![]() |
#121 |
Konto usunięte
|
Dot.: Czy wszędzie z dzieckiem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
już kiedyś byłam króliczkiem dziękuję za taką rolę. A i zapraszam do rozmowy w wątku o wierze
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
napisze jaka mama 4 miesiecznego "zlotego dziecka". moje nie krzyczy bez powodow, a jesli juz to ma ich 4 - glodne, spiace, niewygodnie jej lub za duzo wrazen.
wychodze z mala jak uda mi sie wyeliminowac powyzzsze rzeczy, ale nie porzuce zakupow w polowie jesli polka zacznie marudzic i zejdzie jej 15 min zanim usnie. zeby uniknac "karocy obladowanej siatami" mam wozek z pojemym koszem na zakupy piersia nie karmie, wiec butleka nikogo nie bulwersuje, "hitem dnia" tez nie jest, ale gdyby udalo mi sie utrzymac lakatacje to zaslanialabym sie szalikiem, bo nie lubie spojrzen tych co twierdza ze to okropne. choc smiem twierdzic ze wiecej cycka widac u kobiet na dyskotekach a co do miejsc publicznych gdzie bezdzietni ida sie zrelaksowac... (bo ci dzietni to wyglada na to, ze ide tam psuc krew bezdzietnym). w uk jest przepis ze jesli rodzic chce posiedziec z dziekiem w pubie to do 19, a nawet wtedy musi kupic dziecku jedzenie, a sam nie moze wypic wiecej niz 2 drinki. granicza to w znacznym stopniu przesiadywanie rodzicow nad alko z dziemi jako elementem biegajaco - irytujacym |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakiś czas temu jak bylismy na nowym Bondzie, razem z nami na sali kinowej było 2 dzieci w wieku na oko 3 i 4 lata. Rodzice spokojnie ogladali sobie film, natomiast wszyscy obecni na sali mieli ochotę ich udusić. Dzieci biegały między siedzeniami, przepychając się w tę i z powrotem miedzy siedzącymi ludzmi, rozsypywały popcorn, śmiały się w głos, głośno piszczały. Koszmar ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
A ja głupia nawet nie sadziłam,że mamy z "karocami" w sklepach moga kogoś zdenerwować-naiwna jestem
![]() No-tyle mnie nerwów te zakupy kosztowały,a tu jeszcze jak pomyslę,że kogos może zdenerwować nasza "karoca" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a tak na marginesie to w restauracjach nie panuje bloga cisza...a jesli cokolwiek komukolwiek przeszkadza mozna sie zglosic do menagera i to nie tylko w sprawie 'filmu sensacyjnego po lewej' ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
oczywiscie, ze tak sie nie powinno robic...no ale zdarza sie...jak widac... Cytat:
![]() nie demonizujmy dzieci...one potrafia (poza plakaniem i fochami swoimi) np. rozbrajajaco sie smiac...albo robic inne smieszne (nieswiadomie zwykle) rzeczy...wystarczy poczytac inne watki...polecam szczegolnie bezdzietnym...moze nastepnym razem widzac matke z dzieckiem usmiechniecie sie na ten widok zamiast sie oburzac ![]()
![]() |
![]() |
#129 |
Zadomowienie
|
mogę się pochwalić moim terrorystą???? A raczej fotką naszej wspólej fantazji??? Jak będzie aprobata to pokażę
![]()
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Xandra
![]() ![]() jak mamy narzekać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Inny przykład, był remont głownej ulicy dojezdzającej do mojego domu. Tramwaje nie jezdziły, jezdziło tylko ciagle się zpozniające MPK. Zima jak cholera snieg nawala. Stoję na przystanku, przyjezdza spozniony autobus. Ludzie stoją w drzwiach a srodek pusty. Proszę zeby sie przesuneli bo chce wjechac. Myslicie, ze ktoś się ruszył ![]() ![]() Nie mówcie mi, ze Was wkurzają wrzeszczące dzieciaki, mnie wkurza znieczulica ludzka dla kobiet z dziećmi. Po takich incydentach mam czasem głęboko w poważaniu czy kogoś denerwuje moje płaczące dziecko czy nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama kilka razy korzystałam z windy w CH, dla zabawy , z kumpelą ![]() A w komunikacji miejskiej nigdy nie widzialam chamstwa wobec kobiet z wózkami, zawsze ktoś pomoże wtaszczyć wózek po schodach itp. Musiałaś mieć pecha. Za to kumpela mi opowiadala, jak baba z wózkiem wywaliła jakiegoś dzieciaka siłą z autobusu, bo tak by sie nie zmieściła... Nie wiem, może musiała wtedy z jakiegoś powodu jechać autobusem z wózkiem, ale kurcze akurat o godzinie, kiedy wszyscy jadą do szkoły, to było do przewidzenia, że sie nie zmieści.
![]() |
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
hm...zabawa nie wiem w co ...ale on uwibia takie przebieranki
![]()
![]() |
![]() |
#134 |
Konto usunięte
|
Z dziećmi na pewno NIE do:
- pubu, knajpy - okropieństwo i uważam, że z takimi rodzicami jest coś nie tak, jeśli biorą dzieci w takie miejsca; nie obchodzi mnie to, czy mają dziecko z kimś zostawić - skoro się zdecydowali na dzieci, to sorry - piwko w zadymionej knajpie musi zejśc na dalszy plan; a w ostatnie wakacje byłam świadkiem mnóstwa sytuacji, że mamusia i tatuś ze znajomymi sączą piwko w pubie, a obok siedzą dzieciaki (przedział wieku to było 7-12 lat) - do kina na film dla widzów starszych i dorosłych - dzieci się boją, nudzą - rozrabiają i przeszkadzają innych (to nie wina tych dzieci, ale wina braku wyobraźni ze strony rodziców) - wieczorne przesiadywanie "pod parasolami" - czyli pub latem, na powietrzu; w ciągu dnia rozumiem wyskoczenie z dzieckiem i wypicie małego piwka (chociaż wybór coli jest dla mnie bardziej oczywisty, jeśli się ma dziecko pod opieką), pogadanie ze znajomymi, ale do pewnej normalnej godziny i nie przez ileś tam godzin. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
fotka urocza...ale czy to bezpieczne przebierac chlopca w dziewczynke??
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
\sa, wybierał ciuszki z całej stery ubrań na All :0 Nie widzę w tym nic zdriżnego. Ba, powiem Ci więcej mój syn ma jedną lalkę do zabawy
![]()
![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zle mnie zrozumialas..ja nie widze w tym nic zdroznego...to taka moja uwaga tylko ![]()
![]() |
![]() |
#138 |
Zadomowienie
|
wiem wiem ale mój tż puka się w czoło bo dziecku lalkę dałam 9 którą sam bądź co bądź maltretował jak był mały)
![]()
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
kwestia kultury. sa kraje gdzie matce z wozkiem i dzieckiem sie ustepuje, tak jak staruszce
sa miejsca gdzie matki z dziekiem maja ulatwienia tak jak inwalidzi tylko dlaczego to tak przeszkadza bezdzietnym? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Restauracja-miejsce miłego spędzania czasu,zjedzenia posiłku-wszystko się zgadza.Tylko co-zakaz wprowadzania dzieci, bo mi się kotlecik nie przyjmie? Dzieci różnie się zachowuja z różnych przyczyn. Zapewniam,że nie każde rozbrykane w markecie dziecko jest rozkapryszonym bachorem z rodzicami, którzy nie umieją je wychować. Jak dziecko się po prostu znudzi w środku posiłku i zacznie rozrabiać,to przecież nie wyjdę z nim natychmiast z knajpki.Poza tym trzeba wziąć pod uwagę,że każdy w miejscu tego typu przyszedł po to,żeby sie zrelaksować-rodzice z dziećmi też.Nie jest nigdzie napisane,ani powszechnie wiadome,że nie powinno sie w takich miejscach głośno rozmawiać, śmiać itp., więc nie oburzajmy się jak "święte bezdzietne krowy".Na każdego przyjdzie czas. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Konto usunięte
|
A wiecie, ze moj Tz chodzi z synkiem do pubu, straszne, wiem, byl kilka razy z kolega czy dwoma, dziecko mamy male, Tz pil cole albo piwo, nie wiecej niz jedno, siedzieli na zewnatrz, godziny poludniowe, maly w wozku, byl wtedy niemobilny. Wyrodny ojciec, wychlostac go trzeba
![]() Malo tego, ja wyrodna matka podrozuje z synem samolotem, w miejscu, gdzie dzieci powinny byc zakneblowane i przywiazane do siedzenia, bo przeciez taaakie duze pieniedze sie placi za bilet a tu dzieciak sie drze albo nie daj boze toalete taka matka zajmuje i go przewija, niedopuszczalne prawda ![]() ![]() Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 Czas edycji: 2009-03-04 o 22:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;1128539 0]A wiecie, ze moj Tz chodzi z synkiem do pubu, straszne, wiem, byl kilka razy z kolega czy dwoma, dziecko mamy male, Tz pil cole albo piwo, nie wiecej niz jedno, siedzieli na zewnatrz, godziny poludniowe, maly w wozku, byl wtedy niemobilny. Wyrodny ojciec, wychlostac go trzeba
![]() Malo tego, ja wyrodna matka podrozuje z synem samolotem, w miejscu, gdzie dzieci powinny byc zakneblowane i przywiazane do siedzenia, bo przeciez taaakie duze pieniedze sie placi za bilet a tu dzieciak sie drze albo nie daj boze toalete taka matka zajmuje i go przewija, niedopuszczalne prawda ![]() ![]() Ja cieeeeeee ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;1128539 0]
Malo tego, ja wyrodna matka podrozuje z synem samolotem, w miejscu, gdzie dzieci powinny byc zakneblowane i przywiazane do siedzenia, bo przeciez taaakie duze pieniedze sie placi za bilet a tu dzieciak sie drze albo nie daj boze toalete taka matka zajmuje i go przewija, niedopuszczalne prawda ![]() ![]() Leciałam kiedys z płaczącym maluszkiem (nie moim). Płakał biedak bite 4 godziny. Nie wiem dlaczego, podejrzewałam, że uszy go bolały. A my z mężem siedzielismy sobie na siedzeniach, patrzylismy na nasze dzieci czytające gazetki i grające w gry i... niech mi niebo wybaczy, ale bylismy tacy szczęśliwi, że to nie nasze dziecko tak wyje. ![]() ![]()
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam komentarze, ze dziecko to leci za darmo, wiec nie powinno nawet korzystac z toalety. ja za swoje zawsze place, nigdzie nie mam za darmo |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zadomowienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Jezeli chodzi o sklepy spozywcze, to na szczescie w Dk jest tak, ze drzwi wejsciowe prawie we wszystkich sklepach otwieraja sie automatycznie, poza tym, wiele osob i tak wchodzi z duzymi wozkami ( zakupowymi ). Te wozki maja gabaryty ``karocy``mojego dziecka, wiec nikt mi nic do tej pory zlego nie powiedzial.
A nawet, jezeli by powiedzial, to ja i tak wejde z ``karoca`` do sklepu, poniewaz Alma juz swoje wazy ( rosnie jak na drozdzach ), a ja nie bardzo moge dzwigac po cesarskim cieciu. Tam, gdzie musze, to ja nosze ( na przyklad w urzedzie ), ale tam, gdzie nie jest to potrzebne, wchodze z ``karoca``. Kiedy juz dostane zielone swiatlo do dzwigania, wtedy przerzuce sie na nosidelko i bede rowniez do sklepu spozywczego wchodzic z nosidelkiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.