Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-25, 22:48   #2581
virginia
Zakorzenienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Ś: belriso ryż na mleku, kawa rozpuszczalna (+ łyżeczka cykorii i szczypta cynamonu) z mlekiem
2Ś: winogrona i mango
O: kawałki indyka z warzywami na patelnię (pół torebki)
K: wieśniak z rzodkiewką, ogórkiem, szczypiorkiem i kiełkami
+ dzbanuszek (litr) zielonej (z łyżeczka miodu i odrobiną soku malinowego) i 1,5 l wody ng

Oceńcie, proszę
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-25, 23:12   #2582
Amel
Zadomowienie

Hmm no to może i ja wkleję moje pierwsze Peee tutaj Będę wdzięczna za wszelkie sugestie. Choć po mojej wnikliwej analizie po wypisaniu, wyszło bardziej U niż P

Iśn: Owsianka (4 łychy płatków owsianych górskich+jabłko+200 ml kefir+ ok. 150g twarogu tłustego+cukier waniliowy); kawa z mlekiem

IIśn: sałatka (duże jabłko, gruszka, mandarynka, parę łyżek jogurtu naturalnego, łyżka miodu); duża kroma chleba razowego z masłem orzechowym

O: pół woreczka ryżu białego, sos mięsny ze schabem, fuura buraczków, sałatka warzywna z majonezem
d: princessa kokosowa, kisiel cytrynowy

P: duuża grahamka- pół z twarogiem, rzodkiewką, papryką i ketchupem, pół z tuńczykiem wsw (wyszła puszka); kawusia z mlekiem

K: kolejna duuża grahamka podzielona na 4:
-z twarogiem i miodem
-z twarogiem, ogórem, rzodkiewką, papryką i ketchupem
-z żółtym serem (wieki nie jadłam), krakowską i papryką konserw.
-z almette ziołowym i szczypiorkiem

po: jabłko
i w międzyczasie: parę łyżeczek masła orzechowego
Amel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-25, 23:22   #2583
Trooskaffka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wisienka90 Pokaż wiadomość
jedz to co Ci daja ale w malych ilosciach babci nie bedzie przykro a Ty tak 'sie nie napchasz'
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=674
widzisz roznice?
trudno zjesc malo jak do tej pory odmawia sie tak dobrych rzeczy.. ale widzac Twoje wyniki to bede sie starala.. nic tylko pogratulowac i trzymac kciuki zebys dobila do wymarzonej wagi.. i pomarzyc ze bede kiedys tak samo wygladac..

A ja do mojego dzisiejszego jadlospisu powinnam dopisac.. hmmm.. nie wiem ile kieliszkow wodki + przepitka.. niestety sasiad ma urodziny.. zycie akademickie..

Edytowane przez Trooskaffka
Czas edycji: 2009-03-25 o 23:27
Trooskaffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 08:35   #2584
orzeszek01
Zakorzenienie

moja wczorajsza R.

Sn: serek wiejski,jablko,cynamon,dw ie kromy chleba zytniego z sezamem,na jedna kromke ciut margaryny
2Sn: pol makreli,marchewka,jablko
O : piers z kurczaka z teflonu(z przyprawami fit up i majerankiem),warzywa na patelnie,kropla oliwy
P: 7plasterkow wedliny z kurczaka,15sztuk migdałów kalifornijskich
K : puszka tunczyka wsw,3plasterki wedliny z kurczaka
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

Edytowane przez orzeszek01
Czas edycji: 2009-03-26 o 08:42
orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 09:58   #2585
mongan75
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
P:

Iśn- grahamka-połowa z serkiem ziołowym i szynką plus warzywka majonez, 2 z masełkiem, cielęcinką i warzywkami, majonez, 2 parówki drobiowe z ketchupem slicznie

jabłko

IIśn- a) 3 naleśniki- 1 z dżemem i bitą śmiataną, 2 z czekoladą i kawałkami banana posypany wiórkami kokosowymi, 3 z budyniem lub jakimś nadzieniem budyniopodobnym i bananem w szkole takie cudo :O ?
b) paczka biszkoptów, kubuś bananowy

grzesiek bananowy, orzeszki w czekoladzie-w drodze ze szkoły

O- talerz kapuśniako-bigosu, 2 kromki chlebka, kopytka z sosem mięsnym (karkówka), buraczki x2-tarte i cwikła, kompot buraczki

kawwwwa z mlekiem 3.2%, pierniki, mars

P- bułka słodka z serem i makiem, jogurt naturalny zmiksowany z 3 łyżkami nutelli i orzeszkami, wkrojony banan, całośc posypana startą czekoladą mmmm, fajny kokatj ;> nie był dla Ceibie zbyt mało slodki ? ja bym chyba miodu jeszcze musiala dodac :P

jabłko

K- odsmażane kopytka, szklanka mleka 3.2%, kromka chlebka z masełkiem, cielęcinką i musztardą

teraz kakao i pierniki
cudnie na zdrówko!

Cytat:
Napisane przez GummyKammy Pokaż wiadomość

Panno Sopocka... suuuper smaczny jadlospis dziękować

Super U!;d bardzo smacznie i w ogole.. ; ) mam nadzieje ze ja rowniez juz niedlugo bede mogla jesc takie pysznosci i utrzymywac wage.. choc z tym moim metabolizmem to roznie im jealous! co Ty gadasz! tez masz super metabolizm, wystarczy ze porównasz moje i Swoje P !

Dzisiejsze P pt. "jeeeeesc"
sn; swiezutka,goraca jeszcze biig drozdzowka z serem i lukrem upieczona rano przez Tatusia ; P MNIAAAAAM !!! O RETY, zazdroszcze (Taty i drozdzowki:P) urlop ma i mu sie nudzi XD, kubek goracego mleka z czosnkiem & miodem, z miodem i CZOSNKIEM ? slyszlalam tylko o czosnku i masle z mlekiem 2 gruszki.

2sn; ( w szkole ) 2 pszenne bulk; jedna z pasztetem i musztarda, druga z serem,pomidorem oraz majonezem. Miseczka budyniu z sosem czekoladowym, 2 male kartoniki soku pomidorowego. super

na lekcji/ garsc zelkow od kolezanki, 2 suche gofry(takie kupne:P) rowniez od kolezanki :P

ob; ziemniaczki z sosem musztardowym, smazona watrobka z cebulka, surowka.
d; drozdzowka jw., kubek zimnego mleka sojowego;czekoladowego. pycha deser !

/u tzta; ok 200g paluszkow slonych ;O mase przeroznistych cukierkow czekoladowych, maly rogalik z czekolada, szklanka pepsi/ zazdroszcze

p; grahamka z nutella i na to posypalam musli xD, szklanka nektaru bananowego

k; 2 tosty z maselkiem, twarogiem tlustym & konfitura malinowo waniliowa. czekolada na goraca aero.

i wpadnie chyba jeszcze jedna drozdzowka bo lezy w kuchni ostatnia, i mam wrazenie ze na mnie czeka
ostatnie posiłki przepyszne cudownie jak sprawy z bmi i @?

Cytat:
Napisane przez vana Pokaż wiadomość
śliiiiiiiiicznie! mam nadzieję, że masło zagości na stałę. nawet mi smakuje widzę, że jesz na luzie i bardzo dobrze, naprawdę. jakiś czas temu przeglądałam NCJ i Twoje jadłospisiaki są o wiele, wiele lepsze i bardziej radosne oby tak dalej, pałaszuj na zdrówko dziekuje acz ten tydzien nie jest taki radosny...
/a co do mojego jadło, to trochę zdezorientowana jestem, ile jeść, ale będę obserwować wagę i najwyżej ureguluję conieco pasztet kocham, już się nie mogę doczekać świąt, bo zawsze pieczemy domowy i pożeram całe blachy kurczaka też i sos ze słoika of course, ale nie narzekam, bo przepyszny. hah, gustujemy w tych samych rzeczach! noo, może oprócz sopockiej, której mam dość /. buziaki!
tez zawsze mam taki sos ze słoika ! pycha jest! a co do Twojego U, to mysle ze jezeli na tamtym tylas tak powolutku, to wystarczy, tak jak pisala Iza, ze po kolacji zjesz mniej słodyczkow, nie ograniczaj az tak bardzo !

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
ładnie a jeśli tyjesz, to już w ogole super! dzieukuje, teraz chce nadrobic do bmi 17,5 - 18 , ale głównie chodzi o okres i o to zeby jesc jeszcza bardziej na luzie, chce tak płyyyynnnie przejśc na U jak juz przyjdzie@ :P

zgadzam się z Mongan, bardzo ograniczyłaś i na 100% na tym schudniesz!! przecież to dla Ciebie redukcja ;> nie ma potrzeby aż tak się ograniczać, Kasia różnica jest o-g-r-o-m-n-a. si si ! dobrze prawisz, Kasiu sprawdz wage po kilku dniach takiego jedzenia i ureguluj !

moje u:

1. 150 - gramowa grahamka z posypką sezamową, z szynką drobiowa i keczupem (1 polowka), druga - z pasta twarogowo-jajeczną, jogobella pieczone jablko o kurcze, z taką grahamencj to sie jeszcze nie spotkalam

2. banan, jogurt naturalny z musliiiiii standardzik

3. zupka wielowarzywna zabielana z makaronem, ziemniaczki, szpinak zasmażany, jakas surowka zakropiona oliwa z oliwek, kotlet mielony mniam szpinak !!!

snickers z orzechami laskowymi

4. twarożek domowy z masłem orzechowy, dżemem i BF (Nasturcyjkoo pyyyszne!), princessa kokosowa kocham princesse i wiesniaka na słodko (bardzo rozni sie ten twazek od wiesniaka? polecam Wam wieśniaka - nie zjabłkiem ,a z GRUSZKĄ, tylko taką bardziej dojrzałą, soczystą, do tego rodzynki i jakies musli, p y c h a ! dzieki gruszce nie jest takie suche (najlepiej jeszcze rodzynki namoczyc z soku jablkowym czy rumie :P wtedy to juz w ogoel wypas )

5. znów big grahamka tym razem z maslem, serem żółtym i wedlina, dwa jablka eŚ eL I Ce Zet eN I E !

potem pomarancz

a niedlugo pewnie pojde spac bo jestem mega zmęczona... wysypiaj sie, wysypiaj
sliczne U, mam nadzieje ze dobrze sie czujesz z tym jak jest teraz

Cytat:
Napisane przez Amel Pokaż wiadomość
Hmm no to może i ja wkleję moje pierwsze Peee tutaj Będę wdzięczna za wszelkie sugestie. Choć po mojej wnikliwej analizie po wypisaniu, wyszło bardziej U niż P spokojnie, nie mozesz sie tez porownywac do innych P, kazdy ma inne zapotrzebowanie i na czym innym tyje. Obserwuj wagę i bedzzie dobrze

Iśn: Owsianka (4 łychy płatków owsianych górskich+jabłko+200 ml kefir+ ok. 150g twarogu tłustego+cukier waniliowy); kawa z mlekiem no więc, albo dodaj kilka łyzek platkow wiecej (ja daje 8 ) albo kromke chlebka z wedliną, moze zamiast jabłka do owsianki dasz banana? mowie Ci pycha

IIśn: sałatka (duże jabłko, gruszka, mandarynka, parę łyżek jogurtu naturalnego, łyżka miodu); duża kroma chleba razowego z masłem orzechowym słatka owocowa bez banana to nie sałatka owocowa :P

O: pół woreczka ryżu białego, sos mięsny ze schabem, fuura buraczków, sałatka warzywna z majonezem widze ze coraz wiecej fanów buraczkow a nie wolisz ryzu brązowego?zdrowszy, wiecej wartosci odz, pomaga z problemach z brzuuuchem (na początku mojego P to był problem ) i jest pycha !!!
d: princessa kokosowa, kisiel cytrynowy princessa kokosowa

P: duuża grahamka- pół z twarogiem, rzodkiewką, papryką i ketchupem, pół z tuńczykiem wsw (wyszła puszka); kawusia z mlekiem łaaadnie

K: kolejna duuża grahamka podzielona na 4: eeeej nie dziel tak na cztery, bo to mi sie z ed kojarzy :P zjedz normalnie na dwie polowy i kromke czegos jeszcze
-z twarogiem i miodem
-z twarogiem, ogórem, rzodkiewką, papryką i ketchupem
-z żółtym serem (wieki nie jadłam), krakowską i papryką konserw.
-z almette ziołowym i szczypiorkiem

po: jabłko
i w międzyczasie: parę łyżeczek masła orzechowego
mysle ze jak na początek ładnie, ale dobrze ze zauwazasz ze bardziej jak na U z jakim bmi startujesz, jesli moge wiedziec? przekonaj sie do zwyklego masła, ja - tlumaczylam sie ze nie lubie (od podstawowki nie jadlam) a od tego weekendu zaczęłam i kurcze - "dobre to !" . i żałuje ze dopiero teraz, bo dobiłam do w miare znośnego bmi, a okresu ani widu ani słychu...

ufff, wreszcie posklejałam te wszystkie wiadomosci

Amoni, Vana - lody tiramisu carte d'ora <mniam>!
Stary 2009-03-26, 10:38   #2586
Amel
Zadomowienie

mongan75 Ślicznie dziękuję za ocenę
Startowałam z BMI 14,5, teraz jest już 16,4 a okresu również ani widu, ani słychu. Dlatego też postawiłam na wprowadzenie więcej tłuszczy (mój mały sukces to użycie dzisiaj po raz pierwszy zwykłego masła od hmm niepamiętnych czasów, pyyycha). Mam nadzieję, że będzie ok, no w każdym razie staram się jak mogę. A co do dzielenia na 4, no tak, masz rację, muszę przestać, bo inaczej moja walka z ED będzie marna.
Hmm, chyba wyszedł mały OT, przepraszam
Amel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 11:19   #2587
wisienka90
Zadomowienie

GG do wisienka90 Send a message via Skype™ to wisienka90

Rrrrr!

9.30 ---> 2 winerki,1 kromka zytniego chleba, pomidor, lyzeczka ketchupu, 3 lyzki salatki (kurczak wedzony,kukurydza,kapusta pekinska,papryka,szczypio rek,odrobina majonezu) + zielona herbata
13.00 ---> grejfrut + garsc orzechów włoskich
17.00 ---> eskalopki w sosie serowym + duuuzo salaty ze szczypiorkiem i jogurtem naturalnym
20.00 ---> ser biały z jagodami
zabiegana dzisiaj bede wiecej nie da rady
-przygoda z białą perłą i olejkiem rycynowym
-MŻ+WR!
61(19.07)- 60(28.07) - 59 -58 - 57 - 56 - 55!
17.08 przedłużanie i zagęszczanie rzęs
wisienka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 12:25   #2588
kendra
Przyczajenie

Witam dziewczynki
Od dziś postanawiam- w ramach walki o fajną sylwetkę na wiosnę- dołączyć w wasze szeregi... Mam nadzieję, że miejsce się dla mnie znajdzie
R-jadłopis zaczynam tak naprawdę od dzisiaj, ale menu przedstwię jeszcze wczorajsze
ś- bułka z dżemikiem, herbata z bratka (uwielbiam wszelkie ziołówki)
2ś- grejfrut, herbatka ziołowa
0- de vollay, cztary różne surówki (warzywka też uwielbiam) , herbatka HiPP na trawienie
p- duży rogal z dżemikiem i kilka wafelków orzechowych (i tu należy mi się lanie...)
k- galaretka brzoswiniowa z truskawkami i borówką amerykańską + duża kawka (bo na noc tuptałam do pracy)

Dziś obiecuj poprawę!

63 -> 61 -> 59
kendra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 12:43   #2589
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mongan75 Pokaż wiadomość
cudnie na zdrówko!

ostatnie posiłki przepyszne cudownie jak sprawy z bmi i @?

tez zawsze mam taki sos ze słoika ! pycha jest! a co do Twojego U, to mysle ze jezeli na tamtym tylas tak powolutku, to wystarczy, tak jak pisala Iza, ze po kolacji zjesz mniej słodyczkow, nie ograniczaj az tak bardzo !

sliczne U, mam nadzieje ze dobrze sie czujesz z tym jak jest teraz

mysle ze jak na początek ładnie, ale dobrze ze zauwazasz ze bardziej jak na U z jakim bmi startujesz, jesli moge wiedziec? przekonaj sie do zwyklego masła, ja - tlumaczylam sie ze nie lubie (od podstawowki nie jadlam) a od tego weekendu zaczęłam i kurcze - "dobre to !" . i żałuje ze dopiero teraz, bo dobiłam do w miare znośnego bmi, a okresu ani widu ani słychu...

ufff, wreszcie posklejałam te wszystkie wiadomosci

Amoni, Vana - lody tiramisu carte d'ora <mniam>!
a moje jadłospisy, kto oceni?
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 13:04   #2590
aliś
Zadomowienie

Witam serdecznie. Poczytałam wątek, a teraz proszę o weryfikację.
R
I śniadanie
8:00 - po czerwonej herbacie tost z ziarnami z plastrem pomiora, 2/3 serka homo naturalnego Pilos z 1/2 pomidora i ogórka, półtory parówki, pół łyżeczki keczupu, potem kawa i szklanka wody
II śniadanie
11:00 - jabłko, czerwona herbata
12:30 - sałatka ze 100 g serka wiejskiego z 1/2 pomidora i ogórka, tost z ziarnami z cienkim plastrem sera, szynki i pomidora, potem kawa
Obiad
16:00 - szklanka (przed ugotowaniem) makaronu razowego (potem sa tego 2 szkl.) z sosem : na 1 łyzce oleju z tuńczyka dusze 1/2 cebuli i ząbek czosnku + 1/2 puszki tuńczyka - dla zagęszczenia po 1/2 łyżeczki kaczupu i fety
Kolacja
19.30 - jogurt naturalny - wiem że mało, ale nie jestem w stanie jeść tylko serków a jajek po ostatnim tygodniu mam dosyć

spać ide ok 21.30

aliś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 13:12   #2591
bekii
Rozeznanie

Cytat:
bekii ----> godzine wczensiej albo 1,5 tez mozesz , no ale to juz jak wolisz ja na ogol glodna nie jestem przed pojsciem spac, wiec juz tak poznio nie jem
Ja jem tak póżno,bo zawsze wieczorem muszę brać tabletki na chorobę przewlekłą,a nie chcę tych tabletek brać na pusty żołądek,aby sobie żołądka nie rozwalić,natomiast nie mogę tych tabletek wziąć wczesniej,bo mnie one trochę usypiają.
Pozdrawiam serdecznie

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Rrrrr!

9.30 ---> 2 winerki,1 kromka zytniego chleba, pomidor, lyzeczka ketchupu, 3 lyzki salatki (kurczak wedzony,kukurydza,kapusta pekinska,papryka,szczypio rek,odrobina majonezu) + zielona herbata ja staram się nie używać kukurydzy,bo ma duże IG,co to są winerki?
13.00 ---> grejfrut + garsc orzechów włoskich brak białka
17.00 ---> eskalopki w sosie serowym + duuuzo salaty ze szczypiorkiem i jogurtem naturalnym co to są eskalopki?
20.00 ---> ser biały z jagodami ale pycha!
zabiegana dzisiaj bede wiecej nie da rady
Trochę mało zjadłaś,ja bym była głodna
bekii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 13:54   #2592
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:
Napisane przez kendra Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki
Od dziś postanawiam- w ramach walki o fajną sylwetkę na wiosnę- dołączyć w wasze szeregi... Mam nadzieję, że miejsce się dla mnie znajdzie

R-jadłopis zaczynam tak naprawdę od dzisiaj, ale menu przedstwię jeszcze wczorajsze

ś- bułka z dżemikiem, herbata z bratka (uwielbiam wszelkie ziołówki)same wegle,brak bialka,brak warzywa/owoca
2ś- grejfrut, herbatka ziołowasame wegle znowu...pomijam fakt,ze zdecydowanie za malo.
0- de vollay, cztary różne surówki (warzywka też uwielbiam) , herbatka HiPP na trawienie mam nadzieje,ze miesa i surowek bylo sporo bo jakos znowu malo jak na obiad..
p- duży rogal z dżemikiem i kilka wafelków orzechowych (i tu należy mi się lanie...)jak to mac R to ogolnei malo udana...takie rarytasy to nie na redukcji, same wegle,brak bialka.
k- galaretka brzoswiniowa z truskawkami i borówką amerykańską + duża kawka (bo na noc tuptałam do pracy)jak wyzej,same wegle i to na dodatek na noc.

Dziś obiecuj poprawę!
czytalas jakiekolwiek jalospisy na R

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

no to teraz moja RRRRrrrrr

S koktajl z odwyzki bialkowej(21g bialka)+mleko sojowe+lyzka otrebow sojowych+garsc mrozonych jezyn+pol banana. kawa inka z mlekiem

II tortilla posmarowana philadelphia light z plasterkiem serka chudego+2 plasterki szynki + salata

lunch salatka z tofu-100g + mieszanka fasolek+papryka czerwona+5 pomidorkow cherry

przekaska red bull bez cukru+ odzywka bialkowa (21g bialka)

obiadokol talerz zupy fasolowej wlasniej roboty + 200g gotowanej fasolki
Stary 2009-03-26, 14:00   #2593
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez cytrusekxD Pokaż wiadomość
Wcale nie za pozno!Kolacje bialkowa powinno sie jesc ok.1h przed snem!

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

A mam pytanie serki homogenizowane to z jakiej firmy sie kupuje, zeby byly te co Wy jecie??A poza tym Kikus, sliczne Pdziękuję a na pyt o serki nie odp bo ja jadam raczej jogurty a nie homo, ale Wiosenka takowe chyba jada więc poprosimy ją o głos w tej sprawie
No i jak zwykle moje UW:
I: owsianka(200ml mleka, kiwi,cynamon, garsc granoli , 2 lyzki rodzynek i pol lyzki otrebow kiedyś chyba było troszkę więcej?ale smacznie
II:jablko
III:3 kluski slaskie, kapusta czerwona, chochelka kalafiorowej u mnie dziś będzie a kluski z czym?
IV:serek wiejski z jablkiem,cynamonem, 3 liczi, 2 lyzkami granoli i rodzynek, pol lyzki otrebow, lyzka cookie grisp -->Crisp
V:3 lyzki salatki krolewskiej, 2 male kromki grahama z szynka i ketchupem no tutaj Cię pochwalę a sałatka z majonezem?
I po ogladalam Uwage i wpadlo troche winogrona a jutro wpadnie jeszcze więcej prawda?
Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość
hm... sniadanko drugie jem w szkole to dlatego ogolnie nie mam rano apetytu ale obiecuje ze wrzuce jutro na podwieczorek jakis jogurcik i cos jeszcze oczywiscie i bede sie starac jak tylko moge 3mam Cię za słowo i wierzę w to, że się uda i w Ciebie

a twoj jadlopisik cudowny bardzo urozmaicony dziękuję
Vanuśśśśś grzesiek bananowy ma dość charakterystyczny smak i nie każdemu może smakować, ale ja go luibię, jest dość słodki więc w sam raz dla mnienaleśniki niedawno pojawiły się w szkole i od tamtej pory jestem stałym bywalcem naszej "minirestauracyjki", a poza tym Skarbku Twój jadłospis jak zwykle BAJECZNYtylko kontroluj wagę szczuplaczku

Gummy dziś na śniadanie zjadłam właśnie ser+dżemik i muszę przyznać, że...PYCHA, nawet nie przypuszczałam, że to może być takie cudowne połączeniea Twój jadłospis jak zwykle pyszny a obiad i słodkości to po prostu poezja

Mongan wszystko taka kefiirrrro słodziłam cukrem więc nie był niesłodki a gdzie Panienki jadłospisy? dawno ich nie widziałamchyba, że przeoczyłam

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 14:06   #2594
mongan75
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
Vanuśśśśś grzesiek bananowy ma dość charakterystyczny smak i nie każdemu może smakować, ale ja go luibię, jest dość słodki więc w sam raz dla mnienaleśniki niedawno pojawiły się w szkole i od tamtej pory jestem stałym bywalcem naszej "minirestauracyjki", a poza tym Skarbku Twój jadłospis jak zwykle BAJECZNYtylko kontroluj wagę szczuplaczku

Gummy dziś na śniadanie zjadłam właśnie ser+dżemik i muszę przyznać, że...PYCHA, nawet nie przypuszczałam, że to może być takie cudowne połączeniea Twój jadłospis jak zwykle pyszny a obiad i słodkości to po prostu poezja

Mongan wszystko taka kefiirrrro słodziłam cukrem więc nie był niesłodki a gdzie Panienki jadłospisy? dawno ich nie widziałamchyba, że przeoczyłam
a no jadłospis pojawil sie wczoooraj dzisiaj tez wstawie, jesli czas znajdę. Czyzbys takze sobie zrobila dzien wagarowicza ?
Stary 2009-03-26, 14:12   #2595
wisienka90
Zadomowienie

GG do wisienka90 Send a message via Skype™ to wisienka90

bekii --> winerki to takie male kielbaski, co do 2 sniadania, to nie mozna ciagle bialka jesc ;p eskalopki ta sa takie 'kotleciki' schabowe,a jesli chodzi o kukurydze to bardzo rzadko ja jem
-przygoda z białą perłą i olejkiem rycynowym
-MŻ+WR!
61(19.07)- 60(28.07) - 59 -58 - 57 - 56 - 55!
17.08 przedłużanie i zagęszczanie rzęs
wisienka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 14:27   #2596
kendra
Przyczajenie

czytalas jakiekolwiek jalospisy na R

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

no to teraz moja RRRRrrrrr

S koktajl z odwyzki bialkowej(21g bialka)+mleko sojowe+lyzka otrebow sojowych+garsc mrozonych jezyn+pol banana. kawa inka z mlekiem

II tortilla posmarowana philadelphia light z plasterkiem serka chudego+2 plasterki szynki + salata

lunch salatka z tofu-100g + mieszanka fasolek+papryka czerwona+5 pomidorkow cherry

przekaska red bull bez cukru+ odzywka bialkowa (21g bialka)

obiadokol talerz zupy fasolowej wlasniej roboty + 200g gotowanej fasolki[/quote]

Pewnie, że czytałam... Co więcej mam dietetyka w domu który mi wciąż klaruje i wytyka błędy. Dlatego też pisalam, że R-jadłospis to będzie dziś a nie wczoraj
Surówek mam zawsze pełen talerz, mięska mniej, ale się staram.

ps. Torilla własnej roboty, czy kupna? Zazdroszcze Ci jej okrutnie

63 -> 61 -> 59
kendra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 14:58   #2597
m-m-m
Raczkowanie

Witam,
Jak do tej pory moje ochudzanie było raczej chaotycznie, teraz postanowiłam zabrać się od sprwy bardziej 'naukow0', wklejam więc wczorajszy jadłospis z prośbą o ocenę.

R!

Ś (6.30): kromki wasy z szynką, żółtym serem i pomidorem, herbata czerwona
IIŚ (w szkole): kanapka z dwóch kromek chleba pełnoziarnistego i zółtego sera, jabłko
O (15.30): kawałek schabu z kaszą jaglaną, ogórek kiszony, kostka gorzkiej czekolady, herbata czerwona
P (17.00): deser sojowy (wbrew nazwie tylko 100kcal)
K (19.30): sałatka wielowarzywna, kromka chleba na zakwasie,

potem jeszcze jogurt jogobella light (wróciłam koło 22.30 po treningu i nie mogłam się powstrzymać )
m-m-m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 15:20   #2598
bekii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez m-m-m Pokaż wiadomość
Witam,
Jak do tej pory moje ochudzanie było raczej chaotycznie, teraz postanowiłam zabrać się od sprwy bardziej 'naukow0', wklejam więc wczorajszy jadłospis z prośbą o ocenę.

R!

Ś (6.30): kromki wasy z szynką, żółtym serem i pomidorem, herbata czerwona jak w szkole jesz kanapki z serem żółtym,to rano lepiej jakbyś zjadła zamiast żółtego sera twaróg chudy lub serek wiejski lub serek homogenizowany naturalny i do tego wkrój sobie pomidorki lub rzodkiewki,co lubisz
IIŚ (w szkole): kanapka z dwóch kromek chleba pełnoziarnistego i zółtego sera, jabłko ok
O (15.30): kawałek schabu z kaszą jaglaną, ogórek kiszony, kostka gorzkiej czekolady, herbata czerwona zamiast schabu lepsza byłaby rybka lub pierś kurczaka bądź indyka
P (17.00): deser sojowy (wbrew nazwie tylko 100kcal) nie wypowiadam się ,bo nie znam
K (19.30): sałatka wielowarzywna, kromka chleba na zakwasie,
wieczorem brakuje białka ( może być twaróg ,serek homogenizowany naturalny,serek wiejski,tuńczyk w sosie własnym itp.)
potem jeszcze jogurt jogobella light (wróciłam koło 22.30 po treningu i nie mogłam się powstrzymać )
jogurt to znowu węglowodany,mogłaś lepiej zjeść przed snem 100g twarogu chudego,zwiększasz wówczas metabolizm swojego organizmu,gdy zjesz wieczorem białko

jak na moje za dużo jesz pieczywa,a za mało białka
Stary 2009-03-26, 15:20   #2599
cytrusekxD
Zadomowienie

Kika:salatka byla z majonezem(mamusia mi z reala sprawila)A na tego winogronka tak mnie wieczorem wzielo, i tak wogole to wieczorkiem do filmu to co mozna jesc, bo ja zawsze nie mam pomyslow??
cytrusekxD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 15:55   #2600
bekii
Rozeznanie

Question Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Czy orientujecie się może,czy można łączyć marchewkę z jabłkiem,czy jest to dobre połączenie?Bo chciałabym sobie zrobić taką suróweczkę ze startej marchewki,startego jabłuszka i jogurtu naturalnego,z samej marchewki mi nie smakuje.Co o tym sądzicie?

Moje cuda na szydełku:
http://mojeciuchy.pl
(login: szydelkowakraina)

Stary 2009-03-26, 16:44   #2601
vana
Raczkowanie

GG do vana

Cytat:
Napisane przez GummyKammy Pokaż wiadomość
Dzisiejsze P pt. "jeeeeesc"
sn; swiezutka,goraca jeszcze biig drozdzowka z serem i lukrem upieczona rano przez Tatusia ; P urlop ma i mu sie nudzi XD, kubek goracego mleka z czosnkiem & miodem, 2 gruszki. oddawaj tatę! natychmiast!

2sn; ( w szkole ) 2 pszenne bulk; jedna z pasztetem i musztarda, druga z serem,pomidorem oraz majonezem. Miseczka budyniu z sosem czekoladowym, 2 male kartoniki soku pomidorowego. w szkole jadasz budyń? osz Ty rozpustnico

na lekcji/ garsc zelkow od kolezanki, 2 suche gofry(takie kupne:P) rowniez od kolezanki :P pychaaa! też sobie ostatnio przypomniałam o gotowych gofrach, kiedyś byłam za leniwa, żeby robić samemu. chyba kupię, żeby 'przypomnieć sobie dawne smaki'

ob; ziemniaczki z sosem musztardowym, smazona watrobka z cebulka, surowka. pyszny obiad!
d; drozdzowka jw., kubek zimnego mleka sojowego;czekoladowego. i deserek też! ja na soję jestem uczulona

/u tzta; ok 200g paluszkow slonych ;O mase przeroznistych cukierkow czekoladowych, maly rogalik z czekolada, szklanka pepsi/ oj szczęściaro, nie dość, że TŻ, to jeszcze takie smakołyki

p; grahamka z nutella i na to posypalam musli xD, szklanka nektaru bananowego pycha!

k; 2 tosty z maselkiem, twarogiem tlustym & konfitura malinowo waniliowa. czekolada na goraca aero. mniaaaaaaaaam

i wpadnie chyba jeszcze jedna drozdzowka bo lezy w kuchni ostatnia, i mam wrazenie ze na mnie czeka i jak, wpadła?
Kamilka, ślicznie! naprawdę aż uśmiecham się przed ekranem jak głupia, cudownie jest widzieć, jak z tego wychodzisz. buzi myszko
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 16:45   #2602
aniaesz88
Rozeznanie

bekii - jak dla mnie ok ale ja się tak średnio znam...
aniaesz88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 16:47   #2603
MilkMelody
Przyczajenie

Przeglądam NCJ od jakiegoś czasu i postanowiłam w końcu poddać swój jadłospis Waszej ocenie

wczorajsze
U (chociaż tak naprawdę lekka Redukcja wcaaaale bym się nie obraziła jakby przez przypadek ubyło kilka kilo 2-3 )

I: 2 kromki razowca z wędliną, full warzyw -> sałata, seler, ogórek zielony, papryka, słupki marchewki + 2 kubki inki z mlekiem 1,5%
II: szkolna bułka sero-mak (ogrooomna była.. ale taką mi sprzedano) kubuś, chupa chups
III: 3/4 woreczka kaszy + full warzyw (znowu) pół pekińskiej, prawie cały surowy brokuł, kukurydza, groszek , cappucino
deser: jabłko
IV: 100g słonych paluszków, pół szklanki kisielku 'słodka chwila', 3 jakieś ciasteczka z cukierni (takie pieguski- maczki z marmoladą w środku)
V: jogobella 150g z lnem i łyżką musli, 2 duże marchewki, 2 średnie jabłka

mógłby ktoś ocenić ? nadaje się to na lekkie R ? ja niestety mam bardzo złą przemianę materii (odkąd pamiętam) więc i to chyba należy wziąć pod uwagę
MilkMelody jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 17:21   #2604
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez MilkMelody Pokaż wiadomość
Przeglądam NCJ od jakiegoś czasu i postanowiłam w końcu poddać swój jadłospis Waszej ocenie

wczorajsze
U (chociaż tak naprawdę lekka Redukcja wcaaaale bym się nie obraziła jakby przez przypadek ubyło kilka kilo 2-3 )

I: 2 kromki razowca z wędliną, full warzyw -> sałata, seler, ogórek zielony, papryka, słupki marchewki + 2 kubki inki z mlekiem 1,5%
II: szkolna bułka sero-mak (ogrooomna była.. ale taką mi sprzedano) kubuś, chupa chups
III: 3/4 woreczka kaszy + full warzyw (znowu) pół pekińskiej, prawie cały surowy brokuł, kukurydza, groszek , cappucino
deser: jabłko
IV: 100g słonych paluszków, pół szklanki kisielku 'słodka chwila', 3 jakieś ciasteczka z cukierni (takie pieguski- maczki z marmoladą w środku)
V: jogobella 150g z lnem i łyżką musli, 2 duże marchewki, 2 średnie jabłka

mógłby ktoś ocenić ? nadaje się to na lekkie R ? ja niestety mam bardzo złą przemianę materii (odkąd pamiętam) więc i to chyba należy wziąć pod uwagę
nie sądzę żebyś na tym schudła, niestety ale U niezłe

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 17:27   #2605
MilkMelody
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez gorzkakawa Pokaż wiadomość
nie sądzę żebyś na tym schudła, niestety ale U niezłe
dziękuję
hmm tak myślałam będę więc powoli dążyć do tej rrrrrredukcji bo nie jest mi tak baardzo potrzebna na szczęście tylko co powinnam wykluczyć z tego mojego jadłospisu..? bułkę w szkole? ograniczyć za dużą kolację?
MilkMelody jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 17:45   #2606
iKarolajnaa
Raczkowanie

GG do iKarolajnaa

Zerknie ktoś na moje eR ? Bo ostatnio jestem olewana ;p
7:30 - 135g jogurtu naturalnego, gruby plaster sera białego 0%, 3 łyżki płatków owsianych, łyżka otrębów i pół łyżeczki miodu. Wszystko wymieszane i pyszne Pół grejpfruta i kawa ricore na 200ml mleka z jednym słodzikiem.
11:00 - spora grahamka z 2 plastrami wędliny z indyka, plasterkiem odtłuszczonego sera topiono-żółtego FIT
14:00 - jabłko - mój stały 'posiłek' o tej godzinie, nie zmienię tego, bo nie jestem wtedy głodna, jem żeby nie spowolnić metabolizmu
17:00 - 2 kawałki chudziutkiej, soczystej polędwicy wieprzowa na łyżce oliwy z oliwek , 1/3 woreczka brązowego ryżu, ogórek kiszony i 2 łyżki kapusty kiszonej, czerwona herbata
19:30 - wieśniak z kilkoma orzechami nerkowca i słonecznikiem
1,5l wody w ciągu dnia

zmasowany atak na cellulit !

'be my teddy bear ! '
próbuję zaakceptować siebie. ot co.
iKarolajnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 17:45   #2607
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez MilkMelody Pokaż wiadomość
dziękuję
hmm tak myślałam będę więc powoli dążyć do tej rrrrrredukcji bo nie jest mi tak baardzo potrzebna na szczęście tylko co powinnam wykluczyć z tego mojego jadłospisu..? bułkę w szkole? ograniczyć za dużą kolację?
no to jeżeli bardzo chcesz to zrezygnuj z paluszków, ciastek , - na jakis czas raz mozna przeciez do szkoly zrob sobie dobra kanapkę z razowego chleba z masłem, warzywami i szynką czy czym tam chcesz do kolacji wrzuć może jakieś białko, bo same węgle u ciebie widzę

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 18:17   #2608
Sherrie
Rozeznanie

moge prosic o ocene U???

sniadanie:
jajko wymieszane z serkiem wiejskim, cynamonem, platkami owsianymi (2) otrebami granulowanymi (2) lyzka rodzynek i malym jablkiem

2 sniadanie:
bulka cebulowa z serkiem wiejskim 100g szynka musztarda i ogorkiem

obiad: lazanki z kapusta i pieczarkami + sos grzybowy
deser: kawalek keksa

kolacja: kromka chleba wz szklanka zupy pomidorowej niezabielonej
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 18:23   #2609
syb
Raczkowanie

hej dziewczyny.
moje dzisiejsze RRRR do oceny:

1. jajecznica z 2 jaj z pieczarkami + duża kromka chleba wieloziarnistego. szklanka soku ze świeżych pomarańczy i grejfruta
2. wiesniak + garść słonecznika + dużaaa marchewka
3. niestety tylko poł grahamki z wędliną drobiową + pomidor i ogórek (przyznam szczerze, że wziełam sobie wędlinę z domu do pracy, wcześniej jej nie jadłam nigdy i po prostu strasznie mi nie smakowała. nie chciałam w siebie wmuszać).
4. sos własnej produkcji (za namową Izy Wiosennej - pierś z kurczaka smażona na teflonie + kilka pieczarek + puszka pomidorów bez skórki + bazylia i oregano do tego porcja makaronu pełnoziarnistego.
5. będzie pół kostki twarogu z łyżeczką dżemu truskawkowego niskosłodzonego+ duuuza marchewka do chrupania

Czy jakby Wam się coś bardzo złego rzucało w oczy mogę prosić o komentarz?
I taką małą radością dzielę się z Wami - spodnie coraz luźniejsze

syb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 18:42   #2610
paszka016
Raczkowanie

Lekkie Pee :

Śn : dwie kromki zwyklego białego krojonego chleba z serkiem Turek ziołowym i szczypiorkiem

2śn : Bakoma Frutica puszysty serek z truskawkami

O : z 80g kaszy gryczanej z sosem pieczarkowym z Winiar

P: kakao ( 3 łyżeczki puchatka i szklanka mleka 2%) , princessa mleczna , deser z koroną zott o smaku waniliowym

K: dwie kromki zwyklego białego krojonego chleba jedna z pasztetem 3 plasterkami ogorka i plasterkiem pomidora druga z Turkiem ziołowym 3 plasterkami ogorka i plasterkiem pomidora , pomarancza

Bardzo prosze o ocenke

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości