Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz. V - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-19, 15:43   #3301
Samoa
Zakorzenienie

Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Samoa czuję ze pijesz min do mnie wiec czuję się uprawniona do ochrzanu.
no to coś Ci "czucie" szwankuje, bo ani przez moment nie pomyślałam o Tobie.

Cytat:
Jakoś przebolałam to, że tak bardzo ostentacyjnie pokazałaś jak bardzo nie wierzysz mi w to, ze lekarz mi zbadał cytologię na miejscu, no cóż moze jesteś przyzwyczajona do innych standardów, a mozę lekarz po prostu miał jakiś uproszczony sposób na sprawdzeni w szybki sposób cytologii nawet jeśli miał tylko jeden zakichany mikroskop - nie jestem jakoś specjalnie po uszy zakochana w moim ginie ani nie uważam go za jakiegoś boga ginowego, ale wydaje mi sięże skoro ktospowiedział tak a nie inaczej to jednak wypada przyjąć jego słowa za dobrą monetę a nie tak wrednie je negować.. poczułąm sięjakbyś powiedziała mi co najmniej, że sięnie znam i mam sięw związku z tym zamknąć.. lekkawo przykre to było
ok ale przeszło
a co Ty się tak unosisz? Właśnie stąd były moje pytania, bo nie jestem przyzwyczajona do takich standardów. Nie sądziłam, że to, że nie chciało mi sie wierzyć w kompetencje tego cżłowieka(ze względu na wyżej wspomniane standardy) nazywasz wrednym negowaniem?
Nie przesadzaj.
Ale skoro poczułaś się tym tak bardzo urażona to bardzo Cię przepraszam.

Cytat:
co do tego co cytowane na dole
Moze i wieczne optymistki
ale uważam, że jeśli ktosjest w takiej sytuacji to należy mu mówić że będzie dobrze, chocby z teog wzgledu, że podnosi to na duchu - takei jest moje zdanie
Jeżeli Ty uważasz, ze w sytuacji w jakiej Kasia083 znalazła należy ja dołować i wmawiać jej ze podjęła jedynie słuszną decyzję.. no to wybacz tym razem ja uważam, że to przegięcie
Wg mnie ona nie chciała nic mówićbo tak na prawdę nie ma sieczym chwalić, a może zdarzy sietak, że jednak dostanąpracę oboje i jednak będize ich stać na wesele... I co wtedy by przyszła no i powiedziała wiecie co alarm odwołany.. mamy ślub cieszcie sie
Myślę, że nie chciała siać podniety na wątku,
Trzeba jej teraz otuchy, bo odwoływanie takiego wspaniałego dnia (pewnie i wymarzonego) musiało ją bardzo kosztowaćpsychicznie. WIęc dajmy sobie spokój.. Nie chce z nami rozmawiać uszanujmy to
Jak chcecie mozemy jej wysłać buziaka np za pośrednictwem lain
(która to odkryła )
Jeśli lain nie chce to ja mogę nadziobac parę słów
Wieczne optymistki.. no wiesz co.. poczułam się zmierzona pogardliwym spojrzeniem

nie lubię rozmawiać o nieobecnych, ale powiem Ci tyle - podjęła jedyną słuszną decyzję i tak bym jej powiedziała. A podnieść na duchu mogą słowa, które maja coś w związku z rzeczywistością. Skoro podjęła taka a nie inna decyzje to znaczy, ze jak najbardziej odniosła ją do rzeczywistości.
Mnie by wcale nie pocieszało to, że ktoś by mi wmawiał, że stać mnie na czerwone Ferrari skoro mnie nie stać. Za to bardzo by mnie pocieszyło to, że ktos mnie wspiera w tym, że kupiłam Fiata. Może dla Ciebie życie jest takie proste - mówisz i masz, ale tak nie jest i ten temat juz wiele razy był poruszany na wątku, więc nie będe się powtarzać.
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-19, 15:52   #3302
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa
Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
no to coś Ci "czucie" szwankuje, bo ani przez moment nie pomyślałam o Tobie.

a co Ty się tak unosisz? Właśnie stąd były moje pytania, bo nie jestem przyzwyczajona do takich standardów. Nie sądziłam, że to, że nie chciało mi sie wierzyć w kompetencje tego cżłowieka(ze względu na wyżej wspomniane standardy) nazywasz wrednym negowaniem?
Nie przesadzaj.
Ale skoro poczułaś się tym tak bardzo urażona to bardzo Cię przepraszam.

nie lubię rozmawiać o nieobecnych, ale powiem Ci tyle - podjęła jedyną słuszną decyzję i tak bym jej powiedziała. A podnieść na duchu mogą słowa, które maja coś w związku z rzeczywistością. Skoro podjęła taka a nie inna decyzje to znaczy, ze jak najbardziej odniosła ją do rzeczywistości.
Mnie by wcale nie pocieszało to, że ktoś by mi wmawiał, że stać mnie na czerwone Ferrari skoro mnie nie stać. Za to bardzo by mnie pocieszyło to, że ktos mnie wspiera w tym, że kupiłam Fiata. Może dla Ciebie życie jest takie proste - mówisz i masz, ale tak nie jest i ten temat juz wiele razy był poruszany na wątku, więc nie będe się powtarzać.
NO i masz jąno wyszło ze jestem jakąś bogatą oderwaną od rzeczywistosci snbką.. nie masz racji
Dlaczego uważasz, że zaraz byśmy jej tu wmawiały to Twoje przykładowe ferrari
Jesli nie stać Cie na ferrari to kup sobie co Ci sie tylko podoba
Wiczeny optymizm wcale nie polega na tym, ze wmawia sie czlowiekowi nieprawdę tylko na tym, ze w sytuacji w jakiej człowiek sieznajduje nawet najgorszej nalezy odnależc cos pozytywnego najmiejsyz promyczek i sprawiczeby ten cholerny maly promyczek zaswiecil nad Twoim życiem jak najwieksze słońce
Wiadomo, ze z reguly ludzie mowia ee bedzie dobrze nie martw się nie ma co sie zalamywac
Życie jest do doopy i każdy o tym wie, że nie ma w zyciu nic za darmo.. canajwyzej w pyszczek mozna dostać za darmo
Ale trzeba w zyciu szukac pozytywnych sytuacji Bo przeciez po co w innym wypadku zyc
od razu z macicy mozna sie zsunac do trumny bo i po co sie zamarwiac
Są w zyciu trudne momenty moze to bedzie dla nich czas, w ktorym ich milosc sie jeszcze umocni
Decyzja o slubie sie jeszcze beardziej wyklaruje
A patrzac na moja koleżankę
slub mozna zorganizować nawet w 5 miesiecy ( w lipcu miala) wiec zamknijmy temat moze bo to bez sensu I nawet nei chodzi o to, że nie rozmawia sieo nieobecnych bo w sumie na forum to ciężko by bylo gadac tylko o obecnych.. ale o sam fakt, żanda z nas nie byla w takeij sytuacji i nie moze tak na prawdę sensownie się wypowiedzieć a Kasia
Kasiu jeśli czasem nas podczytujesz: bądź silna.. Musicie dać sobie radę przeciez
Stary 2009-03-19, 16:02   #3303
can't be perfect
Wtajemniczenie

ja się zmywam, zamykam wizaż i biorę się do nauki bo ponad pół dnia już minęlo a ja jeszcze nic się nie nauczyłam, a jutro będzie sajgon..
pewnie zajrzę do was w niedzielę
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-19, 16:08   #3304
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
NO i masz jąno wyszło ze jestem jakąś bogatą oderwaną od rzeczywistosci snbką.. nie masz racji
Dlaczego uważasz, że zaraz byśmy jej tu wmawiały to Twoje przykładowe ferrari
Jesli nie stać Cie na ferrari to kup sobie co Ci sie tylko podoba
Wiczeny optymizm wcale nie polega na tym, ze wmawia sie czlowiekowi nieprawdę tylko na tym, ze w sytuacji w jakiej człowiek sieznajduje nawet najgorszej nalezy odnależc cos pozytywnego najmiejsyz promyczek i sprawiczeby ten cholerny maly promyczek zaswiecil nad Twoim życiem jak najwieksze słońce
Wiadomo, ze z reguly ludzie mowia ee bedzie dobrze nie martw się nie ma co sie zalamywac
Życie jest do doopy i każdy o tym wie, że nie ma w zyciu nic za darmo.. canajwyzej w pyszczek mozna dostać za darmo
Ale trzeba w zyciu szukac pozytywnych sytuacji Bo przeciez po co w innym wypadku zyc
od razu z macicy mozna sie zsunac do trumny bo i po co sie zamarwiac
Są w zyciu trudne momenty moze to bedzie dla nich czas, w ktorym ich milosc sie jeszcze umocni
Decyzja o slubie sie jeszcze beardziej wyklaruje
A patrzac na moja koleżankę
slub mozna zorganizować nawet w 5 miesiecy ( w lipcu miala) wiec zamknijmy temat moze bo to bez sensu I nawet nei chodzi o to, że nie rozmawia sieo nieobecnych bo w sumie na forum to ciężko by bylo gadac tylko o obecnych.. ale o sam fakt, żanda z nas nie byla w takeij sytuacji i nie moze tak na prawdę sensownie się wypowiedzieć a Kasia
Kasiu jeśli czasem nas podczytujesz: bądź silna.. Musicie dać sobie radę przeciez

miałam na myśli nieobecnych=niebiorących udziału w dyskusji podczas gdy dyskusja ich dotyczy.
Stary 2009-03-19, 16:14   #3305
onaella
Zakorzenienie

wróciłam

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość

ciekawe jak tam Onaella czy dojechała do pracy na czas bo w lublinie tak sypie że ledwo co parking za oknem widzę...
dojechalam, ale musialam jechac autobuesem o 5.11 a i tak byłam w pracy na punkt 6

praca fajna, siedzi się i się robi zlecenia a i kasa dziś byla niezla bo w sumie wyszlo mi jakoś 10 zl na godzinę więc nie jest źle.
Jutro też idę i zobaczymy czy też mi się tak będzie chciało

a teraz ide poleżec

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-19, 16:15   #3306
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
wróciłam

dojechalam, ale musialam jechac autobuesem o 5.11 a i tak byłam w pracy na punkt 6

praca fajna, siedzi się i się robi zlecenia a i kasa dziś byla niezla bo w sumie wyszlo mi jakoś 10 zl na godzinę więc nie jest źle.
Jutro też idę i zobaczymy czy też mi się tak będzie chciało
fajnieA co to za praca? Bo mi chyba coś umknęło
Stary 2009-03-19, 16:21   #3307
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
fajnieA co to za praca? Bo mi chyba coś umknęło
nie umknęłe, bo nie pisalam
A to jest firma, która dostaje zlecenia a my je musimy zrobić

14.08.2010
baby
Stary 2009-03-19, 16:26   #3308
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
nie umknęłe, bo nie pisalam
A to jest firma, która dostaje zlecenia a my je musimy zrobić
no to niesamowite, że w pracy dostaje się zlecenia, które trzeba zrobić Jakaś Ty tajemnicza...
Nic nie rozumiem co to za firma, ale nie muszę, ważne, że jesteś zadowolona i będziesz mogła za wypłatę nakupować górę dziurkaczy z wzorkami i hektolitry kleju do karteczek A kto wie, może i na drzwi wystarczy?
Stary 2009-03-19, 16:36   #3309
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
no to niesamowite, że w pracy dostaje się zlecenia, które trzeba zrobić Jakaś Ty tajemnicza...
Nic nie rozumiem co to za firma, ale nie muszę, ważne, że jesteś zadowolona i będziesz mogła za wypłatę nakupować górę dziurkaczy z wzorkami i hektolitry kleju do karteczek A kto wie, może i na drzwi wystarczy?
oj Ty czepliwa kobieto

chodziło mi o to, ze tam są zlecenia ktore my robimy na zadadzie np takiej:
od soboty ma być 100 000 staretrow play no play zlecił tej firmie aby porozdzielała je i popakowała czy tam coś jeszcze innego z nimi robiła, no i my będziemy to robić
dzis mieliśmy plakaty algidy do obramowania

o takie zlecenia mi chodzilo no

14.08.2010
baby
Stary 2009-03-19, 16:38   #3310
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Kasia odwołała ślub o ludzie ja nawet nic nie wiedziałam Ale mi przykro
jozia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-19, 16:56   #3311
lusmarija
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny

Kasia083 - wiadomo, że szkoda że się dzieje tak a nie inaczej, widocznie nie miała takiej potrzeby żeby nam mówić (ma do tego prawo i wcale się nie dziwie) i trzeba to po prostu uszanować. PS. TRZYMAJ SIE CIEPLUTKO

a w ogóle to wpadłam w mega doła, ja to jakaś głupia jestem, byłam dziś w czytelni, potem w bibloitece i od rana miałam taki zapał do pisania swojej pracy mgr, już w myślach ją nawet widziałam i siedze sobie w bibliotece takiej małej w moim miasteczku i nagle wpada jakaś dziewczyna i było chyba z 5 osób tam a ona od razu do mnie i pyta się czy ten i ten samochód to mój, ja zdziwiona mówie tak (myśle od razu kurcze przecież dobrze zaparkowałam co jest??) i ona tak to radzę Ci wyjść... no to ja spanikowana wychodze i coooooo drzwi całe wgięte porysowane ahhh w ogóle dziewczyna tyłowała i buuuuum!!!!na parkingu!!! teoretycznie to nie wiem czemu jestem zdołowana bo to nie ja to zrobiłam, i nikomu nic się nie stało, ale chyba dlatego że zdałam sobie sprawę że ja nie wiedziałam jak ja mam się zachowac, no taką tępą być i chyba o to głownie mam do siebie pretensje... no poradziłyśmy sobie bo ja od razy telkefon do TZ, wydrukowałysmy SOBIE z internetu oswiadczenie spisałysmy i w ogóle, ale w domu az się popłakałam, bo to zawsze mi się musi coś stać brrrrrrrrrr oj ja głupia

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-19, 16:56   #3312
kaska87
Zakorzenienie

biedna Kasia a mnie ciekawi co z: Nati02 i gos88

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-19, 16:59   #3313
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Oj b iedna Lusmarija ale bedzie dobrze. najwarzniejsze ze jest protokuł zrobiony chociaz pieniadze za naprawde dostaniesz...
Stary 2009-03-19, 17:13   #3314
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
oj Ty czepliwa kobieto

chodziło mi o to, ze tam są zlecenia ktore my robimy na zadadzie np takiej:
od soboty ma być 100 000 staretrow play no play zlecił tej firmie aby porozdzielała je i popakowała czy tam coś jeszcze innego z nimi robiła, no i my będziemy to robić
dzis mieliśmy plakaty algidy do obramowania

o takie zlecenia mi chodzilo no
fajne Chyba Cie to nie znudzi, bo jak lubisz robić karteczki to to chyba tez Ci podejdzieMoja kolezanka kiedyś pracowała w drukarni i wkładali ulotki do gazet.

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

Kasia083 - wiadomo, że szkoda że się dzieje tak a nie inaczej, widocznie nie miała takiej potrzeby żeby nam mówić (ma do tego prawo i wcale się nie dziwie) i trzeba to po prostu uszanować. PS. TRZYMAJ SIE CIEPLUTKO

a w ogóle to wpadłam w mega doła, ja to jakaś głupia jestem, byłam dziś w czytelni, potem w bibloitece i od rana miałam taki zapał do pisania swojej pracy mgr, już w myślach ją nawet widziałam i siedze sobie w bibliotece takiej małej w moim miasteczku i nagle wpada jakaś dziewczyna i było chyba z 5 osób tam a ona od razu do mnie i pyta się czy ten i ten samochód to mój, ja zdziwiona mówie tak (myśle od razu kurcze przecież dobrze zaparkowałam co jest??) i ona tak to radzę Ci wyjść... no to ja spanikowana wychodze i coooooo drzwi całe wgięte porysowane ahhh w ogóle dziewczyna tyłowała i buuuuum!!!!na parkingu!!! teoretycznie to nie wiem czemu jestem zdołowana bo to nie ja to zrobiłam, i nikomu nic się nie stało, ale chyba dlatego że zdałam sobie sprawę że ja nie wiedziałam jak ja mam się zachowac, no taką tępą być i chyba o to głownie mam do siebie pretensje... no poradziłyśmy sobie bo ja od razy telkefon do TZ, wydrukowałysmy SOBIE z internetu oswiadczenie spisałysmy i w ogóle, ale w domu az się popłakałam, bo to zawsze mi się musi coś stać brrrrrrrrrr oj ja głupia
jej, przykre to z autkiem Na przyszłość - zawsze dzwoń po policję, bo teraz laska może się wyprzeć(nie mówię, ze to zrobi, ale ma taką możliwość). A policja zrobi fotki, ustali sprawcę i niczym się nie martwisz. Mielismy taka sytuacje z bratem - jechał przez parking i baba w niego wycofała i też całe drzwi...no to zadzwoniliśmy po policję - ona siedziała w samochodzie, jak policja przyjechała to zaczęła zmyślać, że mój brat rozmawiał przez komórkę, żałosna baba, zwłaszcza, że to była jej wina, on nie rozmawiał przez kom a nawet jakby rozmawiał to nie zmienia to faktu, że ona w niego wjechała. Na początku myslelismy, że babka spoko, wjechała, przyjęła do wiadomości a ona takie bzdety zaczęła do policji
Myślała, że zabczyła dwoje gówniarzy to może pofikać.
I w ogóle dziewczyny jak będziecie miały taka sytuację, ze ktos Was lekko puknie - nawet jak zostanie tylko lekka ryska to powiedzcie, że dzwonicie na policję - ta osoba wtedy dostanie mandat, ale zeby go uniknąć i całej zabawy z ubezpieczalnią powinna zaproponować Wam 300 zł - tyle kosztuje lakierowanie jednej części - jak to jest lkka rysa to zwykle da sie to wypolerowac i takim sposobem zarabiacie 300 zł na czysto A jak jest poważna szkoda to wtedy dzwonić na policję i nie bawić się w polubowne załatwienie.
Taka rada wypróbowana z dwóch stron - raz z bratem koleś nas lekko puknął, ze sa ryski na zderzaku i zarobilismy kasiorę a rysy brat wypolerował a innym razem tż lekko puknął faceta na światłach, nawet nie puknął tylko sie oparł zderzakiem o niego i dał mu 300 złFacet akurat jechał z żoną na zakupy, więc miała farta
I jeszcze jedno - jak Wy komuś wjedziecie i zgodzi się na to, żebyście dały mu te 300 zł to zawsze spiszcie oświadczenie, ze pan x, nr dowodu otrzymał xxx zł i nie rości sobie nic Najlepiej mieć też świadków, żeby się podpisali.
Zawsze bardziej się opłaca dac te 300 zł jak jest taka mozliwość, bo nie traci sie zniżek i nie dostaje sie mandatu (200 albo 300 zł, nie pamiętam dokładnie).

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a mnie jeszcze ciekawi co z natj

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2009-03-19 o 17:19
Stary 2009-03-19, 17:20   #3315
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny coś nas opuszczaja. Taka samo misiak87

Edytowane przez jozia
Czas edycji: 2009-03-19 o 17:21
Stary 2009-03-19, 17:22   #3316
lain
Zakorzenienie

Cytat:
wydrukowałysmy SOBIE z internetu oswiadczenie spisałysmy i w ogóle, ale w domu az się popłakałam, bo to zawsze mi się musi coś stać brrrrrrrrrr oj ja głupia
nie ma co plakac plakac to bys mogla jakbys ty cos takiego komus zrobila (choc i tak jak sie to mowi: nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem). dobrze, ze dziewczyna byla uczciwa i nie zwiala. troche zachodu bedziesz miala, ale ubezpieczalnia ma ci obowiazek przywrocic auto do stanu pierwotnego (albo jesli wolisz - dac ci na to pieniadze).
nic sie nie stalo

ja mam za to dola, bo moja mama stwierdzila, ze z kitka to juz nic nie bedzie... mowi, ze teraz poprostu musimy z nim byc do konca zeby umarl sobie spokojnie w domu ja o tym wiedzialam, bo on juz praktycznie nic nie je, te odzywcze tabletki na watrobe regularnie wymiotuje nadtrawione (sam prowokuje wymioty), juz sobie tylko spi, czasem wskoczy na kolana zeby sie od nas zagrzac, nie mruczy, sluzowki sa przerazliwie zolte... tylko, ze ja nie chcialam takiej mysli do siebie dopuszczac... jak juz mama to powiedziala na glos to sie poryczalam

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-03-19 o 17:24
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-19, 17:26   #3317
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
wiem, że podczytuje bo widziałam

Lain nasz piesek też miał takie objawy też płakałam

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-19, 17:27   #3318
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
ja mam za to dola, bo moja mama stwierdzila, ze z kitka to juz nic nie bedzie... mowi, ze teraz poprostu musimy z nim byc do konca zeby umarl sobie spokojnie w domu ja o tym wiedzialam, bo on juz praktycznie nic nie je, te odzywcze tabletki na watrobe regularnie wymiotuje nadtrawione (sam prowokuje wymioty), juz sobie tylko spi, czasem wskoczy na kolana zeby sie od nas zagrzac, nie mruczy, sluzowki sa przerazliwie zolte... tylko, ze ja nie chcialam takiej mysli do siebie dopuszczac... jak juz mama to powiedziala na glos to sie poryczalam

Szkoda kotka Ale on nie cierpi? Nic go nie boli?Mam nadzieję, ze chociaż tyle.Strasznie mi przykroTeż bym płakała. Ale może jednak mu się poprawi.
Stary 2009-03-19, 17:32   #3319
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda kotka Ale on nie cierpi? Nic go nie boli?Mam nadzieję, ze chociaż tyle.Strasznie mi przykroTeż bym płakała. Ale może jednak mu się poprawi.
mam nadzieje, ze go nie boli. inaczej wet by chyba od razu zaproponowal uspienie, a nie proby leczenia. kotek jest przerazliwie wyniszczony... myslalam, ze jak przestanie dostawac zastrzyki z antybiotykami to sie odbije, a tu jest coraz gorzej

lezy mi wlasnie na kolanach i sobie spi wtulony w polar
Stary 2009-03-19, 17:36   #3320
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
fajne Chyba Cie to nie znudzi, bo jak lubisz robić karteczki to to chyba tez Ci podejdzieMoja kolezanka kiedyś pracowała w drukarni i wkładali ulotki do gazet.

jej, przykre to z autkiem Na przyszłość - zawsze dzwoń po policję, bo teraz laska może się wyprzeć(nie mówię, ze to zrobi, ale ma taką możliwość). A policja zrobi fotki, ustali sprawcę i niczym się nie martwisz. Mielismy taka sytuacje z bratem - jechał przez parking i baba w niego wycofała i też całe drzwi...no to zadzwoniliśmy po policję - ona siedziała w samochodzie, jak policja przyjechała to zaczęła zmyślać, że mój brat rozmawiał przez komórkę, żałosna baba, zwłaszcza, że to była jej wina, on nie rozmawiał przez kom a nawet jakby rozmawiał to nie zmienia to faktu, że ona w niego wjechała. Na początku myslelismy, że babka spoko, wjechała, przyjęła do wiadomości a ona takie bzdety zaczęła do policji
Myślała, że zabczyła dwoje gówniarzy to może pofikać.
I w ogóle dziewczyny jak będziecie miały taka sytuację, ze ktos Was lekko puknie - nawet jak zostanie tylko lekka ryska to powiedzcie, że dzwonicie na policję - ta osoba wtedy dostanie mandat, ale zeby go uniknąć i całej zabawy z ubezpieczalnią powinna zaproponować Wam 300 zł - tyle kosztuje lakierowanie jednej części - jak to jest lkka rysa to zwykle da sie to wypolerowac i takim sposobem zarabiacie 300 zł na czysto A jak jest poważna szkoda to wtedy dzwonić na policję i nie bawić się w polubowne załatwienie.
Taka rada wypróbowana z dwóch stron - raz z bratem koleś nas lekko puknął, ze sa ryski na zderzaku i zarobilismy kasiorę a rysy brat wypolerował a innym razem tż lekko puknął faceta na światłach, nawet nie puknął tylko sie oparł zderzakiem o niego i dał mu 300 złFacet akurat jechał z żoną na zakupy, więc miała farta
I jeszcze jedno - jak Wy komuś wjedziecie i zgodzi się na to, żebyście dały mu te 300 zł to zawsze spiszcie oświadczenie, ze pan x, nr dowodu otrzymał xxx zł i nie rości sobie nic Najlepiej mieć też świadków, żeby się podpisali.
Zawsze bardziej się opłaca dac te 300 zł jak jest taka mozliwość, bo nie traci sie zniżek i nie dostaje sie mandatu (200 albo 300 zł, nie pamiętam dokładnie).

miałam dzwonić na policję to była moja pierwsza myśl, ale w końcu zadzwoniłam do brata i mi powiedział, że dobrze to spiszcie oświadczenie, bo ona pierwsze co to się od razu przyznała i nawet nie było opcji że to nie jej wina, chociaż jeden wielki plus ze nie odjechała jak gdyby nigdy nic bo mogła, bo mnie przeciez przy tym nie było, ale ona sama tak zestresowana była, spisałyśmy wszystko i myślę, że będzie dobrze, chociaż teraz załatwiania bedzie trochę i zanim odbiorę autko to trochę czasu na pewno minie... no ale nieprzyjemna sytuacja ogólnie

Cytat:
nie ma co plakac plakac to bys mogla jakbys ty cos takiego komus zrobila (choc i tak jak sie to mowi: nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem). dobrze, ze dziewczyna byla uczciwa i nie zwiala. troche zachodu bedziesz miala, ale ubezpieczalnia ma ci obowiazek przywrocic auto do stanu pierwotnego (albo jesli wolisz - dac ci na to pieniadze).
nic sie nie stalo

oj biedny ten Twój kitek, ja to się strasznie przywiązuje do zwierząt i tez bym pewnie płakała

Stary 2009-03-19, 17:37   #3321
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
nic sie nie stalo

lain niestety ja wiem co to znaczy patrzec ja kTwoje ukochane zwierzatko gasnie z dnia na dzień
trzymaj się Skarbie i pomyśl, że po porstu nie bedzie juz cierpial
Ja po swoim kroliniu plakalam chyba z tydzień ((
strasznie przejscia
POjechalam w niedziele do TZ na caly dzień a do mamy pisalam co godzine smsy czy z nim wszystko ok mialam pretensje do siebie, ze zostawiam biedaka w cierpieniu ((
a we wtorek juz umieral mi na rękach...biedny

lain trzymaj się ciepło
Stary 2009-03-19, 17:39   #3322
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieje, ze go nie boli. inaczej wet by chyba od razu zaproponowal uspienie, a nie proby leczenia. kotek jest przerazliwie wyniszczony... myslalam, ze jak przestanie dostawac zastrzyki z antybiotykami to sie odbije, a tu jest coraz gorzej

lezy mi wlasnie na kolanach i sobie spi wtulony w polar

Ważne, że zawsze byłaś dla niego dobra i był u Ciebie szczęśliwy, miał jedzonko, miał się z kim pobawić, było mu cieplutko a jak był chory to zabierałaś go do weterynarza. I może sobie teraz u Ciebie na kolanach spać
Stary 2009-03-19, 17:40   #3323
lain
Zakorzenienie

Cytat:
oj biedny ten Twój kitek, ja to się strasznie przywiązuje do zwierząt i tez bym pewnie płakała
tez sie strasznie przywiazuje kiedys mialam chomiki, ale one zyja tylko 3 lata, wiec stwierdzilam, ze musze miec dluzej zyjace zwierzatka, bo fatalnie znosze smierc moich futrzaczkow... po kazdym chomiku ryczalam przez tydzien

mama mowi, ze mu jutro przyniesie ze szpitala glukoze w plynie to moze chociaz to wypije, bo najgorsze jest to, ze on nic nie chce jesc i jest z dnia na dzien coraz chudszy...

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-03-19 o 17:49
Stary 2009-03-19, 18:15   #3324
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
tez sie strasznie przywiazuje kiedys mialam chomiki, ale one zyja tylko 3 lata, wiec stwierdzilam, ze musze miec dluzej zyjace zwierzatka, bo fatalnie znosze smierc moich futrzaczkow... po kazdym chomiku ryczalam przez tydzien

mama mowi, ze mu jutro przyniesie ze szpitala glukoze w plynie to moze chociaz to wypije, bo najgorsze jest to, ze on nic nie chce jesc i jest z dnia na dzien coraz chudszy...
ja miałam tak z dwoma szczeniaczkami, a dodam że miałam je u siebie po około 2 tygodnie, najpierw jeden zachorował na parwowiroze i tez nam umierał na rękach normalnie, nic nie jadł, strasznie cierpiał i to taki mały szczeniak, po miesiącu kupiliśmy jeszcze raz takiego szczeniaka i kleszcz go wykończył, żadne leki i zastrzyki mu nie pomogły

Stary 2009-03-19, 18:41   #3325
lain
Zakorzenienie

ufff kitek zjadl jajecznice (a wlasciwie plywajace jajko, bo tylko w takiej formie moze jesc jajka)... juz kombinujemy jak mozemy zeby cos jadl, bo tych gotowych karm za cholere nie chce wziac do pyszczka... szukalam w necie przepisow dla kotow i nic nie znalazlam, wiec mamy z mama ciezki orzech do zgryzienia - ugotowac mu cos co bedzie chcial zjesc zachowujac diete watrobowa. nielada wyczyn

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-03-19 o 18:45
Stary 2009-03-19, 18:59   #3326
Karlain
Rozeznanie

lain
współczuję biedny kituś ...zagłodzi się...dbaj o niego... dużo ciepełka mu dawaj, mów do niego i przytulaj go jesli tego potrzebuje, lepszy nastrój kitka to więcej siły i może coś zje co go odżyywi troszkę
trzymajcie się dzielnie
Karlain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-19, 19:06   #3327
Paaula86
Raczkowanie

hej, ja też was tylko podczytuje... jakoś nie mam weny pisać... za dużo czasu wolnego mam, nie moge znaleźć pracy , nie mogę zdecydować się o czym chcę pisać pracę magisterską.. pozatym mój TŻ krzywo na mnie patrzy gdy wchodze na wizaz.. i glupio komentuje...

ja też półtora roku temu straciłam króliczka, został zagryziony przez psa sąsiada byłam do niego bardzo przywiązana, w życiu nie spodziewałabym się że tak się porycze i załamię ( nawet ojciec który zawsze dawał do zrozumienia że go nie chce w domu, całą noc nie spał)...no ale teraz mam w domu kochanego kota
Stary 2009-03-19, 19:14   #3328
onaella
Zakorzenienie

i ja miałam króliczka - Leonka

a zawsze chciałam mieć kotka w domu ale raczej mieć nie będę, bo moj Tż to uwielbia pieski (szczególnie Amstafy ) a za kociakami to już nie koniecznie

Ale ja nie chcę miec pieska w domu, a już szczegolnie jak będzie dziecko - i niech się nie posypią mi tu teksty, że pieski i dzieciaczki to samo dobro bo ja po prostu nie chcę miec pieska nie wychowałam się z psiakami w jednym mieszkanku i sobie najzwyczajniej w świecie nie wyobrażam wspólnego mieszkania
a mój Tż nie może tego zrozumieć

14.08.2010
baby
Stary 2009-03-19, 19:27   #3329
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
i ja miałam króliczka - Leonka

a zawsze chciałam mieć kotka w domu ale raczej mieć nie będę, bo moj Tż to uwielbia pieski (szczególnie Amstafy ) a za kociakami to już nie koniecznie

Ale ja nie chcę miec pieska w domu, a już szczegolnie jak będzie dziecko - i niech się nie posypią mi tu teksty, że pieski i dzieciaczki to samo dobro bo ja po prostu nie chcę miec pieska nie wychowałam się z psiakami w jednym mieszkanku i sobie najzwyczajniej w świecie nie wyobrażam wspólnego mieszkania
a mój Tż nie może tego zrozumieć
My już ustaliliśmy, że naszym wspólnym najwięszym miłościem będzie owczarek bereński.. już kiedyś go pokazywałam
A co do kotów.. Tż niby nie chce, ale już ja znajdę sposób
on mi się nie oprze
Stary 2009-03-19, 19:27   #3330
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
to juz wiem co z Kasia http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=296
szkoda tylko, ze tak poprostu od nas odeszla bez slowa...
ojojoj nie jest dobrze... odwołanie ślubu to byłby dla mnie dramat
ale widzę że na wątku ogólnie dzis dramat! Lain uściskaj kocurka od nas wszystkich
Lusmarija do tego z tym autem
Cytat:
kup, kup, wiadomo, że nie jesteś w ciąży, ale dla zabawyNajlepiej robic rano.
Tam jest wszystko napisane.
no i kupiłam test. w sumie dla zabawy no bo jak mogę być w ciąży kurna bez stosunku
ale jak napisalam tżtowi że kupiłam to stwierdzilismy że to powinno sie inaczej jakoś nazywać bo test ciążowy nie brzmi pozytywnie....
w ulotce jest napisane że w dniu spodziewanej miesiączki zrobić go z moczu porannego a w każdym kolejnym dniu już obojętnie o jakiej porze... ale to przy regularnych miesiączkach... a jak ja mam nieregularne co do dnia to nie wiem czy mogę go zrobić już dziś??? no i w ogóle to jest napisane że jak za bardzo rozwodniony mocz to moze nie wyjść- w sumie dużo dziś piłam ale czy za dużo żeby robić test??? niby taki banalny sprzęt a nie wiem jak go obsłużyc najchętniej to bym już dziś zrobiła ale może lepiej jutro rano???
narazie ide jeść i się wykąpać
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości