Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje?
chłopiec 23 41,82%
dziewczynka 11 20,00%
nie wiem 21 38,18%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-04, 11:45   #3181
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
tak Eurespal dostal, no i ma brac wapno, wit C i acc mini

fajna kurteczka - ja jak narazie jeszcze w szal nie wpadlam - najpierw chce zobaczyc co dostane od kumpeli bo nie wiem co bede miec

witamy

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

nie wolno napewno intensywnie masowac brzucha bo to pobudza macice i moga wystapic mikroskurcze

no ale klasc reke czy lekko poglaskac nie zaszkodzi
chyba, ze lekarz zabroni bo jakies tam zagrozenie jest czy cos
Ja tak chwilowo jestem ogarnięta wyszukiwanie malutkich ciuszków. Będe musiała przystopowac, bo inaczej wykupię całe Allegro no żartuję, może pół hehe
Ja już wiem co mam, a nie mam aż ak duzo, szczególnie odzieży wyjściowej. Kaftaniki itp owszem, ale spodeneczki, sweterki to malusio. Odziedziczyłam po córkach koleżaneczki i sama kiedys dla córy przysżłej kupowałam. Także wybrałam tylko neutralne spiszki itp. A reszta jest do kupienia.
Ta babeczka ma super ciuszki na lato:
http://allegro.pl/show_user_auctions...=26470&p=1&p=0
Stary 2009-03-04, 11:47   #3182
mariolasl
Zakorzenienie

syla39, Svinecka, Gizmiatko, Karolinka82 fajne brzuszki
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Tak wiec uwaga, uwaga u mnie doktorek dopatrztył sie coreczki
Gratuluję!
Cytat:
Napisane przez ulika Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie Dzidzia cudna, zdrowo rośnie i świetne pozy strzela
Z szyjką poprawiło się, ale lekarz zalecił w dalszym ciągu L4 i oszczędny tryb życia, bo to dzięki temu jego zdaniem jest lepiej. Za miesiąc powiedział, że przepisze mi jakieś leki na to No i pozwolenie na przytulanki z mężem już mam ).
Płeć w dalszym ciągu jest niewiadomą, choć dr z lekka przymuszony stawia na ... chłopca
(sporadycznie ale zawsze to coś
Świetne wiadomości!
Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
No i po wizycie ...i tak po kolei... Malutka pięknie urosła dwa tygodnie temu ważyla 500 g a dzisiaj...700g Poprosiłam by ją zmierzył, ciężko już teraz bo nie wchodzi w monitor cała...ale po kawałku mierząc ma całe 19 cm (bez girek oczywiście) i jest cudna Śmiać mi się chciało bo była ze mną przyjaciółka i tak się wzruszyła że łezki jej leciały...gin jeździł po brzuchu a ona do Małej pukała A jak Zuzia zasłaniała buźkę rączką to powtarzała, że już nie chce na Ciotkę patrzeć Super było i najważniejsze że Mała idealnie się rozwija, kręciła się i wierciła...pooglądałam każdą jej część a za 3 tygodnie będziemy wszystko dokładnie mierzyli bo już będzie duuuzzza
No i muszę zrobić morfologię, mocz i obciążenie glukozą...gin kazał kupić 50 g glukozy (stwierdził że mogą nie mieć w labolatoriach, zazwyczaj tylko 75 g mają) i cytrynę... powiedział że jak Panie podadzą mi roztwór z glukozy to sama mam sobie cytrynę wcisnąć, bo wiele ludzi nie wytrzymuje tej słodyczy No i powiedział że ciężarnym wystarczy wykres z 50 g glukozy(pobranie przed + po godzinie), po dwóch nie muszę robić, bo robi się cukrzykom...
Cieszę się ze wszystko w porządku i mała brykała jak zawsze
Kolejne rewelacje! Cieszę się z Wami!
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
O mamo! Już przebieram nóżkami ... byle do 16.15
Trzymam kciuki
Stary 2009-03-04, 11:48   #3183
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lenusia25 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny i ja chciałabym sie dołączyć
lenusia25(marlena, lat26, poznań)-----------------t.p.13.08.2009 (Wiktoria lub Alex)

