..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::.. - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-08, 00:22   #3301
kakafoniaa
Rozeznanie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..

Cytat:
Napisane przez effa79 Pokaż wiadomość
Aj i foty

No jak widzę te Twoje posiłki to aż się chce byc na tej jakże wspaniałej diecie
mam skromną nadzieję, że niedługo również dojdę do takiej wprawy w komponowaniu posiłków jak effa, paprak, telik ...
skądś trzeba czerpać inspiracje.
chociaż uważam, że pewne postępy poczyniłam; mając na myśli sałatki, które staram się robić i wprowadzać więcej posiłków.
7.04'10

- 13 kg

Edytowane przez kakafoniaa
Czas edycji: 2009-03-08 o 00:25
kakafoniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 05:42   #3302
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
papraczku zapomłam dodac ze swietne kuchenne machiny.
no imenu boskie, w szczególnosci makarony
Makarony uwielbiam w kazdej postaci. Juz sie tak przyzwyczailam, ze bialy makaron mi nie smakuje. Teraz planuje nauczyc sie sama robic ale czy cos z tego wyjdzie? Nie waz sie za czesto Najlepiej zapomniec o wadze i chudnac, chudnac, chudnac...
Cytat:
Napisane przez fruity Pokaż wiadomość

paprak super maszyny! Ja w ciagu roku jeden taki mikser stojacy zepsulam, to znaczy szybko sie postarzal, bo jest co prawda uzywany raz na 10-14 dni (dla psow) ale za to na maksa przez godzine. Biedny nie wytrzymal. Dostalama teraz taki sam jak poprzedni, tyle ze uzywany przez moja mame..ciekawe ile ten przezyje.
Ale ten czas leci, to juz bedziesz wracala.

Edit: paprak u mnie tu nie ma takiego podzialu na razowe-pelnoziarniste...w moim tym kupnym chlebie byla tez biala maka, ale dopiero na samym koncu skladu, a nazywa sie pelnoziarnisty. I jest albo ze slonecznikiem albo z platkami owsianymi.
Ano wracam niedlugo, jeszcze tydzien zostal Przerazasz mnie z tymi maszynami. Czy ty kosci mielisz? Ja mam hak i ubijaczke z odlewanego metalu wiec mysle, ze nic im nie bedzie.

Cytat:
Napisane przez IlonaP Pokaż wiadomość

paprak, sprzęt cudny, jestem zazdrosna
Ja sie ciesze jak dziecko i juz sama nie wiem w co lapy wlozyc Jak wroce do domu to zaczne zakwas robic i piec chleb

Cytat:
Napisane przez kuleczka18 Pokaż wiadomość
Od połowy tygodnia jestem już na 2 FAZIE. Na jakiejś stronie o SB pisało ''chlebek ryżowy'' ...więc już nie wiem, ale sądząc po Twojej odpowiedzi wezmę razowy
Ryzowy odpada, razowy jedz

Cytat:
Napisane przez ewelina* Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim
Nazywam się Ewelina, od stycznia walczę z moja waga nie stosowałam żadnych diet po prostu MŻ i WR ale ostatnio już nie chudnę i mam na kącie wiele poważnych grzeszków głównie chodzi o węglowodany.
Pomyślałam że mogłabym przejść na SB, może pomoże mi to z ww.
Tylko że tutaj trzeba je wykluczyć całkowicie, do tej pory na śniadanie jadłam owsiankę i jakiś owoc do szkoły brałam kanapkę( razowiec, warzywka, polędwica) i jabłko.
I tak się zastanawiam czy teraz znowu będę umiała się przestawić. I czym na przykład mogę te posiłki zastąpić, bo nie wiem czy warto zaczynać SB.

Z góry dziękuje za odp
Cytat:
Napisane przez rainboow Pokaż wiadomość
No to zgłasza się kolejna nowa ;-)
czytając wcześniejsze wątki i widząc rezultaty tej diety u innych, postanowiłam sama spróbować, skusiłam się nawet na najnowaszą książkę Agatstona(chociaż szczerze mówiąc niebardzo mnie zachwyciła).
Już od dawna pragnęłam jakiejś większej zmiany i myślę, że zmiana sposobu odżywiania bedzie czymś odpowiednim.
Celem moim jest jakies 5-6 kg, które przybyły mi w czasie zimy...
Wcześniej nie stosowałam żadnych diet, jedynie ograniczam słodycze i inne "grzeszki".

Najgorzej będzie mi zrezygnować z pieczywa i ziemniaków, ktore spożywam praktycznie codziennie, ale czego się nie robi dla osiągnięcia swych celów? ;-)
i właśnie tu chciałabym sie Was poradzić, a mianowicie... chodzę do szkoły gdzie nie obejdę sie bez posiłków i nie mam pomysłu czym mogłabym zastąpić tradycyjne kanapki, a coś jednak na tych przerwach przekąsić trzeba
Witajcie dziewczyny i powodzenia

Cytat:
A ja wlasnie wrocilam z zakupow z TZtem i jem sobie "lody"-zmiksowane mrozone owocki lesne z jogurtem--mega geste, zimne i pyszne. :P

Potem jeszcze bedzie moze winko czerwone.

Milego wieczoru wszystkim!

paprak tak jak pisalam Ilonce, katar mnie wciaz taki wstretny trzyma juz od tygodnia i bedzie jeszcze tydzien, dwa znajac moj organizm. :/

EDIT: i jeszcze reszte obiadu zjadlam, bo glodna bylam.
Zdrowiej zatem

Cytat:
Napisane przez effa79 Pokaż wiadomość
Alez naprodukowalyscie A ja wam powiem, ze jestem dumna z moich ostatnich dni diety, fura warzyw, niezle pomysly na jedzenie, normalnie jestem nieskromna
Dzis takie pyszne jedzenie... Jutro powrzucam przepisy na przepisowy

Papraczku jedzenie ekstra, choc ja bym sie bala jesc tyle makaronu No, ale to ja SPrzet super. I tak sobie dzis myslalam,z e jeny tu juz zaraz wracasz - ale to minelo... Ciasto dobre. mocno kakaowe, w polaczeniu z twarogiem idealne, po dwoch paskach przestalam marzyc o kolejnym kawalku

Kamilawu no i to sie nazywa wejscie Kurcze ja za awokado nie przepadam, ale kto wie, moze na podstawie tych przepisow sprobuje jeszcze raz
eee tam balabys sie makaronu A kto mi ostatnio pisal, ze malo jadam a sam sie boi? Ja makaron moglabym jesc codziennie i o ile jadam czesto a nie 3 razy dziennie to wszystko jest ok. Mysle, ze po prostu trzeba metabolizm rozbujac A ja jak pracuje to czesto jem wiecej ale rzadziej i w kolko to samo
Sprobuj mojego kurczaka na ostro z awokado albo awokado z feta, pomidorami i cebulka. Oba przepisy w przepisowym, na pewno ci posmakuja

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

paprak superancki sprzet! tak zapytam ciekawosci duzao taniej u was niz u nas taki mikser kosztuje?
Ceny masz dostepne np. w Bed, Bath and Beyond. Z transformatorem, podatkiem i clem wychodzi jakies 2/3 naszej ceny. No i wyslac lub przywiezc trzeba ale to juz zaden koszt

Cytat:
Napisane przez kakafoniaa Pokaż wiadomość
mam skromną nadzieję, że niedługo również dojdę do takiej wprawy w komponowaniu posiłków jak effa, paprak, telik ...
chociaż uważam, że pewne postępy poczyniłam; mając na myśli sałatki, które staram się robić i wprowadzać więcej posiłków.
Kazdy kiedys zaczynal, ani sie obejrzysz jak bedziesz jedna reka siekac a druga zonglowac

My znowu dzis lazilismy po sklepach i kupilam foremki do chleba i woka. Dziewczyny jak przyrzadzacie kurczaczka w woku?
Fotki wkleje jak z telefonu do kompa przeniose. My dzis znowu winkujemy. Chyba wpadniemy w alkoholizm jak tak dalej pojdzie. Ale nakupilismy pysznego chleba a chinczyk znow zwiozl nasze ulubione winko do sklepu. Grzech nie wykorzystac okazji

To wklejam spowiedz:
07.03
1. Jajecznica z peperoni, mizeria z salata i feta, surowka z rzepy z mini papryczka, majonezem i maslanka, 2 kawaleczki bulki razowej
2. Mango-marakuja smoothiez odtluszczona maslanka i lodami waniliowymi bez tluszczu i bez dodatku cukru
3. Mix orzechowo-owocowy
4. Kurczak z grilla, salatka grecka, kromka chleba orkiszowego i razowego
5. Dwa kawaleczki ciemnej czekolady
6. Pestki dynii
7. Twarozek z ogorkiem, feta, rzodkiewka, salata, jajko na twardo z majonezem, pol kromki chleba razowego i pol orkiszowego
8. Wino czerwone wytrawne

WSZYSTKIEGO CZEGO ZYCZE SOBIE, DZIS ZYCZE I WAM Z OKAZJI DNIA KOBIET
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 07.jpg (155,2 KB, 33 załadowań)

Edytowane przez paprak
Czas edycji: 2009-03-08 o 06:04 Powód: dodanie zdjec
paprak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 09:33   #3303
kuleczka18
Zadomowienie

Paprak- sama zrobiłaś te mix owocowo-orzechowy czy kupiłaś? pysznie wszytsko wygląda
Rowerek-1/40
kuleczka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 09:43   #3304
mountain J
Przyczajenie

Najlepsze życzenia dla wszystkich PLAŻOWICZEK od cichego wielbiciela który dzięki Waszym poradom próbuje zrozumieć i wcielić w życie ten styl odżywiania i zaczyna mu to powoli wychodzić:roz a::roza :
mountain J jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 10:14   #3305
zielonamorelka
Zakorzenienie

witam
ja juz po sniadaniu nareszcie dietetycznym
z okazji dnia kobiet zycze wam spelnienia waszych wszystkich marzen konsekwencji w podejmowanych dzialaniach duzo milosci,zdrowia i radosci
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
zielonamorelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 10:35   #3306
kakafoniaa
Rozeznanie

oj tak, tak dziewczynki co najlepsze z okazji tego pięknego dnia chociaż pogoda jakaś nie bardzo, pada od rana.
ja też po śniadaniu, troszkę późno ale jak w końcu można się wyspać to trzeba korzystać.
i uwielbiam ten płaski brzuch
7.04'10

- 13 kg
kakafoniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 10:41   #3307
fioletowa XD
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez fioletowa XD Pokaż wiadomość
mam jeszcze takie pytanko, czy masło orzechowe takie o 25% obniżonej zawartości tłuszczu może być ??
nie ma jak dostawać takie bonusy będąc na diecie

podnoszę pytanko bo bym na śniadanie sobie zjadła ale nie wiem czy mogę

no i oczywiście Z okazji dnia Kobiet wszystkim plażowiczkom wszystkiego najwspanialszego, spełnienia wszystkich marzeń i planów oraz dużo zdrówka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg masło orzechowe.jpg (15,9 KB, 5 załadowań)
Stary 2009-03-08, 10:43   #3308
fruity
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do fruity GG do fruity

Wszystkiego Najlepszego kochane kobitki! Aby spelnily sie wszystkie marzenia!!

moj TZ chyba zapomnial..

paprak miksuje przedewszystkim przerozne warzywa i troche owocow i to naprawde ogromne porcje naraz i bardzo geste, czesto takie ktore ciagna sie takimi farfoclami i to w nozach sie zawija i nie kreci..ach duzo roboty przy tym..krotko mowiac-czasem poprostu nie wyrabia. Ty salat, szpinaku itp raczej nie bedziesz miksowac, wiec sie nie musisz martwic.

..::..
Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::..

Edytowane przez fruity
Czas edycji: 2009-03-08 o 10:50
fruity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 11:26   #3309
IlonaP
Zakorzenienie

dzień dobry wszystkim, stałym bywalczyniom i nowym nabytkom
Cytat:
Napisane przez mountain J Pokaż wiadomość
Najlepsze życzenia dla wszystkich PLAŻOWICZEK od cichego wielbiciela który dzięki Waszym poradom próbuje zrozumieć i wcielić w życie ten styl odżywiania i zaczyna mu to powoli wychodzić:roz a::roza :
dziękuję bardzo w imieniu plażowiczek i swoim
fajnie, że Ci wychodzi oby tak dalej

Cytat:

no i oczywiście Z okazji dnia Kobiet wszystkim plażowiczkom wszystkiego najwspanialszego, spełnienia wszystkich marzeń i planów oraz dużo zdrówka
sprawdź czy w składzie nie ma cukru

Cytat:
Wszystkiego Najlepszego kochane kobitki! Aby spelnily sie wszystkie marzenia!!

moj TZ chyba zapomnial..

paprak miksuje przedewszystkim przerozne warzywa i troche owocow i to naprawde ogromne porcje naraz i bardzo geste, czesto takie ktore ciagna sie takimi farfoclami i to w nozach sie zawija i nie kreci..ach duzo roboty przy tym..krotko mowiac-czasem poprostu nie wyrabia. Ty salat, szpinaku itp raczej nie bedziesz miksowac, wiec sie nie musisz martwic.
dzień się jeszcze nie skończył

ode mnie również WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
Stary 2009-03-08, 11:32   #3310
kamilawu
Zakorzenienie

Cytat:
Fioletowa, w Przewodniku SB znalazłam informację, że w I fazie można zjeść 2 łyżki masła orzechowego. Niestety brak szczegółów co do składu masła.

Zgodnie z obietnicą podaję mój wczorajszy jadłospis. To mój debiut. Jak coś nie tak, możecie się powyżywać Przypominam, że jestem na I fazie.

1. serek wiejski lekki z 1 jajkiem na twardo i 3 plastrami wędzonego łososia+kawa rozp. ze słodzikiem i mlekiem 0,5%
2. 2 ruloniki z sałaty i chudej szynki z indyka, 1 rulonik z żółtym serem wędzonym+herbata zielona
3. 5 szaszłyczków pieczonych, a w każdym: 3-4 kawałaczki piersi kurczaka, 2-3 połówki pieczarek, 2-3 kawałki papryki czerwonej, kilka piórek cebuli (porcję dla meża wbogaciłam o kawałki boczku wędzonego)
4.jogurt naturalny 0% z garścią nasion słonecznika, łychą sezamu i kilkoma połówkami orzechów włoskich
5. na imprezie, poza domem (nie miałam wpływu na menu): 1 jajko na twardo z kleksem majonezu i selerem konserwowym, 1 plaster węliny, pół ogórka korniszonka+herbata zielona.

Dodatkowo cały dzień popijałam wodę.

I co wy na to?

A dziś na śniadanie wciągnęłam jajecznicę z furą pieczarek i całym świeżym ogórkiem sałatkowym.

Edytowane przez kamilawu
Czas edycji: 2009-03-08 o 11:35
kamilawu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 11:34   #3311
fioletowa XD
Przyczajenie

Cytat:

sprawdź czy w składzie nie ma cukru

:
skład:
-orzeszki ziemne prażone 72%
-syrop glukozowy
-olej roślinny
-utwardzony tłuszcz roślinny
-sól

i jak :conf used:

kamilawu no właśnie wiem mam tą książke i jest napisana tylko ilość jaką można zjeść masła orzechowego ... co do składu nie ma nic. To czy oznacza to że mozna tez takie..sama już nie wiem ;]

Edytowane przez fioletowa XD
Czas edycji: 2009-03-08 o 11:36
fioletowa XD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 11:37   #3312
fruity
Wtajemniczenie

Cytat:
skład:
-syrop glukozowy
-olej roślinny
-sól

Nie nadaje sie.

Same mozecie sobie zrobic maslo orzechowe jak nie mozecie znalesc bez cukru lub lubicie slodkie a nie ma z fruktoza czy slodzikiem.

Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::..

Stary 2009-03-08, 11:42   #3313
fioletowa XD
Przyczajenie

Cytat:
Nie nadaje sie.

Same mozecie sobie zrobic maslo orzechowe jak nie mozecie znalesc bez cukru lub lubicie slodkie a nie ma z fruktoza czy slodzikiem.
buuuu a taką ochotę mam...
a odpowiedzcie mi proszę jak wiecie, co się stanie jak po prostuzjem sobie 1 łyżke takiego masła z tym syropem??
-całą dietę szlag trafi
-dzisiejszy dzień szlag trafi
-nic nie schudne...
-????

bo tak sobie mysle jeszcze, skoro mozna jeść majonez zwykły a w każdym jest cukier ... to może jak ja nie jem majonezu to taka łyżeszka masła nie zaszkodzi ;p
wybaczcie, że was tak zamęczam tymi pytaniami ale sama nie wiem co o tym sądzić....

Czas edycji: 2009-03-08 o 11:46
Stary 2009-03-08, 11:45   #3314
fruity
Wtajemniczenie

Nic sie nie stanie, ale z tego co czytam to psychicznie bedziesz sie stresowac.

Stary 2009-03-08, 11:48   #3315
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
skład:
-syrop glukozowy
-olej roślinny
-sól

kamilawu no właśnie wiem mam tą książke i jest napisana tylko ilość jaką można zjeść masła orzechowego ... co do składu nie ma nic. To czy oznacza to że mozna tez takie..sama już nie wiem ;]
oj dziewczyny, skupiacie się na tym czego jeść nie wolno ale nie zauważacie reszty istotnych informacji
w książce jest dokładnie opisane CZEGO i DLACZEGO powinno się unikać

odpada ze względu na obecność wyróżnionych

porcja dzienna masła wynosi 2 łyżki

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
buuuu a taką ochotę mam...
a odpowiedzcie mi proszę jak wiecie, co się stanie jak po prostuzjem sobie 1 łyżke takiego masła z tym syropem??
-całą dietę szlag trafi
-dzisiejszy dzień szlag trafi
-nic nie schudne...
-????

bo tak sobie mysle jeszcze, skoro mozna jeść majonez zwykły a w każdym jest cukier ... to może jak ja nie jem majonezu to taka łyżeszka masła nie zaszkodzi ;p
wybaczcie, że was tak zamęczam tymi pytaniami ale sama nie wiem co o tym sądzić....
nic się nie stanie o ile nie będziesz tego robić wciąż
a majonez można jeść zwykły ale raczej bez cukru

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-08, 11:49   #3316
IlonaP
Zakorzenienie

Exclamation Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..

uwaga, kolejna tabelka!!!
Załączone pliki
Rodzaj pliku: pdf orzechy i nasiona tłuszcze i oleje.pdf (70,6 KB, 29 załadowań)
Stary 2009-03-08, 11:50   #3317
fioletowa XD
Przyczajenie

Cytat:
oj dziewczyny, skupiacie się na tym czego jeść nie wolno ale nie zauważacie reszty istotnych informacji
w książce jest dokładnie opisane CZEGO i DLACZEGO powinno się unikać

odpada ze względu na obecność wyróżnionych

porcja dzienna masła wynosi 2 łyżki

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

nic się nie stanie o ile nie będziesz tego robić wciąż
a majonez można jeść zwykły ale raczej bez cukru
czyli ten utwardzony tłuszcz roślinny to te tłuszcze trans tak kurcze, trudno, to bede musiała jakoś inaczej sporzytkować ten specyfik...może ciastka dla znajomych upiekę i pozbęde się tego okropieństwa

Fruity, IlonaP dziękuje Wam dziewczyny bardzo za informacje !!!!!!!!
i przepraszam, że tak z rana i w święto zameczam Was takimi pytaniami, już nie bede

Czas edycji: 2009-03-08 o 11:53
Stary 2009-03-08, 12:14   #3318
fruity
Wtajemniczenie

Ilonko mi Twoj pdf nie dziala.

fioletowa jak pisalam najlepszym wyjsciem (dla tych ktorzy nie moga takiego BIO-masla orzechowego kupic) jest zmiksowac samemu orzeszki albo z maslem, albo z jakims dobrym olejem i albo na slono z morska sola albo z fruktoza, albo bez tego i tego, tez jest dobre. I mozesz wtedy zostawic sobie na wpol crunchy jak lubisz lub bardziej plynne.

A do majonezu, w moim jest tez cukier, ale z niego nie rezygnuje, bo mi inne nie smakuja. To tak jak z serami zoltymi, ja jem tluste a nie lighty.
Osoby, ktore nie pieka chleba lub nie maja duzego wyboru w sklepach, tez kupuja ciemne chleby z cukrem.
Cukier jest prawie wszedzie.

Co chce przez to powiedziec. Kazdy musi dla siebie wybrac i zdecydowac, na jakie "zlo" sie zgodzi. Choc ja sie tymi ilosciami nie przejmuje i nie uwazam, ze to takie zlo, bo wazne zeby w wiekszosci jest zdrowo i dobrze.
Ale jak kazdy czlowiek ja czasami troche wiecej tego zlego jem, ale po czasie jakos wszystko sie normuje i znowu jest zdrowo.
Dla psychiki czasem, dla mnie moze czesciej, grzechy sa potrzebne.

Wazne, zeby na codzien zmienic nawyki.
Ja juz przed SB jadlam ciemne pieczywo, porzucilam wszystkie gotowe sosiki itp w torebkach, uwazalam na wzmacniacze smaku w produktach i konserwanty, jezeli bylo mozliwe zrezygnowac z nich. Slodycze jadlam sporadycznie przed/w trakcie @ a tak to nie mialam ochoty, jadlam duzo warzyw, pilam duzo wody itp
(dziwnym sposobem zbliza sie teraz @ i jeszcze mnie nie ciagnie--jejciu co sie dzieje)

Ale dzieki SB jeszcze zmienilo sie u mnie w jadlospisie to, ze jem pelnoz. ryz i makaron, pieke duzo ciast i chleba i jem duzo porcji dziennie.

Sie rozpisalam..

Lece zalatwiac domowe obowiazki..biblioteke tez bym musiala odwiedzic, ale nie wiem czy mi sie dzisiaj uda.

Milego Swieta!

Stary 2009-03-08, 12:17   #3319
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
skład:
-syrop glukozowy
-olej roślinny
-sól

takie masło odpada oznaczone produkty bardzo niekorzystne, mimo ze odtluscili maslo to dorzucili niezle wegli
w dodatku olej roslinny tez nie bardzo
najlepiej wybierac maslo o jak najrotszym skladzie

kamilawu no właśnie wiem mam tą książke i jest napisana tylko ilość jaką można zjeść masła orzechowego ... co do składu nie ma nic. To czy oznacza to że mozna tez takie..sama już nie wiem ;][/QUOTE] j.w
w masle oczywiscie nie moze byc cukru

Cytat:
Napisane przez kamilawu Pokaż wiadomość
Fioletowa, w Przewodniku SB znalazłam informację, że w I fazie można zjeść 2 łyżki masła orzechowego. Niestety brak szczegółów co do składu masła.

Zgodnie z obietnicą podaję mój wczorajszy jadłospis. To mój debiut. Jak coś nie tak, możecie się powyżywać Przypominam, że jestem na I fazie.

1. serek wiejski lekki z 1 jajkiem na twardo i 3 plastrami wędzonego łososia+kawa rozp. ze słodzikiem i mlekiem 0,5%
2. 2 ruloniki z sałaty i chudej szynki z indyka, 1 rulonik z żółtym serem wędzonym+herbata zielona
3. 5 szaszłyczków pieczonych, a w każdym: 3-4 kawałaczki piersi kurczaka, 2-3 połówki pieczarek, 2-3 kawałki papryki czerwonej, kilka piórek cebuli (porcję dla meża wbogaciłam o kawałki boczku wędzonego)
4.jogurt naturalny 0% z garścią nasion słonecznika, łychą sezamu i kilkoma połówkami orzechów włoskich
5. na imprezie, poza domem (nie miałam wpływu na menu): 1 jajko na twardo z kleksem majonezu i selerem konserwowym, 1 plaster węliny, pół ogórka korniszonka+herbata zielona.

Dodatkowo cały dzień popijałam wodę.

I co wy na to?

A dziś na śniadanie wciągnęłam jajecznicę z furą pieczarek i całym świeżym ogórkiem sałatkowym.
sliczne menu, duzo bialka, warzyw, NNKT

a doznałam olsnienia po ogledzinach ksiazki
nie mog wskakiwac na I faze wiecznie jak mi waga troche skoczy, bo z tego co widze to takie moja waga zaczyna troche zadzic sie prawami efektu jojo
wiec trzeba sie wziac porzadnie na II faze i wzmorzyc wysilek fzyczny
a teraz spowiedz - choc na pewno to nie byl wzorowy dzien...

7.30 twaróg z 1/2 jabłka+2ciastka orkiszowe bezcukru
11.30 mix orzechow
13.30 grillowany losos+ salatka grecka
17.00 szpinak zapiekany z serem
20.00 2 galki lodów(grzech zaplanowany od południa)

fotki do pirwszych trzech tylko

milego dzionka wsztkim kobitkom
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mix-orzechow.jpg (126,1 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sni.jpg (63,2 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg losos.jpg (84,3 KB, 20 załadowań)
Stary 2009-03-08, 12:37   #3320
kamilawu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

sliczne menu, duzo bialka, warzyw, NNKT
Dziękuję
Stary 2009-03-08, 12:38   #3321
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kakafoniaa Pokaż wiadomość
Mam to samo

Wszystkiego Najlepszego W Dniu Kobiet
goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 13:32   #3322
IlonaP
Zakorzenienie

tu o orzechach i maśle z książki kucharskiej A.Agatstona
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg skanuj0005.jpg (158,8 KB, 27 załadowań)
Stary 2009-03-08, 15:04   #3323
kuleczka18
Zadomowienie

Cytat:

fioletowa jak pisalam najlepszym wyjsciem (dla tych ktorzy nie moga takiego BIO-masla orzechowego kupic) jest zmiksowac samemu orzeszki albo z maslem, albo z jakims dobrym olejem i albo na slono z morska sola albo z fruktoza, albo bez tego i tego, tez jest dobre. I mozesz wtedy zostawic sobie na wpol crunchy jak lubisz lub bardziej plynne.

A do majonezu, w moim jest tez cukier, ale z niego nie rezygnuje, bo mi inne nie smakuja. To tak jak z serami zoltymi, ja jem tluste a nie lighty.
Osoby, ktore nie pieka chleba lub nie maja duzego wyboru w sklepach, tez kupuja ciemne chleby z cukrem.
Cukier jest prawie wszedzie.

Co chce przez to powiedziec. Kazdy musi dla siebie wybrac i zdecydowac, na jakie "zlo" sie zgodzi. Choc ja sie tymi ilosciami nie przejmuje i nie uwazam, ze to takie zlo, bo wazne zeby w wiekszosci jest zdrowo i dobrze.
Ale jak kazdy czlowiek ja czasami troche wiecej tego zlego jem, ale po czasie jakos wszystko sie normuje i znowu jest zdrowo.
Dla psychiki czasem, dla mnie moze czesciej, grzechy sa potrzebne.

Wazne, zeby na codzien zmienic nawyki.
Ja juz przed SB jadlam ciemne pieczywo, porzucilam wszystkie gotowe sosiki itp w torebkach, uwazalam na wzmacniacze smaku w produktach i konserwanty, jezeli bylo mozliwe zrezygnowac z nich. Slodycze jadlam sporadycznie przed/w trakcie @ a tak to nie mialam ochoty, jadlam duzo warzyw, pilam duzo wody itp
(dziwnym sposobem zbliza sie teraz @ i jeszcze mnie nie ciagnie--jejciu co sie dzieje)

Ale dzieki SB jeszcze zmienilo sie u mnie w jadlospisie to, ze jem pelnoz. ryz i makaron, pieke duzo ciast i chleba i jem duzo porcji dziennie.

Sie rozpisalam..

Lece zalatwiac domowe obowiazki..biblioteke tez bym musiala odwiedzic, ale nie wiem czy mi sie dzisiaj uda.

Milego Swieta!
iLE JUŻ schudłaś na SB?
Rowerek-1/40
Stary 2009-03-08, 15:07   #3324
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuleczka18 Pokaż wiadomość
iLE JUŻ schudłaś na SB?
friuty ma w podpisie

Na początku-1 styczeń: 70 kg
9 styczeń(piątek tydzień diety i ćwiczeń)- 69 kg
18 styczeń(niedziela. 2 tyg. i 1 dzień diety i ćwiczeń)- 66 kg
Obecny stan: 65 kg
Musi być:
60 kg
Ilość do zrzucenia do kwietnia: 10 kg

cel:
brzuch, ramiona, uda,

I FAZA SB od 16/02/2009!!!

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 17:50   #3325
Madzia_M77
Zadomowienie

Przyjmij życzenia Babo Kochana od drugiej Baby z samego rana. Niech cały ten dzień będzie radosny, bądź zdrowa Babo - aby do wiosny!

No dobra, może nie z samego rana, ale wszystkiego najlepszego Babolki!!!!!!
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 18:28   #3326
kamilawu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia_M77 Pokaż wiadomość
Przyjmij życzenia Babo Kochana od drugiej Baby z samego rana. Niech cały ten dzień będzie radosny, bądź zdrowa Babo - aby do wiosny!

No dobra, może nie z samego rana, ale wszystkiego najlepszego Babolki!!!!!!
Przynajmniej się rymuje Dzięki i wzajemnie!
Stary 2009-03-08, 19:01   #3327
koalka
Przyczajenie

Hej Plażowiczki zawsze uwazalam South beach za najlepszą dietę i kiedys schudłam na niej 7kg w niecały miesiąc. teraz znowu sie odchudzam, ale niestety nie zauważyłam prawie żadnych efektów, po tygodniu I fazy tylko ok. 1kg w dół na wadze miałyście tez coś takiego? co powinnam zrobić : stosoac dietę dalej i czekac czy wprowadzic dodatkowe ograniczenia? liczenie kalorii? a moze dołożyc do tego jakieś herbatki czy coś? obecnie piję slim figura + zwykłą pu-erh. prosze o radę
koalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 19:32   #3328
kuleczka18
Zadomowienie

[quote=dygotka8;11340158]friuty ma w podpisie

eee nie widzę... widzę tylko jakieś zdanie po angielsku
Rowerek-1/40
Stary 2009-03-08, 19:34   #3329
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie musisz sobie ściągnąć Adobe Reader z netu

Cytat:
Napisane przez koalka Pokaż wiadomość
Hej Plażowiczki zawsze uwazalam South beach za najlepszą dietę i kiedys schudłam na niej 7kg w niecały miesiąc. teraz znowu sie odchudzam, ale niestety nie zauważyłam prawie żadnych efektów, po tygodniu I fazy tylko ok. 1kg w dół na wadze miałyście tez coś takiego? co powinnam zrobić : stosoac dietę dalej i czekac czy wprowadzic dodatkowe ograniczenia? liczenie kalorii? a moze dołożyc do tego jakieś herbatki czy coś? obecnie piję slim figura + zwykłą pu-erh. prosze o radę
schudłaś 7kg i co zrobiłaś potem
1kg to wcale nie jest tak mało, jeśli nie masz ciągot do słodyczy i węglowodanów przejdź do drugiej fazy, będziesz chudnąć powoli ale skutecznie
absolutnie żadnych ograniczeń kalorii bo efekt będzie odwrotny
herbatki przeczyszczające też nie są polecane - rozleniwiają organizm
Stary 2009-03-08, 19:57   #3330
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

hej dziewczynki
jak tam dzien kobiet..
u mnie czatowalo na mnie duuuzo pokus ale upieklam sobie ciasto jabłkowe i jaos pokonalam inne pokusy

a oto spowiedz
10.30 jajecznica na drobiwej wedlinie z cebulka i papryka+pomidorki koktajlowe z rzezucha(made by TZ z okazji tego komunistycznego swieta, niestety foto brak bo pozarłam szybko)
12.30 mix orzechow i pol jog. nat
14.30 salatka cesar (sosik z przepisu dok)z grilowanym filetem z idyka(na zdjeciu oczywiscie wiecej niz 1 porcja)
16.30 kawal blyskawicznej ala szarlotki(przepis umiescilam na przepisowym)+plaster sera
19.30mala porcja salatki z obiadu

no i fotka na Dzien Kobiet -tulipanki
dzisiaj nijak z tymi fotkami jutro sie porawie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cesar.jpg (69,8 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg szarlotka.jpg (69,6 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dzien kobiet.jpg (57,9 KB, 16 załadowań)

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2009-03-08 o 20:28
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości