|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy V
Xantia próbuję odwracać jej uwagę i raz się udaje a innym razem nie. Może ma tylko taki okres i jej przejdzie.
minisia co tam ugotowałaś pysznego? ![]() ![]() |
|
|
|
#3662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja psychotropowe bralam jak bylam w ciazy zeby mi sie wydawalo ze mnie nie swedzi choc swedzialoprzestalam po kilku dniach bo skutki uboczne dla dziecka mnie przerazaly ale trzymam kciuki za twoja kuracje
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie mamuśki.
jestem tu nowa, mam córeczke z sierpnia 2007, dokladnie z 15. mam nadzieje ze moge do was dolaczyc i czasem sie poudzielac? |
|
|
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
ale nam sie tu mamuś narobiło
jasne, ze możesz kropka te co mam brać mają powodować zmniejszenie apetytu ( chociaz ja nie mam apetytu) ale też duzo przyspieszają przemianę materi i nie wiąża tłuszczów czy cos w ten deseń whatever ja jestem dziwny przypadek i jak to nie pomoze to chyba pojde na plastykę bebzola
|
|
|
|
#3665 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
86Paula witaj |
|
|
|
|
#3666 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
tak Xantia to miała byc ostatecznosc
ale od 2 mcy cwiczen diety i innych pierdół moja waga nie spada a wręcz rosnie
|
|
|
|
#3668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3669 |
|
Zadomowienie
|
kanciu
Paula witajcie na wątku A ja właśnie zaczęłam mieć dzień do d.... i nici z wczorajszego humoru W dodatku TŻ musiał nagle się delegować, sypie śnieg. Ach wszystko jest do bani.
http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/199406261138.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20030906310120.png http://www.suwaczek.pl/cache/637f72f2f2.png Edytowane przez minia99 Czas edycji: 2009-03-18 o 14:45 |
|
|
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie się robi moja nowa potrawa - kurczak po koreańsku
![]() Czy to zjadliwe powiem potem. Najbardziej jestem ciekawa reakcji R. bo on nie uznaje wogóle potraw z owocami - pizzy hawajskiej, kurczaka z ananasem, kaczki z brzoskwiniami i tego typu rzeczy ![]() 86Paula witaj Napisz coś więcej o Was minia to przykra wiadomość Kanciu a te psychotropy są naprawdę konieczne ![]() U nas tak jak Laurusia pisze pogoda fatalna - w ciagu pięciu minut zmienia się jak w kalejdoskopie Słońce, błękit nieba, wiatr jakby się ktoś powiesił, śnieg, deszcz, grad, wszystko naraz
http://www.suwaczek.pl/cache/dcaff89e30.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-19141.png Edytowane przez minisia Czas edycji: 2009-03-18 o 14:45 |
|
|
|
#3671 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas też wietrzycho, że hej!
minisiu- a o kogo Ty okroiłaś listę, bo mi nikogo nie brakuje ![]() 86Paula- witaj, witaj. Dobrze,że wątkowe chłopaki już zaklepane, bo zaraz nam ich zabraknie tyle dziewczynek się narobiło kropeczko i ja uwielbiam frezje, choć juz trudno je kupić, przynajmniej w Olsztynie, chciałam dzisiaj kupić jakąś fajną wiosenną kwiatową kompozycję w donicy/koszu/konewce no i lipa. Chyba sama będę musiała pokombinować, a niestety talentu nie mam i może wyjśc koszmarek wiosenny.
|
#3672 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeszcze kilka miesięcy temu ważyłam jeszcze więcej niż teraz. Mam duże wahania wagi. Dla mnie nie ma znaczenia ile ważę, chociaż jak miałam 57kg to jakoś tak się dziwnie czułam. Wolę mieć więcej ciała ![]() minia przykra wiadomość :-( Edytowane przez Laurusia2007 Czas edycji: 2009-03-18 o 14:53 |
|
|
|
|
#3673 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
napisz więcej o sobie i córeczce, Cytat:
mój ma tak samo.
|
||
|
|
|
#3674 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny
![]() minisia biorę leki na trzymanie insuliny w ryzach, do tego ćwiczę 4 do 6 razy w tyg po 30 - 40 min ćwiczenia kardio, jestem na diecie 1000 kcal, uzywam spodenke neoprenowych i tyję. Teoretycznie jest to niemozliwe ale jednak. Meridia to moja ostatnia deska ratunku później to chyba bede musiała przestać jesc juz nie wspomne, ze z tego powodu moja psychika wygląda jak wycinanki ![]() minia |
|
|
|
#3675 |
|
Wtajemniczenie
|
miniu- czytałam po łebkach i dopiero teraz doczytałam... trzeba wierzyć, że będzie dobrze, wiara czyni cuda i góry przenosi.
|
#3676 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3677 |
|
Zakorzenienie
|
byłam na obiadku...
![]() hmmm... co tu wam o nas napisac. ja mam prawie 23 lata, od pol roku jestem mezatka, nie pracuje i zawziecie szukam pracy... ale wiecie jak to z tym ostatnimi czasy jest.. i nie sadze by mialo byc lepiej. skoro o wadze mowa- wlasnie sie odchudzam. przytylam prawie 20kg w ciazy a bylam przed nia szczuplutka. efekt jest taki ze moje cialo nie jest w najlepszej formie, mam sporo rozstepow ktorych nie udalo mi sie uniknac ale jestem dobrej mysli.moja cora ma na imie Wiktoria... hehe wiem ze teraz czeste imie ale jetsem w nim zakochana od kilku dobrych lat ![]() jest niebieskooka blondynka tak jak mama, strasznym uparciuchem, krzykunem, od jakiegos czasu nie lubi sie kapac- byl czas ze strasznie plakala jak tylko przygotowywalam kapiel. uwielbia za to sie drzec i histeryzowac hehe. a ja mam tego serdecznie dosc. ale widze ze nie tylko ja mam z tym problem. co do fotki to nie bardzo sie orientuje jak ja tu wstawic. |
|
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
Paula 3 strony wczesniej dziewczyny pisały dla dolidoli jak foty wstawić
![]() z lepszych informacji to zarezerwowałam nam dziś domek na wakacje ![]() no do tego czasu musze wazyc 70 kg
|
|
|
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
ok no to probuje
![]() to nie najnowsza co prawda fota ale na razie nie mam zadnej wspolnej a reszta na aparacie. |
|
|
|
#3680 |
|
Zadomowienie
|
KROPECZKO WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ!!!!
u nas wieeeeeeeeeeeeeejjjjjjjjj jjjjjjjeeeeeeeeeeeeeeeeee ee Nikola za nic w świecie nie dała się uśpic wczoraj sama zasnęła o 12 a dziś 14 i to z wielkim trudem.Witam nowe mamuśki Idę coś zjeśc bo mi się zaraz żołądek do kręgosłupa przyklei ![]() Paula śliczne z was kobitki ![]() |
|
|
|
#3681 |
|
Zakorzenienie
|
minisia dzięki za dodanie
|
|
|
|
#3682 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Laura cały czas coś je apetyt ma chyba po mnie sasasaaa
Edytowane przez Laurusia2007 Czas edycji: 2009-03-18 o 15:55 |
|
|
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
Paula na 1 stronie mamy listę, prosze podaj dane to Cię dopiszę
![]() dolidoli nie ma za co ![]() Kancia w takim razie mam nadzieję i trzymam kciuki, aby leki pomogły Anula obiad wyszedł pyyyyyszzzzznyyyyyyyyyyyy R. był pod wrażeniem mimo brzoskwiń w środku ![]() Mnie też bardzo smakowało Jak chcesz to wklejam przepis: Kurczak po koreańsku pierś z kurczaka - ja dałam 5 pojedynczych ![]() por - kupiłam taki na tacce brzoskwinie w zalewie - puszka śmietana papryka słodka papryka ostra (chili) sól mąka uwaga: najwygodniej to danie robić w garnku - sporym 1. pokrojoną w pasujące nam kawałki pierś podsmażamy 2. dodajemy pokrojonego w pół/ćwierć-plasterki pora 3. kiedy się zeszkli, dolewamy troszkę wody, całość się lekko dusi 4. w międzyczasie kroimy brzoskwinie - ja zazwyczaj kroję połówki na pół i potem w takie ćwierć-plasterki (uwaga, sok z brzoskwiń będzie wykorzystany!) 5. doprawiamy to, co w garnku, paprykami - ostrą do smaku, słodką dla koloru i solą 6. sok z brzoskwiń rozrabiamy z łyżeczką skrobi ( a może nawet pół - zależy, jaką chcemy uzyskać konsystencję. jeżeli wyjdzie za gęsto, dodajemy wody) i dodajemy do garnka 7. wrzucamy brzoskwinie 8. dodajemy trochę śmietany - według uznania - ja dałam pół kubeczka podajemy z bagietką lub ryżem
|
#3685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3686 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kropka, kochana, wszystkiego najlepszego - dużo miłości, pięknego ślubu, sukcesów w pracy i w życiu osobistym
Cytat:
, ale on właściwie nie ćwiczył i diety też nie trzymał. mojej koleżance starczało na dłużej, ale ona b dbała o kalorie itp. a co do plastyki, to właśnie niedawno czytałam, że przy dużej nadwadze, to najlepszy sposób, tylko kurczę drogi![]() witaj ja byłam dziś z chłopcami u ortopedy - to była zwykła kontrola chodzenia, bo jakoś od grudnia, nie mogłam się wybrać i wszystko ok (o kagańce zapomniałam zapytać ). ale serio, któraś z Was używa tego wynalazku?
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
ajanna no to super, ze u ortopedy wszystko super
Ja nie używam rzadnej smyczy - wolę Hanię trzymać za rękę i się nauczyła, że sama daje jak wychodzimy na spacer i nie ma z tym problemu. Mnie te smycze wydają się jakieś nie teges
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
a dziekujemy
![]() moj potworek na tym zdjeciu nieco smiesznie wyglada. zazwyczaj to wielki banan jak tylko aparat zobaczy. |
|
|
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
my wlasniewrocilismy ze spaceru.. jak wyszlismy to sloneczko bylo ladne ale wietrznie.. wrocilismy juz pokrycie pierzynka ze sniegu
![]() Kanciu musi byc lepiej.. wiem ze to sie tak latwo mowi ale w koncu trzeba wierzyc. ja wierze ze w koncu ci sie uda. i tak podziwiam za te cwiczenia a dieta 1000kcal to naprawde malutko. przy 1500kcal juz sie chudnie (moje kolezanki po wizycie u dietetyka dostaly diete 1500 i jedna schudla z 15kg. druga dopiero zaczyna ale juz 2 mniej a poza tym dziekuje pieknie za zyczenia no i witam nowe mamusie
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
my dzisiaj tylko na zakupach bylysmy szybkich z mala, bo od rana ciagle sypie snieg, i w ogole jest paskudnie jakos. brrrr...
w dodatku Wiki sie zasmarkala, nie wiem od czego, ale juz zaczelam kuracje wit.c i wapnem zeby nic wiecej jej nie zlapalo. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

zeby mi sie wydawalo ze mnie nie swedzi choc swedzialo
whatever ja jestem dziwny przypadek i jak to nie pomoze to chyba pojde na plastykę bebzola
ale od 2 mcy cwiczen diety i innych pierdół moja waga nie spada a wręcz rosnie 

ale jestem dobrej mysli.
wczoraj sama zasnęła o 12 a dziś 14 i to z wielkim trudem.
i wszystko ok