|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV
Cytat:
Cytat:
wiem że nie wolno nam się poddawac i wiele razy to tytaj pisalam ale często nas dopadają chwile zwątpienia , ta chwila własnie dopadła mnie z swojego doświadczenia też wiem , że jak się wali to wszystko naraz ,trudno się podnies po porażce ale zwycięstwo daje dużo satysfakcji i szczęścia ale wierzę że my też kiedyś zwyciężymy i będziemy w pełni szczęśliwe , bo chociaż jestem bardzo szczęśliwa w moim małżeństwie to do prawdziwego szczęścia brakuje tylko dziecka ja tez sobie piwko popijam bo owulacji nie ma i w sumie to niewiadomo czy będzie idę się okąpac i przytulanek sobie dzis odpuszczę a jutro rano nadrobimy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4682 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesli 2 dni temu mialas robiona inseminacje, a o ile dobrze pamietam w poniedzialek mialas zastrzyk prgnylu to owulacja juz napewno byla. Pregnyl powoduje pekniecie pecherzyka do ok 36h po podaniu. Jajniki moga bolec po inseminacji, w moim przypadku przynajmniej pobolewaja przez kilka dni. No ale zapytaj lekarza. ![]() Cytat:
W pazdzierniku zaczelam dodawac sobie ten czas z przed staran i starankowy i doszlam do wniosku, ze cos nie halo. I w pazdzierniku od razu umowilismy sie do kliniki. Lekarz zaczal od badan nasienia meza i wyszlo zle, drugie tez... Moje badania byly chyba standardowe, nie pamietam dokladnie ale mialam zlecone hormony i badanie HSG i krew. Wszystko poprawne. Nie wiem jakie dokladnie hormony bo robilam wszystko w tej samej klince i nawet nie widzialam skierowania ani wynikow. Na kolejnej wizycie uslyszalam, ze jest ok ale ze wzgledu na nienajlepsze wyniki meza zalecaja inseminacje (maz ma duzy % nieprawidlowej struktury/budowy plemnikow). Pierwsza IUI mialam na cyklu naturalnym 2 i jutrzejsza 3 mam na stymulowanym (Femar) Na monitoringu bylam 2 razy podczas pierwszego cyklu (ok 5 i 11 dnia) i pozniej juz po jednym razie w kolejnych cyklach (10 lub 11 dc). Mysle, ze czestotliwosc monitorowania zalezy tego, ktory to "leczony" cykl. Lekarz wie czego sie spodziewac i wie kiedy zrobic USG. Yolanda trzymam kciuki za Ciebie aby bylo dobrze! Cytat:
Cytat:
Temperatura spada przed owulacja i jak podniesie sie o kilka kresek to owu prawdopodobne bylo. Ale to wykres pokaze juzpo fakcie.. Poczekaj do jutra, moze sie podniesie i poki co...dzialajcie ![]() No Nika to laseczka ![]() Cytat:
![]() Strasznie sie szarpiesz z ta praca kochana. Moze to Twoje zdenerwowanie z tym zwiazane wplywa na staranka... Nastepnym razem sie uda, glowa do gory! Cytat:
Pozniej przypomnialam sobie, ze juz jako dziewcze tez mialam podobne mysli, ze bedzie trudno. Nie wiem skad mi sie to bralo ale jestem raczej pesymista. Najbardziej sie balam decyzji pojscia do kliniki i wszelkich badn z tym zwiazanych. Teraz jestem gotowa na wszystko. Ula, ale nie smutaj sie jeszcze, do kwietnia mozesz byc juz z malym w brzuchu ![]() Cytat:
Wiem, ze latwo sie mowi ale naprawde zycze Ci jak najlepiej. Wierze, ze znajdziesz lepsza prace, taka jaka bedzie Ci pisana, jaka bedziesz lubic i nie bedziesz sie jej bac, ze zalatwisz sprawy na uczelni i ze bedziesz mama... ![]() Dobry wieczor, mam nadzieje, ze milo spedzacie czas...ja ide na spacer z psem ![]()
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2009-02-26 o 18:55 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4683 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życzę lepszego humorku i ja wciąż trzymam za ciebie kciuki ![]() ![]() ![]() Cytat:
To smacznego życzę ![]() ................ Ciekawa jestem kiedy mi te testy przyjdą co je zamawiałam na necie! ? Myślę sobie że skoro one takie dokładne , wykrywają już 10 mlU/ml to zrobię zaraz jak dojdą (rankiem) 1 z nich a jak nie wyjdzie dzidzia to te 2 kolejne odłożę na następny cykl.
03.02.2010 ZOSIA ![]() ![]() Edytowane przez Sweet_Jelly Czas edycji: 2009-02-26 o 19:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4684 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja swoją kupiłam w salonie Papa Michel za około 2000 zł - właściwie to od kiedy ją zmierzyłam, wiedziałam, że to ta ![]() Próbuję sprzedać, ale póki co nie ma chętnych ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4685 |
Raczkowanie
|
Nie no nie mogę.. najpierw yolanda9, później gooha3 - czy ta @ litości nie zna.. ściskam Was mocno dziewczynki i życzę by w tym cyklu @ poszła na wagary a razem z nadchodzącą wiosną narodziło się w Was nowe życie..
![]() ![]() araczki ![]() Agusia_a9 gratuluję serdecznie ![]() ![]() nic to.. po niedzieli wyruszę do przychodni i się zapiszę na wizytę.. trzeba by się zbadać, a co za tym idzie pewnie i wampirzyce mojej krwi trochę zechcą.. a jak pójdę na przychodnię to będę lżejsza tylko o krew, zawartość portfela pozostanie bez zmian ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4686 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wolno sie zalamywac!! trzeba sie starac a najwazniejsze zeby sie nie nastawiac pozytywnie! ja w dwuch cyklach przed kazda spodziewana @ wyszukiwalam obiawow swiadczocych o ciazy wierzylam wze w tym cyklu na pewno sie udalo i po kilku dniach przychodzila @.. a w tym powiedzialam sobie ze wzucam na luuuz nie mierze tempki nie ogladam sutkow czy sie powiekszyly czy nie..;p nie wyszukuje sobie mdlosci ani nic.. po prostu w ogole o tym nie mysllaam a nawet bylam pewna w 100% ze sie nie udalo bo mialam wrazenie ze staranka byly w dni nie plodne;p a wczoraj nie dostalam okresu a to dziwne bo zawsze mam bardzo rowne cykle wiec od tak zrobilam test W POLUDNIE:P i o dziwo wyszedl pozytywnie ![]() ![]() Dziekuje wszystkim za gratulacje ! wierzymy w was razem z fasolka a wy sie nie zalamujcie tylko sie starajcie a kiedys na pewno sie uda! ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4687 |
Zadomowienie
|
To nie chodzi o to nastawienie. W tym cyklu tez jakos luzniej do tego podeszłam. Tez nie mierze tempki i nie szukam objawów. Już od tygodnia bolał mnie brzuszek na @ takze juz i tak sie nastawiałam, że nic z tego nie bedzie.
.....ale ... tak sie łatwo mówi i każdą tutaj @ nie zachwyca. Dzisiaj uświadomiłam sobie że to bedzie tak na prawde juz 10 miesiąc od kiedy sie nie zabezpieczamy w tym jedno poronienie. Jakis czas temu myslałam, ze skoro wtedy sie udało to nie powinno byc problemów teraz, ale boje się ze może jednak ze mną może być cos nie tak. Piszecie tutaj o różnych badaniach o których ja nie mam zielonego pojecia. Może tez powinnam sie jakos zbadać, tylko nie wiem wogole od czego zacząć. Dopytywałam się gin.a ale on jedynie wykonał mi cytologie i stwierdzil ze poki co nic wiecej nie trzeba.
#4688 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!
Gratulaje dla Agusi ![]() ![]() Nika miałaś prześliczną sukienkę i ślicznie wyglądałaś w niej. Ja właśnie jestem na etapie oglądania wszystkich stron internetowych z sukniami ślubnymi. Mam już jedną na oku i nawet jest z kroju podobna do Twojej. Mam nadzieję, że również znajdę coś ładnego i taniego, bo zbytnio kaski dużo nie chcę wydawać na sukienkę.
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4689 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z doświadczenia wiem, że za parę dni poczujesz się lepiej i z nową nadzieją wkroczysz w nowy cykl ![]() Cytat:
![]() Nika, muszę Ci też troszkę pokadzić ![]() Ja też wpadłam na pomysł, aby krawcowa uszyła mi suknię na wzór tych z Maggie Sottero z USA. Suknie są bardzo drogie, a moja krawcowa uszyła mi prawie taką samą za 1500 zł ![]() Miala byc zwiewna- ślub bralismy na greckim na Rodos, romantyczna, prosta bez zbytnich ozdób ale jednocześnie urocza, majaca w sobie to coś. Edytowane przez kees26 Czas edycji: 2009-02-26 o 21:36 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4690 |
Wtajemniczenie
|
witam
![]() dziś też nie miałam czasu żeby tu zajrzeć, ale za to czuję że w pełni się uwolniłam od mani zajścia w ciążę! nie wiem jakim cudem ale przestałam o tym w końcu myśleć, i wręcz pomyślałam..że przecież we dwójkę nie jest Nam źle, jest super i mamy czas na wszystko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale za to trzymam za Was Kochane kciuki i oczywiście nadal jestem tutaj, żeby Wam czasem pomarudzić ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Co do sukien ślubnych ![]() jestem typem SROKI, i to co się świeci to mnie pociąga, między innymi złoto (które już podobno niemodne ) tipsy, które też już podobno wychodzą z mody, i ciuchy, które ...są seksi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4691 | |||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Agusia_a9 - gratuluję ![]() gooha3 - przykro mi ![]() ![]() Ja już dzisiaj w laboratorium byłam, krew spuszczona, portfel lżejszy.... ![]() Dzisiaj zrobiłam badania LH, FSH i Estradiolu - te badania mają na celu sprawdzić moją rezerwę jajeczek o ile sie nie mylę... oby było dobrze...wyniki w poniedziałek...trzeba uzbroić się w cierpliwość... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4692 |
Wtajemniczenie
|
jestem dziś druga, witam poranną inką..
![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4693 |
Zadomowienie
|
Kochane..te które znają moja historię...
A tak się dobrze zapowiadało..temperatura cały czas wysoko, pierwszy raz w mojej historii 37!!!i taka do 14 dnia fazy wyższych i klapa..nagle przyszła dzień wcześniej niz powinna - małpa wredna..choć test pokazywał bladziuchna druga kreskę..a dzisiaj (3 dzień po) już nic nie pokazuje kolejny...Czyzby mój organizm był taki wrogi dla ciąży-zwalczał ją?Czy któraś tez tak miała?Co ja mam zbadać teraz..siedzę i ryczę...boje się powtórki.. cykl byl monitorowany, owulacja była, faza lutealna 14 dni (teraz była 13), progesteron tydzień po owulce: 11,8 TSH: 2,49 Prolaktyna: 22 ...z tego smutku siedzę i jem Tiramisu na śniadanie..którego wcześniej nie moglam
Szukam FM Musc Ravageur, L'Artisan Safran Troublant, ![]() Edytowane przez Narnijkar Czas edycji: 2009-02-27 o 07:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4694 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
![]() aliisanka bardzo słuszne podejście ![]() ![]() ![]() A czasem się zastanawiam, czy mój TŻ jakiegoś stresa z powodu planowania dzidziusia nie dostał, choć nic nie mówi i wiem, że chce... Narnijkar przytulam Cię mocno... ![]() Edytowane przez DAnia Czas edycji: 2009-02-27 o 07:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4695 |
Zadomowienie
|
Kochane..jak dobrze, że jest ten wątek...że jesteście..umarłabym chyba bez Was..i waszego wsparcia.....
![]()
#4696 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz moze stwierdzil to na podstawie badan, bo wyniki nie sa za dobre otoz: DHEA-S, podwyzszona Prolaktyna - podwyzszona i to duzo Badania mialam robione od 3 do 7 dnia cyklu Potem lekarz kazal z tymi badaniami przyjechac miedzy 11-13,a najlepiej miedzy 12 a 13 dniem cuklu. Obejrzal pecherzyki i stwierdzil ze nie pekaja, wiec przepisal mi Clostylbegyt i kazal brac od 3 do 7 dnia, potem kazal znow przyjechac miedzy 12 a 13 dniem cyklu, obejrzal pecherzyki i stwierdzil ze jakies tam rosna i pozniej podali mi zastrzyk Pregnyl i nastepnego dnia wykonali mi inseminacje i wlasnie od tej pory bolal mnie jajnik,teraz juz mniej boli i czuje ze bedzie dobrze,mialam jechac do lekarza ale jak narazie jest ok, dam rade,a najgorzej jest w pracy, bo to strasznie drazni zwlaszcza ze caly czas jestem na nogach i troszke czasem musze cos dzwignac (pracuje w sklepie spozywczym). Ale sie rozpisalam... Teraz jestem po 2 dniach staranek ![]() Zobaczymy co bedzie dalej, jeszcze 2 tyg. na okres,ale chyba go nie bedzie ![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
A ja myslalam ze ten pecherzyk peka, bo jesli tak kluje.Lekarz powiedzial ze moze peka a moze rosnie.Najlepiej to zrobic usg,ale jak mnie juz mniej boli to nie bede sie fatygowac,z czasem przejdzie, po prostu trzeba byc cierpliwym A co do tych badan to chyba po nich widzial ze nie ma tej owulacji... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4697 |
Wtajemniczenie
|
Trzymam kciuki za Was dziewczyny, bądźcie dzielne
![]() ja właśnie zajadam chlebek orkiszowy...z masłem orzechowym..pycha ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4698 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4699 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4700 |
Zadomowienie
|
....aaaaaaaa.......
ide na rozmowe o prace. W koncu ktos zadzwonił ![]() ![]() Trzymajcie kciuki za mnie dziewczynki. Mam nadzieje ze sie uda
#4701 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4702 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
ała... nie bij , juz mi lepiej wczoraj miałam jakiś kryzysowy dzień nawet przytulanek nie było , ale dziś nadrobiliśmy ![]() ja naprawde staram się nie myślec i nawet mi się to udaje , lecz gdy zbliża się termin @ włącza się u mnie czerwona lampka i wtedy już tylko i wyłacznie myśle co będzie , co się wydarzy no a tego kwietnia to się cholernie boje , każda z Was by sie bała Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() dziewczyny a ja wczoraj otworzyłam sobie piwko i okazało sie że jest 2 dni przeterminowane ![]() dziś jadę do mamy więc wpadne do Was po południu miłego dnia Wam życzę ![]() z tego wszystkiego zapomniałam napisac- cudowne suknie |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4703 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Będę trzymać. Powodzonka. Wiem jak to jest, bo nie tak dawno ja się stresowałam chodzą na rozmowy... brrrr nie lubie tego ![]() dzisiaj mam nawet dobry dzień. Wczoraj uzmysłowiłam sobie co tak na prawdę chcę robić w życiu, bo do tej pory to była straszna lipa i bezsens. Nie lubię tego co robie i nie miałam widoków na lepsze, a teraz mam. Chcę otworzyć przedszkole. Tak chcę być przedszkolanką u kogoś na początku a potem stworzyć własne. Porzucam myśli o byciu rekinem biznesu ![]() Kiedyś poszliśmy z kumplem oglądać mieszkanie, które chciał kupić i właściciele mieli takiego właśnie przedszkolaczka z którym po pięciu minutach siedziałam na dywanie i bawiliśmy się autkami. Myślałam, że padne, jak na pożegnanie zagrał dla mnie na fleciku ![]() ![]() a jeśli chodzi o mój cykl (pierwszy ze wspomagankiem) closilbegyt, metformina i duphaston to mam problemy, żeby umówić się na monitorowanie. Jesteśmy dzieki firmie małża w prywatnej przychodni, ale nie ma miejsc. zaraz będę dzwonić i prosić, bo nie uśmiech mi się płacić 150PLN za wizytę u mojego gina ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4704 |
Rozeznanie
|
Hej dziewuszki
![]() A u mnie dzisiaj podskoczyła tempka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Narnijkar i goha3 bardzo mi przykro ![]() ![]() Goha a za Ciebie mocno ![]() ![]() araczki dzieki za wszystko ![]() ![]() ![]() ![]() ula87 z tą bezpłodnością to nie jest tak do końca bo na to składa sie bardzo wiele czynników ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kees26 śliczną miałaś tą sukienkę ![]() Ja swoją też kupiłam i dałam 2000 zł. a teraz wisi w szafie już drugi rok i nie wiem co z nią zrobić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aliisanka podziwiam Cię bardzo ![]() ![]() Wszystkim zafasolkowanym wielkie gratki ![]() A za pozostałe mocno ![]() Miłego dzionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4705 | |||
Rozeznanie
|
Witam dziewczynki w piątkowy poranek, mój ulubiony dzień tygodnia
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale nie trać nadziei, zobaczysz, ze nastepny cel będzie Twój ![]() A ja zakupiłam w aptece wczoraj testy owulacyjne. Tylko nie mam pojęcia od kiedy mam zacząć je stosować, skoro ostatni cykl trwał 33 dni, a zwykle trwa ok. 28-29 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4706 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#4707 |
Zadomowienie
|
![]()
a oto moj magiczny teścik powtorzony dzisiaj rano bo nie wierzyłam do konca ze zobaczylam te dwie kreseczki wczoraj i myslalam ze dzisiaj znikna:P :
#4708 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() lizus........ ![]() Araczku nadal trzymam kciuki! musi się tym razem udać!! Cytat:
![]() Gooha, wiem, że ciężko i przykro, trzeba popłakać, a potem podneiść głowę do góry ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() woooooooooooooooooooow ![]() Cytat:
![]() co do sukni ślubnej- skoro lepiej czułaś się w sukni typu beza , to oczywiście dobrze, że taką na sobie miałaś ![]() moja suknia kosztowała mnie mało 800zł ( w salonie nowa 3000zł) ale uważam, że też jest piękną pamiątką. no i przyniosłą szczęście mojej poprzedniczce i mnie. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
PS: kochane, ja dziś tak dobrze się czułam, że rano posprzątałam cały domek, poszłam na pocztę i do sklepu i.... właśnie zjadłam dwie pyszne paróweczki bo taką miałam na nie ochotę....mniam! wreszcie zjadłam jakieś mięsko hehehe
![]() Okruszek rosnie ![]() http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-02-27 o 10:32 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4710 | ||
Wtajemniczenie
|
cześć kochane
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() i dla całej reszty ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no i gratulacje dla nowozaciążonych ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.