|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje? | |||
chłopiec |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 41,82% |
dziewczynka |
11 | 20,00% |
nie wiem |
21 | 38,18% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3691 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II
Witam niedzielnie
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Przypomina X-landera ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja się przyłączę z latte macchiato ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
![]() frida zazdroszczę ładnej pogody, u nas szaro, buro i ponuro ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3692 | |
Wtajemniczenie
|
majka versace śliczny syneczek, jak model na tym zdjęciu
![]() eleeri fajny wózek ![]() Cytat:
![]() Hejka Miramej ![]() Aaa zapomniałam że dziś nasze święto ![]() Wszystkiego najlepszego dziewczynki ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez megi b Czas edycji: 2009-03-08 o 08:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3693 | ||||
Ola-Unhola
|
Witam Kobietki w nasze Swięto
![]() Wszystkiego Najlepszego !!! Ja robię kiełbaska, cebulka, papryczka, kabaczek, pomidorki z puszki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wózeczek bardzo fajny i kolorek ładny ![]() ![]() Cytat:
![]() Butki fajne i kolorki typowo wiosenne ![]() Cytat:
A jak nie było takiego imienia "w okolicy" to znowu nam się nie podobało. Ja już tak mam, że mało kóre męskie mi się podoba, jak ja bym miała je dac dziecku, a u kogoś może byc ![]() Cytat:
A mnie wczoraj Antoś prawie w ogóle nie kopał ![]() Dzisiaj z rana trochę zaczął delikatnie, ale inaczej niż wcześniej... Wiem, wiem sama Wam tłumaczyłam, że tak może byc na poczatku, a teraz sama się zamartwiam, ale tak już mam - dziwne myśli i głupie ![]() Idę na herbatkę i śniadanko ![]()
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-03-08 o 09:01 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3694 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A wiec WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOBIETKI ![]() Wrocilam z imprezy kolo 23.00 bo juz nie moglam na dupie wysiedziec i meczyla mnie zgaga!! a impreza sie zaczela rozkrecac-wszystkie baby na parkiet i tance, swawole!! Ale ogolnie mi sie podobalo, spotkalam duzo dawno niewidzianych kolezanek!! kabaret byl 1 klasa- za***isty!!!!
![]() |
#3695 |
Zadomowienie
|
cześć brzuchatki
![]() dziś dzień kobiet, więc należą nam się specjalne względy, zamierzam to wykorzystać - właściciwie juz zaczęłam bo mąż poszedł sam do sklepu ![]() Widzę że u Was wszystko ok, szkoda tylko pieska, który czeka na zabieg, mam nadzieję że wszystko pójdzie dobrze. A my poszaleliśmy z zakupami: byliśmy w Wawie w Ikei i kupiliśmy komodę i przewijak dla dzidzia. Do tego różne duperele w innych sklepach np wanienkę z akcesoriami z mothercare za 145 zł. (masakra z tą ceną). My mamy tak że niby nie mamy kasy a potem okazuje się że wydaliśmy straszną forsę na śliczne babmetle, kótre możnaby kupić gdzieś indziej za ułamek ceny. Ale cóż - 1 dziecko ![]() Zostało do kupienia łóżeczko, fotelik i wózek. Ale to juz będzie wydatek dla dziadków ![]() A i teraz pytanko: w czym/ pod czym śpi noworodek? kołderka czy rożek. Boję się że pod kołderką takie maleństwo mogłoby się udusić . NIe mam pojęcia co mam kupić. |
![]() ![]() |
![]() |
#3696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi sie wydaje ze takie malenstwo powinno spac w rozku......... ale niech sie wypowiedza nasze doswiadczone mamuski ![]()
![]() |
#3697 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie gustuję w lakierze, tymbardziej sportowym, bankowo szybko popęka(kiedyś miałam), i już od około 3 lat inwestuję w dobre buty, bo taka ma uroda,że nóżki mi się niedość że męczą, to jeszcze pocą, choć fajnie by było mieć kilka par w każdym kolorze. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ładuję gary i wszystko jak leci, nawet takie które przypala mi się ja się zawizażuję ![]() Do zmywania z jednego obiadu to ja minimum ok 15l brałam, bo full płynu i goraca woda lała się strumieniem, a teraz co 2 dzień wstawiam i pełen relax ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj tż tez zmywa naczynia i mu to nie przeszkadza,bo pracujac na kuchni jako szef tez musial zmywac! czasami nawet jak mi sie nie chce to pozmywa ladnie za mnie ![]() jak widze moja ciocie , ktora zbiera te talerze kilka dni zeby potem cala zmywArke zaladowac to mnie szlag trafia, nie moglabym zasnac wiedzac ze cos zalega nie umyte! uwazam ze zmywarka to dobra rzecz, ale dla wieloosobowych rodzin! osobiscie na dzien dzisiejszy dla mnie nie istnieje, moze kiedys sie przekonam jak juz bede stara hehe
![]() |
#3699 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witajcie
![]() wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet ![]() a my dzis idziemy z malym do kina na wyspe dinozaura ![]() co do spania...moj maly na poczatku spal tylko w rozku i bez poduszki ale mysle, ze w lecie jak bedzie upal to nawet rozek moze sie nie przydac, tylko okryje sie maluch pielucha i tyle
#3700 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziewcyzny : ………………....……._.;_'.-._ ……………………….{`--.♥.-.'_,} ……………………{;..\,__...-'/} ....._.;_'.-._ …{..'-`.♥._;..-'; ...{`--♥..-.'_,}…`'--.._..-' ....._.;_'.-._ .{;..\,__...-'/}…._.;_'.-._ ...{`--.♥.-.'_,} .{..'-`.._;..-';.{`--..♥-.'_,}.{;..\,__...-'/} ....`'--.._..-'.{;..\,__...-'/.{..'-`♥.._;..-} ........,--\\..,-"…`'--.._..- .....--.._..- ...... ....._.;_'.-._..... ||......// ..........{`--.♥.-.'_,}.,-"-.....//.,-"-.. ........{;..\,__...-'/....'-.\.// (..'-...\ ………..{..'-`.._;..-'. ,/. // ;---, ......../....-'.)\\......... /.,-"-....\ ........\,---'`...\\.......//. (..'-.....\ ....................\\... .// ................../J\\♥//I\ .................(_,-}={-,_) ...................\_//((\_/ .....................//))(\ ....................(/..)) ........................( ( ......................... \) w Dniu kobiet ![]()
