![]() |
#1081 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Jak zwykle rozpisałyście się że ho ho.
Ja sobie właśnie z tydzień temu kupiłam wagę i najśmieszniejsze jest to, że przez cały dzień potrafię przytyć ponad 2 kg ![]() ![]() ![]() zartownis dziś oglądałam "mamo to ja" i było o podróżowaniu samolotem i gin powiedział, że najlepiej nie latać w ciąży samolotem, ale jak już trzeba to najbezpieczniej między 16 tyg - 30 tyg. Po 30 tyg. wykluczone ! A ja dziś miałam biegunkę, nie wiem skąd i dlaczego, nie wiem też czy można coś wziąść na biegunkę, więc na razie nic nie wzięłam ale na szczęście na razie cisza ![]() Czy któraś z Was miała ją? Zjadłabym placki ziemniaczane ![]()
#1082 |
Raczkowanie
|
wlasnie o pracy:
ja tez nie pracuje i bede sie musiala zarejestrowac jako bezrobotna, bo brak ubezpieczenia :/ ale lekarz pewnie i tak zostanie jednak prywatny, jutro 1wizyta i pewnie zaraz tzeba sie gdzies bedzie zapisac na USG o dziecku: ja wole dziewczynke, a tatus chlopca, ale no wiadomo co bedzie to bedzie, zeby bylo zdrowe, (boje sie miec chore dziecko ![]() waga: bylo 50kg, potem 49, teraz 51 ![]() mdlosci, a dzis znow ja musze gotwac ![]() Edytowane przez Shine01 Czas edycji: 2009-02-27 o 13:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1083 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1084 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1085 |
Wtajemniczenie
|
Olga to mnie trochę uspokoiłaś, bo lekko się martwiłam.
Ja też chodzę do prywatnego ginka i dlatego też po skierowanie poszłam do przychodni, oczywiście to co mnie tam spotkało to spowodowało lekką depresję hehe. Najpierw babka, która zapisuje do ginka potraktowała mnie jak gówniarę, która zaszła w ciążę przez przypadek. A później jak zobaczyłam ginekologa to o mało co nie uciekłam - stary 70 lat, jak spojrzałam na ręce to myślałam, że zwymiotuję, zagrzybiałe z łuszczycą. Oczywiście nie dałam się badać ( na szczęście miałam swoje usg ), dał mi skierowanie na badania i kazał wrócić z wynikami - ale moja noga już tam nie stanie. Na koniec jeszcze dowiedziałam się, od tej babki co zapisuje, że jestem SPRYCIULĄ, że chyba nie wiem że takie badania są strasznie drogie itp, normalnie ręcę opadają jak można traktować ludzi. No to się rozpisałam. A tak swoją drogą to takie skierowanie na badania jest ważne 1 miesiąc ??
#1086 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A teraz coś z innej beczki (choć w moim przypadku to wszystko obraca się wokół tej "beczki") - NIE MA JAK ZJEŚĆ SERDELKA I ZAGRYŹĆ BANANEM hehehe
![]() |
#1087 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() jak juz pisalam dopiero co skonczylam 19lat i jeszcze meza nie posiadam ![]() ja i tatus okruszka mieszkamy razem od jakiegos czasu (mieszkam razem z rodzicami i on sie do nas wprowadzil, duze mieszkanie). On ma normalna umowe, ale z tego co wiem nie moge sie ,,podlaczyc" pod jego ubezpieczenie, bo nie mamy slubu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1088 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1089 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Narazie koniec tego nadrabiania zaległości, bo już mi się literki mieszają od patrzenia w monitor. Proszę zwolnić to pisanie ![]() ![]() ![]() Później dalej tutaj zajrzę i troszeczkę nadrobię ( zostało mi na tą chwilę z 8 stron ![]() ![]()
![]() |
#1090 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam jechac po papiery do slubu ![]() ![]() ![]() ![]() Mam cicha nadzieje, ze zdazymy zalatwic ten slub, zanim mi brzuszek urosnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1091 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do biegunki ja miałam na początku, ale ja leczę się u gastrologa w związku z kilkuletnimi probemami z jelitami i wątrobą. Dostałam lek w płynie, bo miałam taką naprawdę ostrą i do tego wymioty, lekarz unał, że bezpieczniej wziąć lek niż się wypłukać całkiem. Jeśli jest lekka i przechodzi to nie ma potrzeby nic brać. Mi co kilka dni się pojawia, ale już nie tak intensywnie jak na początku. Lekarz powiedział, że to prawdopodobnie wina hormonów. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1092 |
Zakorzenienie
|
narazie dzieciaczek musi sie rozkrecic.....mysle ze w pozniejszych tygodniach juz sie pobawimy!!