Witam i ja
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 11:56   #3184
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
lenusia25(marlena, lat26, poznań)-----------------t.p.13.08.2009 (Wiktoria lub Alex)
witam nowa mamusie

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 11:58   #3185
Karolinak82
Zakorzenienie

Dzień dobry Mamusie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Witam was mamuski
ja wlasnie po sniadanku!! kurcze juz nie moge sie doczekac piatkowej wizyty, tym bardziej ze tż idzie ze mna 1 raz i 1 raz zobaczy nasze malenstwo na usg!! ciekawe jak zareaguje wczoraj poznym wieczorkiem czulam pod reka jak malenstwo sie rusza i tz tez chcial to poczuc ale jak tylko on przylozyl reke to dzidziol przestawal.....bawil sie z nami w glupiego jasia
Tż na pewno będzie wniebowzięty Dla facetów to też wielkie przeżycie

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
O rany, nie wiedzialam ze to az tak. Myslalam ze wystraczy zrezygnowac ze slodyczy i po problemie a tu nawet problemem moze byc to ze trzeba jesc co dwie godziny. Czyli trzeba chodzic z jedzeniem w torebce.
Wspolczuje. To teraz trzymam jeszcze wieksze kciuki zeby ciebie to ominelo kochana. A kiedy bedziesz wiedziala na 100% czy ja masz czy nie?
Oj niestety to nie takie łatwe...jak kumpela przychodziła na śniadanie to aż nam było jej żal że kobita w ciąży i tak musi uważać, wszystko liczyć, jeść co 2 godziny...ale w końcu dla Dzidziolka na wszystko się zgodzimy

Cytat:
Witamy nową Mamusie

Cytat:
jaka ta twoja Zuzinka juz duza!! super ze tak ladnie rosnie!!!
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Karolinko, cieszę się, że u Malutkiej wszystko dobrze. Rośnie jak na drożdżach i przybiera na wadze 700g i 19 cm, to juz kawał człowieka
Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
super że wszystko ok
maleństwo szybko rośnie, moja w 20 tyg ważyła 340 gram, ciekawe jak będzie 23 marca
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Karolina , cudowne wiadomości , zawsze tak pięknie opisujesz swoje wizyty , cieszę się, że Zuzia tak wspaniale się rozwija
Cytat:
ale z Niej juz duza panienka!
Cieszę się ze wszystko w jak najlepszym porządku
Cytat:
Napisane przez ulika Pokaż wiadomość
Cudne wieści, bardzo się cieszę i gratuluję
Cytat:
super wiesci
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Kolejne rewelacje! Cieszę się z Wami!
Dziękuję Wam wszystkim Dziewczyny za kciuki miłe słowa i gratulacje Cieszę sie ogromnie że wszystko dobrze z Małą i rośnie jak na drożdzach Duża chyba z niej dziewczynka będzie najważniejsze ze zdrowo się rozwija

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2009-03-04 o 11:59
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 11:59   #3186
lenusia25
Raczkowanie

dzięki za miłe powitanie
jestem dopiero w 17 tyg., moją niunię widziałam już dwa razy jest z niej niezła wiercipiętka ale ostatnio mnie nastraszyła. Nie wiem czy to normalne jak boli podbrzusze wiec poszłam do mojej gin, przy badaniu stwierdziła ze wszystko jest ok ale jak chciała posłuchac maleństwa to nie mogła aparatura wychwycić- wystarszyłam sie ni ena żarty, na szczescie kiedy zrobiła usg okazało sie ze na prawde wszystko jest ok i serduszko bije a maluda odstwiała niezłe akrobacje chyba nie lubi byc podglądana
Tak wiec suma sumarum wszystko okazało sie dobrze.

Możecie mi powiedziec w którym tygodniu trzeba zrobic badanie glukozą?
i jak to sie robi? lekarka mi tłumaczyła ale byłam za bardzo wystarszona i pamiętam jak przez mgłę.

