|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawie żony 2010-prawie robi wielką różnicę cz. IV
Cytat:
Wiadomo, że w świecie w jakim żyjemy ustawiłabym wyjazd tak, żeby nie kolidował z tym cudownym świętem rodzinnym, na którym znów dowiedziałabym sie od jego matki, ze przytyłam. Ale uważam, ze mam pełne prawo byc tam gdzie mi się podoba i mogłabym sie tam nie pojawiać, bo to nie jest mój obowiązek. Dziękuje bardzo jak tak wygląda małżeństwo, że ja muszę Ja tak samo nie byłam na chrzcinach, bo pojechaliśmy na wakacje i wtedy ja mu dymu nie robiłam, że ominęlismy mega ważna uroczystość, ale dobra, niech ma skunks jeden rację![]() Ma rację, bo to jego siostra...zaraz mu powiem, że ma rację ale że ja i tak tez mam i niech sobie nie myśli, że znalazł sobie niewolnika, bo ja cyrografu jeszcze nie podpisałam
|
|
|
|
|
#4382 |
|
Zadomowienie
|
Gosia właśnie zobaczyłam, że masz jedno ostrzeżenie
za co Ci się oberwało łobuzie?![]() Czyli wychodzi ok 400zł miesięcznie za studia magisterskie. Dziękuję za informację! ![]() halo halo...co z tą nazwą wątku? czas goni, a właściwie to posty gonią![]() Samoa proponuję rozmowę w cztery oczy. Wtedy będziecie mogli na spokojnie porozmawiać i przedstawić jak to wygląda z Waszej perspektywy. Ale jeśli dla Niego to ważne żebyś tam była to może właśnie ze względu na przyszłego męża to zrobisz?! Dla niego, dlatego że to dla niego ważne i dlatego że go kochasz.
Dominiczka jest już z nami 25.05.2012r. Edytowane przez centipede Czas edycji: 2009-02-23 o 22:32 |
|
|
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4384 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cieszę się, że ktoś się ze mną połączy w bólu
![]() ![]() A te głupoty pewnie masz też bo teraz Wasze kolegium podlega pod nasz uniwerek chyba tak? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Boję się Ciebie teraz ![]() Cytat:
Ale niczego nie żałujętak naprawdę się jej należało ![]()
|
|||
|
|
|
#4385 |
|
Wtajemniczenie
|
ok, ok
juz wiem ![]() no to kolezanka z budynku obok hihihi ;]
|
|
#4386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja Ci mówię jak tż się wkurzył łooohoooo i zaczął schodzić na inne tematy, właśnie gadamy...tzn. on *******i
|
|
|
|
|
#4387 |
|
Zadomowienie
|
Gosia podobno teraz jest tak, że wszystkie kolegia z całego województwa podlegają pod URz od tego roku akademickiego. Przynajmniej u nas tak mówili, że elita wojewódzka tak wymyśliła
|
#4388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
komunia- tżtowi zalezy wyjazd- tobie zależy komunia- tż ma obowiązek tam być wyjazd- ty nie masz obowiązku tam być i świat sie nie zawali gdybys nie pojechała komunia- tż nie może zrezygnowac wyjazd- ty możesz zrezygnowac jako że ja i tż traktujemy się jakojedność i małżęnstwo i razem podejmujemy decyzję- to decyzja jest prosta- ja bym nie jechała i poszła na komunie... niestety ale związek to sztuka kompromisów ![]() o widze ze sama przyznałaś się do błędu hehehe
21.08.2010 ślub 02.10.2013 Dzidzia ![]() 26.07.2016 Dzidziol ![]() Edytowane przez tancerka212 Czas edycji: 2009-02-23 o 22:40 |
||
|
|
|
#4389 |
|
Wtajemniczenie
|
e, kurcze ale Cie nie kojarze, chociaz mam u was w budynku wszystkie cwiczenia
|
|
#4390 | |
|
Zakorzenienie
|
rózowy mówisz? Hmmm ... Przemyślę
![]() Moze jeszcze kolczyki do kompeltu Cytat:
![]() A kamień ma? Bez czerwonego /różowengo kamienia nie da rady Co do uroczystości typu komunia/chrzciny/wesela: chodzimy razem. Tak wyszło i niech tak pozostanie. Nie widzę powodów dla których mój facet miałby mi nie towarzyszyć podczas komuni mego chrześniaka lub dlaczego ja miałabym nie towarzyszyć jemu. W końcu jesteśmy parą,a za jakiś czas małżeństwem. Tu nie chodzi o "zniewolenie", czy nakazy. Przeciez jak np nasze dziecko będzie chrzczone, czy będzie miało komunię, to nie wyobrażam sobie, by któreś z nas powiedziało, że go nie będzie, bo woli np oglądać mecz w tym zcasie i koniec.
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-02-23 o 22:45 |
|
|
|
|
#4391 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja ten problem bym tak samo rozwiązała jak tancerka pisze i po problemie
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przynajmniej w zeszłym semestrze byłam raz na dwa tygodnie, bo miałam jedne ćwiczenia Za to teraz odpokutuję, bo mam codziennie zajęcia![]() Teraz chodze w brązowej kurtce z futrzanym kapturem, szukaj Kennego z South Parku
|
|
|
|
|
#4393 |
|
Zadomowienie
|
Chilanes co Ty się tak uparłaś na ten kamień?
niestety nie ma kamienia ten pierścieńZ budowlanych rzeczy to jest jeszcze strona muratora i tam jest informacji ohoho i jeszcze trochę! No i tak jak Gosia pisze, na wizażu jest dział nieruchomości i nawet wątek wizażanka buduje dom, krok po kroku czy jakoś tak na wizażu jest wszystkoSamoa doszliście do porozumienia?
|
#4394 |
|
Wtajemniczenie
|
hehe ok
![]() bede Cie szukac ;] chociaz mnie teraz wiekszosc zajec przeniesli do 14, bo samo progranmowanie, informatyka w zarzadzaniu i takie zajecia mam... tylko na komputerkach... ehhhh
|
|
#4395 |
|
Zakorzenienie
|
centipede bo jakoś akurat jak on z tym pierścionkiem wyskoczył, to lecieli sami swoi i tekst "jadę po pierścionek, z czerwonym oczkiem będzie..." przypasował mi do sytuacji
|
#4396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
suknie przestaną mnie zajmować to będę się w cegłach specjalizować hehehe juz się nie mogę doczekać aż będę się chwalić tżtowi czego sie nauczyłam on myślał że ten wizaż to forum dla jakiś barbi ale jak mu powiedziałam że jest dział o samochodach i wizażanki też uważają ze honda is the best to zmienił chyba troszkę zdanie i się śmiał że sam się tu zaloguje i założy jakis wątek i będzie sobie gadał o samochodach hahahaha ależ się ze mnie śmial jak mu o tym mówiłam. polecał mi założyc wątek o nazwie "mam 2 tys zł jaki samochodzik byście mi poleciły"... no baaardzo śmieszne.. kobiety też sie mogą na samochodach znac.. jak ktos sie nie zna to sie nie wypowiada i tym sposobem wiedzy dostarczaja znające sie narzeczy wizazanki.. ale co ja mu bede tłumaczyc- niech wizaz zostanie tylko moim drugim światem
|
|
#4397 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc dziewczynki
do jutra, a jutro wtorej i do weekendu (i wypłaty) tylko 3 dni
|
#4398 |
|
Rozeznanie
|
My też się traktujemy jak małżeństwo od poczatku prawie...tacy jestesmy...zawsze jeśli dla jednej strony jest coś ważnego, rodzinnego to ja zawsze przy nim byłam...nawet prosto z uczelni musiałam jechać autobusem, żeby na coś zdążyć... starałam się jak mogłam
czasami też dochodzi do wymiany zdań ale to normalne, że się rozmawia, wysuwa jakieś priorytety... TŻ często wychodzi na pifffko z kolegami i ja nie musze oczywiście z nimi być, ja wtedy spotykam się z przyjaciółkami albo wychodzimy razem ze wszystkimistaramy się nieograniczać ale jesli jedno dla drugiego coś poświęci w waznej sprawie to zazwyczaj drugie tez kiedys się zrewanzuje w ważnej sprawie tego pierwszego ![]() PS: hihihihihihihii wiecie co, apropo mieszkania z rodzicami za ścianą to jest jeszcze jedna kwestia hihihihihgdy mieszkalismy razem na studiach w mieszkanku to wogóle było super, zwłaszcza to, że mogliśmy sobie pozwolić na szybki numerek kiedy tylko mieliśmy ochote a tak z rodzicami mieszkając to bardzo krępujące... choć dajemy sobie radę jakoś, ale czasem wolelibyśmy zostać sami i zanurzyć się w pościeli nie licząc czasu ani nie nasłuchując czy aby nie zagłośno jestesmy, niejednokrotnie wygłupiamy się tak, że można to jednoznacznie interprotwac aniczego złego nie robimy i tez to jest krępująceponadto, chodziłam po domku czasami pół-nago w jakims skąpym ubranku a tak przed rodzicami i ich znajomymi (czesto sie odwiedzają) to mi strasznie głupio, wiec chodze w dresach mielismy opcję kupienia mieszkanka i wynajmu jednego pokoiku to TŻ stwierdził, że lepiej jak będziemy sami że jakoś damy radę, dlatego nadal zbieramy kase no kurczę, ważne to dla nas jestesmy młodzi, nie chcemy się ograniczać (oczywiście duzo innych rzeczy jest ważnych w zyciu zawsze właśnie wyłaniamy proirytety ale jesli czegoś chcemy więcej, lub czegoś innego staramy się do tego dążyć...)
Edytowane przez Karlain Czas edycji: 2009-02-23 o 23:00 |
|
|
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
lece i ja spać bo od 3 dni nie mam kiedy się wyspac... a z tztem jakoś szkoda mi czasu na spanie i moge spac po 6 godzin i czuję sie przy nim rześko a jak tu sama siedzę to bym spała po 12 godzin dziennie niech tylko czas do weekendu szybciej leci.
![]() Karlain właśnie mi uświadomiłaś że ja też niekoniecznie będę mogła sobie golutka latać po mieszkanku.. bo jak teściowa przyleci po coś albo kto inny? a z resztą co mnie to.. zamki w drzwiach porządne zamontować i niech czekaja bo nowożeńcy się wprowadzili o domu ehehe;D
21.08.2010 ślub 02.10.2013 Dzidzia ![]() 26.07.2016 Dzidziol ![]() Edytowane przez tancerka212 Czas edycji: 2009-02-23 o 23:00 |
|
|
|
#4400 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko pozazdrościć ![]() Cytat:
A co do traktowania jak dziecko, to mam identyko niestety Kontrola na prawie każdym kroku. A gdzie idziecie, a dlaczego, a kiedy wrócicie, a dlaczego ubrałaś to a nie co innego i tak w kółko Kota można dostać ![]() Cytat:
(niestety przez 12 miesięcy ). Na drugim natomiast będę płacić 505 zł przez 10 miesięcy ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale i tak jestem uwiązana nawet nie będąc żoną, kurde wszędzie polityka![]() nie wiem Chyba tak, powiedział, ze ja to jak mi pasuje to żona i żona jak cos nie po mojej myśli to nie jestem rodziną, nie muszę itp.ma rację No nic, ma darmowego niewolnika, ja tez mam, więc wszyscy sa zadowoleni, kochamy sie miłość kwitnie i jest cudownie![]() Ma chłop rację, ale ja też Tylko jestem wspaniałomyślna i przyznałam, że on troszke większą rację, jego jest ogromna a moja mikro malutka, ale zawsze jest![]() Co nie zmienia faktu, że mnie wkurzył, bo jak to jest, ze ja cos muszę, konstytucja mówi, że nie muszę ![]() Młoda ja mam jutro katorgę na kompjutersach
|
|
|
|
|
#4402 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc wszystkim, ja też się muszę wyspac bo na weekendzie się nie da niestety przy TŻcie a tu dziś od 5 na nogach jestem
|
|
|
|
#4403 |
|
Wtajemniczenie
|
dobranoc
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do mieszkanka, tz wynajmuje sam i własnie mamy taki komfort, a z rodzicami to nie to samo i nie chcemy z tego rezygnować, nawet kosztem mniejszych oszczędności. Kasa rzecz nabyta, zawsze sie zarobi, najwyżej dłużej sie poczeka zanim się uzbiera na cos tam ![]() I jeszcze jedno, bo mi tu Tancercia napisała, że oni jednośc i takie tam. My tez jednośc i alleluja, ale ja sama tez jestem jedność i on sam też i ja go nie zmuszam do niczego. I wkurzające jest to, ze ja (hipotetycznie)poświęcam więcej nie jadąc gdzieś, bo to trochę wygladałoby jak pies ogrodnika - on nie pozwoli mi jechac, bo sam nie może, a chętnie by powygrzewał dupke na francuskim słoneczku. I ja ide na większe ustepstwo siedząc z nim i jego lux rodzinką przy stole i się obżerając gdy za oknem pada deszcz Wiem dobrze, że mozna jechac nie raz, ale ja tez chciałabym spędzic czas z moją rodziną, nie byłam z nimi na wakacjach od kilku lat a bardzo lubię i dlaczego miałabym rezygnować z mojej rodziny, która jest moją rodziną, na rzecz jego rodziny, która moją rodziną nie jest. O. Amen
Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-02-23 o 23:13 |
|
|
|
|
#4405 |
|
Zakorzenienie
|
A ja muszę pochwalić, że kupiłam sobie dzisiaj na allegro śliczny zegarek (fotki w załączniku)
Kaska też spoko, bo z przesyłką zapłaciłam... 37 zł
|
|
|
|
#4406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie boisz się, ze Ci zejdzie ta złota warstwa?Ubierasz sie tak na co dzień, ze będzie pasował czy go kupiłas na takie jakies okazje?A nie boisz się, że sie zepsuje?Moja mama kupiła kiedys taki za kilkadziesiąt zł i jej się po miesiącu zepsuł, wiadomo nie ma reguły Oby Twój chodził jak najdłużej i żeby mu się to złote nie starło![]() Ja mam od kilku lat swatcha, po dwóch latach bodajże wymieniłam baterie i cały czas działa, a jak poszłam do sklepu pooglądac to pan ze sklepu mi wypolerował szkiełko za friko a wzór mam taki klasyczny, że do wszystkiego co niewieczorowe pasuje. Chciałam ostatnio kupic taki bardziej elegancki, ale nie ma na to kasy teraz a wolę jednak uzbierać i kupić porządniejszy z jakims dobrym mechanizmem, zeby się nie zepsuł.
|
|
|
|
|
#4407 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego co ja wiem w bloku obok (gdzie juz to robili) nikomu nie przywracali niczego do stanu pierwotnego. a przynajmniej panowie nic nie wspominali o takim przypadku. z reszta wiekszosc ma pewno lazienki sprzed kilku lat i gdzie takie plytki teraz dostac? ![]() Cytat:
dobrze miec duzo koszul, bo wlasnie nie trzeba sie stresowac zeby szybko prac na biezaco i prasowac. moze sie zbierac taka kupka, a potem sie wszystko zrobi na raz moj ojciec ma chyba z 40 koszul w szafie... i tak wlasnie mama czeka az sie zbierze cala pralka i wtedy pierze na odpowiednia ilosc stopni w odpowiednim proszku![]() o moj TZ tez ma taki karnecik a do ktorego fryzjera twoj TZ chodzi? moze do HairCoif? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Samoa jezeli Twojemu TZowi tak zalezy na tym zebys tam byla to ja bym z nim pojechala na ta komunie. Paryz jest niedaleko, na pewno jeszcze nie raz bedziesz miala okazje tam skoczyc (a tak na marginesie to mnie Paryz na kolana nie powalil )Cytat:
![]() a coz to za katorga? jakis SPSSik?
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-02-23 o 23:46 |
|||||
|
|
|
#4408 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Już myślałam, że nie masz racji ani trochę ale jak napisałaś, że od iluś lat nie byłaś z rodzicami na wakacjach, to rozumiem, że chcesz z nimi czas spędzić. Rzeczywiście masz trochę racji w tym swoim uporze, ale jeśli wakacje z rodzicami możecie przełożyć na tydzień później/wcześniej, to będzie wilk systy i owca cała. Cytat:
Jutro przydałoby się przejść do dziekanatu, bo już chyba wszyscy odebrali te legitki nowe oprócz mnie. Edytowane przez Elitka4 Czas edycji: 2009-02-23 o 23:53 |
||||||
|
|
|
#4409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety pasuje tylko do srebra. Odkąd dostałam złoty pierścionek zaręczynowy, to zaczęłam częściej nosić złoto (mam taki ładny komplecik z cyrkoniami). Dlatego też musiałam sobie kupić złoty zegarek do kompletu Zobaczymy czy będzie trwały, ale ogólnie z tego co wiem firma jest dobra. Po prostu trafiłam na wyprzedaż
|
|
|
|
|
#4410 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale właśnie dlatego sie wstrzymujemy z kostką, bo nie chcemy, żeby robili syf.no właśnie tż robił pranie wszystkich koszul w sobote i przyjechaliśmy do niego przed impr odstawić auto i to wyładować...jeju cała pralka...a on sobie je prasuje tak po kilka, chyba pracuje 5 w niedzielę a jak mu się nie chce to na bieżaco po jednej wieczorkiem albo rano.Przy okazji - większość nowych pralek to ma, ale jak będziecie kupowały zwróćcie uwagę, żeby pralka miała czasowy włącznik, bo tż zawsze ustawia pralkę, żeby włączała sie tak, że kończy prać jak my przychodzimy do domku ![]() Cytat:
A wiesz, że do hair coif trzeba sie umawiac? Ja myslałam, że tam sie wchodzi z ulicy, pach siada się a pani robi fryz a tu nie ma tak łatwo![]() Cytat:
za ostro? To nic takiego w porównaniu z moimi możliwościami i realizacją tych mozliwości podczas kilkuminutowych kłótni Ale poważnie to ja sie tak uparłam, bo on sie uparł, ale przeciez nie napisałam, ze jak nie jestem zona to moge robić co chce, tylko że nie mam obowiązku robić akurat tego![]() Wiem, że mu zalezy i ze wzgledu na to, że nie jestem jakąś tam panną x tylko jego rodzina mnie zna, nasze rodziny sie znają i byłoby głupio. Poza tym małej byłoby smutno. Ale ciekawa jestem jak Wy byście się poczuły na mmoim miejscu cwaniaki ![]() dziś był SPSSik A jutro Corel![]() Cytat:
A wiecie co - tż ma koszule ralpha też i raz jak miał w pracy to się go kolega pyta czy sie poplamił NIe ma dużo tych wypasów, ale powiem Wam, że koszule raplha i lacosty to jest wyznacznik statusu w wielu firmach...jak pracowałam w agencji pr to u jedjengo klienta wszyscy faceci mieli koszule ralpha, nawet koleś swieżo po studiach, kótry ledwo przyszedł do firmy, babki miały sweterki...a ja co, reserved, vero moda z przeceny haha...normalnie powinnam dostawac kase na fundusz reprezentacyjny w tej pracy![]() My tez chodzimy razem...skoro wszystkie tak uważacie to widocznie wyjazd nie jest dobrym usprawiedliwieniem takiej absencji Oż ja głupia i prosta![]() Masz rację, przeciez on mnie traktuje jak rodzinę, ja jego też, ale ze mnie debil... Elitka powiedz mi ekspercie - jak to jest mozliwe, ze tz ma dopłacić kasę do podatku?Przeciez mu odprowadzali od wszystkiego? Mogli sie pomylić?A wiesz do kiedy ma na to czas jak juz go firma rozliczyła? Cytat:
Własnie dzis rozmawiałam z koleżanką, która tez dostała zaręczynowy z żółtego złota i wyjęła nienoszoną dotąd złota bizuterię i się nosi na żółto, mimo, ze zawsze była fanka srebra![]() Fajne są srebrne zegarki Tylko srebro jest dośc miękkie i sie chyba rysują lekko od codzinnego użytkowania, nie przeszkadza to w walorach estetycznych, ale mi by było smutno Ja nie mam ze srebra, ale za to w srebrnym kolorze, taki matowy z turkusową tarczą
Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-02-24 o 00:23 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.

Jakby nie było to jesteście narzeczonymi, w przyszłym roku Wasz ślub i skoro jesteś zaproszona to oni Ciebie jak najbardziej traktują jako rodzinę... Dla mnie to wyjazd niejest argumentem żeby tam nie iśc..
Ja tak samo nie byłam na chrzcinach, bo pojechaliśmy na wakacje i wtedy ja mu dymu nie robiłam, że ominęlismy mega ważna uroczystość, ale dobra, niech ma skunks jeden rację

za co Ci się oberwało łobuzie?
czas goni, a właściwie to posty gonią

(niestety przez 12 miesięcy