..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::.. - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-19, 12:28   #2431
IlonaP
Zakorzenienie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
poza tym nie przepadam za arabskim jedzeniem, (zawsze w takich krajach dopada mnie zemsta faraona) i upatruje szanse na troche ruchu na swiezympowietrzu

a tak na marginesie ostatnio bratowa rzucila mimochodem ze od kiedy mnie zna (jakies 2 lata) ja zawze jestem na diecie, jakoś głupio bylo to uslyszec choc to prawda
a nam się jakoś udało uniknąć
sporo jogurtu i sporo ... alkoholu

Cytat:
Napisane przez effa79 Pokaż wiadomość
Aaaa i jeszcze. Paprak ja lubie to uczucie lekkiego ssania w zoladku, kiedy czuje, ze zaczynam robic sie glodna. To dla mnie znak, ze trzeba usiasc i zjesc ZLe mi i ciezko z uczuciem ciaglego zapelnienia...

A gdzie Agee

Ja mam dzis dzien wzruszen... Moj mlodszy syn konczy rok... jeny nie wiem, kiedy to minelo...

Cytat:
Napisane przez Ska Pokaż wiadomość
u mnie z dietką pięknie od poniedziałku tydzień temu - wszystkie jadłospisy na blogu II faza jest boska

skusicie się dzisiaj na pączki? ja dostałam w pracy od kolegi i od szefa to wezmę po połowie na II Ś
no, moje oponki wyrastają sobie w piekarniku, już myślałam, że nic z tego nie będzie, bo drożdże się nie chciały aktywować, ale w końcu ruszyły
oczywiście miałam pomocnika, każdy był komentowany, i każdy dotknięty paluszkiem
w ogóle jak Oli widzi, że wyciągam miskę do ciasta czy stolnicę, natychmiast się stawia w gotowości bojowej i muszę jej dać kulkę ciasta i wałek do tego
Stary 2009-02-19, 12:50   #2432
kuleczka18
Zadomowienie

Wiecie ja dziś mam jakąś deprechę i w ogóle wczoraj jeszcze świetnie się czułam ale dziś mam handrę i ochotę na rogaliki co w kuchni siedzą na stole:/ ale dam radę . Niestety wczoraj byłam na noc u koleżanki, udało mi się uniknąć muffinek, ale potem musiałam zjesć jogurt owocowy. Na szczęście potem uniknęłam popcornu no i rano niestety 2 małe kromeczki z serem:/ bez masła itp.
dziś jestem włąśnie po tych kromeczkach i wieśniaku ale ogólnie mam jakiś zły humor,chociaż wagowo stoje bardzo ładnie bo 65 kg i brzuch płaściutki, ale wczoraj gdy zjadłam ten jogurt to miałam problemy z trawieniem itd
Dziewczyynnyy! szukam u Was motywacji
Rowerek-1/40
kuleczka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 13:21   #2433
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Napisane przez dzonksik Pokaż wiadomość
paprak ten tort wyglada zupelne jak "prawdziwy" On jest z cyklu SB? Pyszne te posilki robisz, wygladaja po prostu bosko.
dziekuje tort jest najprawdziwszy bo tesc mial urodziny wiec trzy dniw grzechu zylam. niestety tort sie skonczyl i bedeznow grzeczna. A sam tort wspanialy z gorzkiej czekolady, w ogole nieslodki i z calymi orzechami laskowymi

Cytat:
Napisane przez hanulka xxx Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzisiaj tłusty czwartek dacie sobie jakos radę uciec przed pokusami
Miłego dnia
U mnie tlusty czwartek nie istnieje. NIe cierpie paczkow Nawet piernika nie pieklam.

Cytat:
Napisane przez fruity Pokaż wiadomość

Napalilam w piecach, TZ sobie spi po nocce, wypilam kawke i sprobuje troche pocwiczyc pupe. Ale mam wciaz takie zakwasy (najbardziej w udach), ze duzo nie dam rady. Ale zawsze cos, przynajmniej rozruszam.
I kurcze lydka nawet w nocy nie dala mi spokoju. A smaruje ja juz ciagle rano zelem z kasztanowca, klade sie w ciagu dnia na pare minut z nogami do gory. Chyba bede musiala isc do doc. Buh! Chce miec w koncu spokoj!
biedna ta twoja lydeczka Mam nadzieje, zeszybkodojdzie do siebie

