|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4562 |
Rozeznanie
|
Witam Wszystkie
![]() A ja dzisiaj jestem jakaś smutna i zaniepokojona ![]() Dzisiaj mam 17 dc. i właśnie dzisiaj rano zauważyłam taki śluz płodny,ale co mnie najbardziej niepokoi ![]() ![]() ![]() Proszę o pomoc ![]() ![]() I nie rozumiem za bardzo teraz kiedy mam mieć te dni płodne ![]() ![]() Trzymajcie się cieplutko kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4563 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edzia, ja niestety nie pomogę w tych zawiłościach, ale na kolejnej wizycie zapytałabym gina co to znaczy. u mnie takie niskie tempki ( 36,2 , 36,3 ) były przed owu a potem skok. trzymaj sie cieplutko!
![]() ![]() |
![]() |
#4565 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
yolanda tak mi przykro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Popłaczę sobie potem się pomodlę i podnoszę się do góry ![]() ![]() Wiem,że się dobrze mówi trzymaj się poradzimy sobie jakoś ![]() ![]() Trzymam ![]() ![]() Głowa do góry będzie dobrze bo musi być dobrze ![]() araczki i Nika dziękuję Wam bardzo za odpowiedź ja nawet nie wiedziałam,że przed owulką jest spadek temperatury ![]() ![]() ![]() Edytowane przez edzia Czas edycji: 2009-02-25 o 11:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4567 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia
![]() Ja po prostu czuję się taka bezradna... przez to właśnie zaczęłam na własną rękę badania robić sobie i mąż zrobił też.... i się zastanawiam czy to już ten moment żeby znów lekarza odwiedzić...a najbardziej się boje tego, ze pójdę na wizytę i usłyszę, że wszystko jest cacy i żeby się starać....a mi już przytulanie (bo płodne dni są) już nie sprawia przyjemności...powiecie pewnie żeby się przytulać kiedy będzie ochota....to już też przerabialiśmy... ![]() ![]() A najlepsze jest to, ze ja bym chciała mieć co najmniej dwójkę dzieci...a tu się okazuje, że może nawet jednego nie być.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4568 |
Zakorzenienie
|
yolanda, a może zrobicie sobie miesiąc przerwy? Nie mam na myśli takiej całkowitej abstynencji, tylko może poprzytulajcie się wtedy, kiedy najdzie na Was ochota. Skoro już tyle badań macie za sobą i jest wszystko OK, to oznacza, że jest to kwestia psychiczna.
#4569 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() yolando ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4570 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
i szczerze mówiąc nie potrafię "poświęcić"cyklu i zastosować się do Twojej rady... nie potrafię... czuję sie stara i nie chcę tracić więcej czasu.... Dziękuję ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4571 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4572 |
Zadomowienie
|
wiesz...to nie o wiek chodzi...a o samopoczucie.... czuje się już zmęczona... potrzebuję jakiegoś celu w życiu, a to co mogłoby je nadać nie chce przyjść...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4574 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() dziękuję za okazane mi zainteresowanie i nie oczekuję rad, bo wiem jakie to trudne... ja też chciałam się wygadać, jak to napisała nasza koleżanka kilka postów wyżej...i poczuć, ze od czasu do czasu inni też maja takie chwile jak ja...że nie jestem "Inna"... już nie będę smęcić... zresztą u mnie te czarne myśli szybko przychodzą, ale jutro na pewno już będzie lepiej.... ![]() ___________ siedziało mi to w głowie i postanowiłam jeszcze coś dopisać... trochę mi zajęło zanim zajarzyłam co chciałaś napisać... celem w moim życiu powinno być pielęgnowanie miłości małżeńskiej, tak?? Jeśli tak mówił Ci ksiądz z nauk, to ja zupełnie czegoś innego się od księży nasłuchałam...celem małżeństwa, według nauk mnie udzielonych, jest posiadanie dzieci... i potwierdziło się to też jak na kolendzie słyszałam teksty typu:tyle pokoi a cichutko tu jakoś.... Edytowane przez yolanda9 Czas edycji: 2009-02-25 o 12:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4575 |
Rozeznanie
|
yolanda co Ty miałaś na myśli z tym wiekiem
![]() ![]() ![]() ![]() Głowa do góry ![]() ![]() ![]() ![]() Mocno całuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4576 |
Zadomowienie
|
yolanda9
![]() Kiedys...... jak ja chce teraz. Masz ode mnie wielkiego przytulańca ![]() Ja moge powiedziec ze staram się 10 miesiąc, bo juz zaraz po slubie chcielismy dzidziusia. Teraz nie mam za bardzo wsparcia w rodzinie. Ukrywamy przed rodziną nasze starania. Wszyscy do okoła tylko mówią nam żebyśmy czasem sie nie starali, bo to za wczesnie, jeszcze nie jestem gotowa na kolejną ciąże. Przykro mi wtedy jak to słysze. Często myśle że właśnie dziecko byłoby lekiem na wszystko złe co sie ostatnio przytrafiło. Ja jeszcze mam dwa dni do@, ale tez czuje że się znowu rozczaruje ![]()
#4577 |
Zadomowienie
|
.....może faktycznie potrzeba mi takiego otrzeźwiającego lańska....
![]() żałuje tylko, ze starań nie zaczęliśmy kilka lat wcześniej....ale nie....trzeba było najpierw na studia iść, potem staż, potem praca, potem zbieranie na wesele, potem na mieszkanie... i dopiero teraz kiedy już to wszystko się ułożyło zdecydowaliśmy się postarać o dzidzię...zmarnowane lata... po co mi to wszystko skoro brak najważniejszego... |
![]() ![]() |
![]() |
#4578 |
Rozeznanie
|
yolanda co Ty miałaś na myśli z tym wiekiem
![]() ![]() ![]() ![]() Głowa do góry ![]() ![]() ![]() ![]() Mocno całuję ![]() A jeżeli chodzi o małżeństwo to mnie też mówiono,że celem każdego małżeństwa powinno być posiadanie potomstwa bo jakie by było życie bez dzieci ![]() Ja osobiście sobie tego nie wyobrażam i nie dopuszczam jeszcze tej możliwości,że ich nie będzie i mocno wierzę,że prędzej czy później się słonko ;* do nas uśmiechnie bo nie może być inaczej WIERZĘ MOCNO ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4579 |
Zadomowienie
|
odnośnie rodziny, to my również nie chwaliliśmy się, ze się staramy...ale mam wrażenie, że oni wiedzą, bo o nic nie pytają
![]() za ten wisielczy humor przepraszam...to ma w końcu być wątek dający nadziej, no nie? ![]() jutro będzie lepiej....Edzia "każe" wierzyć, to wierzę ![]() Jeszcze raz dziękuję za wsparcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4580 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() no a teraz ide obiadek zjeśc -śledzika ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4581 |
Zadomowienie
|
dzisiaj jest dzien w ktorym mam dostac @ ale Ciii.. na razie ani widu ani slychu:P mam nadzieje ze nie przyjdzie do wieczorka to jutro z rana zrobie test:P
#4582 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4583 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki ![]() _________________________ _________________________ ________________ Jestem już po lekarzu endokrynologu... Nawet nie wiem co mam sama o tej wizycie powiedzieć, najważniejsze to chyba brak zainteresowania... Lekarka przeczytała skierowanie (na nim m.in. jest napisane, że jestem po dwóch poronieniach) i babka się mnie pyta co mi dolega. No to mówię, że mam problemy z gardłem, laryngolog mówi że od niego jest wszystko ok, a poza tym te poronienia. Zaczeła mnie badać. Ja myślałam, że zacznie mi macać ta szyję bo mam powiększone wole (ale to się beznadziejnie nazywa...) a ona ledwo dotknęła w 1 miejscu szyję, zbadała mi płuca przez to ich takie urządzenie co mają słuchawki i zmierzyła ciśnienie. I mówi że jest wszystko ok i czy mam już jakąś przyczynę tych poronień. No to ja mówię, że tak, ale jak już mam się badać to chciałabym się zbadać od A do Z żeby być spokojnym. A ona mi na to, że tarczyca nie mogła być powodem poronień i jej wygląda tu wszystko ok i że da mi skierowanie na usg tarczycy. No to usg tarczycy mam za tydzień a następna wizytę u niej mam za miesiąc... Dobrze, że chociaż dała mi to skierowanie na usg, zobaczymy czy tam coś wyjdzie. A ja dzień tez mam takie srednio do d***. Humor nie dopisuje, ale za to maż obiecał dzisiaj wieczór z Martini ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie tak to wygląda z punktu prawa kościelnego, jest tam również kilka innych ciekawych punktów całkiem sprzecznych z chrześcijańkim przesłaniem miłości, temat morze, więc już milczę, bo nie o tym chciałam.... KOCHANIE, oczywiście, że każdy z nas ma gorsze dni....niektóre dziewczyny załamują się już po pierwszym nieudanym cyklu , a co tu mówić o siedmiu. masz prawo czuć się źle , smutno , ale wiesz co.... wyedy masz nas, żeby cię przytulić, dać przestrzeń do wyrzucenia z siebie złych emocji , żeby ci przywrócić nadzieję ![]() ja mam dziś dzień kryzysowy...jestem od rana w łóżku, mdli albo słabo labo śpię bo czuję się wykończona. przeraża mnie to, ale daję sobie dziś wolne od wszystkiego...trudno.
![]() ![]() |
![]() |
#4585 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dobrze chociaz, ze dostalas skierowanie na USG. Wypij sobie martini i zapomnij o pani doktor i bozym swiecie ![]() Yolanda, ja to Ciebie rozumiem, cale Twoje rozzalenie i zlosc. Kiedy po raz kolejny przylazi do mnie @ obrywa sie kazdemu kto jest pod reka. Pozniej mija bo odradzaja sie nadzieje. Tak wiec zlosc sie ale pamietaj, ze nadzieja umiera ostatnia...doczekasz sie ![]() Zmykam zaraz do domu wiec milego popoludnia i wieczoru zycze!
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2009-02-25 o 14:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4586 |
Rozeznanie
|
witam
teoretycznie mam dzis spodziewany dzien @ (cykl 27) praktycznie owulacje mialam dopiero okolo dnia 20, choc to nie takie pewne, ze wystapila bo wg testow owu, to nie do konca. czyli powinnam testowac dopiero za tydzien. i choroba nie wiem czy wytrzymam czekanie doprowadza mnie do szału
#4587 |
Zadomowienie
|
no to dzisiaj mamy dzień smucenia,...... a co! czasami trzeba troszkę pomarudzić.
Tez troszkę po smuce. Dzisiaj również mam jakiś zły dzien. Nic konkretnego od rana nie zrobiłam. Zaspałam, miałam wstac o 7 a budzik nie zadzwonił, tesciowa się chyba na mnie w koncu obraziła bo powiedziałam że nie pojde do koscioła dzisiaj i się nie odzywa, a ja mam poprostu czasami juz dosc. Dzisiaj zaproponowała że ona nas bedzie przychodzic budzic, po co mamy budzik nastawiac. Kilka dni temu nas przyłapała na przytulaniu się, myślałam że zraziła się do chodzenia do naszego pokoju, ale pomogło tylko na kilka dni. Czasami mam poprostu ochote pobyc sama, ona sie caly czas wtraca i traktuje nas jak dzieci!!! Mam poprostu dosc zachowywania sie bo tak pasuje , a tak nie. Chce zyc swoim zyciem, a jak komus sie nie podoba to niech się wypcha. Czasami mi troche głupio bo mieszkam w ich domu i duzo nam pomagają z budową, ale w zamian za to nie chce zeby kierowali naszym zyciem. no..... i się wygadałam w końcu...... troche ulżyło ![]()
#4588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Twój mąż nie może z nią tak normalnie porozmawiać, że jesteście już dorośli i choć mieszkacie z nimi to chcecie mieć swoje życie? Bez żadnego narzucania, dyktowania warunków i jak żyć? Nie wiem czy Ty byś chciała mówić takie rzeczy teściowej, ja z moim meżem mamy ustalone że co mamy powiedzieć rodzicom to ja mówię swoim a on swoim.
![]() ![]() |
![]() |
#4589 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
BYła kiedys taka sytuacja, że pokłóciliśmy sie na ten temat, mówiłam mu że mi to nie pasuje jak jest, nawet się rozryczałam (jakis płakliwy okres wtedy miałam) i w tym momencie wkroczyła tesciowa...... zobaczyła mnie zapłakaną odepchneła męża i zaczeła mnie przytulać i pytać co się stało. Myślała że to że ja płacze to wina mojego męża i go opieprzyła. w koncu się wkurzyłam i powiedziałam jej zeby wyszłą bo ja chce porozmawiać z Tż a nie z nią, a ona jeszcze bardziej swoje i na dodatek sama zaczeła płakać bo ona nie chce zeby jej syn mi krzywde robił. Z jednej strony strasznie za mną staje jak coś jest nie tak i widze ze sie stara zeby było ok. Tylko że nie powinna tak sie wtracac. W ten dzien mąż zaproponował mi że jezeli mi nie pasuje trakie mieszkanie to zebysmy sie wyprowadzili. Tylko że wtedy rodzice sie dopieroby obrazili na nas. Jakoś musimy to wytrzymać, za jakis rok, dwa bedziemy na swoim w koncu. Wprawdze to zaraz obok tesciów, ale mysle ze bedzie lepiej. Jak nie zwariuje do tego czasu...
![]() |
#4590 |
Zakorzenienie
|
Jedyna moja rada jest taka, żeby pakować swoje manatki i się wyprowadzać już teraz. Może z pieniążków będziecie biedniejsi, ale za to jaki spokój wewnętrzny. Teściowa jednak taka zła nie jest, skoro staje za Tobą a nie za synem - moja teściowa też taka jest. Ale jest nadopiekuńcza. Może myśli też poniekąd, że skoro mieszkacie pod jej dachem to macie w jakiś sposób się jej sluchać. No nie wiem. Ja dlatego nie chciałam mieszkac ani z moimi rodzicami ani z męża rodzicami. Najlepsze wyjście to wyprowadzić się. Chyba że chcesz przez te 2-3 lata zanim pójdziecie na swoje non stop przeżywać to co teraz
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:49.