|
|
#3361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar VII
Cytat:
Swoją drogą to trzeba mieć tupet, żeby zrobić włam, a potem pisać do ludzi, że mają dziękować za wiadomość. Szczyt sk...stwa po prostu.
|
|
|
|
|
#3362 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tych lekarzy to znosić muszę, chociażby dlatego, że z nimi pracuję. Niestety na samą myśl, że muszę iść do lekarza ja - robię się chora. Co do narwania-też tak mam i chyba właśnie dlatego teraz cierpię. Diagnostyka zrobiona, a diagnozy brak, tzn prawie brak. Nie przemawia do mnie jakoś to, co mówi pani doktor Muszę wybrać się do apteki po lekarstwa. Mam nadzieję, że się po nich obudzę, bo i tak ostatnio ciągle jestem śpiąca ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do tego zhardzenia. Jak kobieta sama ciągnie od kilku lat dom, wychowuje dzieci, pracuje i usiłuje pomagać wszystkim dookoła to jaka ma być? Inaczej wszyscy by jej po głowie jeździli. Ja się nie proszę ani swojego chłopa, ani cudzych. Na mojego najwyżej czasami warczę, jak próbuje mnie "ustawiać " przez telefon. Wtedy mówię, że ma cztery litery zapakować w samolot i sam wszystko załatwić. W końcu w tym domu rządzę ja . zasada nr 1. Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
- KLIK.
Stosuję go co dwa, trzy, dni, na noc i za pomysłem Taiwy - na krem odżywczy. Zostało mi koło połowy tubki, więc zamierzam zrobić sobie kurację, póki jeszcze nie ma wiosny. Buzia mnie dziś paskudnie swędzi i jest napięta, ale za to gładka jak pupa niemowlaka. Ratuję się kremem nawilżającym i wodą termalną.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#3364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#3365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może niech się wypowiedzą fachowe "kwasowiczki" Kwasów chyba nie można stosować na ropne wypryski czy ranki. Ja odkryłam kwasy na studiach i to było zbawienie na moje blizny potrądzikowe. Stosowałam wtedy preparat z de Noyles (9% kwasów) ale już na zagojone niespodzianki.Ten Lysanel to dla mnie naprawdę hardcore. Pierwszy raz zastosowałam go na gołą skórę i prawie płakałam Zmasakrował mi kąciki koło nosa Potem nakładałam go już na krem odżywczy, czy nawilżający, ale uczucie pieczenia i swędzenia jest za każdym razem. Tak jak napisałam - stosuję go dwa, trzy razy w tygodniu, bo codziennie używanie mogłoby się skończyć tragedią. A - i używam go tylko na czło, nos i brodę, ponieważ na policzkach mam popękane naczynka i ogólnie płytko unaczynioną skórę.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-02-11 o 13:21 |
|
|
|
|
#3366 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3367 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że jest coś łagodniejszego z Avene? LRP?
Zaraz sprawdzę. Effaclar K, LRP.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-02-11 o 13:31 |
|
|
|
#3368 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3370 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
Co do olejku - nie miałam takiego w czystej postaci, ale zauważyłam, że zawarty w preparatach punktowych na wypryski, powoduje błyskawiczne znikanie niespodzianek
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#3372 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3373 |
|
Zakorzenienie
|
Kagan poza Effeclarem K, dobry też jest Acne Derm
Od razu kup dobry krem nawilżający do używania na przemian i coś łagodnego do mycia buzi, najlepiej bez SLS-a (dobra jest Ziaja z wapniem, biała butelka z niebieskimi literami i korkiem).zerknij tu => http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=193361 Edytowane przez Contax Czas edycji: 2009-02-11 o 14:13 |
|
|
|
#3374 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kupiłam ten olejek z drzewa herbacianego, tylko niech mi ktoś napisze jak to stosować. Doczytałam, że do masażu i do kąpieli. A jak na buzię? Punktowo na noc bez rozcieńczenia, czy do mycia twarzy z dodatkiem wody? Edyta pisała, że smarować nim twarz. Ale nie wiem, czy całą, czy punktowo tam gdzie wypryski/ Edytowane przez Kagan Czas edycji: 2009-02-11 o 14:44 |
|
|
|
|
#3375 |
|
Zakorzenienie
|
Kagan, na pewno punktowo
Wszystkie specyfiki przeciwtrądzikowe mocno wysuszają skórę, dlatego reszta pielęgnacji powinna być łagodna. I wg mnie powinnaś zadziałać kompleksowo. Edytowane przez Contax Czas edycji: 2009-02-11 o 14:50 |
|
|
|
#3376 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3378 |
|
Wtajemniczenie
|
Wymyśliłam sobie tak: najpierw bedzie stosowała ZIAJA HLC MLECZKO Z WAPNIEM , później na twarz olejek ( niestety na większą część twarzy ) - taka kuracja na noc. A na dzień olejek wymieszany z kremem. Może tak być?
|
|
|
|
#3379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja się tak troszkę wtrące jako ''ekspert'' od walki z niespodziankami : Można stosować jako tonik np : na 50 ml wody destylowanej dodać 20 - 30 kropli olejku, przed każdym użyciem wstrząsnąć porządnie i naljepiej na noc, bo zapach się długo utrzymuje i jest dość specyficzny. Taki tonik może stać ok 2 tygodni w ciemnym, w miarę chłodnym miejscu. Fajna też na jakieś ropne niespodzianki jest pasta cynkowa z olejkiem z drzewa cherbacianego.Ładnie podsusza i zdecydowaniw przyspiesza gojenie Odrobinę pasty wymieszać z 1-2 kroplami olejku i punktowo na pryczcze na noc. Nierozcieńczonego lepiej nie stosować, bo nie dość że zapach nieziemski to można podrażnić mocno skórę. Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2009-02-11 o 15:26 |
|
|
|
|
#3380 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
A morał z tej przydługiej historii jest taki, że nawet dziewczęta jeszcze niepełnoletnie uważają ten zapach (Gucia) za na tyle kuszący, żeby widzieć go na swoim rówiesniku. Dyplomata po sześćdziesiątce, też pomysł... ![]() Będę musiała spróbować. Moja skóra lubi takie brutalne traktowanie ![]() Z Avene też jest fajny - Diacneal - na własnej skórze wypróbowałam i polecam - działa. Żel do mycia twarzy Cleanance tej firmy też jest dobry. Kosmetyki mineralne do makijażu - fantastycznie podziałały mi na cerę, trzeba poczekać około miesiąc-półtora, w pewnym momencie skóra ze mnie zeszła jak z węża, ale teraz jest pięknie. Zel i tonik Calma HLC, które polecała Contax też są dobre, z łagodnych specyfików do mycia mogę polecić jeszcze Lirene - Jedwabiście kremowy żel - jakoś tak się nazywa. Bez SLS o ile dobrze pamiętam.
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
No i wszystko juz zostało powiedziane na temat olejku
Miałam nawet przypadek,ze dziewczyna, która miesiąc smarowała raz dziennie twarz,a miała paskudny trądzik krostkowo-grudkowy i zakrywała go tapetą, przyszła do mnie z kwiatami w podzięce za wyleczenie.A jaką mi reklamę robiła Ja bym już nie kombinowała z dodawaniem olejku do kremu, poniewaz zapach jest intensywny i moze zmulic jak się będzie cały czas czuć.Wystarczy po powrocie ze szkoły umyć twarz i, jeśli tradzik jest rozległy, nałozyć na cała twarz, a jak pojedyncze wykwity, stosowac punktowo. Wieczorem umyć twarz juz bez olejku. Jeśli skóra jest gruba, łojotokowa, z rozszerzonymi porami, mozna wieczorem przemyc zrobionym tonikiem. Po ustapieniu ostrych obiawów stosować jedynie tonik dla podtrzymania efektów kuracji Polecam też krople z grejpfruta,aby oczyścić organizm od wewnątrz,picie drożdży i herbatki z bratka Powodzenia |
|
|
|
#3382 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dzięki za wszystkie informacje
Na pewno skorzystamy. Córka mi się napaliła na kurację, więc może efekty jakieś będą Znalazłam jeszcze wątek dotyczący zaskórników. Dziewczyna podaje przepis na płyn do przemywania twarzy - petroleum d-5 plus olejek pichtowy. Planujemy wypróbować oba sposoby, oczywiście nie na raz
|
|
|
|
#3383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo lepszy jest : http://www.biochemiaurody.com/sklep/serumoil-regul.html A wogóle jest tam sporo fajnych mieszanek dla cer problematycznych, przejżyj jeśli jeszcze nie widziałaś I cały ciekawy wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=186064 Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2009-02-11 o 17:12 |
|
|
|
|
#3384 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.biochemiaurody.com/sklep/tonikbha.html plus to http://www.biochemiaurody.com/sklep/serumoil-regul.html i owocnej lektury |
|
|
|
|
#3386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A widzę, że mają np. fantastyczne hydrolaty
|
|
|
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stała klientka biochemi z Ciebie
|
|
|
|
|
#3388 |
|
BAN stały
|
A ja smęcę dzisiaj wszystkim po kolei, mój kumpel i kuzynka za pewne mają mnie dość...
|
|
|
|
#3389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z Biochemii jeszcze nic nie zamawiałam, zamawiałam z Mazideł i z EcoSpa
|
|
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.

Jade na urlop do rodzicielki
Mam dylemat
Jaki flaszki perfum z soba zabrac

Muszę wybrać się do apteki po lekarstwa. Mam nadzieję, że się po nich obudzę, bo i tak ostatnio ciągle jestem śpiąca 

Zmasakrował mi kąciki koło nosa

Na pewno skorzystamy. Córka mi się napaliła na kurację, więc może efekty jakieś będą 
chociaż na naczynka świetna