Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz. V - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-19, 19:38   #3331
Samoa
Zakorzenienie

Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
ojojoj nie jest dobrze... odwołanie ślubu to byłby dla mnie dramat
ale widzę że na wątku ogólnie dzis dramat! Lain uściskaj kocurka od nas wszystkich
Lusmarija do tego z tym autem

no i kupiłam test. w sumie dla zabawy no bo jak mogę być w ciąży kurna bez stosunku
ale jak napisalam tżtowi że kupiłam to stwierdzilismy że to powinno sie inaczej jakoś nazywać bo test ciążowy nie brzmi pozytywnie....
w ulotce jest napisane że w dniu spodziewanej miesiączki zrobić go z moczu porannego a w każdym kolejnym dniu już obojętnie o jakiej porze... ale to przy regularnych miesiączkach... a jak ja mam nieregularne co do dnia to nie wiem czy mogę go zrobić już dziś??? no i w ogóle to jest napisane że jak za bardzo rozwodniony mocz to moze nie wyjść- w sumie dużo dziś piłam ale czy za dużo żeby robić test??? niby taki banalny sprzęt a nie wiem jak go obsłużyc najchętniej to bym już dziś zrobiła ale może lepiej jutro rano???
narazie ide jeść i się wykąpać

jeżeli zależy Ci na wyniku to zrób rano, ale przecież nie ma opcji, żebyś była w ciąży - przynajmniej nie słyszałam, żeby jakaś religia zapowiadała kolejne niepokalane poczęcie więc wg mnie możesz zrobić kiedy chcesz.
A ja nie mam nic do nazwy test ciążowy, jest neutralna i powinna taka być. Chyba, że wolisz nazwę test na upragnionego dzidziusia albo test na niechcianego bachora
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-19, 19:44   #3332
tancerka212
Zakorzenienie

Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
jeżeli zależy Ci na wyniku to zrób rano, ale przecież nie ma opcji, żebyś była w ciąży - przynajmniej nie słyszałam, żeby jakaś religia zapowiadała kolejne niepokalane poczęcie więc wg mnie możesz zrobić kiedy chcesz.
A ja nie mam nic do nazwy test ciążowy, jest neutralna i powinna taka być. Chyba, że wolisz nazwę test na upragnionego dzidziusia albo test na niechcianego bachora
no ja sama się z tego śmieję uwierz mi!!! ale sobie kupiłam nooooo zabawkę- daj mi się pobawić.... ok więc zrobię teścik jutro hehehe jak radzi mądra Samoa!!! jak się obudzę ok godz10 to zapraszam na wizaż będzie pierwszy wspólnie robiony test na wiatropylnośc tancerki
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-19, 19:56   #3333
Karlain
Rozeznanie

oooo tancerko, to bedzie zabawnie z rana
ale dopiero sprawdze po południu jak ci się zabawa podobała
Karlain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-19, 19:58   #3334
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
test na wiatropylnośc tancerki
Chyba jutro nie ide znów na uczelnię, więc będe obecna
Raz nie poszłam i się zacznie teraz niechodzenie na wykłady
W ogóle tż dostał ofertę pracy, w poniedziałek ma dać im odpowiedź...nie wiemy co robić to swoją drogą, że będziemy mieli weekend na myślenie, ale jak on zmieni pracę to na 100% nie pojedziemy na wakacje w wakacje...Do tego będzie siedział w Warszawie przez miesiąc albo dwa na szkoleniu. Właściwie już się chyba pogodziłam z tym, że raczej nici z wakacji w wakacje, bo znów sie telefony rozdzwoniły, więc chyba jednak lepiej z tym kryzysem, jak nie przyjmie tej oferty to i tak do wakacji cos znajdzie, chyba, że znajdzie tak, że zacznie od września to wtedy luzik.
Stary 2009-03-19, 20:07   #3335
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karlain Pokaż wiadomość
ooo popołudniu mnie już tu nie będzie bo pójde się upić z tztem na randce- mam taką ochotę na wino że aż musiałam sobie nalać ale że już mało było to dupa ale i tak mi się goąco zrobiło jaaaaacie chyba się upiłam
Cytat:
Chyba jutro nie ide znów na uczelnię, więc będe obecna
Raz nie poszłam i się zacznie teraz niechodzenie na wykłady
W ogóle tż dostał ofertę pracy, w poniedziałek ma dać im odpowiedź...nie wiemy co robić to swoją drogą, że będziemy mieli weekend na myślenie, ale jak on zmieni pracę to na 100% nie pojedziemy na wakacje w wakacje...Do tego będzie siedział w Warszawie przez miesiąc albo dwa na szkoleniu. Właściwie już się chyba pogodziłam z tym, że raczej nici z wakacji w wakacje, bo znów sie telefony rozdzwoniły, więc chyba jednak lepiej z tym kryzysem, jak nie przyjmie tej oferty to i tak do wakacji cos znajdzie, chyba, że znajdzie tak, że zacznie od września to wtedy luzik.
oj tam wakacje nie muszą być w wakacje- w młodym wieku ważna jest praca i jej prestiż więc jakoś przeżyjesz przesunięcie wyprawy a kiedyś będziesz mogła leżeć do góry brzuchem na własnej wyspie jak ci tż kupi
Stary 2009-03-19, 20:15   #3336
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
oj tam wakacje nie muszą być w wakacje- w młodym wieku ważna jest praca i jej prestiż więc jakoś przeżyjesz przesunięcie wyprawy a kiedyś będziesz mogła leżeć do góry brzuchem na własnej wyspie jak ci tż kupi
no wiem. On mi nie kupi wyspy, bo ja nie cheI nie chcę leżeć do góry brzuchem. Wprawdzie nic nie jest przesądzone, ale mi smutno, bo mieliśmy takie fajne plany.Najwyżej pojedziemy gdzieś na dłużej jesienią albo w ferie zimowe...Ale chociaż na parę dni bym chciała. Znaleźliśmy ostatnio tanie bilety do Mediolanu, najwyżej jak się okaże, że zmienia pracę to weźmie urlop na telefon i polecimy na kilka dni. Albo do Rzymu, bo on woli do Rzymu. Ale ja juz planowalam grzanie dupki i zwiedzanie Chorwacji i jak bylismy w empiku to chciałam kupic przewodnik nawet...w sumie głupia jestem, ze już się martwię, może to z głodu. Idę jeść. Tylko, że nie ma nic fajnego do jedzenia
Stary 2009-03-19, 20:20   #3337
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
no wiem. On mi nie kupi wyspy, bo ja nie cheI nie chcę leżeć do góry brzuchem. Wprawdzie nic nie jest przesądzone, ale mi smutno, bo mieliśmy takie fajne plany.Najwyżej pojedziemy gdzieś na dłużej jesienią albo w ferie zimowe...Ale chociaż na parę dni bym chciała. Znaleźliśmy ostatnio tanie bilety do Mediolanu, najwyżej jak się okaże, że zmienia pracę to weźmie urlop na telefon i polecimy na kilka dni. Albo do Rzymu, bo on woli do Rzymu. Ale ja juz planowalam grzanie dupki i zwiedzanie Chorwacji i jak bylismy w empiku to chciałam kupic przewodnik nawet...w sumie głupia jestem, ze już się martwię, może to z głodu. Idę jeść. Tylko, że nie ma nic fajnego do jedzenia
no wlasnie ja też nie am nic fajnego do jedzenia... juz sie nie mogę doczekać jutra bo wreszcię będę miała piekarnik i zrobię na kolację zapiekankę serową bo obiecałam tżtowi a dziś już miałam kupić chipsy ale jakaś siła boska mnie powstrzymała. ja to idę siupnę do wanienki i za pół godziny jak już się najesz to będę
a co do wakacji to ja tez nie wiem czy w koncu damy radę bo i te praktyki bym chciała i pracę za granicą i jeszcze kurs będę miała już we wrześniu a na wakacje jeździliśmy we wrzesniu kurczę wlasnie jak wracaliśmy z pracy a teraz nie mam planu zajęć i jak go dostanę dopiero w czerwcu to lipa bo nic nie zarezerwujemy.. ale wiesz co nie zależy mi bardzo na jeżdżeniu na koniec świata bo do samej norwegii pojechac i wrócic to już 3 tys kilometrów więc po pracy chcę pojechać gdziekolwiek - nawet gdzies w polsce żeby tylko powakacjować z tżtem. jak się uda pogodzić wszystko ty gdzieś ruszymy nad ciepłe morze a jak nie to trudno odbijemy to sobie w podróży poślubnej
Stary 2009-03-19, 20:23   #3338
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

A ja moge sobie tylko pomarzyć o wakacjach Staż a po za tym Tz w Anglii chyba ze dostane tydziń wolnego do pojade do Tz na weekend chociaz jeśli odwarze się wejść do "puszki". A teraz rozmawiłąm z mama i powiedziałam jej zeby mnie zapisała na dochodzącą do kwietnia do niej do pracy lepiej sie na tyrać a mieć kase niż leżeć do góry brzuchem i sie opierdzielac i być leniem. Wiec troche kasiorki bedzie i skarbonka ślubna bedzie się powoli zapełniać Ahh jestem szczęśliwa ze chociaz tyle. Ze mam szanse dorobić. A później jak zaczne staż to na weekendy jeśli beda robocze to też bede chodzić bo 200zł nie chodzi drogą, a skarbonka bedzie coraz to bogadsza

Biedny ten kotek Lain ale teraz musisz mu oklazywać jak najwięcej miłości chociaż odejdzie z myśla że był kochany...

Tancerka ja napewno od rana bede już Ciebie wyczekiwać z niecierpliwością)
jozia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-19, 20:35   #3339
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie ja też nie am nic fajnego do jedzenia... juz sie nie mogę doczekać jutra bo wreszcię będę miała piekarnik i zrobię na kolację zapiekankę serową bo obiecałam tżtowi a dziś już miałam kupić chipsy ale jakaś siła boska mnie powstrzymała. ja to idę siupnę do wanienki i za pół godziny jak już się najesz to będę
a co do wakacji to ja tez nie wiem czy w koncu damy radę bo i te praktyki bym chciała i pracę za granicą i jeszcze kurs będę miała już we wrześniu a na wakacje jeździliśmy we wrzesniu kurczę wlasnie jak wracaliśmy z pracy a teraz nie mam planu zajęć i jak go dostanę dopiero w czerwcu to lipa bo nic nie zarezerwujemy.. ale wiesz co nie zależy mi bardzo na jeżdżeniu na koniec świata bo do samej norwegii pojechac i wrócic to już 3 tys kilometrów więc po pracy chcę pojechać gdziekolwiek - nawet gdzies w polsce żeby tylko powakacjować z tżtem. jak się uda pogodzić wszystko ty gdzieś ruszymy nad ciepłe morze a jak nie to trudno odbijemy to sobie w podróży poślubnej
jeszcze nie jem - na razie czytam o dietachJak przeczytam to nawrócona pójdę na dół, bo bez takiej edukacji jeszcze zjem batonika, który od kilku dni leży w kuchni
Ja bym chciała jechać gdzies gdzie jest ciepło, gdzie mozna cos zwiedzić, wiadomo nie ma tego złego - jak nie wydamy całej kasy przeznaczonej na wakacje to będziemy miec juz podstawe do pódróży poślubnej i obrączki będzie za co kupić bez specjalnego oszczedzania na nie, ale ciężko mi będzie tak nie jechać, chodzi mi zwłaszcza o tż, on cały rok pracuje siedzi w tym biurze często z nadgodzinami i przyda mu sie odpoczynek.Poza tym już obliczyłam ile kasy będzimy miec i ją uznałam za wydaną już - jak wakacyjna to wakacyjna, myślałam tylko, ze ewentualnie jak cos nam zostanie to na obrączki. Albo na jedną

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
Napisane przez jozia Pokaż wiadomość
A ja moge sobie tylko pomarzyć o wakacjach Staż a po za tym Tz w Anglii chyba ze dostane tydziń wolnego do pojade do Tz na weekend chociaz jeśli odwarze się wejść do "puszki". A teraz rozmawiłąm z mama i powiedziałam jej zeby mnie zapisała na dochodzącą do kwietnia do niej do pracy lepiej sie na tyrać a mieć kase niż leżeć do góry brzuchem i sie opierdzielac i być leniem. Wiec troche kasiorki bedzie i skarbonka ślubna bedzie się powoli zapełniać Ahh jestem szczęśliwa ze chociaz tyle. Ze mam szanse dorobić. A później jak zaczne staż to na weekendy jeśli beda robocze to też bede chodzić bo 200zł nie chodzi drogą, a skarbonka bedzie coraz to bogadsza
pewnie Jozia, że idź do tej pracy jeśli mama może Ci załatwić. Najwyżej jak będzie Ci za ciężko to zrezygnujesz.
A jak będziesz miała tżta w Anglii to się nie zastanawiaj i leć do niego, na pewno sie ucieszy, ze przyjechałaś i pozwiedzacie sobie razem, przecież to mogą być Wasze wakacjeJak ma się gdzie spać to trzeba korzystać z okazji
Możesz np. z tej weekendowej kasiorki odkładac na bilety do Anglii powolutku
Stary 2009-03-19, 20:42   #3340
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
a zawsze chciałam mieć kotka w domu ale raczej mieć nie będę, bo moj Tż to uwielbia pieski (szczególnie Amstafy ) a za kociakami to już nie koniecznie

Ale ja nie chcę miec pieska w domu, a już szczegolnie jak będzie dziecko - i niech się nie posypią mi tu teksty, że pieski i dzieciaczki to samo dobro bo ja po prostu nie chcę miec pieska nie wychowałam się z psiakami w jednym mieszkanku i sobie najzwyczajniej w świecie nie wyobrażam wspólnego mieszkania
a mój Tż nie może tego zrozumieć
ja juz jestem tak zakochana w kotach, przy czym tak nie ufam psom, ze tez sobie jakos nie wyobrazam mieszkania z psem. TZ cos przebakuje, ze jak na starosc bedziemy mieszkac w domu to on chce husky'ego, bo to pies ktory zmusza do ruchu (a na starosc taki ruch to calkiem dobra rzecz). ale jak to bedzie wygladalo to ja nie wiem. juz go widze, jak wstaje rano grzecznie z lozka w weekend i idzie z pieskiem na spacer

a z amstafami, rottweilerami i innymi tego typu psami jest tyle negatywnych historii, ze w zyciu nie pozwolilabym na to zeby taki pies mieszkal pod jenym dachem z moim dzieckiem

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
A co do kotów.. Tż niby nie chce, ale już ja znajdę sposób
on mi się nie oprze
moj ojciec tez byl na poczatku przeciwny kotom, postrzegal je tylko jako dodatkowe koszta i wiecej sprzatania... a teraz jest takim samym kociarzem jak ja specjalista od kocich masazy

ale mnie glowa boli. ide do TZa pod koc. Frantic leci... ktorys raz z kolei
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-19, 20:44   #3341
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Cytat:
pewnie Jozia, że idź do tej pracy jeśli mama może Ci załatwić. Najwyżej jak będzie Ci za ciężko to zrezygnujesz.
A jak będziesz miała tżta w Anglii to się nie zastanawiaj i leć do niego, na pewno sie ucieszy, ze przyjechałaś i pozwiedzacie sobie razem, przecież to mogą być Wasze wakacjeJak ma się gdzie spać to trzeba korzystać z okazji
Możesz np. z tej weekendowej kasiorki odkładac na bilety do Anglii powolutku
Natyrać to sie natyram ale "grosz do grosza a bedzie kokosza", ale jeśli chce pięniądze to pójde i nie bede narzekać ważne że bedzie jakiś wiekszy grosz na odłożenie.

Będę sie starać polecieć a bilet ma mi chrezstny M. kupić bo powiedziął ze mi kupi jak tylko sie zdecyduje bo musze zobaczyć jak jest w Anglii ta rodzina mnie wykończy. Sama nie mogę sobie kupić. Oni wychodza z założenia oni zapraszają to kupują nawet bilety a jak sie kupuje tak 3 miesiace wcześniej to tam za grosze sie kupi w tę i spowrotem....
Stary 2009-03-19, 20:45   #3342
lusmarija
Wtajemniczenie

Jozia o ile dobrze pamiętam i się nic nie zmieniło to za każdy miesiac stażu przysługują Ci dwa dni wolnego, no to trzy miesiące nie bedziesz brała wolnego i już masz całe 6 dni i myślę, że nie powinni Ci robić problemów, ja pamiętam byłam cały rok na stażu w PUP i na dwu tygodniowym urlopie byłam w wakacje i nikt nie miał nic przeciwko

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-19, 20:49   #3343
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
a z amstafami, rottweilerami i innymi tego typu psami jest tyle negatywnych historii, ze w zyciu nie pozwolilabym na to zeby taki pies mieszkal pod jenym dachem z moim dzieckiem
i mam takie samo zdanie jak Ty, ale mój Tż nie do końca to rozumie, bo on miał już kilka amstafów i były nadzwyczaj lagodne, ale wiadomo to tylko zwierze
I nawet Jego mama mowi, ze do dziecka z takim psem to strach, ale jakoś mój Tż uparty pod tym względem, ale wiem, że nie odpuszcze, tym bardziej, ze ja sie boje tych jego psiaków i zapewne naszego też bym się bała a pies doskonale to wyczuje i co wtedy...do dziecka mi nie da podjeść
oj na takie ryzyko nie pójdę

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-19, 20:50   #3344
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
ja juz jestem tak zakochana w kotach, przy czym tak nie ufam psom, ze tez sobie jakos nie wyobrazam mieszkania z psem. TZ cos przebakuje, ze jak na starosc bedziemy mieszkac w domu to on chce husky'ego, bo to pies ktory zmusza do ruchu (a na starosc taki ruch to calkiem dobra rzecz). ale jak to bedzie wygladalo to ja nie wiem. juz go widze, jak wstaje rano grzecznie z lozka w weekend i idzie z pieskiem na spacer

zależy co rozumie przez starość, bo husky nie potrzebuje spacerków z dziadkiem tylko biegania
Oj, ja też żadnego amstaffa bym nie chciała, a jak juz w grę wchodzi dziecko to juz w ogóle never. Te psy są bardzo agresywne i trzeba poświęcić duzo czasu na tresurę, sam własciciel musi miec silny charakter, bo takie agresywne psy lubia dominować, co więcej mogą słuchac np. tylko faceta a do babki fikać. Gdybym miała kupic psa mając dzieci to tylko labradora - bo sa łągodne i wiem, ze byśmy sobie poradzili z tż z ułożeniem takiego pieska.
Mam teraz owczarka niemieckiego, przekochany piesek, ale dla obcych jest bardzo agresywna,tak powinno byćale psa trzeba przygotowac na przyjście dziecka, nie może czuć sie odrzucony, z resztą kotki słyszałam też potrafią być zazdrosne.
Pies to nie jest hop siup, a juz zwłaszcza te agresywne rasy.
Stary 2009-03-19, 20:51   #3345
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
a zawsze chciałam mieć kotka w domu ale raczej mieć nie będę, bo moj Tż to uwielbia pieski (szczególnie Amstafy
miałam styczność z dwoma i są słodkie i nie są agresywne jak większość uważa
Cytat:
w ulotce jest napisane że w dniu spodziewanej miesiączki zrobić go z moczu porannego a w każdym kolejnym dniu już obojętnie o jakiej porze... ale to przy regularnych miesiączkach... a jak ja mam nieregularne co do dnia to nie wiem czy mogę go zrobić już dziś??? no i w ogóle to jest napisane że jak za bardzo rozwodniony mocz to moze nie wyjść- w sumie dużo dziś piłam ale czy za dużo żeby robić test??? niby taki banalny sprzęt a nie wiem jak go obsłużyc najchętniej to bym już dziś zrobiła ale może lepiej jutro rano???
narazie ide jeść i się wykąpać
ja robiłam rano jak mi się tydzień okres spóźniał
Cytat:
Napisane przez Karlain Pokaż wiadomość
gorzej jak wyjdzie, że jest w ciąży

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-03-19 o 20:52
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-19, 20:52   #3346
onaella
Zakorzenienie

Cytat:

Będę sie starać polecieć a bilet ma mi chrezstny M. kupić bo powiedziął ze mi kupi jak tylko sie zdecyduje bo musze zobaczyć jak jest w Anglii ta rodzina mnie wykończy. Sama nie mogę sobie kupić. Oni wychodza z założenia oni zapraszają to kupują nawet bilety a jak sie kupuje tak 3 miesiace wcześniej to tam za grosze sie kupi w tę i spowrotem....
Joziu tak naprawdę nie ma już tanich lini lotniczych do uk Bilety nawet kupowane na sporo wcześniej są drogie, chyba że lecisz bez bagażu głównego i bez ubezpieczenia to wtedy rzeczywiście da się taniej kupić, ale to nie z Warszawy loty (bo tamte linie typu easyjest bądz wizzar są bardzo drogie) tylko np z Rzeszowa raiynerem bo on akurat ma najniższe ceny

14.08.2010
baby
Stary 2009-03-19, 20:55   #3347
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Joziu tak naprawdę nie ma już tanich lini lotniczych do uk Bilety nawet kupowane na sporo wcześniej są drogie, chyba że lecisz bez bagażu głównego i bez ubezpieczenia to wtedy rzeczywiście da się taniej kupić, ale to nie z Warszawy loty (bo tamte linie typu easyjest bądz wizzar są bardzo drogie) tylko np z Rzeszowa raiynerem bo on akurat ma najniższe ceny
koleżanka płaciła ok 80 funtów a funt teraz ok 6zł, tak?

Stary 2009-03-19, 20:55   #3348
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
miałam styczność z dwoma i są słodkie i nie są agresywne jak większość uważa
ja od początku zwuązku z Tż mam z nimi doczynenia i akurat te to są aż mementami zalagodne (szczegolnie jeden- teraz mieszka u brata Tż i jak mieli włamanie do domu to pies się pod stół schował

ale jak by nie patrzeć są to psy agresywne i niebezpieczne i tak naprawdę nigdy nie wiadomo co im strzeli do łebka

14.08.2010
baby
Stary 2009-03-19, 20:56   #3349
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Cytat:
Nie z Warszawy oni kupuja w UK bilety. A jada z menczester (nie wiem jak to sie pisze) do Katowic i z Katowic do...
Stary 2009-03-19, 20:57   #3350
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
koleżanka płaciła ok 80 funtów a funt teraz ok 6zł, tak?
no co Ty Kasia, 6 zł to już z 2 lata temu był
teraz znwou spadł i poniżej 5 zł

A co do ceny to zalezy czy kupowane z wylotem z Pl czy z Uk, bo wtedy ceny też się różnią

14.08.2010
baby
Stary 2009-03-19, 20:57   #3351
lusmarija
Wtajemniczenie

ja do tych psów też nie jestem przekonana, mój TZ chciałby mieć huskiego, ale to raczej po 50 jak będziemy może mieć warunki, żeby mieć pieska a wtedy zapewne TZ się juz może odmienić

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-19, 20:57   #3352
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Natyrać to sie natyram ale "grosz do grosza a bedzie kokosza", ale jeśli chce pięniądze to pójde i nie bede narzekać ważne że bedzie jakiś wiekszy grosz na odłożenie.

no to nie ma się co zastanawiać, odłóż kasiorkę na kieszonkowe i wakacje gotowe

Cytat:
ja sie boje tych jego psiaków i zapewne naszego też bym się bała a pies doskonale to wyczuje i co wtedy...do dziecka mi nie da podjeść
oj na takie ryzyko nie pójdę
skoro jest az tak to nie rozumiem Twojego tż, ze się upiera przy takim pomyśle.
W ogóle to amstaffy są strasznie nieładne i tak pokracznie chodzą.

Kiedyś widziałam na balkonie owczarka niemieckiego i takiego maluszka, moze z roczek to dziecko miało, piesek siedział a ten maluch cos go tam zaczepiał a piesek pilnował Ale to musi być bardzo dobrze ułożóny pies, musi zaakceptowac dziecko i wszystkich domowników.
Ja sie cieszę, ze moja sunia lubi tż - ale jak wyciągnie ręke do taty, żeby sie pożegnać i zrobi to szybko podchodząc to ona juz jest obok i broni taty - trąca tylko tz nosem, bawi sie z nim, akceptuje go, może sobie robic co chce z domu, ale i tak jest czujna. A na sekretarke mojego taty warczy jak przynosi kawe albo jakies papiery
Stary 2009-03-19, 21:00   #3353
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Nie z Warszawy oni kupuja w UK bilety. A jada z menczester (nie wiem jak to sie pisze) do Katowic i z Katowic do...
aż tak to się nie orientuję w biletach, ale to w dużej mierze zależy od linii... w każdym bądz razie trzeba obserwować ceny i wyhaczyć najniższą

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:

skoro jest az tak to nie rozumiem Twojego tż, ze się upiera przy takim pomyśle.
W ogóle to amstaffy są strasznie nieładne i tak pokracznie chodzą.
powiem Ci, że on od małego ma psy więc dla niego to dziwne, że można bac się własnego psa a ja jako że nigdy nie miałam to pewien strach jest
A co do wyglądu to mi się podobają własnie jak chodzą

14.08.2010
baby
Stary 2009-03-19, 21:02   #3354
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
sprawdzalismy ostatnio promocje wizzair - biletu od 39 zł a jak zrobiliśmy kalkulację to okazało sie, że 1700 zł Ale wizzair i easyjet sa tanie jak tak patrzyłam ostatnio, ryanair potrafi miec niezłe promocje. I norwegian ostatnio szaleje z cenami
Stary 2009-03-19, 21:05   #3355
kaska87
Zakorzenienie

bo cena biletu często gęsto nie zawiera ubezpieczenie, opłat lotniskowych itd a to jest najdroższe

oglądamy "moment prawdy"-głupie to, ale śmieszy mnie to jak ludzie za kasę potrafią wszystko zrobić

Stary 2009-03-19, 21:06   #3356
Claris
Zakorzenienie

też oglądam
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-19, 21:07   #3357
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
powiem Ci, że on od małego ma psy więc dla niego to dziwne, że można bac się własnego psa a ja jako że nigdy nie miałam to pewien strach jest
A co do wyglądu to mi się podobają własnie jak chodzą

mi się strasznie nie podoba, takie mają tyłki wystawione jak do kopa Ale jak przychodzi co do czego to ja kazdego pieska kocham

A co do biletów - niekoniecznie trzeba wcześniej kupić, trzeba kombinować z dniami wylotu, bo wtedy potrafi być nawet bilet poniezj stówy z wszystkimi opłatamiNajdroższe sa weekendy a najtańsze wylot w środku tygodnia a powrót po weekendzie.
Stary 2009-03-19, 21:10   #3358
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
sprawdzalismy ostatnio promocje wizzair - biletu od 39 zł a jak zrobiliśmy kalkulację to okazało sie, że 1700 zł Ale wizzair i easyjet sa tanie jak tak patrzyłam ostatnio, ryanair potrafi miec niezłe promocje. I norwegian ostatnio szaleje z cenami
no właśnie trzeba bardzo uważać patrząc na ceny bo....

Cytat:
bo cena biletu często gęsto nie zawiera ubezpieczenie, opłat lotniskowych itd a to jest najdroższe
i ja już nie raz się tak nacięłam tu radość, że tanio polecę, a po podliczeniu wszystkiego to

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
A co do biletów - niekoniecznie trzeba wcześniej kupić, trzeba kombinować z dniami wylotu, bo wtedy potrafi być nawet bilet poniezj stówy z wszystkimi opłatamiNajdroższe sa weekendy a najtańsze wylot w środku tygodnia a powrót po weekendzie.
powiem Ci, że nie zawsze tak jest
ja już chyba ze dwa razy wracalam własnie na weekendzie bo bylo tańsze niż na tygodniu
weszystko zależy od okresu kiedy lecisz i w sumie od godziny wylotu też

14.08.2010
baby
Stary 2009-03-19, 21:17   #3359
lain
Zakorzenienie

Cytat:
zależy co rozumie przez starość, bo husky nie potrzebuje spacerków z dziadkiem tylko biegania

w tym przypadku starosc oznaczala dla mnie ok 50 lat (jakos pewno w tym wieku bysmy byli gotowi na zamieszkanie za miastem ) mysle, ze TZ bedzie jeszcze dawal rade biegac choc jak pisalam, watpie w jego zapal do wstawania rano na spacerki

Cytat:

ale jak by nie patrzeć są to psy agresywne i niebezpieczne i tak naprawdę nigdy nie wiadomo co im strzeli do łebka
dokladnie
w tych wszystkich historiach gdzie pies zagryzl niemowle, piesek byl oceniany jao zawsze kochany, grzeczny i lagodny... i nagle nie wiadomo czemu mu odbilo... to ja dziekuje za tego typu wybryki...
trzymanie takiego psa z dzieckiem pod jednym dachem to prowokowanie losu.

Cytat:
Kiedyś widziałam na balkonie owczarka niemieckiego i takiego maluszka, moze z roczek to dziecko miało, piesek siedział a ten maluch cos go tam zaczepiał a piesek pilnował Ale to musi być bardzo dobrze ułożóny pies, musi zaakceptowac dziecko i wszystkich domowników.

moi kuzyni wychowywali sie od urdzoenia z owaczarkiem niemieckim dziadka. moga z tym psem wszystko. lezeli na nim, ciagneli za ogon, a piesek nic. a na spacerach ich pilnuje
ale to roznie z psami bywa, bo to czasem nie tylko kwestia wychowania, a poprostu charakteru psa... i tego co sie z tym charakterem moze nagle stac. (juz kiedys pisalam o piesku, ktoremu bardzo ufalam, a ten mnie pogryzl, bo mu nagle odbilo chyba ze starosci)

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-03-19 o 21:18
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-19, 21:20   #3360
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

U nas to pies bedzie podstawą domku Pudelek biały bądź morelowy Ja sie wychowałam z psem i nie wyobrażam sobie życia bez piesków ale ja nie mówie tu o dużych tylko o malutkich pudelkach. Całe życie mialam psa a teraz już od ponad roku mojego Finusia nie ma A taka byłam do niego przywiązana 12 lat był ze mna. A zdjęcie na telefonie na pulpicie mam do tej pory....

Przekonałyscie mnie to teraz bedzie wielkie oszczędzanie na bilety do Anglii jako prezent dla Tz

A teraz to ja ściągam "tylko taniec" i "step up 2" musze ozbaczyc co to za filmy. Nic nie poradzę ze mam manie na temat filmów tanecznych....

Edytowane przez jozia
Czas edycji: 2009-03-19 o 21:24
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości