Gubimy kilogramy:) akcja: "Ja też mogę być zadowolona ze swojego ciała!!" - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-11, 10:50   #181
1stLaDy
Wtajemniczenie

Dot.: Gubimy kilogramy:) akcja: "Ja też mogę być zadowolona ze swojego ciała!!"

dzis stanelam na wadze i jest 64,5kg; niestety zjadlam weglowodanowe sniadanko, ale dzis czeka mnie ciezki dzien

171cm
1stLaDy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 11:15   #182
dimiti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusiaczek10 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny mnie złamało wczoraj przeziębienie, cały dzień praktycznie przespałam, z małymi przerwami na lekarstwa i jakieś jedzonko
dziś czuję się już lepiej, ale planuję zostać jeszcze w łóżku - ponoć panuje teraz jakiś wirus i nie powinno się go lekceważyć. tak, że i Wy uważajcie na siebie dziewczynki!!!
Dimiti, 1stLaDy witamy i zapraszamy do wspólnej walki
wiecie co, ja normalnie powinnam się przykuć chyba do czegoś, przynajmniej przez 1 tydzień, gdy wprowadzam swoje postanowienia. wkurza mnie to, że silnej woli na to, by oprzeć się słodyczom starcza mi na 2-3 dni i potem nie mogę się opanować i znów się nimi objadam! serio, to jest moja największa zmora; preferencje/ nawyki żywieniowe mam praktycznie takie same jak Dimiti- lubię warzywa, owoce, z mięsa tylko drób (czasem jakaś ryba), mogę żyć bez chleba, kasz, makaronów, wodę piję hektolitrami, sport i wszelką aktywność fizyczną też lubię, ale przez skłonność do słodyczy nie widać żadnych efektów!!: mad:
od dzisiaj planuję wprowadzić regularność posiłków - w moim przypadku co 2,5 - 3 godz i żadnego podjadania. no i kolejny raz słodyczom mówię: bye bye.
się rozpisałam
czasami podobno jest tak ze cm spadaja a waga sie nie rusza wiec moze to chwilowe ?
ja jestem typowy slodyczowy potwor! uwielbiam czekolady, toffi i inne roznosci, no i kocham chleb, ale poki co zrezygnowalam te regularne posilki to dobra rzecz ja tez staram sie jesc o tych samych godzinach bo wtedy organizm jest przyzwyczajony ze o tej i o tej godzinie ma papu i nie musi odkladac tluszczyku ze strachu ze bedzie glodzony no to postanowienia juz sa, realizacja powoli tez wiec tylko czekac na efekty!
dimiti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 11:47   #183
desireee
Raczkowanie

Powiem Wam, że ja też jestem potworem czekoladowym, ale odkąd postanowiłam się odchudzać, nawet apetyt na słodycze odszedł.. jedynie przed okresem.
Warto sobie powiedzieć np. jakaś słodycz raz w tygodniu załóżmy w niedziele, na miły koniec tygodnia i trzymać się tego

A dziś znalazłam w domku, herbatkę chińską z anglii i okazuję się być odchudzająca:P
już wyczytałam, że w pierwszym tygodniu zaleca się na wieczór..a od drugiego dwa razy dziennie rano i wieczorem:P zobaczymy, czy okaże się być to chińskim cudem:P
ehh..żeby efekty przychodziły szybciej;/
Stary 2009-02-11, 12:14   #184
dimiti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desireee Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że ja też jestem potworem czekoladowym, ale odkąd postanowiłam się odchudzać, nawet apetyt na słodycze odszedł.. jedynie przed okresem.
Warto sobie powiedzieć np. jakaś słodycz raz w tygodniu załóżmy w niedziele, na miły koniec tygodnia i trzymać się tego

A dziś znalazłam w domku, herbatkę chińską z anglii i okazuję się być odchudzająca:P
już wyczytałam, że w pierwszym tygodniu zaleca się na wieczór..a od drugiego dwa razy dziennie rano i wieczorem:P zobaczymy, czy okaże się być to chińskim cudem:P
ehh..żeby efekty przychodziły szybciej;/
podobno zielona herbate pije sie po posilku a czerwona przed, przynajmniej tak mi kolezanka mowila ja pije czerwona zmieszana z zielona i dosc to cos daje chociaz w smaku jak siano
mam w domu cukierki nim2 i co 2 dni moge sobie skubnac 1 cukierek jak mi dobrze idzie zawsze jakas slodycz
Stary 2009-02-11, 14:37   #185
desireee
Raczkowanie

nie wiem czemu, ale zielonej herbaty pić nie mogę... jest taka niedobra;/
początki z czerwoną też były trudne, ale jakoś się przełamałam i teraz uwielbiam, może z zieloną byłoby tak samo, gdybym tylko się do niej zmusiła..

