|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.
hej kocice
![]() Lain przykro mi my też rozważamy winietki, ale chyba ich nie będzie - nie chce potem wysłuchiwać pretensji cioci czy babci (która i tak będzie chciała "honorowe miejsce" - czyt. jak najbliżej nas...). A z drugiej strony obawiam się, że ta część gości, która będzie autobusem, wybierze "najlepsze" miejsca, dojedzie reszta i będą fochy jakieś nie wiem może mam paranoje...trochę się obawiam,że zaprosimy łącznie jakieś 80 osób, a wyjdzie 40 - bo daleko, bo coś tam, tysiące wymówek. Ale z drugiej strony będą ci, którym zależy naprawdę..
|
#3692 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.
Cytat:
Myślałam, ze wszytskim Bo tym z daleka też chcę dac po komunii Ale to tylko 2 zaproszenia będą
|
|
#3693 | |
|
Zakorzenienie
|
Lain przykro mi z powodu kotka
coś się dowiedziałam ale siostra to wesele miała jednodniowe więc kurczę nie wiem czy jakiejś poprawki jeszcze nie wziąć... niby potem jeszcze 3 dni przychodziły tłumy do domu świętować i mieli to ciasto bo dużo zostało.. no nic teraz będzie dwudniowe wesele brata w kwietniu to będzie wypytywania ciąg dalszy no a szwagra to zmaltretuję wypytywaniem o ilości wszystkiego![]() Cytat:
Angluka jakby mi rodzice chcieli kupić mieszkanie to bym skakała ze szczęścia z resztą zawsze mieszkanko możecie sprzedać no a wynajmowanie go to już nawet niezłe źródło dochodów jest!my z tżcikiem tak sobie w weekend siedzieliśmy w naszym gniazdku hehe już się śmialiśmy że gdybyśmy mogli to byśmy wzięli na plecy meble z pokoju tżta i się już urządzali hehe no ale kapitalny remont najpierw trzeba będzie zrobić... bo w tej części już od dawna nikt nie mieszka więc jest tam póki co szaro brudno i śmierdzi hehehe ale to nam nie przeszkadzało póki co posnuć sobie plany mój tżcik odnowi sciany i je pomaluje, z tatą zrobią podłogi, sąsiad fachowiec nam zrobi to osobne wejście i daszek nad ganeczkiem, dobuduje się raz dwa mini łazieneczkę i tż z tatą położą płytki i zamontują sprzęty i potem wprowadzę się tam jaaaaaaa jako żonka z moimi gratami hehehe już ja widzę jak pod dom podjeżdża 10 ciężarówek z moimi ciuchami
|
|
#3694 |
|
Rozeznanie
|
nie no fajnie fajnie mieszkanko jakby kupili, ale dojda koszty co mojeasiąc oplacic je
i to mnie zniecheca bo tą kaske już bym mogła odłożyc
|
|
|
|
#3695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może i wy raz dwa w pół roku machniecie domek i będziecie go mieli już przed śłubem gotowego
|
|
#3696 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wazne żeby na początek była kuchnia i lazienka zrobiona i łózko do spania wiecej bedziemy na spokojnie robić i urzadzac![]() ale mi się dzisiaj nie chce pracowac...leniuchuje dzisiaj nic nie robie hehe jeden dzien moge taki sobie zrobic a co
Edytowane przez angluka Czas edycji: 2009-03-23 o 12:11 |
|
|
|
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie naszło na porządki i troszkę porządkuję stancję, uprasowałam wszystkie ubrania jakie tylko miałam i posprzątałam w szafie
oczywiście to działania zastępcze bo mam mase nauki ale dzis też mi się jakos nie chce do tego zasiadać więc troszkę uporządkuję sobie świat dookoła siebie![]() a reszta panienek gdzie sie podziewa??
|
#3698 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Już wróciłam cała i zdrowa Nadrobiłam wszystkie posty od piątku. Trochę tego było ![]() Cytat:
Jakbyśmy chcieli robić w restauracji/hotelu (u nas najniższe ceny to ok. 150-160 zł/os), to na 120 osób musielibyśmy wydać: ok. 18 nawet do 20 tyś. Wesele z kucharką u nas to tak: - sala z 5 pokojami (w każdym pokoju 2 wersalki + oczywiście pokój dla nas ![]() - kucharka + cała obsługa (2 dni): ok. 2000 zł - na jedzenie: liczę coś ok. 8 tyś. - no i może ustrojenie, ok. 1000 Razem: ok. 13 tyś, to ponad 5 tyś w suchym Cytat:
Cytat:
A co do Twojej sprawy, to na prawdę musisz ich przycisnąć przed weselem i niech się zdeklarują czy z kimś czy same przychodzą ![]() Oj, oj dziewczynki ze Śląska. Byłam u Was niedawno i żadna z Was nie chciała mnie zaprosić na kawkę Mam nadzieję, że następnym razem się poprawicie ![]() Dowiedziałam się, że w maju idziemy na wesele do kuzyna mojego K
|
|||
|
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
rzeczywiście jak piszecie dziewczyny wesele z kucharką wychodzi sporo taniej no ale u mnie nie wiem nawet gdzie taka sala mogłaby nawet być no a znajomej kucharki na bank nie posiadam... rozumiem wasze zdecydowanie na kucharkę bo sama byłam na weselu gdzie cos takiego było i wyszłam z niego baaaaardzo zadowolona. niestety u mnie to by nie przeszło w ogóle- nie znam ani sali ani kucharki a poza tym to i tak nie mam drogiej sali bo 145zł za dwa dni wesela więc dla świętego spokoju można się poświęcic
![]() ja muszę gdzieś zanotować te wiadomości jakie wczoraj zdobyłam o ilości ciast i wódki.. tylko jak ciocia liczyła 2 butelki na parę wódki na jeden dzień a ja będe miała 2 dni wesela to mam liczyć chyba 3 butelki na parę... zanotuję póki co 37 blach ciasta i 3 butelki wódki na głowę. kurna strasznie dużo tej wódki!! przecież to wyjdzie mi ze 250 butelek wow... w ogóle to postanowiłam troszkę obciąć listę gości bo ostatnio troszkę ja modyfikowałam ale to nie wyszło na dobre... idę jeszcze raz liczyc
|
#3700 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
Lain przykro mi z powodu kotka nie wyobrażam sobie żeby cos się mojej Olivce stało![]() My mamy wesele 21.08.2010 u znajomych ze studiów
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobra przeliczyłam gości jeszcze raz i wyszło mi że tych osób które na bank przyjdą będzie 45 max 50 z mojej strony. a tż musi swoją listę jeszcze poprawić z mamą bo kogoś mieli dopisywać itp.. w kosztorysie mam 60 osób podane więc luz mam w razie czego, ale nie sądzę zebym miała nagle 10 osób dopisać więc prawie 1500zł prawdopodobnie obniży się ostateczna suma w moim kosztorysie.
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
będę pamiętać o Tobie
![]() a ja sobie kupiłam dzisiaj żółty sweterek z dużymi guzikami
|
#3703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już tak wiosennie na żółto hehe też bym sobie coś kupiła ale ostatnio jak byłam w sklepach to nic mnie nie powaliło na tyle żeby kupować jakiegoś nowego ciucha.. w ogóle ostatnio mnie nie kręci kupowanie ubrań- teraz rozglądam się z większą chęcią między mikserami patelniami i innymi domowymi gadżetami no a poza tym to właśnie dzisiaj poprasowałam sobie wszystko i obejrzałam swoją szafę i kurczę dopiero kupiłam sobie nowych wieszaków na ubrania a po prasowaniu znów wszystkie zajęte co oznacza że mam stanowczo wystarczającą ilość ubrań bo już zaczynają mi się ściaśniać strasznie w szafie no a drugiej szafy nie mam gdzie tu na stancję wstawić więc wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują że ciuchów mam full![]() przeliczyłam swoje sweterki cienkie na wiosnę i wyszło mi z 10 więc nie będzie nowego na pewno ![]() ale za to właśnie stwierdziłam że muszę sobie kupić cielisty biustonosz bez ramiączek na wesele do nowej sukienki! dobrze że z tymi zakupami zaczęłaś rozmowę bo bym sie obudziła w Wielką Niedzielę w święta i nie miała czeogo założyć pod sukienkę;D no to w weekend z tżtem ruszamy na podbój sklepów z bielizną
21.08.2010 ślub 02.10.2013 Dzidzia ![]() 26.07.2016 Dzidziol ![]() Edytowane przez tancerka212 Czas edycji: 2009-03-23 o 13:39 |
|
|
|
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie sala w której można by własną kucharkę wynająć, to tylko na wsiach w remizach lub na ogrodach działkowych, gdzie sale wyglądają, jak stołówka szkolna ;/
kaska87 to mi też by było miło, jakbyś o mnie pomyślała Bedziesz juz wtedy "doświadczoną" małżonką
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-03-23 o 13:44 |
|
|
|
#3705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle to właśnie zwątpiłam trochę w rzecz zwaną weselem tyle myślenia i obmyślania wszystkiego ehhh dekoracja sali, te nieszczęsne winietki, wybieranie wszystkiego, szukanie, niezdecydowanie na kolor na wzór na wszystko mógłby ktoś za mnie to zrobić... ale za organizatorkę wesel zapłaciłabym drugie tyle więc sama muszę to wszystko zrobić takie durnoty nawet jak zaproszenia trzeba się wziąć, pójść gdzieś, wybrać kolor, wzór, wierszyk, rysunek, i inne pierdoły, potem to rozdać i tak dalej.. tyle roboty z samymi zaproszeniami a co mówić i całej długaśnej liście rzeczy do zrobienia eeeeeeehhhhhhhhh.....
|
|
#3706 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3707 |
|
Rozeznanie
|
A ja czekam na wypłete (w tym tygodniu bedzie
) żeby kupić reszte materiałów i dokończyć zaproszeniaTen tydzień mam caly zawalony bo dzisiaj mam nadgodziny takze ok 18 będe w domu, jutro ide na 10 do 18 w środe po pracy z psem na szczepienie i pojade po prezent dla mojej kolezanki (tej co ide na wieczór panieński w sobote), czwartek w pracy kocioł będzie, w piątek może do kina skoczymy z TŻ, w sobote ten wieczór panieński i dopiero w niedziele odpocze w ramoinach TŻcika![]() Edytowane przez angluka Czas edycji: 2009-03-23 o 14:05 |
|
|
|
#3708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z resztą i tak do jesieni nie mam co robić w kierunku wesela więc mogę sobie troszkę pomarudzić mama już mnie męczy żeby coś załatwić wcześniej jak można- alkohol, zaproszenia obrączki ale ja nie chcę!!!!!!!! szwagier nawet na swoje wesele jeszcze wódki nie kupuje a co dopiero ja na swoje to samo z zaproszeniami- najpierw trzeba jakąś listę gości stworzyć ostateczną a dopiero się tym zajmować, no a temat obrączek jest taki że sami je z tżtem chcemy kupić a póki co nawet na nie kasiorki nie mamy.. poza tym boję się że rozmiar palca mi się zmieni i będzie dupa, no a poza tym tż nie wyobraża sobie kupić obrączek i rzucić je do szafy niech leżą i czekają na siebie jak jakieś zimowe buty z wyprzedaży jak już wiosna przyszła.... mama nam chce dać pieniądze na obrączki ale kurna niech ona się już uspokoi z tymi przygotowaniami bo jak mówimy nie to znaczy NIE i koniec kropka.
|
|
#3709 |
|
Rozeznanie
|
Powiem Wam ze mi nawet czas szybko płynie
niedawno był początek marca a za tydzień już kwiecień i lada chwila święta |
|
|
|
#3710 |
|
Wtajemniczenie
|
my też jeszcze w ogóle nie myślimy o zakupie obrączek, bo ja sobie nie wyobrażam, żeby własnie tak jak Tancerka mówi, kupić i zeby tyle czasu lezały, myslę, ze góra pół roku przed ślubem zaczniemy się rozglądać za obrączkami... na razie w najbliższych planach mamy tego nieszczęsnego fotografa i na jesieni nauki przedmałzeńskie... to wszystko
![]() czas ucieka bardzo szybko to fakt, sale rezerwowaliśmy 11 maja 2008 i pamietam jak powiedzieliśmy to rodzicom TZ a Jego mama tak..."super cieszę się, ale to jeszcze tyle czasu trzeba czekać" a tu proszę już niedługo rok minie jak rezerwowaliśmy sale... super
* ... bo w marzenia trzeba wierzyć ... Edytowane przez lusmarija Czas edycji: 2009-03-23 o 14:16 |
|
|
|
#3711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będę myśleć o wszystkich PM
|
|
#3712 |
|
Rozeznanie
|
nie ukrywam że chciałbym zeby był już siepień choć rok do ślubu
|
|
|
|
#3713 |
|
Zakorzenienie
|
a ja chcę już naszą 5 rocznicę
i wtedy będziemy mieli rok do ślubu
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-03-23 o 14:28 |
|
|
|
#3714 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzieki za wszystkie mile slowa
ja sobie racjonalnie tlumacze, ze zapobieglismy dalszemu pewno jeszcze gorszemu cierpieniu kiteczka. i chyba lepiej ze zainterweniowalismy od razu w sytuacji krytycznej, a nie umawialismy sie z wetem na konkretny dzien i godzine. teraz podwojnie niancze Benia... moze za pare miesiecy przygarniemy jakiegos biednego malego kociaczka poszukujacego domu... duzo jest takich sierotek na swiecie. a my mamy jeszcze duzo milosc do przelania na kotki. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja przy slubie 31 lipca zaproszenia bede rozwozic gdzies tak w okolicy wielkanocy (w zaleznosci kiedy ta wielkanoc wypadnie w przyszlym roku )co do winietek to u mnie na 100% beda. nigdy nie bylam na weselu z winietkami, zawsze byl bieg do stolow i niekoniecznie fajne towarzystwo, dlatego u mnie beda winietki. dobrze znam swoich gosci, wiem kto z kim sie dobrze czuje, kto z kim lubi rozmawiac, wiec problemu z usadzeniem gosci miec nie powinnam
|
||
|
|
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie winietek nie będzie
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
tez nie będą robić wiochy
pełna kultura
|
#3718 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj się ciepło w końcu kitek juz nie cierpi bólu i katuszy Dobrze zrobiłaś Ja nie miałam serca tego zrobić swojemu kubuskowi ale uważam, że dobrze zrobiłaś O ile ja CIę dobrze zrozumiałam masz drugiego kitka (tego od skoków po balkonach) więc po prostu wtul się w niego i trzymaj się dzielnie Dziewczyneczki dla Was reszty buziaczki JA mam tyle pracy, że nawet nei mam kiedy Was nadrobić wiec juz uciekam lain ściskam CIę mocno raz jeszcze |
|
|
|
|
#3720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TZ mi wyslala zdjecie na pocieszenie - kot gangster o imieniu Grucha ![]() http://www.fotoszok.pl/albums/userpi...80/grucha1.jpg super ma wyraz mordki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.

"Nie ma czegoś takiego jak zła pogoda,jest tylko niewłaściwe ubranie". 

z resztą zawsze mieszkanko możecie sprzedać no a wynajmowanie go to już nawet niezłe źródło dochodów jest!

:par ty: teraz możecie się spokojnie zając organizacją weselicha
też mamy już nasze gniazdko
wow... w ogóle to postanowiłam troszkę obciąć listę gości bo ostatnio troszkę ja modyfikowałam ale to nie wyszło na dobre... idę jeszcze raz liczyc

tyle myślenia i obmyślania wszystkiego ehhh dekoracja sali, te nieszczęsne winietki, wybieranie wszystkiego, szukanie, niezdecydowanie na kolor na wzór na wszystko
to samo z zaproszeniami- najpierw trzeba jakąś listę gości stworzyć ostateczną a dopiero się tym zajmować, no a temat obrączek jest taki że sami je z tżtem chcemy kupić a póki co nawet na nie kasiorki nie mamy.. poza tym boję się że rozmiar palca mi się zmieni i będzie dupa, no a poza tym tż nie wyobraża sobie kupić obrączek i rzucić je do szafy niech leżą i czekają na siebie jak jakieś zimowe buty z wyprzedaży jak już wiosna przyszła.... mama nam chce dać pieniądze na obrączki ale kurna niech ona się już uspokoi z tymi przygotowaniami bo jak mówimy nie to znaczy NIE i koniec kropka.