#1093 |
Raczkowanie
|
[quote=precious_81;1119246 3
Najważniejsze, że z dzidzią wszystko dobrze, a mdłości choć męczące na pewno niedługo miną.[/quote] taaa jakos moje 2 przyajciolki wymiotowaly cala ciaze :/, nie strasze was ale jedna przez to prawie poronila w 6 m. Edytowane przez Shine01 Czas edycji: 2009-02-27 o 14:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#1094 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jutro kończe I trymestr, jak ten czas szybko leci Widze ze duzo osob ma kotki, ja bardzo kocham te zwierzatka, całe dziecinstwo miałam koty, ale teraz swego nie mam, bo maz sie nie zgodził (nie lubi), w zamian mamy psa, ale tez jest fajny (jego fotka jak był mały jest w avatarku). Ale kiedys i tak dopne swego i bedzie tez kot ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1095 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ty spryciula jesteś tak jak ja - dostałam całą liste od gina prywatnie i idę 4 marca żeby choć część ta głupia gin mi przepisała - ostatnio byłam u niej z 10 minut - pierwsza wizyta a tak wszyscy ją chwalą - a ona taka wredna jest... buu nie lubie jej
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1096 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie, dziewczyny!
Nie wiem, czy mnie jeszcze pamietacie ![]() ![]() Doczytalam tylko, ze ja88 miala isc wczoraj do lekarza, ale sie jej przesunela wizyta na dzisiaj. Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze. Mialam nadzieje, ze o tej godzinie juz cos napisze, co tam u niej. Ja88, daj znac ![]() Ja wczoraj bylam u mojej pani doktor, mialam robione kolejne USG. Dzidzius bardzo urosl i jak 2 tygodnie temu mial 7mm, to teraz ma az 2.3 cm!!! ![]() ![]() Nie wiem czy kogos by to interesowalo, ale jutro postaram sie pochwalic moim dzidziusiem, wklejajac zdjecie na ktorym wlasnie bardzo ladnie widac glowke, cialko, malutkie nozki i raczki. A jak ten moj dzidzius sie wiercil - nie moglam sie napatrzec ![]() No i chyba z dobrych wiadomosci, to tez jest to, ze w koncu czuje sie o niebo lepiej ![]() ![]() Chociaz w porownaniu z pierwsza ciaza, i tak ta ciaze przechodze o wiele lepiej. Aha, no i zaczyna mi sie zaokgraglac brzuszek ![]() ![]() To tyle narazie. Pozdrawiam kazda z osobna bardzo serdecznie i mam nadzieje, ze teraz uda mi sie czesciej zagladac, gdyz mam tydzien wolnego na studiach ![]()
#1097 |
Raczkowanie
|
a w jaki sposob to zrobic zeby po prywatnym isc do normalnego i zeby nie badal tylko dal skierowania??
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1099 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja taki numer ostatnio Luxmedowi wywinęłam ![]() Nie chcą wykonywać badań zleconych przez lekarza spoza kliniki, to mają dodatkowe koszty w postaci moich wycieczek do internisty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1100 |
Raczkowanie
|
a ze w jakim sensie? to co Ty w luxmedzie robisz? bo ja tam mam znajomosci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1101 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A do ginekologa chodzę poza kliniką, prywatnie, więc ani NFZ ani luxmed nie kwapią się do płacenia za badania. Więc chodzę do internisty i mi przepisuje skierowania. Ten sam numer można zrobic w przychodni rejonowej ... i już gotowe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1102 |
Raczkowanie
|
Bardzo mi sie ten pomysl z internista podoba bo u nas aby isc na NFZ trzeba czatowac pod od 5 rano przed drzwiami a i tak zapisza tylko pierwsze 10 osob!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1103 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jezeli chodzi o Ciebie, to jestem pewna ze w 10 tygodniu bedzie bardzo duzo widac. Bardzo sie zdziwilam, ze juz w 9 tygodniu widzi sie malego czlowieczka, a co dopiero w 10 ![]() ![]() ![]() Jak sluchalismy wczoraj serduszka dzidzi, to bardzo szybko bilo - bo az 190 razy na minute. Za pierwszym razem bylo 150, a teraz az tak duzo. Doktorka powiedziala, zeby sie nie martwic bo to jest jeszcze norma, ale ja oczywiscie zaczynam myslec co to moglo byc... Ostatnio mam duzo stresu i chyba mam troche podwyzszone cisnienie - moze to przez to tez dzidzia tak reaguje? ![]() Ale tez wyczytalam jakies babskie przesady, ze jak tak szybko serduszko dziecku bije, to bedzie dziewczynka ![]() ![]() A co do zdrowia, to dostalam skierowanie na to USG genetyczne i na pobieranie krwi, ale sie okazuje ze nasze ubezpieczenie pokrywa tylko 30% tego USG, wiec boje sie, ze nie da rady tego zrobic bo zbyt drogo wychodzi ![]() No nic, ide zadzwonic i zapytac ile takie cos kosztuje ![]() EDIT: Asiuuuuula, jak tam Twoj synek? Mam nadzieje, ze juz sie czuje lepiej i ze Ty przy nim nie zlapalas chorobska. Daj znac.
I treat my patients with compassion, Wearing scrubs is my fashion; I fight sickness with aggression - NURSING is my profession! Edytowane przez schoolcraft Czas edycji: 2009-02-27 o 16:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1104 |
Raczkowanie
|
a Ty jestes jakos ubezpieczona w luxmedzie czy co ze oni by mieli za badania placic?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1105 |
Raczkowanie
|
oj ale sie rozpisaliscie
![]() ![]() ![]() ![]() chcialam sie was spytac czy mieliscie proponowane usg prenetalne i na jakie sposoby sie je robie slyszalam przez krew,dokladne usg albo slyszalam ze przez wody plodowe napiszcie czy mieliscie robione w poprzednich ciazach ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A pobieranie wod plodowych zaleca sie przewaznie wtedy, kiedy USG i badania krwi wykaza ze jestes w grupie ryzyka. Nie mialam tego robionego w poprzedniej ciazy i chyba w tej tez nie bede miala robione bo jak pisalam wyzej - jest drogie. Ale z innej strony, to pytanie jest takie, co to USG tak naprawde da. Powiedzmy, ze wykryja wade u dziecka i co wtedy? Leczyc sie tego tak czy owak nie da i jedyne co moga zaproponowac to przerwanie ciazy. Ja naprzyklad w zadnym przypadku nie usunelam by dziecka, wiec dla mnie tak naprawde do USG nie jest potrzebne.
![]() |
#1107 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A tak w ogóle to tempa nabrałyście dziewczyny, nie nadąrzam czytać ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1108 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1109 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
zadalam to samo pytanie mojej poloznej i co wtedy jak wyktyja wade u dziecka ![]() ![]() zapomnialam dodac ze tutaj to badanie jest bezplatne Edytowane przez angkorcz Czas edycji: 2009-02-27 o 16:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1110 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mi kobitka na infolini powiedziała, że nie przyjmują skierowań od lekarzy spoza kliniki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:41.