właśnie jestem po obiedzie jadłam rybę pieczoną z cytryną pycha))
Stary 2009-02-11, 14:42   #186
dimiti
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem czemu, ale zielonej herbaty pić nie mogę... jest taka niedobra;/
początki z czerwoną też były trudne, ale jakoś się przełamałam i teraz uwielbiam, może z zieloną byłoby tak samo, gdybym tylko się do niej zmusiła..

właśnie jestem po obiedzie jadłam rybę pieczoną z cytryną pycha))
no moze ja tak mialam z tymi koktajlami dietetycznymi pierwszy ledwo wypilam i myslalam ze zaraz go oddam ale teraz mniam heh ja obiado kolacyjke bede miala podczas Pierwszej Milosci relaksuje mnie ten serial tak samo jak Moda na Sukces bo wiele nie trzeba myslec o co chodzi
Stary 2009-02-11, 17:31   #187
Anusiaczek10
Raczkowanie

Ja osobiście piję i zieloną i czerwoną herbatę, ale moje dzienne maksimum to 3 kubki (dość sporych rozmiarów). poza tym stawiam na wodę niegazowaną lub na wodę z cytryną.
Też mam ten sam problem, że chciałabym widzieć efekty natychmiast, ale tłumaczę sobie, ze tak długo ten tłuszczyk hodowałam, że pozbywanie się go też trochę zajmie...
kolejna sprawa, jeszcze gdybym wytrzymała na takiej prawdziwej diecie bez grzechów dłużej niż kilka dni, to mogłabym się dziwić czemu te fałdy nie znikają...
Anusiaczek10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 17:43   #188
dimiti
Zakorzenienie

Cytat:
Ja osobiście piję i zieloną i czerwoną herbatę, ale moje dzienne maksimum to 3 kubki (dość sporych rozmiarów). poza tym stawiam na wodę niegazowaną lub na wodę z cytryną.
Też mam ten sam problem, że chciałabym widzieć efekty natychmiast, ale tłumaczę sobie, ze tak długo ten tłuszczyk hodowałam, że pozbywanie się go też trochę zajmie...
kolejna sprawa, jeszcze gdybym wytrzymała na takiej prawdziwej diecie bez grzechów dłużej niż kilka dni, to mogłabym się dziwić czemu te fałdy nie znikają...
wlasnie najlepsza motywacja to sa widoczne efekty a na efekty trzeba poczekac!
heh ja mam otwarty sok z granata wiec musze wypic zanim sie nie zepsuje! herbatke czerwona pije roznie ale srednio wlasnie 3-5 razy dziennie, chociaz wczoraj ani razu bo jako nie bylo czasu
Stary 2009-02-11, 19:10   #189
Kreskaaa
Zakorzenienie

Nie miałam pojęcia o ten kolejności (czerwona przed, zielona-po). Dzięki, dobrze wiedziec
Ja wdrażam się dopiero od dwóch dni, takie zwyczajne mi nie podchodzą więc kupiłam czerwoną z limonką (nawet,nawet) i zieloną z mandarynką (ehh.. trzeba się przyzwyczaić).

Poskakałam jeszcze 10 min na skakance- ale to męczące!! Będę stopniowo zwiększać.

No a poza tym dzien jak dzien.... wiosna przyszła na chwilę ale się obróciła na pięcie

Pzdr a i witam nowe na naszym wątku!
Kreskaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 19:20   #190
dimiti
Zakorzenienie

nawtrynialam sie dzisiaj jak wsciekla!znaczy sie zjadlam mniej niz normalnie ale i tak goracy kubek, kromka chleba i reszta obwarzanka to przesada bo wczesniej podjadlam! oj nie ma tak dobrze!
Stary 2009-02-11, 20:45   #191
Anusiaczek10
Raczkowanie

O rany...właśnie zeszłam (a raczej spłynełam) z rowera - jeździłam jakieś 70min gdyby nie ten ból w "dolnej części pleców", mogłabym to powtarzać częściej
a właśnie- kiedy i ile powinno się ćwiczyć tak żeby był tego konkretny efekt? bo spotkałam się z różnymi opiniami na ten temat i już sama nie wiem....
Stary 2009-02-11, 21:36   #192
dimiti
Zakorzenienie

Cytat:
O rany...właśnie zeszłam (a raczej spłynełam) z rowera - jeździłam jakieś 70min gdyby nie ten ból w "dolnej części pleców", mogłabym to powtarzać częściej
a właśnie- kiedy i ile powinno się ćwiczyć tak żeby był tego konkretny efekt? bo spotkałam się z różnymi opiniami na ten temat i już sama nie wiem....
70 min niezle!
Stary 2009-02-12, 06:22   #193
agiiis
Raczkowanie

GG do agiiis

Hej dziewczyny :)

Od dzisiaj zaczynam dietę! hehe;D Wreszcie :)
Mam nadzieję, że uda mi się schudnąć kilka kilogramów...

Moim problemem jest straszne lenistwo:(
Nie potrafię się zmobilizować do ćwiczenia...
Gdyby była ładna pogoda za oknem [wredna ziiima!] to zmusiłabym się do jazdy na rowerze... A tak to nie mam pojęcia jak się zmusić do prostych ćwiczeń.
Na W-Fie również nie ćwiczę [całoroczne zwolnienie, ale nie z lenistwa, tylko musu lekarzy.]

Te 5 posiłków dziennie to dla mnie udręka. Mam tyle na głowie, że nie wiem czy znajdę czas na rozłożenie posiłków:(

Ale chociaż może silną wolę posiadam :)

Słodycze- OUT! ;) z tym nie będzie problemu, bo raczej muszę mieć dzień, żeby jakąś czekoladkę pochłonąć :)

3majcie kciuki:) Postaram się odwiedzać ten wątek regularnie :)

Aaa i jeszcze jedno pytanko...
Robiła któraś z Was kiedyś głodówkę dla oczyszczenia organizmu? Ja próbowałam, ale po 2 dniach na wodzie mineralnej nie wytrzymałam :( Mimo, że przedtem się do niej przygotowywałam. Jadłam same owoce, warzywa...

Pozdrawiam :)
Stary 2009-02-13, 13:24   #194
Kreskaaa
Zakorzenienie

Witaj agiis Powodzenia!

Ostatnie dni minęły bez większych grzeszków- w weekend chyba też nie skorzystam ze swojej zasady "1 słodycz tyg. to nie tragedia" bo nie zapowiada się nic smacznego... Poza tym zaczęłam widzieć pierwsze efekty (wizualnie/po spodniach/w cm), nie za duże ale za mały cel stawiam sobie utrzymać je do 20.02 Żeby nie wypaść przy Was blado!! Jak tam idzie koleżankom??
Stary 2009-02-13, 20:42   #195
Anusiaczek10
Raczkowanie

A co tu tak cichutko?! echhh, wszystkie pewnie zajęte odchudzaniem, ćwiczeniem itp
dziewczyny, powiedzcie czy znacie jakiś specyfik postrzymujący łaknienie na słodycze? kurcze, jestem normalnie uzależniona jak jakiś narkoman albo alkoholik, wytrzymuję do trzeciego dnia słodyczowego "detoksu" i nie wytrzymuję!! zaczyna mnie to już wkurzać, bo co z tego, że wylewam z siebie litry potu ćwicząc, skoro przez swoje łakomstwo nie zobaczę i tak żadnych efektów
Stary 2009-02-13, 20:42   #196
~~Cinderella~~
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dimiti Pokaż wiadomość
oj wlasnie...ja jak mam okres to sobie wmawiam ze musze podladowac baterie i wcinam jak wyglodnialy wilk
ale masz fajny podpis nad avkiem

a to widze ze masz pod data moich urodzin jakis podpis o sukcesach juz sie czuje bardziej zmotywowana ze mam sie komu spowiadac
Zawsze cie chetnie wysłucham dobrze rozumiem, że sie urodziłaś w lutym? to jestes Wodnikiem tak jak ja

Cytat:
Ale z ciebie maratończyk hmmm... tłuszczyk zaczyna się spalać po ok. 20 min. treningu, wiec myślę że godzinka cwiczen bedzie odpowiednia. Tak z 4 - 5 razy
w tygodniu

[quote=agiiis;10939645]Hej dziewczyny

Od dzisiaj zaczynam dietę! hehe;D Wreszcie
Mam nadzieję, że uda mi się schudnąć kilka kilogramów...

Moim problemem jest straszne lenistwo
Nie potrafię się zmobilizować do ćwiczenia...
Gdyby była ładna pogoda za oknem [wredna ziiima!] to zmusiłabym się do jazdy na rowerze... A tak to nie mam pojęcia jak się zmusić do prostych ćwiczeń.
Na W-Fie również nie ćwiczę [całoroczne zwolnienie, ale nie z lenistwa, tylko musu lekarzy.]

Te 5 posiłków dziennie to dla mnie udręka. Mam tyle na głowie, że nie wiem czy znajdę czas na rozłożenie posiłków

Ale chociaż może silną wolę posiadam

Słodycze- OUT! z tym nie będzie problemu, bo raczej muszę mieć dzień, żeby jakąś czekoladkę pochłonąć

3majcie kciuki Postaram się odwiedzać ten wątek regularnie

Aaa i jeszcze jedno pytanko...
Robiła któraś z Was kiedyś głodówkę dla oczyszczenia organizmu? Ja próbowałam, ale po 2 dniach na wodzie mineralnej nie wytrzymałam Mimo, że przedtem się do niej przygotowywałam. Jadłam same owoce, warzywa...

Pozdrawiam

Witaj a czemu robiłas aż 2 dni głodówki? nie wystarczy 1 dzień dietki oczyszczajacej, np. ryzowej i głodna nie będziesz i organizm oczyścisz
masz tu pare takich dietek:

http://www.pomaranczka.pl/diety/lista/1

Cytat:
Napisane przez Kreskaaa Pokaż wiadomość
Witaj agiis Powodzenia!

Ostatnie dni minęły bez większych grzeszków- w weekend chyba też nie skorzystam ze swojej zasady "1 słodycz tyg. to nie tragedia" bo nie zapowiada się nic smacznego... Poza tym zaczęłam widzieć pierwsze efekty (wizualnie/po spodniach/w cm), nie za duże ale za mały cel stawiam sobie utrzymać je do 20.02 Żeby nie wypaść przy Was blado!! Jak tam idzie koleżankom??
Super,że juz widzisz efekty! to na pewno dodatkowo mobilizuje o tym, że wypadniesz blado to nawet nie mysl! bo ja przy was wszystkich jestem biala jak papier

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Mnie też boli pupa od rowerka, strasznie tego nie lubię bo bym jeszcze pojeździła, a tu nic z tego, mam dość i marzę o tym żeby wstać

Miałam trochę grzeszków w weekend, była rodzinna impreza i tyyyle pysznego jedzenia! A ja akurat miałam okres i skłonność do pochłaniania wszystkiego w moim zasięgu . Ale starałam się nie przesadzać. Niestety w tym tygodniu marne 0.5 kg w dół...
Ma się rozumiec! nie można zrobic przykrości cioci i odmówić kawałka ciasta

trzeba znalezć jakis sposób na ten rowerek! tak byc nie może! tez bym chetnie pojeździła dłużej ale nie da rady

Edytowane przez ~~Cinderella~~
Czas edycji: 2009-02-13 o 20:46
~~Cinderella~~ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-13, 20:49   #197
~~Cinderella~~
Raczkowanie

Cytat:
A co tu tak cichutko?! echhh, wszystkie pewnie zajęte odchudzaniem, ćwiczeniem itp
dziewczyny, powiedzcie czy znacie jakiś specyfik postrzymujący łaknienie na słodycze? kurcze, jestem normalnie uzależniona jak jakiś narkoman albo alkoholik, wytrzymuję do trzeciego dnia słodyczowego "detoksu" i nie wytrzymuję!! zaczyna mnie to już wkurzać, bo co z tego, że wylewam z siebie litry potu ćwicząc, skoro przez swoje łakomstwo nie zobaczę i tak żadnych efektów

jak to cicho? ja tu jestem

zajęta to ja zaraz będe ale oglądaniem filmu

jak już pisałam mi na apetyt na słodycze chrom plus pomagał dopóki brałam
Anusiaczek zdrowa już jesteś?
Stary 2009-02-13, 21:09   #198
Anusiaczek10
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ~~Cinderella~~ Pokaż wiadomość
jak to cicho? ja tu jestem

zajęta to ja zaraz będe ale oglądaniem filmu

jak już pisałam mi na apetyt na słodycze chrom plus pomagał dopóki brałam
Anusiaczek zdrowa już jesteś?
Heh, dziękuję że pytasz coż, jak to mówią: "złego licho nie weźmie", więc melduję się w szczytowej formie
mi koleżanka wspomniała coś o tabletkach Apichrom (lub coś o podobnej nazwie), oczywiście wypróbuje, bo inaczaj coś mnie trafi ja NAPRAWDĘ chcę i muszę schudnąć!!! dziś się dowiedziałam, że czekają mnie 2 sluby- 1 w czerwcu i 2 w lipcu. Najśmieszniejsze jest to, że na 1 prawdopodobnie będę świadkować, a z tą dziewczyną utrzymuję "letnie" kontakty, że tak powiem...no, ale nie wypada odmówić, chyba, że się będę do czerwca ukrywać to mi się upiecze

rany, w przyszły weekend już mi się znowu szkoła zaczyna; ogólnie strasznie jestem zadowolona z tych studiów i uczę się rzeczy, które mnie interesują i fascynują i wszystko byłoby pięknie, gdyby nie to, że zajęcia i w sb i niedz trwają od 8 rano do 20 to dopiero maraton
a wiecie, że dziś był piatek 13-tego?? mam nadzieję, że żadnej z Was żadna "przygoda" się nie przytrafiła
Stary 2009-02-13, 21:21   #199
~~Cinderella~~
Raczkowanie

Cytat:
Heh, dziękuję że pytasz coż, jak to mówią: "złego licho nie weźmie", więc melduję się w szczytowej formie
mi koleżanka wspomniała coś o tabletkach Apichrom (lub coś o podobnej nazwie), oczywiście wypróbuje, bo inaczaj coś mnie trafi ja NAPRAWDĘ chcę i muszę schudnąć!!! dziś się dowiedziałam, że czekają mnie 2 sluby- 1 w czerwcu i 2 w lipcu. Najśmieszniejsze jest to, że na 1 prawdopodobnie będę świadkować, a z tą dziewczyną utrzymuję "letnie" kontakty, że tak powiem...no, ale nie wypada odmówić, chyba, że się będę do czerwca ukrywać to mi się upiecze

rany, w przyszły weekend już mi się znowu szkoła zaczyna; ogólnie strasznie jestem zadowolona z tych studiów i uczę się rzeczy, które mnie interesują i fascynują i wszystko byłoby pięknie, gdyby nie to, że zajęcia i w sb i niedz trwają od 8 rano do 20 to dopiero maraton
a wiecie, że dziś był piatek 13-tego?? mam nadzieję, że żadnej z Was żadna "przygoda" się nie przytrafiła
najlepiej by był ogdybyś mmm... bez stosowania jaki specyfików siłą swojej nizłomnej woli przestała wcinac słodycze ale jesl nie da rady to spróbuj tych tabletek skoro juz wypróbowane. Tej kolezance chyba mozna wierzyć?

a skad wiesz, że będziesz u niej druhną? poczta pantoflowa? trochę dziwne jesli faktycznie wasze relacje są dość chłodne. bo przeciez na druhne zawsze prosi się kogoś z rodziny lub dobrą kumpelę.
Mnie czeka wesele w sierpniu, więc też zależy mi żeby dobrze wypaśc
a jaki kierunek studiujesz? i na ktorym roku? jeśli mogę wiedzieć...

a co do przesądów typu ,,piątek 13 - stego"' to nie wierzę. I wcale się nie denerwuję jak mi czarny kotek przebiegnie drogę

Edytowane przez ~~Cinderella~~
Czas edycji: 2009-02-13 o 21:24
~~Cinderella~~ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-14, 10:54   #200
Anusiaczek10
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ~~Cinderella~~ Pokaż wiadomość
najlepiej by był ogdybyś mmm... bez stosowania jaki specyfików siłą swojej nizłomnej woli przestała wcinac słodycze ale jesl nie da rady to spróbuj tych tabletek skoro juz wypróbowane. Tej kolezance chyba mozna wierzyć?

a skad wiesz, że będziesz u niej druhną? poczta pantoflowa? trochę dziwne jesli faktycznie wasze relacje są dość chłodne. bo przeciez na druhne zawsze prosi się kogoś z rodziny lub dobrą kumpelę.
Mnie czeka wesele w sierpniu, więc też zależy mi żeby dobrze wypaśc
a jaki kierunek studiujesz? i na ktorym roku? jeśli mogę wiedzieć...

a co do przesądów typu ,,piątek 13 - stego"' to nie wierzę. I wcale się nie denerwuję jak mi czarny kotek przebiegnie drogę
Gdyby moja wola faktycznie była silna i niezłomna, problem ze zbędnymi kilogramami rozwiązałabym już dawno chyba spróbuję te tabletki - choć generalnie jestem przeciwna wszelkim "wspomagaczom", ale przynajmniej żeby te początki przetrwać
Ja też nie jestem przesądna; dla mnie to data jak każda inna, ale śmiać mi się chce jak inni dookoła dosłownie wariują i boją się wyjść z domu
O prawdopodobieństwie mojego zostania druhną dowiedziała się moja mama od mamy przyszłej panny młodej - oczywiście w wielkiej tajemnicy itp. dziwi mnie to, bo utrzymujemy ze sobą naprawdę luźny kontakt i w moim mniemaniu jestem ostatnią z osób, które powinna prosić o coś takiego, choć w sumie koleżanek (tym bardziej przyjaciółek) to ona za wiele nie ma

A jeśli o studia chodzi, to od tego roku jestem szczęśliwą studentką stosunków międzynarodowych. To są magisterskie uzupełniające, bo licencjat mam z filologii angielskiej

Cóż, idzie mi życzyć Wam wszystkim cudnych, pełnych miłości Walentynek i miłego dietkowania
Stary 2009-02-14, 18:08   #201
desireee
Raczkowanie

ehh..mi też nie idzie najlepiej;/
najpierw dwa dni wyrwane z zyciorysu-okres.
teraz od dwoch dni walcze z goraczka, i sie nie chce przegonic wredna;/, co prawda apetytu nie mam, i za wiele nie jem..ale cwiczenia odpadaja;/

Ale widze efekty odchudzania, bo spodnie mi spadaja.. i to mnie motywuje
Stary 2009-02-14, 20:02   #202
Kreskaaa
Zakorzenienie

desireee - zdrowiej szybko coś ty nie choruje się w weekend!

Dla mnie piątek 13 okazał się super dniem-pod każdym względem a dziś....ehh dwa ciasteczka, dwa kawałki ciasta snickers i mały kawałek tortu czekoladowego... No cóż, poiwedzmy że to była wyjątkowa okazja. Po prostu teraz przez jakieś hmm dwa tygodnie słodycze całkowicie OUT. Damy radę, dużo pomaga herbata czerwona/zielona bo zaspokaja moją potrzebę miętolenia czegoś w ręku.

A was walentynki też sprowadziły na złą drogę? ;>
Stary 2009-02-14, 20:21   #203
Anusiaczek10
Raczkowanie

Cytat:
ehh..mi też nie idzie najlepiej;/
najpierw dwa dni wyrwane z zyciorysu-okres.
teraz od dwoch dni walcze z goraczka, i sie nie chce przegonic wredna;/, co prawda apetytu nie mam, i za wiele nie jem..ale cwiczenia odpadaja;/

Ale widze efekty odchudzania, bo spodnie mi spadaja.. i to mnie motywuje
biedactwo, wracaj szybciutko do zdrowia! okresem się nie przejmuj; pomyśl, że w miesięcznym bilansie to tylko 2 dni, a organizm też przecież musi się regenerować.
w żadnym wypadku nie ćwicz, jeśli jesteś chora- twój organizm jest i tak osłabiony, a jeśli zafundujesz mu jeszcze wysiłek fizyczny, więcej czasu będze potrzebował na regenerację. poza tym ,ja jak mam gorączkę, leżę jak warzywo niezdolna do niczego, mam nadzieję, ze aż w atk złym stanie nie jesteś...tulę i życzę zdrówka
Stary 2009-02-14, 20:26   #204
Anusiaczek10
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kreskaaa Pokaż wiadomość
desireee - zdrowiej szybko coś ty nie choruje się w weekend!

Dla mnie piątek 13 okazał się super dniem-pod każdym względem a dziś....ehh dwa ciasteczka, dwa kawałki ciasta snickers i mały kawałek tortu czekoladowego... No cóż, poiwedzmy że to była wyjątkowa okazja. Po prostu teraz przez jakieś hmm dwa tygodnie słodycze całkowicie OUT. Damy radę, dużo pomaga herbata czerwona/zielona bo zaspokaja moją potrzebę miętolenia czegoś w ręku.

A was walentynki też sprowadziły na złą drogę? ;>
mnie wręcz przeciwnie- walentynki sprowadziły na dobrą drogę wróciłam grzecznie do dietkowania, ja- córa marnotrawna rok temu o tej porze miałam operację na biodro. po której spędziłam 5 tygodni w łóżku...wyleżałam się wtedy za wszystkie czasy, przeczytałam milion książek, a program TV to znałam na pamięć na wyrywki stąd też i moja nadwaga...echhh, a mówią że sport to zdrowie
Stary 2009-02-15, 11:31   #205
andziunka
Raczkowanie

Hej dziewczynki eh... jako założycielka wątku, jakoś mało czasu tu siedzę przepraszam Was za "zaniedbanie" ale niestety ten tydzień nie był dla mnie zbyt ciekawy
Zaczęło się od wtorku - okres ból brzucha utrzymywał się przez kolejne 3 dni ! ŻADNE - podkreślam ŻADNE tabletki mi nie pomagały do tego w czwartek przybłąkała się do mnie jakaś choroba i od czwartkowego popołudnia leżę w łóżku (podobno z zapaleniem gardała + do teog okropny, męczący katar). Dziś już jest w sumie lepiej, ale kto trzyma się diety, gdy jest chory ... wrrrrrr.... zła jestem i to okropnie !! siły nie miałam na nic (przy normalnym jedzeniu). Nie chce nawet myśleć o tym, co byłoby gdybym trzymała przez ten czas dietę ;/
Mam nadzieję, że nadchodący tydzień będzie korzystniejszy
Bo ostatnie skoki wagi nie są dla mnie zbyt korzystne.

Pozdrawiam moje drogie wizażanki! ;]

Edytowane przez andziunka
Czas edycji: 2009-02-15 o 11:38
andziunka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-15, 13:18   #206
~~Cinderella~~
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez andziunka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki eh... jako założycielka wątku, jakoś mało czasu tu siedzę przepraszam Was za "zaniedbanie" ale niestety ten tydzień nie był dla mnie zbyt ciekawy
Zaczęło się od wtorku - okres ból brzucha utrzymywał się przez kolejne 3 dni ! ŻADNE - podkreślam ŻADNE tabletki mi nie pomagały do tego w czwartek przybłąkała się do mnie jakaś choroba i od czwartkowego popołudnia leżę w łóżku (podobno z zapaleniem gardała + do teog okropny, męczący katar). Dziś już jest w sumie lepiej, ale kto trzyma się diety, gdy jest chory ... wrrrrrr.... zła jestem i to okropnie !! siły nie miałam na nic (przy normalnym jedzeniu). Nie chce nawet myśleć o tym, co byłoby gdybym trzymała przez ten czas dietę ;/
Mam nadzieję, że nadchodący tydzień będzie korzystniejszy
Bo ostatnie skoki wagi nie są dla mnie zbyt korzystne.

Pozdrawiam moje drogie wizażanki! ;]
andziunka nie przejmuj się następny tydzien będzie o wiele lepszy!
po 1 - bez okresu, po 2 - bez przeziębienia, po 3 - będziesz się lepiej czuła fizycznie więc wrócisz do dietki a to poprawi ci humorek
Stary 2009-02-15, 17:50   #207
desireee
Raczkowanie

dziękuję dziewczynki

niestety nie mam siły ćwiczyć..nie mam nawet siły wstać z łóżka..
podczas choroby nikt nie trzyma diety, ale ja nie mam w ogóle apetytu, pewnie przez tą gorączkę.. zjadłam dziś ryż na mleku..i to ledwo mi przeszedł i jadłam na siłę..a i tak nie dałam rady zjeść całego;/
chociaż uwielbiam berliso ryż na mleku z bananem

Mam nadzieję że Wam idzie lepiej
Stary 2009-02-15, 18:15   #208
esolinka
Zadomowienie

Hej, mogę się do was przyłączyć?
Ja w sumie odchudzam się od miesiąca i muszę owiedzieć, że widzę efekty, może nie ogromne, ale zawsze coś. Też mam problem ze słodyczami, ponieważ bardzo, a bardzo je uwielbiam. W zasadzie jem 3 razy dziennie, wiem, ze powinnam jeść częściej, ale nie mam czasu, cały dzień na uczelni. Teraz nie objadam się na wieczór, chociaż często kusi... Moim największym problemem są też imprezy, wiadomo alkohol i od razu chce się jeść, ale też staram się uważać i nie gotuje już po nocach he he. Również piję zieloną i czerwoną herbatę, chciałabym ćwiczyć, ale nie mam chęci, czasu... Biorę jeszcze tabletki odchudzające (wiem, ze nie powinnam) ale pomagają mi w powstrzymywaniu się od słodyczy. Niby nie jestem gruba, mam 171 cm lekko ponad 60 kg. Chciałabym schudnąć z ud! to jest moje marzenie hehe...
esolinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-15, 19:27   #209
~~Cinderella~~
Raczkowanie

Cytat:
dziękuję dziewczynki

niestety nie mam siły ćwiczyć..nie mam nawet siły wstać z łóżka..
podczas choroby nikt nie trzyma diety, ale ja nie mam w ogóle apetytu, pewnie przez tą gorączkę.. zjadłam dziś ryż na mleku..i to ledwo mi przeszedł i jadłam na siłę..a i tak nie dałam rady zjeść całego;/
chociaż uwielbiam berliso ryż na mleku z bananem

Mam nadzieję że Wam idzie lepiej
Trzymaj się ważne, że cokolwiek zjadłaś aby nie stracic sił ! To prawda, jak ktoś chory to nie ma apetytu, cwiczen i w ogole nic się nie chce.
Życzę ci szybkiego powrotu do zdrówka i diety!

Cytat:
Napisane przez esolinka Pokaż wiadomość
Hej, mogę się do was przyłączyć?
Ja w sumie odchudzam się od miesiąca i muszę owiedzieć, że widzę efekty, może nie ogromne, ale zawsze coś. Też mam problem ze słodyczami, ponieważ bardzo, a bardzo je uwielbiam. W zasadzie jem 3 razy dziennie, wiem, ze powinnam jeść częściej, ale nie mam czasu, cały dzień na uczelni. Teraz nie objadam się na wieczór, chociaż często kusi... Moim największym problemem są też imprezy, wiadomo alkohol i od razu chce się jeść, ale też staram się uważać i nie gotuje już po nocach he he. Również piję zieloną i czerwoną herbatę, chciałabym ćwiczyć, ale nie mam chęci, czasu... Biorę jeszcze tabletki odchudzające (wiem, ze nie powinnam) ale pomagają mi w powstrzymywaniu się od słodyczy. Niby nie jestem gruba, mam 171 cm lekko ponad 60 kg. Chciałabym schudnąć z ud! to jest moje marzenie hehe...
Pewnie, że możesz! 171 cm i 60 kg? Też mi się wydaje że nie jesteś gruba
Według mnie to powinnaś przede wszystki zabrac się za cwiczenia ! Nawet jak schudniesz to bez cwiczen skóra nie będzie napięta i pomimo utraty wagi obawiam się że twoje uda nadal by ci się nie podobały. Postaraj się wymodelowac je cwiczeniami siłowymi, wyrobic mięśnie a na pewno zyskają na wygłądzie
Stary 2009-02-15, 20:16   #210
~~Cinderella~~
Raczkowanie

heh.. jak to łatwo powiedziec - trzeba cwiczyc, mniej jeśc...
Tak mi trudno zabrac się porządnie za siebie. Zaczynam tracic wiarę w to, że jeszcze kiedyś będę szczupła. Właściwie to już rok temu zaczęlam odchudzanie. Było 3 miesiące chodzenia na aerobik, potem na siłownie. potem prestałam chodzic a w domu też nie było cwiczen. Jak podejmowałam dietę to na tydzien nie dłużej...
A może tak naprawdę nie zależy mi na tym, żeby coś zmienic?! Bo gdyby zależało to czy tak bym postępowała? Tylko dlaczego nie mogę patrzec na swoje odbicie
w lustrze, płaczę jak zrobie maraton po sklepach w poszukiwaniu nowej sukienki
( niestety wybór w moim rozmiarze jeśli już jest to niewielki), dlaczego mnie denerwuje kiedy tak szybko dostaję zadyszki (wejśc na 4 piętro bez zmęczenia to dla mnie nirealne). Tak wiem, użalam się nad sobą zamiast wziąc się w garsc i do roboty. Jakos tak już nie potrafię...

Tak sobie usiadłam, zaczęłam pisac co mi w duszy piszczy... moze niezbyt to rozsądne,może nie najlepiej opisane ale... wyślę to wam do przeczytania.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości