Czy wszędzie z dzieckiem? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-04, 13:52   #121
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Dot.: Czy wszędzie z dzieckiem?

Cytat:
Napisane przez pieluchomajtek Pokaż wiadomość
na serio karmilas cyckiem 3 letnie dziecko??
trzy lata z hakiem, dwoje dzieci w sumie
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-04, 14:24   #122
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cc_chanel Pokaż wiadomość
żeby mnie potem ganiały
A to nie o to chodzi by ganiac kroliczka?
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-04, 14:27   #123
cc_chanel
Zadomowienie

już kiedyś byłam króliczkiem dziękuję za taką rolę. A i zapraszam do rozmowy w wątku o wierze
Stary 2009-03-04, 14:59   #124
katakumba
Zakorzenienie

napisze jaka mama 4 miesiecznego "zlotego dziecka". moje nie krzyczy bez powodow, a jesli juz to ma ich 4 - glodne, spiace, niewygodnie jej lub za duzo wrazen.

wychodze z mala jak uda mi sie wyeliminowac powyzzsze rzeczy, ale nie porzuce zakupow w polowie jesli polka zacznie marudzic i zejdzie jej 15 min zanim usnie.

zeby uniknac "karocy obladowanej siatami" mam wozek z pojemym koszem na zakupy

piersia nie karmie, wiec butleka nikogo nie bulwersuje, "hitem dnia" tez nie jest, ale gdyby udalo mi sie utrzymac lakatacje to zaslanialabym sie szalikiem, bo nie lubie spojrzen tych co twierdza ze to okropne. choc smiem twierdzic ze wiecej cycka widac u kobiet na dyskotekach

a co do miejsc publicznych gdzie bezdzietni ida sie zrelaksowac... (bo ci dzietni to wyglada na to, ze ide tam psuc krew bezdzietnym). w uk jest przepis ze jesli rodzic chce posiedziec z dziekiem w pubie to do 19, a nawet wtedy musi kupic dziecku jedzenie, a sam nie moze wypic wiecej niz 2 drinki. granicza to w znacznym stopniu przesiadywanie rodzicow nad alko z dziemi jako elementem biegajaco - irytujacym

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-04, 15:00   #125
marza_mr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
A mi dzieci nie przeszkadzają w centrach handlowych, środkach komunikacji, itd. Bardziej wkurzają mnie ich rodzice, że nie potrafią pociechy upilnować. Dziecko wielu rzeczy nie rozumie, chyba każdy w dzieciństwie chociaż raz wył jak syrena w miejscu publicznym Ale jak rodzic zaczyna się na nie wydzierać i robi się cyrk na kółkach, to wtedy mam ochotę podejść i coś powiedzieć.

Nie popieram jedynie zabierania dzieci na filmy dla dorosłych (nie typu "Seks w wielkim mieście" , ale ogólnie... po prostu niezrozumiałe dla dzieci), do pubów, na jakieś koncerty.

Jakiś czas temu jak bylismy na nowym Bondzie, razem z nami na sali kinowej było 2 dzieci w wieku na oko 3 i 4 lata. Rodzice spokojnie ogladali sobie film, natomiast wszyscy obecni na sali mieli ochotę ich udusić. Dzieci biegały między siedzeniami, przepychając się w tę i z powrotem miedzy siedzącymi ludzmi, rozsypywały popcorn, śmiały się w głos, głośno piszczały. Koszmar
marza_mr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-04, 15:05   #126
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marza_mr Pokaż wiadomość
Jakiś czas temu jak bylismy na nowym Bondzie, razem z nami na sali kinowej było 2 dzieci w wieku na oko 3 i 4 lata. Rodzice spokojnie ogladali sobie film, natomiast wszyscy obecni na sali mieli ochotę ich udusić. Dzieci biegały między siedzeniami, przepychając się w tę i z powrotem miedzy siedzącymi ludzmi, rozsypywały popcorn, śmiały się w głos, głośno piszczały. Koszmar
u z takich zachowan to pamietam jedno - kreskowka shrek, madagaskar, szczegolnie z polskim dubbingiem, ktory jest na tyle dwuznaczny, ze maluch 5 letni nie zrozumial. zazdal od matki "wychodzimy! ja nie rozumiem, wychodzimy!"

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2009-03-04, 16:09   #127
xandra78
Zakorzenienie

A ja głupia nawet nie sadziłam,że mamy z "karocami" w sklepach moga kogoś zdenerwować-naiwna jestem. Myślałam,że tylko dla mam jest to denerwujące i uciążliwe.Ostatnio sie wybrałam z maluszkiem do przychodni,po drodze chciałam zrobić zakupy spozywcze i KAŻDY mijany sklep miał najmniej 3 schody-to jest dopiero denerwujące.Nie wjadę do takiego wózkiem,muszę go podnieść(a nie podniosę,bo jest za ciężki), nie jest tak wcale łatwo kogoś prosić,a nie każdy jest skłonny pomóc. Drugi problem-metraż sklepów,większość sobie darowałam,bo rzeczywiście ciasno w niektórych.Nie ma miejsca,żeby gdzieś z boku wózek postawić-nie mówiąc już o wjechaniu do środka i poruszaniu się w nim. W rezultacie wiekszość sklepów musiałam sobie darować-i jak to kupić coś do jedzenia?? Akurat owym razem byłam ze starszą córką i ona zostawała z wóżkiem przed sklepem,ale też miałam stracha. Wychodzi na to,że zakupy dla mam z wózkiem to tylko w większych marketach-i teraz się nie dziwię,że tyle tam mamuś z niemowlętami.
No-tyle mnie nerwów te zakupy kosztowały,a tu jeszcze jak pomyslę,że kogos może zdenerwować nasza "karoca".No nie,po prostu smiechu warte.
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-04, 18:02   #128
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DJADKJGU Pokaż wiadomość
hehe nie slyszalam jeszcze zeby komus dzieci przeszkadzaly w sklepach czy cos.. :P mi przeszkadza jedynie jak jakas pani nie moze sie rozstac z wozkiem i w waski korytarzyk wiedzy wieszaki z nim wjezdza co tarasuje caly ruch zwlaszcza jak duzo ludzi np. w weekend. jak zostawi na ta minute-dwie wozek w jakiejs bardziej przestronnej czesci sklepu to raczej nic sie nie stanie.
ta pani na pewno miala gdzies schowane jakies male dziecko, malenkie, tak male, ze go widac nie bylo...albo przez przypadek zostawila je w domu i o tym zapomniala bo przeciez bez dziecka by nie miala takich nawykow

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
film erotyczny nie krzyczy i nie wali ręką w stół.
nie skrobie też talerza i nie siorbię próbując zwrócić na siebie uwagę.
z resztą na film nie muszę patrzec a dziecko czasem słychac z kilkunastu metrów.
film sensacyjny może być uspokojony przez obsługę.
no jasne, ze 'film erotyczny' nie wali reka w stol, bo te reke ma zajeta czyms innym
a tak na marginesie to w restauracjach nie panuje bloga cisza...a jesli cokolwiek komukolwiek przeszkadza mozna sie zglosic do menagera i to nie tylko w sprawie 'filmu sensacyjnego po lewej' w sprawie glosnego dziecka tez pomoze

Cytat:
badań na ten temat nie robię i nie zamierzam robic
może kiedyś zobaczysz związek jak to jest jak ktoś z bogatej rodziny, rozkapryszony, taki co całe życie miał wszystko wejdzie ci albo komuś bliskiemu w drogę.
a to juz zawezenie zlych zachowan do bogatych, rozpieszczonych dzieci tylko...rozumiem...

Cytat:
nie, niemowle było ubrane na jasny kolor i tylko dlatego to widziałam.
dramaturgia była, bo ruch był spory.
po lewej stronie jechał samochód a po prawej matka z dzieckiem.
czyli nic złego, głupiego i nieodpowiedzialnego w tym nie ma?
od kiedy wysiada się na ulicy z dzieckiem,zajmuje się pół jednego pasa otwartymi drzwiami, kiedy z daleka, z zielonego światła ruszają samochody średnio jadące 60km/h?
dodam że widzem byłam jako pasażer, i jakoś zlewają mnie poty, kiedy samochód prawie ociera się o lusterko innego auta z lewej strony i o drzwi kobiety z mojej prawej z niemowlakiem na ręce.

z kąd to oburzenie ?
tak na marginesie...w terenie zabudowanym jest ograniczenie predkosci do 50km/h...i koniecznosc dostosowania predkosci do warunkow na drodze...

oczywiscie, ze tak sie nie powinno robic...no ale zdarza sie...jak widac...

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
piersia nie karmie, wiec butleka nikogo nie bulwersuje, "hitem dnia" tez nie jest, ale gdyby udalo mi sie utrzymac lakatacje to zaslanialabym sie szalikiem, bo nie lubie spojrzen tych co twierdza ze to okropne. choc smiem twierdzic ze wiecej cycka widac u kobiet na dyskotekach

nie demonizujmy dzieci...one potrafia (poza plakaniem i fochami swoimi) np. rozbrajajaco sie smiac...albo robic inne smieszne (nieswiadomie zwykle) rzeczy...wystarczy poczytac inne watki...polecam szczegolnie bezdzietnym...moze nastepnym razem widzac matke z dzieckiem usmiechniecie sie na ten widok zamiast sie oburzac
magda s. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-04, 18:53   #129
cc_chanel
Zadomowienie

mogę się pochwalić moim terrorystą???? A raczej fotką naszej wspólej fantazji??? Jak będzie aprobata to pokażę
Stary 2009-03-04, 18:55   #130
Kancia
Zakorzenienie

Xandra takie błahe rzeczy jak 2 schodki czy 2x2 m2 sklep nikogo nie interesują

jak mamy narzekać poszłam swojego czasu do galerii pietrowej zobaczyć za spodniami, dziecko wzięłam ze sobą bo musiałam. Była to godzina 11. gdzie większośc ludzi jest w pracy lub szkole. Naiwna byłam myśląc, ze spokojnie pochodze sobie po sklepach tabuny nastolatków i studentów nie patrzących jak łaża Najbardziej mnie wnerwił fakt, ze musiałam czekać z 10 min na windę, zeby zmienić poziom w galerii. Za kazdym razem w środku sama młodzież, dodam, ze do kazdego poziomu są schody ruchome Ja z gondolą najzwyczajniej bałam sie jechać schodami ale NIKOGO to nie obchodziło, ze kobieta z wózkiem chce wejsc do windy. Po którejs tam kolejce się wkurzyłam i wepchałam na chama po nogach bo nikt nie raczył się przesunąc a panienki jadące windą jezdziły po jednym poziomie, tak jakby nie moznabyło schodami.

Inny przykład, był remont głownej ulicy dojezdzającej do mojego domu. Tramwaje nie jezdziły, jezdziło tylko ciagle się zpozniające MPK. Zima jak cholera snieg nawala. Stoję na przystanku, przyjezdza spozniony autobus. Ludzie stoją w drzwiach a srodek pusty. Proszę zeby sie przesuneli bo chce wjechac. Myslicie, ze ktoś się ruszył Taa jasne, jeszcze komentarz dostałam, ze mam sobie na pieszo iśc. Cisnienie mi skoczyło i rozniez wjechałam po butach

Nie mówcie mi, ze Was wkurzają wrzeszczące dzieciaki, mnie wkurza znieczulica ludzka dla kobiet z dziećmi. Po takich incydentach mam czasem głęboko w poważaniu czy kogoś denerwuje moje płaczące dziecko czy nie
Stary 2009-03-04, 19:16   #131
Serendipity
Zakorzenienie

Cytat:
mogę się pochwalić moim terrorystą???? A raczej fotką naszej wspólej fantazji??? Jak będzie aprobata to pokażę
Pokazuj,uwielbiam go
Stary 2009-03-04, 19:19   #132
Wenress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
Xandra takie błahe rzeczy jak 2 schodki czy 2x2 m2 sklep nikogo nie interesują

jak mamy narzekać poszłam swojego czasu do galerii pietrowej zobaczyć za spodniami, dziecko wzięłam ze sobą bo musiałam. Była to godzina 11. gdzie większośc ludzi jest w pracy lub szkole. Naiwna byłam myśląc, ze spokojnie pochodze sobie po sklepach tabuny nastolatków i studentów nie patrzących jak łaża Najbardziej mnie wnerwił fakt, ze musiałam czekać z 10 min na windę, zeby zmienić poziom w galerii. Za kazdym razem w środku sama młodzież, dodam, ze do kazdego poziomu są schody ruchome Ja z gondolą najzwyczajniej bałam sie jechać schodami ale NIKOGO to nie obchodziło, ze kobieta z wózkiem chce wejsc do windy. Po którejs tam kolejce się wkurzyłam i wepchałam na chama po nogach bo nikt nie raczył się przesunąc a panienki jadące windą jezdziły po jednym poziomie, tak jakby nie moznabyło schodami.

Inny przykład, był remont głownej ulicy dojezdzającej do mojego domu. Tramwaje nie jezdziły, jezdziło tylko ciagle się zpozniające MPK. Zima jak cholera snieg nawala. Stoję na przystanku, przyjezdza spozniony autobus. Ludzie stoją w drzwiach a srodek pusty. Proszę zeby sie przesuneli bo chce wjechac. Myslicie, ze ktoś się ruszył Taa jasne, jeszcze komentarz dostałam, ze mam sobie na pieszo iśc. Cisnienie mi skoczyło i rozniez wjechałam po butach

Nie mówcie mi, ze Was wkurzają wrzeszczące dzieciaki, mnie wkurza znieczulica ludzka dla kobiet z dziećmi. Po takich incydentach mam czasem głęboko w poważaniu czy kogoś denerwuje moje płaczące dziecko czy nie
Zwyczajne chamstwo ludzi :/
Sama kilka razy korzystałam z windy w CH, dla zabawy , z kumpelą ale widzac kobiete z wózkiem na pewno bym wyszła, mogę przecież podejść kawałek do ruchomych schodów. Tak samo zresztą jakby w windzie był tlok, chciałaby wejść staruszka obładowana siatkami itp.

A w komunikacji miejskiej nigdy nie widzialam chamstwa wobec kobiet z wózkami, zawsze ktoś pomoże wtaszczyć wózek po schodach itp. Musiałaś mieć pecha.
Za to kumpela mi opowiadala, jak baba z wózkiem wywaliła jakiegoś dzieciaka siłą z autobusu, bo tak by sie nie zmieściła... Nie wiem, może musiała wtedy z jakiegoś powodu jechać autobusem z wózkiem, ale kurcze akurat o godzinie, kiedy wszyscy jadą do szkoły, to było do przewidzenia, że sie nie zmieści.

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-04, 19:20   #133
cc_chanel
Zadomowienie

hm...zabawa nie wiem w co ...ale on uwibia takie przebieranki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_2395.jpg (32,0 KB, 85 załadowań)
Stary 2009-03-04, 19:27   #134
201803290936
Konto usunięte

Z dziećmi na pewno NIE do:
- pubu, knajpy - okropieństwo i uważam, że z takimi rodzicami jest coś nie tak, jeśli biorą dzieci w takie miejsca; nie obchodzi mnie to, czy mają dziecko z kimś zostawić - skoro się zdecydowali na dzieci, to sorry - piwko w zadymionej knajpie musi zejśc na dalszy plan; a w ostatnie wakacje byłam świadkiem mnóstwa sytuacji, że mamusia i tatuś ze znajomymi sączą piwko w pubie, a obok siedzą dzieciaki (przedział wieku to było 7-12 lat)
- do kina na film dla widzów starszych i dorosłych - dzieci się boją, nudzą - rozrabiają i przeszkadzają innych (to nie wina tych dzieci, ale wina braku wyobraźni ze strony rodziców)
- wieczorne przesiadywanie "pod parasolami" - czyli pub latem, na powietrzu; w ciągu dnia rozumiem wyskoczenie z dzieckiem i wypicie małego piwka (chociaż wybór coli jest dla mnie bardziej oczywisty, jeśli się ma dziecko pod opieką), pogadanie ze znajomymi, ale do pewnej normalnej godziny i nie przez ileś tam godzin.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-04, 19:36   #135
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

fotka urocza...ale czy to bezpieczne przebierac chlopca w dziewczynke??

...noszę twe serce z sobą (noszę je w moim sercu).

aniko 23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-04, 19:40   #136
cc_chanel
Zadomowienie

\sa, wybierał ciuszki z całej stery ubrań na All :0 Nie widzę w tym nic zdriżnego. Ba, powiem Ci więcej mój syn ma jedną lalkę do zabawy
Stary 2009-03-04, 19:48   #137
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

Cytat:
\sa, wybierał ciuszki z całej stery ubrań na All :0 Nie widzę w tym nic zdriżnego. Ba, powiem Ci więcej mój syn ma jedną lalkę do zabawy

zle mnie zrozumialas..ja nie widze w tym nic zdroznego...to taka moja uwaga tylko

...noszę twe serce z sobą (noszę je w moim sercu).

aniko 23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-04, 19:53   #138
cc_chanel
Zadomowienie

wiem wiem ale mój tż puka się w czoło bo dziecku lalkę dałam 9 którą sam bądź co bądź maltretował jak był mały)
Stary 2009-03-04, 19:54   #139
xandra78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wenress Pokaż wiadomość
Za to kumpela mi opowiadala, jak baba z wózkiem wywaliła jakiegoś dzieciaka siłą z autobusu, bo tak by sie nie zmieściła... Nie wiem, może musiała wtedy z jakiegoś powodu jechać autobusem z wózkiem, ale kurcze akurat o godzinie, kiedy wszyscy jadą do szkoły, to było do przewidzenia, że sie nie zmieści.
Po prawie całej twojej wypowiedzi można wysnuć wniosek,że jesteś osobą życzliwą dla matek z dziećmi.Ale ja aż się zdziwiłam, gdy przeczytałam jej końcówkę, po tak "dobrym" początku taki "zonk" na końcu. Od razu sobie uzmysławiam,że sa osoby, które mogą TAK mysleć. Wygląda na to,że nie dość,że matki z małymi dziećmi mają baaaardzo zawężone miejsca zakupów i w ogóle pobytu,to jeszcze pory dnia powinny dostosować tak,żeby nie zakłócać reszcie społeczeństwa wygodnego jestestwa. Ja się juz teraz czuje jakby więźniem w domu,bo nie mogę w wiele miejsc pójść.I niech mi nikt nie mówi,że trzeba było sie zastanowic nad macierzyństwem,czy inne temu podobne bzdury.Jak to,to nie powinnam iśc z dzieckiem do knajpy np. na pizze?Pewnie niektórzy mnie okrzykna wyrodną matką,że tak sobie siedzę,a ktoś obok pali peta.Ale ja bym wtedy raczej zwróciła uwagę tej osobie palącej,bo nie powinno być tak,że we wszystkich knajpach można palić. Powinniśmy spojrzeć na zagadnienie od odpowiedniej strony i winić fakt,że takie coś jest wszędzie dozwolone.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-04, 20:08   #140
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość

Ale przeciez rodzice tego dziecka tez płacą. Są tam na takich samych zasadach. I mogliby powiedzieć, że jak komus się nie podoba, to niech wyjdzie i zje kolacje w domu...

Żeby nie było. Nie popieram chodzenia z dzieckiem gdzieś tam... Bo jesli dziecko płacze, to znaczy, że cos mu przeszkadza, że coś mu dolega, że mu sie nie podoba albo jest zmeczone. I rodzice powinni to uwzględnić.
Nie jestem zwolenniczka zamykania się w domu z dzieckiem, ale tez nie popieram włażenia z nim wszedzie.
Wszystko zalezy od sytuacji, od rodziców i od samego dziecka także. Do wszytskiego musi dorosnąć.
Dobrze, świetnie, ale to ich dziecko jest przyczyną zakłócania spokoju w miejscu, które służy (powinno służyć )przyjemności, miłemu spędzeniu czasu, a nie moja osoba, więc nie ja tu jestem sprawcą, a li i jedynie ofiarąI moim skromnym zdaniem, jeśli problemu nie rozwiązują w żaden sposób, to świadczy to o ich manierach (czyt.złych)

Cytat:
Napisane przez ŁAJKA Pokaż wiadomość
Ale jak ja płacę za bilet w komunikacji miejs.to tez chcę ciszę a nie zeby mi sie ktoś nad uchem darł

Nie zapieram się dla głupiego zapierania bo tez czasami wyprowadzili mnie z równowagi własnie rodzice niesfornych dzieci ale dlaczego aż takie ostre słowa czytam od osób które swój wywód zaczynają od..nie cierpię/nie znosze/itd dzieci/bachorów.Jakby same nigdy nimi nie były.Albo były..najgrzeczniejszymi pod słońcem,acha zapomniał wół jak....
Tak, ale autobusem/tramwajem musisz jeżdzić i zwykle nie trwa to długo, a do np. restauracji idziesz by się zrelaksować i wyjca koło ucha Ci nie potrzeba, zwłaszcza gdy to np. Twoje zaręczyny, lub inna podniosła chwila

Cytat:
Napisane przez Ćwirka Pokaż wiadomość
Najgorsze są dzieci w supermarketach typu Carrefour Rozumiem, że dziecko nie pies, na smyczy się go nie uwiąże ani w domu samego nie zostawi, nie każdy ma babcie, nie każdego stać na nianie, że niektórzy lubią dzieci wyprowadzać pomiędzy ludzi, ale małe gnojki, zasuwające najczęściej w dueatach(o zgrozo, tercetach!) po alejkach, nie patrzące na nic to już przegięcie Ostatnio w takiego smarkacza wjechałam wózkiem karfurowskim, który już sam w sobie do najlżejszych i najzwrotniejszych nie należy. Wychodziłam z alejki, a ten zasuwał główną, wbiegł mi pod wózek, za nim jego siostra leciała. Mój wózek załadowany na maxa, wyhamować nie zdążyłam, bach i ryk. Podleciała oburzona mamcia, zażywna matka-Polka i z japą do mnie. Jak ją grzecznie pouczyłam, że gdyby dzieciaki szły przy niej, a nie się jak wściekłe ganiały po sklepie to by się nic nie stało. Prawie mnie tam pobiła.

A o mamusiach, które idą sobie środkiem pasażu, obok się plącze potomstwo, mamusia pcha wózek, na każdej rączce kilka toreb, które zwisają po bokach, sprawiając, że to nie wózek,ale taran jakiś, to już nie wspomnę I także o tym jak wchodzą do jakiegoś sklepu z takim dobytkiem, sklepu typu Orsay, H&M i sobie krążą między wieszakami... Rozumiem, że ludzie mają dzieci, kochają je, ale po co uszczęsliwiać nimi na siłę resztę społeczeństwa?
dokładnie o takie i podobne sytuacje mi również chodzi

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-04, 20:38   #141
Kancia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wenress Pokaż wiadomość
Zwyczajne chamstwo ludzi :/

Nie wiem, może musiała wtedy z jakiegoś powodu jechać autobusem z wózkiem, ale kurcze akurat o godzinie, kiedy wszyscy jadą do szkoły, to było do przewidzenia, że sie nie zmieści.
i co ona ma w takiej sytuacji zrobić?? ja byłam w podobnej stałam 40 min na mrozie z małym dzieckiem bo nikt nie chciał mnie wpuscic do autobusu nie dziwię się, ze tak zareagowała.
Stary 2009-03-04, 20:50   #142
katakumba
Zakorzenienie

kwestia kultury. sa kraje gdzie matce z wozkiem i dzieckiem sie ustepuje, tak jak staruszce

sa miejsca gdzie matki z dziekiem maja ulatwienia tak jak inwalidzi

tylko dlaczego to tak przeszkadza bezdzietnym?

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2009-03-04, 22:32   #143
xandra78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Dobrze, świetnie, ale to ich dziecko jest przyczyną zakłócania spokoju w miejscu, które służy (powinno służyć )przyjemności, miłemu spędzeniu czasu, a nie moja osoba, więc nie ja tu jestem sprawcą, a li i jedynie ofiarąI moim skromnym zdaniem, jeśli problemu nie rozwiązują w żaden sposób, to świadczy to o ich manierach (czyt.złych)

Tak, ale autobusem/tramwajem musisz jeżdzić i zwykle nie trwa to długo, a do np. restauracji idziesz by się zrelaksować i wyjca koło ucha Ci nie potrzeba, zwłaszcza gdy to np. Twoje zaręczyny, lub inna podniosła chwila
Mam wrażenie,że przeciwnicy dzieci(tak sobie ogólnie nazwalam ludzi z takimi pogladami) na poparcie swoich zażaleń moga podać przykłady tylko lekko skrajne-typu "dziecko wrzeszczy w knajpie", "rodzice zapijający się przy dzieciach" itp, itd.To nie są typowe sytuacje, więc nie one powinny być tu odniesieniem.
Restauracja-miejsce miłego spędzania czasu,zjedzenia posiłku-wszystko się zgadza.Tylko co-zakaz wprowadzania dzieci, bo mi się kotlecik nie przyjmie? Dzieci różnie się zachowuja z różnych przyczyn. Zapewniam,że nie każde rozbrykane w markecie dziecko jest rozkapryszonym bachorem z rodzicami, którzy nie umieją je wychować. Jak dziecko się po prostu znudzi w środku posiłku i zacznie rozrabiać,to przecież nie wyjdę z nim natychmiast z knajpki.Poza tym trzeba wziąć pod uwagę,że każdy w miejscu tego typu przyszedł po to,żeby sie zrelaksować-rodzice z dziećmi też.Nie jest nigdzie napisane,ani powszechnie wiadome,że nie powinno sie w takich miejscach głośno rozmawiać, śmiać itp., więc nie oburzajmy się jak "święte bezdzietne krowy".Na każdego przyjdzie czas.
Stary 2009-03-04, 22:39   #144
cc_chanel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xandra78 Pokaż wiadomość
Mam wrażenie,że przeciwnicy dzieci(tak sobie ogólnie nazwalam ludzi z takimi pogladami) na poparcie swoich zażaleń moga podać przykłady tylko lekko skrajne-typu "dziecko wrzeszczy w knajpie", "rodzice zapijający się przy dzieciach" itp, itd.To nie są typowe sytuacje, więc nie one powinny być tu odniesieniem.
Restauracja-miejsce miłego spędzania czasu,zjedzenia posiłku-wszystko się zgadza.Tylko co-zakaz wprowadzania dzieci, bo mi się kotlecik nie przyjmie? Dzieci różnie się zachowuja z różnych przyczyn. Zapewniam,że nie każde rozbrykane w markecie dziecko jest rozkapryszonym bachorem z rodzicami, którzy nie umieją je wychować. Jak dziecko się po prostu znudzi w środku posiłku i zacznie rozrabiać,to przecież nie wyjdę z nim natychmiast z knajpki.Poza tym trzeba wziąć pod uwagę,że każdy w miejscu tego typu przyszedł po to,żeby sie zrelaksować-rodzice z dziećmi też.Nie jest nigdzie napisane,ani powszechnie wiadome,że nie powinno sie w takich miejscach głośno rozmawiać, śmiać itp., więc nie oburzajmy się jak "święte bezdzietne krowy".Na każdego przyjdzie czas.
bo normalne dzieci i normalne matki nikomu nie przeszkadzają i nie ma się czego czepiać serio Ja pisałam o skrajnościach bo tylko takie mnie drażnią i podkreślaa to od samego początku (
Stary 2009-03-04, 22:42   #145
d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640
Konto usunięte

A wiecie, ze moj Tz chodzi z synkiem do pubu, straszne, wiem, byl kilka razy z kolega czy dwoma, dziecko mamy male, Tz pil cole albo piwo, nie wiecej niz jedno, siedzieli na zewnatrz, godziny poludniowe, maly w wozku, byl wtedy niemobilny. Wyrodny ojciec, wychlostac go trzeba
Malo tego, ja wyrodna matka podrozuje z synem samolotem, w miejscu, gdzie dzieci powinny byc zakneblowane i przywiazane do siedzenia, bo przeciez taaakie duze pieniedze sie placi za bilet a tu dzieciak sie drze albo nie daj boze toalete taka matka zajmuje i go przewija, niedopuszczalne prawda I jak tu opuscic samolot gdy dziecko placze, wyskoczyc

Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640
Czas edycji: 2009-03-04 o 22:44
d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-04, 23:31   #146
xandra78
Zakorzenienie

[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;1128539 0]A wiecie, ze moj Tz chodzi z synkiem do pubu, straszne, wiem, byl kilka razy z kolega czy dwoma, dziecko mamy male, Tz pil cole albo piwo, nie wiecej niz jedno, siedzieli na zewnatrz, godziny poludniowe, maly w wozku, byl wtedy niemobilny. Wyrodny ojciec, wychlostac go trzeba
Malo tego, ja wyrodna matka podrozuje z synem samolotem, w miejscu, gdzie dzieci powinny byc zakneblowane i przywiazane do siedzenia, bo przeciez taaakie duze pieniedze sie placi za bilet a tu dzieciak sie drze albo nie daj boze toalete taka matka zajmuje i go przewija, niedopuszczalne prawda I jak tu opuscic samolot gdy dziecko placze, wyskoczyc [/quote]
Ja cieeeeeee. Normalnie wychłostać Was
Stary 2009-03-04, 23:43   #147
Luba
Zakorzenienie

[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;1128539 0]
Malo tego, ja wyrodna matka podrozuje z synem samolotem, w miejscu, gdzie dzieci powinny byc zakneblowane i przywiazane do siedzenia, bo przeciez taaakie duze pieniedze sie placi za bilet a tu dzieciak sie drze albo nie daj boze toalete taka matka zajmuje i go przewija, niedopuszczalne prawda I jak tu opuscic samolot gdy dziecko placze, wyskoczyc [/quote]

Leciałam kiedys z płaczącym maluszkiem (nie moim). Płakał biedak bite 4 godziny. Nie wiem dlaczego, podejrzewałam, że uszy go bolały.
A my z mężem siedzielismy sobie na siedzeniach, patrzylismy na nasze dzieci czytające gazetki i grające w gry i... niech mi niebo wybaczy, ale bylismy tacy szczęśliwi, że to nie nasze dziecko tak wyje. Co chwilę słyszałam szept męża: biedny maluch, tak płacze... ale fajnie, że to nie my musimy go uspokajac, nie?

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-05, 00:39   #148
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Leciałam kiedys z płaczącym maluszkiem (nie moim). Płakał biedak bite 4 godziny. Nie wiem dlaczego, podejrzewałam, że uszy go bolały.
A my z mężem siedzielismy sobie na siedzeniach, patrzylismy na nasze dzieci czytające gazetki i grające w gry i... niech mi niebo wybaczy, ale bylismy tacy szczęśliwi, że to nie nasze dziecko tak wyje. Co chwilę słyszałam szept męża: biedny maluch, tak płacze... ale fajnie, że to nie my musimy go uspokajac, nie?
lecialam i ja z moja 3 miesieczna bzdzungwa, spala cala droge w te i nazad, a przed nami maluch rowno koncert dawal. i az mi skora cierpla. z MALUSZKA powodu, nie z powodu ludzi, czy nawet matki, ale skoro plakal to nie robil tego zlosliwie, prawda?

uwielbiam komentarze, ze dziecko to leci za darmo, wiec nie powinno nawet korzystac z toalety. ja za swoje zawsze place, nigdzie nie mam za darmo

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2009-03-05, 01:36   #149
madabell
Zadomowienie

Treść usunięta
madabell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-05, 06:58   #150
Hvid
Zakorzenienie

Jezeli chodzi o sklepy spozywcze, to na szczescie w Dk jest tak, ze drzwi wejsciowe prawie we wszystkich sklepach otwieraja sie automatycznie, poza tym, wiele osob i tak wchodzi z duzymi wozkami ( zakupowymi ). Te wozki maja gabaryty ``karocy``mojego dziecka, wiec nikt mi nic do tej pory zlego nie powiedzial.

A nawet, jezeli by powiedzial, to ja i tak wejde z ``karoca`` do sklepu, poniewaz Alma juz swoje wazy ( rosnie jak na drozdzach ), a ja nie bardzo moge dzwigac po cesarskim cieciu. Tam, gdzie musze, to ja nosze ( na przyklad w urzedzie ), ale tam, gdzie nie jest to potrzebne, wchodze z ``karoca``. Kiedy juz dostane zielone swiatlo do dzwigania, wtedy przerzuce sie na nosidelko i bede rowniez do sklepu spozywczego wchodzic z nosidelkiem.
Hvid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości