Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy V - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-10, 18:32   #2491
joannah
Rozeznanie

GG do joannah
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy V

cześć dziewczynki

Ja wpadłam tylko na chwile do was przywitać się, nadal nie mamy intrnetu,
u nas wszystko ok

minisiu-wszystkiego najlepszego z oikazji urodzinek
joannah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 18:39   #2492
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123

Zajrzałam dziś Klaudii do buzi i dopatrzyłam się wychodzącej dolnej piątki

Przeglądam allegro w poszukiwaniu piżam dla Sylwii i jakiegoś fajnego szlafroczka, bo chcę jej kupić nowe do szpitala. Te domowe to takie znoszone już ma
I oczywiście przy okazji dla siebie coś poszukam. Na razie znalazłam wszystkie części Zmierzchu
Stary 2009-02-10, 19:32   #2493
Kancia
Zakorzenienie

Iwka ale mądralka z mojej synowej

ja dopiero teraz się skapnęłam, ze Iwka i Anula nie były z nami wczesniej i nie wiedziałam jakie miały porody dzizas jaka skleroza

Adisław dziś mnie zabił oglądalismy ksiązkę z opowiadaniami ( sa tam tez obrazki), kazde opowiadanie zaczyna się większa wyboldowaną literą. Mój syn odwraca kartkę po czym pokazuje paluchem na pierwszą wielką litere i woła "O" ja patrze a to "O" No to oszołomiona odwracam kolejną kartkę ( było T), nie zareagował, odwracam kolejną a Adik "Ka" patrze a tam "K" no looool dziecko mi się liter naumiało ze swojego laptoka nie wiem jakie jeszcze zna bo już mu się znudziło oglądanie ksiazeczki
Stary 2009-02-10, 19:37   #2494
Laurusia2007
Raczkowanie

iwka2002 Laura mówi po angielsku: puppy, yes, no i więcej nie uczyłam ale chyba też zacznę niech się nauczy tych podstawowych
Laurusia2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 19:40   #2495
Aelitka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość

Adisław dziś mnie zabił oglądalismy ksiązkę z opowiadaniami ( sa tam tez obrazki), kazde opowiadanie zaczyna się większa wyboldowaną literą. Mój syn odwraca kartkę po czym pokazuje paluchem na pierwszą wielką litere i woła "O" ja patrze a to "O" No to oszołomiona odwracam kolejną kartkę ( było T), nie zareagował, odwracam kolejną a Adik "Ka" patrze a tam "K" no looool dziecko mi się liter naumiało ze swojego laptoka nie wiem jakie jeszcze zna bo już mu się znudziło oglądanie ksiazeczki
Zośka zna "eM" i "A"
i to do tego stopnia, że np idąc z nią przez miasto mija się bilboard gdzie jest napisane coś z "eM" to ona na cały głos, i paluchem w tego bilborda, krzyczy taka zdziwiona: "o!! EM!!!!"

tak się wtrąciłam

Nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy...

My
Zaręczeni

31.07.2010
Aelitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 19:47   #2496
Kancia
Zakorzenienie

no na ulicy mi się nie zdarzyło mnie generalnie rozwala, ze dzieciaki takie kumate są nie wiedziałam, ze półtoraroczniaki tak szybko kumają o co kaman

no i taki lekki żal, ze on juz taki "dorosły"
Stary 2009-02-10, 21:05   #2497
iwka2002
Wtajemniczenie

GG do iwka2002

kanciu to nam mądralińska para się tworzy. Mówisz ,że z laptopa. .. no weź bo kupię

Jak już się chwalimy to Weronka komunikuje swoje gusta smakowe "kaszi" kawa"=herbata, danio, a jak zobaczyła jak wyjmuję parówkę z wody to zasiadła na dorosłe krzesło do dorosłego stołu i mówiła "mamuś am". kanciu- ja też jestem w szoku jak to szybko idzie.

lea- to moja pampersowa promocja do kitu przy Twojej. No i kupiłam za duże na dodatek, eh...

.
iwka2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 21:09   #2498
Kancia
Zakorzenienie

no mamy takiego laptopa gdzie można wybrać opcję, ja właczam Adrianowi funkcję wyrazy. Kobita po nacisnięciu klawisza mówi wyraz po czym go literuje. Myślę, ze tak się nauczył bo jak ona literuje wyrazy to wyskakują pojedyncze literki na monitorku

Iwka powiedz proszę jaka cena była tych Huggiesów Jeans, bo widzę, ze to sa Pull upsy a ja i tak kupuje jedna paczkę zwykłych pull upsów z Huggiesa więc moze te jeansy wyjda jednak taniej, jest ich więcej w opakowaniu...
Stary 2009-02-10, 21:12   #2499
iwka2002
Wtajemniczenie

GG do iwka2002

kanciu- 34 zyle za 40sztuk 12-20kg, bo taką wielkość chciałam kupić, choć teraz wiem, że za duże. Tak, tak to majtaski są /chyba/

Edit- na pewno, tylko w realu jakieś takie sprane są http://farm2.static.flickr.com/1273/...d0a23d.jpg?v=0

.

Edytowane przez iwka2002
Czas edycji: 2009-02-10 o 21:15
Stary 2009-02-10, 21:21   #2500
Kancia
Zakorzenienie

ooo no widzisz te nie jeansowe kosztują koło 25 a jest ich 16 szt takze te się bardziej opłaca. Ja kupuję jedna paczkę i zakładam np do lekarza bo jest mi łatwiej takie załozyc niz biegac za małym i rzepy zapinac
no my wezmiemy chyba 4 choć premium nosi 5 a te pull ups zwykłe to miał rozmiar M bodajze. Musze juro kuknąc na opakowanie

apropos okazji to w Auchanie sa bodziaki z krótkim i z długim od 3 zł za sztuke
kazałam mojej mamie kupić kilka małemu wolę jak ma zakryte plecy w zimie w lato będzie sobie biegał w koszulkach

Edytowane przez Kancia
Czas edycji: 2009-02-10 o 21:25
Kancia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 21:47   #2501
iwka2002
Wtajemniczenie

GG do iwka2002

ja przez te Weronki nerki to też cały czas ją w body pakuję, a w nocy pajacyk /choć ma piękne piżamki/

.
Stary 2009-02-10, 22:01   #2502
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
no to mały humanista nam rośnie.

Cytat:
Napisane przez iwka2002 Pokaż wiadomość
kanciu to nam mądralińska para się tworzy. Mówisz ,że z laptopa. .. no weź bo kupię..
ja też myślę, że to z laptopa taka nauka.
Maksiu w swoim ma też program literki, naciska się literkę, literka pokazuje się na ekranie, pani z laptopa mówi "ka", potem pani mówi 'kaczka" i pojawia się kaczuszka, potem pani mówi "kangur" i widać kangura... i tak dalej, aż dziecko inną literkę wciśnie.

Cytat:

kazałam mojej mamie kupić kilka małemu wolę jak ma zakryte plecy w zimie w lato będzie sobie biegał w koszulkach
ja tez dalej Maksia w bodziaki ubieram, zawsze mam pewność, że koszulki z portek nie wyjdą i plecek nie przewieje, poza tym lepiej pampers się na tyłku trzyma.
dopiero latem pożegnamy się z body.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 23:19   #2503
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Kancia Adrian dzis na poczcie tez mnie rozwalil. ogladal sobie skrytki i pokazuje siec ,siec na szostke paluszkiem i nadaje jeszcze powiem wam ze jego ulubione kolory to zolty i pomaranczowy

my tez teraz ubieramy Adiego w body. dla mnie body dla dziecka to najwspanialszy wynalazek. jak bedzie cieplo to moze juz bedzie bez pieluszki tylko koszulka i majtusie i spodenki.. oby!!

ech poczytalam dzis troche.
dziewczyny sa tam bardzo mile..
no i jeden ochroniarz chcial sie ze mna umowic ale go splawilam

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 07:27   #2504
minia99
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to minia99

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;10911983]miniu, 500 balonów, sauna i drink... chyba padniesz na koniec. [/quote]
heje przezyłam , balony dmuchał szwagier a ja tylko girlandy robiłam i wystrój mamy naprawde walentynkowy . A sauna hmmm ja juz chyba zahartowana jestem, od 8 lat w każdy wtorek jest aerobik a potem sauna z szampanem albo drineczkami, jest nas 10 i dzielnie się trzymamy

Cytat:
Weronka klejna noc od 4 ciągły płacz, nie wiem może zęby, po przebudzeniu musi porządnie odkasłać, bo zbiera jej się wydzielina, w dzień nie kaszle. Nie wiem czy podawać syrop wykrztuśny czy nie?
Chyba Wam nie pisałam,że Werka zna już i używa 4 ang. słówka: Yes, No, bye-bye i dog. Pracujemy nad OK, a niech zna dziecko języki.

W Carrefourze prom. na Huggiesy / nr5- 60szt-43.50,-/ i są jakieś nowe Huggies JEANS, ale prawie po 90gr wychodzi pieluszka- no bez przesady.
Oby Waronki nic nie złapało, ja bym podała syropek jeżeli męczy ją w nocy kaszel. No i ukłon dla naszej małej poliglotki , Olivia tylko łoł mówi w kółko ale to podslyszała i papuguje.
Teraz gdy czytam o pampersach to zastanawiam się co ja będę z zaoszczędzoną kasiurą robiła , kurcze lokatę Olivci założę i nazwe ją "nieprzesrane"
Cytat:
Szacun, a widzisz tak się martwiłaś, że Adi mało mówi, jeszcze zatęsknimy za tą ciszą . Możesz mi wkleić linka z lapkiem Adrianka, ja oglądałam tylko taką tandetę z muzyczką i nic się tam nie pokazywało, nie wiedziałam , że sa takie bardziej dorosłe, nasze laptopy chętnie odpoczną od rączek Olivci.
Cytat:
Ja bardzo lubię te bodziaki z Auchana, sa naprawde dobre jakościowo, po praniu rewelka, lepiej niż nejeden przepłacony bodziak. Moja Oli juz się troche buntuje i nie chce body, wcale jej sie nie dziwię bez pampersa są średnio wygodne, oj byle do wiosny...

Nie pamiętam czy Wam wczoraj pisałam , jeśli tak to się powtórzę i prosze nie czytać : wczoraj niania mi mówi, że Olivia ją rozłożyła na drobne (nie pierwszy i nie ostatni raz pewnie) bawią się razem i Olivia woła siiisiii, więc niania sie zrywa z łóżka a Olivia opkazuje na nią palcem i krzyczy "nianiuś sieś" (w tł. nianiu siedź), więc niania stwierdziła, że Olivia udaje, bo czasami się wygłupia udaje, że idzie sikać postoi chwilę w WC, wraca i mówi już. Więc niania siedzi sobie w pokoi i słyszy, że gra nocnik (moje pedantyczne dziecko nie chce używać nosnika, ale nie pozwala go też usunąć z WC-tu, chodzi tam i prosto go ustawia pod umywalką), nia niania biegnie do WC, a Olivia zdjęła sobie spodenki skarpety, usiadła na nocniku i sie wysiusiała i nie byłoby w tym nic dziwnego gdyny moje dziecko nie zapomniało, że nosi juz majteczki . No i od wczoraj nie daje sobie spadni ściągać do siusiania, tylko słysze siama , ale się czegoś nauczyła bo po spodniach są majci .....
Mówię łdnie miłego dnia i jak czas pozwoli to będę tu zaglądała
minia99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 07:52   #2505
karolinqa23
Zadomowienie

GG do karolinqa23

Witajcie.Napisze was cos po długiej przerwie
Niki zdrowa mam nadzieję że jak najdłużej Nie chce nosic pampersa cały czas się rozbiera .ostatni bawiła sie cicho więc nie przeszkadzałam jej a ona przychodzi z pampersem w jednej ręce i mokrymi rajstopkami w drugiej.Tymi rajst.powycierała siśki z podłogi
Zawsze popołodniu zostawiam ją bez pamp,bo wtedy ma już kupiki za sobą.Nawet robi siuku do WCale musze ja przypilnowac.
dziś wstała przed 7.00 i strasznie mi się chce spac a do tego ta okropna pogoda
Mnie po sobotniej imprezce strasznie gardło boli.No i już alcoholu sie nie dotknę -a blllllleeeeeee ale byłam na bani

karolinqa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 09:47   #2506
iwka2002
Wtajemniczenie

GG do iwka2002

Hejo totki!

Dałam na noc Viburcol i syropek, było budzenie tradycyjnie ok. 4 ale kilka razy usiadła i zrobiła bam , usiadła i bam aż zasnęła- bez płaczu.

Teraz czekamy na Teletubisie , bo będą o 10 i mam 30 minut względnego spokoju. Chociaż ogólnie to nie mogę narzekać na córkę mą. W zasadzie nie ma takich momentów żeby podniosła mi ciśnienie, no może poza jakimis cyrkowymi akrobacjami na krześle, łóżku czy nawet podłodze. Słucha uwag, nie muszę 10 razy powtarzać / wystarczy 5/, wykonuje polecenia typu podaj, zanieś, przynieś, odłuż na miejsce. RAno znowu zażyczyła sobie kaszi i kawy. Niania to dobrze z nią miała- takie grzeczne dziecko.

Miłęgo dnia.

EDIT:
jakie macie nakładki na sedes:

http://www.allegro.pl/item529193437_...a_dziecka.html

http://www.allegro.pl/item529179735_...a_dziecka.html

http://www.allegro.pl/item542734740_...at_inside.html

a może któraś zaszalała i ma taką
http://www.allegro.pl/item542238591_...ep_poznan.html

O to jeszcze takie Zmyślne ustrojstwo dla przedszkolaczka:
http://www.allegro.pl/item550341657_...c_polecam.html

Zastanawiam się czy lepsza gładka czy właśnie taka a'la nocnik.

.

Edytowane przez iwka2002
Czas edycji: 2009-02-11 o 09:53
Stary 2009-02-11, 09:58   #2507
minisia
Zakorzenienie

iwka my mamy tą trzecią z ceratki i jest miękka jak się siedzi

EDIT:
Musiałam przewinąć Hankę.
A więc melduję się po imprezce urodzinowej - była bardzo udana, wypiłam duuuużo whyski i chodze dziś jak cyrkiel
Dostałam mnóstwo życzeń, kartek

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
http://suwaczki.maluchy.pl/li-19141.png

Edytowane przez minisia
Czas edycji: 2009-02-11 o 10:09
minisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 11:05   #2508
Laurusia2007
Raczkowanie

Cytat:
Hejo totki!

Dałam na noc Viburcol i syropek, było budzenie tradycyjnie ok. 4 ale kilka razy usiadła i zrobiła bam , usiadła i bam aż zasnęła- bez płaczu.

Teraz czekamy na Teletubisie , bo będą o 10 i mam 30 minut względnego spokoju. Chociaż ogólnie to nie mogę narzekać na córkę mą. W zasadzie nie ma takich momentów żeby podniosła mi ciśnienie, no może poza jakimis cyrkowymi akrobacjami na krześle, łóżku czy nawet podłodze. Słucha uwag, nie muszę 10 razy powtarzać / wystarczy 5/, wykonuje polecenia typu podaj, zanieś, przynieś, odłuż na miejsce. RAno znowu zażyczyła sobie kaszi i kawy. Niania to dobrze z nią miała- takie grzeczne dziecko.

Miłęgo dnia.

EDIT:
jakie macie nakładki na sedes:

http://www.allegro.pl/item529193437_...a_dziecka.html

http://www.allegro.pl/item529179735_...a_dziecka.html

http://www.allegro.pl/item542734740_...at_inside.html

a może któraś zaszalała i ma taką
http://www.allegro.pl/item542238591_...ep_poznan.html

O to jeszcze takie Zmyślne ustrojstwo dla przedszkolaczka:
http://www.allegro.pl/item550341657_...c_polecam.html

Zastanawiam się czy lepsza gładka czy właśnie taka a'la nocnik.

Też planuje zakup takiej nakładki. Podoba mi się trzecia, wygląda fajnie i minisia mówi że jest miękka. No i cena ok. Czwarta też fajna.

z kubusiem puchatkiem
http://www.allegro.pl/item542816772_...t.html#gallery

Edytowane przez Laurusia2007
Czas edycji: 2009-02-11 o 11:12
Stary 2009-02-11, 11:19   #2509
Kancia
Zakorzenienie

Iwka my nie mamy zadnej bo jak na razie te co kupiłam nie pasowały musze zmierzyc kibelek i mierzyc nakładki w sklepie
Stary 2009-02-11, 11:54   #2510
izuniak
Rozeznanie

GG do izuniak

Miniu - nazwa lokaty wymiata Pomysł niezły
Acha, zakupiłam też tą grę Mam nadzieję, że do soboty dojdzie a jak dojdzie wcześniej, to mam nadzieję, że się powstrzymam przed użyciem

Minisiu - jak cyrkiel powiadasz czyli urodziny były stosunkowo udane

Ja też jeszcze nie mam nakładki, ale się przymierzam chociaz Emcia dalej kocha pampersy
U nas nocka taka sobie, chociaz jęków było wyraźnie mniej i to bez czopka (zapomniałam, a potem nie chciałam jej już budzić). Ja mam zmieniony plan w szkole i w środy mam od 7.50 do 9.30 - no tak to ja mogę pracować
Moja mama została dziś rano z Emilką, ja wracam z pracy po 2 h a ona płacze z bólu, bo ją takie grypsko paskudnie tak szybko rozłozyło. Mam tylko nadzieję, że babunia mi córki nie zaraziła, bo w piątek mamy odwleczone szczepienie.
Od rana dzisiaj hitem zabawowym jest balonik Bawi się nim i bawi, zobaczymy jak długo...
Ach, o 16-tej jadę projektować łazienkę do salonu glazury. I wybrałam inne płytki Kosztuję połowę tego co poprzednio wybrane Aparici i 10 zł mniej niz nasze Opoczno a są hiszpańskie i w w rzeczywistości cuuudne ( mój mąż twierdzi, że ja lubię pstrokaciznę, ale ja twierdzę że skoro jedna łaźnia w szarościach i bieli to druga kolorowa)
Oto one:
http://www.baldocer.com/htm_english/...1&serie=colors
Co sądzicie? W grę wchodzą białe, zielone, turkusowe i ew. dekory.

Byłam też u mojej p. doktor z tą nieszczęsną cytologią. Dostałam jakąś nowość na nawracające stany zapalne - kapsułki dosustne stanowiące swego rodzaju szczepionkę. I tak mi wypisała receptę, że nie mogę tego rozszyfrować a chciałam zamówić w necie, bo pewnie będzie dużo taniej Może któraś z Was słyszała: FEMI Vagin czy cosik podobnie.

ps: passion u nas nie pisze, czyżby już...
Stary 2009-02-11, 12:23   #2511
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Izuniak mi sie Malva podoba i niebieski. + dekory w kwiatki

a obiadu nie gotuje.. tzn nic specjalnego nie bedzie. pierogi z miesem.

Minisia fajnie ze sie imprezka udala.

ja w walentynki pracuje ale po pracy chce spedzic z tz goraca noc juz kupilam szampana i nakladke wibracyjna. jeszcze dokupie truskawki (ale to juz w walentynki bo tak to tz zje)

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 12:29   #2512
karolinqa23
Zadomowienie

GG do karolinqa23

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
juz kupilam szampana i nakladke wibracyjna. jeszcze dokupie truskawki (ale to juz w walentynki bo tak to tz zje)
My też ostatnio bawiliśmy się nakładka ubaw po pachyszokoda że to jednorazowa przyjemnośc i dośc krótka

Stary 2009-02-11, 12:37   #2513
iwka2002
Wtajemniczenie

GG do iwka2002

no i walentynkowo nam się robi. . Też chcę truskawki kupić, to nic ,że z innej części świata, tylko bałam się że do soboty nie dotrwają

martwi mnie, że patrilla się nie odzywa, oby nic z Polą

.
Stary 2009-02-11, 12:40   #2514
passionfruit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izuniak Pokaż wiadomość

ps: passion u nas nie pisze, czyżby już...
Niestety jeszcze nie Mały jest chyba za tatusiem taki uparty.

A kafelki całkiem fajne. Ja tam lubię takie kolorki.

Czy któraś z Was ma kontakt z Patrycją? Bo nie daje znaku życia i zaczynam się martwić, a nie chcę jej telefonami męczyć...
Stary 2009-02-11, 13:23   #2515
karolinqa23
Zadomowienie

GG do karolinqa23

:d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zami 002.jpg (53,4 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zami 003.jpg (68,9 KB, 7 załadowań)

Stary 2009-02-11, 13:36   #2516
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez minia99 Pokaż wiadomość
Możesz mi wkleić linka z lapkiem Adrianka, ja oglądałam tylko taką tandetę z muzyczką i nic się tam nie pokazywało, nie wiedziałam , że sa takie bardziej dorosłe, nasze laptopy chętnie odpoczną od rączek Olivci.

Nie pamiętam czy Wam wczoraj pisałam , jeśli tak to się powtórzę i prosze nie czytać : wczoraj niania mi mówi, że Olivia ją rozłożyła na drobne (nie pierwszy i nie ostatni raz pewnie) .....
minium Olivka jest rozbrajająca.
pytanie o laptopa było do Kanci, ale ja też Ci wkleję co Maksiu ma:
zdecydowałam się na ten z dóch powodów: wygląda jak prawdziwy- czyli nie jest kolorowy, i jest możliwość podpięcia go do gniazdka lub na baterię.
http://www.allegro.pl/item537779572_..._zasilacz.html

ja mam dla Maksia coś w stylu tej pierwszej, tylko z Kubusiem Puchatkiem.
nie widziałam nigdzie tych trzecich, takich jak minisia ma, a szkoda, bo wydają mi się fajniejsze.

Cytat:
Napisane przez izuniak Pokaż wiadomość
Ach, o 16-tej jadę projektować łazienkę do salonu glazury. I wybrałam inne płytki Kosztuję połowę tego co poprzednio wybrane Aparici i 10 zł mniej niz nasze Opoczno a są hiszpańskie i w w rzeczywistości cuuudne ( mój mąż twierdzi, że ja lubię pstrokaciznę, ale ja twierdzę że skoro jedna łaźnia w szarościach i bieli to druga kolorowa)
Oto one:
http://www.baldocer.com/htm_english/...1&serie=colors
Co sądzicie? W grę wchodzą białe, zielone, turkusowe i ew. dekory.

Byłam też u mojej p. doktor z tą nieszczęsną cytologią. Dostałam jakąś nowość na nawracające stany zapalne - kapsułki dosustne stanowiące swego rodzaju szczepionkę. I tak mi wypisała receptę, że nie mogę tego rozszyfrować a chciałam zamówić w necie, bo pewnie będzie dużo taniej Może któraś z Was słyszała: FEMI Vagin czy cosik podobnie..
izuniak, płytki są super, bardzo lubię takkie wyraźne kolorki.
a z lekarstwem niesttey nie pomogę.

ja dziś nawet na spacer nie wyszłam... pogoda do d...!!
pada śnieg, wieje..

A jeśli chodzi o Walentynki, to ja TŻ torcik upiekę.
Bo i tak w sobote rano robię tort dla siostry na Urodziny, to przy okazji dla nieigo taki mały w kształcie serducha zrobię.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 13:42   #2517
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123

Hej!

U nas noc jakaś taka niespecjalna Klaudia popłakiwała przez sen, kręciła się. Chyba przez ten ząb Diś dam jej przed snem może syrop przeciwbólowy i zobaczymy.

Widzę, że planujecie walentynki Ja się cieszę, że mam nową książkę to nie będę się nudzić w ten wieczór

karo fajnie, że Niki już bez pieluchy lata Klaudia nie chce. Parę razy próbowałam, ale jak tylko zsika sie w majtusie, to zaraz jest histeria i nie daje sobie założyć nowych, tylko pokazuję, że chce pieluchę
Na nocnik też nie chce siadać

izuniak mi to się czerwone podobają

Wzięłam się porządnie za ćwiczenia bo w kwietniu podaję córkę kuzynki do chrztu,a w maju mamy wesele. A moje ciuchy jakieś ciasne ostatnio się zrobiły
Właśnie jestem po godzince porządnego wysiłku.

Idę pod prysznic

EDIT: Dzwoniłam ponownie do US zapytać o ten mój zwrot. Kobieta mi mówi, że nadal nie dostali czegoś tam z ministerstwa i te pity z 1% są odłożone.
Zadzwoniłam więc sobie do min. finansów, a tam pani w informacji zdziwiona, że przecież wszystko jest jak było więc nie wie czemu w urzędzie zasłaniają sie nimi

Edytowane przez Anula123
Czas edycji: 2009-02-11 o 15:19
Anula123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 16:31   #2518
Laurusia2007
Raczkowanie

lea35 a Maksiu ma taką nakładkę z kubusiem? bo chcę taką kupić i nie wiem czy serio fajna http://www.allegro.pl/item542816772_...t.html#gallery

a już doczytałam inna ma

Edytowane przez Laurusia2007
Czas edycji: 2009-02-11 o 16:33
Stary 2009-02-11, 20:17   #2519
Kancia
Zakorzenienie

minia nie dam Ci linka bo nawet nie wiem jaka to firma tego naszego lapka dostał go od mojej ciotki. To zwykły wcale niedrogi lapek i przez to, ze jest niefirmowy ma całkiem sporo tych funkcji. Oczywiscie jest tylko w j polskim bo nie chciałam wielojęzycznych. Jest tam 12 bodajze opcji. Literki, Wyrazy, Melodie, Gry, Zegar, Cyfry i kazde z nich ma po kilka podfunkcji. Jedyny minus to własnie małe okienko (ekran). Generalnie polecam tego typu zabawkę
Stary 2009-02-11, 20:53   #2520
kasia_mw
Zadomowienie

GG do kasia_mw Send a message via Skype™ to kasia_mw

Witam
My już w domu, a co najważniejsze to mąż też

Minisiu spóźnione życzenia urodzinowe i ogromne buziaki z tego tytułu

Co do nakładek to takie miękkie jak minisi widziałam w Rossmanie za ok. 24 zł. Niestety już kupiłam taką zwykłą z kaczką, jednak jeszcze nie użyta, Krzyś nie chce nawet siąść. Pokazuje tylko na nakładkę i mówi kaka, a później na nocnik i też kaka.

Trzymajcie kciuki, bo jutro idę na rozmowę do tej drugiej firmy na szefa logistyki (z logistyki pisałam magisterkę). Szkoda tylko, że jest ogromne ogłoszenie w lokalnej gazecie , będzie więcej chętnych.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości