|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2491 |
Zadomowienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
scorpionec biedna Igusia wiesz co a może jak obcinałaś jej paznokietek to za krótko albo gdzieś zadrapałaś nożyczkami moja teściowa opowiadała mi że jak mój mąż właśnie był malutki to źle musiała mu obciąć paznokcia i zrobił się tzw zastrzał dostała się jakaś bakteria ale mówiła że dostała specjalne maści i szybko przeszło a teraz nawet śladu nie ma
![]() Petitka4 nie martw się może malutka nie ma ochoty leżakowac na brzuszku a na wszystko przyjdzie czas każde dziecko lubi co innego zresztą podnosi główkę ładnie w kąpieli więc napewno wszytko jest dobrze ![]() ale zemnie gapa nie widziałam że już dodałaś zdjęcia! Amelka jest cudna a ten uśmiech mnie dosłownie powalił !!!!!!!! Edytowane przez Paula Szyszka Czas edycji: 2009-02-25 o 15:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2492 |
Rozeznanie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Dzięki Paula
![]() ![]() Może rzeczywiście masz raje z tym podnoszeniem głowki. Zapytam jednak lekarza na wszelki wypadek |
![]() ![]() |
![]() |
#2493 |
Zadomowienie
|
hej mamusie
u nas sie cos dzieje,nie wiem co,mlody sie obudzil o 3 i zazadal mleczka ,potem o 7 ![]() scorpionec mam ogromniasta prosbe,czy moglabys jeszcze raz wkleic ulotke od naglych przypadkow? nie pamietam na ktore stronce to jest,chyba ze pamioetasz stronke.Mlody sie dzis przykrztusil,piszczalz 15 minut a potem slinka poleciala nie tam gdzie trza,i w sumie szybko zareagowalam itp ale sie i przestraszylam,wole wiedziec czy dobrze robilam klepiac go po pleckach w bekajacej pozycji,niby pomoglo ale..
#2494 |
Zakorzenienie
|
czesc kobiety
![]() scorpionec zyczysz mi matkowania rok po roku? boze chyba bym sie wykonczyla... oho i nic nie napisze bo mloda trzeszczy |
![]() ![]() |
![]() |
#2495 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
lisey tu masz link do posta z pierwsza pomoca... ja jak mala sie mlekiem zaksztusi to klepie ja po plecakach dlonia zlozona w łódeczkę https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1493
JaGaaaa dopiero zauważyłam pytanie.. ja malamyje plynem hippa takim z pompka..i jak myje ja w wannience to spłukuje ale razem jak bylysmy w wannie to nie splukiwalam wyjątkowo katakumba nawet nie próbuje sy wyobrazic ciązy teraz i kolejnego dziecka jesienia chyba bym na zakretach nie wyrabiala..mimo iz Iga wyjątkowo pogodne i bezproblemowe dziecko to i tak non stop jest co robić.. tz zalatwil dzis chrzciny... i my mamy iść do spowiedzi w@#$%^& mnie to.. bo przecież to malej chrzciny nie moje.. i jeszcze karteczke z podpisem ksiedza jak gówniara z podstawówki musze doręczyć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2496 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Katakumba, Scorpionec- mnie oststnio tz kazal tescik zrobic, bo podobno znow hormony mna zawladnely ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2497 |
Raczkowanie
|
Cześć Mamuśki
![]() Ja mam za sobą długi i wyczerpujacy dzień. Rano pojechałam do lekarza z małą, bo w nocy coś mi kaszlała (kilka dni temu też pokasływała, ale myślałam, że się zachłysnęła śliną) i ma katarek. Jak ciągnie cyca, to się denerwuje, bo nie może oddychać, bo tak jej świszczy w nosku. Lekarka powiedziała, że to nic poważnego. Troszkę ma zaróżowione gardłko i przepisała nam eurespal i mam wiecej wody morskiej psikać. No i ja dziś byłam u lekarza. Ale u dentysty ![]() ![]() Tak strasznie boli mnie dzisiaj kręgosłup w okolicy lędźwiowej, ze nawet nie mam siły małej nosić. Tzn boję się bardzo, żebym jej nie upuściła. Tżta dziś nie ma na noc, więc kąpać będzie babcia. Ciekawa jak jej to wyjdzie, po 30 latach ![]() Lisey dziekuję Ci za podanie strony do zdjęć. Udało mi się powklejać 60 fotek do aukcji ![]() Scorpionec- a Tobie dziękuję za ten link z pierwszą pomocą, bo właśnie miałam Cię prosić o ponowne wklejenie ![]() Gosiaczek dziękuję za zdjęcie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2498 |
Zakorzenienie
|
uh, mloda na macie to ja wam moge napisac cos
tzn, tyle wam napisze ze wstepnie jestem umowiona na 1 kwietnia (co za data) na montaz spierali. jak mi okres nie wypadnie akurat pierwszego to musze 3 tyg wczesniej przestac uprawiac seks, zeby nie bylo podejrzenia ciazy. no pieknie ![]() a jak pojechalam dzis na wymaz, to tz zostal z mala. i dostaje sms czy dlugo jeszcze bo maluszek dostaje wscieklizny. dzwonie i pytam - przewinales? dales pic? wszytsko na tak, a pytam sie kladles spac? no nie. to poloz. jak sie wkurzy poczekaj 5 min i idz utul, poloz ponownie. i tak az usnie rob po 2 razie mloda zasnela sama, bez bujania, a moj tz dostal szybki instruktaz obslugi dziecka przez telefon ![]() mloda odkryla ze fajnie jest sie majtac z pleckow na brzuszek, nawrt raczeki spod siebie juz sobie wyciaga sama ale nadal nie chwyta zabawek kobiety butelkowe w polsce - co mowia pediatrzy o rozszerzaniu diety? np kleik czy ryz? bo tu w uk to mi mowia zebym do 6 miesiaca jechala na mleku. ale mam wrazenie ze polka glodna chodzi coraz bardziej, jakies kaszki bym jej zaserwowala, za 2 tyg bedzie miala 4 miaisce, to bym poczekala jeszcze ten miesiac a pozniej hop, cos lepszego niz ta flaszka z mlekiem |
![]() ![]() |
![]() |
#2499 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
no i nie tylko ona, szwagierki maluch tez dzis w nocy wojowal - o 4 chcial wstawac i sie bawic ![]() nie wiem jakies fluidy sobie wysylaja czy co ![]() bo czesto budza sie o tej samej porze ![]() a jak Karolina sie zakrztusi to oklepuje jej plecki dlonia zlozona w lodeczke ,ale ukladam ja sobie na kolanach glowka nizej - bo jak jest wyzej to oklepywanie moze spowodowac ze to co wlecialo nie w ta dziure zamiast wyleciec bedzie jeszcze glebiej wpadac Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2500 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() edyta nie ma za co,polecam sie na przyszlosc ![]() scorpionec wilekie dzieki ![]() u nas tez prawdopodobnie trzeba miec kartke,nie wiem bo tesciowka nie byla jeszcze pytac ![]() ![]() skylie dzieki za troske kochana ![]() katakumba aliyah wczoraj wklejala link na stronke hippa zdaje sie,tam sa fajne wytyczne,i pisza ze od 17 tyg mozna zaczac niobe no wlasnie,moja polka sasiadka z 6 miesiecznym bobasem mowila ze jej Iwo tez nie spal dobrze,rzeczywiscie te dzieciaczki to chyba sobie cos wysylaja,a powiedz jak oczko Karoli? przeszllo juz?co okulista powiedzial? moj mlody juz spi,kapiel,flacha i nie ma chlopaka,dzis skubaniec prawie sie na brzuchola przewrocil,gimnastyki mu sie zachcialo ![]() czy wasze pociechy tez sie wyrywaja do siedzania tak czesto? jak sobie sadzam mlodego tak jakby na kolanach,pollezac to wstaje i chce isc,nie wiadomo gdzie ![]() ![]()
![]() |
#2501 |
Zakorzenienie
|
oh lisey, moja az sie czerwona robi tak sie do siadania bierze. a jak sie wkurza jak ja glowa sciagnie na dol... dlatego my ja sobie sadzamy na kolanach czasem, uwielbia
nowe zdjecia w album chce wklejac, ide bo sie nie zabiore |
![]() ![]() |
![]() |
#2502 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to tak jak moj,i krzyczy zdenerwowany na swoje niewygimnasykowane cialko,chce biedulak za szybko dorastac,nie wie co czyni ![]() ide se poczytam blogi,mam zaleglosci choliwka,znow mi sie dostanie,ja sie rozleniwilam i zostawilam linki dla dziewczyn na jednej z fotek ![]() ![]()
![]() |
#2503 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Skorpioniec moja mala jak wyszlysmy ze szpitala cyca ssac nie chciala, ale kciuka to do krwi sobie zassala. Tak mi sie skojarzylo. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A od 6-tego miesiaca to cyckowe dzieci. ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2009-02-25 o 21:48 Powód: Literowka |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2504 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
caly czas masuje i przemywam rumiankiem lub szalwia musze sie wybrac do okulisty jeszcz raz, chcoiaz sie boje, ze da skierowanie na to przekluwanie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz to bez znaczenia w sumie byle jak najszybciej sie zagoiło.. a u was juz 3 dawki szczepionek poszly?? szybko jakoś.. chyba ze w angli jakies inne sa? bo te co my dajemy to min po 6 tyg zycia pierwsza i potem co 6 tyg kolejne dawki ![]() tak piszecie o tym siadaniu.. moja tez za wszelka cene chce sie dźwignąć trenuje calymi dniami zawzięcie.. ostanio sie z niej uśmieliśmy bo spala w leżaczku i jeszcze za nim oczy otworzyla to zaczela sie podnosić.. ![]() ![]() jak lezala na kocyku to przytrzymala jej nóżk to odrazu jej latwiej bylo i wyzej sie jej dźwignąć..cieszyla sie strasznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2506 |
Zadomowienie
|
niobe7 jakoczko Karoli nie ropieje to może nie trzeba będzie nic robić i samo przejdzie mam taką nadzieję
![]() aaliyah fajnie że już po szczepieniach jesteście ja strasznie zawsze przeżywam te szczepionki ehhhhhhh a mały tak mi po ostatniejpłakał i musiałam mu dawać środek przeciwbólowy dopiero przeszło a tu kolejna szczepionka w przyszłym tygodniu ![]() edyta0131 zdrówka dla malutkiej ooo mój alarm właśnie wstaje ehehe i mnie woła więc idę |
![]() ![]() |
![]() |
#2507 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No ale to przeciez dla ich dobra. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2508 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2509 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
moje dziecie spi, ale zanim poszla spac to zdolalam ja skrzywdzic ![]() obcinalam jej paznokietki, lezala, ogladal tv, nagle sie poruszyla i deko jej paluszek przycielam... skoro poszla spac od razu to moze ja tak nie boli, ale teraz musze uwazac zeby jakies tam paskudztwo nie wlazlo. eh... |
![]() ![]() |
![]() |
#2510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biedna Pola. Ale do wesela sie zagoi. ![]() Ja mam nozyczki do paznokci dla Olimpii zakonczone na kwadratowo i zaciac sie nie da. Obcinasz Poli "doroslymi" nozyczkami? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2511 |
Zakorzenienie
|
obcinalam dzis akurat obcinaczem dla dzieci - chcialam szybko, nzoyczki mialam w drugim pokoju. i teraz moje dzieci skrzeczy jak je dotknac w kciuka
|
![]() ![]() |
![]() |
#2512 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() w koncu dzieci tez same sie zadrapuja ![]() ja zawsze jak obcinm paznokietki to mam czarne wizje, ze cos jej zrobie, a obcinam nozyczkami zaokraglonymi na koncach mam pytanie do mam ktore czytaly o jakis alergiach dzieci - moze scorpioniec, bo Ty duzo wiesz ![]() Karoli wczoraj podalam troche kaszki o smaku bananowym i chyba jej nie pasuje, bo dostala takie krosteczki na glowce i troche na szyjce. Jak wczesniej podawalm, marchewke, potem jabluszko, potem marchewke z jabluszkiem i bylo dobrze. Czy ja teraz powinnam odstawic wszytsko na jakis czas i karmic ja tylko piersia czy moze tylko ta kaszke? Dodam, ze nie jadlam nic czego nie jadlam juz wczesniej, wiec to raczej nie przez moja diete. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() EDIT: Niobe podobno banany moga uczulac. Dzieci je lubia, ale zdarzaja sie po nich alergie. Ja bym odstawila tylka ta kaszke. Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2009-02-26 o 11:33 Powód: Dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2514 | |
Zadomowienie
|
ja tez
piewrszy raz za obcinanie zabralam sie nimi to myslalam, ze caly paluszek obetne i poszulkalam nozyczek ![]() Cytat:
a jak myslisz, jak teraz uczulilo to pozniej tez bedzie na to uczulona czy za jakis czas - nie wiem za jaki czy miesiac czy wiecej - sprobowac jej jeszcze dac? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2515 |
Zakorzenienie
|
no to musze isc do apteki zeby dali mi cos na dezynfekcje bo ni mom
![]() i powracam do nozyczek, ale latwiej operuje mi sie obcinaczem musze przyznac |
![]() ![]() |
![]() |
#2516 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2517 |
Zakorzenienie
|
ej, czekajcie, mowicie 17 tydzien? mloda dzis ma jakos 17 tydzien. moze ja bym kupila dzis jakas kaszke, ryzek? i tak dodala jej do mleka? albo nie, poczekam jeszcze te 2 tygodnie do 4 miesica
|
![]() ![]() |
![]() |
#2518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to za 2 tygodnie mozesz startowac z kaszkami. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2519 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie dawaj jej bananów jakiś czas a potem znów spróbuj bedziesz miala pewność.. slyszalam ze nowe rzeczy powinno sie podawac z kilku dniowymi przerwami.. tzn wprowadzasz marchew to dajesz ja 4-5 dni i obserwujesz.. potem jablko wprowadzasz np to znów je podajesz 4-5 dni i td itp.. bo podobno niektore alergie moga wyjśc po paru razach..a jak codzienie dasz cos nowego nie bedziesz wiedzial czy to cos co podalas ostanio czy to co je mala od kilku dni.. mi sie to zdaje logiczne ![]() ja zamierzam wcześniej niz w 6 miesiącu testowac nowe rzeczy mimo iz mala tylko na cycu.. jak skończy 5,5 to bede wlaśnie ja tak przyzwyczajac i testowac po łyżeczcedwuch.. mam nadzieje ze przez te 2 tyg cos jej na tyle zasmakuje ze bede mogla posilki zaczac zastepowac.. i ograniczac tym samym cyca.. tylko nie wiem czy jakies mleko wprowadzac czy 1-2 posiłki cycowe zostawić ![]() ![]() Cytat:
ja na zmiane rivanolem i woda utleniona.. ![]() ja chyba okres w końcu dostane bo brzuch mi napuchl i boli i mam akcje sprzatanie.. opróżnilam szafki w kuchni i szoruje,szoruje... chyba mi odbilo ![]() Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2009-02-26 o 12:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2520 |
Zakorzenienie
|
Dawno mnie nie bylo
![]() Mam pytanie: od kiedy zaczęłyście dawać soczki maluchom. Bo moja mama się upiera, że ona dawała kilka kropelek już w 2 miesiącu.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:27.