|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część III
Bardzo prosto,nie mozna uogolniac ze jak latynoska to juz ma nie wiadomo jakie wlosy,one maja nawet niekore blond wlosy i niebieskie oczy,maja wlosy proste krecone,cienkie grube,lysieja,choc generalnie raczej maja grube wlosy. Tym bardziej jest na miejscu porownywac wlasnie latynoskie wlosy do polskich.Bo skoro NAWET kobiety z kraju ameryki poludniowej o pieknych grubych wlosach nie katuja swoich wlosow codziennie prostownica,to tym bardziej Polki ktore z zpowodu genetycznie uwarunkowanych cienkich wlosow podatnych na niszczenie nie powinny meczyc ich tak wysoka temperatura. Wiec doprawdy nie rozumie twojego pytania,zdziwienia?:confu sed: |
|
|
|
#2942 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie włosomaniaczki!!
Jeśli chodzi o moje włoski to są długie....takie prawie po pas ale pocieniowane...a chcę mieć je wszystkie równe ) więc zapuszczam...zapuszczam.. . i nieźle mi idzie Mam jednak jeden wielki problem nie mogę zrezygnować z prostownicy...;/ bez niej mam jedną wielką szopę na głowie!! Powiem dla swojej obrony, że przez ostatni miesiąc prostowałam tylko dwa pasma koło twarzy...ale to tylko przez miesiąc...nie mogłam już patrzeć na te głupie puszące się końce!!Nie znoszę ich!! Marzą mi się takie sypkie Chciałabym zapytać Was drogie wizażanki o usuwanie silikonów z włosów(jak?czym?co potem?), bo chyba właśnie dlatego nie mogę dojść z moimi włoskami do ładu... coś robię nie tak...hmmm zły szampon??-ale które są dobre??;/ coś nie po kolei nakładam??;/ ![]() Wiem, że ten temat na forum pojawiał się pewnie nie jeden raz ale niestety bywam tutaj rzadko, nie mam po prostu czasu. A jak już zjawię się tutaj to tylko na chwilkę więc i tak nie mam czasu by przeczytać całe forum... (Proszę o pomoc... |
|
|
|
#2943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do silikonów, to one raczej nie powodują, że włosy się puszą, wręcz przeciwnie . Zmywa się je zwykłym szamponem posiadającym w składzie SleS lub SLS, czyli ponad 90% drogeryjnych szamponów. Ja na twoim miejscu postawiłabym na nawilżanie i regeneracje włosów. I zakupiła kosmetyk termoochronny jeśli go jeszcze nie posiadasz. Przeczytaj to: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=250381 Jak zastosujesz zawarte tu metody/porady powinno być lepiej. |
|
|
|
|
#2944 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie.... maja ciezkie do ujarzmienia wlosy,przeciez wiadomo ze grube geste wlosy tez sa problematyczne... |
|
|
|
|
#2945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę, że tutaj jakaś zagorzała dyskusja się toczy ;>
|
|
|
#2946 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny probowalam doczytac sie tego przez wyszukiwarke i tyle tych watkow niby wyskoczylo, szukalam dalej i nie moge sie doczytac informacji na temat metody mycia wlosow OMO. Moje nurtujace pytania to:
- odzywke na pocztaku klade na cala dlugosc wlosow czy na koncowki? ( jesli na cala dlugosc wlosow to wmasowywujecie ja przy skorze?) - ile trzymacie odzywke przezd myciem - lepszy efekt uzysukeje sie nakladajac udzywke na suche wlosy? Wszystkie pytania dotycza pierwszego O czyli przed umyciem wlosow ![]() Z gory dzieki za odp. |
|
|
|
#2947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle.PS. Nie, nie niszczę włosów wysoką temperaturą. Nigdy nie miałam w domu prostownicy i nie zamierzam mieć. Suszarki używam sporadycznie.
|
|
#2948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2949 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Spróbuj skorzystać z opcji "pokaż posty" w wyszukiwarce ogólnej, lub "przeszukaj ten wątek" w wyszukiwarce, która pojawia się po otwarciu danego wątku.
|
|
#2950 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki
|
|
|
|
#2951 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja niestety nie mam takiego "problemu" Ale jedno jest pewne: włosy grube i gęste są mega efektowne czy się kręcą/faluja czy są proste!!!Chciałam się pochwalić, że ufarbowałam włosy na ciemny brąz Castingiem. To już drugie farbowanie tym szamponem i za każdym razem jestem nim zachwycowa. To najlepsza koloryzacja włsów moim zdaniem
Wiele dziewczyn krępuje pojawiać się na ulicy z nie umalowaną twarzą. Za to z krzywymi nogami chodzą jak gdyby nigdy nic. Edytowane przez doruś Czas edycji: 2009-02-26 o 11:01 |
|
|
|
|
#2952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2953 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2954 |
|
Rozeznanie
|
uff doczytała wątek wreszcie
bardzo fajne porady można tu znaleźć. ja też staram się odżywiać i regenerować włoski bo po regularnym używaniu prostownicy nie było z nimi za dobrze. nakładam różne maseczki,staram się już nie prostować ,ale jeśli to robie to używam, czegoś żeby je w miare chronić a potem przy myciu nakładam duuuużo maseczki lub odżywki.wczoraj umyłam włoski szamponem babydream,wtarłam w skórę głowy waxa a w reszte włosów maseczke z rossmana,a jak to spłukałam to jeszcze płukanke ze skrzypu zrobiłam i dziś są zaskakująco puszyste.staram sie je zapuścić do takiej długości żeby nie wywijały sie na końcu szyji,wtedy prostownica pójdzie na dłużej w odstawkę co do witaminek to na włośy łykałam kiedys silice ale odstawiłam bo w innych częściach ciała bardzo szybko rosły mi włosiska zażywam takie "zwykłe"witaminy,tera z łykam maxivit dla niej,olejek rycynowy od czasu do czasu,i zależy co mi tam jeszcze w ręce wpadnie.pamiętam że bardzo mocne i takie fajne włosy miałam gdy kiedys regularnie używałam szampon joanna rzepowy 2w1,w takim opakowaniu którego chyba juz nie ma,bardzo szybo widziałam różnicę w długości,jednak przez to że przerwy nie robiłam w stosowaniu nabawiłam sie lupieżu i podrażnionej skóry głowy i musiałam odstawic.narazie do fryzjera nie będe chodzić bo po ostatnich wizytach mam krótsze niz zawsze,a grzywke sama będę ciachać bo zawsze jak tylko z grzywą szłam to mi przody ciachali "żeby pasowało do grzywki ".pokrzywkę piłam,ale codziennie wypijam2-3 szklanki herbaty zielonej.moja kumpela dziwi sie że chce mi sie "paprać " z włosami ( ona uzywa tylko szampon i jej wystarcza )ale gdyby nie to że ciagle cos z nimi robię to miałabym ich napewno mnie,bo pamietam jak mi leciały z głowy przy każdym myciu jak nic nie robiłam.Zawsze chce mi się śmiać gdy cos nakładam na głowę a rodzice mówią że mi wypali to włosy i będę łysa. Albo znienawidzony tekst taty : " tyle tego nakładasz,a efektów żadnych " grrrr okropność
Edytowane przez podusia Czas edycji: 2009-02-27 o 09:41 |
|
|
|
#2955 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wspominam dobrze tej firmy ani z farb ani z szamponów/szamponetek koloryzacyjnych. Dla mnie dramat. A Tobie jak się spodobało???Cytat:
Wydaje mi się, że w Twoim przypadku również ujednoliciło by kolor.
|
|
#2956 |
|
Raczkowanie
|
Ja też nie lubie tej firmy, moja fryzjerka mówi, że to najgorsza firma na rynku i rozjaśnianie z tej farby wychodzi rude, a nie blond. Co w przypadku innych firm jest realne.
|
#2957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc jest ciut lepiej Ale Palette (a na razie w ogóle jakich kolwiek farb) nigdy więcej.
|
|
|
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
Poddaję się - jak już kiedyś się żaliłam - nigdy nie prostowałam włosów, od roku nie farbuję, baardzo rzadko zdarza mi się suszyć, dbam o nie itd i co? I wyglądają jak siano
Doszłam do wniosku, że chyba po prostu mam taką fakturę włosa, że są takie szorstkie i sianowate i takie będą choćbym nie wiem co z nimi robiła Poza tym pielęgnacja kosmetykami bez silikonow faktycznie może im nie służyć więc spróbuję wrócić na poczatek do serii Timotei do włosów blond, jakieś silikony to to chyba ma i cos kojarzę, że kilka lat temu całkiem nieźle mi służyło - chyba, że skład zmienili... ![]() Edit. Ma denata w składzie...
Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2009-02-27 o 14:20 |
|
|
|
#2959 |
|
Rozeznanie
|
tak sobie czytałam na forum że maska gloria jest bardzo dobra, widziałam u siebie w drogerii emulsje gloria,kosztuje około 4zł i chyba ja kupię
|
#2960 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2962 |
|
Przyczajenie
|
co sadzicie o masce kanebo intensiive hair
|
|
|
|
#2963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc amodimethicone na czuprynę i jest nieźle Ale tylko w odżywce - szampon bez silikonów musi być, bo inaczej... matowa masakra
Edytowane przez pani-jesień Czas edycji: 2009-02-27 o 17:06 |
|
|
|
|
#2964 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, niech już będzie to dimethicone w odżywce ![]() Chociaż kupiłam ostatnio maskę Mypy z masłem shea, ona z tego co kojarzę ma właśnie dimethicone i moje włosy wyglądają dokładnie tak samo jak bez tego ![]() |
|
|
|
|
#2966 |
|
Zadomowienie
|
oj dziewczyny
Moje włosy to było rok katowane prostownicą i 2 razy farbowane czarną farbą Palette ( nie wiedziałam, ze jest taaaka zła.. ) i chyba nie ma już dla nich ratunku.. suche, zniszczona ( zwlaszca końcówki - 3 lub 4 cm ) :|mogłybyście polecić mi jakieś odżywki, maseczki, balsamy które ja naprawdę zregenerują ? i poprawią ich wygląd ? Baaardzoo proszę Piszcie co wam pomogło bo ja już nie mogę patrzeć na te moje włosy :| ( ps. jak nie sprawi to problemu, mogłybyście podać ceny i gdzie je dostanę czy coś ? )
|
#2967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zakup może wax l'biotika do włosów suchych i zniszczonych, wypróbuj domowe maseczki, nawilżanie olejami. Poszperaj też w KWC na pewno znajdziesz tam coś dla siebie. |
|
|
|
|
#2969 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję pięknie
|
#2970 |
|
Wtajemniczenie
|
dołączam się, muszę mniej więcej nadrobić wątek.
Mój naturalny kolor włosów to rudy. Farbowałam włosy na wszystkie kolory w tym czarny. Na początku września zdekoloryzowałam właśnie z czarnego i pozostały mi 3 kolory - czarny (na dole) czerwony po środku i odrosty (jasny rudy prawie blond). W tym miesiącu podciełam czarne końcówki i mam już tylko 2 kolory czekam aż odrośnie mój naturalny. Włosy jak wiadomo są zniszczone i wysuszone. Tak więc- zaczynam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:04.

ale pocieniowane...a chcę mieć je wszystkie równe
) więc zapuszczam...zapuszczam.. .

(
. Zmywa się je zwykłym szamponem posiadającym w składzie SleS lub SLS, czyli ponad 90% drogeryjnych szamponów. 

zażywam takie "zwykłe"witaminy,tera z łykam maxivit dla niej,olejek rycynowy od czasu do czasu,i zależy co mi tam jeszcze w ręce wpadnie.pamiętam że bardzo mocne i takie fajne włosy miałam gdy kiedys regularnie używałam szampon joanna rzepowy 2w1,w takim opakowaniu którego chyba juz nie ma,bardzo szybo widziałam różnicę w długości,jednak przez to że przerwy nie robiłam w stosowaniu nabawiłam sie lupieżu i podrażnionej skóry głowy i musiałam odstawic.narazie do fryzjera nie będe chodzić bo po ostatnich wizytach mam krótsze niz zawsze,a grzywke sama będę ciachać bo zawsze jak tylko z grzywą szłam to mi przody ciachali "żeby pasowało do grzywki ".pokrzywkę piłam,ale codziennie wypijam2-3 szklanki herbaty zielonej.moja kumpela dziwi sie że chce mi sie "paprać " z włosami ( ona uzywa tylko szampon i jej wystarcza
nie wspominam dobrze tej firmy ani z farb ani z szamponów/szamponetek koloryzacyjnych. Dla mnie dramat. A Tobie jak się spodobało???
Ale Palette (a na razie w ogóle jakich kolwiek farb) nigdy więcej.
Doszłam do wniosku, że chyba po prostu mam taką fakturę włosa, że są takie szorstkie i sianowate i takie będą choćbym nie wiem co z nimi robiła
Baaardzoo proszę