Cytat:
gratulejszyn papraczku
a wogole dzis fotografuje swoje jedzonko
juz mam fotki 3 posiłkow wieczorkiem wkleje jak skompletuje wszystko

gratuluje dalszego spadku wagi Dziekuje za grtaki odnosnie palenia No ciesze sie niezmiernie, ze wkleisz swoje posilki Ja nawet zalozylam album SB / flash diet

Cytat:
dziewczynki ratunku
rozpustny zapach paczka dotarł do mojego biura wszycy zlizuja lukierz ust..
ale sie nie dam

mhh no obawiam sie troche blednego kola,
ale postaram sie przez ten tydzien wprowadzic troche wegli i zwiekszyc minimalnie posiłki
poza tym nie przepadam za arabskim jedzeniem, (zawsze w takich krajach dopada mnie zemsta faraona) i upatruje szanse na troche ruchu na swiezympowietrzu

a tak na marginesie ostatnio bratowa rzucila mimochodem ze od kiedy mnie zna (jakies 2 lata) ja zawze jestem na diecie, jakoś głupio bylo to uslyszec choc to prawda
Nasze organizmy dzialaja podobnie Chyba te jelita teliczku to nam sie jakies trefne trafily. Ze szrotu pewnie
A uwaga bratowej sie nie przejmuj Ja tez na SB jestem od 3 lat juz i nie zamierzam tego zmieniac Jak widzisz ja dluzej od ciebie dietuje

Cytat:
Aaaa i jeszcze. Paprak ja lubie to uczucie lekkiego ssania w zoladku, kiedy czuje, ze zaczynam robic sie glodna. To dla mnie znak, ze trzeba usiasc i zjesc ZLe mi i ciezko z uczuciem ciaglego zapelnienia...

A gdzie Agee

Ja mam dzis dzien wzruszen... Moj mlodszy syn konczy rok... jeny nie wiem, kiedy to minelo...
Sto lat dla synia effo To masz dzisiaj swieto kochana. Jakis piekny tort wypiekasz?
Ja nie lubie tego ssania, zawsze je czuje na jedynce dopoki nie dobiore ilosci pod siebie Nie musze chyba dodawac,ze nie lubie uczucia wypelnienia. Najlepiej to jak mowi moj maz, osiagnac zloty srodek, po prostu nie czuc ani glodu ani sytosci, tak, ze sie zapomina o jedzeniu, ze w ogole istnieje

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
dzisiaj na obiad szykuję:
-pierś z kuciaka z przyprawami
-brokułki i szpinak zapiekany i posypany żółtym serkiem i do tego zielona herbata i sałatka z pomidorka-będzie ok?
Brzmi smacznie

Ja juz meza do pracy wyslalam i w lozku z herbatka zielona z imbirem siedze. Sniadanie oczywiscie sfotografowane

ilonkoP salatka wyszla pyszna choc akurat nie mialam czerwonej cebuli. Mniej wydajna jest i wiecznie jej brak Czy mnie wzrok nie myli i nie dodalas do niej rowniez ciut pomidora suszonego? A moze to anchois? Niezbyt dobrze widze na fotce ale cos jakby brunatnego czy czerwonego zarejestrowalam. A moze to czarna oliwka do gory "brzuszkiem"?

Dziewczyny nie dajcie sie pokusom albo sie dajcie Nie mozna sobie wszystkiego odmawiac. Ja poszcze dzis za was bo nie znosze paczkow

Milego popoludnia
paprak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 13:21   #2434
kaska87
Zakorzenienie

wklejam mój obiadek
sałatka:pekińska, pomidor, ogórek jog. nat. b.cukru
kuciak z przyprawami
szpinak z brokułami z piekarnika posypany serem-zjadłam pół z tego reszta na kolację najadłam się jak nie wiem co
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg obiadek.jpg (80,2 KB, 42 załadowań)

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 14:08   #2435
fruity
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do fruity GG do fruity

Ja dzisiaj caly dzien chodze glodna. Obojetnie czy zjem pelne ziarno czy nie, po godzinie juz mnie ssie (?).
Plus, ze siedze w domu narazie, to zanim zrobie cos nastepnego to chociaz 2h mina.
Ale na uczelni to nie wiem jak bym wytrzymala.
Kurcze, a bede musiala znowu chodzic do biblioteki pisac prace, jak ja tam mam wytrzymac pare godzin pod rzad....

Zaraz bede miala moj 4 posilek.

..::..
Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::..

Edytowane przez fruity
Czas edycji: 2009-02-19 o 14:10
fruity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 14:09   #2436
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paprak Pokaż wiadomość
ilonkoP salatka wyszla pyszna choc akurat nie mialam czerwonej cebuli. Mniej wydajna jest i wiecznie jej brak Czy mnie wzrok nie myli i nie dodalas do niej rowniez ciut pomidora suszonego? A moze to anchois? Niezbyt dobrze widze na fotce ale cos jakby brunatnego czy czerwonego zarejestrowalam. A moze to czarna oliwka do gory "brzuszkiem"?

Dziewczyny nie dajcie sie pokusom albo sie dajcie Nie mozna sobie wszystkiego odmawiac. Ja poszcze dzis za was bo nie znosze paczkow

Milego popoludnia
to suszony pomidor, anchois też można dać, akurat nie miałam
przepisy są już na blogu
tortilla wyszła pyszna, co prawda takiej prawdziwnej to ja nie miałam okazji zjeść, ale tym dostępnym w sklepach na pewno niczym nie ustępuje

Cytat:
wklejam mój obiadek
kuciak z przyprawami
szpinak z brokułami z piekarnika posypany serem-zjadłam pół z tego reszta na kolację najadłam się jak nie wiem co
tzn. zjadłaś pół szpinaku, a resztę w całości - jeśli tak to b. ładnie

ja na lunch zjadłam tortillę z sałatką nicejską

pączki się upiekły, ładne wyszły, jak smak nie wiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2009-02-19 nicejska.jpg (61,4 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcia-0037.jpg (52,9 KB, 25 załadowań)
Stary 2009-02-19, 14:11   #2437
fruity
Wtajemniczenie

Ilonko przeslil mi tu szybko jedzonko netem!!!

Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::..

Stary 2009-02-19, 14:13   #2438
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IlonaP Pokaż wiadomość
tzn. zjadłaś pół szpinaku, a resztę w całości - jeśli tak to b. ładnie
tak

a co to za bułeczki? ślicznie wyglądają, ale coś mówi, że są dozwolone od II fazy?

Stary 2009-02-19, 14:31   #2439
effa79
Zadomowienie

Dzieki za zyczenia

Ilonko oponki cudne, musze gdzies zachowac przepis, jak bede na dobrej III fazie, to pewnie je kiedys zrobie

Kaska bardzo ladnie.
Moze od poniedzialku zaczne robic foty, przynajmniej sniadan i kolacji, bo obiad w pracy...

Zjadlam wlasnie chilli con carne - uwielbiam - nawet w wersji bez ryzu

A i wyobrazcie sobie, ze ubralam dzis spodnie, ktore 2 tyg. temu nie weszly mi na tylek Wyciagnelam je i sobie pomyslalam - a zobacze jak jest tragicznie... A tu jaka niespodzianka A przeciez waga przez ten czas jedynie krecila sie w kolko...

Czasami trzeba pogodzic sie z tym, ze wiecej schudnac sie nie da
...i wtedy zaczyna sie chudnac... ot cala tajemnica
effa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 14:41   #2440
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fruity Pokaż wiadomość
Ilonko przeslil mi tu szybko jedzonko netem!!!
poszło
Cytat:
tak

a co to za bułeczki? ślicznie wyglądają, ale coś mówi, że są dozwolone od II fazy?
to donaty - pączki pieczone w piekarniku, przepis w moim rannym poście...
niestety od III i to z modyfikacjami
Cytat:
Dzieki za zyczenia

Ilonko oponki cudne, musze gdzies zachowac przepis, jak bede na dobrej III fazie, to pewnie je kiedys zrobie

Kaska bardzo ladnie.
Moze od poniedzialku zaczne robic foty, przynajmniej sniadan i kolacji, bo obiad w pracy...

Zjadlam wlasnie chilli con carne - uwielbiam - nawet w wersji bez ryzu

A i wyobrazcie sobie, ze ubralam dzis spodnie, ktore 2 tyg. temu nie weszly mi na tylek Wyciagnelam je i sobie pomyslalam - a zobacze jak jest tragicznie... A tu jaka niespodzianka A przeciez waga przez ten czas jedynie krecila sie w kolko...
też tak chcę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg donaty 001.jpg (35,4 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg donaty 005.jpg (60,6 KB, 25 załadowań)
Stary 2009-02-19, 14:41   #2441
goosia207
Zakorzenienie

Kaśka pysznie wygląda twój obiad
tortilla Ilony też
Smakowite jedzonko robicie

Cytat:
Napisane przez Ska Pokaż wiadomość

skusicie się dzisiaj na pączki? ja dostałam w pracy od kolegi i od szefa to wezmę po połowie na II Ś
Zjadłam jednego pączka rano i muszę go wyjeździć na rowerku treningowym wieczorem

EDIT: O jakie oponki!Mniam. Już jestem głodna, a obiad dopiero ok.17.30...

Edytowane przez goosia207
Czas edycji: 2009-02-19 o 14:43 Powód: dopisek
goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 14:42   #2442
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
to donaty - pączki pieczone w piekarniku, przepis w moim rannym poście...
niestety od III i to z modyfikacjami
pysznie wyglądają szkoda, że nie na I fazę

Stary 2009-02-19, 15:42   #2443
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

effa- no to gratuluje, odzyskuje wiare ze II faza jest tez skuteczna
Cytat:
Napisane przez kuleczka18 Pokaż wiadomość
Wiecie ja dziś mam jakąś deprechę i w ogóle wczoraj jeszcze świetnie się czułam ale dziś mam handrę i ochotę na rogaliki co w kuchni siedzą na stole:/ ale dam radę . Niestety wczoraj byłam na noc u koleżanki, udało mi się uniknąć muffinek, ale potem musiałam zjesć jogurt owocowy. Na szczęście potem uniknęłam popcornu no i rano niestety 2 małe kromeczki z serem:/ bez masła itp.
dziś jestem włąśnie po tych kromeczkach i wieśniaku ale ogólnie mam jakiś zły humor,chociaż wagowo stoje bardzo ładnie bo 65 kg i brzuch płaściutki, ale wczoraj gdy zjadłam ten jogurt to miałam problemy z trawieniem itd
Dziewczyynnyy! szukam u Was motywacji
po jugurcie owocowym problemy z trawieniem
taki jogurt to nie jest I fazowy produkt, ale na trawienie nie powinno neg. wpłynac
pamietaj ze mimo grzechów jemy regularnie i nie odpuszczmy posiłów.
a pozatym to tule na depreche

Cytat:

gratuluje dalszego spadku wagi Dziekuje za grtaki odnosnie palenia No ciesze sie niezmiernie, ze wkleisz swoje posilki Ja nawet zalozylam album SB / flash diet

Nasze organizmy dzialaja podobnie Chyba te jelita teliczku to nam sie jakies trefne trafily. Ze szrotu pewnie
A uwaga bratowej sie nie przejmuj Ja tez na SB jestem od 3 lat juz i nie zamierzam tego zmieniac Jak widzisz ja dluzej od ciebie dietuje

Sto lat dla synia effo To masz dzisiaj swieto kochana. Jakis piekny tort wypiekasz?
Ja nie lubie tego ssania, zawsze je czuje na jedynce dopoki nie dobiore ilosci pod siebie Nie musze chyba dodawac,ze nie lubie uczucia wypelnienia. Najlepiej to jak mowi moj maz, osiagnac zloty srodek, po prostu nie czuc ani glodu ani sytosci, tak, ze sie zapomina o jedzeniu, ze w ogole istnieje

Milego popoludnia
kochana z tymi jelitami to maskra ale od 2 dni biore debridat i zobaczymy moze cos sie zmieni, na koloskopie (wirtualną) zapisałam sie na 25/03, poszłam prywatnie bo juz nie mam cierpliwosci stac w 100 kolejkach po skierowanie

Cytat:
wklejam mój obiadek
kuciak z przyprawami
piekny obiadek naprawde
tak trzymac

u mnie tez po lunchu dzis naprawde sie najadłam, zreszta zobaczycie pozniej na fotkach, no i zamiast orzechów przekąski ptasie z orzechami (w ramach tłustego czwartku)

acha ktos chcial przepis na ptasie

1jogurt nat
100ml goracego mleka
2-3 łyzeczki zelatyny
łyzeczka kako
słodzik
orzechy

jogurt mieszamy z kakao i słodzikiem, zelatyne rozpuszczamy w mleku , jak zelatyna przestygnie wlewamy do jogurtu. pozniej orzechy i do lodówki na godzinke i pychaaa

edit no najwazniejszego zapomnialam napisac
Ilonka ale mam slinotok, zabije kiedys za te pysznosci

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2009-02-19 o 16:00
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 15:43   #2444
kaska87
Zakorzenienie

teraz idę na przekąskę jogurcik naturalny i orzechy

to ja chciałam przepis na ptasie dziękuję

Stary 2009-02-19, 16:13   #2445
eweelinaa91
Zadomowienie

Ilonka, jakie Ty cuda tworzysz!

Ja dziś mam za sobą basen, zbieram się żeby wsiąść na rowerek i zrobić pilates. Mam na to zadziwiająco dużą ochotę.
Dzisiaj zjadłam:

śn:
omlet z 2 jaj z szynką drobiową, pomidorem, szczypiorkiem
ob:
2 małe gotowane piersi z kurczaka, 4 ogórki, pomidor, szczypiorek
II śn? :
jogurt naturalny z garścią nerkowców, łyżeczką cynamonu i 1,5 łyżeczki kakao

Później pewnie będzie wieśniak, może się skuszę na jakąś rybkę...
eweelinaa91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 16:48   #2446
kuleczka18
Zadomowienie

[quote=telik;11055419]effa- no to gratuluje, odzyskuje wiare ze II faza jest tez skuteczna

po jugurcie owocowym problemy z trawieniem
taki jogurt to nie jest I fazowy produkt, ale na trawienie nie powinno neg. wpłynac
pamietaj ze mimo grzechów jemy regularnie i nie odpuszczmy posiłów.
a pozatym to tule na depreche

Dziękuję. Jednak wiecie jak to jest kiedy idzie się do kogoś w gości, nie mogłam wybrzydzać a tak w ogóle to potem wziełam węgiel i mi przeszlo po trochu. No i skusiłam się dziś na pączka a na kolacje tylko 2 jajka zjem) idę teraz ćwiczyć przez jakieś 1.5 godz żeby spalić pączusia dziękuję za wsparcie;*
Rowerek-1/40
kuleczka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 17:53   #2447
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wsiowy_gupek Pokaż wiadomość
Hmm...Gruba nie jestem, ale po to się odchudzam żeby być chudsza,a nie o tak...
Jak zalicze sesje (od przyszlego tyg) zaczne też ćwiczyć, jak stopnieje snieg może biegać...Ale i tak myslałam że przez te 2 tyg schudne coś...
Nie no mam nadzieje chociaż na -1 cm w talii i biodrach przez te 2 tyg....

---------- Napisano o 02:56 ---------- Poprzedni post napisano o 02:40 ----------

Aha mam jeszcze jedno pytanie...Co ja powinnam robić z jedzeniem w takie 'dni' jak dziś

Zasnęlam o 7;30, obudzilam się o 14;30
0 15 zjadlam sałatke z pekinskiej jogurtu i pieczarek, po chwili pol piersi z kurczaka z podduszonymi pieczarkami i cebulka na oliwiwe z oliwek

o 18 zjadlam 5 migdałow

Kolo 22 pol serka wiejskiego z szczupiorkiem

kolo 00 5 migdalow...

Dzis nie klade się spać...Nie wiem jak powinnam jeść w ciagu takiego rozwalonego dnia, spac pojde dopiero kolo 22 dziś. Wiec wyplanowac jakos noc, czy jak?
mogę wiedzieć ile masz wzrostu:confuse d:

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 18:09   #2448
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:

kochana z tymi jelitami to maskra ale od 2 dni biore debridat i zobaczymy moze cos sie zmieni, na koloskopie (wirtualną) zapisałam sie na 25/03, poszłam prywatnie bo juz nie mam cierpliwosci stac w 100 kolejkach po skierowanie

Ja sie zdecyduje na tradycyjna chyba, tyle, ze w uspieniu. Nie wiem jak dziala wirtualna ale podczas tradycyjnej mozna malutkie polipy do 1cm wycinac. To bardzo wazne bo pozornie niegrozne polipy zamieniaja sie pozniej w gruczolakoraki i w miare jak rosna staja sie ogniskiem notworu zlosliwego Moj tato na pewno mial polipy od mlodosci i gdyby wczesniej sie poddal kolonoskopii i usunal male to nie byloby dzis klopotu Taki polip rosnie 1cm wciagu dziesieciu lat wiec po usunieciu malutkich jest spokoj na kolejne dziesiec lat

Cytat:
Napisane przez eweelinaa91 Pokaż wiadomość
podpisuje sie rekami i nogami pod tym A nawet jedna konczyne dam sobie uciac, ze tortilla ilonyP jest smaczniejsza niz oryginalna

fruity a u ciebie z cukrem wszystko w porzadku? To dla mnie dziwne, ze ciagle cie ssie. Moze dlatego, ze w domu jestes caly dzien i myslisz za czesto o jedzeniu? Mysle, ze jak zaczniesz pisac prace to nie bedziesz miala tyle czasu myslec o posilkach. Ja jak pracuje to zawsze jedzenie zaniedbuje bo zwyczajnie jestem zajeta.

Ja pochlonelam lunch i bede sie do banku wybierac. Wczoraj kupilam spodnie w rozmiarze 27 czyli wracam do normy Z tej radosci moze cos i dzis kupie. Zwlaszcza, ze malzonek sie niepokoi, ze chora jestem bo nic nie kupuje
paprak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 18:17   #2449
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
edit no najwazniejszego zapomnialam napisac
Ilonka ale mam slinotok, zabije kiedys za te pysznosci
mnie

Cytat:
Napisane przez eweelinaa91 Pokaż wiadomość

Ja dziś mam za sobą basen, zbieram się żeby wsiąść na rowerek i zrobić pilates. Mam na to zadziwiająco dużą ochotę.
Dzisiaj zjadłam:

śn:
omlet z 2 jaj z szynką drobiową, pomidorem, szczypiorkiem
ob:
2 małe gotowane piersi z kurczaka, 4 ogórki, pomidor, szczypiorek
II śn? :
jogurt naturalny z garścią nerkowców, łyżeczką cynamonu i 1,5 łyżeczki kakao

Później pewnie będzie wieśniak, może się skuszę na jakąś rybkę...

Cytat:
podpisuje sie rekami i nogami pod tym A nawet jedna konczyne dam sobie uciac, ze tortilla ilonyP jest smaczniejsza niz oryginalna
ja bym tam sobie nie dała
ale są smaczne i wiem co w nich jest, a to ważne

fruity a u ciebie z cukrem wszystko w porzadku? To dla mnie dziwne, ze ciagle cie ssie. Moze dlatego, ze w domu jestes caly dzien i myslisz za czesto o jedzeniu? Mysle, ze jak zaczniesz pisac prace to nie bedziesz miala tyle czasu myslec o posilkach. Ja jak pracuje to zawsze jedzenie zaniedbuje bo zwyczajnie jestem zajeta.
i z tarczycą
ja jak jestem zajęta, to zapominam o jedzeniu...

Ja pochlonelam lunch i bede sie do banku wybierac. Wczoraj kupilam spodnie w rozmiarze 27 czyli wracam do normy Z tej radosci moze cos i dzis kupie. Zwlaszcza, ze malzonek sie niepokoi, ze chora jestem bo nic nie kupuje
a masz gdzieś w okolicy Shiseido?
Stary 2009-02-19, 18:27   #2450
eweelinaa91
Zadomowienie

Zjadłam właśnie podwieczorek. Wymieszałam wieśniaka, starte jajko na twardo, szczypiorek, 2 plasterki szynki drobiowej i 2 plasterki sera żółtego light. Do tego dodałam szczyptę słodkiej papryki (proszkowanej), trochę pieprzu i soli. Pyszneee, polecam!
eweelinaa91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 19:17   #2451
dygotka8
Zakorzenienie

dziewczyny,juź kiedyś Was pytałam,ale zapomniało mi się....co można wypić w coffeeheaven na I fazie??
mam zamiar na nią wejść znowu i dam rade.bardzo mi się dziś zrobiło przykro co poweidziała koleżanka w pracy i choćbym miała nie wiem co to dam rade i przestanę jeść słodycze i udowodnie,że zdrowy tryb zycia + trochę regularnych ćw i mozna wygladać zgrabnie bez większych poświęceń bo ta dieta SB to nie jest głodzenie się,ale przyjemnośc bez większych wyrzeczeń...

Stary 2009-02-19, 19:36   #2452
fruity
Wtajemniczenie

paprak z cukrem to w szpitalu mialam problem, ale to chyba przez ta kroplowke. Dopiero po poludniu pod wieczor mialam za wysoki. A rano zawsze byla kroplowka. Nie wiem.
Zreszta ja jem ostatnio sporo slodkiego, ale (oporcz dzisiaj ) to prawie zawsze z fruktoza. Niby nie powinno podnosic cukru tak mocno. Jakos nie chce mi sie wierzyc, ze mialabym problem z tym w moim wieku i biorac pod uwage, ze nikt w mojej rodzinie nie ma z tym problemow.

Z tarczyca nie mam problemow, pare lat temu byla badana krew przez to wypadanie wlosow i tez wlasnie tarczyca i wszystko bylo ok.

Jak narazie byly 3 paczki jeden za drugim. Ale kurcze, TZ dal sie namowic w piekarni na 15 paczkow. Polowy juz nie ma.
Dobrze, ze w tym czasie bylam na dluuugim spacerze z Miskiem w zaspie i sniegu po kostki, a czasem i prawie po kolana, wiec sie troche nameczylam.

EDIT: ja przypuszczam, ze to jeszcze wynik tej kroplowki.
Tak to na mnie w szpitalu dzialalo, mialam straszne problemy z jedzeniem i wzdeciami. Bylam non stop glodna plus mega duzy apetyt. Dopiero po paru dniach w domu powoli wracalo do normy. Wzdecia i duzy brzuch znikl, ten duzy glod tez.
I napewno tez to sie do tego przyczynia, ze wlasnie siedze w domu wiekszosc czasu. Ale to bardziej apetytu sie tyczy.
Mam nadzieje, ze zastrzyki nie maja wplywu na apetyt, sytosc.

Edytowane przez fruity
Czas edycji: 2009-02-19 o 19:39
Stary 2009-02-19, 19:37   #2453
IlonaP
Zakorzenienie

obawiam się, że jeno espresso, bo chyba chudego mleka to oni nie mają, żadne syropy raczej w grę nie wchodzą, możesz jedynie posypać wierzch cynamonem

a ja powinnam zjeść kolację ale jakoś weny nie mam
Stary 2009-02-19, 19:47   #2454
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
obawiam się, że jeno espresso, bo chyba chudego mleka to oni nie mają, żadne syropy raczej w grę nie wchodzą, możesz jedynie posypać wierzch cynamonem

a ja powinnam zjeść kolację ale jakoś weny nie mam
dzięki wielkie

Stary 2009-02-19, 20:18   #2455
fruity
Wtajemniczenie

Ja dzisiaj chyba nie wstawie jadlospisu. Jak patrze na to co do tej pory jadlam i jak czesto, to az mi wstyd jaki ja zarlok jestem. I pewnie jeszcze na dzisiaj nie koniec, pomimo 6 porzadnych posilkow. Paczki wciaz kusza i nie mam ich dosyc.

Ale dzisiaj w ogole jakis dzien nie taki. Pierwszy raz odkad wyszlam ze szpitala mam bardzo kiepski humor i to od samego rana. Az sie dzisiaj poplakalam z byle czego.

Edytowane przez fruity
Czas edycji: 2009-02-19 o 20:21
Stary 2009-02-19, 20:20   #2456
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Ja sie zdecyduje na tradycyjna chyba, tyle, ze w uspieniu. Nie wiem jak dziala wirtualna ale podczas tradycyjnej mozna malutkie polipy do 1cm wycinac. To bardzo wazne bo pozornie niegrozne polipy zamieniaja sie pozniej w gruczolakoraki i w miare jak rosna staja sie ogniskiem notworu zlosliwego Moj tato na pewno mial polipy od mlodosci i gdyby wczesniej sie poddal kolonoskopii i usunal male to nie byloby dzis klopotu Taki polip rosnie 1cm wciagu dziesieciu lat wiec po usunieciu malutkich jest spokoj na kolejne dziesiec lat

to racja tradycyjna kolonoskopia jest o tyle lepsza ze mozna zrobic wycinek, a podczas takiej komputerowej jak wykyją jakies niebezpieczie wygladajace zmiany trzeba robic tradycyjna. Jednak dokladnosc badania jest porownywalna.

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
dziewczyny,juź kiedyś Was pytałam,ale zapomniało mi się....co można wypić w coffeeheaven na I fazie??
mam zamiar na nią wejść znowu i dam rade.bardzo mi się dziś zrobiło przykro co poweidziała koleżanka w pracy i choćbym miała nie wiem co to dam rade i przestanę jeść słodycze i udowodnie,że zdrowy tryb zycia + trochę regularnych ćw i mozna wygladać zgrabnie bez większych poświęceń bo ta dieta SB to nie jest głodzenie się,ale przyjemnośc bez większych wyrzeczeń...
w kawiarniach costa to wiem ze maja odtluszczone mleko i slodzik, wiec latte boska sprawa na diecie, co do cofffee to nie wiem
trzymam kciuki dygotko

a ja przedstawie swoje menu, tylko zdjecia jakos malo wyrazne wyszly. dzis duzo wiecej niz wczoraj nie wiem czy nie za duzo...

zdjecia w kolejnosci chronologicznej
*omlet z rukola, 2 plastrami fety, papryka
*ptasie ktore wyratowalo od paczka
* maly pojemnik sałatka(razowy kskus, grillowany kurczak, pomidor ser, majo) resztki z weekendu + duzy pojemnik rukola z suszonymi pomidorami, papryka i resztka parmezanu
*przekaska seler naciowy i marchewka z dipem z jog. nat i przecieru
*kolacja papryka nadziewana chili con carne z lyzka jog. nat

czekam na opinie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg omlet.jpg (111,8 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg deser.jpg (65,7 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg salatka.jpg (68,8 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg przekaska.jpg (117,6 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg papryka.jpg (116,5 KB, 35 załadowań)
Stary 2009-02-19, 20:24   #2457
fruity
Wtajemniczenie

Cytat:

a ja przedstawie swoje menu, tylko zdjecia jakos malo wyrazne wyszly. dzis duzo wiecej niz wczoraj nie wiem czy nie za duzo...

zdjecia w kolejnosci chronologicznej
*omlet z rukola, 2 plastrami fety, papryka
*ptasie ktore wyratowalo od paczka
* maly pojemnik sałatka(razowy kskus, grillowany kurczak, pomidor ser, majo) resztki z weekendu + duzy pojemnik rukola z suszonymi pomidorami, papryka i resztka parmezanu
*przekaska seler naciowy i marchewka z dipem z jog. nat i przecieru
*kolacja papryka nadziewana chili con carne z lyzka jog. nat

czekam na opinie
Nie no ja sie zalamie! Apetycznie wszystko wyglada! I mniej wiecej 1/3 ilosci mojego jedzenia.

Stary 2009-02-19, 20:37   #2458
ewelkaaa
Przyczajenie

Hej ja też jestem na SB juz chyba czwarty tydzień, po pierwszym tygodni schudlam 3 kg, a po następnym przytyłam 2kg choć jadłam tak samo a nawet mniej. Czyli wsumie schudlam 1 kg :/ i tak się utrzymuje moja waga. Nie wiem czy coś żle robie czy może ta dieta nie działa na mnie choć nie zrezygnuje z niej bo bardzo podoba mi sie styl odżywiania. Oczywiście jeszcze ćwicze do tego nie wiem czy teraz iść jeszce raz na pierwszy etap??? i zaczać wszystko odpoczatku
ewelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 20:46   #2459
mamaoli1979
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to mamaoli1979

Witajcie dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!
Wracam po dłuuuuuugiej nieobecności Zawirowało moje zycie w ostatnim czasie, ale wszystko wraca pomalutku do normy.Nie będę marudzić.
Stęsknłam się za Wami i to bardzo. Naprodukowałyście nieźle, więc czeka mnie ładna lekturka, która wchłonę z miłą chęcią
Efffffffffffo sto lat dla synusia
Dygotko w coffeeheaven mają odtłuszczone mleko więc latte i inne kawki z mlekiem wchodzą w grę uważaj tylko na syropy i posypki, niestety wszystkie mają cukier
Ilonko Twoje potrawy przyprawiają o zawrót głowy.
Telik jestem pełna podziwu, sliczniutkie zdjęcia pewnie smakowało tak jak wygląda czyli rewerlacyjnie Podaję nr tel do outletu kosmetycznego w Nysie-tak jak obiecałam /dziewczyny, które tam sprzedają to Kasia i Justyna 783 014 899/
Witam nowe plazowiczki
Pozdrawiam cieplutko
CÓRKA MARNOTRAWNA

mamaoli1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 20:55   #2460
IlonaP
Zakorzenienie

no dobra
ś: wieśniak z rzodkiewką i papryką, jajko na miękko, 1\4 camemberta
IIś: tortilla z sałatką nicejską
o: kurczak duszony w cebuli z brandy, kasza jaglana, sałatka z pomidorków koktajl. czarnych oliwek przyprawiona estragonem
p: latte i 2 oponki, 5 orzechów macadamia
k: reszta kurczaka z kaszą jaglaną z obiadu Oli, czyli jakieś pół mojej porcji obiadowej + 1\4 camemberta + 2 mandarynki

telik
, fajnie tylko jakoś ciepłego mi brak na obiad, choć pewnie papryka była ciepła

fru,

---------- Napisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

ewelkaaa, witaj
coś musiałaś po drodze nabroić, a może właśnie to przez zmniejszenie ilości?
bez spowiedzi nic nie wydumamy...

mamaoli
, cześć Córo... ale już wszystko ok mam nadzieję?
dobrze wiedzieć o coffee

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości