|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.
ty to już za jakieś 10 miesięcy będziesz rozwozić moja droga a za rok to już będziesz potwierdzenia kończyć zbierać
o rany już się nie mogę doczekać!!! ![]() ![]() Gosia nie tylko Samoa cię dowartościowje! ja też uważam że jesteś bardzo mądra dziewczyna że sobie nie dasz w kaszę pluć i nie siedzisz jak szara mysz w poczekaniu na decyzję jaśnie pana czy raczy kiwnąć palcem w twoim kierunku czy nie...
|
#3752 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.
Cytat:
jestem ciekawa czy do wakacji obrączki kupimy
|
|
#3753 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tracę głos, albo mi się mega załamuję jak się tak mocno stresuję... już się boję
|
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
a jak w końcu z tym waszym wzorem bo kiedyś pisałaś że jakis tam co wam się podobał już nie jest produkowany??? czy mi się przewidziało??? fajnie by było jakbyście sobie kupili. ja się strasznie boję że mi się jakoś rozmiar delikatnie zmieni i będzie lipa.. tata mi mówił jak oni tak wcześniej kupili obrączki i na ślubie ledwo co mamie ją wcisnął na palec
![]() a tak w ogóle to przymierzaliśmy sobie w weekend z tżtem takie okrągłe klasyczne obrączki i brzydko w nich oboje wyglądamy- tż to jak jakiś dziadek wygląda dlatego na bank obrączki będą płaskie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jak sobie pomyślę, że mam przysięgać TZ tak przy wszystkich to się boję, bo ja jestem bardzoooo nieśmiała
|
#3756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gorzej przy wkładaniu obrączek mam nadzieję że tż będzie mi mocno dłoń trzymał hehehe żeby na nagraniu nie wyszła jak u paralityka jak mi będzie obrączkę zakładał ja to ciekawa jestem emocji mojego tżta- bo w takiej sytuacji to jeszcze go nie widziałam i raczej widzieć nie będę wcześniej! jak mi się oświadczał to mu tak serce waliło że szok!!! chyba w życiu mu tak nie waliło bo jak się przytuliłam to mało nie wyskoczyło mu z piersi dobrze że przysięga będzie już ułożona to przynajmniej będzie wiedział co mówić bo na zaręczynach to zaczął ze 3 zdania i żadnego chyba nie skończył taaaaa ja się śmieję ale ciekawe co sama odstawię!!! moja kuzynka się pomyliła i powiedziała "i ślubuję ci wierność, wierność i uczciwość małżeńską" czyli zapomniała o milości za to wierna będzie podwójnie
|
|
#3757 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny Wam też tak muli wiżaż?
Chciałam napisać odpowiedź, zacytować i mi zmuliło! Z tego co pamiętam... Lain współczuję, że Cię to spotkało ale zrobiliście wszystko co mogliście i na pewno Kotek był szczęśliwy![]() Angluka bardzo miło ze strony teściów! No to teraz macie niemały dylemat pewnie z jednej strony fajnie byłoby zamieszkać razem w mieszkanku już teraz, ale tak jak piszesz dochodzą dodatkowe koszty, które moglibyście przeznaczyć na wykończenie domku i przez to moglibyście się prędzej wprowadzić. Ale znowu mieszkanie można wynajmować i już masz dodatkowy dochód, a w przyszłości może mieszkanie dla dzieci![]() Obca gratuluję zdania wszystkiego!!! Zdolniacha ![]() Aniołku dziękuję za gratulacje! Mam nadzieję, że już wkrótce będziemy Tobie gratulować! ![]() Zaraz może uda mi się napisać więcej, tylko niech się ten wizaż uspokoi w końcu ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
Cytat:
Gosiu ja cały czas miałam nadzieję, że wszystko się ułoży i że wkrótce się odezwie. Życzę Ci jak najlepiej Słoneczko, mam nadzieję, że wszystko poukłada się tak jak sobie tego życzysz![]() Mam nadzieję, że mama szybko wróci do zdrowia! Cytat:
u mnie suwaczek dzisiaj wskazuje 1 rok 4 miesiące i 1 dzień i tak patrzę i myślę, jak to Kasi zazdrościłam jak miała rok i 3 czy 4 miesiące a teraz już tyle u nas też jest![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3758 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i nigdzie nie jest powiedziane, że udane wesele musi być na 100 osóbCytat:
najważniejsze, że mieszkanko nie wymaga wielkiego remontu czyli możecie już mieszkaćTo szybciutko Wam poszło załatwianie wszystkich formalności jakieś sprawniejsze masz urzędy tylko długo czekacie na przelew pieniążków, bo u nas w ciągu godziny poszły ale za to czasowo urzędy nadrobiły
|
|
#3759 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tancerko, ja też już nie mogę się doczekać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() gosica502 trzymaj się cieplutko przytulam Cię mocno <przytul>....nie wiem jak to jest u Ciebie, w czym problem, ale powiem Ci żebyś się nie zmuszała do związku jesli czujesz się niepewnie...tez przez to kiedys przechodizłam.....w związku, w którym ludzie się kochają nie ma miejsca na brak szacunku dla siebie na wzajem...nie powinno być miejsca na zachowania raniące drugą osobę... na przetrzymywanie drugiej osoby w niepewności....robienie sobie na złość Gosiu zasługujesz na Prawdziwą MIŁOSĆ ![]() napewno podejmiesz słuszną decyzję... to naprawdę możliwe choć niepewność będzie Ci mącić w głowie, ale właśnie ta niepewność świadczy o tym, że nie wiesz czegoś napewno (takie masło maślane) ale gdybyś czegoś chciała na bank, to byś się nie wachała... napewno podejmiesz właściwą dla siebie decyzję, przemyśl, przewartościuj...czy ta osoba zawsze będzie Ci pomocą, zaufaną, przyjazną????(dodam tylko od siebie...mój TZ jest taki, że nawet jakbyśmy się pokłócili, to zawsze pomoże...przyszły mąż to nie tylko nasz "kochanek" (w sensie tego jedynego partnera, z którym spędzamy niesamowite chwile) to także największy przyjaciel.....lojalny, kochający, pomocny buziunie ![]() ![]()
|
|||
|
|
|
#3760 |
|
Wtajemniczenie
|
uciekam spać, bo już mi się literki w tej mojej pracy przestawiają i wszystko co napisałam wydaje mi się bez sensu, a więc czas zakończyć na dzisiaj
![]() buziale kociaczki
|
#3761 |
|
Zakorzenienie
|
chyba i ja lecę spać bo rano muszę wstać na zajęcia a jeszcze obiecałam przed wyjściem tżtowi zerknąć na jego nowy rozdział w pracy mag. czy nie ma tam jakiś błędów itp także dobranocka panny młode
|
#3762 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień doberek
![]() coś widzę dziewczynki że ostatnio jakoś nie szczególne tempo macie ![]() nie żebym narzekała, przynajmniej mniej jest do nadrabiania tak z przyzwyczjenia już wstałam, ogarnę pokój i potem jadę pozałatwiać kilka spraw m.in praktyki zawodowe, a potem jadę do p-nia na uczelnię i siedzę dzis do 20 bo mam jakieś szkolenie bhp
|
|
|
|
#3763 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do tej sali+kucharka, to oczywiście nie dość, że transport, to jeszcze nocleg w moim przypadku gdzieś niewiadomo gdzie, więc też trzeba by tam gości przetransportować później ;/ Cytat:
Dla siebie już robisz, czy dla kogoś? Masz moze tam kalkę techniczną? taka zwykła morze być, czy jest jakaś specjalna co zaproszeń? ojjj nie ukrywam, że ja już bym wrzesień chciała, bo zamierzam na jesieni poszukać sukni ![]() Cytat:
Nie wiem, jak to z wyborem będzie! ![]() Ojjj Wy salę 2,5 roku przed rezerwowaliście? Co do obrączek, to wspomniałam Tżtowi o moim pomyśle, bo obrączkiz amówić u Złotnika i stwierdził, ze to neizły pomysł, że trzeba się popytać ile by to kosztowało ![]() Mierzyliśmy obraczki takie pół matowe, pół błyszczące i Pani nam powiedziała, ze ten mat, to się i tak za jakiś czas zetsze. Naprawdę tak się stanie? ;/
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-03-24 o 08:00 |
|||
|
|
|
#3764 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3765 |
|
Wtajemniczenie
|
no nie zupełnie, 2 lata i ponad 3 m-ce
ale niestety jeśli chodzi o moje strony to tak jest, ten 2010 rok to jakiś bardzo ślubny się zrobił. Jak my rezerwowaliśmy salę na sierpień to został akurat jeszcze TYLKO ten nasz termin, który chcielismy i 28 sierpnia (to kiedy Ci ludzie zarezerwowali te pozostałe soboty a tak w ogóle to czesć
|
#3766 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie tez pada a już myślałam, że w tym roku śniegu nie zobaczę
|
|
#3767 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja bym nie rezerwowała te 1,7 przed, ale wiekszość terminów już była zajęta
|
|
#3768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zespół miał 2 terminy wolne sala jeden na okres wakacyjny Właścicielka sali mówiła, że jakbym dzwoniła dzień póżniej to by nam ktoś zajął nasz termin
|
|
#3769 | |
|
Wtajemniczenie
|
coś czuję, że na Wielkanoc jeszcze ten śniego moze nam zrobić niespodzianke
Cytat:
tak jak dla mnie to jest jedna wielka paranoja, ale o tym nie raz się już tu wywodziłam ale to ludzie sami napędzają to wszystko, jeszcze jakieś 4 lata wstecz nie byo takiego problemu z weselami, a teraz
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
lusmarija now łasnie nei wiem, trochę to bez sensu. Poc o mi obraczka za którą zapłacę więcej, niż za zwykłą, a która za jakiś czas zwykłą sie stanie ;/
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
hej!!! ale mi się nic nie chcę.. muszę iść na uczelnię i w zasadzie to sie śpieszę nawet ale do was przy śniadanku musiałam zajrzeć
![]() co do sali to rzeczywiście szalone czasy nastały na urządzanie wesela ja rezerwowałam 2 lata przed ślubem salę i już na sierpień jak chciałam się decydować to musiałam od razu tak lub nie bo już jedna para pytała o termin ale jeszcze mieli pomysleć no a jako że już od razu wiedzialam jaka sala i jaka orkiestra to musiałam od razu bo orkiestra mówiłą że jakbym choć kilka dni zwlekała to bym swojego terminu nie miała uffff co za tempo na szczęście mamy swoją kochaną datę i taaak się cieszę i już dzis wcale nie mam depresyjno-weselnego nastroju tylko mam ochotę już wszystko wybierać i przebierać i wybierać najlepsze![]() a z tym matowym złotem to podobno w tych drozszych jubilerach gdzie jest dożywotnia gwarancja to odnawiają to starte złoto które było wcześniej matowe i znów robia je matowe jak poprosisz ale to się ściera to złoto i na starość obrączka będzie tak cienka ze szok tak mi się wydaje że na wizażu tak dziewczyny pisały. bo ja doświadczenia z obrączkami nie mam ale i tak chcę błyszczące
|
#3772 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hej ![]() Dla siebie bede po mału robiła, bo musze zrobić ok 100 szt a wiadomo że z czasem trodno wyrobić, bo duż jest zawsze na głwoei takze po malutku sobie bede robiła, na butelki juz mam zrobonych 50 szt, takze teraz zabiore sie za zaproszenia jak wszystko pozmawiam, będzie u mnie chyba klaka techniczna, w tym tygodniu wypróuje wydrukowac zdjęcie na mojej drukarce i jak dobrze wyjdzie to wprowadze ten element do zaproszenia ale jeszcze nie wiem na 100% za jakies dwa tygodnie sie dopiero za to zabiore, bo zanim zamówie materiały i zanim dojdą...także jak zrobie pierwsze to wkleje zdjęcia napewno |
|
|
|
|
#3773 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
co do sali do mój TZ rezerwował 1,5 roku przed ślubem ale to był kwiecień więc wiadomo, ale po tygodniu pani dzwoniła, z pytaniem czy nadal aktualne bo jakaś inna para się pytała o 17.04![]() ja wstałam o 10:00 teraz idę się ubrać, zjeść i zabieram się za pisanie pracy
|
#3774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurczę szczerze podziwiam dziewczyny które będą robić zaproszenia samodzielnie.. ja to może i ze dwa bym zrobiła ale sto sztuk to bym chyba sie zanudziła na śmierc całe szczęście u mnie siostra się rajcuje takimi rzeczami to może coś zdziała chociaż zawieszki na alkohol. Ale znowu jak mają być te nieszczęsne winietki na weselu to chyba pasowałoby dobrać winietki i zawieszki na alkohol żeby mniej więcej całość tworzyły... a nie wiem czy winietki zamawiać czy samemu robic???? myślicie że takie grube papiery sztywne do winietek można przez drukarkę przepuścic???????ja to zmykam na zajęcia i będę wieczorkiem papapa
|
|
#3775 |
|
Zakorzenienie
|
a my z TZ-em póki co stoimy w miejscu-wszelkie sprawy związane ze ślubem są odłożone do czasu aż znajdzie pracę
dodam, że do czerwca nie będzie jej szukał bo studiujemy dziennie ehhh
|
#3776 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja uwielbiam takie manualne rzeczy robic, mam to po mamie |
|
|
|
|
#3777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3778 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
ja będę kupować gotowe zaproszenia bo nie chce mi się bawić z tym
|
#3780 |
|
Rozeznanie
|
ja tez chciałam kupić, ale mi to sprawia przyjemnośc jak już wcześneij pisałam
i czas mi szybciej płynie bo sie czyms zajmuje![]() u mnie własnie zaczął padać deszcz ze sniegiem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.

o rany już się nie mogę doczekać!!!

ale zrobiliście wszystko co mogliście i na pewno Kotek był szczęśliwy
z jednej strony fajnie byłoby zamieszkać razem w mieszkanku już teraz, ale tak jak piszesz dochodzą dodatkowe koszty, które moglibyście przeznaczyć na wykończenie domku i przez to moglibyście się prędzej wprowadzić. Ale znowu mieszkanie można wynajmować i już masz dodatkowy dochód, a w przyszłości może mieszkanie dla dzieci