|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.
Cytat:
ok koniec pisania bolą mnie już plecy jutro wstanę o 8:00 i będę skrobać bo zajęcia mam dopiero na 14:40
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-03-24 o 18:17 |
|
|
|
|
#3812 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.
Cytat:
) potrzeb i po prostu miec swoją kasę we wrześniu i tak lecę do UK więc teraz chce popracować aby potem miec cokolwiek w cv no i wiadomo, że bez sesnu tylko siedzieć w domu
|
|
|
|
|
#3813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
a no lecę, lecę
![]() póki możemy to czemu by nie dorobić
|
|
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie, że tak
![]() a u nas na wichurze mają galerię budować-wkraczamy w cywilizację
|
#3816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żebym ja chociaż w polowie tak dobrą znalazła to by bylo super
|
|
|
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3818 |
|
Wtajemniczenie
|
ale miałam dziś zakręcony dzień w pracy ALE uwaga uwaga kupiłam sobie dzis (a raczej mam mi kupiła) bo byłysmy razem w sklepie... tadam tadam łyżkę do zupy...to tak do mojej przyszłej kuchni, która nie wiem kiedy będzie...no ale mówię Wam jak się tym podjarałam
![]() Onaella no to super, że się odezwali
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
ojjjj dziewczynki wy tu o pracy tak mówicie i kurczę ja też chciałabym gdzieś pracować ale boję się że nie pogodzę tego ze studiami, kursem itp.. z resztą stałej pracy narazie mieć nie chcę bo w wakację marzę o tym żeby pojechać do pracy za granicę a to już ostatnia moja taka wyprawa niestety bo za rok to wtedy co bym rwała malinki to mój ślub będzie
no a szczerze mówiąc jakbym miała szansę pojechać do roboty to mi się nawet nie opłaca pracy w polsce szukać bo nigdzie nie dostanę takiej wakacyjnej pracy gdzie w miesiąc odłożę 8 tys i jeszcze na zagraniczne wakacje sobie skoczę ale po wakacjach tz zaczyna poszukiwania więc zobaczymy czy będziemy mieli za co żyć rachunków płacić nie będziemy musieli więc na żywność powinno coś się uzbierać najwyżej schudnę troszkę hehehehehe ale tż ma dużo ziemi więc już się dogadaliśmy że w tym roku tż posadzi nam nasze własne malinki na działeczce obok domu i za rok jak już urosną to popołudniami będzie można sobie dorobić jak kasy będzie mało. A że ja malinki skubać umiem i nawet lubię to dla mnie wręcz przyjemność powiem wam jestem malinowym kombajnem!!! jak się postaram to prawie 100kg dziennie mogę urwać nawet niech będzie 3zł za kilogram a ja urwę 50kg i tż 50kg to już 300zł dziennie mamy grosz do grosza a będzie.... powiedzmy telewizor plazmowy ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() a na łyżkę czas chyba też już niedługo przyjdzie są suuuper ładne!!! normalnie wyposażenie kuchni to jest to a wy gdzie Lusmarijka będziecie po ślubie mieszkać??
|
|
#3820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale sama to ja na pewno nie bede miala malin w ogrodku - niezbyt to urodziwe krzaki
|
|
|
|
|
#3821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym bardziej że malinki to idą mi jak burza haha nawet tżta przeganiam!!! kiedyś się scigałam z kolegą w tej Norwegii to z 18kg w godzinę naskubałam ale to było tak że szaleliśmy w krzakach jak się scigaliśmy a maliny to jedna na drugiej rosły jakbym zawsze tak szybko rwała to by było coś hehehehehe mogłabym mieć imperium malinowe na lubelszczyźnie!!!
|
|
#3822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co ja bym chciała robić to nie wiem, zalezy jakei będe miała propzycje. A co do kryzysu to powiem tak: jest napewno duzo gorzej niż kiedyś ale da się znaleźć pracę i kontrakty też dają |
|
|
|
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
szkoda że nie znam żadnego języka skandynawskiego
wyjechałabym na rok czy dwa sobie do mojego ulubionego szefa w norwegii i była gdzieś księgową i by było bajecznie no ale tancerka musi wrócić na ziemię bo nie zna ani języka ani jeszcze nie jest księgową ani się nigdzie na dłużej nie wybiera
|
#3824 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
grunt, że herbatę bedziecie juz mieli w czym wypić ![]() mój TZcik ma dom a raczej Jego rodzice, i dają nam ten domek, tylko stoi w surowym stanie i trzeba tam wszystko zrobić, ale to juz i tak solidna podstawa, nie trzeba zaczynać od zera, więc naprawdę jest się czym cieszyć i łazienka, a reszta zapewne w miarę mozliwości finansowych
|
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze że mój tż nie czyta tego forum bo jakby zobaczył jak dziewczyny się rajcują łyżką czy szklankami to by zwątpił
|
|
#3827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mojemu TZowi sprawia duza radoche ogladanie ze mna w sklepie takich rzeczy i planowaniu jaki zestaw sztuccow albo kieliszkow do wina kupimy
|
|
|
|
|
#3828 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie zagłebia się bo by naprawdę zwątpił właśnie zaczynam 3 rozdział pracy bo na następne seminarium postanowiłam oddać minimum 3 rozdziały, mam nadzieję, że się uda
|
|
#3829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz ja myślę, że to jest też troszkę tez tak, że tam gdzie ktoś nie może znaleźć pracy to mówi, że jest ogromny kryzys a jak zaraz obok druga osoba cos znajdzie to już uważa, że kryzys jest mniejszy, także myślę ze "punkt wiedzenia zalezy od punktu siedzenia " ![]() chociaż no nie ukrywam, że jest ciężko i coś niedobrego też się dzieje
|
|
|
|
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet deskę do krojenia wybralismy najładniejszą w całym sklepie hahaha nie no świetne jest takie kupowanie do swojego przyszłego domu ja to bym już zaczęła coś kupować i do tżta zawozić ale nie będę mu zagracać pokoju szklankami itp teraz przed remontem naszego kąta. ale jak już rodzice wyremontują nam mieszkanko to będę przyjeżdżać do tżta z całymi torbami jak jakaś ruska baba---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- i znów nastała cisza..... a mnie naszła ochota wpaść z młotkiem do tżta i zacząć już remont ![]() Lusmarija pogadałam sobie z tżtem i powiedziałam mu że my też koniecznie musimy mieć ju łyżkę do zupy ![]() ![]() zgodził się a teraz poszedł naprawiać auto komuś i zarabiać pieniążki. a ja siedzę sama buuuuuuuuuuu
|
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
a moj TZ poszedl na wieczorne bieganie, a ja teoretycznie powinnam cos poczytac, ale cos nie mam weny
szkoda, ze jest taka paskudna pogoda, bo chetnie pojezdzilabm obok niego na rolkach... a tak to bidulek musi sam biegac, bez mojego doborowego towarzystwa ![]() to ja moze pojde sie wykapac
|
|
|
|
#3832 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ciesz się, że masz tak obrotnego faceta, że już teraz kombinuję jakby tu zarobić, a nie siedzi tylko na swojej doopce niczym Twój szwagier (nie obrażajac oczywiście nikogo ) ale przypomniało mi się to co Twój TZ zrobił z tymi jego szafkami i że on się nie zorientował nic, to dopiero trzeba miec talent
|
|
#3833 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to się nazywa aktywna rodzina!!!Cytat:
muszę wam kiedyś zdjęcie podrzucić jak mi się uda bo opowiadać to jedno a zobaczyć TO na własne oczy to drugie![]() a z tą obrotnością tżcika to ja jestem taaaaaka z niego dumna że chłopak sam na siebie zarabia mimo że nie ma pracy dziś np zarobił już 80zł za wymianę czegośtam w aucie kurczę szkoda że nie mamy wspólnej skarbonki bo by była w lepszym stanie niż moja
|
|
#3834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak powiedziałam o tym tż to sie zdziwił, ze koles tak powiedział a Wy co o tym myslicie? Bo ja jakos nie spodziewam sie niczego złego na koniec roku.
|
||
|
|
|
#3835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak ogólnie to mam kilka "fuch". Mam etat w szkole + jedną nadgodzinę (nauczanie indywidualne), do tego mam przedszkole (2 godz w tygodniu), 2 godziny dodatkowego kółka z angielskiego dla szóstej klasy (to jest właśnie współfinansowane z Unii Europejskiej i Empiku), no i dodatkowo 8 osób na korki Niby fajnie, ale czasami czasu brakuje na wszystko. Już i tak wszyscy się śmieją, że Krzysiu też powinien się na godzinę do mnie zapisywać, bo inaczej czasu nie mam. A najlepiej to żeby się na korki do mnie zapisał ![]() Mój man właśnie pojechał do domu a ja już za nim tęsknię Jak ja już chcę z nim mieszkać onaella, 3mam kciuki. Musi się wszystko udać A co do najniższej krajowej, to i tak nie jest najgorzej. Ja przez pierwszy rok pracy dostawałam 80% najniższej krajowej Teraz nic lepiej bo właśnie taką mam za mój cały etat. Miały być podwyżki, ale póki co ani widu, ani słychu
|
|
|
|
|
#3836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-03-24 o 21:20 |
||
|
|
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
Finansistki moje drogie powiedzcie mi jaka jest najniższa krajowa u nas
![]() bo coś mi sie nie zgadza z tą moją ewentualnie przyszla wypłatą. I czy da się określić tą najniższa na godziny? tzn ile zarabiałabym na godzinę pracując za najniższa stawkę krjową. Nie wiem czy to ma coś wspołnego to, że zatrudniona bym byla jako studentka. Przepraszam, za takie głupkowate pytania ale w ogole się na tym nie znam, bo tak naprawdę nigdy nie bylo mi to do niczego potrzebne
|
|
|
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem.. ja to mam wrażenie ze ten cały kryzys to bardziej okrzyczany jest niż jest naprawdę... my nie mamy takiej sytuacji jak w stanach itp... nasza gospodarka przez swoją słabość może właśnie stać się oazą spokoju w czasach światowego kryzysu bo tu u nas to już nie bardzo jest co spowalniać
ale poczekamy zobaczymy... kryzys pewnie odczują te branże związane z kredytami- czyli sprzedawcy samochodów cy mieszkań... ale jak to wpłynie na przeciętnego "Kowalskiego"... ciężko powiedzieć...---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- http://www.egospodarka.pl/niezbednik...grodzenie.html dla Onaelli
|
#3839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie problemy mają ludzie, którzy pracuja przy produkcji a tak to raczej luzik. |
|
|
|
|
#3840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli obliczylam, ze pracując 5 dni w tygodniu po 8 godzin to za godzine wychodzilo by mi prawie 8 zl ![]() A w mojej drukarni na dniowki wychodzi dużo mniej, wiec nie wiem czy ja coś pomieszalam z obliczeniami cz jak to jest
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.

jutro wstanę o 8:00 i będę skrobać bo zajęcia mam dopiero na 14:40

) potrzeb i po prostu miec swoją kasę
no i wiadomo, że bez sesnu tylko siedzieć w domu

Teraz nic lepiej bo właśnie taką mam za mój cały etat. Miały być podwyżki, ale póki co ani widu, ani słychu