Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz. V - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-15, 19:13   #2641
tancerka212
Zakorzenienie

Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Tancerko pewnie że jak będą pieniążki to nie ma na co czekać a budowanie na spokojnie i choć trochę z bieżących środków na pewno mniej Was zrujnuje niż jak mielibyście robić wszystko "na raz" i z kredytu poza tym macie działkę, macie gdzie mieszkać, nie musicie ponosić wielkich kosztów bo będziecie u rodziców także wszystko musi pójść dobrze!
no właśnie jakoś kredyty do mnie nie przemawiają.. wiem że bez niego obyć się raczej nie da ale ja chcę go zminimalizować jak tylko się da nie lubię się zapożyczać na kupę kasy bo potem tylko myślę że mam tyyyyle do oddania... tż mówi że jak będziemy mieli 100tys gotówki to ruszamy z budową a na resztę najwyżej się kredyt weźmie a nie że zaczynamy od zera złotych. Kasa z wesela, nasze oszczędności pracy na wakacjach, jakaś pomoc rodziców to już będzie ponad połowa myślę ze resztę jakoś uciułamy- mieszkając u teściów nie będziemy płacic w zasadzie za nic oprócz jedzenia i utrzymania naszego samochodzika oraz węgla na zimę jak tak teraz "głośno myślę" to może ten dom to już bardziej bliżej niż dalej tż jest optymistą no i jest baaardzo zdeterminowany zeby sie wyprowadzić od brata
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-15, 19:16   #2642
jozia
Zadomowienie

GG do jozia
Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.

ZCeść dziewczynki juz Was w ekspresowym tempie nadrobiła
Dzis z Tz i moimi rodzicami patrzylismy na działki i potem tylko z Tz wybraliśmy projekt i patrzyliśmy w gazecie i wcale tak drogo nie jest. Taka działeczke wyczailismy za 25 tys z wszystkimi mediami i działeczka tez sporawa bo 700cos metrów kwadratowych ma , a my taka chcleieśmy. Tz mówi ze bedzie siedział w Anglii a jesli pieniadze z tego beda to nawet bedzie siedzial dluzej to na taka dzialeczke tez nazbiera z 25tysiaczków Moj kochany Tz...

Ale za to wczoraj sie wkurzyłam. Nic ze poszłam do szkoły to jeszcze ja juz po maturach bede 7 maja:/ to wszytsko dzien po dniu!!
Ustny niemiecki 5 maja z wice dyrektorka która mnie nie nawidzi to juz widze jak ładnie u niej zdaje, 6 maja mam WOS, 7 maj niemiecki pisemny!! Załame sie!!

Moje plany coraz szybciej ida do przoda Tz sie angażuje w dom

I craz bliżej do ślubu już dziś 1 rok 5 miesiecy i 20 dni
jozia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-15, 19:26   #2643
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jozia Pokaż wiadomość
Dzis z Tz i moimi rodzicami patrzylismy na działki i potem tylko z Tz wybraliśmy projekt i patrzyliśmy w gazecie i wcale tak drogo nie jest. Taka działeczke wyczailismy za 25 tys z wszystkimi mediami i działeczka tez sporawa bo 700cos metrów kwadratowych ma , a my taka chcleieśmy. Tz mówi ze bedzie siedział w Anglii a jesli pieniadze z tego beda to nawet bedzie siedzial dluzej to na taka dzialeczke tez nazbiera z 25tysiaczków Moj kochany Tz...

Ale za to wczoraj sie wkurzyłam. Nic ze poszłam do szkoły to jeszcze ja juz po maturach bede 7 maja:/ to wszytsko dzien po dniu!!
Ustny niemiecki 5 maja z wice dyrektorka która mnie nie nawidzi to juz widze jak ładnie u niej zdaje, 6 maja mam WOS, 7 maj niemiecki pisemny!! Załame sie!!

Moje plany coraz szybciej ida do przoda Tz sie angażuje w dom

I craz bliżej do ślubu już dziś 1 rok 5 miesiecy i 20 dni
u mnie 1 rok 5 miesięcy i 6 dni

z tymi maturami to się nie przejmuj- szybko załatwisz wszystko i będziesz miała z głowy! wolałabyś się męczyć ze 2 tygodnie i mieć tak rozwalone?? to o wiele więcej stresu a dzień przed maturą to i tak już niewiele się nauczyć można więc lepiej wcześniej się pouczyć i raz dwa pozaliczać i mieć wsio z głowy

a co do domeczku to i ja mam dzisiaj taki domkowy nastrój więc możemy wspólnie sobie pomarzyć chciałabym po 3 latach po ślubie zacząć budowę domku to moje marzenie- na ile realne jeszcze nie wiadomo ale pomarzyć dobra rzecz ssssstrasznie chciałabym iść już do pracy i odkładać sobie na kupeczkę choć troszkę pieniąków.

a druga sprawa dziewczyny powiedzcie mi- czy jak byśmy z tżtem chcieli przetopić nasze złoto i zrobić z niego obrączki to się idzie do złotnika?? bo tż myslał że do normalnego jubilera się idzie i też tam robią obrączki z własnego złota... hmmm.. w sumie zielonego pojęcia nie mam jak to wygląda bo nigdy nie miałam takiej sprawy ale zastanaialiśmy się że w sumie mamy troszkę złota nikomu niepotrzebnego w domu i chcemyklasyczne obrączki więc może by pokombinować coś?? tylko na ile to wyjdzie ladnie?????? żebym nie miała potem czegoś co przypomina bazarową tandetę na ręce...
Stary 2009-03-15, 19:35   #2644
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
u mnie 1 rok 5 miesięcy i 6 dni

Ej bo bliżej data ale za 14 dni i ja bede mieć tak jak TY dziś
z tymi maturami to się nie przejmuj- szybko załatwisz wszystko i będziesz miała z głowy! wolałabyś się męczyć ze 2 tygodnie i mieć tak rozwalone?? to o wiele więcej stresu a dzień przed maturą to i tak już niewiele się nauczyć można więc lepiej wcześniej się pouczyć i raz dwa pozaliczać i mieć wsio z głowy

a co do domeczku to i ja mam dzisiaj taki domkowy nastrój więc możemy wspólnie sobie pomarzyć chciałabym po 3 latach po ślubie zacząć budowę domku to moje marzenie- na ile realne jeszcze nie wiadomo ale pomarzyć dobra rzecz ssssstrasznie chciałabym iść już do pracy i odkładać sobie na kupeczkę choć troszkę pieniąków.

a druga sprawa dziewczyny powiedzcie mi- czy jak byśmy z tżtem chcieli przetopić nasze złoto i zrobić z niego obrączki to się idzie do złotnika?? bo tż myslał że do normalnego jubilera się idzie i też tam robią obrączki z własnego złota... hmmm.. w sumie zielonego pojęcia nie mam jak to wygląda bo nigdy nie miałam takiej sprawy ale zastanaialiśmy się że w sumie mamy troszkę złota nikomu niepotrzebnego w domu i chcemyklasyczne obrączki więc może by pokombinować coś?? tylko na ile to wyjdzie ladnie?????? żebym nie miała potem czegoś co przypomina bazarową tandetę na ręce...
Ej bo bliżej data ale za 14 dni i ja bede mieć tak jak TY dziś

No niech beda i dzien po dniu ale ja sie boje tego ustnego to tragedia, niech dyrektorki nie będzie I ten WOS ehh:/

Oj pomarzyłam dziś sobie z Tz o domku jak nigdy przed tem wybralismy jednak troszke inny projekt ale taz sliczny. Z cenami posesji tez jesteśmy na bierząco

A z tym jubilerem. To normalne morzesz sobie zanieść. Tylko wiesz co moja kolerzanka zrobiła tak z pierścionkiem zareczynowym i wcale efektywnie to nie wyglądało. Złoto brudne wyszło. Straszny tez pierścionek wyszedł:/A dawali specjalnie do salonu zeby wyczyścili. Ale efekt był naprawde nie bardzo
Stary 2009-03-15, 19:43   #2645
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
Tancerka - widziałam tą Lazadę, bardzo ładna
patrzcie co znalazłam, jednak trochę samokrytyki by się przydało
http://www.slubnytarg.pl/ks23099-sweetheart_5832.html

patrzyłam teraz na wycieczki i Dominikane sprzedaja do 9 czerwca to jak my tam pojedziemy po ślubie(((A ja nie chce na jesień dopiero...to samo jest z Kubą, ale wiem, że da się jechac, bo znajomi byli w sierpniu. Musze się zapytać w biurze podróży, bo przeciez nie pojedziemy w podróż poślubną przed slubem albo kilka miesięcy po ślubie. Jeszcze wyczaję jak jest z Bali, bo w końcu okaże się, ze najlepiej jakbyśmy brali ślub w grudniu
Edit: Bali to już w ogóle do końca kwietnia tylko
bez sensu.
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
matko rozmiar 46 ja mam 38

cześć
zapomniałam Wam napisać, w tamtym tygodniu byliśmy z TZ-em na naszej sali po menu i z poprawinami 155zł a jedzonka dużo byłam nastawiona na 170 chcemy jeszcze pieczonego świniaka z ziemniakami w mundurkach
o co Wam chodzi apropo tej sukienki z tą samokrytyką?

