|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy V
Kasiu ile zapłąciłaś za te Pampki Active Boy ??
kurde Adula wysypało nad tyłkiem i nie wiem teraz czy to gluten czy pielucha kupy są normalne i zawsze jak go coś uczuliło to wysypywało na górze plecków a teraz ma boczki w okolicach lędzwi wysypane ![]() pamiętam, ze jak go wysypało za pierwszym razem totez w okolicach lędzwi, więc moze to ten gluten na razie podaję dalej, zobaczymy czy kupy się pojawią...
|
|
|
|
#3422 |
|
Zadomowienie
|
Kancia kupiłam w Tesco (podobno promocja) za 48,99. Wzięłam 5 (12-18kg) i tam jest 48 szt, 4 (9-14kg) jest 52 szt. Tak to wyglądają bardzo fajnie. Ale w niedzielę wypróbuję.
|
#3423 | ||
|
Konto usunięte
|
xantia, to spisałaś się wzorowo, (bo w restauracji chyba noży nie pochowali?).
A tak w ogóle to mimo wszystkich niejasności między rodzicami, to dobrze jak dzieci mają z dwoma rodzicami kontakt. Cytat:
![]() ale na tą wiosnę w przyszły poniedzialek to ja bym raczej nie liczyła... ![]() znów pewnie Maksiu z Hanią będą się w domu bawić... no zaliczymy na pewno wyprawę do moich rodzizców, celem pooglądania rożnych próbek. ![]() Cytat:
![]() ale parapet to przegięcie, taki wąski, no i jedna sporo wyżej... ![]() Póki co wszystkie meble spod okien poodstawiane, prościej jest na czas zaeagowac jak widzę, że z krzesełkiem pod okno maszeruje. |
||
|
|
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
lea spoko
![]() barwa a gdzie to na tej wycieczce byłaś ![]() Ja idę już sobie i wyłączam tego lapka i idę do małża celem czerpania przyjemności ![]() Dobranoc
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
lea Adi tez sobie swietnie radzi
Wspinać się może na placu zabaw |
|
|
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Xantia twoja postawe oceniam na 5+ a za mieszkanie trzymam kciui najmocniej jak sie daRoxi ja tez cie pamietam ![]() Kanciu jak Adi cie caluje a jak patrzyl sobie w lusterko i mu powiedzialam zeby pocalowal Adrianka to policzkiem lusterko dotknal![]() chcialabym wam powiedziec ze popracuje w informacji tylko do konca miesiaca.. kolejna umowa bedzie juz jako asystentka kierownika kas ![]() ![]()
|
#3427 |
|
Wtajemniczenie
|
kropeczko brawko za awansik, poznali się na dobrej pracownicy, oj poznali!!!!
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
kropka teraz to Kropa będzie trzeba mówić
![]() Kanciu dla słodziaka padłam z Polą ... głowa mnie boli wzięłam apap +okład z psa mam na kolanach ale idę spać ![]() miłej nocy
|
|
#3429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pati spij kochana. sen najlepszym lekarstwem.. ja tez ide pod prysznic i do lozka.. musze sie z tym przespac
|
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
pierwsza dziś ostatnia w nocy
![]() nie mogę spać małż pojechał na noc na imprezę z braćmi i piłkarzykami ![]() dobra idę sie zmusić bo Pola bladym świtem pewnie mnie zbudzi
|
|
#3431 |
|
Wtajemniczenie
|
Xantia przepraszam, że to powiem, głupek z niego
ale cały czas wierzę, że to zrozumie. faceci ![]() Patrilla miłej imprezy - bo może być miła mimo wszystko ja jestem dość pijana (jak na moje standardy), mam okres, i na dodatek jestem niezadowolona z siebie, bo nie dopracowałam tłumaczenia tak, jakbym chciała niech wreszcie naprawdę przyjdzie ta wiosna!
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
pierwsza z rana
Ale pełen podziw dla Ajanny pobiła mnie
|
|
#3433 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak będę miała sezon już do końca to Ci doślę A jak chcesz możesz poczytać spoilery: http://desperate-housewives.tripod.com/id3.html Cytat:
Klaudia chyba wraca do dawnych przyzwyczajeń i dziś dała mi pospać do 8. Słońce świeci, za godzinę wyrzucę moje dziewczyny na podwórko i pomyję spokojnie podłogi
|
|
|
#3434 |
|
Wtajemniczenie
|
hejo!
patrilla, ajanna a co to za rekordy w nocnym pisaniu bijecie My pospałyśmy do 9.30. Od jakiegoś czasu Weronka ma jazdy na lalki, nosi przytula, układa do snu, a dzisiaj musiała lali pupę pokremować, bo lala zrobiła kupę . Przeglądam wózki na all, ceny przeróżne, a niektóre fajne są bo mają regulowaną wysokość rączki co dla mojej Calineczki jest super rozwiązaniem.U nas drugi dzień słońce Miłego dnia !!!
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
Iwka jak znajdziesz coś fajnego wklej, bo też muszę Poli kupić wózeczek dla lal
|
|
#3436 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczyny, penwie juz zapomniałyscie o nas całkowicie, po nieodzywałam się nic ponad 4 miesiące...
Niestety tak mi sie doba skoczyła, że zrezygnowałam z pisania, boprzez takiee bywanie raz na tydzien to tylko chaos stwarzałam na wątku ![]() Ale czasami z czytaniem jestem na bierząco, jak trzeba trzymac kciuki to trzymam, jak pocieszać to pocieszam tylko ze w myślach a nie na monitoku ![]() iwka szczerez to mam sprawe chyba do Ciebie , kiedys pisałas o znajomym dziecku na któe mozna przeznaczyc 1% podatku, byłabym niezmiernie wdzieczna jakbys wkleiła jeswzcze raz linka. Ja dopiero teraz zabrałam sie za pity i jesli mozna to chciałbym pomóc.U nas wszytsko w porzadku, Mati rośnie Ma juz podan 16kg. Wiec z tego co sie orientuje to rekordzista na wątku. Duzy jets też, bo ciuszki mu juz na 98-104 kupuje.Nietstey nadal podobnie jak wiekszosc chłopców nie mówi duzo. Potrafi tylko : mama tatko, babcia, Ulka-kulka , dzidzia, niuniu, łania ( wanna), łala ( lalka), ale jak go przekupuje fajną zabawką to potrafi juz i gniazdko powiedziec, wiec straszny z niego leniuszek.Po za tym remont naszego mieszkania trwa i pewnie jeszcze 3 miesiace potrwa... na razie mamy juz super stanpodstawowy, ale w poniedziałek jzu 2 pokoje bedą malowac, wiec nie jest tak żle. Jeszcze tylko salon, kuchania i WC w płytki no i reszta ![]() Pozdrawiamy Was gorąco i przesyłamy buziaki wszystkim maluszkom.
|
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
16 kg
ale dużak ![]() u nas bezdeszczowo ale nie ładnie blahja się dziś czuje fatalnie Adi ma ostatnio jazdy na wczesne wstawanie i już od 6 jestem na pełnych obrotach tak od tygodnia czuje sie przez to wykonczona . Chciałabym chociaz do 7 pospac i chyba cisnienie wysokie bo łeb mi pęka ![]() do pozniej, idę chyba się kimnąc
|
|
|
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia no nareszcie się odezwałaś
16kg to bardzo duży Mati jest !!! Hania waży 12kg i ma 88cm ![]() kropka ogromne gratulacje awansu - nono Xantia szkoda słów na tego chopa - jest niepoważny na serio ![]() Ja jestem u mamy, zaraz jadę do pracy, a na dworze taka piękna pogoda - buuuu
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
Knaciu ja mam z rzadka 6:40 jak dziś
więc rozumiem w pełni ![]() przygotowania do imprezki niemal zakończone szwedzki stół a niech sami sobie radzą 14 dorosłych + 5 dzieci jak my się zmieścimy ![]() jeszcze ja muszę cios ze sobą zrobić do 15:30 MAM CZAS ... PAAAA
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
A my już zaliczyłyśmy 1,5 godz wycieczkę rowerową
![]() I chyba w porę wróciłyśmy, bo już się zachmurzyło ![]() Teraz wstawiłam makaron do zupki i chyba sobie poczytam. Madzia 16 kg Kanciu Lecę
|
|
#3441 |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;11425010]
A Maks od wczoraj wchodzi na parapety... co tylko się odwrócę, to on już w oknie stoi. zawału dostane.[/quote]u NAS TO SAMO Dziś super pogoda świeci słonko Byliśmy dziś z Niki zobaczyc konie u wujka .Brzuch mnie boli - @ cieszę się bo juz miałam stresa ![]() Mam pytanie czy któraś w Was ma jakieś internetowe konto?? |
|
|
|
#3442 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki
u nas dzisiaj tez ładna pogoda, świeci słonko Wczoraj byliśmy na imieninach u cioci i była nasza kuzynka, która jest w ciązy i ma termin za m-c, pogadałysmy sobie jak to kobietki w ciąży. dzisiaj zrobiłam zupke serową, ciekawe czy Kuba będzie chciał jeść, teraz śpi, jak wstanie to sprawdzimy ![]() kropka- gratuluje awansu Xantia- trzymam kciuki za mieszkanko
|
|
|
|
#3443 |
|
Zadomowienie
|
właśnie przed chwilka moja królewna straciła równowagę wspinając się na swój na szczęście malutki stolik i walnęła głową
teraz śpi .ale powiedziała ze juz się nie będzie wspinac
|
|
|
|
#3444 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Maksiu też ta ma, jak mu mówię "daj mamie buziaka" to on policzek nadstawia. ![]() Cytat:
![]() Mati jest bardzo duży !!! ![]() Maks to przy nim chucherko- 12,5 kg i tylko 83 cm. Cytat:
byłam z Maksiem w kwiaciarni kwiatka kupić, bo teściowa popołudniu idzie do swojej siostry na urodzinową kawkę, to Maksia zabierze ze sobą, a ja będę się byczyć. mam tylko nadzieję, że Maksiu nie zdemoluje tego kwiatka nim go do solenizantki doniesie. ![]() Karo, pytasz o konto w banku? ja mam w mBank. a teraz dowcip. Przychodzi baba do lekarza: - Panie doktorze ciągle jestem wkurzona, wszyscy mnie wkurzają, a najbardziej wkurza mnie to, że wszystko mnie wkurza, prosze mi pomoc! - Czy próbowała Pani w jakiś sposób sie wyciszyć, uspokoić, np. spacery w lesie, parku wśród śpiewu ptakow, spacerując boso po trawie. Kontakt z przyrodą bardzo pomaga... - E tam, Panie Doktorze - ptaki mnie wkurzają, bo drą ryje, w trawie pełno robactwa, pajęczyny, gałęzie zaczepiają o ubranie, nie, nie, przyroda mnie wkurza! - To może inny sposob, np. kąpiel w wannie pełnej piany z aromaterapią, przy nastrojowej muzyce? - E tam, Panie Doktorze, tego też próbowałam - piana mnie wkurza, bo szczypie w oczy, muzyka mnie wkurza, ta nastrojowa najbardziej mnie wkurza, a te olejki zapachowe, to dopiero wkurzające, kleją się, lepią, plamią, nie, nie olejki najbardziej mnie wkurzają! - No dobrze, to może sex. Jak wygląda Pani życie seksualne? - Sex !? A co to takiego? - Nie wie Pani co to sex !? No dobrze, zaraz Pani pokaże, prosze za parawan. Po chwili na parawanie lądują kolejne części garderoby: spodnie, spodnica, kitel, bluzka, biustonosz, majtki. Po kolejnej chwili słychać sapanie i wzdychania, wreszcie słychać głos kobiety: - Panie Doktorze, prosze sie zdecydować:? Pan wkłada czy wyciąga, bo już mnie to zaczyna wkurzać! ![]() w oryginale zamiast wyrazu 'wkurza" była bardziej dosadna forma.
|
|||
|
|
|
#3445 |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;11439803]
Karo, pytasz o konto w banku? ja mam w mBank. , [/quote] Tak tak właśnie się zastanawiam czy sobie takiego konta nie zrobic bo ten bank od TŻ-a jest do bani choc jestem upoważniona to nic nie mogę a jeżdzic do nich do placówki też mi się nie chce
|
|
|
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
jestem tuz przed @ wiec zupelnie nie mam sily na nic. nie gotuje, nie prasuje, nie sprzatam.
☠☠☠☠☠☠☠e%20nie%20robie.jpg
|
#3447 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziu- oto strona www.pomozmyigorkowi.za.pl w imieniu Rodziców Igorka dziękuję
Tż zabrał Werkę na półfinały Pucharu Polski w piłce siatkowej kobiet, / oglądam Polsat Sport- może ich pokażą / , a ja zamiast walnąc się na kanapę z kawą i przysłowiowym papierosem wzięłam się solidnie za podłogi i już mam dość. Jeszcze piekę kurczaka na jutro. Niby miał być na dzisiaj, ale mi się dziad nie rozmroził .Patrilla- już baluje, na 100% jej się humor poprawi. karo- ja też mam w mBanku i jest ok, żadnych opłat za prowadzenie, tylko za przelewy. Do późniejszego wieczorka, choć dzisiaj frekwencja weekendowa u nas.
Trzeba rzucić wyzwanie umiejętnościom dziecka, jednak nie oczekiwać od niego doskonałości. Erika Landau . Edytowane przez iwka2002 Czas edycji: 2009-03-14 o 19:42 |
|
|
|
#3448 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;11432783]xantia, to spisałaś się wzorowo, (bo w restauracji chyba noży nie pochowali?). A tak w ogóle to mimo wszystkich niejasności między rodzicami, to dobrze jak dzieci mają z dwoma rodzicami kontakt. Ja też jestem z siebie dumna . Tatuś niestety nic nie wspomniał o ewentualnych przyszłych spotkaniach. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Sorry, że taki egoistyczny post tylko o nas mi wyszedł, ale muszę lecieć z psem a za chwilę będę miała gości. Dzięki za dobre słowa i spadaaaam!!
|
|
#3449 |
|
Zadomowienie
|
iwka też włączyłam i popatrzę
Po wypróbowaniu pieluszek z Tesco jestem zadowolona, lepsze od Dada ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- xantia może to nie moja sprawa, ale czy finansowo to się chociaż tatuś udziela? A może Ty od niego nic nie chcesz? Moim zdaniem przynajmniej tyle mógłby zrobić.
|
#3450 |
|
Wtajemniczenie
|
kasia- pojęcia nie mam
![]()
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.

na razie podaję dalej, zobaczymy czy kupy się pojawią...

A tak w ogóle to mimo wszystkich niejasności między rodzicami, to dobrze jak dzieci mają z dwoma rodzicami kontakt. 

a za mieszkanie trzymam kciui najmocniej jak sie da
a jak patrzyl sobie w lusterko i mu powiedzialam zeby pocalowal Adrianka to policzkiem lusterko dotknal

ale cały czas wierzę, że to zrozumie. faceci 
blah
jak my się zmieścimy
za mieszkanko