|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maturzystki 2008 jednak nie balują na studiach cz. X
siemaanko;D
dopeiro co wstałam ![]() wczoraj byłam na maratonie filmow tanecznych w Mulitikinie.. Just dance, Step up 2, i kochaj i tańcz.. i znowu z żalem musze stwierdzić, że Polska kinematografia dała ciała.. fakt faktem było juz dosć późno, ale na tym ostatnim przysypiałam.. Step up, mimo że juz kilka razy go oglądałam, okazał się najciekawszy.. czeka mnie mega sprzątanie.. ![]() ![]() jużod 2 tygodni nie odzywamy się do siebie ze współlokatorami.. nawet "cześć' do siebie nie mówimy.. w sumie to nawet pasi mi taki układ, bo oni mnie tak drażnią wrr.. ostatnio byłam w kuchni i cos gotowałam i obok stal współlokator i oczywiscie ani słowa do siebie, tylko patrze,że on gotuje makaron i po prostu szlag mnie trafil jak zoabczyalm , że do mieszania makaronu trzykrotnie uzytł nowej czytej łyzki wziętej z suszarki.. kurde chłopcy to półgłówki..
|
|
#4892 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam problem. Otóż chciałabym mieć telefon na abonament, już sobie upatrzyłam i wszystko byłoby ok, gdyby nie moja mama, która zawsze jest na: nie! Mam swoje dochody, starcza mi na studia w innym mieście, odkładam 200 zł na miesiąc, jest ok. Mama ma swoje dochody i w sumie można powiedzieć że jestem niezależna od niej finansowo. Mamy wspólne konto, nie pozwoliła mi założyć sobie swojego... Abonament kosztuje 45 zł, myślę, że to nie jest wygórowana kwota. Kiedyś chciałam kupić aparat cyfrowy- nie! bo są inne wydatki, to samo mówi teraz. Gdybym była na tyle odważna, poszłabym do salonu i bez jej wiedzy/ zgody wzięła ten telefon, bo nie musi mi niczego podpisywać czy coś w tym stylu. Mój telefon który mam obecnie psuje się, właśnie jestem w kropce, bo zepsuła mi się ładowarka. Właściwie cokolwiek chcę sobie kupić, konsultuję to z nią, właściwie nie kupiłam niczego większego odkąd dostaję te pieniądze. Nie wiem co robić:
1. odpuścić sobie 2. postawić mamę przed faktem dokonanym 3. przekonywać ją (jestem przekonana, że będzie to bezskuteczne) |
|
|
|
#4893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sesja.. same 5;] oczywiście po histeriach że "nie zdam" "może będzie ledwo 3" tak to o nią chodzi |
|
|
|
|
#4894 |
|
Zakorzenienie
|
h20, ja bym poważnie porozmawiała z mamą a jakby to nic nie dało, to założyłabym własne konto. Bo to lekka przesada, że własnych pieniędzy nie możesz wydawać i to na nie byle jakie zachcianki bo telefon czy aparat jest przydatny
|
#4895 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam dużych wymagań, rzadko o coś ją proszę. Mama mówi: nie możemy sobie w tej chwili pozwolić bo: ona musi oddać dług, planuje kupić lodówkę itd... jak chciała kupić drogą pościel, kupiła. Chciała zestaw garnków za kilka tysięcy, kupiła. Jak ja chcę telefon, to nie
|
|
|
|
#4896 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahaCytat:
myślałam, że wszystkie ;Pa co do wykładowców to u mnie akurat nie ma takiej możliwości - no bo jednak rok jest/był bardzo liczny więc nie miało się jakiegoś bliższego kontaktu z wykładowcami. Jedynie co raz jechałam z doktorem od prawa (lekko po 30tce) razem skmką i sobie rozmawialiśmy i potem z raz na wydziale.Ale to większość ludzi o tym wiedziała, bo części coś tam z tej rozmowy powiedziałam co uważałam, że może i powinni widzieć I dalej się rozniosło, ale nikt mi nie rzucał żadnych komentarzy, jedynie się śmiali, że muszę teraz uważać na wszystkie zakochane studentki od nas (bo facet nawet przystojny) ![]() Od ćwiczeń to miałam bardzo dobry kontakt z facetem do mikro I do dzisiaj mam, zawsze na korytarzu mnie zaczepie i opowiada jakieś głupoty ;P No ale to też z grupy wszyscy o tym wiedzieli bo to było widać, a że miałam 5 z ćwiczeń i potem 4.5 z egzaminu to przyjęło się, że mam z nim romans (facet 35lat) i to dlatego itd - ale to raczej do śmiechu i nikt mi też nie rzucał jakiś dziwnych komentarzy bo chyba by przez resztę grupy został trochę wyśmiany prędzej ![]() Teraz jedynie będziemy mieć lepszy kontakt z wykładowcą z makro, a to dlatego, że moja grupa ma też z nim ćwiczenia ![]() Cytat:
ja niestety dzisiaj umieram - chyba coś mnie przeziębienie bierze, do tego dostałam @ i ogólnie wyglądam bardzo ciekawie więc mam zamiar siedzieć w pokoju i nigdzie nie wychodzić ![]() nawet nie mam nic do jedzenia... tzn mam jakieś mięsa z domu (kiedy moi rodzice zrozumieją, że skoro nie lubię mięsa i o tym wiedzą to na studiach nagle nie stanę się miłośniczką zrazów itd ) i inne rzeczy. Ale nie mam np mleka a bym sobie płatki zjadła : (Cytat:
czy jeszcze gdzieś indziej grali?bo miałam właśnie do Gdyni na to jechać ale ostatecznie nie wyszło ![]() a czemu z nimi nie rozmawiasz? Ja bym chyba nie mogła w takiej atmosferze mieszkać ![]() h2o0 no nie wiem, ja bym porozmawiała. Też nie bardzo rozumiem czemu Twoja mama nie chce się zgodzić, może musisz jej przedstawić jak ten abonament dokładnie wygląda i jakie są warunki
|
|
#4897 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4898 |
|
Zakorzenienie
|
lele mama wie o tych oszczędnościach, bo sama mi założyła książeczkę mieszkaniową, jak byłam mała, i to pieniądze są zbierane na dom/mieszkanie a nie na inny cel. Właściwie to wspólne konto aż tak bardzo mi nie przeszkadza, tylko to że nie pozwala mi wziąć sobie telefonu na abonament, który by był opłacany z moich pieniędzy.
|
|
|
|
#4899 |
|
Zakorzenienie
|
Wspólne konto z jednej strony fajnie, ale ja jednak wolałabym mieć swoje własne oprócz tego, lub tylko to swoje.
Wtedy widzisz ile masz dokładnie swoich pieniędzy, na co możesz sobie pozwolić. A jak masz wspólne z mamą to nie ma czegoś takiego ![]() Mi rodzice bardzo dawno temu założyli konto w WBK. Potem jakoś w liceum oprócz normalnych kont zakładali też dla siebie konta w mBanku i przy okazji założyli mi. Przez kilka lat miałam dwa, ale kilka miesięcy temu postanowiłam z jednego zrezygnować i zostawiam tylko mBank właśnie. Ale jakoś jeszcze nie mogę się zabrać do zlikwidowania tamtego;P większość pieniędzy przelałam na drugie, zostało mi tam z 20zł i nie mam kiedy zająć się likwidacją ![]() no nic, ruszam do nauki! ![]() mam tylko 4.5h opóźnienia
|
#4900 |
|
Zakorzenienie
|
To może przedstaw jej dokładnie umowę, za co tyle, ile dodatkowych minut ( że np. nie będziesz przez to wydzwaniać ponad abonament). A jak się nie zgodzi, to może zaproponuj żebyście razem poszły do salonu i poszukały czegoś odpowiedniejszego, co by pasowało wam obu
|
#4901 |
|
Zakorzenienie
|
a czemu nie wezmiesz sobie mixa np??
|
#4902 |
|
Zakorzenienie
|
Mariolciu nie chcę mixa. Ponad abonament na pewno nie wydzwonię, to pewne. Fajna jest oferta, dostałabym bonusy za to, że przechodzę z karty na abonament, zachowałabym numer, do tego 500 minut dla mnie i dla drugiej osoby... ahh a konta też nie założę zapewne bo mi mama nie pozwoli. Chyba głupia jestem, że wszystko z nią konsultuję, w końcu 20 lat na karku :| do salonu mamy nie wezmę, bo ona nie wiele z tego zrozumie co i jak, sama komórki nie umie obsługiwać.
Edytowane przez h2o0 Czas edycji: 2009-03-07 o 15:53 Powód: dopisek |
|
|
|
#4903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez mam dostep do taty konta, mam jjego karte, ale mam tez i swoje konto, na ktorym nei trzymam zawrotnych sum, tylko takie zaskorniaki ze tak sie wyraze na swoje drobne i wieksze przyjemnosci.. a mamy do banku nie musisz zabierac by otworzyc konto, zwlaszcza ze jak mowie do mbanku to sie nie idzie tylko wszystko przez internet zalatwia. w wieku 20 lat mamy nie potrzebujesz by zalozyc konto czy wziac telefon ( wystarczy zaswiadczenie, ze studiujesz..) |
|
|
|
|
#4904 |
|
Zakorzenienie
|
Może rzeczywiście sobie założę konto na takie zaskórniaki. Czyli lele wnioskując z Twojej wypowiedzi wynika, że powinnam sobie wziąć telefon bez zgody mamy? I tak się dowie, bo rachunki będą przychodzić do domu.
|
|
|
|
#4905 |
|
Zakorzenienie
|
sadze, ze powinnas zaczac malymi kroczkami. a telefon to duze zobowiazanie.. ja bym jeszcze starala sie mamie wszystki zaprezentowac, porownac rozne oferty itp.
|
|
|
|
#4906 |
|
Zakorzenienie
|
własne konto uczy nawet odpowiedzialności
mnie nauczyło też oszczędzania jakoś ze swojego konta to dużo trudniej wydaje się pieniądze niż z rodziców ![]() widać też ile miesięcznie się wydaje itp mi rodzice nie dają pieniędzy do ręki - no oprócz ok 100zł, które potem mam no na bilety. większość płatności załatwiam kartą czy przelewami, jedynie jakieś drobne zawsze mam w portfelu w 'razie czego'. Poza tym my w mieszkaniu płacimy za nie jednym przelewem no i ja zawsze wysyłam za wszystkich, potem oni mi przelewają swoje części itd. Własne konto naprawdę się przydaje
|
#4907 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w Gdańsku w multikinie. z jednym dlatego, że poskarżył się dla swego ojca że sie ze mna ciagle kłóci i że nie myje garnków lol wyobrazacie sobie?20letni chlopak sie dla tatusia skarzy ze nie moze sie ze wspollokatorka dogadac.. omg.. cieć a z zdrugim nie rozmawiam dlatego że okazal sie bardzo dwulicowy.. jak nie bylo jednego z nich to na niego gadal i smial sie z nami i w ogole taki plan sam wymyslil zeby go wkurzyca jak on przyjechal to sie wyparl wszystkeigo.. a mi sie wydaje że u ans w mieszkaniu w ogle nie ma atmosfery.. Po prostu kazdy życje oddzielnie.. swoim życiem i wsio hehe noo;D
|
|
|
#4908 |
|
Zakorzenienie
|
ah no tak, wspominałaś o tym jednym co się skarżył
![]() a to nie wiedziałam, że w GD też wczoraj ten maraton był. kurczę mogłam sobie jednak iść ![]() ale jakoś za późno się za to zabraliśmy;P
|
#4909 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
O kurcze szkoda ze nie wiedzialam o tym maratonie, pewnie bym sie wybrala ![]() Jutro mielismy isc z TŻtem na ten film "kochaj i tancz" ale ma slabe recenzje wiec pewnie nie pojdziemy, tylko sobie ktoregos dnia sciagne i obejrze
|
||
|
|
|
#4910 |
|
Zakorzenienie
|
ufff, skończyłam makro na dziś. Ręka mi odpadnie za chwilę - 10 stron A4 ręcznych notatek
![]() Jutro będę się tego uczyć bo dziś już nie mam sił na to patrzeć nawet ![]() Rozmawiałam niedawno z kumpelą i doszłyśmy do wniosku (dziewczyny z 3miasta Was też to dotyczy ), że niedługo będzie nasza pierwsza wiosna nad morzem ![]() Zrobi się ciepło, słońce będzie grzało, będziemy chodzić w okularach przeciwsłonecznych, bez kurtek A potem będzie można na boso chodzić brzegiem morza, siedzieć na piasku! będzie pięknie ^^ hah
|
#4911 |
|
Zakorzenienie
|
wrocilam:d mialam 2 godziny
ciemno i w deszczu niewiele widzialam ale fajnie bylo
|
#4912 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa, Pretty jak przejść ten 28 poziom?
![]() zaraz się wkurze ;P może chcesz kod i powiesz mi co tam za sztuczka jest ukryta? ^^
|
#4913 |
|
Zakorzenienie
|
Top ja też sobie pogram, a co mi tam
|
#4914 |
|
Zakorzenienie
|
Nija to może chcesz mi przejść 28 poziom ?
|
#4915 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4916 |
|
Zakorzenienie
|
hah
![]() jak chcesz to daj kod chociaż nie wiem czy jeszcze będę umiała ![]()
|
#4917 |
|
Zakorzenienie
|
haha ja też nie mogłam przejść 7 i dałam sobie spokój
|
#4918 |
|
Zakorzenienie
|
Passcode
![]() 189493
|
#4919 |
|
Zakorzenienie
|
myślałam, że podałaś mi mój numer indeksu
bo jest prawie identyczny;P przeszłam ten 7 jakby co to kod do 8 - 499707 a przejść musisz tak: najpierw dojść do tego krzyżyka - pokombinować z ułożeniem klocka tak, żeby stał na pierwszym kwadraciku tego węższego przejścia. dochodzisz do krzyżyka i wtedy otwiera się na dole dodatkowy kwadracik. wtedy klocek musi leżeć na tym dodatkowym kwadraciku (no i druga połowa jego na tym po lewo). wtedy się przerzuci (;P) niżej - też żeby leżał. i wtedy już idziesz tam do otworu. i tam tylko chwile pokombinować, żeby ułożyć go tak, żeby wpadł
|
#4920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale dzięki
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.

oczywiście skończyła się bijatyką... i wszyscy musieli zbijać do domu... nie ma to jak potańcówka na wsi
myślałam, że wszystkie ;P
i potem z raz na wydziale.
I dalej się rozniosło, ale nikt mi nie rzucał żadnych komentarzy, jedynie się śmiali, że muszę teraz uważać na wszystkie zakochane studentki od nas (bo facet nawet przystojny)
czy jeszcze gdzieś indziej grali?