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3701 |
Zakorzenienie
|
Moja siostrzenica urodziła się w lipcu i na spacerki siostra ją tylko nakrywała pieluchą, tak samo było gdy spała w dzień - pielucha lub cieniutki polarowy kocyk. Natomiast na noc sam polarowy kocyk, bo kołderka przy dobrze ponad 25 stopniach nie potrzeba była wcale.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nas w domku jest trójka i wstawiam najczęściej z jednego poprzedniego dnia +ze śniadanka a zdarza się i codzień, ale nie mam najmniejszego zamiaru cię nakłaniać. W żadnym wypadku.Każdy sam sobie uatwia wg. własnych potrzeb.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I współczuję z powodu pieska Jeśli chodzi o imiona, to mieliśmy drobny dylemat. Mój mąż nie jest Polakiem, nazwisko mamy hiszpańskie, więc chcieliśmy wybrać imię, które pasowałoby do nazwiska i można byłoby je wymówić tak samo po polsku, hiszpańsku i angielsku. Dla chłopczyka wybraliśmy Antonio, bo takie imię nosili mieli nasi dziadkowie. Dla dziewczynki Alexandra, bo nam się podoba, a poza tym tak miałam się nazywać ja, a potem mój brat ![]() ![]() ![]() Ja nie będę kupowała rożka, bo ich nie lubię. Kupię coś w takim stylu z polarowej tkaniny, fajnie można w to zawinąć maluszka. A na zimę coś wymyślę ![]()
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2009-03-08 o 10:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kazdy ma swoje zdanie i tyle!! ![]() a teraz wstawiam fotki firanki ktora mama mi uszyla!! 1 fotka-firanka 2-pokoj w ktorym wisi owa firanka- nasz wymarzony pokoj 3-juz niedlugo bedzie tam stac wymarzona plazma mojego tż! a to okienko to jest podswietlane, bedzie parapet z marmuru , po drugiej stronie kuchnia , narazie jest atrapa poleczki 4-nasz 1 pokoj- urzadzony z tego co juz mielismy, czyli taka sciepa 5-firanka w tym pokoju narazie mamy tylko te 2 pokoje urzadzone.........juz wkrotce beda fotki z sypialni i przedpokoju, tylko musze tż pogonic do pracy!!!do czerwca musimy sie wyrobic!!
![]() |
#3705 | ||
Zadomowienie
|
Dzień doberek
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Tak więc dalej nie mamy imienia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3706 |
Przyczajenie
|
wszystkiego najlepszego Kobitki,i te Duze i Male
![]() tu macie super filmik dokumentalny o rozwijaniu plodu,warto obejrzec http://www.clipser.com/watch_video/256420 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo fajne ![]() widze ze nie tylko moja mamuska szyje firanki ![]() jakos wole dac mamusce uszyc firaneczki niz dawac grubą kasiore za nie w sklepie, a zaoszczedzona kase to pakuje w mieszkanie ![]() ![]() Ja teraz jestem na etapie woalow wszelakich rodzajow ![]() ![]() dziewczyny takie pytanie z innej beczki co macie w oknach w kuchni ? bo ja mam dosc nietypowe firany bo na takich badylach od zazdrosek bo karnis zmi sie w kuchnie nie miesci ![]() ![]()
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3709 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ale jest jeszcze czas, coś wymyślicie, u nas też trwają rozmowy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3710 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
jednak nie idziemy do kina
![]() pojde po obiedzie z malym na plac zabaw co do rozkow - to jest naprawde przydatna rzecz, chpcby z tego wzgledu, ze malenstwo o wiele wygodniej bierze sie w rozku na rece bo to jest jakies usztywnienie i latwiej do karmienia i w ogole pamietam jak maly sie urodzil to na poczatku jego ojciec bral go tylko w rozku na rece a bez rozka sie bal bo nie wiedzial jak zlapac, tak tez bylo z innymi czlonkami rodzny
#3711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja narazie kuchni nie mam.......ale jak bede miec zrobiona to chcialabym rolete rzymska, bo mi sie podoba strasznie, tylko do tego czasu zanim bede miec kuchnie pewnie znowu jakies nowe fasony beda...... a czemu nie mozesz miec karnisza?
![]() |
#3712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja znowu nie moge miec blatu przy oknie bo mam nisko okna i bede miec wyspe na srodku ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() pozniej jak chcesz wkleje zdjecia i okien i kuchni to bedziesz wiedziala dlaczego nie moge miec karnisza ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3715 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ADRIAN czy PATRYK ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3716 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jasne wklej fotki!! Cytat:
![]()
![]() |
#3717 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3718 | |||||
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() A gdzie fotki ?????? Ja będę korzystała z rożka na początku, ale jak będzie bardzo gorąco to pieluszka tetrowa pójdzie w ruch lub kocyczek ![]() Cytat:
Cytat:
W drugim widzę meble Forte "Reytan" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-03-08 o 12:16 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3719 |
Zakorzenienie
|
Adrian.
![]() |
#3720 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() zgadza sie
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.