17 tydz.
lenusia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 12:09   #3187
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki za miłe powitanie
jestem dopiero w 17 tyg., moją niunię widziałam już dwa razy jest z niej niezła wiercipiętka ale ostatnio mnie nastraszyła. Nie wiem czy to normalne jak boli podbrzusze wiec poszłam do mojej gin, przy badaniu stwierdziła ze wszystko jest ok ale jak chciała posłuchac maleństwa to nie mogła aparatura wychwycić- wystarszyłam sie ni ena żarty, na szczescie kiedy zrobiła usg okazało sie ze na prawde wszystko jest ok i serduszko bije a maluda odstwiała niezłe akrobacje chyba nie lubi byc podglądana
Tak wiec suma sumarum wszystko okazało sie dobrze.

Możecie mi powiedziec w którym tygodniu trzeba zrobic badanie glukozą?
i jak to sie robi? lekarka mi tłumaczyła ale byłam za bardzo wystarszona i pamiętam jak przez mgłę.

17 tydz.
Super że wszystko dobrze z Mała...bo rozumiem ze to Coreczka Mało mamy dziewczynek w naszym gronie
Ja glukozę robię teraz, pierwszy raz a jestem w 24 tygodniu
Badanie robi się między 24 - 28 tc.
http://www.zdrowemiasto.pl/modules.p...id=3948&alt=54
Stary 2009-03-04, 12:13   #3188
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Super że wszystko dobrze z Mała...bo rozumiem ze to Coreczka Mało mamy dziewczynek w naszym gronie
Ja glukozę robię teraz, pierwszy raz a jestem w 24 tygodniu
Badanie robi się między 24 - 28 tc.
http://www.zdrowemiasto.pl/modules.p...id=3948&alt=54
przeczytalam stronke ktora podalas i tam pisze ze:

u wszystkich ciężarnych między 24 a 28 tygodniem ciąży należy wykonać test doustnego obciążenia glukozą (50 g) i oznaczyć stężenie glukozy we krwi w 60. minucie – przy wykonywaniu tego testu bez znaczenia jest pora dnia i czas jaki upłynął od ostatniego posiłku (tzn. że ciężarna nie musi być na czczo i wykonuje się oznaczenie poziomu cukru tylko w 60. minucie po doustnym zażyciu 50 g rozpuszczonej w wodzie glukozy – dla celów tego testu nie ma potrzeby wykonania oznaczenia poziomu cukru na czczo, do czego często nakłaniają laboratoria).

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 12:19   #3189
Wojtusia
Zakorzenienie

A na taką zwykłą morfologie trzeba być na czczo?
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 12:23   #3190
skierka1981
BAN stały

ja tą glukoze będę robić przed następną wizytą czyli w 24 tc. na morfologię chodzę na czczo, chyba trzeba
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 12:27   #3191
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:

u wszystkich ciężarnych między 24 a 28 tygodniem ciąży należy wykonać test doustnego obciążenia glukozą (50 g) i oznaczyć stężenie glukozy we krwi w 60. minucie – przy wykonywaniu tego testu bez znaczenia jest pora dnia i czas jaki upłynął od ostatniego posiłku (tzn. że ciężarna nie musi być na czczo i wykonuje się oznaczenie poziomu cukru tylko w 60. minucie po doustnym zażyciu 50 g rozpuszczonej w wodzie glukozy – dla celów tego testu nie ma potrzeby wykonania oznaczenia poziomu cukru na czczo, do czego często nakłaniają laboratoria).
Właśnie też to czytałam, a mój lekarz powiedział że mam być na czczo...nie wiem od czego to zależy...

EDIT: Tu jeszcze jeden artykuł:
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...4,3066517.html

Test obciążenia glukozą

lek. med. Agnieszka Kurczuk-Powolny

2005-12-14, ostatnia aktualizacja 2005-12-14 11:48

Usłyszałam, że powinnam zrobić sobie test obciążenia glukozą. Jak i kiedy się go przeprowadza?

Na samym początku ciąży ginekolog kieruje kobietę na badanie, które pozwala oznaczyć poziom glukozy w surowicy krwi. Jest wykonywane na czczo. Nawet jeśli jego wynik jest zupełnie prawidłowy, każdej kobiecie między 24. a 28. tygodniem ciąży powinno się przeprowadzić test doustnego obciążenia glukozą (50 g). Po godzinie od wypicia wody z glukozą pobiera się krew i oznacza poziom stężenia glukozy. W czasie tego badania kobieta nie musi być na czczo, nie ma także znaczenia pora dnia ani czas, jaki upłynął od ostatniego posiłku. Za prawidłowe uznajemy stężenie glukozy w surowicy krwi poniżej 140 mg%. Jeśli poziom cukru wynosi od 140 do 180 mg%, należy wykonać test obciążenia 75 g glukozy. Nieprawidłowe wyniki oznaczają konieczność wizyty w poradni diabetologicznej. Jeżeli natomiast test obciążenia 50 g glukozy jest nieprawidłowy, ale wynik drugiego testu jest prawidłowy, w 32. tygodniu ciąży należy wykonać jeszcze raz test obciążenia 75 g glukozy.

Troszkę zbieżności jest...

Czas edycji: 2009-03-04 o 12:31
Stary 2009-03-04, 12:34   #3192
lenusia25
Raczkowanie

no to jak sie okazuje mam jeszcze troszke czasu do tego badania i całe szczęście bo do domu daleko.
a czy dziewczynka to sie okaże, tak jakos sie przyjeło ze mówie Niunia, bardzo bym chciała żeby była dziewczynka ale co Bóg da to będzie, byle zdrowe.
12 marca ide do lekarki może uda sie już podejżeć któż to tak potrafi fikać
Stary 2009-03-04, 12:36   #3193
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

no to wklejam obiecane fotki moich zakupów!! fotke firanki wkleje pozniej bo jest w trakcie szycia
ta czerwien nie jest na zywo taka oczo***na!! na zdjeciu nie widac nawet ze jest zapinana dwurzedowo!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg płaszczyk.jpg (18,5 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tuniczka.jpg (28,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ciążówki.jpg (18,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bluzka.jpg (30,2 KB, 15 załadowań)

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2009-03-04 o 12:38
Stary 2009-03-04, 12:37   #3194
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
no to jak sie okazuje mam jeszcze troszke czasu do tego badania i całe szczęście bo do domu daleko.
a czy dziewczynka to sie okaże, tak jakos sie przyjeło ze mówie Niunia, bardzo bym chciała żeby była dziewczynka ale co Bóg da to będzie, byle zdrowe.
12 marca ide do lekarki może uda sie już podejżeć któż to tak potrafi fikać
aaa to kolejna niespodzianka
Zauważyłam teraz że jesteś z Poznania...jak Ja
Stary 2009-03-04, 12:38   #3195
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
witam
bylam z malym u lekarza - niestety ma infekcje
ale nie dostal antybiotyku tylko taki syrop na infekcje i do konca tyg ma byc w domu a jak kaszel nie przejdzie to mam sie pokazac

jutro pogrzeb dziadka bede musiala malego do tesciowej zaprowadzic
mam nadzieję, że małemu szybko choroba przejdzie

A jutro cieżki dzień, ale napewno dasz radę! Choc wiem, ze będzie cieżko
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Właśnie zakupiłam kurteczkę
superowa!
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
ja mam 150 ale połozna powiedziała że nie ma tragedii tylko jest to sygnał. Gin tak samo potwierdził, że należy uważać, zdrowiej jeść a najgorsze mnie ominie, krytycznie byłoby gdybym miała wynik 200.
Gdyby to zależało tylko od słodyczy nie miałabym z tym najmniejszego problemu.Mimo wszystko, ja wątkowa optymista twierdze, że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło
ahaa ... czyli u mnie też nie ma tragedii
Jak się dzisaja dowiem, to Wam powiem co wiem
Cytat:
witamy kolejną mamusie sierpniową
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki
dziękuję
jeszcze 4 godziny
Cytat:

no własnie ... a mi pielęgniarka kazała na czczo przyjść ... i musiałam głodować do 11

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 12:41   #3196
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
no to wklejam obiecane fotki moich zakupów!! fotke firanki wkleje pozniej bo jest w trakcie szycia
ta czerwien nie jest na zywo taka oczo***na!! na zdjeciu nie widac nawet ze jest zapinana dwurzedowo!
Jaka elegancka Mama Super ciuszki...a płaszczyk piekny

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
jeszcze 4 godziny

no własnie ... a mi pielęgniarka kazała na czczo przyjść ... i musiałam głodować do 11
Wytrzymasz te 4 godziny...a później bedzie nagroda Trzymamy kciuki

A co do badania, to mi gin powiedział że na czczo więc wezmę coś do jedzonka i zjem po badaniu Jakoś wytrzymam
Stary 2009-03-04, 12:44   #3197
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hmm a ja nie robilam tego badania z glukoza w pierwszej ciazy i teraz moja gin tez narazie nic nie mowila

no ale to dopiero 21 tydzien wiec moze na nastepnej wizycie mi zleci
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 12:45   #3198
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Jaka elegancka Mama Super ciuszki...a płaszczyk piekny

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

A co do badania, to mi gin powiedział że na czczo więc wezmę coś do jedzonka i zjem po badaniu Jakoś wytrzymam
dziekuje kurcze jak rzeczywiscie na czczo to ja nie wytrzymam!!! pierwsze co rano robie to wstaje i jem sniadanie

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-03-04, 12:45   #3199
truheart
Zakorzenienie

Witajcie
Gratulacje dla Kasi i Laury,która zdecydowała się ujawnic
PS. Kasiu jak tam twoje cycki?

Karolinko ciesze się, że Zuzia tak ładnie się rozwija i rośnie

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was chodzi na gimnastykę dla ciężarnych w Warszawie?? Szukam jakiegoś miłego miejsca gdzie mogłabym poćwiczyć
O patrz, jak byłam w Wawie to przy zakupach w Nivenie dostałam zaproszenie na 1 bezpłatne wejście na zajęcia w jakimś hotelu..nie pamiętam-Sheraton? to się chyba nazywało Aktywne 9 miesięcy, nawet myślałam żeby Wam tu o tym napisać czy może komuś wysłać, ale TZ mnie uprzedził i wyrzucił to zaproszenie
Cytat:
będę pędzic ile bryka wyciagnie
Połówkowe trwa podobno około pół godziny więc jeśli jeszcze wizyta Ci się opóźni to na bank się wyrobi wprost do gabinetu
Cytat:
Witaj Mamusiu

Ja tez już chce zobaczyć mojego Adasia a to jeszcze tyyyle czasu do 17.30
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 12:47   #3200
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

a mi sie chce zapiekanek z zoltym serem, majonezem i papryka a nie mam sera
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 12:47   #3201
lenusia25
Raczkowanie

Cytat:
aaa to kolejna niespodzianka
Zauważyłam teraz że jesteś z Poznania...jak Ja
nie tak do końca mieszka niedaleko Poznania a teraz to w ogóle siedzę w Belgi
Stary 2009-03-04, 12:48   #3202
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
a gdzie robiłas te zakupy??? Płaszczyk super, ale ja bym chciała guziki jednorzędowe
Cytat:

trzymaj trzymaj ... za dziewczynkę
Ale ja i tak wiem ... będzie chłop

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-03-04, 12:53   #3203
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Karolinko ciesze się, że Zuzia tak ładnie się rozwija i rośnie
Dziękuję dziękuję

Cytat:
Doczekasz się...to tylko 5 godzin Trzymam kciuki:kc iuki:

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
nie tak do końca mieszka niedaleko Poznania a teraz to w ogóle siedzę w Belgi
uuuu to daleko...ale rodzisz w Polsce?

Cytat:
trzymaj trzymaj ... za dziewczynkę
Ale ja i tak wiem ... będzie chłop
...się tak nie nastawiaj...nic nie jest przesądzone i moze niespodziankę będziesz dzisiaj miała Większość dziewczyn wróży Ci córeczkę więc jesteś przegłosowana

EDIT: A tu kolejna śmieszna ankieta czy to chlopiec czy dziewczynka Niektóre pytania są conajmniej dziwne...
http://www.noworodek.pl/index.php?sm=1

Mi wyszło:
Na 35% będzie to chłopczyk.
Na 65% będzie to dziewczynka.

Czas edycji: 2009-03-04 o 12:58
Stary 2009-03-04, 12:57   #3204
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
A na taką zwykłą morfologie trzeba być na czczo?
chyba wszystkie badania krwi sie robi na czczo

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 12:58   #3205
lenusia25
Raczkowanie

[quote=Karolinak82;1127250 9]Dziękuję dziękuję

Doczekasz się...to tylko 5 godzin Trzymam kciuki:kc iuki:

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

uuuu to daleko...ale rodzisz w Polsce?

tak, w końcu się zdecydowałam na rodzenie w Polsce, aczkolwiek był moment że myślałam nad Belgią ale byłabym tutaj taka samotna, wszyscy tak starsznie daleko i dlatego to przesądziło. Na pierwszym badaniu stwierdzającym ciąze byłam w Brukseli, u bardzo sympatycznego lekarza

17 tydz.
Stary 2009-03-04, 13:01   #3206
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:

tak, w końcu się zdecydowałam na rodzenie w Polsce, aczkolwiek był moment że myślałam nad Belgią ale byłabym tutaj taka samotna, wszyscy tak starsznie daleko i dlatego to przesądziło. Na pierwszym badaniu stwierdzającym ciąze byłam w Brukseli, u bardzo sympatycznego lekarza

17 tydz.
Zdecydowanie lepiej mieć kogoś przy sobie...nie wiadomo w końcu jak się będziesz czuła po porodzie i pomoc bliskiej osoby może być bardzo wskazana i nieoceniona...
Stary 2009-03-04, 13:05   #3207
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Połówkowe trwa podobno około pół godziny więc jeśli jeszcze wizyta Ci się opóźni to na bank się wyrobi wprost do gabinetu

Pół godziny będę oglądała moja dzidzię? Ale fajnie!

No to ja już trzymam
A czy Pani ola zapomniała, że miała sie pochwaliś zdjeciami w sukni slubnej??? ... ja ciągle czekam na linka
Cytat:
a mi sie chce zapiekanek z zoltym serem, majonezem i papryka a nie mam sera
a do sklepu daleko? ... mmm narobiłąs mi smaka na zapiekankę
Cytat:
...się tak nie nastawiaj...nic nie jest przesądzone i moze niespodziankę będziesz dzisiaj miała Większość dziewczyn wróży Ci córeczkę więc jesteś przegłosowana

EDIT: A tu kolejna śmieszna ankieta czy to chlopiec czy dziewczynka Niektóre pytania są conajmniej dziwne...

Mi wyszło:
to juz sie cieszę

Ankiete zaczęłam robic, ale wymiękłam przy nitce nad brzuchem ... jakby ktos wszedł do biura to chyba by padł

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-03-04, 13:07   #3208
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

Mi wyszło:

Ja juz kiedyś robiłam tą ankietę i tak samo jak kalendarze chińskie itp. wychodziło, że córka. A tu niespodzianka i jest synuś Ale tak się domyslałam, bo w ciązy z synkiem pierwszym wychodziło tez na dziewczynkę, a urodził się Bartuś. Więc teraz będę musiała tak zachodzic, zeby we wszystkich wróżbach był chłopak, a wyjdzie dziewczynka
Stary 2009-03-04, 13:14   #3209
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
Zdecydowanie lepiej mieć kogoś przy sobie...nie wiadomo w końcu jak się będziesz czuła po porodzie i pomoc bliskiej osoby może być bardzo wskazana i nieoceniona...

No wlasnie. lepiej miec kogos przy sobie a ja bidula bede zdana tylko na siebie i meza. Rodzina daleko i wszystkich znajomych tez nie bedzie bo termin w wakacje kiedy wszyscy wybywaja do polski ehhh. Bede musiala jakos dac rade.

Witam nowa kolezanke

Ania nie moge doczekac sie tej twojej wizyty. Ide gotowac grochowke moze czas szybciej zleci.

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 13:18   #3210
ulika
Raczkowanie

Cytat:
Witamy

Cytat:
Zakupy świetne a zwłaszcza spodnie - też je kupiłam po spędzeniu chyba godziny na przymierzaniu 7 czy 8 par te okazały się najlepsze

Dziewczyny trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty
ulika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości