych słodzików. Potem za kilkanaście lat okaże się, że jestem chora, nikt nie będzie wiedział od czego a to będzie wina tego słodzika ... wiem, wiem mam paranoję

A co do serów to nie rozumiem, pełnotłusta feta jest o.k. bo jest słona i nie zjemy jej za dużo a ten pleśniak lekki jest zabronionyprzec ież ja nie chce zjeść odrazu całego tylko po 2 małe kawałeczki np do sałatki albo zapiekania no ale skoro niet to niet, ja się dostosuję jak trzeba W końcu chcę schudnąć więc lepiej nie kombinować.
seszen5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości