|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy V
cześć dziewczynki
Ja wpadłam tylko na chwile do was przywitać się, nadal nie mamy intrnetu, u nas wszystko ok minisiu-wszystkiego najlepszego z oikazji urodzinek |
|
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
Zajrzałam dziś Klaudii do buzi i dopatrzyłam się wychodzącej dolnej piątki
![]() Przeglądam allegro w poszukiwaniu piżam dla Sylwii i jakiegoś fajnego szlafroczka, bo chcę jej kupić nowe do szpitala. Te domowe to takie znoszone już ma ![]() I oczywiście przy okazji dla siebie coś poszukam . Na razie znalazłam wszystkie części Zmierzchu
|
|
#2493 |
|
Zakorzenienie
|
Iwka
ale mądralka z mojej synowej ja dopiero teraz się skapnęłam, ze Iwka i Anula nie były z nami wczesniej dzizas jaka skleroza ![]() Adisław dziś mnie zabił oglądalismy ksiązkę z opowiadaniami ( sa tam tez obrazki), kazde opowiadanie zaczyna się większa wyboldowaną literą. Mój syn odwraca kartkę po czym pokazuje paluchem na pierwszą wielką litere i woła "O" ja patrze a to "O" No to oszołomiona odwracam kolejną kartkę ( było T), nie zareagował, odwracam kolejną a Adik "Ka" patrze a tam "K" no looool dziecko mi się liter naumiało ze swojego laptoka
|
|
|
|
#2494 |
|
Raczkowanie
|
iwka2002 Laura mówi po angielsku: puppy, yes, no i więcej nie uczyłam ale chyba też zacznę niech się nauczy tych podstawowych
|
|
|
|
#2495 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i to do tego stopnia, że np idąc z nią przez miasto mija się bilboard gdzie jest napisane coś z "eM" to ona na cały głos, i paluchem w tego bilborda, krzyczy taka zdziwiona: "o!! EM!!!!" ![]() tak się wtrąciłam
|
|
|
|
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
no na ulicy mi się nie zdarzyło
mnie generalnie rozwala, ze dzieciaki takie kumate są no i taki lekki żal, ze on juz taki "dorosły"
|
|
|
|
#2497 |
|
Wtajemniczenie
|
kanciu to nam mądralińska para się tworzy
. Mówisz ,że z laptopa . .. no weź bo kupię![]() Jak już się chwalimy to Weronka komunikuje swoje gusta smakowe "kaszi" kawa"=herbata, danio, a jak zobaczyła jak wyjmuję parówkę z wody to zasiadła na dorosłe krzesło do dorosłego stołu i mówiła "mamuś am". kanciu- ja też jestem w szoku jak to szybko idzie. lea- to moja pampersowa promocja do kitu przy Twojej. No i kupiłam za duże na dodatek, eh...
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
no mamy takiego laptopa gdzie można wybrać opcję, ja właczam Adrianowi funkcję wyrazy. Kobita po nacisnięciu klawisza mówi wyraz po czym go literuje. Myślę, ze tak się nauczył bo jak ona literuje wyrazy to wyskakują pojedyncze literki na monitorku
Iwka powiedz proszę jaka cena była tych Huggiesów Jeans, bo widzę, ze to sa Pull upsy a ja i tak kupuje jedna paczkę zwykłych pull upsów z Huggiesa więc moze te jeansy wyjda jednak taniej, jest ich więcej w opakowaniu... |
|
|
|
#2499 |
|
Wtajemniczenie
|
kanciu- 34 zyle za 40sztuk 12-20kg, bo taką wielkość chciałam kupić, choć teraz wiem, że za duże. Tak, tak to majtaski są /chyba
/Edit- na pewno , tylko w realu jakieś takie sprane są http://farm2.static.flickr.com/1273/...d0a23d.jpg?v=0
Trzeba rzucić wyzwanie umiejętnościom dziecka, jednak nie oczekiwać od niego doskonałości. Erika Landau . Edytowane przez iwka2002 Czas edycji: 2009-02-10 o 21:15 |
|
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
ooo no widzisz
te nie jeansowe kosztują koło 25 a jest ich 16 szt ![]() no my wezmiemy chyba 4 choć premium nosi 5 a te pull ups zwykłe to miał rozmiar M bodajze. Musze juro kuknąc na opakowanie ![]() apropos okazji to w Auchanie sa bodziaki z krótkim i z długim od 3 zł za sztuke kazałam mojej mamie kupić kilka małemu wolę jak ma zakryte plecy w zimie w lato będzie sobie biegał w koszulkach Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-02-10 o 21:25 |
|
|
|
#2501 |
|
Wtajemniczenie
|
ja przez te Weronki nerki to też cały czas ją w body pakuję, a w nocy pajacyk /choć ma piękne piżamki/
|
#2502 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Maksiu w swoim ma też program literki, naciska się literkę, literka pokazuje się na ekranie, pani z laptopa mówi "ka", potem pani mówi 'kaczka" i pojawia się kaczuszka, potem pani mówi "kangur" i widać kangura... i tak dalej, aż dziecko inną literkę wciśnie. Cytat:
dopiero latem pożegnamy się z body. |
|||
|
|
|
#2503 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia Adrian dzis na poczcie tez mnie rozwalil. ogladal sobie skrytki i pokazuje siec ,siec na szostke paluszkiem i nadaje
jeszcze powiem wam ze jego ulubione kolory to zolty i pomaranczowy![]() my tez teraz ubieramy Adiego w body. dla mnie body dla dziecka to najwspanialszy wynalazek. jak bedzie cieplo to moze juz bedzie bez pieluszki tylko koszulka i majtusie i spodenki.. oby!! ech poczytalam dzis troche. dziewczyny sa tam bardzo mile.. no i jeden ochroniarz chcial sie ze mna umowic ale go splawilam
|
#2504 | |||
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;10911983]miniu, 500 balonów, sauna i drink... chyba padniesz na koniec.
[/quote]heje przezyłam , balony dmuchał szwagier a ja tylko girlandy robiłam i wystrój mamy naprawde walentynkowy ![]() Cytat:
Teraz gdy czytam o pampersach to zastanawiam się co ja będę z zaoszczędzoną kasiurą robiła , kurcze lokatę Olivci założę i nazwe ją "nieprzesrane" ![]() Cytat:
. Możesz mi wkleić linka z lapkiem Adrianka, ja oglądałam tylko taką tandetę z muzyczką i nic się tam nie pokazywało, nie wiedziałam , że sa takie bardziej dorosłeCytat:
Nie pamiętam czy Wam wczoraj pisałam ![]() ![]() . No i od wczoraj nie daje sobie spadni ściągać do siusiania, tylko słysze siama , ale się czegoś nauczyła bo po spodniach są majci .....Mówię łdnie miłego dnia i jak czas pozwoli to będę tu zaglądała
|
|
#2505 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie.Napisze was cos po długiej przerwie
![]() Niki zdrowa mam nadzieję że jak najdłużej cały czas się rozbiera .ostatni bawiła sie cicho więc nie przeszkadzałam jej a ona przychodzi z pampersem w jednej ręce i mokrymi rajstopkami w drugiej.Tymi rajst.powycierała siśki z podłogi![]() Zawsze popołodniu zostawiam ją bez pamp,bo wtedy ma już kupiki za sobą.Nawet robi siuku do WC dziś wstała przed 7.00 i strasznie mi się chce spac a do tego ta okropna pogoda ![]() Mnie po sobotniej imprezce strasznie gardło boli.No i już alcoholu sie nie dotknę -a blllllleeeeeee ale byłam na bani
|
|
|
|
#2506 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo totki!
Dałam na noc Viburcol i syropek, było budzenie tradycyjnie ok. 4 ale kilka razy usiadła i zrobiła bam , usiadła i bam aż zasnęła- bez płaczu. Teraz czekamy na Teletubisie , bo będą o 10 i mam 30 minut względnego spokoju. Chociaż ogólnie to nie mogę narzekać na córkę mą. W zasadzie nie ma takich momentów żeby podniosła mi ciśnienie, no może poza jakimis cyrkowymi akrobacjami na krześle, łóżku czy nawet podłodze. Słucha uwag, nie muszę 10 razy powtarzać / wystarczy 5 /, wykonuje polecenia typu podaj, zanieś, przynieś, odłuż na miejsce. RAno znowu zażyczyła sobie kaszi i kawy. Niania to dobrze z nią miała- takie grzeczne dziecko .Miłęgo dnia. EDIT: jakie macie nakładki na sedes: http://www.allegro.pl/item529193437_...a_dziecka.html http://www.allegro.pl/item529179735_...a_dziecka.html http://www.allegro.pl/item542734740_...at_inside.html a może któraś zaszalała i ma taką ![]() http://www.allegro.pl/item542238591_...ep_poznan.html O to jeszcze takie Zmyślne ustrojstwo dla przedszkolaczka: http://www.allegro.pl/item550341657_...c_polecam.html Zastanawiam się czy lepsza gładka czy właśnie taka a'la nocnik.
Trzeba rzucić wyzwanie umiejętnościom dziecka, jednak nie oczekiwać od niego doskonałości. Erika Landau . Edytowane przez iwka2002 Czas edycji: 2009-02-11 o 09:53 |
|
|
|
#2507 |
|
Zakorzenienie
|
iwka my mamy tą trzecią z ceratki i jest miękka jak się siedzi
![]() EDIT: Musiałam przewinąć Hankę. A więc melduję się po imprezce urodzinowej - była bardzo udana, wypiłam duuuużo whyski i chodze dziś jak cyrkiel ![]() Dostałam mnóstwo życzeń, kartek
http://www.suwaczek.pl/cache/dcaff89e30.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-19141.png Edytowane przez minisia Czas edycji: 2009-02-11 o 10:09 |
|
|
|
#2508 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też planuje zakup takiej nakładki. Podoba mi się trzecia, wygląda fajnie i minisia mówi że jest miękka. No i cena ok. Czwarta też fajna. z kubusiem puchatkiem ![]() http://www.allegro.pl/item542816772_...t.html#gallery Edytowane przez Laurusia2007 Czas edycji: 2009-02-11 o 11:12 |
|
|
|
|
#2509 |
|
Zakorzenienie
|
Iwka my nie mamy zadnej bo jak na razie te co kupiłam nie pasowały
musze zmierzyc kibelek i mierzyc nakładki w sklepie
|
|
|
|
#2510 |
|
Rozeznanie
|
Miniu - nazwa lokaty wymiata
Pomysł niezłyAcha, zakupiłam też tą grę Mam nadzieję, że do soboty dojdzie a jak dojdzie wcześniej, to mam nadzieję, że się powstrzymam przed użyciem![]() Minisiu - jak cyrkiel powiadasz czyli urodziny były stosunkowo udane![]() Ja też jeszcze nie mam nakładki, ale się przymierzam chociaz Emcia dalej kocha pampersy ![]() U nas nocka taka sobie, chociaz jęków było wyraźnie mniej i to bez czopka (zapomniałam, a potem nie chciałam jej już budzić). Ja mam zmieniony plan w szkole i w środy mam od 7.50 do 9.30 - no tak to ja mogę pracować Moja mama została dziś rano z Emilką, ja wracam z pracy po 2 h a ona płacze z bólu, bo ją takie grypsko paskudnie tak szybko rozłozyło. Mam tylko nadzieję, że babunia mi córki nie zaraziła, bo w piątek mamy odwleczone szczepienie. Od rana dzisiaj hitem zabawowym jest balonik Bawi się nim i bawi, zobaczymy jak długo...Ach, o 16-tej jadę projektować łazienkę do salonu glazury. I wybrałam inne płytki )Oto one: http://www.baldocer.com/htm_english/...1&serie=colors Co sądzicie? W grę wchodzą białe, zielone, turkusowe i ew. dekory. Byłam też u mojej p. doktor z tą nieszczęsną cytologią. Dostałam jakąś nowość na nawracające stany zapalne - kapsułki dosustne stanowiące swego rodzaju szczepionkę. I tak mi wypisała receptę, że nie mogę tego rozszyfrować a chciałam zamówić w necie, bo pewnie będzie dużo taniej Może któraś z Was słyszała: FEMI Vagin czy cosik podobnie.ps: passion u nas nie pisze, czyżby już...
|
#2511 |
|
Zakorzenienie
|
Izuniak mi sie Malva podoba i niebieski. + dekory w kwiatki
![]() a obiadu nie gotuje.. tzn nic specjalnego nie bedzie. pierogi z miesem. Minisia fajnie ze sie imprezka udala. ja w walentynki pracuje ale po pracy chce spedzic z tz goraca noc juz kupilam szampana i nakladke wibracyjna. jeszcze dokupie truskawki (ale to juz w walentynki bo tak to tz zje )
|
#2512 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ubaw po pachy szokoda że to jednorazowa przyjemnośc i dośc krótka
|
|
|
|
|
#2513 |
|
Wtajemniczenie
|
no i walentynkowo nam się robi.
![]() martwi mnie, że patrilla się nie odzywa , oby nic z Polą
|
#2514 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety jeszcze nie
Mały jest chyba za tatusiem taki uparty.A kafelki całkiem fajne. Ja tam lubię takie kolorki. Czy któraś z Was ma kontakt z Patrycją? Bo nie daje znaku życia i zaczynam się martwić, a nie chcę jej telefonami męczyć...
|
|
#2515 |
|
Zadomowienie
|
:d
|
|
|
|
#2516 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() pytanie o laptopa było do Kanci, ale ja też Ci wkleję co Maksiu ma: zdecydowałam się na ten z dóch powodów: wygląda jak prawdziwy- czyli nie jest kolorowy, i jest możliwość podpięcia go do gniazdka lub na baterię. http://www.allegro.pl/item537779572_..._zasilacz.html Cytat:
nie widziałam nigdzie tych trzecich, takich jak minisia ma, a szkoda, bo wydają mi się fajniejsze. Cytat:
![]() a z lekarstwem niesttey nie pomogę. ![]() ja dziś nawet na spacer nie wyszłam... pogoda do d...!!pada śnieg, wieje.. ![]() A jeśli chodzi o Walentynki, to ja TŻ torcik upiekę. Bo i tak w sobote rano robię tort dla siostry na Urodziny, to przy okazji dla nieigo taki mały w kształcie serducha zrobię.
|
|||
|
|
|
#2517 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
U nas noc jakaś taka niespecjalna Klaudia popłakiwała przez sen, kręciła się. Chyba przez ten ząb Diś dam jej przed snem może syrop przeciwbólowy i zobaczymy.Widzę, że planujecie walentynki Ja się cieszę, że mam nową książkę to nie będę się nudzić w ten wieczór![]() karo fajnie, że Niki już bez pieluchy lata ![]() Na nocnik też nie chce siadać izuniak mi to się czerwone podobają Wzięłam się porządnie za ćwiczenia bo w kwietniu podaję córkę kuzynki do chrztu,a w maju mamy wesele. A moje ciuchy jakieś ciasne ostatnio się zrobiły ![]() Właśnie jestem po godzince porządnego wysiłku. Idę pod prysznic EDIT: Dzwoniłam ponownie do US zapytać o ten mój zwrot. Kobieta mi mówi, że nadal nie dostali czegoś tam z ministerstwa i te pity z 1% są odłożone. Zadzwoniłam więc sobie do min. finansów, a tam pani w informacji zdziwiona, że przecież wszystko jest jak było więc nie wie czemu w urzędzie zasłaniają sie nimi
-Fred Lebow, New York City Marathon co-founder Edytowane przez Anula123 Czas edycji: 2009-02-11 o 15:19 |
|
|
|
#2518 |
|
Raczkowanie
|
lea35 a Maksiu ma taką nakładkę z kubusiem? bo chcę taką kupić i nie wiem czy serio fajna http://www.allegro.pl/item542816772_...t.html#gallery
a już doczytałam inna ma
Edytowane przez Laurusia2007 Czas edycji: 2009-02-11 o 16:33 |
|
|
|
#2519 |
|
Zakorzenienie
|
minia nie dam Ci linka bo nawet nie wiem jaka to firma tego naszego lapka
dostał go od mojej ciotki. To zwykły wcale niedrogi lapek i przez to, ze jest niefirmowy ma całkiem sporo tych funkcji. Oczywiscie jest tylko w j polskim bo nie chciałam wielojęzycznych. Jest tam 12 bodajze opcji. Literki, Wyrazy, Melodie, Gry, Zegar, Cyfry i kazde z nich ma po kilka podfunkcji. Jedyny minus to własnie małe okienko (ekran). Generalnie polecam tego typu zabawkę |
|
|
|
#2520 |
|
Zadomowienie
|
Witam
My już w domu, a co najważniejsze to mąż też Minisiu spóźnione życzenia urodzinowe i ogromne buziaki z tego tytułu Co do nakładek to takie miękkie jak minisi widziałam w Rossmanie za ok. 24 zł. Niestety już kupiłam taką zwykłą z kaczką, jednak jeszcze nie użyta, Krzyś nie chce nawet siąść. Pokazuje tylko na nakładkę i mówi kaka, a później na nocnik i też kaka. Trzymajcie kciuki, bo jutro idę na rozmowę do tej drugiej firmy na szefa logistyki (z logistyki pisałam magisterkę). Szkoda tylko, że jest ogromne ogłoszenie w lokalnej gazecie , będzie więcej chętnych.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:31.

. Na razie znalazłam wszystkie części Zmierzchu
ale mądralka z mojej synowej
dzizas jaka skleroza ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
No to oszołomiona odwracam kolejną kartkę ( było T), nie zareagował, odwracam kolejną a Adik "Ka" patrze a tam "K" no looool

. .. no weź bo kupię

Może któraś z Was słyszała: FEMI Vagin czy cosik podobnie.