![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Szkoła jak zakon, albo więzienie.
Ostre zasady: Spódnice za kolano, zero jakiegokolwiek makijażu, mundurki, chłopcy o krótkich spodenkach w upał mogą tylko pomarzyć, dziewczyny zapominają o dłuższych kolczykach, czy pomalowanych włosach- to tylko b. krótkie streszczenie zasad panujących w niektórych szkołach ( także w mojej ) KONTRA więcej swobody i indywidualności.
Ostra dyskusja rozpoczęta opisem zasad panujących w mojej szkole. Dzisiejsza młodzież w 80 % to szatany ^^ Zapraszam do dyskusji. Edytowane przez Tetrahydrokannabinol Czas edycji: 2009-03-06 o 16:51 Powód: Przekierunkowanie tematu dyskusji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szkoła jak zakon, albo więzienie.
Cytat:
W szkole uczeń ma wyglądać i zachowywać się jak uczeń. Makijaż można sobie robić po szkole tak samo jak raczyć się używkami, na przykład. Szkoła to miejsce do nauki a nie wybieg dla modelek ani klub towarzyski. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ale ja to wszystko rozumiem! RACJA!!! Niektóre panny chodzą wymalowane gorzej od nauczycielek, ale to IM powinno się obtrywać, a nie solidnym uczcennicom! Czy to, ze pomaluję rzęsy przyczyni się do gorszego stopnia?? Ludzie!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ocena z zachowania jak sama nazwa wskazuje ocenia zachowanie. W tym wieku bez malowania rzes i duzych kolczykow przezyjesz.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak bylam w gimnazjum to tez mialam takie zasady, wyszly wszystkim na zdrowie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Hę. Dobra, spoko! Ale ciekawe... chłopakom nie można nosić spodenek, tylko mają się gotować w dżinach w lecie!!! Ciekawe, czy byłbyś zadowolony z uczęszczania do tej szkoły, gdybyś był na moim miejscu! Samym nauczycielm się to nie podoba, tylko muszą stosować się do nakazów dyrektorki. Sorry, ale niektórym w szkole telefon jest potrzebny! Są różne sytuacje! W końcu mamy XXI wiek. Rozumiem- tępić ćpunów, palaczy, alkoholików, ale żeby za to cierpieli wzorowi uczniowie?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Uczyłam się w takiej samej szkole,też miałam akcję z punktami i wiesz co? W życiu nie myślałam,że to zakon albo więzienie,normalne mi się to wydawało i nie sądziłam,że ktoś może to tak postrzegać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Już na zawsze zostanie nam uraz do gimnazjum i zamiast fajnie wspominać te lata, bęziemy narzekać na zakazy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Podobać mi sie to bardzo podoba (i gwarantuje że będziecie to kiedys fajnie wspominać...'za moich czasów..')
Powiedz mi tylko czy za tymi zmianami idzie też wyzszy poziom nauczania? Osiągacie lepsze stopnie? Swoją drogą ciekawe kiedy przylecą oburzeni rodzice że ich pociechom dzieje sie krzywda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Jak zwykle- dorośli nie zdają sobie sprawy z problemów młodych ludzi, a to prowadzi do kofliktów między nimi. Dorośli lekceważą młodszych, bo uważają ich problemy za banalne i odwrotnie. Oczekiwałam zrozumienia, a nie uświadamiania mi, że to jest dobre, bo ja wiem o tym, że to jest dobre, ale bez przesady!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Wiesz co, uczę się teraz w szkole, w które nie ma żadnych zasad,istna samowolka i sto razy lepiej będę wspominała poprzednią szkołę. I gwarantuję Ci,że z czasem zmienisz tok myślenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ale ja nie chcę, żeby była samowolka, bo to już całkiem by było ojojoj! Ale tu chodzi o coś innego!!! Dlaczego nie można niby sobie tych włosów pomalować?? naprawdę! bez przesday... czy noszenie krótkich spódnic w lecie to samowolka, przestępstwo?? jakoś w tamtym roku i dawniej im to nie przeszkadzało...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
O ja głupia, u mnie w szkole panują IDENTYCZNE zasady i myślałam, że jest luzacko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Osobiście uważam, że niektórym powinno się dostać za ich zachowanie i traktowanie nauczycieli, za to jak olewają obowiązek szkolny, bo ja MIMO wszystko szkołę szanuję, nauczyłam się w niej wiele dobrych rzeczy... i zawsze będę za to nauczycielom wdzięczna, ale więcej swobody jakiejś osobistej by nie zaszkodziło!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wlasnie o to chodzi ze mamy XXI wiek i dzieciom sie w rzyciach poprzewracalo, dobrze, ze ktos sie chce tym zajac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
To może wszyscy u nas w szkole są głupi... hemn. A może u Ciebie w szkole tego tak nie przestzegają?? Bo u nas bardzo!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Niech się zajmują wszyscy bardziej tymi tułmanami jadącymi ledwo na dwójach, a nie czepiają uczniów, którzy są wzrowami i w godny sposób reprezentują tę szkołę....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tych tumanów jeszcze mądrzy ludzie mogą wyrosnąć :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie rozumiecie mnie... trudno. Rozumiem to, że nie rozumiecie. Paradoks ;] ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- TAK! Mam wzorowe zachowanie, średnia 5,00 a ciągle za kolczyki mi się obrywa, innym dobrym za makijaż (za TUSZ) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy naprawde nie jestes w stanie zrozumiec co to jest ocena z zachowania, oraz tego, ze jest zalezna od zachowania a nie od wynikow w nauce?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Pani Buka
|
no ja myślę że w szkole powinny być pewne zasady - ale rzeczywiście, bez przesady. problem jest w tym, że jak się na coś pozwoli, to często jest to nadużywane. owszem, telefon się przydaje, i to bardzo, ale chyba nikt nie będzie Ci grzebać w torbie, jeśli go będziesz miała wyłączonego i skorzystasz w razie potrzeby.
![]() czy dyrektorka chodzi i patrzy, czy masz naturalnie czarne rzęsy, czy może dostrzeże na nich odrobinę tuszu? czy jesteś naturalnie blondynką czy brunetką? bo co innego to, a co innego jaskrawe pasemka czy krecha na oku i cienie... jak patrzę na to, jak czasem wyglądają dziewczyny z 1kl. gimnazjum, to płakać mi się chce... tylko że jak tak nie będą wyglądać w szkole, to będą poza nią. -.- jest marzec. czy tak jest od września? jak to znosiliście do tej pory? poza tym szczerze wątpię, że przy czerwcowych upałach chłopak dostanie naganę jeśli nie przyjdzie w długich dżinsach, skoro pani dyrektor również będzie umierać z gorąca. mogę Cię pocieszyć, że część tych zakazów na pewno zweryfikuje rzeczywistość ![]() w moim liceum też mieliśmy okres buntu, gdy nowy dyrektor zakazał wychodzenia poza szkołę - i to zarówno za bramę, jak i na podwórko przed nią, chociaż szkoła jest w centrum i od zawsze uczniowie wyskakują czy to do ksero, czy do piekarni, czy nawet na fajkę - pełnoletni ludzie w końcu, i wolę, by robili to na zewnątrz, niż w szatni gdzie są wszyscy... była wielka afera, aż w końcu... wszystko wróciło do poprzedniego stanu ![]()
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Znam opinię rodziców, moich koleżanke, kolegów... nie są zadowolone z tego, co dzieje się w szkole. Tak jak mówiłam, nauczyciele też. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Osoba, która zna zasady zachowania się w określonych miejscach nie uzna takiej sytuacji jako ograniczenie swobód osobistych i napaść na jej wolność.
Czyli chcesz się malować, nosić kolczyki, chodzić w minispódniczce z telefonem w ręku? I czujesz, że ograniczono Ci wolność, bo zakazono tego wszystkiego? A może nie czujesz się już sobą? Te rzeczy w jakiś sposób Cię określają? Stanowią Twoją istotę? Przeciez te zasady dotyczą tylko jednego, oklreślonego miejsca, miejsca w którym przebywasz kilka godzin dziennie, i z którego odejdziesz. Przecież po przyjściu do domu możesz walnąc sobie taką tapetę, że Cię rodzina nie pozna...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.