|
|
#2581 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Ś: belriso ryż na mleku, kawa rozpuszczalna (+ łyżeczka cykorii i szczypta cynamonu) z mlekiem
2Ś: winogrona i mango O: kawałki indyka z warzywami na patelnię (pół torebki) K: wieśniak z rzodkiewką, ogórkiem, szczypiorkiem i kiełkami + dzbanuszek (litr) zielonej (z łyżeczka miodu i odrobiną soku malinowego) i 1,5 l wody ng Oceńcie, proszę
|
#2582 |
|
Zadomowienie
|
Hmm no to może i ja wkleję moje pierwsze Peee tutaj
Będę wdzięczna za wszelkie sugestie. Choć po mojej wnikliwej analizie po wypisaniu, wyszło bardziej U niż P Iśn: Owsianka (4 łychy płatków owsianych górskich+jabłko+200 ml kefir+ ok. 150g twarogu tłustego+cukier waniliowy); kawa z mlekiem IIśn: sałatka (duże jabłko, gruszka, mandarynka, parę łyżek jogurtu naturalnego, łyżka miodu); duża kroma chleba razowego z masłem orzechowym O: pół woreczka ryżu białego, sos mięsny ze schabem, fuura buraczków, sałatka warzywna z majonezem d: princessa kokosowa, kisiel cytrynowy P: duuża grahamka- pół z twarogiem, rzodkiewką, papryką i ketchupem, pół z tuńczykiem wsw (wyszła puszka); kawusia z mlekiem K: kolejna duuża grahamka podzielona na 4: -z twarogiem i miodem -z twarogiem, ogórem, rzodkiewką, papryką i ketchupem -z żółtym serem (wieki nie jadłam ), krakowską i papryką konserw.-z almette ziołowym i szczypiorkiem po: jabłko i w międzyczasie: parę łyżeczek masła orzechowego
|
|
|
|
#2583 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja do mojego dzisiejszego jadlospisu powinnam dopisac.. hmmm.. nie wiem ile kieliszkow wodki + przepitka.. niestety sasiad ma urodziny.. zycie akademickie..
Edytowane przez Trooskaffka Czas edycji: 2009-03-25 o 23:27 |
|
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
moja wczorajsza R.
Sn: serek wiejski,jablko,cynamon,dw ie kromy chleba zytniego z sezamem,na jedna kromke ciut margaryny 2Sn: pol makreli,marchewka,jablko O : piers z kurczaka z teflonu(z przyprawami fit up i majerankiem),warzywa na patelnie,kropla oliwy P: 7plasterkow wedliny z kurczaka,15sztuk migdałów kalifornijskich K : puszka tunczyka wsw,3plasterki wedliny z kurczaka
Yesterday I was sad Today I am happy Yesterday I had a problem Today I still have a problem But today I changed the way I look at it Edytowane przez orzeszek01 Czas edycji: 2009-03-26 o 08:42 |
|
|
|
#2585 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na zdrówko!Cytat:
cudownie jak sprawy z bmi i @?Cytat:
! pycha jest! a co do Twojego U, to mysle ze jezeli na tamtym tylas tak powolutku, to wystarczy, tak jak pisala Iza, ze po kolacji zjesz mniej słodyczkow, nie ograniczaj az tak bardzo !Cytat:
Cytat:
z jakim bmi startujesz, jesli moge wiedziec? przekonaj sie do zwyklego masła, ja - tlumaczylam sie ze nie lubie (od podstawowki nie jadlam) a od tego weekendu zaczęłam i kurcze - "dobre to !" . i żałuje ze dopiero teraz, bo dobiłam do w miare znośnego bmi, a okresu ani widu ani słychu...___________ ufff, wreszcie posklejałam te wszystkie wiadomosci Amoni, Vana - lody tiramisu carte d'ora <mniam>!
|
|
#2586 |
|
Zadomowienie
|
mongan75 Ślicznie dziękuję za ocenę
Startowałam z BMI 14,5, teraz jest już 16,4 a okresu również ani widu, ani słychu. Dlatego też postawiłam na wprowadzenie więcej tłuszczy (mój mały sukces to użycie dzisiaj po raz pierwszy zwykłego masła od hmm niepamiętnych czasów, pyyycha . Hmm, chyba wyszedł mały OT, przepraszam
|
|
|
|
#2587 |
|
Zadomowienie
|
Rrrrr!
9.30 ---> 2 winerki,1 kromka zytniego chleba, pomidor, lyzeczka ketchupu, 3 lyzki salatki (kurczak wedzony,kukurydza,kapusta pekinska,papryka,szczypio rek,odrobina majonezu) + zielona herbata 13.00 ---> grejfrut + garsc orzechów włoskich 17.00 ---> eskalopki w sosie serowym + duuuzo salaty ze szczypiorkiem i jogurtem naturalnym 20.00 ---> ser biały z jagodami zabiegana dzisiaj bede wiecej nie da rady
|
|
#2588 |
|
Przyczajenie
|
Witam dziewczynki
![]() Od dziś postanawiam- w ramach walki o fajną sylwetkę na wiosnę- dołączyć w wasze szeregi... Mam nadzieję, że miejsce się dla mnie znajdzie ![]() R-jadłopis zaczynam tak naprawdę od dzisiaj, ale menu przedstwię jeszcze wczorajsze ![]() ś- bułka z dżemikiem, herbata z bratka (uwielbiam wszelkie ziołówki) 2ś- grejfrut, herbatka ziołowa 0- de vollay, cztary różne surówki (warzywka też uwielbiam p- duży rogal z dżemikiem i kilka wafelków orzechowych (i tu należy mi się lanie...) k- galaretka brzoswiniowa z truskawkami i borówką amerykańską + duża kawka (bo na noc tuptałam do pracy) Dziś obiecuj poprawę!
|
#2589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2590 |
|
Zadomowienie
|
Witam serdecznie. Poczytałam wątek, a teraz proszę o weryfikację.
![]() R I śniadanie 8:00 - po czerwonej herbacie tost z ziarnami z plastrem pomiora, 2/3 serka homo naturalnego Pilos z 1/2 pomidora i ogórka, półtory parówki, pół łyżeczki keczupu, potem kawa i szklanka wody II śniadanie 11:00 - jabłko, czerwona herbata 12:30 - sałatka ze 100 g serka wiejskiego z 1/2 pomidora i ogórka, tost z ziarnami z cienkim plastrem sera, szynki i pomidora, potem kawa Obiad 16:00 - szklanka (przed ugotowaniem) makaronu razowego (potem sa tego 2 szkl.) z sosem : na 1 łyzce oleju z tuńczyka dusze 1/2 cebuli i ząbek czosnku + 1/2 puszki tuńczyka - dla zagęszczenia po 1/2 łyżeczki kaczupu i fety Kolacja 19.30 - jogurt naturalny - wiem że mało, ale nie jestem w stanie jeść tylko serków a jajek po ostatnim tygodniu mam dosyć spać ide ok 21.30
|
|
#2591 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pozdrawiam serdecznie ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- no to teraz moja RRRRrrrrr S koktajl z odwyzki bialkowej(21g bialka)+mleko sojowe+lyzka otrebow sojowych+garsc mrozonych jezyn+pol banana. kawa inka z mlekiem II tortilla posmarowana philadelphia light z plasterkiem serka chudego+2 plasterki szynki + salata lunch salatka z tofu-100g + mieszanka fasolek+papryka czerwona+5 pomidorkow cherry przekaska red bull bez cukru+ odzywka bialkowa (21g bialka) obiadokol talerz zupy fasolowej wlasniej roboty + 200g gotowanej fasolki
|
|
#2593 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
naleśniki niedawno pojawiły się w szkole i od tamtej pory jestem stałym bywalcem naszej "minirestauracyjki", a poza tym Skarbku Twój jadłospis jak zwykle BAJECZNY![]() Gummy dziś na śniadanie zjadłam właśnie ser+dżemik i muszę przyznać, że...PYCHA , nawet nie przypuszczałam, że to może być takie cudowne połączenie![]() Mongan wszystko tak a kefiirrrro słodziłam cukrem więc nie był niesłodki a gdzie Panienki jadłospisy? dawno ich nie widziałam chyba, że przeoczyłam
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||
|
|
|
#2594 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzisiaj tez wstawie, jesli czas znajdę. Czyzbys takze sobie zrobila dzien wagarowicza ?
|
|
#2595 |
|
Zadomowienie
|
bekii --> winerki to takie male kielbaski, co do 2 sniadania, to nie mozna ciagle bialka jesc ;p eskalopki ta sa takie 'kotleciki' schabowe,a jesli chodzi o kukurydze to bardzo rzadko ja jem
|
|
#2596 |
|
Przyczajenie
|
czytalas jakiekolwiek jalospisy na R
![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- no to teraz moja RRRRrrrrr S koktajl z odwyzki bialkowej(21g bialka)+mleko sojowe+lyzka otrebow sojowych+garsc mrozonych jezyn+pol banana. kawa inka z mlekiem II tortilla posmarowana philadelphia light z plasterkiem serka chudego+2 plasterki szynki + salata lunch salatka z tofu-100g + mieszanka fasolek+papryka czerwona+5 pomidorkow cherry przekaska red bull bez cukru+ odzywka bialkowa (21g bialka) obiadokol talerz zupy fasolowej wlasniej roboty + 200g gotowanej fasolki[/quote] Pewnie, że czytałam... Co więcej mam dietetyka w domu który mi wciąż klaruje i wytyka błędy. Dlatego też pisalam, że R-jadłospis to będzie dziś a nie wczoraj Surówek mam zawsze pełen talerz, mięska mniej, ale się staram. ps. Torilla własnej roboty, czy kupna? Zazdroszcze Ci jej okrutnie
|
#2597 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
Jak do tej pory moje ochudzanie było raczej chaotycznie, teraz postanowiłam zabrać się od sprwy bardziej 'naukow0', wklejam więc wczorajszy jadłospis z prośbą o ocenę. R! Ś (6.30): kromki wasy z szynką, żółtym serem i pomidorem, herbata czerwona IIŚ (w szkole): kanapka z dwóch kromek chleba pełnoziarnistego i zółtego sera, jabłko O (15.30): kawałek schabu z kaszą jaglaną, ogórek kiszony, kostka gorzkiej czekolady, herbata czerwona P (17.00): deser sojowy (wbrew nazwie tylko 100kcal) K (19.30): sałatka wielowarzywna, kromka chleba na zakwasie, potem jeszcze jogurt jogobella light (wróciłam koło 22.30 po treningu i nie mogłam się powstrzymać )
|
|
|
|
#2598 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak na moje za dużo jesz pieczywa,a za mało białka |
|
|
|
|
#2599 |
|
Zadomowienie
|
Kika:salatka byla z majonezem(mamusia mi z reala sprawila
)A na tego winogronka tak mnie wieczorem wzielo, i tak wogole to wieczorkiem do filmu to co mozna jesc, bo ja zawsze nie mam pomyslow ??
|
#2600 |
|
Rozeznanie
|
Czy orientujecie się może,czy można łączyć marchewkę z jabłkiem,czy jest to dobre połączenie?Bo chciałabym sobie zrobić taką suróweczkę ze startej marchewki,startego jabłuszka i jogurtu naturalnego,z samej marchewki mi nie smakuje.Co o tym sądzicie?
|
|
|
|
#2601 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2602 |
|
Rozeznanie
|
bekii - jak dla mnie ok
ale ja się tak średnio znam...
|
|
|
|
#2603 |
|
Przyczajenie
|
Przeglądam NCJ od jakiegoś czasu i postanowiłam w końcu poddać swój jadłospis Waszej ocenie
![]() wczorajsze U (chociaż tak naprawdę lekka Redukcja wcaaaale bym się nie obraziła jakby przez przypadek ubyło kilka kilo 2-3 )I: 2 kromki razowca z wędliną, full warzyw -> sałata, seler, ogórek zielony, papryka, słupki marchewki + 2 kubki inki z mlekiem 1,5% II: szkolna bułka sero-mak (ogrooomna była .. ale taką mi sprzedano ) kubuś, chupa chupsIII: 3/4 woreczka kaszy + full warzyw (znowu ) pół pekińskiej, prawie cały surowy brokuł, kukurydza, groszek , cappucinodeser: jabłko IV: 100g słonych paluszków, pół szklanki kisielku 'słodka chwila', 3 jakieś ciasteczka z cukierni (takie pieguski- maczki z marmoladą w środku) V: jogobella 150g z lnem i łyżką musli, 2 duże marchewki, 2 średnie jabłka mógłby ktoś ocenić ? nadaje się to na lekkie R ? ja niestety mam bardzo złą przemianę materii (odkąd pamiętam) więc i to chyba należy wziąć pod uwagę
|
|
|
|
#2604 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale U niezłe
|
|
#2605 |
|
Przyczajenie
|
dziękuję
hmm tak myślałam będę więc powoli dążyć do tej rrrrrredukcji bo nie jest mi tak baardzo potrzebna na szczęście tylko co powinnam wykluczyć z tego mojego jadłospisu..? bułkę w szkole? ograniczyć za dużą kolację?
|
|
|
|
#2606 |
|
Raczkowanie
|
Zerknie ktoś na moje eR
? Bo ostatnio jestem olewana ;p7:30 - 135g jogurtu naturalnego, gruby plaster sera białego 0%, 3 łyżki płatków owsianych, łyżka otrębów i pół łyżeczki miodu. Wszystko wymieszane i pyszne Pół grejpfruta i kawa ricore na 200ml mleka z jednym słodzikiem.11:00 - spora grahamka z 2 plastrami wędliny z indyka, plasterkiem odtłuszczonego sera topiono-żółtego FIT 14:00 - jabłko - mój stały 'posiłek' o tej godzinie, nie zmienię tego, bo nie jestem wtedy głodna, jem żeby nie spowolnić metabolizmu ![]() 17:00 - 2 kawałki chudziutkiej, soczystej polędwicy wieprzowa na łyżce oliwy z oliwek , 1/3 woreczka brązowego ryżu, ogórek kiszony i 2 łyżki kapusty kiszonej, czerwona herbata19:30 - wieśniak z kilkoma orzechami nerkowca i słonecznikiem 1,5l wody w ciągu dnia
|
|
#2607 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
do szkoly zrob sobie dobra kanapkę z razowego chleba z masłem, warzywami i szynką czy czym tam chcesz do kolacji wrzuć może jakieś białko, bo same węgle u ciebie widzę
|
|
#2608 |
|
Rozeznanie
|
moge prosic o ocene U???
sniadanie: jajko wymieszane z serkiem wiejskim, cynamonem, platkami owsianymi (2) otrebami granulowanymi (2) lyzka rodzynek i malym jablkiem 2 sniadanie: bulka cebulowa z serkiem wiejskim 100g szynka musztarda i ogorkiem obiad: lazanki z kapusta i pieczarkami + sos grzybowy deser: kawalek keksa kolacja: kromka chleba wz szklanka zupy pomidorowej niezabielonej |
|
|
|
#2609 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny.
moje dzisiejsze RRRR do oceny: 1. jajecznica z 2 jaj z pieczarkami + duża kromka chleba wieloziarnistego. szklanka soku ze świeżych pomarańczy i grejfruta 2. wiesniak + garść słonecznika + dużaaa marchewka 3. niestety tylko poł grahamki z wędliną drobiową + pomidor i ogórek (przyznam szczerze, że wziełam sobie wędlinę z domu do pracy, wcześniej jej nie jadłam nigdy i po prostu strasznie mi nie smakowała. nie chciałam w siebie wmuszać). 4. sos własnej produkcji (za namową Izy Wiosennej - pierś z kurczaka smażona na teflonie + kilka pieczarek + puszka pomidorów bez skórki + bazylia i oregano do tego porcja makaronu pełnoziarnistego. 5. będzie pół kostki twarogu z łyżeczką dżemu truskawkowego niskosłodzonego+ duuuza marchewka do chrupania Czy jakby Wam się coś bardzo złego rzucało w oczy mogę prosić o komentarz? I taką małą radością dzielę się z Wami - spodnie coraz luźniejsze
|
#2610 |
|
Raczkowanie
|
Lekkie Pee
Śn : dwie kromki zwyklego białego krojonego chleba z serkiem Turek ziołowym i szczypiorkiem 2śn : Bakoma Frutica puszysty serek z truskawkami O : z 80g kaszy gryczanej z sosem pieczarkowym z Winiar P: kakao ( 3 łyżeczki puchatka i szklanka mleka 2%) , princessa mleczna , deser z koroną zott o smaku waniliowym ![]() K: dwie kromki zwyklego białego krojonego chleba jedna z pasztetem 3 plasterkami ogorka i plasterkiem pomidora druga z Turkiem ziołowym 3 plasterkami ogorka i plasterkiem pomidora , pomarancza ![]() Bardzo prosze o ocenke
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.

Będę wdzięczna za wszelkie sugestie. Choć po mojej wnikliwej analizie po wypisaniu, wyszło bardziej U niż P
), krakowską i papryką konserw.

w szkole takie cudo :O ?
na zdrówko!
2 gruszki.
/ zazdroszcze
wysypiaj sie, wysypiaj 
- 60(28.07) - 59 -58 - 57 - 56 - 55!