|
|
#782 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio testowałam cz.II
Cytat:
też uwielbiam EDM i też uwielbiam Scenta
|
|
#783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miło. Niestety Scenty ostatnio zrobiły siuuu z allegro. Za późno mi rozumek wrócił.
|
|
|
|
|
#784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nadzieję mam...
|
|
|
|
|
#786 |
|
Zadomowienie
|
Kashmina Touch Podobnie jak lady Vader nie rozumiem idei tego "zapachu". 2 porządne psiki na nadgarstek i nic nie czuję. Nic! Nie trafilam w nadgarstek? O co chodzi? Nie mam kataru ani zaćmienia węchowego, bo Soir de Lune na drugim nadgarstku czuję doskonale (aż za doskonale).
|
|
|
|
#787 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
może toto potrzebuje upałów?
|
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#789 |
|
grozi wypollizowaniem
|
Miejmy nadzieje, jesli tak to może być fajny zapach na lato
![]() ja ostatnio testowałam: MUST- ja czuję w nim mech ktorego tam nie ma ponoć,w dodatku dowiedziałam sie ze istnieje mUST2 poza tym nic szczególnegoCristobal-na początku zapach był ok,chociaż czułam jakby mi przybyło z 10 lat ,po paru godzinach zaczął mnie przesladować zapach lakieru do włosów i z przerażeniem odkryłam że to ja tak wonieję!
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-02-18 o 21:10 |
|
|
|
#790 |
|
To ja :)
|
Raz jeszcze Molecule 01 -czy to w ogole pachnie?? Na mnie przez pierwszych kilka minut czuc alkohol, a potem zupelnie nic...
|
#791 |
|
To ja :)
|
Poivre Piquant -rany, jakie to cudo...
Piekne, delikatne, owocowo -mleczne i lekko drapiezne, cudo...
|
#792 |
|
Raczkowanie
|
Molecule 01 - na początku delikatny, ledwo wyczuwalny akord drzewny, a potem to już sama chemia. Taki zapach miał mój fartuch po całym dniu w laboratorium. Kiedy użyłam ich z innymi perfumami, koleżanki pytały mnie co tak śmierdzi kwasem.
Boudoir- dla mnie straszny. Sam puder. Uwielbiam Libertine, dlatego chciałam poznać inny zapach V.Westwood. Niestety, nie jest mój. Flowerbomb edp. - Bardzo słodki, ale ja lubię słodziaki. Na początku nie wiem skąd, ale czuję truskawki. Na mnie jest płaski, nie rozwija się, tylko lekko delikatnieje. Ale w tym przypadku to zaleta, bo to pierwsze uderzenie bardzo mi się podoba i tak już zostaje. |
|
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
Dorwalam dzis nowosci:
Vera Wang Look - swietnie dopasowany do zapachu flakon. Zapach jest przejrzysty - to jest najlepsze okreslenie. Cytrusowy, swiezy, ale nie morski czy ogorkowy, w bazie subtelne pizmo. Bardzo ladny, ale chyba zbyt delikatny i zupelnie nieslodki. Wyczuwam duzo cytrynek. Kylie Minogue Couture - dalaby sobie spokoj z perfumami. To, co tym razem zaserwowala jest pozal sie Boze kopia D&G The One. Tandetna wanilia. Marc Jacobs Daisy EDP - identyko jak EDT, tylko moze mocniejsze. Swiezo-slodki i denerwujacy zapach, wwierca sie w gardlo, powodujac mdlosci. |
|
|
|
#794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
W Douglasie Sanderki pastelowe nowe
Yellow - nieźle wiosna kwiatko owocowa banał pewnie ale miły - nei wiem czy chiałabym nosić ale nei mówie nie test wyszedł pozytywnie choc nie jest to nic szczególnego ( ale ja juz testuje wszystko po to zeby własnei przetestowac) nawet Kylie Minogue wyżej wspomnianą i nie musze dodawac nic do wywpowiedzi poprzedniczki podpisuje sie pod tym blush (chyba) bo nazwy mi jakos umkneły ale rozowa pastelka - kwiatki słodko mdło - zdecydowane nie dla mydełek kwiatkowych i green - zielona herbatka co tu duzo mówic |
|
|
|
#796 |
|
Przyczajenie
|
Bali Sunrise
![]() :roll eyes:
|
|
|
|
#797 |
|
spin doctor
|
Wreszcie dorwałam Rush(Kropko, dziękuję jak nie wiem co
ale jakże piękny, charakterystyczny, seksowny Rush jest wręcz stworzony do tego aby w nim uprawiać dziki seks![]() ![]() ![]() To nie Organza Indecence, która kojarzy mi się z leniwą wypachnioną kobietą, która leży ubrana w najlepszą bieliznę i czeka na swojego kochanka, aby biernie mu się poddac, o nie-Rush to dziewczyna ktora wie czego chce i zawsze po to sięga, nie boi się eksperymentów jest bardzo sexy.Czy to mój zapach?-jeszcze nie wiem ponoszę próbkę i pewnie kliknę bo cały czas chodzi mi po głowie nie mogę się od niego uwolnić (no i TŻ stwierdził, że "ładnie pachnę" co w jego ustach jest szczytem zapachowego komplementu)
|
|
|
|
#798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cudny opis. Pierwszy raz przeczytałam o "wyzywającym" i "wulgarnym" Rushu od Agnyski. Najpierw byłam w szoku, ale teraz się zgadzam. To taki zapach emanujący pewnością siebie, aż do przesady. Nie wyobrażam w nim sobie zakompleksionej dziewczynki, szarej myszce Rush nie pasuje zdecydowanie. Jego plastikowa siła powala na kolana. Cieszę się, że wywołał w Tobie tyle ciekawych emocji. Niech się dobrze nosi. Małgosiu - na zdrowie. |
|
|
|
|
#799 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Ja przy okazji tego watklu spytam czy e.arden sunflowers pachna miodowo? ![]() Pozdrawiam
|
#800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Małgosiu - wyjęłaś mi to z ust (a właściwie z głowy, bo pisać nie zamierzałam, ale mam dokładnie takie samo zdanie) ![]() Ja ostatnio testowałam Ultraviolet i nie mam pojęcia czemu, ale on mi się po prostu nie podoba
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
Indian Holi nie wiem czego sie spodziewalam ale za nic w swiecie nie potrafie odnalezc poszczegolnych nut zapachowych
Wybija cos mocno syntetycznego i odrzuca mnie od razu.Mdle i migrenogenne.Wiecej testow nie bedzie E.Coudray Jacinthe et Rose mocna nasycona roza przesycona kombinacja wanilii i jasminu-o ile za bardzo nie przepadam za jasminem w perfumach to tym razem jest OK.Podoba mi sie jak rozwija sie na skorze,trzyma sie jej blisko i otula przytulna mgielka.Dobra propozycja na mrozne dni i intymne chwile,kiedy mozna byc ubrana tylko w soczysty aromat,ktory nie dominuje a dopelnia
|
#802 | |||||
|
Wiedźma
|
Rewelacja. Tak mi mówcie. ![]() Aż żal, że kiedy noszę , nikt się nie bulwersuje. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Podobny do kamfory efekt daje na mnie chyba połączenie lawendy z olejkiem goździkowym właśnie. jest takie zimno w nowym Chaosie DK. I o wiele ładniejsza "przestrzeń" tego typu uwiodła mnie w męskim Rush. Ale to wszystko przy okazji tylko, bo chciałam napisać, że kamforowy jak szlag jest Spirit of the Tiger Heeleya. Czekam z niecierpliwością na efekty. Cytat:
Kocimiętkę testowałaś? ![]() Cytat:
Kolejna w szale. ![]() Cytat:
|
|
#803 |
|
Zadomowienie
|
Parfum Sacre Carona sobie testuję, ujęta pięknymi recenzjami Koty (i nie tylko). Piękny, bardzo wygładzony i dopracowany słodki orient.
Niestety nie w moim stylu, ale polecam dla osób lubiących wyrafinowane słodkości (nie tylko jadalne).
|
#804 |
|
BAN stały
|
Poznałam dziś w końcu (dzięki ivannie
Przypomina mi do złudzenia zapach piasku do kąpieli z serii Powitanie z Afryką Bielendy, który to zapach uwielbiam do tego stopnia, że zawsze mam w pokoju miseczkę wypełnioną tym piaskiem. (Kąpać się z nim już tak nie lubię. Barwi wodę niezbyt... estetycznie ). W każdym razie podobieństwo zapachów od razu mnie uderzyło.
|
|
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
rzadko mi się to zdarza, tym niemiej zdarza się
![]() O, Porzeczki... o ile się orientuję, to Tobie mocniejsza szyprowatość lub zdecydownie się podoba, prawda?
|
#806 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale żeby się nie zamykać w szyprowej klatce, dokonuję czasem skoków w bok, kierując się gustem i recenzjami innych szyprowych dziewczyn. Takich jak niejaka Kota na przykład ![]() I się nie zawiodłam. Parfum Sacre jest przepiękne. Po kilku godzinach oswoiłam się z tą orientalną słodyczą....i jestem oczarowana. Może nie kupię pełnowymiarowego flakonu, ale postaram się o jeszcze większą odlewkę.
|
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
L Lolita- dla mnie to blizniak Pink Sugar. Wolę wąchać na mojej latorośli nizli pachnieć wanilią z cukrem.Kompletnie nie w moim stylu. Od początku do końca sama wanilia. Moja skóra chyba nie lubi takich słodziaków, ale skoro Mitsouko się podobały,to musiałam spróbować. Też nie moja jest Lolita Lempicka edp.
Mitsouko- jestem ugotowana ,Grazynka miała rację mówiąc, że mogłaby się w nich kąpaćSoir de Lune to współczesny odpowiednik,równie piękny, bardziej świetlisty.Nie dziwię się,że tworzono je parę lat... |
|
|
|
#808 |
|
Guerlain Lover
|
W czwartek poszłam do Sephory na kolejne testy i miałam na rączkach:
Kylie Minogue Couture - pierwsze wrażenie - kompot z czarnych porzeczek, i od razu przypomniało mi się lato, ciepłe popołudnie, opalam sie na ogródku i zaraz będzie obiadek, a po obiadku kompocik porzeczkowy, mniam mam ochotę na małą buteleczkę tego kompociku ![]() Kylie Minogue Darling - jak dla mnie same za słodkie, ale takie idealne do mięciutkiego sweterka, podobnie jak Cat deluxe i Pur blanca blush, ale raczej nie dla mnie. Wkurza mnie w nim jakaś nuta. Kenzo Parfum d'ete - taki jakiś nudny, myślałam, że będzie podobny do Summer Kenzo, ale nie jest, a szkoda, chciaż moze lepiej potestować do w lecie? Celine Dion Sensational Moment - delikatne, ale ciekawe, o wiele lepsze od Sensational, bardzo spodobały się mojej siostrze. Idealne na lato. |
|
|
|
#809 |
|
Rozeznanie
|
Właściwie trudno powiedzieć, że testowałam, ale kończę butelki, więc podzielę się wrażeniami, którymi dawniej - nie będąc Wizażanką - nie mogłam się z nikim podzielić.
Kenzo Flower edp - uwielbiam. To syntetyczna pudernica. Faktura zbita ciasno. Ani oddech się nie prześliźnie. Czy więc dusi? Mnie nie. Innych - czasem tak. Chanel Allure edp - nasycone, słodkie, gęste, miękkie, otulające. Klasa i szlachetność na słodko. Lubię je nosić. Po pewnym czasie następuje przesyt, a potem skruczony powrót. Są uzależniające.
Sun Tzu prawie powiedział: "Jeżeli przeciwnik jest jak ziemia - bądź jak powietrze. Jeżeli przeciwnik jest jak ogień ......- sp....dalaj, bo z ogniem nie ma żartów!" Edytowane przez KomEwa Czas edycji: 2009-02-21 o 12:51 Powód: lit. |
|
|
|
#810 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Cytat:
![]() Bardzo podobnie pisałam kiedyś o Allure w innym wątku To jeden z niewielu zapachów, który zawsze mam.
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:13.

Miło. 
może toto potrzebuje upałów?

poza tym nic szczególnego
,po paru godzinach zaczął mnie przesladować zapach lakieru do włosów i z przerażeniem odkryłam że to ja tak wonieję!
Piekne, delikatne, owocowo -mleczne i lekko drapiezne, cudo...