..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::.. - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-18, 12:30   #3811
Agee79
Rozeznanie

GG do Agee79 Send a message via Skype™ to Agee79
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..

Karolinko ja serniczek bede robila na swieta wg przepisu SB wiec juz jeden grzech mniej

Agee79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 12:30   #3812
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina672 Pokaż wiadomość
Mam na myśli jakiś serniczek, albo inny placuszek? Albo słodycze? Albo wieczorem jakiś mały drink? No i te wstrętne chipsy?

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Ninaad dzięki za pomoc. Więc od poniedziałku zaczynam! Książka pewnie do tego czasu dotrze, a w razie czego będę was prosiła o pomoc.
Karolina jesli zjesz kawalek mazurka albo babki wielkanocnej to pewnie nic zlego sie nie stanie, jesli oczywiscie bedziesz przestrzegac zasad "po świetach".

Ja osobiscie szykuje normalne potrawy i biore 3 dni urlopu SB, po czym wroce na dietke.

A i jeszcze jedno o jakich wstretnych chipsach mówisz??? przeciez to nie potrawa swiateczna moza przeciez skubac orzeszki (wrecz trzeba) tylko w odpowiednich ilosciach.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 12:32   #3813
karolina672
Przyczajenie

Wiesz co. Kurczę aż mi się wierzyć nie chce, że dzięki tej diecie tak zmienia się myślenie i styl jedzenia.
Ja jestem strasznym łakomczuchem. NO i niestety uwielbiam niezdrowe żarcie. Jak myślicie jest dla mnie jakiś ratunek?

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Wiem, że chipsy to nie potrawa świąteczna, ale wiadomo że jak wieczorem wpadną znajomi to coś by się pochrupało. Mówisz że można orzeszki? A jakie? Takie solone? A może można pistacje?
karolina672 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 12:32   #3814
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
A i jeszcze jedno o jakich wstretnych chipsach mówisz??? przeciez to nie potrawa swiateczna moza przeciez skubac orzeszki (wrecz trzeba) tylko w odpowiednich ilosciach.
do tego jeszcze pestki, owoce suszone i świeże....mniam...same pyszności Ja od chipsów chyba na dobre się odzwyczaiłam (już mi nie smakują) i pokochałam właśnie wszelkiego rodzaju bakalie
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 12:35   #3815
Agee79
Rozeznanie

GG do Agee79 Send a message via Skype™ to Agee79

Cytat:

Wiem, że chipsy to nie potrawa świąteczna, ale wiadomo że jak wieczorem wpadną znajomi to coś by się pochrupało. Mówisz że można orzeszki? A jakie? Takie solone? A może można pistacje?
no u mnie na szczescie nikt nigdy za chipsami nie szalal i zadko kiedy w domu bywaly
no ale zawsze wlasnie mozesz nawet dla samej siebie przygotowac miseczke z owocami suszonymi, orzeszkami itp

Agee79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 12:55   #3816
kakafoniaa
Rozeznanie

a ja się przyznaję, że wczoraj nie zjadłam kolacji i dziś śniadania.
Strasznie się czuję a gardło to mnie tak boli, że staram się jak najrzadziej przełykać.
Wczoraj to już o 21 się pod kołdrą grzałam.

Wyniki to macie wszystkie piękne i kto by pomyślał, że taką dietą można to osiągnąć I przypomniałyście mi, że istnieje coś takiego jak centymetr, który najlepiej weryfikuje.

Effa sto lat, szczęśliwa 30-latko

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Agee79 Pokaż wiadomość
ja Wam powiem ze ja w glowie mam juz tak poprzestawiane ze w zyciu nei wroce do tego przed SBowskiego smieciowego jedzenia
a na pewno nie do bialej maki w roznych postaciach
jak teraz patrze co inni jedza to az zal mi sie ich robi ze traktuja swoj organizm jak smietnik... co zreszta wczesniej sama robilam
o matko mam dosłownie to samo
jak widzę ludzi z tymi tłustymi kebabami albo chipsami to ciesze się, że od tego pomału odchodzę
7.04'10

- 13 kg
kakafoniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 12:56   #3817
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Mówisz że można orzeszki? A jakie? Takie solone? A może można pistacje?
Specjalnie dla ciebie orzechowa fotka z przewodnika:

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 12:58   #3818
kakafoniaa
Rozeznanie

Cytat:

no przecież masz na 1 stronie co dozwolone i jakie orzechy i w jakich ilościach
7.04'10

- 13 kg
Stary 2009-03-18, 13:12   #3819
ninaad
Wtajemniczenie

PriVativ nie waż się codziennie - proponuję nie częściej jak raz na 1-2 tyg, bo inaczej będziesz się przejmować, że waga skacze (Agatston pisze, że w ciągu dnia waga może się wahać o 2-3 kg)

Cytat:
Ja jestem strasznym łakomczuchem. NO i niestety uwielbiam niezdrowe żarcie. Jak myślicie jest dla mnie jakiś ratunek?
jest ...SB

kakafoniaa zdrówka życzę
Agee79 cm ubyły chyba w ciągu miesiąca. Waga- dłużej, ale to moja wina, bo trochę szalałam z jedzeniem, ale teraz jest/będzie lepiej
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 13:20   #3820
effa79
Zadomowienie

Cytat:
ja Wam powiem ze ja w glowie mam juz tak poprzestawiane ze w zyciu nei wroce do tego przed SBowskiego smieciowego jedzenia
a na pewno nie do bialej maki w roznych postaciach
jak teraz patrze co inni jedza to az zal mi sie ich robi ze traktuja swoj organizm jak smietnik... co zreszta wczesniej sama robilam
O jeny ja tez. Chipsy niestety zajada moj tz, ale nie musz ich jesc, zreszta on tez przestaje powoli, bo mowi, ze to smieci, dlubie fistaszki za to wieczorem Biala maka do tortow urodzinowych pewnie bedzie wykorzystywana, choc mysle, ze na biala to orkiszowa ogolnie sie przerzuce...
Ja jak grzesze to tez po SBowsku. Choc lody latem na bank bede jadac no i dzis

Cos czuje w kosciach, ze moja mama jedzie do nas dzis... Wszystkie znaki na niebie i ziemi na to wskazuja, choc nikt nie chce sie przyznac, ze o tym wie... taka urodzinowa niespodzianka...
Jak przyjedzie to super. Zlapie troche oddechu, chociaz pranie i ukladanie ciuchow odejdzie. I bede ja faszerowac "naszym" jedzeniem.

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Jeszcze raz dzieki dzieki za zyczenia

Czasami trzeba pogodzic sie z tym, ze wiecej schudnac sie nie da
...i wtedy zaczyna sie chudnac... ot cala tajemnica
effa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 15:20   #3821
karolina672
Przyczajenie

Dzięki wam za radę.
Postanowiłam zacząć dietę od jutra, i nie czekać do poniedziałku.
Skorzystałam z przepisów podanych na forum i ułożyłam sobie jadłospis na jutro. Napiszcie czy może być>
Śniadanie: Omlet z warzywami
Przekąska: plaster sera camembert light (ok. 30 g)
Obiad: CHili con Carne
Kolacja: Sałatka wiosenna

W jadłospisie który znalazła i na którym się wzorowałam po kolacji był jeszcze deser (krem waniliowy), ale nie wiem czy mogę sobie na to pozwolić.
Stary 2009-03-18, 15:26   #3822
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
No faktycznie z tą kopenhaską to kupa wyrzeczeń i marne efekty.
Bez sensu męczyłam się dwa tygodnie
Mam nadzieję że na SB będzie lepiej
wiesz ta kopenhaska to w ogole dla mnie jest durnowata dieta. Mialam w oracy kolezanke ktora sie nia zawsze odchudzala jak chciala schudnac ale co z tego....musiala potem jesc jeden posilek dziennie by nieprzytyc odrazu a itak zawsze tyla pojakims czasie. Bez sensowne bledne kolo

Cytat:
no ale tez tak strasznie duzo sikacie? hahahah
ja to w nocy z 3-4 razy wstaje i szlag mnie jasny trafia...
w pracy to chodze do ubikacji prawie co 30 min albo aby nalac wody do czajnika albo siusiu

ale co do wagi i wymiarow...
to ubylo mi te 8-8,5 kd przez 9 tygodni ale w obwodach to jest raj na ziemi

biust: - 11cm
pod biustem: - 9cm
pas: -10cm
biodra: - 8cm
uda: - 5 cm
lydki: -2cm

pieknie nie? nie mierzylam sie jakis miesiac przez ktory w obwodach stracilam gdzies polowe tego co calosc
ja sikam co chwile ale oim plusem jest to ze w nocy nielatam ale do momentu az spac pojde a chodze miedzy 24 a 1 w nocy to sikam co chwile

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
PriVativ nie waż się codziennie - proponuję nie częściej jak raz na 1-2 tyg, bo inaczej będziesz się przejmować, że waga skacze (Agatston pisze, że w ciągu dnia waga może się wahać o 2-3 kg)

Nie waze sie codziennie, wiem jaka obsesja moze sie lada chwila stac z tym wazeniem mialam juz to wtedy jak sie odchudzala wlasnie na SB. Ale miala nerwy ciagle.....

Dziewczyny zjadlam wlasnie obiadek. Piers z kurczaka (smazona nie na zadnej oliwie tylko na wodzie. Jakos wole takie całkiem bez tluszczu) papryka duza,brokłyi 2 ogorki kiszone. Tak apropo do przekaski zjadlam 3 male ogorki kiszone to nie zaduzo tych ogorkow na dzien??

Najadlam sie
Stary 2009-03-18, 15:43   #3823
effa79
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki wam za radę.
Postanowiłam zacząć dietę od jutra, i nie czekać do poniedziałku.
Skorzystałam z przepisów podanych na forum i ułożyłam sobie jadłospis na jutro. Napiszcie czy może być>
Śniadanie: Omlet z warzywami ok
Przekąska: plaster sera camembert light (ok. 30 g) warzywo dorzuc
Obiad: CHili con carne
a gdzie przekaska - moze orzechy
Kolacja: Sałatka wiosenna dorzuc twarog lub jajko - kolacja ma byc bialkowa

W jadłospisie który znalazła i na którym się wzorowałam po kolacji był jeszcze deser (krem waniliowy), ale nie wiem czy mogę sobie na to pozwolić.
Mi nijak te desery nie pasuja.
Nie zapominaj o warzywach. Na przekaske moze byc jogurt nat. odtluszczony z pestkami, orzechami, albo wiesniak z warzywkami

Ja bylam na kopenhaskiej. Zaraz po niej weszlam na SB, w ogole nie wrocily mi kg, ale sama o to zadbalam. Ja potrzebowalam kopa, zeby sie zmobilizowac, nei najlepszy wybor, ale motywacje mialam

Priv warzywka jak dla mnie mozna jesc do oporu, nawet jesli sa to ogorki kiszone

Gdzie do diabla zniknela Djana

Papraczku jak ci zle, to my postaramy sie Ciebie rozchmurzyc Wracaj do nas.

Czasami trzeba pogodzic sie z tym, ze wiecej schudnac sie nie da
...i wtedy zaczyna sie chudnac... ot cala tajemnica
effa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 15:56   #3824
karolina672
Przyczajenie

Wielkie dzięki za radę. Ja właśnie dlatego chcę przejść na SB bo na kopenhaskiej (skończyłam ją 3 dni temu) schudłam 4 kg i niestety kg zaczynają wracać.
Czyli ogólnie jutrzejszy jadłospis może być. Bardzo się cieszę, bo nie ukrywam że strasznie trudno jest ułożyć dobre menu.

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Aha, jeszcze jedno. Czyli ten deser lepiej sobie odpuścić? Bo dla mnie to on też nie bardzo pasuje. tym bardziej że po kolacji.
Stary 2009-03-18, 16:00   #3825
kakafoniaa
Rozeznanie

Cytat:
Czyli ogólnie jutrzejszy jadłospis może być. Bardzo się cieszę, bo nie ukrywam że strasznie trudno jest ułożyć dobre menu.

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Aha, jeszcze jedno. Czyli ten deser lepiej sobie odpuścić? Bo dla mnie to on też nie bardzo pasuje. tym bardziej że po kolacji.
Coś wiem o tych trudnościach w układaniu menu, przynajmniej na początku ale z dnia na dzień jest lepiej. im wieksza wiedza (czyli im więcej dziewczyny tutaj wątków porusza ) tym łatwiej sobie poradzić.

Co do deserów to jak już to one są po obiedzie a nie po kolacji.
chociaż w książce pisze, żeby je jeść może dlatego, żeby nie rzucać się na niedozwolone deserki a mieć swiadomość, że coś 'słodkiego' się je
7.04'10

- 13 kg
Stary 2009-03-18, 16:14   #3826
IlonaP
Zakorzenienie

Priv, jak będziesz unikała tłuszczów to równie dobrze możesz zamiast papryki i brokułów zjeść ... trawę - bez NNKT żadne składniki się nie wchłoną

mnie te deserki również nie pasują, nie mam żądzy słodkiego, zresztą nigdy nie miałam

effa, zrobiłam ten makaron razowy z Kwestii - polecam
Stary 2009-03-18, 16:44   #3827
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez IlonaP Pokaż wiadomość
Priv, jak będziesz unikała tłuszczów to równie dobrze możesz zamiast papryki i brokułów zjeść ... trawę - bez NNKT żadne składniki się nie wchłoną

mnie te deserki również nie pasują, nie mam żądzy słodkiego, zresztą nigdy nie miałam

effa, zrobiłam ten makaron razowy z Kwestii - polecam
wiesz mi chodizlo ze wole zjesc piers bez tluszczu/ ALe to nieoznacza ze nie mam zamairu takl ciagle. Oliwa z Oliwek mi sie skonczyla, to tez bylo powodem ze to byla sama woda. Mialam tylko olej roslinny Ale np jak smaze jajecznice to naprawde wole bez i zawsze nawet jak niedietowalam to wolalam smazyc bez dodatku tluszczu. Bardziej mi smakuje. Wole dodac orzechy czy cos..... gdzie tluszczu jest duzo .

Dzis na kolacje mam serekw iejski zmieszany z jajkiem na twardo i majonezem . Taka ala pasta jajeczna. Tylko zastanawiam sie co do tego zjem... hmmm No i oczywiscie twaróg po 20 tez wciągne :P
Stary 2009-03-18, 17:08   #3828
caterinazeta jones
Raczkowanie

Witam wszystkie plażowiczki...
Mam wielką prośbę zwłaszcza do bardziej doświadczonych w tym temacie...obserwuje wasze jadłospisy i staram się je jakoś naśladować ale zastanawiam się czy mogłybyście stworzyć taki szablon posiłków? Chodzi mi o to co powinno się znaleźć w jadłospisie, chodzi mi o coś takiego:
śniadanie: białko + warzywo
II śniadanie: coś tam z czymś tam
obiad: coś tam z czymś tam itd....
Nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi nie umiem inaczej wytłumaczyć
hmmm chodzi mi o to co w każdym posiłku powinno się znaleźć żeby jadłospis był idealny....
Wiem że na pewno mi pomożecie
pozdrawiam

...
caterinazeta jones jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 17:59   #3829
kakafoniaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez caterinazeta jones Pokaż wiadomość
hmmm chodzi mi o to co w każdym posiłku powinno się znaleźć żeby jadłospis był idealny....
Wiem że na pewno mi pomożecie
pozdrawiam
jak mi to Effa mówiła na jadłospis trzeba patrzeć całościowo a nie według posiłków. parę stron wcześniej o tym pisała i wiele razy o tym mówiły dziewczyny.
7.04'10

- 13 kg
Stary 2009-03-18, 19:49   #3830
karolina672
Przyczajenie

Hej Plażowiczki.
Postanowiłam nie czekać do poniedziałku i rozpocząć dietę już jutro.
Tak się nakręciłam tym co tutaj piszecie, że normalnie masakra. Już się nie mogę doczekać.
Zaczynam z wagą 62 kg przy wzroście 155cm, moje marzenie to 52 kg. Więc przede mną długa droga. Ale myślę że z wami jakoś dam radę.

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Chciałam jeszcze zapytać czy jako przekąska może być np tylko ogórek kiszony?
Stary 2009-03-18, 20:13   #3831
fruity
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do fruity GG do fruity

Niee. SB to nie glodowka.

..::..
Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::..

fruity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 20:14   #3832
xxJuicyxx
Raczkowanie

A dzisiaj mój pierwszy dzień fazy II Wysłuchałam waszych rad i mój dzisiejszy jadłospis wyglądał tak:

śniadanie: płatki owsiane (3 łyżki) z mlekiem 1,5 % + jeden kawałek zapiekanki (składającej się m.in.: z kurczaka, jajka, soczewicy, ziaren dyni, słonecznika, soi, cebuli, czosnku, siemia lnu itp., doskonale zastępuje chleb) z polędwicą
IIś: papryka
obiad: trochę kalafioru + gulasz (seler, czosnek, cebula, papryka, pieczarki, przecier pomidorowy, jakieś mięcho) + wczorajszy, mały kotlet w sezamie
przekąska: jabłko
kolacja: koktajl (jogurt naturalny, mleko, łyżeczka kawy bezkofeinowej i fruktozy, cynamon, orzechy włoskie, wiórka migdałowe)+2 kawałki zapiekanki (tej samej co na śniadanie) z polędwicą

+oczywiście woda, 3 kubki czerwonej herbaty i 1 zielonej

I tak się zastanawiam czy przypadkiem za dużo nie jem... najwyżej coś ulepszę

Edytowane przez xxJuicyxx
Czas edycji: 2009-03-18 o 20:17
xxJuicyxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 20:48   #3833
kamilawu
Zakorzenienie

Effa, sto lat! Wsiewo charoszewo Za parę miesięcy też dołączę do szacownego grona trzydziestolatek
kamilawu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 20:54   #3834
mamaoli1979
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to mamaoli1979

Dobry wieczór dziewczyny
Effo...więc żyj nam STO LAT!!! i usmiech miej na twarzy niech życie Ci da to wszystko o czym marzysz...witaj w klubie 30-ko!
Widzę , że ładnie naprodukowałyście, ostatnio nie mam mozliowści Wam wtórować
Karolina witaj, gratuluję odpowiedniej decyzji.
Juicy moim skromnym zdaniem w Twoim jadłospisie brakuje warzyw, a to przecież podstawa tej diety, II ś też jakieś skromne do jabłuszka polecam kawałek białego sera - skromne przekąski, zbyt obfita kolacja- ale to moje zdanie, może ktoś bardziej wtajemniczony ma odmienne zdanie
Co do ćwiczeń, każdy zna swoje możliwości, myślę, ze nie chodzi o to aby bez opamiętania eksploatowac swoj organizm wszystko ma swoje granice wytrzymałości
Myślę, że chodzi głównie o jakąkolwiek formę ruchu, jeden spaceruje, drugi biega, trzeci pływa, a czwarty ogarnia gromadkę dzieci- wyjątek stanowi nasza EFFA
Świat Wielkanocnych się nie obawiam, wszak to swieto jajek, a ich możemy praktycznie bez ograniczen na wszelakie sposoby, wypieki rowniez mozna przerobic na sb, a jesli nawet sie zgrzeszy, a pozniej z pokora wroci na kocyk to konca swiata nie odnotujemy-ktos tu fajnie to okreslil, urlop od dietki
Ok juz nie przynudzam i przechodzę do spowiedzi
Ś: jajecznica na szynce z 2 jajek, kilka listków salaty masłowej, 1/3 ogórka zielonego, pomidor, kawałek sera feta light, liwa, ocet
P: 1/3 bialego chudego sera, maślanka, kila orzechow wloskich, kilka migdalkow, 1 łyzeczka dzemu bez cukry, 2 lyzki masla orzechowego
O: miseczka fasolki po bretonsku SSB, 2 kromki razowca, aby byly weglowodany zlozone, 1/2 pomidorka
P: jabluszko, 1/3 kostki sera bialego chudego, kilka kulek winogrona, plaster chudej szynki-chwycony w locie
K: jajo sadzone podane na chmurze salaty lodowej pokrytej 3 surowymi pieczarkami, 1/3 ogórka zielonego, 1/2 pomidorka, 2 plastrami chudej szyneczki skropione sokiem z cytryny i oliwa posypane tymiankiem i szczypiorkiem
Udalo sie dzisiaj nie zezarlam zoltego sera
A propo helio nie mam tego brzydactwa, zrobilam badania, teraz juz nie wiem o co chodzi z moim organizmem
dalej stoje w martwym punkcie i nie wiem co robic
Miłego wieczoru bikiniary

Edytowane przez mamaoli1979
Czas edycji: 2009-03-18 o 20:56
mamaoli1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 21:06   #3835
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Effa, wszystkiego najlepszego!!!:roza : 30 to super wiek, wiem coś o tym
I cieszę się, że trafiłam na wątek, gdzie nie czuję się dinozaurem
Dziękuję Ci za komentarz do mojego jadłospisu i cieszę się, że było lepiej Dziś niestety znowu trochę nie tak

ś: jajecznica z 2 jaj na oliwie, 1/2 dużej papryki pomarańczowej
p: pozostałe 1/2 papryki i wieśniak
o: nie zjadłam, siedziałam na szkoleniu
p: orzechy nerkowca - duuużo, chyba z 30 , ale to z głodu i dlatego, że to dla mnie nowy smak
k: sałatka - tuńczyk w sosie własnym, 2 korniszony, 2 plastry żółtego sera, kawałek papryki czerwonej, pekińska, ziarna sezamu i oliwa z oliwek

Te nerkowce to kupiłam pod wpływem tego wątku. Dooobre są... Ile takich powinnam wciągnąć na przekąskę?

Cytat:
Wiesz co. Kurczę aż mi się wierzyć nie chce, że dzięki tej diecie tak zmienia się myślenie i styl jedzenia.

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Karolina, też jestem nowa, też czekam na książkę i podczytuję wątek . I też jestem pod wrażeniem SB i jej efektów. Ja mam to szczęście, że nie lubię słodyczy , zapach czekolady przyprawia mnie o mdłości. Lubię natomiast chipsy i wszystkie słone przekąski . Lubię też mięcho, nie zawsze chude i jestem nałogowym parówkożercą. Ale wreszcie postanowiłam zmienić te złe nawyki i myślę, że dam radę. Traktuję SB troszkę jak dietę, jednak bardziej liczę na to, że z jej pomocą te moje nawyki żywieniowe się poprawią.
No i zamiast chipsów kupiłam: pestki dyni, pestki słonecznika, orzeszki ziemne, sezam, no i te nerkowce, których dziś tyle wrąbałam

Priv, zaczęłam wtedy, co Ty i też mam wrażenie, że ciało wygląda lepiej - cellulit się wygładził nieco, o czym nawet nie śmiałabym wcześniej marzyc . Co do wagi, to też jestem jestem przed @, więc stanę na niej dopiero po .

Edytowane przez Amberella
Czas edycji: 2009-03-18 o 21:08
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 21:08   #3836
xxJuicyxx
Raczkowanie

Faktycznie, dziś IIś było małe, bo wcześniej wróciłam ze szkoły i już obiad był. I ta kolacja, wiem... strasznie dziś głodna byłam, nie wiem czemu ;/

co do ruchu zgadzam, choć sama mało co ćwiczę... nie lubię tak w domu, ograniczam się jedynie do 30 min. hula hop dziennie. Jednocześnie z niecierpliwością czekam na cieplejsze dni (bez tego okropnego wiatru!), wtedy będzie o niebo lepiej. Rolki, rower, spacer, bieganie, tysiąc możliwości... Ale póki co pogoda nas nie rozpieszcza
xxJuicyxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 21:11   #3837
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
N

Priv, zaczęłam wtedy, co Ty i też mam wrażenie, że ciało wygląda lepiej - cellulit się wygładził nieco, o czym nawet nie śmiałabym wcześniej marzyc . Co do wagi, to też jestem jestem przed @, więc stanę na niej dopiero po .
dokładnie ja tez bede sie wazyla dopeiro po @
Stary 2009-03-18, 21:17   #3838
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:

Nie martw się.Ja też jestem łakomczuchem i myslałam, że nie dam rady,aż sama niekiedy nie pojmuję jak się potrafiłam przestawić

Cytat:
Cytat:
Ja deserków prawie niegdy nie jadłam (może raz )

Edytowane przez goosia207
Czas edycji: 2009-03-18 o 21:18
goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 21:50   #3839
lisekZG
Rozeznanie

Cytat:
Wielkie dzięki za radę. Ja właśnie dlatego chcę przejść na SB bo na kopenhaskiej (skończyłam ją 3 dni temu) schudłam 4 kg i niestety kg zaczynają wracać.

(...)
Ja tez kiedyś byłam na tej "diecie" i wielką mi krzywdę wyrządziła, a w zasadzie sama sobie wyrządziłam krzywdę
Stary 2009-03-18, 21:50   #3840
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Napisane przez PriVativ Pokaż wiadomość
dokładnie ja tez bede sie wazyla dopeiro po @
żeby w razie czego się nie zniechęcać, tylko mobilizowac sukcesami

lisekZG, a dlaczego? Co takiego się działo?
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości