|
|
#1741 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)
No taa.. Tylko potem wyzywana jestem od 'niespełna rozumu głupich idiotek'
![]() ![]() .Cytat:
![]() ![]() .Mnie niestety bolały około trzech tygodni ![]() ![]() . Ale to było spowodowane znacznym stłoczeniem zębów.Cytat:
|
|
|
#1742 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, ja własnie wróciła od orto i jestem troche smutna
moje leczenie jest gorsze niz przypuszczałam. Sa 2 metody, jedna 100% a druga? sama nie wiem. Pierwsza to operacja (ułozenie szczęki) na co sie nei zgodze bo sie boje a druga to aparat ale nie ma 100% pewnosci ze moja szczeka sie dokłądnei ułozy poniewaz nie dosc ze mam tyłozgryz to szczeka układa sie bardziej w lewa strone i jest kzrywa czego wolgole nie widac tylko jak dokładnie ja ułoze. Teraz dostałam na 2 tygodnie taka gumowa wkładke poniewaz bardzo mi sie zagrywa szczeka i miesnie mam napiete...za 2 tygodnie bede miała przeprowadzone dokładne badania stawów i wtedy sie okaze jaki bede miała aparat i tok leczenia...ogolnie jestem zdołowana
|
|
#1743 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Do ściągnięcia jeszcze trochę mi zostało, w sumie orto nic jeszcze nie mówiła, ale mam nadzieję, że do wakacji się uporamy ![]() Cytat:
Cytat:
trochę mnie podniosłyście na duchu, ale i tak nie jestem jeszcze zadowolona z moich ząbków ![]() Cytat:
![]() Jak widzisz co orto to inna szkoła - mnie przykazano wyrwać ósemki przed albo po ściągnięciu aparatu, a koleżance jeszcze przed ściągnięciem, więc to tak na prawdę zależy tylko od sposobu leczenia danego orto
|
|
|
|
#1744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tej między jedynkami już nie mam, za to powiększyły się przerwy między 1kami a 2kami i to jeszcze gorzej wygląda
|
|
|
|
|
|
#1745 |
|
Raczkowanie
|
Co do ósemek to trochę mnie dziwi to co mówicie dziewczyny.
Mój orto i 4 chirurgów szczękowych mówili zgodnie, że absolutnie nie powinno zakładać się apartu jeżeli ósemki są w pozycji poziomej i są nie wyrżnięte. Na milion procent pokrzywią one zęby po wyprostowaniu. Mnie kazano usunąć takie ósemki przed założeniem dolnego łuku a orto powiedział, że bez usunięcia on się leczenia nie podejmie bo to nie ma sensu. Dlatego właśnie najpierw zakładam górę a po paru miesiącach i po wydłutowaniu ósemek, dół. |
|
|
|
|
#1746 | |
|
Przyczajenie
|
no dobra, ale w takim razie do czego jest ten drugi otwór?
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1747 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mi też się zrobiła przerwa między jedynką i dwójką na samym początku leczenia i niestety mam ją do dziś Zeszła się tylko na chwilę gdy orto podziała na nią grubym łańcuszkiem, później znowu zęby się rozeszły Orto powiedziała, że jeżeli do ściągnięcia aparatu się nie zejdzie to będzie musiała mi dobudować tą dwójkę, co w moim przypadku akurat ma sens, bo ta dwójka jest trochę mniejsza od reszty zębów. Zobaczymy jak to wyjdzie ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
Co prawda są one jeszcze nie wyrznięte, ale ustawione są w porządku, dlatego orto pozwoliła mi je wyrwać albo przed założeniem albo po ściągnięciu nie mam pojęcia, bo ja akurat jestem posiadaczką pierścieni. Chociaż jak się tak teraz przyjrzałam to też mam na swoich pierścieniach dodatkowe otworki ![]() Może ktoś bardziej doświadczony (czyt. Papryka) wie o co w tym chodzi i z czym to się je?
|
|
|
|
#1748 |
|
Wtajemniczenie
|
smiechotka, a ja wlasnie mialam chodzic do Rzewnickiej...
nie moglam sie jednak z nia w ogole skontakotowac, nie wiem,moze mialam zly nr telefonu, poza tym strasznie długo musialam dojezdzac, w koncu dostalam sie na miejsce, a tam nikogo nie bylo... . daleko ma ten gabinet... ![]() a tak ogolnie jest symaptyczna,zna sie na rzeczy...? . Ja ostatecznie zdecysdowalam sie na p. Szarmach...
|
|
|
|
|
#1749 |
|
Przyczajenie
|
A co sądzicie o Pani Grygorczuk, która ma gabinet także w Białym na ul. Radzymińskiej
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1750 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
|
#1751 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez mam Damona Ooo to nawet kolrowe są wyciągi...fajnie, nie wiedzialam. Ja mam niesteyy tylk takie "bezowo-bure" -zywkle.Chcialabym miec kolorowe...
|
|
|
|
|
|
#1752 | |||||
|
Zakorzenienie
|
No właśnie o Ciebie, bo coś kojarzyłam, że Ty masz/miałaś okulary z aparatem i jakoś nie żaliłaś się, że wyglądasz źle
![]() Cytat:
Nie wiem jak u mojej orto, bo ani ja nie pytałam jej o taką opcję, ani ona mnie. Zdjęli mi aparat, to się cieszyłam i nie chciałam widzieć go nigdy więcej(trochę jednak dał mi popalić). Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie orto najczęściej używała jednego, ale coś mi się plącze, że przez ten drugi otwór też czasem przeciągała mi drut(tylko taki cienki i bardziej giętki) jak robiła metalowy łańcuszek. Generalnie nie ma się czym przejmować-drugi slot/otwór nie służy do zaczepiania jakiś narzędzi tortur
Papryczki wróciły!!! Edytowane przez papryka85 Czas edycji: 2009-03-16 o 20:17 |
|||||
|
|
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
TO JA PISAŁAM ŻE MAM W POZYCJI LEŻĄCEJ
|
|
|
|
|
#1754 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() . Na domiar tego moja dentystka, która mnie prowadzi odkąd pamiętam również jest jej zwolenniczką.A u pani Szarmach 'prostuje' się moja koleżanka z klasy ![]() ![]() .Cytat:
![]() ![]() .U nas, w Białym, znany jest jeszcze facet, który przyjmuje na ul. Krętej, na Nowym Mięscie, nazwiska niestety nie pamiętam.
|
|
|
#1755 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1756 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Adam Bielaczyc, Kręta 56. Znany i ceniony jest tez Leszek Cwalina... ![]() nie wiem czemu,ale u mezczyzny ortodonty jakos nie bardzo chcialabym sie leczyc...
|
|
|
|
|
|
#1758 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze 13 godz i aparat
|
|
#1759 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no właśnie żuchwę już mi się wszystko myli, mnie teraz tez aż tak bardzo nie boli ale jak mi ja przemieszczała to czułam lekki ból po prawej stronie. Zobaczymy 15 kwietnia, będę miała wykonywane dokładne badanie i okaze sie w którym miejscu mnie boli i wtedy zadecyduej jaki mi aparat zalozyc...
|
|
|
#1760 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1761 |
|
Przyczajenie
|
Bylabym wdzieczna jakby ktos wrzucil fotki z damonem na zabkach,szukalam w necie ale sa same zdjecia damona na sztusznych zebach a ja bym chciala zobaczyc jak to wyglada na czlowieku
|
|
|
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
Eee tam
piszę co wiem/pamiętam/kojarzę ![]() W każdym razie nie słyszałam o innych zakończeniach aparatu niż pierścienie i rurki, więc skoro to nie pierścienie, to najpewniej rurki-droga dedukcji ![]() No, a te otwory...No zaraz, przecież pierścienie też mają po dwa! No to jesteśmy w domu ![]() A tak w ogóle, to mam pewne nieoficjalne wieści... ![]() Jest szansa na nowe emotikony i jak pięknie wyszczerzycie się(bo ja już to zrobiłam ) do Złosia, to kto wie-może i zadrutowana emotka będzie ![]() Na razie mają dużo innej pracy z portalem, ale do tego tematu też dojdą
|
|
#1763 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nic sie nie stresuj nowymi przerwami wszystko przesuwa się podczas leczenia w zalezności od rozłożenia sił. U mnie np. po miesiącu leczenia 3 idealnie przylegały do 2, i tak samo 2 do 1, teraz mija 6 tydzień i zmiejszyła mi się przerwa między jedynkami a znów zrobila sie pomiędzy 2 a 3. Orto tłumaczył mi, że trzeba je przesuwac po kolei i nie przejmować się. Papryczka Dzięki. Na to, że oddają zamki z zamiarem powtórnego ich przyklejania to bym nie wpadla (nawet, że jestm blondynką ) - chodziło mi wyłącznie o ponowne ponoszenie kosztów w razie niepowodzenia![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Ktoś tu dziś nie zaśnie...
|
|
|
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie chyba nie bede
|
|
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale napisałam tak profilaktycznie, bo pytania o ponowne użycie tego samego aparatu słyszałam już nie raz
|
|
|
#1766 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do diastemy, to dzięki za pocieszenie
|
|
|
|
#1767 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczęta jestescie baaardzo madre i na pewno wiecie.
Wolalam zadac moje pytanie opierajac sie na zdjeiu, wiec pozyczylam fotke od ojp. Mamy ten sam aparat. Chodzi mi o 3 zdjecie, na nim jest taka jaky przeplatanka z drutów. Mam cos takiego na 1 i 2. Do czego to sluzy? Coz to jest? ![]() ![]() basi26. trafiłam! proszę, zdjecie dodana do zalacznika przedstawia wlasnie Damona w polowie kosmetycznego,przezroczys tego. Ja nosze Damona w pelni metalowego, proszę tu są zdjecia... niesty niezby wyrazne... :http://aparatki123.p2a.pl/viewtopic.php?id=373 Edytowane przez ariva Czas edycji: 2009-03-16 o 21:17 |
|
|
|
|
#1768 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze dobrze, że wyprzedzasz nasze pytania do przodu - ktoś tu musi być Guru
|
|
|
|
#1769 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() . Z tym, że pewnie moje 'gorzkie żale', zamiast być zrozumiałymi stawałyby się dla niego comiesięczną dawką dobrego humoru.. Ale ogólnie moje wszystkie przygody z panami doktorami, szczególnie ortopedami i chirurgami, wspominam baaardzo pozytywnie ![]() :roll eyes:.Do tego Bieluczyka miałam iść, z tym, że u Rzewnickiej płacę o połowę mniej za wizytę.. Więc po co przepłacać? Skoro obydwoje cieszą się podobną opinią? A za Rzewnicką mam kolejnego plusa ![]() ![]() . Zawsze kiedy wracam od niej obolała po wymianie łuku u babci czeka na mnie herbatka i duszona marchewka ![]() ![]() .
|
|
|
#1770 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie własnie jest tu, gdzie powinny się zsunąć ale może jest też inne przeznaczenie ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
Z babeczką już bym tak nie pożartowała!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.

Teksty Smiechotki często mnie rozbrajają 

no i tak, lekarz powiedział, że raczej niemożliwe żeby został mi tam kawałek zęba skoro tak ładnie mi się zagoiło i ona podejrzewa że zrobiła mi się tak taka kieszeń powietrza czy cos takiego, bo nic innego jej nie przychodzi do głowy, oczyściła jedynie dokładnie. Dzisiaj już jest ok i mam nadzieję, że to się nie powtórzy. ;]

a jak patrze na Twoją górę przed założeniem to jakbym swoją widziała
trochę mnie podniosłyście na duchu, ale i tak nie jestem jeszcze zadowolona z moich ząbków 

aż strach pomyśleć ile osób tak sobie jeszcze pomyślało
fioletowy da się przeżyć, ale róż i zieleń masakra. świecą na odległość