Ja mam rozmiar 48, to dopiero "maciorka" wg Was nie? Wogóle pewnie przerazajace, jak może panna w takim rozmiarzes ię do ślubu szykować i taką suknię zakładać! Yhhh wkur**łam się

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2009-03-15 o 19:58
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-15, 19:47   #2646
onaella
Zakorzenienie

Jozia na ile planuje Twój Tż pojechać do UK

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-15, 19:49   #2647
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
A z tym jubilerem. To normalne morzesz sobie zanieść. Tylko wiesz co moja kolerzanka zrobiła tak z pierścionkiem zareczynowym i wcale efektywnie to nie wyglądało. Złoto brudne wyszło. Straszny tez pierścionek wyszedł:/A dawali specjalnie do salonu zeby wyczyścili. Ale efekt był naprawde nie bardzo
no właśnie już nieraz czytałam nawet na forach ślubnych że z tymi obrączkami u złotnika to ryzyk fizyk... ja nie mam zadnego poleconego, znajomego itp więc chyba jednak nie będziemy kombinować tylko kupimy w jakimś sklepie. W końcu to na całe życie.. no i kupowanie obrączek ma mi sprawiać przyjemność a nie być powodem do stresu czy wyjdą w ogóle podobne do obrączki czy nie... namówiłam tżta ze jak będziemy następnym razem w centrum i będziemy się nudzić to pójdziemy sobie poprzymierzać coś ale bajer!!! kolejne doświadczenie życiowe- w końcu nigdy nie mierzyłam slubnych obrączek w sklepie jak ja lubię ten cały slub

Edytowane przez tancerka212
Czas edycji: 2009-03-15 o 19:51
Stary 2009-03-15, 19:53   #2648
centipede
Zadomowienie

Ela jakoś musisz wytrzymać już nie długo i wszystko obgadacie i podejmiecie jakąś decyzję ale fajnie, że TŻ chce po prostu odłożyć tą rozmowę do przyjazdu a nie że jej unika.
Jozia a masz gdzieś linka do tego domu co wybraliście? 25 tys za działkę z mediami to chyba niedużo prawda? Pamiętam jak pisałaś, że w Twojej okolicy drożyzna straszna, a tu proszę, trafiliście i na normalną cenę a tyle trąbią o obniżkach cen, to kto wie, może coś jeszcze spadnie
Tancerko mnie też przerażają kredyty i wiem, że będziemy się starali o jak najmniejszy. Ale niestety nie mamy możliwości całkiem bez kredytu zadbać o swoje gniazdko no cóż, tak już jest

Co do przetapiania złota, to gdzieś był tutaj wątek o tym. Z tego co pamiętam to dziewczyny były zadowolone, może trzeba po prostu się wybrać do sprawdzonego złotnika, a Jozi koleżanka źle trafiła?!
Stary 2009-03-15, 19:54   #2649
Elitka4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
to ja juz go nawet z netu sciagac nie bede jak taki shit
Nie no z netu to możesz ściągnąć, bo jak za free to można obejrzeć tylko w domowym zaciszu może nie być tak śmiesznie, bo jednak jak na sali się ludzie śmieją, to jakoś tak buzia się sama uśmiecha, a w domu to Ja bym pewnie po kilku scenach przewróciła oczami i zajęła się czymś innym i tylko jednym okiem od czasu do czasu zerkała czekając na jakąś scenę tańca. Ja nie żałuję że na to poszłam, tak samo jak nie żałuję że byłam na step up'ach, ale drugi raz to już mi się nie chce żadnego z tych filmów oglądać.

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
powiem Ci, że mnie ogarnęło przerażenie jak zdalam sobie sprawę, że za nie całe 3 miesiące mam już obronę
więc nie ma to tamto trzeba pisać
Mnie też ogarnia takie przerażenie zwłaszcza jak pomyślę, że pierwszy rozdział już dawno miałam oddać gdyby mnie tu nie było przez jakieś dwa tygodnie, to znaczy że wzięłam się w garść i piszę dzisiaj coś tam naskrobałam jak TŻ poszedł na komputer. Może jakoś to napiszę.

Cytat:
matko rozmiar 46 ja mam 38
Czyli suknia rozmiarowo w sam raz dla Ciebie (38/40), tylko trochę przykrótka by była A o co chodzi z tą miną ? przecież rozmiar kamizelki 46, to jak na faceta wcale nie jest dużo. Pewnie jakiś chudziutki

Cytat:
byc może dla Was to nie zrozumiałe takie sentymenty o ziemię ale u mnie ( i podejrzewqam, że w rodzinie Tż) jednka są

I powiedzcie mi co można w takiej sytuacji zrobic
Mój tato też ma taki sentyment, że ziemi którą dostał od dziadka czyli ojcowizny nie sprzeda tylko dzieciom przekaże. Ale na szczęście nie ma wymagań żebyśmy z siostrą na tej ziemi gospodarzyły, możemy spokojnie sprzedać.

Cytat:
A to taka okazja czy takie są u Was ceny? Pod Wrocławiem to 1m2 chodzi po 200-250 zł.
Elitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-15, 19:54   #2650
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie już nieraz czytałam nawet na forach ślubnych że z tymi obrączkami u złotnika to ryzyk fizyk... ja nie mam anego poleconego, znajomego itp więc chyba jednak nie będziemy kombinować tylko kupimy w jakimś sklepie. W końcu to na całe życie.. no i kupowanie obrączek ma mi sprawiać przyjemność a nie być powodem do stresu czy wyjdą w ogóle podobne do obrączki czy nie... namówiłam tżta ze jak będziemy następnym razem w centrum i będziemy się nudzić to pójdziemy sobie poprzymierzać coś ale bajer!!! kolejne doświadczenie życiowe- w końcu nigdy nie mierzyłam slubnych obrączek w sklepie jak ja lubię ten cały slub
Moi bracia np mają obraczki ze złota przerobionego przez złotnika oczywiście. O ile nazbieram wystarczajacą ilość, to też poproszę tego samego co im robil złotnika o wykonanie. Obrączki są "normalne", nic specjalnego się z nimi nie dzieje, co by się nie działo z zakupionymi w sklepie. Przez 15 i 12 lat ich małżeństw nie rozsypałys ię, nei wygieły, nie pękły... Wystarczy dibry złotnik
Stary 2009-03-15, 19:57   #2651
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elitka4 Pokaż wiadomość
A to taka okazja czy takie są u Was ceny? Pod Wrocławiem to 1m2 chodzi po 200-250 zł.
W okolicach Leszna od 60 do 110 za m2 Wiadomo im bliżej miasta tym drożej Jak przeglądam ogłoszenia to takie ceny właśnie są. Ale za 20 zł też już się znajdą

Edytowane przez obca7
Czas edycji: 2009-03-15 o 20:09
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-15, 20:12   #2652
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Cytat:
Jozia na ile planuje Twój Tż pojechać do UK
Cytat:
no właśnie już nieraz czytałam nawet na forach ślubnych że z tymi obrączkami u złotnika to ryzyk fizyk... ja nie mam anego poleconego, znajomego itp więc chyba jednak nie będziemy kombinować tylko kupimy w jakimś sklepie. W końcu to na całe życie.. no i kupowanie obrączek ma mi sprawiać przyjemność a nie być powodem do stresu czy wyjdą w ogóle podobne do obrączki czy nie... namówiłam tżta ze jak będziemy następnym razem w centrum i będziemy się nudzić to pójdziemy sobie poprzymierzać coś ale bajer!!! kolejne doświadczenie życiowe- w końcu nigdy nie mierzyłam slubnych obrączek w sklepie jak ja lubię ten cały slub
Wiec tak narazie w planach mamy zeby wyjechał do września, chyba że.... Pieniądze beda spore to wtedy zostanie sie na dłużej nawet do roku.... I przyjedzie w październiku wtedy i na świeta....

No a obrączki to myśle zeby kupić... A nie ze złota robic innego. Bo jest ryzyko...

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
Jozia a masz gdzieś linka do tego domu co wybraliście? 25 tys za działkę z mediami to chyba niedużo prawda? Pamiętam jak pisałaś, że w Twojej okolicy drożyzna straszna, a tu proszę, trafiliście i na normalną cenę a tyle trąbią o obniżkach cen, to kto wie, może coś jeszcze spadnie
NO własnie jak patrzyłam to w Zduńskiej ceny za m^ jest od 20 do 100 zł. Ale właśnie te za 20 sa w okolicach tam gdzie my chcemy domek

Natomiast w Sieradzu to za m^ od 100 zł wzwyż Jak to zobaczyłam to sie przestraszyłam....

a to ten domek http://www.extradom.pl/projekt-domu-...araz=&strona=4

Edytowane przez jozia
Czas edycji: 2009-03-15 o 20:02
Stary 2009-03-15, 20:22   #2653
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:

Co do przetapiania złota, to gdzieś był tutaj wątek o tym. Z tego co pamiętam to dziewczyny były zadowolone, może trzeba po prostu się wybrać do sprawdzonego złotnika, a Jozi koleżanka źle trafiła?!
kurczę akurat sprawdzonego złotnika nie posiadam i raczej posiadać nie będę... chyba nie będę kombinować i kupię obrączki w normalnym sklepie. rozejrzymy się w tych droższych jubilerach i w tych zwykłych i coś na pewno znajdziemy
mi sie marzą takie http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,143 o ile ten pasek w środku to złoto błyszczące... proste klasycne płaskie obrączki z żółtego złota. te 700zł już prawie mam więc je zamarynuję żeby się nie rozeszły i będę trzymać na obrączki

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Moi bracia np mają obraczki ze złota przerobionego przez złotnika oczywiście. O ile nazbieram wystarczajacą ilość, to też poproszę tego samego co im robil złotnika o wykonanie. Obrączki są "normalne", nic specjalnego się z nimi nie dzieje, co by się nie działo z zakupionymi w sklepie. Przez 15 i 12 lat ich małżeństw nie rozsypałys ię, nei wygieły, nie pękły... Wystarczy dibry złotnik
a jaka ilość złota jest potrzebna na takie obrączki?? ile one gram ważą??? mam jakieś kolczyki złote i jakiś pierścionek i coś jeszcze zapewne... ciekawe czy by się nazbierało.. kurczę jakby mi ktos polecił w mieście złotnika godnego zaufania o bym może się skusiła ale tak to się boję bo jak nie znasz człowieka to ryzyko jest

Edytowane przez tancerka212
Czas edycji: 2009-03-15 o 20:24
Stary 2009-03-15, 20:40   #2654
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Grałam właśnie z Tz w bilarda przez neta i było 2-0 dla mnie:ha haha:
Stary 2009-03-15, 20:44   #2655
onaella
Zakorzenienie

Joziu nie chce Cie martwić ale czym dłużej jest się za granicą tym mniej się odkłada i nie mówię, tego tylko po sobie i Tż ale po dość sporej ilości osób

Co innego wyjchać np na 4 miesiące z myślą o maksymalnym odkładaniu a co innego mieszkać tam i prowadzić normalnie życie

14.08.2010
baby
Stary 2009-03-15, 20:48   #2656
madziulka_
Zakorzenienie

Cytat:
Joziu nie chce Cie martwić ale czym dłużej jest się za granicą tym mniej się odkłada i nie mówię, tego tylko po sobie i Tż ale po dość sporej ilości osób

Co innego wyjchać np na 4 miesiące z myślą o maksymalnym odkładaniu a co innego mieszkać tam i prowadzić normalnie życie
Zgadzam się z tym co zaznaczone w 100%, bo tak jest!!!
Wiem to po sobie i TŻ...

A widzę że dziewczynki o oszczędzaniu piszą cosik, a Ja właśnie dwie torebki zamówiłam za 200zł

Edytowane przez madziulka_
Czas edycji: 2009-03-15 o 20:48 Powód: dopisek
madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-15, 20:54   #2657
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
m
zapomniałam Wam napisać, w tamtym tygodniu byliśmy z TZ-em na naszej sali po menu i z poprawinami 155zł a jedzonka dużo byłam nastawiona na 170 chcemy jeszcze pieczonego świniaka z ziemniakami w mundurkach
taniutko

Cytat:
stwierdzilismy z TZem, ze sobie darujemy w Egipcie piramidy (choc wszyscy twierdza, ze jak to tak, byc w Egipcie i nie zobaczyc piramid.... ).
z Sharmu (gdzie prawdopodobnie wyladujemy) taka wycieczka wychodzi strasznie drogo, wiec moze piramidy zobaczymy innym razem jak trafimy np. do Hurghady.
za to wymyslilismy, ze wykupimy sobie dzien na jachcie z polgodzinnym nurkowaniem na rafie i wycieczke na Gore Synaj - jedzie sie na nia gdzies tak o 22, od 1 czy tam 2 w nocy sie wchodzi jakies 3 godziny na gore (lub tez jak kto woli wjezdza na wielbladzie), tak, ze na szczycie jest sie na wschod slonca
mysle, ze jak na 6-7 dni to dwa dni wycieczek to akurat, bo TZ chcialby odpoczac, wiec nie mozemy sobie zrobic ciaglej bieganiny. trzeba tez troche polezec na plazy albo nad basenem z drinkiem z palemka
tez bym sobie darowała chyba piramidy, chociaz pewnie tz by chciał. Zdecydowanie to nurkowanie jest lepsze, jak bylismy w trvelplanet w M1 to koleś mówił, że daja ta wycieczke gratis - biorą Cie n ałódź i przez cały dzień pływasz tylko w różne puknty łódź przepływa.A wycieczki około 100 dolarów kosztuja za jedną.
To chcecie tylko na tydzień jechać?

Cytat:
o kurcze... w koncu sie z TZem doczekalismy i idziemy za miesiac na koncert dwoch zespolow naszej mlodosci oj bedzie sentymentalnie
a co to za zespół z młodości?

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
zmierzch przeczytany..
film też obejrzany..

powiem Wam tak, książka 100% lepsza od filmu

btw mam 3 tomy na mailu mogę wysłać

mnie odrzuca od książek, które mają okładki jak plakaty z filmu dlatego nie bardzo mam ochote to czytaćZwłaszcza, ze sam film tez nie bardzo w moim guście... Zwykle ksiązki sa lepsze od filmów, na szczęście Poza tym nie znoszę czytac z kompa a juz zwłaszcza książek, ksiązka ma byc książką
O czym to własciwie jest?Że on jest wampirem a ona normalna dziewczyna i skaczą po drzewach a reszta jest zła a on jest dobry i się zakochują?

Cytat:
I powiedzcie mi co można w takiej sytuacji zrobic
u nas wygrałyby racjonalne argumenty - która działka ma lepsza lokalizację. W sumie głupio sprzedac niewiadomo komu działke obok domu rodziców, dlatego ja bym zakombinowała tak - że dam bratu a brat mnie spalci i luzik. O ile będzie chciał.
Też mam działkę po dziadku
, ale nie chcemy jej sprzedawać, bo może kiedys postawimy tam domek jak będziemy duzi

Cytat:
Taka działeczke wyczailismy za 25 tys z wszystkimi mediami i działeczka tez sporawa bo 700cos metrów kwadratowych ma , a my taka chcleieśmy. Tz mówi ze bedzie siedział w Anglii a jesli pieniadze z tego beda to nawet bedzie siedzial dluzej to na taka dzialeczke tez nazbiera z 25tysiaczków Moj kochany Tz...

hmmm 700 m kwadratowych to mała działeczka, zwróć uwagę na wymiary, zeby się nie okazało, że Wam się wymarzony dom nie zmieści.

A co do matury, pociesz się, że każdy jest w takiej sytuacji jak Ty
I nie wierz w dyrektorki, które nienawidzą - im to zwisa.

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
o co Wam chodzi apropo tej sukienki z tą samokrytyką?

Ja mam rozmiar 48, to dopiero "maciorka" wg Was nie? Wogóle pewnie przerazajace, jak może panna w takim rozmiarzes ię do ślubu szykować i taką suknię zakładać! Yhhh wkur**łam się
ej no nie cuduj, jesteś mocno przewrażliwiona, nikt nie napisał, ze jak ktos ma rozmiar większy niż 38 to nie może w sukni wystąpić O to mi chodzi z tą samokrytyką, że panna ma udziska wielkie i biodra przypakowane, więc chyba lustra nie ma skoro sie ładuje w wąskę suknię. Specjalnie sprawdzałam na tej stronce suknie w dużych romiarach i inne dziewczyny w dużych rozmiarach wyglądały bardzo ładnie, bo miały dobrze dobraną sukienkę.

Tancerka mi sie nie zacytowała... nie sprzedawaj tej działki w Kazimierzu!!!Tam jest przeciez pięknie, może kiedyś postawiecie dam domek letniskowy? A jak nie to pewnie tamte tereny będą zyskiwały wartość
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-15, 20:57   #2658
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Cytat:

Ja wiem tylko Tz nie bedzie tam prowadził "normalnego zycia". O bedzie mieszkał u ojca i nie bedzie płacił za rachunki jedzenie czy mieszkanie Wiec mysle ze da rade

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
taniutko

hmmm 700 m kwadratowych to mała działeczka, zwróć uwagę na wymiary, zeby się nie okazało, że Wam się wymarzony dom nie zmieści.

A co do matury, pociesz się, że każdy jest w takiej sytuacji jak Ty
I nie wierz w dyrektorki, które nienawidzą - im to zwisa.
No właśnie patzylismy a my wiekrzej działeczki nawet nie chcieliśmy. Taka nam starczy i wiemy nawet która tam jest osiedle samych domków jednorodzinnych i tam bylismy z Tz piekna działeczka

Edytowane przez jozia
Czas edycji: 2009-03-15 o 20:58
Stary 2009-03-15, 20:57   #2659
kaska87
Zakorzenienie

ehh zmęczyłam się projektem

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-15, 21:00   #2660
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Kaska tylko nam sie nie zmaęcz

Ja ide ogladać filmik bo wczoraj siły ogladac go nie mialam wiec z neta sobie ściągłam "Wytańczyć marzenia" uwielbiam tej tematyki filmy
Stary 2009-03-15, 21:02   #2661
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Kaska tylko nam sie nie zmaęcz
wiesz to nic trudnego, ale klikać sobie w excelu kilka godzin to już nuda ale wiesz co? lubię to

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-03-15 o 21:04
Stary 2009-03-15, 21:05   #2662
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Joziu nie chce Cie martwić ale czym dłużej jest się za granicą tym mniej się odkłada
oj tak! ale Jozia napisała ze nie będzie trzeba płacić żadnych rachunków więc moze jej sie uda.
Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
A widzę że dziewczynki o oszczędzaniu piszą cosik, a Ja właśnie dwie torebki zamówiłam za 200zł
a ja w weekend kupiłam gofrownicę i deskę do krojenia jakąś strasznie fajną- bambusowa czy tak kauczukowa- nie pamiętam ale strasznie mi sie podoba-jest wręcz dekoracyjna i mikser sobie upatrzyłam już więc w przyszłym miesiącu pewnie go akupię z myślą o swojej przyszłości kulinarnej
Cytat:

Tancerka mi sie nie zacytowała... nie sprzedawaj tej działki w Kazimierzu!!!Tam jest przeciez pięknie, może kiedyś postawiecie dam domek letniskowy? A jak nie to pewnie tamte tereny będą zyskiwały wartość
wlasnie jak byłam pod prysznicem to sie zastanawiałam czy 700m to duża działka i wyszło mi że nie duża.. moja działka w Kazimierzu ma jakieś 800m kwadratowych i zastanawiam się czy zmieściłabym tam dom...
Spokojnie Samoa nie będę sprzedawać tamtej działki w Kazimierzu- wiem jaki popyt już teraz tam jest na działki itp a co będzie kiedyś hehe może jakiś dom wczasowy siostra otworzy- nie wiadomo- póki co zostaje z nami i mamy na niej pyszne malinki, jabłuszka i gruszki i śliwki i porzeczki i truskawki i agrest i co tylko sobie kto zamarzy
Stary 2009-03-15, 21:07   #2663
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
mi sie marzą takie http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,143 o ile ten pasek w środku to złoto błyszczące... proste klasycne płaskie obrączki z żółtego złota. te 700zł już prawie mam więc je zamarynuję żeby się nie rozeszły i będę trzymać na obrączki
bardzo ładneNam się podobaja podobne, ale jakoś przegapiliśmyI tanie, podobne w Kruku sa za 1109 (jeden z naszych typów), tylko sa bardzo masywne. Ale powiem Ci, ze nie ma się co napalac na konkretny model, bo mierzenie zweryfikuje czy one pasują. My kiedys mierzyliśmy w Aparcie chyba dwie pary i mimo, że mi się podobały to reka tz wygladała gejowo i odpadły z konkurencji

Cytat:

oj tak, przecież nie da sie żyć o samych konserwach i pasztetach przywiezionych z Pl
Ja w ogóle jestem wrogo nastawiona do takich wyjazdów typu zaharować się na śmierć byle przywieźć kasiorę. Jak już to ja bym tżta samego nie puściła, bo nie dość, że chłopak będzie na jakiejś budownie zapieprzał to jeszcze wróci do domu i co zastanie? Nic. A tak to chociaż Ty byś była. Tez bys popracowała i na pewno by się korzystaniej odbiło na Wszym związku a nie tak wysłac chłopaka na harówkę i niech przywiezie jak najwięcej kosztem zdrowia psychicznego.
Mój tz był na szkoleniu za granicą siedział w biurze normalnie 8 godzin, później przychodził do hotelu, dzwonił do mnie(ile kasiory poszło to szkoda gadać), ale strasznie go męczyła ta rozłąka, ten kraj, ochydne jedzenie, ciągle padało, juz miał dośc tego hotelu, nawet jak go basen i siłka na poczatku cieszyły to później już miał dość niby tak super miał mogłoby sie wydawać i teraz mówi, że nie wyobraza sobie takiej rozłąki znowu i jakby gdzies jechał na nastęne skzolenie takie długie to znów bym go odwiedziła, fajnie sobie pojechac, ale max na miesiąc, bo to zawsze jakaś nowość a później daje to w dupę.
Mi sie pdodoba tak jak Madziulka robi, że jest z tż i jak Tancerka pojechała z tż na te malinki. I Onaelcia tez pojedzie do swojego zagramanicznego mena

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
Zgadzam się z tym co zaznaczone w 100%, bo tak jest!!!
Wiem to po sobie i TŻ...

o Ty zakupoholiczkoPokaż, może odgapię, chociaz nie mam kasySzukam wiosenno-letniej torebki
Stary 2009-03-15, 21:09   #2664
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wiem tylko Tz nie bedzie tam prowadził "normalnego zycia". O bedzie mieszkał u ojca i nie bedzie płacił za rachunki jedzenie czy mieszkanie Wiec mysle ze da rade
Ja rozumiem, ze rachunki odejdą ale jedzenie no to nic sobie nie będzie kupywał?? no nie wiem ale dziwne to dla mnie, mieszakć rok u kogoś za granicą i nie robić zakupów czy nie dolożyc się do rachunków, które są tam dosyć spore no ale nie moja sprawa tak tylko głośno sobie myśle

w każdym bądz razie Anglia to nie Bóg wie co i tak naprawdę trzeba zarabiać baaaaaaaaaaaaaaaardzo dużo aby odłożyc na budowe domu

ja wiem, ze miszkając razem z Tż i zyjąc z 2 wyplat nie będzie nas stać na postawienie domu przykre ale takie są realia, a czasy dorabiania się w Anglii w krótkim czasie bezpowrotnie minęły, niestety...

14.08.2010
baby
Stary 2009-03-15, 21:12   #2665
kaska87
Zakorzenienie

zjadłabym pizzę ze szpiankiem

Stary 2009-03-15, 21:15   #2666
onaella
Zakorzenienie

Samoa czy Ty wiesz, że znwou się z Tobą zgadzam tak odnosnie tego harowania zagramanicą

Jak by mój Tż miał tyrac nabudowie aby tylko mieć kasę to bym go za ucho do Pl sprowadzila ale, że ma super posadkę to póki co niech tam siedzi i sie spełnia

14.08.2010
baby
Stary 2009-03-15, 21:17   #2667
madziulka_
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo ładneNam się podobaja podobne, ale jakoś przegapiliśmyI tanie, podobne w Kruku sa za 1109 (jeden z naszych typów), tylko sa bardzo masywne. Ale powiem Ci, ze nie ma się co napalac na konkretny model, bo mierzenie zweryfikuje czy one pasują. My kiedys mierzyliśmy w Aparcie chyba dwie pary i mimo, że mi się podobały to reka tz wygladała gejowo i odpadły z konkurencji

oj tak, przecież nie da sie żyć o samych konserwach i pasztetach przywiezionych z Pl
Ja w ogóle jestem wrogo nastawiona do takich wyjazdów typu zaharować się na śmierć byle przywieźć kasiorę. Jak już to ja bym tżta samego nie puściła, bo nie dość, że chłopak będzie na jakiejś budownie zapieprzał to jeszcze wróci do domu i co zastanie? Nic. A tak to chociaż Ty byś była. Tez bys popracowała i na pewno by się korzystaniej odbiło na Wszym związku a nie tak wysłac chłopaka na harówkę i niech przywiezie jak najwięcej kosztem zdrowia psychicznego.
Mój tz był na szkoleniu za granicą siedział w biurze normalnie 8 godzin, później przychodził do hotelu, dzwonił do mnie(ile kasiory poszło to szkoda gadać), ale strasznie go męczyła ta rozłąka, ten kraj, ochydne jedzenie, ciągle padało, juz miał dośc tego hotelu, nawet jak go basen i siłka na poczatku cieszyły to później już miał dość niby tak super miał mogłoby sie wydawać i teraz mówi, że nie wyobraza sobie takiej rozłąki znowu i jakby gdzies jechał na nastęne skzolenie takie długie to znów bym go odwiedziła, fajnie sobie pojechac, ale max na miesiąc, bo to zawsze jakaś nowość a później daje to w dupę.
Mi sie pdodoba tak jak Madziulka robi, że jest z tż i jak Tancerka pojechała z tż na te malinki. I Onaelcia tez pojedzie do swojego zagramanicznego mena

o Ty zakupoholiczkoPokaż, może odgapię, chociaz nie mam kasySzukam wiosenno-letniej torebki
Ja tu już ciężki przypadek jestem
Ja też z myślą o letnich miesiącach kupiłam..
A odgapiaj kupiłam:
http://etorebka.pl/s03.php?f=0014
http://etorebka.pl/s03.php?f=0101

Zobaczymy jaki efekt będzie na żywo

Tymczasem, znikam na jakiś film

Edytowane przez madziulka_
Czas edycji: 2009-03-15 o 21:18
madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-15, 21:19   #2668
kaska87
Zakorzenienie

ja też spadam dobranoc

Stary 2009-03-15, 21:19   #2669
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja rozumiem, ze rachunki odejdą ale jedzenie no to nic sobie nie będzie kupywał?? no nie wiem ale dziwne to dla mnie, mieszakć rok u kogoś za granicą i nie robić zakupów czy nie dolożyc się do rachunków, które są tam dosyć spore no ale nie moja sprawa tak tylko głośno sobie myśle

w każdym bądz razie Anglia to nie Bóg wie co i tak naprawdę trzeba zarabiać baaaaaaaaaaaaaaaardzo dużo aby odłożyc na budowe domu

ja wiem, ze miszkając razem z Tż i zyjąc z 2 wyplat nie będzie nas stać na postawienie domu przykre ale takie są realia, a czasy dorabiania się w Anglii w krótkim czasie bezpowrotnie minęły, niestety...
tez tak myślę, zwłaszcza, ze np. w Irlandii głupi jogurt potrafi kosztować 3 euro a nie sądzę, zeby między Ang i Irl były duże różnice w cenach.
Z reszta wiesz co mówisz, bo masz tam zagramanicznego narzeczonego

Cytat:
zjadłabym pizzę ze szpiankiem
to sobie zamówProponuje specjalnośc regionu - pizza z jemiołą pomalowaną na złoto
Stary 2009-03-15, 21:20   #2670
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
to sobie zamówProponuje specjalnośc regionu - pizza z jemiołą pomalowaną na złoto
nie bo już tak późno a prosiłam TZ o 20:00 niech się wypcha!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości