|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
No jak widzę te Twoje posiłki to aż się chce byc na tej jakże wspaniałej diecie ![]() mam skromną nadzieję, że niedługo również dojdę do takiej wprawy w komponowaniu posiłków jak effa, paprak, telik ... skądś trzeba czerpać inspiracje. chociaż uważam, że pewne postępy poczyniłam; mając na myśli sałatki, które staram się robić i wprowadzać więcej posiłków.
SB (było i nie ma) 28.02'09 Dukan (jest) 7.04'10 - 13 kg Edytowane przez kakafoniaa Czas edycji: 2009-03-08 o 00:25 |
|
|
|
#3302 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepiej zapomniec o wadze i chudnac, chudnac, chudnac...Cytat:
Przerazasz mnie z tymi maszynami. Czy ty kosci mielisz? Ja mam hak i ubijaczke z odlewanego metalu wiec mysle, ze nic im nie bedzie.Ja sie ciesze jak dziecko i juz sama nie wiem w co lapy wlozyc Jak wroce do domu to zaczne zakwas robic i piec chleb ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A kto mi ostatnio pisal, ze malo jadam a sam sie boi? Ja makaron moglabym jesc codziennie i o ile jadam czesto a nie 3 razy dziennie to wszystko jest ok. Mysle, ze po prostu trzeba metabolizm rozbujac ![]() Sprobuj mojego kurczaka na ostro z awokado albo awokado z feta, pomidorami i cebulka. Oba przepisy w przepisowym, na pewno ci posmakuja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My znowu dzis lazilismy po sklepach i kupilam foremki do chleba i woka. Dziewczyny jak przyrzadzacie kurczaczka w woku? Fotki wkleje jak z telefonu do kompa przeniose. My dzis znowu winkujemy. Chyba wpadniemy w alkoholizm jak tak dalej pojdzie. Ale nakupilismy pysznego chleba a chinczyk znow zwiozl nasze ulubione winko do sklepu. Grzech nie wykorzystac okazji ![]() To wklejam spowiedz: 07.03 1. Jajecznica z peperoni, mizeria z salata i feta, surowka z rzepy z mini papryczka, majonezem i maslanka, 2 kawaleczki bulki razowej 2. Mango-marakuja smoothiez odtluszczona maslanka i lodami waniliowymi bez tluszczu i bez dodatku cukru 3. Mix orzechowo-owocowy 4. Kurczak z grilla, salatka grecka, kromka chleba orkiszowego i razowego 5. Dwa kawaleczki ciemnej czekolady 6. Pestki dynii 7. Twarozek z ogorkiem, feta, rzodkiewka, salata, jajko na twardo z majonezem, pol kromki chleba razowego i pol orkiszowego 8. Wino czerwone wytrawne Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-03-08 o 06:04 Powód: dodanie zdjec |
|||||||||
|
|
|
#3303 |
|
Zadomowienie
|
Paprak- sama zrobiłaś te mix owocowo-orzechowy czy kupiłaś?
pysznie wszytsko wygląda
|
#3304 |
|
Przyczajenie
|
Najlepsze życzenia dla wszystkich PLAŻOWICZEK od cichego wielbiciela który dzięki Waszym poradom próbuje zrozumieć i wcielić w życie ten styl odżywiania i zaczyna mu to powoli wychodzić
|
|
|
|
#3305 |
|
Zakorzenienie
|
witam
ja juz po sniadaniu nareszcie dietetycznym z okazji dnia kobiet zycze wam spelnienia waszych wszystkich marzen konsekwencji w podejmowanych dzialaniach duzo milosci,zdrowia i radosci
|
#3306 |
|
Rozeznanie
|
oj tak, tak dziewczynki co najlepsze z okazji tego pięknego dnia
chociaż pogoda jakaś nie bardzo, pada od rana.ja też po śniadaniu, troszkę późno ale jak w końcu można się wyspać to trzeba korzystać. i uwielbiam ten płaski brzuch
|
#3307 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
podnoszę pytanko bo bym na śniadanie sobie zjadła ale nie wiem czy mogę ![]() no i oczywiście Z okazji dnia Kobiet wszystkim plażowiczkom wszystkiego najwspanialszego, spełnienia wszystkich marzeń i planów oraz dużo zdrówka ![]() ![]() ![]()
|
|
#3308 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego Najlepszego kochane kobitki! Aby spelnily sie wszystkie marzenia!!
![]() ![]() ![]() moj TZ chyba zapomnial.. paprak miksuje przedewszystkim przerozne warzywa i troche owocow i to naprawde ogromne porcje naraz i bardzo geste, czesto takie ktore ciagna sie takimi farfoclami i to w nozach sie zawija i nie kreci..ach duzo roboty przy tym..krotko mowiac-czasem poprostu nie wyrabia. Ty salat, szpinaku itp raczej nie bedziesz miksowac, wiec sie nie musisz martwic. ![]()
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2009-03-08 o 10:50 |
|
|
|
#3309 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry wszystkim, stałym bywalczyniom i nowym nabytkom
![]() Cytat:
![]() fajnie, że Ci wychodzi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ode mnie również WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO |
|||
|
|
|
#3310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgodnie z obietnicą podaję mój wczorajszy jadłospis. To mój debiut. Jak coś nie tak, możecie się powyżywać ![]() 1. serek wiejski lekki z 1 jajkiem na twardo i 3 plastrami wędzonego łososia+kawa rozp. ze słodzikiem i mlekiem 0,5% 2. 2 ruloniki z sałaty i chudej szynki z indyka, 1 rulonik z żółtym serem wędzonym+herbata zielona 3. 5 szaszłyczków pieczonych, a w każdym: 3-4 kawałaczki piersi kurczaka, 2-3 połówki pieczarek, 2-3 kawałki papryki czerwonej, kilka piórek cebuli (porcję dla meża wbogaciłam o kawałki boczku wędzonego) 4.jogurt naturalny 0% z garścią nasion słonecznika, łychą sezamu i kilkoma połówkami orzechów włoskich 5. na imprezie, poza domem (nie miałam wpływu na menu): 1 jajko na twardo z kleksem majonezu i selerem konserwowym, 1 plaster węliny, pół ogórka korniszonka+herbata zielona. Dodatkowo cały dzień popijałam wodę. I co wy na to? A dziś na śniadanie wciągnęłam jajecznicę z furą pieczarek i całym świeżym ogórkiem sałatkowym. Edytowane przez kamilawu Czas edycji: 2009-03-08 o 11:35 |
|
|
|
|
#3311 |
|
Przyczajenie
|
skład:
-orzeszki ziemne prażone 72% -syrop glukozowy -olej roślinny -utwardzony tłuszcz roślinny -sól i jak ![]() :conf used:kamilawu no właśnie wiem mam tą książke i jest napisana tylko ilość jaką można zjeść masła orzechowego ... co do składu nie ma nic. To czy oznacza to że mozna tez takie..sama już nie wiem ;]
SOUTH BEACH I faza od 02.03.09 Edytowane przez fioletowa XD Czas edycji: 2009-03-08 o 11:36 |
|
|
|
#3312 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Same mozecie sobie zrobic maslo orzechowe jak nie mozecie znalesc bez cukru lub lubicie slodkie a nie ma z fruktoza czy slodzikiem.
|
|
#3313 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
a odpowiedzcie mi proszę jak wiecie, co się stanie jak po prostuzjem sobie 1 łyżke takiego masła z tym syropem?? -całą dietę szlag trafi -dzisiejszy dzień szlag trafi ![]() -nic nie schudne... -???? ![]() ![]() ![]() bo tak sobie mysle jeszcze, skoro mozna jeść majonez zwykły a w każdym jest cukier ... to może jak ja nie jem majonezu to taka łyżeszka masła nie zaszkodzi ;p wybaczcie, że was tak zamęczam tymi pytaniami ale sama nie wiem co o tym sądzić....
SOUTH BEACH I faza od 02.03.09 Edytowane przez fioletowa XD Czas edycji: 2009-03-08 o 11:46 |
|
|
|
|
#3314 |
|
Wtajemniczenie
|
Nic sie nie stanie, ale z tego co czytam to psychicznie bedziesz sie stresowac.
|
#3315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w książce jest dokładnie opisane CZEGO i DLACZEGO powinno się unikać odpada ze względu na obecność wyróżnionych porcja dzienna masła wynosi 2 łyżki ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
a majonez można jeść zwykły ale raczej bez cukru |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
uwaga, kolejna tabelka!!!
|
|
|
|
#3317 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
kurcze, trudno, to bede musiała jakoś inaczej sporzytkować ten specyfik...może ciastka dla znajomych upiekę i pozbęde się tego okropieństwa ![]() Fruity, IlonaP dziękuje Wam dziewczyny bardzo za informacje !!!!!!!! ![]() i przepraszam, że tak z rana i w święto zameczam Was takimi pytaniami, już nie bede
SOUTH BEACH I faza od 02.03.09 Edytowane przez fioletowa XD Czas edycji: 2009-03-08 o 11:53 |
|
|
|
|
#3318 |
|
Wtajemniczenie
|
Ilonko mi Twoj pdf nie dziala.
![]() fioletowa jak pisalam najlepszym wyjsciem (dla tych ktorzy nie moga takiego BIO-masla orzechowego kupic) jest zmiksowac samemu orzeszki albo z maslem, albo z jakims dobrym olejem i albo na slono z morska sola albo z fruktoza, albo bez tego i tego, tez jest dobre. I mozesz wtedy zostawic sobie na wpol crunchy jak lubisz lub bardziej plynne. A do majonezu, w moim jest tez cukier, ale z niego nie rezygnuje, bo mi inne nie smakuja. To tak jak z serami zoltymi, ja jem tluste a nie lighty. Osoby, ktore nie pieka chleba lub nie maja duzego wyboru w sklepach, tez kupuja ciemne chleby z cukrem. Cukier jest prawie wszedzie. Co chce przez to powiedziec. Kazdy musi dla siebie wybrac i zdecydowac, na jakie "zlo" sie zgodzi. Choc ja sie tymi ilosciami nie przejmuje i nie uwazam, ze to takie zlo, bo wazne zeby w wiekszosci jest zdrowo i dobrze. Ale jak kazdy czlowiek ja czasami troche wiecej tego zlego jem, ale po czasie jakos wszystko sie normuje i znowu jest zdrowo. ![]() Dla psychiki czasem, dla mnie moze czesciej, grzechy sa potrzebne. ![]() Wazne, zeby na codzien zmienic nawyki. Ja juz przed SB jadlam ciemne pieczywo, porzucilam wszystkie gotowe sosiki itp w torebkach, uwazalam na wzmacniacze smaku w produktach i konserwanty, jezeli bylo mozliwe zrezygnowac z nich. Slodycze jadlam sporadycznie przed/w trakcie @ a tak to nie mialam ochoty, jadlam duzo warzyw, pilam duzo wody itp (dziwnym sposobem zbliza sie teraz @ i jeszcze mnie nie ciagnie--jejciu co sie dzieje ![]() )Ale dzieki SB jeszcze zmienilo sie u mnie w jadlospisie to, ze jem pelnoz. ryz i makaron, pieke duzo ciast i chleba i jem duzo porcji dziennie. Sie rozpisalam.. Lece zalatwiac domowe obowiazki..biblioteke tez bym musiala odwiedzic, ale nie wiem czy mi sie dzisiaj uda. Milego Swieta!
|
#3319 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w dodatku olej roslinny tez nie bardzo najlepiej wybierac maslo o jak najrotszym skladzie kamilawu no właśnie wiem mam tą książke i jest napisana tylko ilość jaką można zjeść masła orzechowego ... co do składu nie ma nic. To czy oznacza to że mozna tez takie..sama już nie wiem ;][/QUOTE] j.ww masle oczywiscie nie moze byc cukru Cytat:
a doznałam olsnienia po ogledzinach ksiazki ![]() nie mog wskakiwac na I faze wiecznie jak mi waga troche skoczy, bo z tego co widze to takie moja waga zaczyna troche zadzic sie prawami efektu jojo wiec trzeba sie wziac porzadnie na II faze i wzmorzyc wysilek fzyczny a teraz spowiedz - choc na pewno to nie byl wzorowy dzien... 7.30 twaróg z 1/2 jabłka+2ciastka orkiszowe bezcukru 11.30 mix orzechow 13.30 grillowany losos+ salatka grecka 17.00 szpinak zapiekany z serem 20.00 2 galki lodów(grzech zaplanowany od południa )fotki do pirwszych trzech tylko milego dzionka wsztkim kobitkom
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkiego Najlepszego W Dniu Kobiet
|
|
|
|
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
tu o orzechach i maśle z książki kucharskiej A.Agatstona
|
|
|
|
#3323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
friuty ma w podpisie
![]() Na początku-1 styczeń: 70 kg 9 styczeń(piątek tydzień diety i ćwiczeń)- 69 kg 18 styczeń(niedziela. 2 tyg. i 1 dzień diety i ćwiczeń)- 66 kg Obecny stan: 65 kg Musi być: 60 kg Ilość do zrzucenia do kwietnia: 10 kg cel: brzuch, ramiona, uda, I FAZA SB od 16/02/2009!!!
|
#3325 |
|
Zadomowienie
|
Przyjmij życzenia Babo Kochana od drugiej Baby z samego rana. Niech cały ten dzień będzie radosny, bądź zdrowa Babo - aby do wiosny! ![]() No dobra, może nie z samego rana, ale wszystkiego najlepszego Babolki!!!!!! |
|
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3327 |
|
Przyczajenie
|
Hej Plażowiczki
zawsze uwazalam South beach za najlepszą dietę i kiedys schudłam na niej 7kg w niecały miesiąc. teraz znowu sie odchudzam, ale niestety nie zauważyłam prawie żadnych efektów, po tygodniu I fazy tylko ok. 1kg w dół na wadze miałyście tez coś takiego? co powinnam zrobić : stosoac dietę dalej i czekac czy wprowadzic dodatkowe ograniczenia? liczenie kalorii? a moze dołożyc do tego jakieś herbatki czy coś? obecnie piję slim figura + zwykłą pu-erh. prosze o radę
|
|
|
|
#3328 |
|
Zadomowienie
|
[quote=dygotka8;11340158]friuty ma w podpisie
![]() eee nie widzę... widzę tylko jakieś zdanie po angielsku
|
#3329 | |
|
Zakorzenienie
|
pewnie musisz sobie ściągnąć Adobe Reader z netu
Cytat:
![]() 1kg to wcale nie jest tak mało, jeśli nie masz ciągot do słodyczy i węglowodanów przejdź do drugiej fazy, będziesz chudnąć powoli ale skutecznie absolutnie żadnych ograniczeń kalorii bo efekt będzie odwrotny herbatki przeczyszczające też nie są polecane - rozleniwiają organizm |
|
|
|
|
#3330 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
jak tam dzien kobiet.. u mnie czatowalo na mnie duuuzo pokus ale upieklam sobie ciasto jabłkowe i jaos pokonalam inne pokusy a oto spowiedz 10.30 jajecznica na drobiwej wedlinie z cebulka i papryka+pomidorki koktajlowe z rzezucha(made by TZ z okazji tego komunistycznego swieta, niestety foto brak bo pozarłam szybko) 12.30 mix orzechow i pol jog. nat 14.30 salatka cesar (sosik z przepisu dok)z grilowanym filetem z idyka(na zdjeciu oczywiscie wiecej niz 1 porcja) 16.30 kawal blyskawicznej ala szarlotki(przepis umiescilam na przepisowym)+plaster sera 19.30mala porcja salatki z obiadu no i fotka na Dzien Kobiet -tulipanki dzisiaj nijak z tymi fotkami jutro sie porawie
Edytowane przez telik Czas edycji: 2009-03-08 o 20:28 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.

Najlepiej zapomniec o wadze i chudnac, chudnac, chudnac...
Dostalama teraz taki sam jak poprzedni, tyle ze uzywany przez moja mame..ciekawe ile ten przezyje. 

A ja wam powiem, ze jestem dumna z moich ostatnich dni diety, fura warzyw, niezle pomysly na jedzenie, normalnie jestem nieskromna

)