|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy V
paula witaj
miniu trzymam kciuki za bratową ![]() ajanna u nas na mieście taka babcia chodziła z wnuczkiem na smyczy, no jak dla mnie to chore, ale raczej bezpieczne. minisiu widzę, że wykasowałaś magmę. Pewnie już się nie odezwie, ale rodziłyśmy w ten sam dzień i ciekawa jestem czy udało się jej zostać rodziną zastępczą dla dzieciaczków siostry. To była dopiero tragedia, pamiętacie? Może ją zostaw, przecież się udzielała, a jak tutaj zajrzy to będzie jej przykro. Dzwoniła dzisiaj do mnie eve i Oliwka straszna miłośnica i rozrabiara się zrobiła. W sam raz kumpela dla mojego dziecka
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny ze tak miło nas witacie
czasami lubie sobie popisac, wczesniej udzielalam sie na innym forum, jakos trafilam na nie w trakcie ciazy i tak zostalam z zsentymentu chyba. ale teraz zaczelo ono umierac smiercia naturalna, mamuski sie prawie nie odzywaja. a ze ja nie mam za bardzo tu gdzie mieszkam znajomych to lubie chociaz z kims popisac bo zwariowac mozna jak nie ma do kogo geby otworzyc. |
|
|
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
Miniu w sumie nie dziewie sie bratu ze nie powiedzial od razu. mam nadzieje ze wyniki okaza sie nie najgorsze i rokujace poprawe..
bede cieplo o was myslec.. wiecej nie moge znalezc slow ktore oddalyby co tak bardzo bym chciala powiedziec..
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie martwcie się wagą
ja przed ciążą ważyłam 57kg niestety do tej pory nie schudłam chociaż próbowałam wiele razy i cóż widocznie tak ma byc już się do tego przyzwyczaiłam![]() tym które nadal próbują życze powodzenia i wytrwałości bo sama dieta nie wystarcza pozdrawiam i trzymam kciuki |
|
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
no ja przed ciaza wazylam 49 (!) bylam bardzo chuda ale ja taka bylam zawsze. i nie dalam rady przytyc. po ciazy ciezko bylo siebie zaakceptowac, meczylam sie ale tez nie dalam rady sie zmusic do odchudzania. jednak cale zycie moglam jesc ile, co i kiedy chcialam, cwiczyc nie lubilam a bieganie to bardzo rzadko i tylko dla przyjemnosci.
ale wreszcie powiedzialam sobie dosyc, i musze schudnac ok 10kg. mam nadzieje ze dam rade
|
|
|
|
#3696 | ||
|
Wtajemniczenie
|
nie pisz mi proszę takich rzeczy dziewczyno - ja ostatnio tak schudłam, że 48 kg to moje marzenie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ile teraz wazysz? jesli mozna spytac.. co do smyczy.. to dla mnie sie tez nie podoba taki pomysl- moze to wyodne i dla matki bo sie schylac nie musi i kregoslup nie boli (chociaz ja nie mam takiego problemu bo knypek ze mnie i fajnie sie z moja buba chodzi) a dziecko ma wolne rece. ale to mi sie kojarzy jakby dziecko-czlowieka traktowano jak zwierzatko. nie wiem, od razu mialam takie skojarzenia. |
|
|
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za miłe słowa zawsze to jakaś otucha
ajanno powiem Ci, ze ma to jakiś sens z tymi smyczami. Myslę jednak, ze zalezy tez jak i gdzie chodzicie. Ja Adiego trzymam za rękę tylko na chodnikach, gdzie indziej idzie sam Tez od 2 mcy nie uzywamy wózka czasem nie jest łatwo np jak stoimy w kolkejce w sklepie a on che iść JUZ tłumacze mu wtedy po kolei dlaczego stoimy i co się bedzie za chwilę dziac |
|
|
|
#3699 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie!! Cytat:
Cytat:
Zacznie na pewno, ale obniżyć wagę to dopiero połowa sukcesu. Potem jeszcze trzeba ją utrzymać i to jest trudniejsze!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, która siedzi w nieruchomościach?? Właśnie przejrzałam milion przedwstępnych umów sprzedaży nieruchomości i skleciłam własną. Chętnie posłucham sugestii. Sprawa pilna, bo jutro wieczorem podpisuję .
|
|
#3700 |
|
Zakorzenienie
|
oj zapomniałam odpisac
![]() jedziemy do Mielna priorytetem w szukaniu był domek z osobną sypialnia dla księcia nie było łatwo bo w większosci domki były albo wielkie 6 - 8 osobowe albo 3 osobowe ale z jednym pomieszczeniem ![]() znalazłam więc ośrodek z takimi domkami jak mi odpowiadaja ![]() http://www.pod-wydmami.mielno.pl/index.htm chciałam jechać do Osrodka Dankar w Dziwnowie ( dałabym linka ale cos im stronka szwankuje) bo jest fajowy ale niestety tylko pokoje maja i jednopomieszczeniowe
|
|
|
|
#3701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem o którą martwić się bardziej![]() Cytat:
Popsuł mi sie dziś orbitrek Trzeba przyspawać jedna część i coś mi się wydaje, że następna rzecz której sie nauczę to będzie spawanie Na szczęście spawarka stoi w piwnicy. Jak to dobrze mieć chłopa w domu
|
|
|
#3702 | |||
|
Konto usunięte
|
miniu, ja też trzymam kciuki za bratową. Oby to jednak nie okazało się nic poważnego.
Cytat:
zrobię to kiedyś a TŻ o brzoskwiniach nie powiem, może się nie zorientuje. ![]() Cytat:
a smycz- nie używam, ale przyznam, że czasem by się przydała. ![]() przeważnie z Maksiem na piechotę dreptam, a on lubi się wyrywać jak widzi jakąś otwartą furtkę, ... już większość podwórek na naszej ulicy 'zwiedził". Cytat:
to trochę dużo jak na mój gust , ale chciałabym przytyć do 46g. mam dość tej usranej pogody!!! ![]() na jutro nic lepszego niie zapowiadają.
|
|||
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
my w takim razie jestesmy jedyni ktorzy uzywaja smyczy. nie tej smyczy na nadgarstek ale jako szelki.
glownie jesli ide na zakupy gdzies blisko ulicy. jesli nie jestesmy blisko uczeszczanych bardzo ulic wtedy Adi chodzi sam. (to wiekszosc czasu) powiem tylko jedno. nie chcialabym przezywac tego co moja sasiadka co ma rok starsza corke. czekaly na czerwonym swietle. mala wyszarpala reke od mamy z dloni i malo pod tira nie wpadla. jak to uslyszalam to juz sie nie wahalam przed kupnem. inna syuacja (z UK) tam smycze to norma. mama z dzieckiem w centrum handlowym. dziecko tuz kolo niej. odwrocila sie na chwile. jej dziecko zniknelo. znalezli cialo. znalezli tez oprawcow. 2 8latkow ktorzy poprostu chcieli sprawdzic jak to jest kogos zabic.. jestem starszanie przewrazliwiona mama. w domu Adi moze biegac wspinac sie, przewracac ale zawsze jak wychodzimy to bardzo sie boje ze ktos mi go porwie, ze zrobi mu krzywde.
|
#3704 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Miałam do nich dojechać, ale niestety nie dało rady ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
. Wybacz
|
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Anula123
Popsuł mi sie dziś orbitrek Trzeba przyspawać jedna część i coś mi się wydaje, że następna rzecz której sie nauczę to będzie spawanie Na szczęście spawarka stoi w piwnicy. Jak to dobrze mieć chłopa w domu [/QUOTE]hahaha, no jasne. faceci czasami sa na prawde nieuzyteczni. cos mi sie wydaje ze dzis bedzie ciezka noc... zreszta to nic nowego. mala od jakiegos czasu szaleje w nocy. budzi sie po kilka razy, nie wiadomo po co. prezy sie. od kilku dni poje ja koprem z rumiankiem to puszcza baki ze hoho... ale w nocy i tak sie budzi. niedawno jej odstawilam kasze w nocy bo jakos tak mi sie wydawalo ze jesli chce to niech je, nie przeszkadzalo mi jak na nia wstawala. ale teraz ilosc pobudek mnie przerastala, bylam ledwie zywa rano i powiedzialam dosc. i nie ma co do tego buntu, ale pobudki sa nadal a teraz z katarem to juz w ogole. spi jakies dwie godziny (cud bo zawsze pozno zasypia) a juz byla pobudka z piskiem i ciaganie nochalem. eh... ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- cos sie porabalo... |
|
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
Xantia podeslij nam umowe. my kupowalismy 2 mieszkania w 2007 wiec cos doradze jak to u nas.. chyba ze wolisz to ci nasze napisze na gg
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
kropka jesli czujesz sie z tym dobrze, bezpieczniej to jak najbardziej uzywaj
![]() Xantia no ja jeszcze w Mielnie nie byłam ![]() Anula zajechałaś sprzęt |
|
|
|
#3708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dobrze, że mam ze 20 płyt z różnymi ćwiczeniami to chociaż przy nich poćwiczę. Próbowałam biegać, ale albo gonią mnie jakieś psy albo straszą jakieś małolaty A muszę pochwalić moją Sylwię, bo od powrotu ze szpitala dzielnie ćwiczy ze mną
|
|
|
#3710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja nie dostaję powiadomień o nowych postach ![]() EDIT: Pijecie coś?? Bo my z Kropką tak
Szefowa wydziału ds. niemożliwych Edytowane przez Xantia Czas edycji: 2009-03-18 o 22:22 |
|
|
|
|
#3711 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3713 |
|
Zakorzenienie
|
Lea nie zmykaj.. tu imprezka sie rozkreca
ok to stawiam kolejna butelke Jack_Daniels_Whiskey.jpg
|
#3714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
ok pora spac w takim razie bo inaczej jutro z Xantia bedziemy miec kaca
![]() calujemy i do jutra
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już nie piję, bo już się napiłam i lekko mi grzmi
![]() Byliśmy u taty mojego na kawie i kolacji ![]() Ja sobie podrinkowałam z tatą i bratem, a R, chory i na Gripexie jedzie Zapisałam go do lekarza na 8:10 jutro, ale oczywiście mówi, że nie pójdzie to ch.j... ja już sie przejmować więcej nie będę. Mam go gdzieś... kasia no ja pamiętam sytuację magmy, ale takim tokiem to nikogo z listy nie możnaby wypisać, bo każdemu może się zrobić przykro... No, ale jak chcecie to magmę dorzucę spowrotem Kanciu Mielno jest cudne, piękne, wspaniałe poprostu Jeździliśmy tam od 2002 roku co rok. W tym roku może pojedziemy na 4 dni znów, bo na główne wakacje lecimy na Kretę ![]() Mam ogromny sentyment do Mielna - tam się zaręczyliśmy, byliśmy w podróży poślubnej i wogóle tam jest extra
|
#3717 |
|
Wtajemniczenie
|
melduję się jeszcze dzisiaj, bo to przecież zaraz jutro.Zatrzymajcie te zegary
![]() Dietetycznie - odchudzeniowo się zrobiło, ja powinnam się ujędrnić, ale oczywiście nic nie robię w tym celu... W poniedziałek mam ginka- niechaj mnie oblooka porządnie. Koleżanka mojej siostry /26lat/ w listopadzie wybadała sobie guza w piersi;lekarze orzekli żeby dać mu spokój, a ta menda strasznie się do teraz rozrosła i ma w pon.biopsję ta dziewczyna. Badajcie sobie piersi!!! Dobra spadam.
|
#3718 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję kochane za wszystkie ciepłe słowa . Powiedział, że w ostateczności przyjdzie do nas po kasę, kozioł jeden uparty , TŻ wziął nawi a ja nie mam pojęcia jak dojechac do celu , jak długo mnie tutaj nie będzie tzn., że sie zgubiłam.... Buziaki
|
|
#3719 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
, szczególnie wieczorne picie piwa wpływa dobrze na wizerunek w lustrze ![]() W sumie po wczorajszym czuję się dobrze . Za to Elis w nocy o 3 przytarmosiła swój łóżeczkowy ekwipunek i postanowiła spać z mamą . Pierwszy raz to się zdarzyło, nie odniosłam jej do łóżeczka, ale przytuliłam, przykryłam moją kołdrą i spałyśmy sobie smacznie do rana
|
|
#3720 |
|
Zadomowienie
|
Ale wczoraj popiłyście
ile poszło butelek ![]() My dzis wyjątkowo obudziłyśmy się o 8.00 słonko ślicznie świeci jak na razie nie wieje oby tak zostało.Musze zjeśc jakięś tabletki od bólu bo strasznie mnie ramię boli ![]() Lecę na kawkę |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

niestety do tej pory nie schudłam chociaż próbowałam wiele razy i cóż widocznie tak ma byc już się do tego przyzwyczaiłam

nie było łatwo bo w większosci domki były albo wielkie 6 - 8 osobowe albo 3 osobowe ale z jednym pomieszczeniem