|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje? | |||
| chłopiec |
|
23 | 41,82% |
| dziewczynka |
|
11 | 20,00% |
| nie wiem |
|
21 | 38,18% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II
Cytat:
no żartuję, może pół heheJa już wiem co mam, a nie mam aż ak duzo, szczególnie odzieży wyjściowej. Kaftaniki itp owszem, ale spodeneczki, sweterki to malusio. Odziedziczyłam po córkach koleżaneczki i sama kiedys dla córy przysżłej kupowałam. Także wybrałam tylko neutralne spiszki itp. A reszta jest do kupienia. Ta babeczka ma super ciuszki na lato: http://allegro.pl/show_user_auctions...=26470&p=1&p=0
|
|
#3182 | ||
|
Zakorzenienie
|
syla39, Svinecka, Gizmiatko, Karolinka82 fajne brzuszki
Gratuluję! Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki
|
|
#3183 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#3185 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() Cytat:
Dla facetów to też wielkie przeżycie![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Duża chyba z niej dziewczynka będzie najważniejsze ze zdrowo się rozwija
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-03-04 o 11:59 |
|||||||
|
|
|
#3186 |
|
Raczkowanie
|
dzięki za miłe powitanie
![]() jestem dopiero w 17 tyg., moją niunię widziałam już dwa razy jest z niej niezła wiercipiętka ale ostatnio mnie nastraszyła. Nie wiem czy to normalne jak boli podbrzusze wiec poszłam do mojej gin, przy badaniu stwierdziła ze wszystko jest ok ale jak chciała posłuchac maleństwa to nie mogła aparatura wychwycić- wystarszyłam sie ni ena żarty, na szczescie kiedy zrobiła usg okazało sie ze na prawde wszystko jest ok i serduszko bije a maluda odstwiała niezłe akrobacje![]() Tak wiec suma sumarum wszystko okazało sie dobrze. Możecie mi powiedziec w którym tygodniu trzeba zrobic badanie glukozą? i jak to sie robi? lekarka mi tłumaczyła ale byłam za bardzo wystarszona i pamiętam jak przez mgłę. 17 tydz. |
|
|
|
#3187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mało mamy dziewczynek w naszym gronieJa glukozę robię teraz, pierwszy raz a jestem w 24 tygodniu ![]() Badanie robi się między 24 - 28 tc. http://www.zdrowemiasto.pl/modules.p...id=3948&alt=54
|
|
#3188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u wszystkich ciężarnych między 24 a 28 tygodniem ciąży należy wykonać test doustnego obciążenia glukozą (50 g) i oznaczyć stężenie glukozy we krwi w 60. minucie – przy wykonywaniu tego testu bez znaczenia jest pora dnia i czas jaki upłynął od ostatniego posiłku (tzn. że ciężarna nie musi być na czczo i wykonuje się oznaczenie poziomu cukru tylko w 60. minucie po doustnym zażyciu 50 g rozpuszczonej w wodzie glukozy – dla celów tego testu nie ma potrzeby wykonania oznaczenia poziomu cukru na czczo, do czego często nakłaniają laboratoria).
|
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
A na taką zwykłą morfologie trzeba być na czczo?
|
|
|
|
#3190 |
|
BAN stały
|
ja tą glukoze będę robić przed następną wizytą czyli w 24 tc. na morfologię chodzę na czczo, chyba trzeba
|
|
|
|
#3191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
EDIT: Tu jeszcze jeden artykuł: http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...4,3066517.html Test obciążenia glukozą lek. med. Agnieszka Kurczuk-Powolny 2005-12-14, ostatnia aktualizacja 2005-12-14 11:48 Usłyszałam, że powinnam zrobić sobie test obciążenia glukozą. Jak i kiedy się go przeprowadza? Na samym początku ciąży ginekolog kieruje kobietę na badanie, które pozwala oznaczyć poziom glukozy w surowicy krwi. Jest wykonywane na czczo. Nawet jeśli jego wynik jest zupełnie prawidłowy, każdej kobiecie między 24. a 28. tygodniem ciąży powinno się przeprowadzić test doustnego obciążenia glukozą (50 g). Po godzinie od wypicia wody z glukozą pobiera się krew i oznacza poziom stężenia glukozy. W czasie tego badania kobieta nie musi być na czczo, nie ma także znaczenia pora dnia ani czas, jaki upłynął od ostatniego posiłku. Za prawidłowe uznajemy stężenie glukozy w surowicy krwi poniżej 140 mg%. Jeśli poziom cukru wynosi od 140 do 180 mg%, należy wykonać test obciążenia 75 g glukozy. Nieprawidłowe wyniki oznaczają konieczność wizyty w poradni diabetologicznej. Jeżeli natomiast test obciążenia 50 g glukozy jest nieprawidłowy, ale wynik drugiego testu jest prawidłowy, w 32. tygodniu ciąży należy wykonać jeszcze raz test obciążenia 75 g glukozy. Troszkę zbieżności jest...
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-03-04 o 12:31 |
|
|
|
|
#3192 |
|
Raczkowanie
|
no to jak sie okazuje mam jeszcze troszke czasu do tego badania
i całe szczęście bo do domu daleko.a czy dziewczynka to sie okaże, tak jakos sie przyjeło ze mówie Niunia, bardzo bym chciała żeby była dziewczynka ale co Bóg da to będzie, byle zdrowe. 12 marca ide do lekarki może uda sie już podejżeć któż to tak potrafi fikać
|
|
|
|
#3193 |
|
Zakorzenienie
|
no to wklejam obiecane fotki moich zakupów!! fotke firanki wkleje pozniej bo jest w trakcie szycia
ta czerwien nie jest na zywo taka oczo***na!! na zdjeciu nie widac nawet ze jest zapinana dwurzedowo!
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2009-03-04 o 12:38 |
|
|
|
#3194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zauważyłam teraz że jesteś z Poznania...jak Ja
|
|
#3195 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jutro cieżki dzień, ale napewno dasz radę! superowa! Cytat:
![]() Jak się dzisaja dowiem, to Wam powiem co wiem Cytat:
dziękuję jeszcze 4 godziny Cytat:
i musiałam głodować do 11
|
||||
|
|
|
#3196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ciuszki...a płaszczyk piekny![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() Trzymamy kciuki![]() A co do badania, to mi gin powiedział że na czczo więc wezmę coś do jedzonka i zjem po badaniu Jakoś wytrzymam
|
|
#3197 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hmm a ja nie robilam tego badania z glukoza w pierwszej ciazy i teraz moja gin tez narazie nic nie mowila
no ale to dopiero 21 tydzien wiec moze na nastepnej wizycie mi zleci
|
|
#3198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Gratulacje dla Kasi i Laury,która zdecydowała się ujawnic PS. Kasiu jak tam twoje cycki? ![]() Karolinko ciesze się, że Zuzia tak ładnie się rozwija i rośnie Cytat:
![]() Połówkowe trwa podobno około pół godziny więc jeśli jeszcze wizyta Ci się opóźni to na bank się wyrobi wprost do gabinetu Cytat:
![]() Ja tez już chce zobaczyć mojego Adasia a to jeszcze tyyyle czasu do 17.30
|
||
|
|
|
#3200 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a mi sie chce zapiekanek z zoltym serem, majonezem i papryka a nie mam sera
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#3201 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale ja i tak wiem ... będzie chłop |
||
|
|
|
#3203 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziękuję
Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuki![]() :kc iuki:---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
Cytat:
Większość dziewczyn wróży Ci córeczkę więc jesteś przegłosowana![]() EDIT: A tu kolejna śmieszna ankieta czy to chlopiec czy dziewczynka Niektóre pytania są conajmniej dziwne...![]() http://www.noworodek.pl/index.php?sm=1 Mi wyszło: Na 35% będzie to chłopczyk. Na 65% będzie to dziewczynka.
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-03-04 o 12:58 |
|||
|
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
chyba wszystkie badania krwi sie robi na czczo
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#3205 |
|
Raczkowanie
|
[quote=Karolinak82;1127250 9]Dziękuję dziękuję
Doczekasz się...to tylko 5 godzin ![]() ![]() Trzymam kciuki![]() :kc iuki:---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- uuuu to daleko...ale rodzisz w Polsce? tak, w końcu się zdecydowałam na rodzenie w Polsce, aczkolwiek był moment że myślałam nad Belgią ale byłabym tutaj taka samotna, wszyscy tak starsznie daleko i dlatego to przesądziło. Na pierwszym badaniu stwierdzającym ciąze byłam w Brukseli, u bardzo sympatycznego lekarza 17 tydz. |
|
|
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3207 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale fajnie! No to ja już trzymam A czy Pani ola zapomniała, że miała sie pochwaliś zdjeciami w sukni slubnej??? ... ja ciągle czekam na linka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ankiete zaczęłam robic, ale wymiękłam przy nitce nad brzuchem ... jakby ktos wszedł do biura to chyba by padł
|
|||
|
|
|
#3208 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ja juz kiedyś robiłam tą ankietę i tak samo jak kalendarze chińskie itp. wychodziło, że córka. A tu niespodzianka i jest synuś Ale tak się domyslałam, bo w ciązy z synkiem pierwszym wychodziło tez na dziewczynkę, a urodził się Bartuś. Więc teraz będę musiała tak zachodzic, zeby we wszystkich wróżbach był chłopak, a wyjdzie dziewczynka
|
|
#3209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No wlasnie. lepiej miec kogos przy sobie a ja bidula bede zdana tylko na siebie i meza. Rodzina daleko i wszystkich znajomych tez nie bedzie bo termin w wakacje kiedy wszyscy wybywaja do polski ehhh . Bede musiala jakos dac rade .Witam nowa kolezanke Ania nie moge doczekac sie tej twojej wizyty . Ide gotowac grochowke moze czas szybciej zleci .
|
|
#3210 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.

no żartuję, może pół hehe

Dzidzia cudna, zdrowo rośnie i świetne pozy strzela
No i pozwolenie na przytulanki z mężem już mam 

. Myslalam ze wystraczy zrezygnowac ze slodyczy i po problemie a tu nawet problemem moze byc to ze trzeba jesc co dwie godziny. Czyli trzeba chodzic z jedzeniem w torebce
NIE LUBIĘ TROLLI

i musiałam głodować do 11