Homoseksualizm. Co sądzicie? - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-05-12, 20:01   #421
***luna
Zakorzenienie

Dot.: Homoseksualizm. Co sadzicie?

Izaluka świat nie ogranicza się do Polski
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-12, 20:10   #422
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izaluka Pokaż wiadomość
Homo ani mnie nie parzy ani nie ziębi. Nie bardzo rozumiem te wszystkie dyskusje, spory. Kurde, człowiek to człowiek. Co za różnica czy ma włosy blond czy zielone? Do łóżka też nikomu nie zaglądamy

Jakoś nie zauważyłam, żeby osoby homo obnosiły się ze swoimi uczuciami, pokazywały na siłę. Na widok pary homo mam taki sam uśmiech jak na widok pary hetero

Ale jednak nadal homo w dużej mierze to coś złego... Większość rodziców wyrzuca takie dzieci z domu, nie przyznają się, że to ich syn, córka ma taką orientacje. Bo to wstyd, choroba, bo trzeba kogoś zmienić na siłę.

Jakbym była les to też bym się pewnie w dużych miastach bała pokazać za rękę z kobietą, bo w głowie bym miała myśl, że zaraz jakiś skinhead przywali mi z glana w paszczę... Współczuję tym ludziom, bo musi być ciężko być 'innym', a jednocześnie takim samym jak wszyscy...

Korzystając z okazji pozdrawiam koleżanką z teamu lesbowego z wątku o dołach przez facetów - TmargoT Dobrze, że Cześka nas tu nie widzi
ja równiez pozdrawiam.czesia nie widzi,a jak zobaczy to się wytłumaczę.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-13, 00:38   #423
cerisecerise
BAN stały

bo rzecz w tym, ze niektorzy sie nie obnosza bo sie boja
a niektorzy wrecz przeciwnie, az ociekaja swoja orientacja

mnie chyba bardziej od gejow razi typ ekstymalnej blondyny.
bo calujacych sie dwoch panow mnie razi. jednak
cerisecerise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-07, 09:25   #424
Pawełeczek
Rozeznanie

Rzeczpospolita Homofobiczna. Poecam lekture szczególnie tym którzy sądzą ze nietolerancja w polsce to wymysł mniejszosci seksualnych.

http://gejowo.pl/index.php?&pid=2&a_id=909
Stary 2009-02-18, 02:30   #425
frandzelka
Raczkowanie

normalni ludzie.
jak przeprowadziłam się do Londynu [nie to, ze sie chwale, moje doswiadczenie po prostu ]

to :
1. tu ludzie sa bardziej tolerancyjni, akceptuja to bardziej niz w Polsce [ale tez nie zawsze ]
2. spotkałam ludzi homoseksualnych i biseksualnych [w Polsce mieszkalam w malym miescie, wiec to moze dlatego nikogo takiego nie spotkalam ]
3. widac pary na ulicach trzymajce sie za rece i nikt na to nie zwraca uwagi

zauwazylam tez, ze zarowno jak i w Anglii, jak i w Polsce mlodziez jest bardziej otwarta, niz ludzie w srednim wieku, starsi [no moze ci w Londynie bardziej niz Ci w Polsce].

mialam taka sytuacje w Londynie na imprezie, ze moja znajoma hetero, ze tak powiem [pijana wszystko w lajtowej atmosferze] chciala zobaczyc jak to jest sie calowac z dziewczyna. zniknela i wrocila, ja : jak bylo ? ona : normalnie. i poszla ;D tam sporo osob hetero eksperymentuje. ale najlepsze, ze wrocilam do Polski, gadam z kolezankami, a jedna : całowałam sie z dziewczyna, zeby zobaczyc jak to jest. [i to jeszcze z nasza wspolna inna koleznka] a ja okej ;D oczywiscie nie mam nic przeciwko widac, ze umysly tez sie w naszym kraju otwieraja

'Będzie tęęcza... luubje'

frandzelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-18, 08:07   #426
e49053b4781f408f3584008be78503b2c10ffec8
Konto usunięte

toleruję. wisi mi to, co kto w łóżku robi.
nie toleruję obnoszenia się z orientacją czy tam upodobaniami seksualnymi w sensie demonstracji i innych happeningów.
e49053b4781f408f3584008be78503b2c10ffec8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-18, 08:28   #427
pastelka
Raczkowanie

Mi jest to całkiem obojętne. Niech geje żyją sobie pod jednym dachem, niech nawet biorą śluby, nie interesuje mnie to, dopóki nie mieszają się w adopcje dzieci. To jest jedyna sprawa w tej kwestii, której zawsze będę przeciwna.
Stary 2009-02-18, 15:09   #428
Kancia
Zakorzenienie

Mnie również nie rusza czyjaś orientacja seksualna, nie przeszkadzają mi całujący się faceci ani całujące się kobiety. Zastanawia mnie jedno dlaczego całujące się kobiety są postrzegane inaczej niż faceci
Stary 2009-02-18, 15:32   #429
agniesikk
Zakorzenienie

Co sądzę na temat homoseksualistów?
Szczerze mówiąc nic
Ale homoseksualizm naturalny dla mnie nie jest, dlatego nie ukrywam, że niesmaczne jest dla mnie, gdy widzę na mieście takie całujące się parki.

Edytowane przez agniesikk
Czas edycji: 2009-02-18 o 15:33
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-18, 15:40   #430
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pastelka Pokaż wiadomość
Niech geje żyją sobie pod jednym dachem, niech nawet biorą śluby, nie interesuje mnie to, dopóki nie mieszają się w adopcje dzieci.
zgodzę się.
e49053b4781f408f3584008be78503b2c10ffec8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-18, 15:45   #431
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Mi jest to całkiem obojętne. Niech geje żyją sobie pod jednym dachem, niech nawet biorą śluby, nie interesuje mnie to, dopóki nie mieszają się w adopcje dzieci. To jest jedyna sprawa w tej kwestii, której zawsze będę przeciwna.
Popieram oczywiście.
Tego nie zniosę- wszystko tylko nie adopcja.
Homoseksualiści nigdy nie będą stworzyć w stanie normalnej rodziny.
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-18, 17:17   #432
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
Mnie również nie rusza czyjaś orientacja seksualna, nie przeszkadzają mi całujący się faceci ani całujące się kobiety. Zastanawia mnie jedno dlaczego całujące się kobiety są postrzegane inaczej niż faceci
nie rrusza cię inna orientacja sexualna,ale,czy byłabyś w stanie powierzyć na wychowanie swoje dziecko?
myślę o wychowawcy w szkole.
Stary 2009-02-18, 17:28   #433
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
nie rrusza cię inna orientacja sexualna,ale,czy byłabyś w stanie powierzyć na wychowanie swoje dziecko?
A skad ma byc wiadomo ze nauczyciel/wychowawca jest homoseksualista? Na czole nie ma chyba tego wypisane? Bo jesli tym epatuje na lewo i prawo, to jest problem, ale nie dlatego ze jest homoseksualista, tylko dlatego, ze pewnymi rzeczami nie powinno sie epatowac na dzieci - to samo dotyczy oczywiscie heteroseksualnych nauczycieli/wychowacow.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-18, 17:39   #434
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
A skad ma byc wiadomo ze nauczyciel/wychowawca jest homoseksualista? Na czole nie ma chyba tego wypisane? Bo jesli tym epatuje na lewo i prawo, to jest problem, ale nie dlatego ze jest homoseksualista, tylko dlatego, ze pewnymi rzeczami nie powinno sie epatowac na dzieci - to samo dotyczy oczywiscie heteroseksualnych nauczycieli/wychowacow.
spytałam się ,jakie ma dokładnie zapatrywania.często ludzie mówią,że ich to nie obchodzi,bo bezpośrednio nie dotyczy.
moje pytanie brzmi.czy ,gdyby wiedziała o jego orientacji,czy powierzyłaby swoje dziecko pod opiekę wychowawcy szkolnego,np:wycieczka
Stary 2009-02-18, 17:40   #435
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Równie dobrze możesz powierzyć dziecko (córkę) wychowawcy facetowi, który będzie ją molestował. I na takiego zboka masz dużo większą szansę niż na geja.

Wg takiego poglądu trzeba by dzieci pozamykać w piwnicy do 18go roku życia.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-18, 17:42   #436
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Równie dobrze możesz powierzyć dziecko (córkę) wychowawcy facetowi, który będzie ją molestował. I na takiego zboka masz dużo większą szansę niż na geja.

owszem,mozna.
nie wiem tylko ,dlaczego odpowiedziałs tak ostro..chciałam z toba podyskutować,nie kłócić się.
ale ok.
Stary 2009-02-18, 17:49   #437
Kancia
Zakorzenienie

yyy ja jeszcze nie zdazyłam odpowiedziec

TmargoT oddałabym nie mam z tym problemu, jedynym problemem w takim wypadku mogłby być mój mąz ale myśle, ze przekonałabym go

bardziej by mi przeszkadzały nałogi np papierosy czy alkohol.
Stary 2009-02-18, 17:54   #438
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
owszem,mozna.
nie wiem tylko ,dlaczego odpowiedziałs tak ostro..chciałam z toba podyskutować,nie kłócić się.
ale ok.
Ze mną? Mnie tu wcześniej nie było.

Ps. To nie jest ostro, to jest po prostu konkretnie.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-18, 17:55   #439
Hypnotist
Raczkowanie

GG do Hypnotist

Ja jestem tolerancyjna, geje i lesbijki mi nie przeszkadzają bo niby jak?
Jedynie czasami denerwuje mnie jak afiszują się ze swoimi poglądami, te demonstracje itd.
Chociaż z drugiej strony, gdyby nie nietolerancja większości społeczeństwa to nie musieliby walczyć o normalne życie.

TmargoT - ale jaki jest problem w nauczycielu-homoseksualiście? Przecież nie naucza czegoś innego niż hetero, nie musi narzucać swoich poglądów bo i po co. Nie rozumiem tego.
Stary 2009-02-18, 18:24   #440
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
A ja się pozwolę nie zgodzić, Uważam, że lepiej, by dziecko miało dwóch tatusiów / dwie mamusie i było kochane i samo kochało, miało normalny dom, niż - żyło w bidulu. Lub z tatulem pijaczyną dajmy na to

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Co sądzę na temat homoseksualistów?
Szczerze mówiąc nic
Ale homoseksualizm naturalny dla mnie nie jest, dlatego nie ukrywam, że niesmaczne jest dla mnie, gdy widzę na mieście takie całujące się parki.
Tia... nic nie sądzisz, ale Negatywne odczucia masz.

Cytat:
A to ja napiszę Margo, ogólnie nauczyciel w szkole ma być dla uczniów bezpłciowy - aseksualny. Nie może uczniom opowiadać o swoich preferencjach seksualnych. Nie obeszło by mnie, że dziecko jest uczone przez homoseksualistę, natomiast obeszło by, gdybym dowiedziała się, iż nauczyciel opowiada o seksie swoim prywatnym.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-18, 18:39   #441
Konto usunięte

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;11041562]A ja się pozwolę nie zgodzić, Uważam, że lepiej, by dziecko miało dwóch tatusiów / dwie mamusie i było kochane i samo kochało, miało normalny dom, niż - żyło w bidulu. [/quote]

po pierwsze uważam, że dom z dwoma tatusiami czy dwoma mamusiami nie jest normalny.

po drugie lepszy czy nie lepszy, nie zmienia to faktu, że żadna z tych opcji nie jest dobra.
Stary 2009-02-18, 18:44   #442
Konto usunięte

Ale czasem trzeba wybrać mniejsze zło. Które nawiasem mówiąc aż tak wielkim złem w tym przypadku by nie było.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-18, 18:49   #443
kakafoniaa
Rozeznanie

poki mi przed oczyma nie probują kopulować to mi nie przeszkadzają.
zreszta nic w nadmiarze i krzykliwe nie jest dobre.
kakafoniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-18, 19:01   #444
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:

Skad taki wniosek? Masz statystyki wystepowania 'zbokow' i homoseksualistow wsrod nauczycieli ze tak twierdzisz?

Cytat:
Ale co to kogo obchodzi, czy nauczyciel pali papierosy czy nie?

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;11041562]A ja się pozwolę nie zgodzić, Uważam, że lepiej, by dziecko miało dwóch tatusiów / dwie mamusie i było kochane i samo kochało, miało normalny dom, niż - żyło w bidulu. Lub z tatulem pijaczyną dajmy na to
[/quote]

A dlaczego zawsze potencjalna "rodzine" homoseksualna przeciwstawia sie patologii, rozbitym malzenstwom itd? Porownywac do podlogi zadna sztuka

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-18, 19:06   #445
MySoul695718
Raczkowanie

ja nie mam nic do homoseksualistów mam kolege geja i bardzo go lubie jeseli nie obnosi sie zbyt bardzo ze swoim związkiem bo owszem jak widziałam jak całował sie ze swoim partnerem troszeczke mnie to zniesmaczyło ale to jego sprawa i w sumie nic mi do tego ale uważam że homoseksualiści nie powinni adoptowac dzieci bo powinny sie one wychowywać w pełnych rodzinach z tatą i z mama bo dziecku potrzebna jest pomoc i obieka zarówno ze strony kobiety jak i mezzczyzny juz nie wspominajac o tym co dzieci homoseksualistow przezywalyby w przedszkolu czy szole jak inne dzieci dowiedzialyby sie o tym ze ma 2 mamy lub 2 ojców
a nie ta którą chcielibyśmy dostać od innych.
MySoul695718 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-18, 19:14   #446
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
yyy ja jeszcze nie zdazyłam odpowiedziec

TmargoT oddałabym nie mam z tym problemu, jedynym problemem w takim wypadku mogłby być mój mąz ale myśle, ze przekonałabym go

sorki,popołudniowe zaćmienie umysłu dało znać.
krótki sen i jestem jak nowa.

Cytat:
Ze mną? Mnie tu wcześniej nie było.

Ps. To nie jest ostro, to jest po prostu konkretnie.
-widać,szczególnie po punkcie,że nie jesteś miłym dyskutantem,ale cóż.

Cytat:
Napisane przez Hypnotist Pokaż wiadomość
Ja jestem tolerancyjna, geje i lesbijki mi nie przeszkadzają bo niby jak?
Jedynie czasami denerwuje mnie jak afiszują się ze swoimi poglądami, te demonstracje itd.
Chociaż z drugiej strony, gdyby nie nietolerancja większości społeczeństwa to nie musieliby walczyć o normalne życie.

TmargoT - ale jaki jest problem w nauczycielu-homoseksualiście? Przecież nie naucza czegoś innego niż hetero, nie musi narzucać swoich poglądów bo i po co. Nie rozumiem tego.
nie mam problemów,rzuciłam hasło do rozmowy.
chiałam się przekonać,czy HASŁO TOLERANCJA ma odniesienie do calego życia w społeczeństwie,nie tylko słów.
Stary 2009-02-18, 19:16   #447
Konto usunięte

Cytat:

A dlaczego zawsze potencjalna "rodzine" homoseksualna przeciwstawia sie patologii, rozbitym malzenstwom itd? Porownywac do podlogi zadna sztuka
A dlatego, że dzieciaki adoptowane są w bidulu przeważnie z takich właśnie rodzin Z dobrej, pełnej rodziny nikt dziecka do adopcji nie oddaje, czyż nie?
Stary 2009-02-18, 19:26   #448
Luba
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;11042483]A dlatego, że dzieciaki adoptowane są w bidulu przeważnie z takich właśnie rodzin Z dobrej, pełnej rodziny nikt dziecka do adopcji nie oddaje, czyż nie?[/quote]

Jeszcze te dzieci musza mieć uregulowana sytuacje prawną.
Ale przypuśćmy że mają.
I uważasz, ze takiemu dziecku, które jest zaniedbane psychicznie, fizycznie i emocjonalnie, z wieloma problemam, ze mozna mu dokładac dodatkowy stres, którym jest rodzina z dwoma tatusiami czy dwoma mamusiami? Ja nie jestem przekonana, ze jest to dobry pomysł i że to będzie dobre dla dzieci. Nie wiem jak to na dziecko wpłynie a nie jestem zwolenniczka robienia eksperymentów na żywym organizmie, czyli na dziecku.
Te dzieci sa już duze, wiele rozumieją, pojmują, wiele z tych dzieci może nie zaakcpetować siebie w takiej rodzinie.
Poza tym nie wiem, czy osoby homoseksulane będę "się pchały" do adopcji większych dzieci z domu dziecka. A małych dzieci z uregulowana sytuacja prawną nie ma zbyt wielu, nawet dla par heteroseksualnych "nie starcza" (że tak się brzydko wyrażę).

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!

Edytowane przez Luba
Czas edycji: 2009-02-18 o 19:32
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-18, 19:28   #449
Konto usunięte

Cytat:

tylko wtrącę, że w moim rozumieniu para homoseksualna wychowująca dziecko to również patologia.
Stary 2009-02-18, 19:38   #450
MySoul695718
Raczkowanie

Luba ma racje takie dzieci sa z rodzin patologicznych czesto wyniszczone psychicznie czasem tez i fizycznie im potrzeba najzwyczalniejszej w świecie normalności ciepła i miłości w domu jak i akceptacji w szkole a w rodzinie homoseksualnej byłoby to trudne dziecko takie narazone by bylo na kolejne przykrosci ze strony rówiesników
i tutaj nie chodzi o brak tolerancji jak pary homoseksualne chcą być razem to niech sobie będa ale to nie znaczy że mają od razu brać do siebie dzieci z domu dziecka a małe dzieci szybko znajdują swój nowy dom najczęściej pary adoptuja niemowlaków których nie jest wiele...
a nie ta którą chcielibyśmy dostać od innych.
MySoul695718 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości