Piękne gaduły - tegoroczne Panny Młode (2009) cz. IX - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-27, 08:17   #3871
stokrotka24
Zakorzenienie

Dot.: Piękne gaduły - tegoroczne Panny Młode (2009) cz. IX

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
dzien dobry czy u was tez jest tak paskudnie, jak u mnie? paskudnie brudne resztki śniegu, plucha, ciapa, i mżawka? wrrrrrrrrrrrrrr ja chcę słoneczko!!!!!!!!!!!
Dzień dobry u mnie też paskudna pogoda, szaro i ponuro. Byle do wiosny
Dobrze, że dzisiaj piątek i skończy się ten koszmarny tydzień. Dzisiaj wieczorkiem podpisujemy umowę z naszym fotografem

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 08:18   #3872
kliwia
Zakorzenienie

Z tym chrapaniem to u nas w sypialni ja mam problem.
Czasami prowadzi to do bezdechu, i jak tz nie śpi jeszcze to mnie szturcha albo głaszcze po twarzy i zaczynam oddcyhac.
Nie śrutuję jakoś namiętnie chyba Musiałabym się nagrać
Razem z moimi nocnymi monologami pewnie ciekawie by to wyglądało

kasiaher a Twój tż może miec kłopot z przegroda nosową. Jeśli chrapie przez znos to jestem pewna, że to to. U laryngologa niech zasięgnie info.

motley jak wygląda ta nakładka, bo nie wiem czy mi wejdzie do buzi, bo już mam aparat retencyjny

Aha, a u oirtodonty masakra, wszytskie zęby na dole, stoją jak chcą każdy w inną stronę
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 08:36   #3873
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
No to totalna porażka I co, baba mi powie tydzień przed weselem, że mi nie upiecze ciast? Jakaś paranoja. Przy zamawianiu będę chciała podpisać umowę, żeby mnie nie zostawili na lodzie. Tylko nie wiem czy to jest praktykowane

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 08:45   #3874
kolanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
ehhh ja to ze wszystkim mam tak przerąbane , nie wiem ja poprostu chcem mieć spokojne życie i szczęsliwą rodzinę. dziewczyny czy to tak dużo?
Rozmowa toczyła się wczoraj, ale moze dziś troszkę pomogę. Przede wszytskim nic w nerwach nie można mowić, bo wtedy człowiek jest wzburzony i czasami za dużo lub zbyt mocne slowa wychodzą z jego ust. Najwazniejsze jest to, zebys nie kłóciła sie ze swoim TZ. Rozmawaijcie tylko w swoim pokoju, kłóććie sie po cichu i też tylko w swoim pokoju. Najlepiej zadnej rozmowy nie prowadzajcie przy teściowej. Zadnej powaznej, bo o pierdołach i pogodzie można z nia rozmawaić. Jesli masz cos waznego do TZ, to po prostu spokojeni popros go do pokoju. Ustalcie ze soba, ze jeśli Ty powiesz, że prosisz, zeby poszedl z Toba do pokoju, to on już bedzie wiedział co robić. Poza tym, to nie ty kasiu musisz przeciąć pempowinę TZ z mama, tylko on sam. To on musi zrozumieć, ze wtracanie sie jego mamy wywołuje między Wami kłótnie. Poza tym wina nidy nie leży po jednej stronie . Twoja przyszła tesciowa sie wtrąca, ale ... czy ty czasami nie robisz tego co ona, wtracasz sie miedzy rozmowy jego i jego matki. Jeśli on z nia rozmawia, a ty sie z tym nie zgadzasz, to po porsty wyjdz i idz do waszego pokoju. Porozmawiaj wtedy tylko z nim o tym, o czym rozmawiał z matka. Nie rób tego w jej obecnosci. Im ona wie mniej o tym o czym Wy rozmawiacie, tym lepiej. Najwazniejsze, zebyś dogadała sie z TŻ, rozmawiaj z nim na spokojnie i nie kłoccie sie, nie każ też mu wybnierać miedzy Toba, a "mamusia" bo to bedzie najgorsze. Musisz jego matke zaakceptowac taka jaką ona jest, ale badz mądrzejsza od niej... To chyab jest jedyne rozwiazanie. Czasami wystarczy powiedziec słowo przepraszam, a sytuacja sama sie rozwiazuje.
Polecam Wam też poważne rozmowy na swieżym powietrzu, podczas spaceru po parku. Wtedy bedzie zupełnie sami, bez osób trzecich.
Trzymaj sie dzielnie!

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
No to totalna porażka I co, baba mi powie tydzień przed weselem, że mi nie upiecze ciast? Jakaś paranoja. Przy zamawianiu będę chciała podpisać umowę, żeby mnie nie zostawili na lodzie. Tylko nie wiem czy to jest praktykowane
Z każdym można podpisać umowę i dać zaliczkę, jeśli jest to konieczne. Tak też przecież robi sie z orkiestrą. Pamietaj o tym, żeby baka Cię nie wykiwała, to w umowie musi być zapisane o konsekwencjach nie wykonania zlecenia. Np., że jeśli ona nie wywiąże sie z powierzonego jej zadnaia, to ponosi odpowiedzialność finansową (tutaj musisz ustalić jakąś kwotę, dość wysoką) i oddaje zaliczkę.

Edytowane przez kolanka
Czas edycji: 2009-02-27 o 08:49
kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 09:10   #3875
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Coś mi dzisiaj wizaż nie działa. Nie mogłam się przez pół godziny zalogować. Wy też tak macie?

kasiaher bardzo mi przykro z powodu twojej sytuacji Wiadomo, że chciałabyś spokoju i cieszenia się z tz a tu jakaś wredna osoba ingeruje w wasz związek. Twój tz jest na pewno w strasznej sytuacji, bo z jednej strony to jego matka, a z drugiej ty, czyli kobieta jego życia. ja chyba bym na twoim miejscu się wyprowadziła z tamtąd, i dogadała się z tz, że sobie coś wynajmiecie, bo tak żyć to na pewno sie nie da. Twój tz nie chce się wyprowadzić z domu?
Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Jejku, jaka chora sytuacja, Strasznie mi przykro
A moim zdaniem Twój TŻ źle robi, że w ogóle dopuścił do takiej sytuacji, że ma wybierać. Przecież to niedopuszczalne i on teraz się zastanawia?? Jakby mój TŻ tak się zastanawiał i dawał mi do zrozumienia, że raczej wybierze matkę to miałabym do niego wielki żal i nie wiem czy bym chciała być z takim człowiekiem, bo przecież w takiej sytuacji on pokazuje jak mu na Tobie zależy!! O jego matce to już w ogóle nie wspomnę, że to jakaś chorea kobieta, która powinna się leczyć, przecież matka tak nie robi!! Jak może w ogóle decydować o życiu dorosłego syna.
Kasiu, powinnaś powiedzieć TŻ, że on nie będzie całe życie z matką i czas odciąć pępowinę, a jego matce też powinnaś powiedzieć kilka słów osobiście sam na sam, że tak matki nei postępują, bo to jest jego życie, jakim prawem ona mu zabranai żyć z osobą, którą on kocha?? Boze, ale mam nerwy, skad się tacy ludzie biora???
Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Kasiu, nawet nie potrafię sobie wyobrazić w jakiej sytuacji jesteś i nie wiem co doradzić, zresztą dziewczyny już chyba wszystko napisały... zgadzam się z opinią Anuli... porozmawiać zarówno z tż, że tak być nie może, jak i z teściową, a najlepiej to się wyprowadźcie... lepiej żyć skromniej, na swoim i w zgodzie. Chyba, że mieszkacie tam tymczasowo, aż uzbieracie pieniążki, albo coś znajdziecie... To nic tylko wytrzymać, albo coś wynająć.
Serdecznie Ci współczuję...
Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
Kasiaher!
Jak czytam o tej Twojej sytuacji to mi się scyzoryk w kieszeni otwiera. Naprawde przykra sprawa. Może warto oderwac sie od teściówy i np pojechac gdzieś tylko we 2 chodzby na weekend. Bedzie czas by wszystko przegadać. najlepiej w jakąs dziure byście nie mieli innych atrakcji i zakłocaczy (radio, tv tu tez sie liczą). Wyłączcie komórki i posiedzcie tylko we dwoje - łatwiej bedzie gadać. A po tych jazdach to i odpoczynek Wam sie nalezy.
cześć
Rozmawiałam z nim, rozmawiałam dzisiaj z moją mamą, i moja mam stwierdziła że jej chyba bardziej chodzi o kasę, że musi mu dać a jak nie będzie slubu to problem z głowy, powiedziała też że jak wogóle można tak traktować własnego syna i stawiać go w takiej sytuacji.
TŻ-owi powiedziałam spokojnie że niech się w końcu zastanowi czego chce od zycia, niech nie słucha mnie ani swojej matki czy moich rodziców, niech robi tak jak mu serce podpowiada, w końcu jest dorosłym człowiekiem i jego życie zależy od decyzji które on podejmie. Powiedziałam mu też że jeśli chodzi o kasę na wesele, to ja mu pomogę na tyle ile tylko będe mogła. W sumie moi rodzice nie chcieli żeby traciła swoje pieniądze na wesele, bo oni z własnej woli chcieli mi te wesele zasponsorować, a ja mam miec swoje pieniądze na swoje potrzeby. Powiedziałam TŻ że na mnie zawsze może liczyć i nigdy się od niego nie odwrócę jeśli będzie potrzebował pomocy jakiejkolwiek, że razem zawsze damy radę. Powiedziałam mu że wezmiemy pożyczkę na to co oni mieli zapłacić i ja mu pomoge ją spłacić, będzie wtedy szybciej i tak tego nie odczujemy, a orkiestrę , foto, i kam zapłacimy najwyżej z pieniążków które bysmy uzbierali. Zresztą mój tata powiedział że jak będziemy chcieli brać pożyczkę to żeby TŻ nie brał jej w banku tylko on mu pozyczy i odda mu jak bedzie miał, i nie bedzie musiał płacić zadnych odsetek jak to zawsze w banku, tylko odda to co pozyczył. Z teściową nie mam zamiaru rozmawiać narazie, niech ona się zastanowi w jakiej sytuacji stawia swojego syna, że naprawdę w przyszłości nasze stosunki nie będą dobre , bo ja będę miała żal że tak postępuje. Pierwszego syna faworyzuje, daje mu kase a to na paliwo a to na oc, zrobiła mu całe wesele, a mój TŻ to tak jakby był gorszy że jemu to się nic nie należy. Je4śli chodzi o mieszkanie to moja mama powiedziała że skoro jego brat chciał kase za to mieszaknie to niech TŻ matka je sprzeda i da jego bratu pół i TŻ pół a moi rodzice dadzą nam resztę i kupimy mieszaknie. No ale to jest szeroki temat więc jeszcze trzeba o tym pogadać z TŻ, niechę podejmować decyzji bez niego ponieważ będzie moim mężem więc musimy razem podejmować decyzję dotyczące naszego wspólnego życia. Musze z nim dzisiaj porozmawiać, bo jutro mieliśmy jechać po obrączki i prosić jego rodzinę na wesele i nie wiem w jakiej jest to teraz sytuacji przez jego matkę.

Dziewczyny dam rade póki jesteśmy razem pokonamy wszystkie przeciwności.

kolanka jesli TŻ rozmawia czy kłóci się z matką to ja NIC KOMPLETNIE NIC SIE NIE ODZYWAM nawet swojego zdania nie wyrażam. Ostatnio jak TŻ pokłócił się z matka strasznie o coś tam następnego dnia pojechałam z nią zawieźć ją do koleżanki to przypomniała tą kłótnie i co ja na te temat myślę, więc jej powiedziałam że ja się w to nie wtrącam, to jest ich sprawa jak się dochodza i nic mi do tego i na tym temat zakończyłam. Nigdy sie nie wtrącałam i nie mam zamiaru się wtrącać w to , jeśli cos powiem to tylko TŻ i to tylko wtedy jak jesteśmy sami, nigdy nie najezdzam na nią w tych rozmowach bo wiem że TŻ może mieć do mnie później pretensje że sie wrącam i jeszcze obrażam, dlatego zawsze mówie mu najpierw czy chce poznać moje zadanie na te temat to mówię mu delkatnie jak ja to odbieram i na tym kończę a co on i jak to zrozumie to jego sprawa ale zawsze przyznawał mi rację jak ochłona po kłótni z matką, zawsze stawałam po jego stronie bo prawie zawsze on ma rację TŻn według mnie.

Edytowane przez kasiaher
Czas edycji: 2009-02-27 o 09:21
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 09:21   #3876
eseska
Zakorzenienie

Witam!
W ten okropnie ponury dzień!
To tak na poprawe humoru !
Cytat:
Dziwne traktowanie klienta. Na bank podpisałabym z nia umowe i to taka dokładną. Wiesz, ze szczegółami i konsekwencjami! A nie ma innej dobrej cukierni u Ciebie? Z lepszym podejściem do klienta?

Kasiaher!
Podoba mi sie Twoje ostatnie zdanie " Dziewczyny dam rade póki jesteśmy razem pokonamy wszystkie przeciwności." Tak trzymać!!!!!!!!!!

Lustereczko, atomufka, zielony_motylek, celi25 zostały nam jeszcze 4 miesiące - równe 120 dni!

ZOSIA

Edytowane przez eseska
Czas edycji: 2009-02-27 o 09:25 Powód: dopisek
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 09:28   #3877
kasiaher
Wtajemniczenie

eseska takie moje zdanie, razem możemy pokonać wszystko
Stary 2009-02-27, 09:41   #3878
Strobiluska
Zadomowienie

WIOSNA PRZYSZŁA! zakwitła mi prymulka na oknie w prawdzie taki blady i chuderlawy kwiatuszek, ale jest
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcia-0429.jpg (13,2 KB, 2 załadowań)

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 09:47   #3879
evelina.00
Raczkowanie

Cytat:
eseska takie moje zdanie, razem możemy pokonać wszystko

Życzę Ci jak najlepiej ale możecie sobie jednak nie poradzić. Byłam 4 lata temu dokładnie w identycznej sytuacji jak Ty. Byłam z moim obecnie byłym TŻ 7 lat, byliśmy zaręczeni, planowaliśmy ślubv i pojawiło się ale.... w postaci jego matki, która powiedziała NIE. Uwazała, że jej synek jedynak nie może się od niej wyprowadzić po ślubie, że to za wcześnie brać slub w wieku 25 lat i po co w ten "kierat tak szybko wchodzić" - to są jej słowa. Zrobiła awanturę u moich rodziców w domu jak mieli sprawy zwiazane z weselem omawiać. Od tego czasu Były ciągle powtarzał ze musimy poczekać odłożyć na troche wesele az sie mama z myslą oswoi, ale się nie oswoiła.
Wszystko popsuła, nie wiem co powiedziała mojemu Byłemu czy kazala mu wybierac czy nie, ale wybrał. Byliśmy jeszcze ze sobą rok od czasu awantury, pewnego dnia On do mnie przyjechał zabrał na spacer i powiedział że nam sie nie uda i raczej dalej to nie ma sensu. Byłam bardzo zaskoczona bo 2 dni wcześniej wszystko było ok. Oddałam mu pierścionek i tak się skończyło moje 1 narzeczeństwo. Nie walczyłam po roku obiecanek i glaskania mamusi mialam dość.

W czerwcu 2009 wychodzę za mąż za najwspanialszego faceta pod słońcem i teraz zrozumiałam ze "Coś" chciało mnie uchronić przed największa porażką w życiu czyli tamtym ślubem i tamtą babą. Pewnie już bym była po rozwodzie, bo po ślubie by mi tamta baba żyć nie dała a synuś jedynak mamusi by słuchał.

Dzisiaj jestem naprawdę szczęsliwa i mam super teściową, która nawet słowem się nie wtrąca, już prędzej moja mama swoje 2 grosze dołoży nigdy TŻ-a.
evelina.00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 09:55   #3880
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Witam

I mnie dopadła zimowa chandra. Też się wczoraj kłóciłam z tz o pierdoły. Zakończyło się płaczem i do końca wieczoru się nie odzywaliśmy. mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej. Ten tydzień cały jest jakiś koszmarny, w pracy, domu z Tz, nic się nie układa i wszystko mnie denerwuje. Oby ta wiosna szybko przyszła.
Cytat:
Napisane przez motley Pokaż wiadomość
nagraj go i odtwarzaj mu to, najlepiej jak śpi głęboko. Jak sam nie odczuje jak to jest nie móc się wyspać to nie zrozumie. Ja miałam tak samo z TŻ, jego chrapanie jest jak najazd batalionu czołgów na naszą sypialnię Czasami jak znienacka chrapnął to siadałam przestraszona na łóżku i nie wiedziałam w którą stronę uciekać Dopiero jak sam siebie posłuchał to dotarło do niego, że nie da się spać w takim hałasie. Zwłaszcza, że to nie jest uspokajające mruczenie kota tylko nieregularny i niepokojący dźwięk, do którego nie da się przywyknąć. Zresztą niejedno małżeństwo rozpadło się właśnie przez chrapanie. Teraz TŻ używa silikonowej wkładki i jest o niebo lepiej... na prawdę warto spróbować. A przede wszystkim musi zrozumieć, że chrapanie to choroba, która może być niebezpieczna dla jego zdrowia.

myszka_maj, sas ja też mam teraz ciężkie dni... niech ta zima się już skończy
O tak wuisna to jest to, ja właśnie przez ta zime mam taką chandre, już sie nie moge doczekac wiosny, to jest moaja ukochana pora roku Wtedy odzywam po zimie

Cytat:
w jakiej kolwiek pozycji nie śpi to chrapie co najgorsze jego dzwięki wydobywają się nie tyle z ust co przez nos bo zauwazyłam ze czesto buzie ma zamknietą
Mój tż tez chrapie Jestem już troszke przyzwyczajona ale jak nie moge zasnąc to mnie bardzo denerwuje, on ma okurat krzywa przegrode nosową, ale boi sie operacji

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
ale super jak ja bym chciala blizniaki najlepiej chlopca i dziewczynke ale to u nas raczej nierealne...
U nas jest szansa na bliźniaki, ale ja bym nie chciała

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Dziękuje

Głowa do góry! To tylko przejsciowe. Pomyśl, że juz wkrotce wiosna i wszystko bedzie ... wspaniale.

O ludu. Co za kobieta z tej Twojej tezciowej. Normalnie brak mi już słów, co za babsztyl
Wiosna wiosna , gdzie jesteś???

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
A my z TZ idziemy dziś na pierwsze spotkanie nauk przedmałżeńskich, a ja później wybieram sie do koleżanki na babską imprezkę
My z TZ zaczynamy w niedzielę

Kasiaher - współczuje i podziwiam, ja bym nie potrafiła sie opanować

Dziś już z moim samopoczuciem lepiej Pogadałam sobie wczoraj z siostrą, ochłonęłam i jest ok... żeby jeszcze słoneczko wyszło

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 10:04   #3881
baja_86
Zakorzenienie

Dzień dobry
A u mnie dzis fajna pogoda, słonko zaglada i do okien i o ile nie padło mi się na słuch słyszę ćwierkanie ptaków

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
Zdjęc jeszcze nie zmniejszyłam. Ale mój Tz jak mu o tym powiedziałam to sam stwierdził, że oglądał te zdjęcia i nie oddaja tej fryzury fajnie. W sumie i mi i wszystkim , którzy mnie widzieli w tych włosach sie podobało. To chyba jednak chandra. Bo jak mam suknie ubrana to czuje sie w niej zjawiskowo a na zdjęciach tak jakoś zwykle, ale co tam.
jak się wszystkim podobałaś, to widocznie to bardzo ładna fryzurka jak dla mnie proste spiecie jest bardziej urocze niz najbardziej wymyślny i skomplikowany kok. Fryzura i suknia ma być dopełnieniem Ciebie, a nie odwrotnie, na pewno całość będzie się prezentować świetnie

Cytat:
Dzwoniłam do cukierni. Zapisana zostałam na termin, ale Pani powiedziała, że wpisze mnie do kolejki Zapytałam co to oznacza... a ona, że zawsze może mi odmówić Beznadzieja jakaś. To jej mówię, że od czego to zależy A ona mówi, że jakby miała dużo osób na ten dzień, to by tak mogło być, że odmówi, ale że na ten dzień nie ma nikogo, więc ma mioddzwonić kiedy się możemy spotkać. Mam nadzieję, że babka mnie nie wykiwa .
ale powiedziała skoro jesteś na poczatku kolejki to te następne osoby powinny się martwić o swoje zamówienie, nie ty. Przecież kto pierwszy ten lepszy

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
WIOSNA PRZYSZŁA! zakwitła mi prymulka na oknie w prawdzie taki blady i chuderlawy kwiatuszek, ale jest
rzeczywiście wiosna A prymulka z tego roku?
Ja ostatnio w grudniu na swoje imieniny dostałam prymulkę od jednej dziewczynki z mojego przedszkola. Córa ogrodników więc już w grudniu mieli prymule, ja jednak byłam bardzo zaskoczona, że juz wtedy one kwitną

Cytat:
Napisane przez evelina.00 Pokaż wiadomość
Życzę Ci jak najlepiej ale możecie sobie jednak nie poradzić. Byłam 4 lata temu dokładnie w identycznej sytuacji jak Ty. Byłam z moim obecnie byłym TŻ 7 lat, byliśmy zaręczeni, planowaliśmy ślubv i pojawiło się ale.... w postaci jego matki, która powiedziała NIE. Uwazała, że jej synek jedynak nie może się od niej wyprowadzić po ślubie, że to za wcześnie brać slub w wieku 25 lat i po co w ten "kierat tak szybko wchodzić" - to są jej słowa. Zrobiła awanturę u moich rodziców w domu jak mieli sprawy zwiazane z weselem omawiać. Od tego czasu Były ciągle powtarzał ze musimy poczekać odłożyć na troche wesele az sie mama z myslą oswoi, ale się nie oswoiła.
Wszystko popsuła, nie wiem co powiedziała mojemu Byłemu czy kazala mu wybierac czy nie, ale wybrał. Byliśmy jeszcze ze sobą rok od czasu awantury, pewnego dnia On do mnie przyjechał zabrał na spacer i powiedział że nam sie nie uda i raczej dalej to nie ma sensu. Byłam bardzo zaskoczona bo 2 dni wcześniej wszystko było ok. Oddałam mu pierścionek i tak się skończyło moje 1 narzeczeństwo. Nie walczyłam po roku obiecanek i glaskania mamusi mialam dość.

W czerwcu 2009 wychodzę za mąż za najwspanialszego faceta pod słońcem i teraz zrozumiałam ze "Coś" chciało mnie uchronić przed największa porażką w życiu czyli tamtym ślubem i tamtą babą. Pewnie już bym była po rozwodzie, bo po ślubie by mi tamta baba żyć nie dała a synuś jedynak mamusi by słuchał.

Dzisiaj jestem naprawdę szczęsliwa i mam super teściową, która nawet słowem się nie wtrąca, już prędzej moja mama swoje 2 grosze dołoży nigdy TŻ-a.
miejmy nadzieję, ze u kasiher sytuacja jednak będzie inna. Nie mniej jednak cieszę się, że los się do ciebie uśmiechnął po raz drugi i jesteś dziś szczęśliwa
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 10:20   #3882
gold-fish
Zakorzenienie

Cześć już prawie weekend

Cytat:
hej
Widzę że nie tylko ja jestem zdołowana. no niestety wyszło najaw jaka jest moja teściowa powiedziała że nie zgadza się na slub , a TŻ postawiła w sytuacji w której musi wybierać czyli albo ja albo ona

jestem poprostu załamana , jak można stawiac w takiej sytacji syna
Ja też nie wiem jak można tak postawic sprawę na 3 miesiace przed Krzywdzi tym TZ. Matka tak nie powinna sie zachowywać. Koniec i kropka!

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
kasiaher, na poczatek sie wyprowadz do swojej rodziny. i daj TŻ czas do konca tygodnia na podjecie decyzji. Jesli nie chce sie klocic z rodzina bo wybral Ciebie jako kobiete swojego zycia, to niech tej rodziny wcale na slub nie zaprasza.
Nie wiem, na waszym miejscu to ja bym w ogole wesela nie robila. i na tesciowke sie wypiela.
ech.
Zgadzam się z Kliwią. Czym prędzej się wyprowadź! Możecie jeszcze wszystko uratować ale musicie być na neutralnym terytorium. Tak uważam. Jeżeli ona nie akceptuje Cię to uciekaj jak najdalej. Wynajmijcie mieszkanie.

Moja koleżanka była kiedyś w takim zwiazku, że mama np. wołała tylko synka na obiad, a koleżanka siedziała w pokoju obok i czekała aż on zje. W końcu on zerwał z nią po roku bo mama jej nie lubiła. Teraz przyszło mi do głowy, żebyś np. porozmawiała z jakimś psychologiem rodzinnym. Pewnie umiałby Ci pomóc i doradził jak w takiej sytuacji najlepiej postępować.

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Kasia a nie możecie sie wyprowadzic??????a może poprostu TY wyprowadź się na jakiś czas do rodziców, zobaczysz co Twój Tz na to
Albo tak jak Domi radzi- przenieś się do rodziców

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 10:21   #3883
kolanka
Zadomowienie

Cytat:
kolanka jesli TŻ rozmawia czy kłóci się z matką to ja NIC KOMPLETNIE NIC SIE NIE ODZYWAM nawet swojego zdania nie wyrażam. Ostatnio jak TŻ pokłócił się z matka strasznie o coś tam następnego dnia pojechałam z nią zawieźć ją do koleżanki to przypomniała tą kłótnie i co ja na te temat myślę, więc jej powiedziałam że ja się w to nie wtrącam, to jest ich sprawa jak się dochodza i nic mi do tego i na tym temat zakończyłam. Nigdy sie nie wtrącałam i nie mam zamiaru się wtrącać w to , jeśli cos powiem to tylko TŻ i to tylko wtedy jak jesteśmy sami, nigdy nie najezdzam na nią w tych rozmowach bo wiem że TŻ może mieć do mnie później pretensje że sie wrącam i jeszcze obrażam, dlatego zawsze mówie mu najpierw czy chce poznać moje zadanie na te temat to mówię mu delkatnie jak ja to odbieram i na tym kończę a co on i jak to zrozumie to jego sprawa ale zawsze przyznawał mi rację jak ochłona po kłótni z matką, zawsze stawałam po jego stronie bo prawie zawsze on ma rację TŻn według mnie.
Trzymam mocno za Was kciuki . Na pewno zwyciężycie te przeciwności losu!!
kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 10:32   #3884
azzis
Zakorzenienie

Chyba jest tak jak pisała Rosette - kto będzie miał większe zamówienie ten będzie na liście... a kto jakieś mniejsze, to spada na koniec kolejki.
Muszę z nią na spokojnie pogadać jak się spotkamy, bo przez tel. to nie rozmowa

A inna cukierniajest, ale babka też z łachą podchodzi do sprawy (no i mają dużo wyższe ceny).

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 10:37   #3885
baja_86
Zakorzenienie

Daysy wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Samych słonecznych dni, pięknych chwil u boku Tż i znalezienia stałej pracy:c mok: a i udanych, sprawiających radość przygotowań do ślubu
Stary 2009-02-27, 10:45   #3886
MAGiALENA
Zakorzenienie

ja niestety tylko zajrzałam się przywitać.

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 10:48   #3887
aloy
Raczkowanie

dołączam się do życzeń urodzinowych dla daysy aha i witam, u mnie chyba zaczyna się wypogadzać a ptaszki tak slicznie śpiewają za oknem

Ola 19.10.2009
aloy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 10:55   #3888
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez evelina.00 Pokaż wiadomość

Szczerze ci gratuluje że mimo wszystko znalazłaś swoja połówkę i jesteś szczęśliwa.
Wiem o co ci chodzi z tą sytuacja ale ja nie moge sie poddać bardzo kocham swojego TŻ i żyć bez niego niemogę , to jak mam się poddawać i dawać za wygraną, jesli mamy byc razem i jest to nam pisane to tak będzie bezwzględu na to co powie jego czy moja mama. Wiem też że TŻ mnie bardzo kocha i nie pozwolę żeby ktoś zniszczył tą miłość przez swoje widzimisie, jeśli będzie taka sytuacja że TŻ jednak zdecyduje inaczej to będzie jego wola nie matki wtedy będe musiała sie z tym pogodzić, ale to będzie JEGO decyzja a nie matki, akurat tu dla mnie jest róznica. Prosze nie dołuj mnie wiem że nie napisałas tego po złości ale jakoś tak zesmutniałam po przeczytaniu twojego postu.
Wierzę w niego i w nas i wiem że TŻ podejmie odpowiednią decyzję jeśli wogóle musi ją podejmować.

Daysy wszystkiego naj... dużo szczęścia i miłości oby ten slub i wesele były początkiem szczęsliwych i kochających dni z TŻ

Edytowane przez kasiaher
Czas edycji: 2009-02-27 o 10:57
Stary 2009-02-27, 11:03   #3889
motley
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość

motley jak wygląda ta nakładka, bo nie wiem czy mi wejdzie do buzi, bo już mam aparat retencyjny
TŻ używa tego
http://allegro.pl/item556499543_snor...i_bezdech.html
Te nakładki są silikonowe i najpierw się je nagrzewa a potem odciska w nich ząbki żeby je dobrze dopasować. TŻ mówi, że na początku nie jest przyjemnie w tym spać ale po paru nocach się przyzwyczaił i już nic nie czuje.

Daysy wszystkiego najlepszego a przede wszystkim spełnienia tegorocznych marzeń!!

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"
motley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 11:05   #3890
MAGiALENA
Zakorzenienie

udało mi się znależć chwilkę, wię cskorzystam i szybciutko zapytam.
już pisałam na wątku lubelskim, ale może Wy wiecie, jakie obowiązki mają na weselu starostowie.

Stary 2009-02-27, 11:08   #3891
bzyczka1
Zakorzenienie

kurcze kasiaher ta kobieta ma ładnie pomieszane w głowie widzę że to gorsza wersja ciotki mojego eks, ta też miała takie jazdy a jak się cieszyła gdy się rozstaliśmy trzymaj się i pamiętaj że masz nas (mnie dość rzadko ) ale w razie czego, w razie problemów służymy radą

Daysy wszystkiego najlepszego, szczęścia, zdrowia i wszystkiego czego tylko pragniesz

parę słów o pogodzie pada juz trzeci dzień, ale troszkę mnie to cieszy bo przynajmniej zmyje stojącą na chodnikach ciapę i w końcu będę miała suche buty bo od jakiegoś tygodnia jak wychodzę na dwór to zaraz mam mokro i to takie porządne skórzane buty, nie powiem że tanie

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 11:11   #3892
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
udało mi się znależć chwilkę, wię cskorzystam i szybciutko zapytam.
już pisałam na wątku lubelskim, ale może Wy wiecie, jakie obowiązki mają na weselu starostowie.
starosta to ktoś na kształt świadka?
Bo jeśli tak to maja przede wszystkim zachęcać gości do zabawy jeśli kelner nie roznosi wódki to ten obowiązek należy do nich. Co jeszcze... zbierają kwiaty, prezenty. U nas również zbierają zamówienia na zdjęcia i film z wesela-mają taką listę i tam notują co i kto chciałby zamówić. Generalnie mają być pomocą dla młodych.
Stary 2009-02-27, 11:12   #3893
kliwia
Zakorzenienie

motley no to nie ma szans. bo ja juz mam szynę silikonowa - retencję. ech.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 11:20   #3894
myszka_maj
Zakorzenienie

Zakochałam sie !!! W tych utworach ... w skasofonie ... Kenny G

http://anella.wrzuta.pl/audio/maQ8tQ...c_instrumental

http://paucina76.wrzuta.pl/audio/pSw...he_way_we_were

http://www.youtube.com/watch?v=mYGfEMZ29ro

Zawsze myślałm że moim ukochanym instrumentem są skrzypce ale jak usłyszałam skasofon to aż ciarki mi przeszły... mogłabym słuchac jego utworów na okrągło.... nieomieszkam ich wykorzytsac np. na płytę co o tym myslicie???

Daysy - wszytskiego naj naj!!

Zrobiłam wstepny wzór zaproszeń, pochwalę się, narazie są wydrukowane na zwykłej kartce, w efekcie końcowym będzie biały ładny papier wizytówkowy i zielona wstążeczka z kokardką TZ-owi bardzo sie podobają, nawet sam przypomina ze trzeba juz papier kupic
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie006.jpg (142,6 KB, 31 załadowań)

Nasz Skarb

Edytowane przez myszka_maj
Czas edycji: 2009-02-27 o 11:25
Stary 2009-02-27, 11:22   #3895
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Czesc

Daysy wszystkiego naj naj naj i zeby spełniły się wszystkie Twoje marzenia

Ja tak tylko na chwile, u mnie tez nie za fajnie, z TZ nie możemy sie dogadac w ogóle ostatnio

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 11:25   #3896
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

A my dzis idziemy odebrać obrączki!!!
Mam nadzieje, że będą takie jak chcieliśmy...

Ciągle martwię się kościołem. Opowiadałam kiedyś, że w sierpniu 2008 poszliśmy z Tż ustalic datę. A ksiadz nam wówczas mowi, ze co my chcemy ustalac na rok przed slubem, ze sie jeszcze bedziemy schodzic i rozchodzic a date sie ustala trzy miesiace wczesniej.
Dodam, ze mieszkam na wsi i nie bierze sie tu jakos bardzo duzo slubow w roku, ale jednak jestem zaniepokojona. Odeslal nas i powiedzial, ze na razie za wczesnie.
I teraz znów nie wiem... A co jesli za te 5 miesiecy sie okaze, ze akurat na 1 sierpnia jest wiecej par? Albo ze zostaly same kijowe godziny... Ja nie wiem... Jak sie teraz w ogole umawiac z DJ-em skoro nie wiemy o ktorej slub i o ktorej on zaczyna zatem prace? Jak pisac zaproszenia?
Stary 2009-02-27, 11:27   #3897
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja tak tylko na chwile, u mnie tez nie za fajnie, z TZ nie możemy sie dogadac w ogóle ostatnio
u mnie tak samo.

Stary 2009-02-27, 11:29   #3898
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość

Ciągle martwię się kościołem. Opowiadałam kiedyś, że w sierpniu 2008 poszliśmy z Tż ustalic datę. A ksiadz nam wówczas mowi, ze co my chcemy ustalac na rok przed slubem, ze sie jeszcze bedziemy schodzic i rozchodzic a date sie ustala trzy miesiace wczesniej.
Dodam, ze mieszkam na wsi i nie bierze sie tu jakos bardzo duzo slubow w roku, ale jednak jestem zaniepokojona. Odeslal nas i powiedzial, ze na razie za wczesnie.
I teraz znów nie wiem... A co jesli za te 5 miesiecy sie okaze, ze akurat na 1 sierpnia jest wiecej par? Albo ze zostaly same kijowe godziny... Ja nie wiem... Jak sie teraz w ogole umawiac z DJ-em skoro nie wiemy o ktorej slub i o ktorej on zaczyna zatem prace? Jak pisac zaproszenia?
no faktycznie troche nieciekawie... my byliśmy w sierpniu 2008, tez mieszkam na wsi, ksiądz tez nam powiedział że troche za wcześnie ale bez problemy zapisał sobie na końcu kalendarza 2008, a potem nas powiadomił że wpisał w nowy kalendarz 2009 i że wszystko jest ok, już wiem że jest nastepna para na 1 sierpnia 2009, ale ksiądz powiedział, że muszą sie dostosowac do nas (np. jeśli chodzi o godzinę) bo my bylismy pierwsi

Nasz Skarb
Stary 2009-02-27, 11:30   #3899
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość

ja też mieszkam na wsi, co prawda nie aż takiej małej ale jednak. W tym tyg., czyli na 5 m-cy i troszkę przed ślubem byliśmy u księdza i okazało się, że ktoś już jest zapisany na naszą wymarzoną godzinę, więc radzę wam czym prędzej iść się zapisać. Teraz ksiądz was już nie przegoni, mówiąc że za wcześnie. Załatwicie i będzie z głowy.
Stary 2009-02-27, 11:30   #3900
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
starosta to ktoś na kształt świadka?
Bo jeśli tak to maja przede wszystkim zachęcać gości do zabawy jeśli kelner nie roznosi wódki to ten obowiązek należy do nich. Co jeszcze... zbierają kwiaty, prezenty. U nas również zbierają zamówienia na zdjęcia i film z wesela-mają taką listę i tam notują co i kto chciałby zamówić. Generalnie mają być pomocą dla młodych.
tak, starosta=świadek=starszy= drużba - określenia czasem są różne i wiecie co...wkurza mnie trochę mówienie o obowiązkach świadka... świadek to taki sam gość, jak każdy inny, powinien czuś sie wyróżniony, że jest świadkiem, a nie miec multum obowiązków... oczywiście, zbieranie zapisów na film czy zdjęcia czy trzymanie kluczy od pokojów nie jest jakoś strasznie obciążające, ale np bylam na weselu, na którym panna młoda wrzeszczała na świadków, ze mają pousadzać jakoś gości, w koncu są świadkami (nota bene świadkowie nie znali ani siebie nawzajem, ani rodzin), że mają wreszcie ruszyć dupy i przynieśc wódkę, w końcu są świadkami (tyle, ze wódką zajmował sie ojciec pana młodego), i w ogóle, po tekstach zróbcie to, zróbcie tamto W KOŃCU JESTEŚCIE ŚWIADKAMI odechciało się nam wszytskim cokolwiek robić na weselu, a świadkom najbardziej....

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości